Szerző Téma: Nadír Könnyei  (Megtekintve 58202 alkalommal)

Nem elérhető Tiwanlil

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 218
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #705 Dátum: 2023. Augusztus 19. 22:01:31 »


Ha étellel kínálnak, akkor is, ha az nem ingyen van, azt el kell fogadni, ki tudja, mikor áll módunkban újra ilyen körülmények között enni. A halat választom, nem is egyet, mert abból többet is le kell küldenem ahhoz, hogy úgy érezzem, ettem is valamit. Szesszel nem élek, beérem a vízzel. Evés közben csöndesen nézelődöm, a helyieken túl idővel lesz is mit, újabb alakok érkeznek, köztük acélsignumos alakkal. Amikor az felbukkan, éberebbé válok.
Passzus, signum után érdeklődik. Ugyan rendelkezem írással, hogy a magam ura vagyok, az se biztos, el tudná olvasni. Vagy hogy mit tudna kezdeni tudna efféle előjoggal. Ritka madár vagyok, több kérdést vetnék fel a kelleténél kivárok, mennyire erőlteti.

Az ingyen vendéglátás böki a csőröm. Úgy fest, itt a vagyonosodást eléggé kordában tartják, mi több, a helyiek torkán tartja a lábát a nagyúr. De ez csak a kezdet, mert kiderül, harácsolni küldték a fegyverest adószedésnek álcázva. És azok az érvek! Nehogy már annak a híres-neves nagyúrnak a helyiek halán múljon, hogy mit töm a vendégei szájába. Aligha az itteni büdös vizekből fogottat, akad ott jobb is, csak erőt fitogtat. Az ilyentől köphetnékem támad, ám ahelyett hogy így tennék, belehunyorgok az ételembe.

Gyenge ellenkezés után a nagyúr embere megkapja, amiért jött, nekem meg elment az étvágyam. Kivételes ajándék az, hogy én szabadon járhatok. Minden másképp lenne, ha ugyanúgy a helyemhez lennék kötve, mint ezek az emberek. Nagyuram igen elégedett élehetett velem, ha effélével ajándékozott meg. Minden tiszteletem az övé.

Értem Hajnal vágyát, egy rendes fekhelyen aludni térni nagyon más, mint így kutyafuttában mindenféle derékaljon. Mégis Lan pártján állok abban, haladjunk. A fürdést azonban ki nem hagynám.

Kevés érmével én is honorálom az elfogyasztott halakat. Attól, mert a fogadós nem kérhet semmit, én még adhatok, engem nem igazít a helyi nagyúr.

Amikor szúnyogűző kencét kap Deion, és mondják, mi lesz, ha valaki van olyan agyamnet, hogy megegye, elvigyorodok. Az istenekre, de régen hallottamvaskos beszédet! Mindenhol csak ez a kiművelt, vagy kenetteljes szófűzés!

Elindulok abba az irányba fürödni, amerre Hajnal is ment. Ő nem késlekedik, már benne is van a vízben, az se számít neki, látja-e férfi vagy sem. Hát ebben különbözőek vagyunk. Viszketek-tapadok a kosztól, de engem ne bámuljon senki, akár pap, akár nem. Végignézek a parton, ugyan el tudok-e vonulni rendesen, vagy meg kell várnom, míg nyugton lehetek. Utóbbihoz nem fűlik a fogam, ha minden kötél szakad, egy "rohadt szellemek" elmorzsolása közben ingre vetkőzöm és úgy megyek a vízbe és addig merülök, amíg csak egy fej látszik belőlem, úgy szemlélem a társaimat.

- Aztán beretvapengéje nincs valamelyikőtöüknek? Én inkább azzal vágnék hajat, nem tőrrel tépném - szólok oda Lannak, Deionnak és Keelutnak. Hiszen a nadornak sincs szakálla, az is beretválkozhat néhanapján.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Augusztus 19. 22:04:36 írta Tiwanlil »

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2239
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #706 Dátum: 2023. Augusztus 31. 20:22:54 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton – Hajló Nádnál
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


