Szerző Téma: Nadír Könnyei  (Megtekintve 20066 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Nadír Könnyei
« Dátum: 2015. Április 28. 19:37:08 »
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 16. 19:43:26 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #1 Dátum: 2015. Április 28. 19:53:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: a levél
Résztvevők: Vanina, Lan, Kael

-Sajnálom, nem tudok szőni – ingatja komoly arccal a fejét Kiina -úgyhogy azt hiszem ez egyhamar nem fog kiderülni  ::) -válaszolja Lannak, aztán amikor a felolvasásról kérdez, bólint -Ugyan már, semmi olyan nem lehet benne, amit szerintem titkolnom kéne.

A levél felolvasása után Vanina akar vele szót váltani. Hümment egyet

-Gyere akkor – szól csengő miracleai nyelven, s a hajó másik végibe sétál a korláthoz. Ott neki támaszkodik a korlátnak, s Vaninára néz.

Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: a levél
Résztvevők: Vanina

Kiina a korlátnak támaszkodva miracelai nyelven folytatja
-Ha jól sejtem, Wÿkről és a feladatunkról is kérdeznél. Miattam ne aggódj -Wÿk távozása csak meglepett, de nem vagyok szomorú miatta - mosolyodik el
-Ami pedig a feladatunkat illeti – én személy szerint azért bízom benne, hogy nem fog eljárni a szája. S bocsánatot kell tőled kérnem – úgy tűnik, hogy igazad volt vele kapcsolatban – könnyen jött, könnyen ment. Node elég a locsogásból, elvégre te akartál velem beszélni, és nem csak hallgatni :) -Hallgat el várakozólag
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető KLM

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 521
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #2 Dátum: 2015. Április 29. 21:01:24 »
KLM
Kael Lacrymatis
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: "irgumburgum", behajózás előtti este
Résztvevők: Vanina (akit Kael még mindig Nishának ismer),  Lan és Kael
__________________________________________________

Nisha felé:
- Nem vagyok éhes - közli Nisha
Kael magában vállat von, majd - mintegy elbocsátva a harcost :
- Nem tudod mit veszítesz.

________________________
Lan felé:
-  Nincsenek részletek, mától egy évig a szolgálatomra állsz és főképp abban, hogy élve elérjem a Hegyi Királyság zászlóvárosát, főképp Mortar árnyékától és kegyelmétől óvsz.
- Megteszek mindent, ami nekem engedtetik (akár az életem árán is), hogy élve érj el Naoneóba testvérem, ám Mortar kegyelmét ne utasítsd el. Az ugyanis azt jelentené, hogy dolgod végezetlen távozol ebből a testből, , ráadásul sem nem ott, sem nem akkor, amikor szeretnéd. Ez pedig - lássuk be - átok, bárhonnan is nézzük. Aztán majd meglátjuk, mi marad az esztendőből a nador hegyek között.


Majd pár pillanat kivárása után, mintegy jelezve, hogy a beszélgetés ezen szálát lezártnak tekinti, a szerzetes kicsit más hangszínnel folytatja:
- Kik a kísérőid - Nishán és szerény személyemen kívül?


Megmenteni a drágakövet, ellopni a sárkányt és lecsapni a királylány fejét. Vagy valami...

Nem elérhető Tiwanlil

 • 3. felvonás
 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 197
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
 • újrakezdő
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #3 Dátum: 2015. Április 29. 21:43:34 »


Teszek rá, Kael szerint mit veszítek. Amit az ember nem ismer, hogy hiányolhatná, vagy, teszem azt, sajnálhatná? Ostobaság. Amúgy az efféle visszaszólogatás is alattomos szemétkedés, jele annak, képtelen tiszteletben tartani megjegyzés nélkül valaki döntését. nem elég egy púp, itt van most a második is.