Az étkezés végén eléggé meglep Vanina kérdése, hiszen annyira elszoktam az ilyen világi hívságtól szerencsére a borotválkozást és egyéb tisztasági apróságokat elmém erejével is képes vagyok kontrolálni a fürdést is csak a szappan és a jéghideg víz frissítő érzéséért végzem amolyan szertartásként ám borotvapengét már évek óta nem láttam a felesleges testszőrzettől és a számban lévő bomló anyagoktól is elmém erejével szabadulok meg (Mentálmágia-Ideamágia-Átlényegítés 1. szint) csak megrázom a fejem mielőtt megválaszolnám a kérdést.
-   /Abrín/ Sajnos nem szolgálhatok sem beretvával sem ollóval évek óta nem volt hozzájuk szerencsém, mióta szellemem pengéjével tartom kordában a testemen sarjadó szőrzetet. – simítok végig még mindig tarkopasz tetovált fejbőrömön.
A helyieket még fürdés előtt ráveszem, hogy kihajózzanak velünk a ominózus helyre, ahol elég rövid idő alatt körvonalazódik a probléma, nem tartom valószínűnek, hogy a helyieknek lenne lehetőségük szelleműző szalagokkal körbe bástyázni a helyet, a megoldás valószínűleg friss vízhez juttatni a helyet, különben tényleg szép lassan elmocsarasodik, miután visszaérkezünk veszek egy hideg és szappanos fürdőt a vízben és valamennyire a ruháimat is átmosom aztán vizes ágyékkötőben baktatok vissza a faluba, ahol a faluház mögött átöltözöm szárazba, csak utána váltok szót a falú előljárójával.
-   /Abrín/ Sajnos valami megváltozott a környéken a halászhely vize túl meleg és állott ezért pusztulnak a halak és a növények és a bomlásuk még több bomlást hoz, ha valahogyan nem jut frissebb vagy hidegebb vízhez a halászterületük akkor lassan el fog mocsarasodni, ha van rá lehetőség akkor friss vizet kéne oda vezetni vagy a nádasban utat vágni más vízterületekhez ahol hűvösebb a víz, hogy valami áramlás és vízcsere elinduljon. Esetleg, ha ismernek valakit aki szelleműző szalagokat tud készíteni azokkal egy darabig még távol lehet tartani a romlást a halászterülettől, de a végső enyészet hidegebb víz hiányában elkerülhetetlen lesz. – mondom a falú elöljárójának majd kérdően a többiekre nézek, hogy esetleg felkészültek e az indulásra a zsákomat és a kardokat a hátamra dobom, kimondottan örülök a száraz ruhának, remélem a kiöblített ruhák is megszáradnak idővel a zsákom külsején.


Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2585
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #707 Dátum: 2023. Október 01. 14:44:13 »

Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton – Hajló Nádnál
Résztvevők: mindenki


Deion testvér átveszi a krémet tartalmazó tégelyt, és a tisztelet jelét rajzolja a levegőbe.
- /Abrín/ Köszönöm az ajándékát, és ügyelni fogok arra, hogy ne felejtsem el az óva intését. - mondja Deion testvér, majd nekiáll falatozni a többiekkel együtt. Miután befejezett két halat, elindult ő is fürdeni.

Hajnal válaszaira felnevet, majd körbe néz a tavon.
- /Abrín/ Hagyom kicsit, hadd csípjenek meg még a szúnyogok. - mondja, miközben leveszi a ruháit és bemászik a tóba, lehetőleg a kevésbé mocsaras részre. - Ha jól emlékszem, nem voltatok jóban, mégis kicsit fura, hogy Lannal maradtál azóta. Bár... gondolom közös ellenségetek van.

Nem sokkal később Vanina és Lan is csatlakozik a fürdőző társasághoz, amikor beretvát kér, Deion a tópart felé megy, majd megnézi a zsák tartalmát.
- /Abrín/ Kaelnél biztosan van beretva, azzal vágta le a hajamat, viszont ez segíthet továbbiakban. - nyújt egy fém tükröt Vanina felé. - Ha szeretnéd, akkor megtarthatod.