Szépen állunk. Régen sosem viseltettem volna így egy papféle iránt, sőt, Mortar felkentjeivel sem volt soha bajom. Aztán jött a forradalom a lelkemben, és annak többé semmi sem szent. Többé nem dőlök be annak, csak mert valaki arany signumos, hosszú hajú, akkor térdre kell előtte borulni. Vagy ha istenekkel tárgyal, az még önmagában semmi sem: mi van ha beképzeli az egészet, és csak jól forgatva a szavakat elhiteti azt az egyszerűbbekkel? Akik nem egyszerűbbek, csak tanulatlanabbak, de ennek az ész képességeihez semmi köze. És mert valaki ráérez szemmel nem látható erőkre, és azt hajlítani képes a maga akarata szerint: attól sem áll a  többiek felett. Nem különleges, nem külön kaszt, nem érdemel automatikus elismerést, tiszteletet.
Forr a szívem, ha arra gondolok, azzal, hogy lehullott a hályog a szememről, oda a világ rendjébe vetett nyugalmam is. Mert veszem a merszet megkérdőjelezzem ezt a rendet. Még a saját népemét is, meg mindent, amit közhelyként rólunk tartanak. Egy lázadót szült a forradalmam, egy tiszteletlen, visszabeszélő valakit, aki lehet, nem fog emiatt sokáig élni, de a saját törvényeimnek eleget teszek, és ez a legfőbb.
A Császáré is csak azután következik.

*

Módom nyílik Kiinával beszélnem, és részben ráérez, miért is tartom ezt fontosnak.
- Te érdekelsz, de Wyk személye a legkevésbé sem. Nem ismertem őt annyira, törődjem vele. Örülök, hogy nem érintett a kelleténél rosszabbul a távozása. Ami a dolgainkat illeti... Wyk ebben a  történetben csak egy kisebb kődarab ebben a rakásban.
Egy pillanatra a tengerre nézek, aztán vissza Kiinára, kiokádom, ami a belsőmben fortyog:
- Ez az egész ügy egy rakás, kudarccal teli szarság. Nincs itt csapat, csak egy katyvasz. Nem te vagy az első nador, aki velünk utazott. Őt elszólították a szellemek, ami alatt nem a halált, hanem a saját ügyei értendőek. Velünk volt a nagyúr fia, idővel a hatalmi játszmák miatt elkerült közülünk, csatlakozott volna hozzánk a népemből egy úr, miért, senki nem magyarázta, majd őbelőle lett semmi...! Majd jöttél te, aki sokat mentett rajtunk, nemcsak származásoddal, de egész lényeddel, aztán érkezett a shagír, ki sok mindenre megtanított, és láttuk, meddig volt velünk. Majd Lan gondolt egyet, újra bővít Hajnallal, akivel akkora bajom nincs, mint néha látszik, de forr bennem a méreg, hogyan zajlik a tagbővítés. Lan passzus és urunk jóváhagyása nélkül felesket, embereket használ, mint mások a gatyájukat. Egyeztet ebben a kérdésben, kikéri mások véleményét? Nem, mert itt csak ő van, aki dirigál, bár signuma nem arany, és úr sincs velünk, hogy mentist játsszon! És most betoppan ide Kael, se házunk pecsétes levelét nem láttam, se signumot, ami arra utal, az, akinek mondja magát, vagy onnét jött, ahonnét mondja. Kellékeit bárhonnét szerezhette, de már itt van, egyezkednek Lannal, ki dirigáljon kinek és milyen jogon! És vágjak ehhez jó pofát, legyek néma katona, aki csak pengét von engedelmesen, gépként teszi dolgát, és ajkán a ház nevével hal, de ha a kellem úgy szolgálja, kedves és mosolyog! Hát egy nagy lófaszt! - csapok a korlátra vicsorogva.
- Összevisszaság, amerre csak nézek! És most menekülünk, de a kezünk üres! Mert hol a Hattyú? Én nem láttam, nem tudom! Akkor most hazamegyünk csak így, nyakunkban a fényes dún angyalsereggel? De fognak odahaza örülni, ha ilyen társasággal zúdulunk be a küszöbön! Sehol az a kurva kő, ami a bírvágyat és egy szellem rabságában tartását célozza meg, de ha meglenne, szívem szerint tönkrezúznám, mert csak a baj van vele! Inkább vinnék egy marék csillámló port, és jöjjön akkor a hegyi nadorok haragja, jöjjön a rühes dúnoké, jöjjön a házamé, én akkor már csak nevetnék, és az arcukba hinteném azt a nyavalyás kristályport!
Hajamba túrok, sokkal halkabban hozzáteszem:
- Ha elhagyjuk ezt az országot, lehet, visszaadom a házam signumát, mert ebben a küldetésben én többé nem hiszek. Küldetés sincs, minek kínlódjak olyanokkal, akiket nem kedvelek, egy olyan ügyért, ami nem a sajátom, és nem is lehet az? Egyedül benned látok annyi értéket, maradjak, de miattad, és neked felesküdve, nem másnak... Mondd, Kiina, elfogadnád az eskümet, ha úgy adódna?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #4 Dátum: 2015. Április 29. 22:31:10 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: a levél
Résztvevők: Vanina