Miután végzett a fürdővel, bekeni magát a csípések helyén a kenőccsel, és elgondolkozik azon, milyen módon lehetne ezt a kis kenőcsöt megetetni a nemesúrral aki majd eltörte a lábát.
- /Abrín/ Ha lenne rá lehetőségetek, ti visszacsapnátok az üldözőtökre? - kérdezi az öltözködő társaságot. - Persze, feltéve, hogy nem karóban vagy bitófán végeznétek.
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #708 Dátum: 2023. Október 12. 18:10:13 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Vanina


A
tapasztalat azt súgja, hogy amit ma megehetsz, ne halaszd holnapra. Ez igaz erre a pár halra is - amit még vízzel is könnyedén csúszik.
A helyi nagyúr behajtója bár nem tölt el bizodalommal, de legalább van annyi esze, hogy ne akarjon kötözködni. Veletek. De a helyi népeknek megkeseríti az életét, pedig ő sem sokkal van kijebb ebből a nyomorból. Néhányszor már szót emeltetek utazásaitok során a helyi igazságtalanságok ellen - és majd minden alkalommal csak  rontani tudtatok a helyzeten. Így bár nagyon nincs ínyedre, de a falusiak érdekében inkább megtartod magadnak a véleményedet. Mada bizonyára erre azt mondaná, hogy bölcsebb és megfontoltabb lettél...

Anartÿss nagyúrnak is bizonyára számos hibája van - de azt valóban nem tagadhatod le, hogy olyan szabadsággal ajándékozott meg - vagy vívtál ki - amely keveseknek adatik meg. Így te szabadon tovább állhatsz, ha valami nem tetszik amíg nem sértesz törvényt. Cserébe viszont nem védelmez a signuma - hanem saját magadra, és az oldaladon pihenő acélra számíthatsz.

Hajnal csábulna arra, hogy az éjszakát itt töltsétek - de ha feltennéd neki a kérdést, hogy meghalna-e egy vetett ágyért - feltehetőleg nemleges választ adna.

A fogadós meglepetten fogadja az érméket, és bár arról motyog, hogy ezt nem szabad neki elfogadnia, valahogy mégis eltüntetni a bűnös korongokat a hála kéztatását mutatva feléd.

A part azon része, ahol Hajnal van, egy pár lándzsányi nádasmentes terület - de néhány tucat lépéssel odébb találsz olyan helyet, ahol a nádas mint áttört paraván sokat takar, és már csak a mozgást látni, de az alakot már rejti.

A beretvára feltett kérdésedre Lantól a "szokásos" szellemnézős választ kapod. Lehet, hogy rosszul éretd, de neki feltehetőleg a sok akarástól magától hullik a szőre, mint a kivénhedt kutyáknak?
Ellenben Kael már kézelfogható beretvával szolgál - így nincs akadálya annak, hogy kedved szerint igazíts a hajadon - míg Deion egy tükörrel tud hozzájárulni a tervezett beavatkozáshoz.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #709 Dátum: 2023. Október 12. 18:13:37 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Lan


A
Miután megválaszoltad Vanina kérdését, a halászokkal kihajóztok. A hajó lustán siklik ahogy hosszú rúddal tolják előre a vízen - csak hogy megállapíthasd, hogy jó tanácson kívül sok mindennel nem szolgálhatsz.

Visszaére te is megmártózol a vízben - amely az egész napos napsütés után kellemesen langyos a lassan hűlő, de még mindig meleg levegő mellett. A fürdő és átöltözés után előkeríted a falu elöljáróját, egy vékony, ínas  öregembert, akinek fél szemét ugyan fehér hályog fedi, de máig egyenes tartása korához képest egész jó fizikumról mesél. Beszámolód közben gondterhelten szálazza hosszú, ritkás és ősz szakállát.
/Abrín/ Az már igaz nagyuram, hogy az egyik patak vize több tíznapja majdhogynem teljesen elapadt... Mink nem hagyhassuk el Sagonwa nagyúr birtokát, és a gond forrása bizonyára kívül van - rendezgeti az információkat - De a tanács megfogadandó - megpróbáljuk átjárhatóbbá tenni a nádast a víznek, mert nem venném szívemre, ha ezek a semmirevaló kölykök végül megbetegednének a bűzös víztől... - int a többi ház felé.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #710 Dátum: 2023. Október 12. 18:18:49 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Deion


H
ajnal a vízben állva válaszol
/Abrín/ Arra ügyelj inkább, hogy ne lép bele valami éles torzsába! - szól, míg a Lant firtató kérdésre
/Abrín/ Számodra bizonyára nem számít különleges dolognak a rendszeres koszt és kvártély. Ezért cserébe sok mindent eltűr az ember. No meg itt volt Kiina is, aki olyan csodákat mutatott, amit ki nem hagytam volna! - sóhajt kissé szomorúan, és kissé dühödtebben vágja tovább a haját a tőrrel.