Amikor Vanina megemlíti, hogy nem Kiina az első nador a társaságban, s Zevran is velük tartott eredetileg, Kiina biccent
-Tudok rólunk
Aztán ahogy a csapat bővüléséről van szó, Kiina csendben hallgatja – s majd állandó mosolya pár pillanatig tovatűnik – hogy aztán újult erővel visszatérjen, amikor Vanina a korlátra csap. A Hattyú szétzúzásának említésére kissé elkomorul, s futólag megérinti Vanina karját – csillapítandó. Ám az a kérdés, amivel befejezi Vanina, láthatólag meglepi, s pár pillanatig nem is jut szóhoz, ami eddig egyáltalán nem volt rá jellemző.
-Hosszan szóltál – s én sem tudok röviden válaszolni – kezd bele kivételesen komoly arccal -A Hattyú nálam van – ha akarod megmutathatom. Az utazás célja – mármint, hogy a Hattyút a naoenaoi sámánhoz juttassuk el – számomra fontos és nemes. Az utazás egyéb oka pedig nem érdekel. Tudod, nem világot megváltó a feladat teljesítése – hanem egy szimbólum. Hogy segítünk annak aki rászorul – jelen esetben egy szellemlény. Pusztulása, sorsa teljesen észrevétlen, ha a nagy egészet nézed. Olyan, mint a nyakéked lakója – int Vanina nyakába lógó kő fele, mire az mintha picit felmelegedne -Szóval én ezért segítem az utazást, mióta értesültem arról, hogy mire vállalkoztatok.
-Ami pedig a kérdésedet illeti – talán tapasztaltad – nem vagyok vezető – nem szoktam utasítgatni, parancsnokolni, hogy ki mit csináljon, s nem is várom el, hogy bárki csak azért ugorjon, mert azt mondtam. Egy rántotta előkészítése sem megy, hát még más! - legyint egyet - Improvizálni szoktam, és hallgatok a megérzéseimre. Szabad lélek vagyok, s úgy látom te is azzá válsz – hát akkor meg miért esküdnél fel újra bárkinek is? Pláne, hogy ki tudja – mikor éreznéd azt, hogy csalódsz bennem, s akkor már csak teher lenne elhamarkodott szavad. Szóval esküt tegyél annak, akinek akarsz, s hajtsd járomba a fejed, de ne nekem! Társnak, partnernek, egyenrangú félnek tartalak -böködi meg minden jelzőnél Vanina vállát -nem holmi szolgának, kinek hajbókolása tesz boldoggá.
Aztán egy vigyorral csökkenti szavai élét
-Ám ha gondolod, a továbbiakban is szívesen veszem a segítségedet az utazás alatt, amíg meg nem gondolod magad. S az angyalseregre ne legyen gondod – Arcantisban én vagyok otthon!  :D- néz Vaninára oldalról, mosolyogva – ami nem igazán megnyugtató – túlságosan csibészes az arckifejezése – eddig csak kétszer látta ezt az arcát Vanina, mindig valami nagy felfordulás előtt. ilyen eset volt a kolostorlátogatás, és a háztetőre menekülése Vanina elöl.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Tiwanlil

 • 3. felvonás
 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 197
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
 • újrakezdő
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #5 Dátum: 2015. Április 30. 22:18:30 »


Kiina bámulatosan ért ahhoz, lenyugtassa az embert, és magára vonja a figyelmet. Hatására felülvizsgálom és elvetem a Hattyú elpusztítást.
- Ne, itt nehogy megmutasd - ébredek rá, hol is vagyunk valójában. - Elhiszem neked, hogy fontos. Ez esetben inkább az uram háza szolgál téged, nem ti minket. Viszont abban kételkedem, hogy rajtad, és most rajtam kívül más is érti a szimbólumot. Érdekek harca bontakozott ki, és különleges fénylő drágakőnek látják, amivel vakítani lehet a népet, nem annak, aminek te.
Alaposan elgondolkozom azon, amit később mond eskükről, következményeikről.
- Tudom, hogy teneked nem lehet úgy esküt tenni, és másképp vennéd értékét. Meglehet, valóban afelé haladok, szabad lélek legyek, de ha teljesen azzá válok, az az életembe fog kerülni. Nekem nincs meggyfavirág színű hajam, hogy elnézzék furcsaságom, vagy azt, hosszúra hagyjam a hajam. Te járhatsz passzus nélkül, engem uramhoz, vagy Miracleába toloncolnának, hacsak nem bitón, gályán, vagy a császár csatlósai tudják, hogyan büntetnének érte. Egy nador önmaga ura, de nézz rám: ismered házam signumát. Az jelzi, kinek állok a tulajdonában. Sőt, ha nincs a hazám jele, még fegyvert se viselhetnék. A signum egyszerre ad jogot, és ver bilincsbe. Hogy élhetnék nélküle? Menjek hozzá egy nador férfihoz, költözzek a hegyekbe...?
Arra bólintok, hogy segítek neki, az angyalsereg kapcsán viszont a homlokom ráncolom:
- Mit forgatsz a fejedben?...

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 1459
 • Aktivitás:
  26%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #6 Dátum: 2015. Május 01. 11:19:03 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: "irgumburgum"
Résztvevők: Kael
__________________________________________________

A szerzetes versikéjének dudolását követően válaszolok csak Kaelnek.

-   Az úton a társaim jelenleg, bár ők sokszor máshogy érzik Kiina a „Talány”, Hajnal a „Határjáró” és Nisha ki a nevéhez méltóan Penge és Akarat, vagy más fordításban Szív és Akarat, de őt már megismerhetted a többieket meg majd megismered.

A versek megnyugtatnak ezért újabb versike dudorászásába kezdek….

„Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
levert kertemben minden ép levélt.
Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
egy fám kitört, - alig két évet élt.
Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
hadd álljak bosszút most egy életért!”

-Sosei-

Nem elérhető KLM

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 521
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #7 Dátum: 2015. Május 03. 08:33:43 »
Kael Lacrymatis
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: "irgumburgum", behajózás előtti este
Résztvevők:  Lan és Kael
__________________________________________________

Lan:
-   Az úton a társaim jelenleg, bár ők sokszor máshogy érzik Kiina a „Talány”, Hajnal a „Határjáró” és Nisha ki a nevéhez méltóan Penge és Akarat, vagy más fordításban Szív és Akarat, de őt már megismerhetted a többieket meg majd megismered.

Aztán Lan mintegy magába fordulva szavalni kezd:

„Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
levert kertemben minden ép levélt.
Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
egy fám kitört, - alig két évet élt.
Mondjátok meg, hogy merre szállt a szél:
hadd álljak bosszút most egy életért!”

Kael biccentésnél több, meghajlásnál talán csekélyebb bólintása után egy pár szavas költeménnyel búcsúzik:

Könnyű nyári szél
Hacosok nagy álmai
Így végzik csupán
Megmenteni a drágakövet, ellopni a sárkányt és lecsapni a királylány fejét. Vagy valami...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #8 Dátum: 2015. Május 03. 18:59:41 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: beszélgetés
Résztvevők: Vanina

Kiina visszakérdez Vaninának
-Javíts ki, ha rosszul tudom, de néked két signumod van, nem? Egyik a Háztól, egy pedig régebbről... Vedd le az egyiket, és tedd fel a másikat! - mondja, pedig neki jó érzéke van a szimbólumokhoz, és egy ilyen cselekedetnek igen erős üzenete van.
A tervei firtatására nem túl megnyugtató választ ad
-Sshh! Titok!  :)- aztán komolyabb hangsúllyal folytatja
-Bocsáss meg, majd később folytatjuk, de olyan érzésem van, hogy az a szerzetes többször néz rám, mint illő. Lehet, hogy megkívánta a társaságom? - lép el a korláttól, és egyenesen Kael elé áll
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #9 Dátum: 2015. Május 03. 19:12:39 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina
Résztvevők:  Kael