A fürdés és a kenőcs használata után a feltett kérdésre Kael válaszol

/Abrín/ Nem volna sok értelmve még jobban feldühíteni őket! - véli, mire Hajnal is egyetértően bólogat, miközben a bokacsizmáját rángatja fel
/Abrín/ Tejesen igazad van! - válaszolja Kaelnak - Épp ezért én, ha tehetném, a saját beleiknél fogva kötném fel őket az út menti fákra azért, amit Kiinával tettek!-  teszi hozzá dühtől izzó hangon.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #711 Dátum: 2023. Október 12. 18:20:58 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Mindenki


V
égül tovább indultok - és a falut magatok mögött hagyva újra a víz által kikezdett úton haladtok tovább. Az út két oldalán lápos erdő terül el, de az út minőség ha nem is sokat, de azért érezhetően javul.

Sötétedésig még majd két órát sétálhattok, mire Vanina és Kékprém közreműködésének hála egész tűrhető táborhelyre bukkantok. Az ivóvízből természetesen nincs hiány. S ami talán fontosabb - mivel talán fél alak magas dombocskán ütöttetek tanyát - így nem nedves, hanem száraz talajon pihenhettek meg. Kékprém még pár marék apró szemű erdei bogyóra is szeret tett, ami kissé feldobja a Hajnal által főzött teát. A napos gyaloglástól fáradtan jól esik a pihenés, és a faluban szerzett sült hal még hidegen is kívánatos. Kael vacsora közben felhívja a figyelemeteket egy fontos változásra
/Abrín/ Most már nem Arcantis néptelen erdeiben utazunk, hanem ismét egyre lakottabb területeken haladunk át. Ezzel pedig megnő a valószínűsége holmi éjszakai látogatóknak. No nem a lovagokra gondolok, mert azokat több nyíllövésnyi távolságból hamarabb meghalljuk...
/Abrín/ No most aztán beletetted a bogarat a fülembe! - mormogja Hajnal - de itt a semmi közepén még az útónállóknak is felkopik az álla.
/Abrín/ Ettől lesznek motiváltak - válaszolja Kael a leterített pokrócát igazgatva.
Talán Kael szavai hatására, vagy mert amúgy sem aludtok mélyen - de bizony gyanús mocorgásra sikerül ébredni az éjszaka közepén. A karcsú hold szégyenlősen leskelődik néhány felhő mögül, így eléggé haloványan szórja ezüst fényét - inkább csak mélyszürkés derengést hozott...


Az út napközben
« Utoljára szerkesztve: 2023. Október 12. 18:26:35 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2585
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #712 Dátum: 2023. Október 19. 17:14:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Mindenki


Hajnal szavaira egyetértően bólint, majd inkább a fürdéssel foglalkozik a továbbiakban.

Deion testvér hallgatagon követte a többieket, a gondolataiba Hajnal és Kael szavait hallgatta. ~ Valóban nem lenne értelme még jobban feldühíteni őket. Ahogy egy öreg falusi mondás tartja, 'Ha darazsak eszik a szőlősöd, nincs értelme a darazsakat öldökölni, elég a királynőjüket elmozgatni, és a darazsak követni fogják. Persze... óvatosan kell, nehogy halálra marjanak.'~

Amikor éjszaka zajra ébred, Deion testvér keze a zsákja felé nyúl, a kard markolatát keresve. Habár a néhai Sterrard úré volt a kard, biztosan nem fogja csak úgy feladni az "új" életét.
Némán figyel, hátha rájön, mi a hang forrása, de készen áll, hogy előhúzza a kardot a zsákból.
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #713 Dátum: 2023. December 10. 16:40:59 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Deion


F
elriadva éjjel, a fegyver felé tapogatódzva, és felpillantva látod, hogy csak te ébredtél fel, és szerencsére a zaj forrása mindössze Hajnal. Aki magában motyogva a táborhelyetek széléhez lépkedve leguggol, a sűrű aljnövényzetet félrehajtva kiemel egy ósdi, fűszálakkal tarkított, víztől csepegő szekercét. Fifit, Vanina lovát is nyugtalansággal tölti el a látvány, mert idegesen topogva bökdösi Vaninát. Az eddig ijedten felhők mögé bújó hold kisandít egy pillanatra, hogy lássa mi történik, így ezüst fény vetül a táborhelyetekre és Hajnal arcára. Amelyen hátborzongatóan kifejezéstelen arckifejezése leginkább ezüstből vert maszkra hajaz. Kissé bizonytalan mozdulatokkal fordul meg, majd érthetetlen szavakat mormolva indul meg a négy lépésnyire békésen szunyókáló Kael felé - közben a szekercét sújtásra készen emeli a feje fölé... A hold sem bírja a látványt, így újra egy felhőpamacsot vonva maga elé takarja el a látványt - újra sötét derengésbe vonva a helyet, hogy csak a sötét sziluettek látszanak.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2585
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #714 Dátum: 2023. December 11. 00:41:44 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Deion


[Lehet törlésre fog kerülni Dierol Mester válaszától függően]
Deion testvér a talpra próbál ugrani, és közben suttogva szól Hajnal felé. A fegyvere (amennyiben volt arra ideje, hogy megragadja) a lánnyal ellentétes irányba néz, nem fenyegeti a lányt. Deion arcán az értetlenség tükröződik a hold fényében.
"Mit csinálsz? Tedd le azt a vackot." - próbálja elérni Hajnalt, és beállni közé és Kael közé. - "Nincs idő egymásnak esni"
Próbálja kifürkészni, hogy a lány önmagánál van-e, vagy sem, de a gyilkos szándékot a feltartott szekerce igazolja, így már csak az kérdés, hogy valóban Hajnal akarja-e Kael életét kioltani, vagy ez valami más.
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2239
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #715 Dátum: 2024. Január 17. 17:38:17 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton – erdei táborhely éjszaka
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


A Hajló Nádat elhagyva kényelmes tempóban sétálunk Kékprém vezetésével aki az éjszakai táborhelyet is kijelöli számunkra, hagyom a dolgokat a saját medrükben folyni és mivel senki nem veti fel az őrködés kérdését ezért annak szóvá tétele nélkül hajtom álomra a fejemet.
Az éjszaka során valami megriaszt a  karcsú hold szégyenlősen leskelődik néhány felhő mögül, így eléggé haloványan szórja ezüst fényét, inkább csak mélyszürkés derengést hoz számunkra miközben valaki még motozik közülünk a közelemben ez bizony eléggé soványka fény számunkra, rövid meditációba mélyedek és energiáim szövetét megragadva macskaszemeket formázok magamnak (Mentálmágia – Ideamágia – Átlényegítés 3. szint „csoporton belüli gyökeres változás”, 30% nehézség – biztos tudás, 30 mp – fenntartom aurámon belül) és azt követően tekintek körbe, majd érzékeim megsegítésére összpontosítást követően felnyitom harmadik szememet (Diszciplínák, Összpontosítás +1/+10%, Harmadik szem, Éberség +10% Biztos tudás így 32%) bár ennek következtében mint szentjánosbogár fogok világítani az anyagi síkon túl, viszont így én is érzékelem a közelünkben settenkedő szellemlényeket ha csak kimondotan nem rejtőzködnek és társaim aurájába bekövetkező esetleges változások is árulkodóak lehetnek.


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #716 Dátum: 2024. Január 28. 20:22:27 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Deion


M
íg az éjszakai langyos levegő a kissé állott víz szagával "támad", addig Hajnal a kezében tartott viseltes szekercével fenyeget. A csomagból még időben sikerül megragadnod Elassor fegyverét - noha feltételezhető, hogy Kael ezt fel fogja róni - már ha megéri. Lehet benned jó szándék, és próbálhatsz a lelkére beszélni - de úgy vélheted nem hallgat rád. Hajnal mozgása majdhogynem természetes - csak néha észlelsz pillanatnyi zavart vagy megingást - de ez akár a hold csalfa fényének is köszönhető. A feltartott szekerce okán nem is ér meglepetésként, hogy ahogy Kael elé állsz, rád súlyt vele. Most rebeghetsz hálaimát azért, hogy ezzel az ütéssel felmérheted - ellenfeled nem túl kifinomultan vagy gyakorlottan forgatja az ócska, de veszélyes fegyvert. Ugyanis az ütést sikeresen félrevezeted - de ki tudja, hogy kinek tart ki tovább a szerencséje? Ráadásul Lan felől is némi mozgást érzékelsz. Vajon ő melyik oldalon száll be ebbe a csetepatéba?