Kiina karon ragadja Kaelt, és a túloldali korláthoz húzza maga után.
-Úgy érzem, akarsz tőlem valamit! - kezd bele abrín nyelven – Ám tudod mit? Kérdezhetsz, ha én is kérdezhetek! Mikor haltál meg? Hol, és miért? Bár ez két kérdés volt  ;D – szúrja be – Felétek hogy temetik a holtakat? Merre utaztál? Mit láttál? Azt hiszem jobb, ha inkább hagyom, hogy tudj válaszolni, mert nemrég azt mondták, hogy nem hagyom az embereket szóhoz jutni! Tényleg így lenne? - néz Kaelre várva a választ.

A beszélgetés után Kael visszavonul a kabinjába, hogy az éjszaka folyamán megújítsa áldásait, mely elé a hajó nem gurít akadályt, nem úgy a kapcsolatfelvételnél. AZ erők síkján a hajó kissé hűvös érzetű, füstszerűen lassan kavargó, lilás fénnyel derengő aurájában  az érintési pont körül koncentrikusan jelennek meg és tűnnek el a lilás fénygyűrűk, s a várakozás érzete mellett mindig ugyanaz a két szó furakszik Kael elméjébe

-Mi a kucsszó?
A hatodik próbálkozásra már nem is teszi fel a kérdést a hajó.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #10 Dátum: 2015. Május 03. 19:28:20 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina
Résztvevők: Elassor

A nemesúr Elassor javaslatát meghallgatja, és ingerülten így szól
-Még meggondolom a javaslatot, de most már induljon! >:( - pár másodperc múlva még utána szól
-Tudja mit, majd maga után küldöm, és úgy kevésbé lesz gyanús! ::)


Kiinának a szerzetes után új „udvarlója” akad -  Sterrard úr személyében. Láthatólag nem rázta meg az eddig pátyolgatott nemes távozása. A nador lány a korlát mellett ácsorog, és meglepetten néz végig Elassoron. Az ismerkedési próbálkozásra csodálkozva kérdezi
-Hogy ki?... Ja, hogy az úrfi  ;D – nevet fel – könnyen jött könnyen ment – legyint egyet.
-S ha már itt tartunk! Bár egy ideje együtt utazunk, de még nem is tudom, hogy hova tart, és miért. Nos? Egyáltalán honnan jött?  ::) - kérdi érdeklődve. Egy idősebb szolga, pontosabban asszonyszemély sétál fel a fedélzetre, karjára akasztott, letakart kosárral. Odébb a matrózokkal beszél, majd Elassorékhoz sétál.
-Uram, itten van az ellátmány, amit rendelt! - nyújtja át a fonott kosarat, majd a tisztelet jelét rója a levegőbe, és megfordulva távozik. Kiina érdeklődve kérdi
-Csak nem vásárolt útravalót? Pedig a szakács egész jól főz! :)
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető KLM

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 521
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #11 Dátum: 2015. Május 03. 23:26:13 »
Kael Lacrymatis
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina behajózás előtti este
Résztvevők: Vanina (akit Kael még mindig Nishának ismer), Kiina, Kael
__________________________________________________

-Úgy érzem, akarsz tőlem valamit! - kezd bele abrín nyelven – Ám tudod mit? Kérdezhetsz, ha én is kérdezhetek! Mikor haltál meg? Hol, és miért? Bár ez két kérdés volt  ;D – szúrja be – Felétek hogy temetik a holtakat? Merre utaztál? Mit láttál? Azt hiszem jobb, ha inkább hagyom, hogy tudj válaszolni, mert nemrég azt mondták, hogy nem hagyom az embereket szóhoz jutni! Tényleg így lenne? - néz Kaelre várva a választ.

Kael - szakmai ártalom talán - de a végéről ragadja meg a kérdésözönt és összekötve a hasznost a szükségessel beveti a rákokat:
- Vegyél rákot - egyet azért hagyj belőlük! - és máris szóhoz jutok.