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3658
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #717 Dátum: 2024. Január 28. 20:23:49 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Lan


A
z éjszaka szokatlan eseményre ébredsz. S most nem arra, hogy elcsaptad a gyomrod, hanem szokatlanul nagy az éjjeli élet. Hogy a helyzetet tisztán lássad, erőt merítesz magadból, és kiélezve látásodat felméred a helyzetet. Hajnal komolyan neheztelhet Deionra, mivel egy ki tudja honnan szerzett szekercével próbálkozik embert faragni belőle, míg Deion védekező harcot folytatva próbálja jobb belátásra téríteni. Az erők síkján viszont másképp fest a dolog. Vanina megnyugtató zöldes színű, finoman áttört jáde csipkefaragású aurája sértetlen, ahogy a többieké is - kivéve Hajnalnál. Őt egy gyűlölettől vöröslő, torz, remegő alak vonta ölelésébe, és mint domináns táncpartner vezeti az ellenkezésre képtelen Hajnalt suta mozdulatokkal a véres végkifejlet felé. Úgy tűnik, hogy kihasználva Hajnal hétköznapi mágikus akaratát, és az ilyen irányú oktatások hiányát - akarata ellenére megszállva átvette az irányítást a teste felett, hogy saját, betegesen eltorzult célját beteljesítse. Ami jelen esetben az élők elpusztítása lehet... Hajnalt le lehet ütni, szelleműző litániákkal és szalagokkal, füstölőkkel ki lehet űzni belőle a szellemlényt, ami szerencsére jóval gyengébb nálad.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2585
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #718 Dátum: 2024. Január 30. 19:42:17 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: Hajnal
Résztvevők: Deion


Deion Hajnal útjában maradt, egyelőre nem engedett utat Kael felé. Ahogy felé suhint Hajnal megpróbál kihátrálni a fegyver elől, csak akkor érintkeznek a fegyverek, amikor már veszélyes közelségbe érne.
"Hajnal, dobd el a vackot" - szólal fel ismét Deion, majd ahogy hallgatja, hogy a többiek mocorognak, idegesség lesz úrrá rajta.
~Ha felkelnek, nem fogják tudni mi történik...~ fut át az agyán a gondolat, és megpróbálja lefegyverezni Hajnalt (Lefegyverzés: 20).
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2239
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #719 Dátum: 2024. Február 16. 20:40:07 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton – erdei táborhely éjszaka – rosszindulatú gyűlölködő látogató
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


A látvány ami macska szemeim elé tárul a valóságban és a fátylon túl nem túl biztató sajnos a szellemek világa nem vonzott annyira, hogy a velük kapcsolatos ismeretekben elmerüljek a kolostori éveim alatt ilyen módon kevés esélyem van ismereteimre és tudásomra támaszkodva felülkerekedni a Hajnalt megszálló szellemlényen az érzékelésem kiélesítéséhez mágikus hatalmam nagy részét felhasználtam így az azzal történő bénítás sem jöhet szóba marad a gazdatest ártalmatlanná tétele, Hajnal egy baltát lengetve Dieon testvért próbálja megfaragni, mivel az idő sürget ezért a mágiámat az aurámhoz horgonyzom így az éjjellátás képessége megmarad viszont sajnos az elvesztegetett energiáim nem fognak visszatérni mondhatni stagnálni fogok az összpontosítást is hagyom tovaszállni, hiszen az csak kimerítene tudom azt amit tudnom kell, nem kutatok fegyver után, ki tudja mit hoz a következő csapás és egy sebesülttel nehezebben tudunk tovább haladni. Puszta kézzel csatlakozok a küzdelemhez és próbálom Hajnalra rákényszeríteni saját harci stílusomat(Közelharc 1 penge - testközel), hogy előnybe kerüljek és támadó taktikát folytatva megpróbálom lefegyverezni, ha már nincs nála a balta akkor következő lépésként izombénító ütések közepett a földre vinni, ha már a földön van esetleg akkor pedig lefogni rögzíteni (Támadó taktika +1 támadás, nagyobb sebzés Lefegyverzés 15% Pusztakéz (támadó taktikában) KÉ=3 TÉ=47 VÉ:=47 #2TÉ=33 – összesen 3 támadás, Földharc nagyobb sebzés) mint szélben a falevelek úgy pörgök Hajnal és Dieon körül, ám a fő célpontom Hajnal, hogy összezavarjam és ártalmatlanná tegyem.