Közben a szerzetes úgy próbál sasszézni, hogy Nisha ne kerüljön hallótávolságon kívülre, az utolsó rákot neki tartogatja... Előételnek.

- Hadd kezdjem a végén... Sytisből jöttem, hajóval, láttam tengert az óceánban érkezni zuhatagként, de nem láttam Mortar mocsarát, talán eljutok majd egyszer oda is.
Találkoztam egy nénikével, aki már magán viselte Mortar hívásának jelét - ezeket a rákokat tőle kaptam. Ha eszedbe jut majd valamikor
az ízük, gondolj rá ismeretlenül. Így tartjuk, segít a szellemének a következő élethez vezető úton.


Itt kérdőn ránéz Nishára, majd célzásképpen rásandít a feltehetőleg gyorsan ürülő háncskosárkára....

A halottakat a nagyon gazdagokat magas építésű kriptákba helyezik, zárt érc vagy kőkoporsóban, mert Sytisben nincs sok hely, az is inkább víz, mint föld. A csak gazdagokat máglyán égetik el a hozzátartozók és a hamvaikat őrzik egy ekkorka urnában.
A szegények teste Ezüstvederben végzi, nekik csak egy tábla jut.
Nekem tíz éve egyik sem kellett - Sytisben történt - mert ugyan közel kerültem Mortarhoz, de a testem végül is nem pusztult el. Mocsári láz volt, a komiszabb fajtából. Akkor álmodtam hét életet - ebből egy ikerpár két tagjáét is - mielőtt...


Bemutatkozó meghajlás, a Lannak is kijáró kétarasznyi fajtából:

- ... mielőtt Kael Lacrymatis lettem volna.

Eleddigre Kael eldöntötte, kihívja a sorsot, ráadásul ezt mosolyogva teszi:

- Akarsz még valamit kérdezni?
Megmenteni a drágakövet, ellopni a sárkányt és lecsapni a királylány fejét. Vagy valami...

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2370
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #12 Dátum: 2015. Május 04. 00:23:55 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina
Résztvevők: Elassor

A lányra korlát mellett leltem rá.. Megesküdtem volna hogy azt a rosszmájú harcos asszonyt hallottam kiabálni. Na mindegy.
Odalépek a lányhoz, és köszönök neki, kifejtem  sajnálatom és együttérzésem.
 A lány feltesz egy összefüggő és bonyolult kérdést.
Erre egy pillanatig gondolkozok.
- Meg tudja őrizni titkomat, megígérve hogy senkinek se árulja el?- mélyen a szemébe nézek ha hajlandó felém nézni.

Ha igennel válaszo,l, és a
rcán nem látok hammisságrautaló jelet. Belekezdek mondókámba.
- Szóval, hát igen, azzal kezdeném, hogy  nem Zegherovból származom. Igen, nem vagyok Zegherovi Sterrard.
Elmondom neki a történetem nagyvonalakban, azt hogy egy olyan nemesi család sarja vagyok, akik bár nemesek, koldusbotra jutottak. Árvaként nevelt fel a falu, keserűen bánva velem, a mester rámtalálását, és halálát, és hogy azóta csak vándorlok, nem találom helyem a világban. - vonom meg a vállam.

Amennyiben úgy veszem észre, nem szabad megbíznom benne, elkezdek mesélni.
- Hát ugyebár Zegherovból jöttem. Ez egy távoli kis hercegség, amely egész gazdagnak mondható. Leginkább a nemesfémbányászat az, amiből a hercegség jövedelme származik, ott megelégednek a jóféle hazai rézből készített garasokkal. A kilátás, a tájmesés, folyók ezer láb magadtól hullanak alá... Csodás, azonban magamra haragítottam a herceget, aki a nagybátyám,  el kellett hagynom az országot. Tizenhárom voltam. Egy királyság falujában koldulnom kellett, hogy ne haljak éhen.ekkor talált rám a mesterem. Ficsúrból művészt és mesterembert faragott. Majd a haláláról is beszélek.

Majd megérkezik a kosaram. Tehát a két matróz mégiscsak becsületesen dolgukat végezték.
Átveszem éd belekukkantok a kosárba
A súlyáról elfelejtkeztem, így biztos komikus látványt mutathattam, ahogy előreránt a kosár és majdnem lefejelem a fedélzetet.
- Köszönöm szépen. - majd Kiinához fordulok. -  Hát kétségkívül jól főz, csak az a baj,  hogy heteken át nehéz azt enni. És ha már úgyis azt kérhettem amit akartam a fogadóban, kérten egy kis húst, meg hasonlókat.
Mutatom felé a kosarat. -Ez a történet mai, ha kívánja elmesélhetem... De előbb meséljen ön magáról- miután befejezi, töviről hegyire előadom a fogadóban lezajlott törtênetet.
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 04. 16:56:52 írta Haldirien »
"Gaze upon me and see your doom! I am Darth Nyriss, Lord of the Sith. I am the conqueror of Drezzi, the destroyer of Melldia, and a member of the Dark Council!"
"I am Revan reborn. And before me you are nothing."

"No cheating, no cheating. It's just eh...eh... a clever usage of game mechanics"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #13 Dátum: 2015. Május 05. 20:35:42 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina
Résztvevők:  Kael

Kiina vesz egy rákot, és Kaelt hallgatva eszegeti. Ám amikor a nénéről és a szelleméről esik szó, Kiina megrázza a fejét
-Ez egyszerűsítése a dolgoknak – te sem gondolod, hogy ez mindig igaz – jelenti ki
A temetési módozatoknál Kael már látja a nador lányon – nem fogja megúszni pár szóban. S valóban, amint teret enged Kiina kérdéseinek, azok sorban fel is bukkannak egyik a másik után
-Szóval felétek a szegények a latrinában végzik? S a gazdagabb mit tud, hogy cserépbe töltik? Virágot ültetnek bele? Bővebben terem, mint a szegényebb sorsú ember? Már próbáltad? S mi értelme koporsóba zárni a halottakat? Akkor hogy beszélnek hozzájuk, ha még az arcukat sem látják? A közös vacsorákra is dobozban viszik az asztalhoz? Vannak gyermekeik Mortar felkent híveinek? Vagy azokat megölik, hogy minél előbb megmerítkezzen az isteni teljességben? Miért kerested fel Lant? Miért pont Kael lett a neved? Miért...
Sorjáznak egymás után a kérdések, de most legalább megvárja a választ is. Láthatólag nem foglalkozik azzal, hogy mennyire bántóak a kérdések – úgy néz ki, hogy ami a szívén az a száján.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 05. 20:39:39 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2835
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #14 Dátum: 2015. Május 05. 20:38:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Portella mólóinál, a Kufár fedélzetén
Időpont: Nyárelő
Esemény: Kiina
Résztvevők: Elassor

A nador lány tekintete zavaróan jégkék – nem ehhez van Elassor hozzászokva – a többség fekete, vagy olykor barna szeméhez képest az övé szinte természetellenesnek hat. Az arckifejezése, és egész viselkedése nem arról tanúskodik, hogy az a titoktartó fajta lenne – inkább szószátyárnak, minden lében kanálnak tűnik. Így Elassor inkább a zegherovi mesébe kezd bele. Kiina töprengve hallgatja, aztán belekérdez
-Zegrehov szomszédja nem Saon volna, mely az Abyrnossiak által oly nagyra értékelt kékgyapjús birkáknak köszönheti a jómódját? ::) - kérdi kíváncsian – Mert akkor sejtem, hogy merre is fekszik.

A kosár ami érkezett, jóval kisebb, mint amivel megléptek – s a nő könnyedén tartotta a kezében. Amint Elassor belekukkant a letakart kosábra, egy pár almát, és egy hasas, kerekded, sűrű szövésű zsákot pillant meg benne. 
Kiina a magyarázatra csodálkozva mondja

-Én sem vagyok odáig a tengeri állatkákért, de ha nincs más, az is nagyon laktató tud lenni.
-Hogy meséljek magamról? ;D - nevet fel – mit mondhatnék? Kiina vagyok, a Könnyűléptű. Arcantis az otthonom. Olyan vagyok mint Arcantis. Én vagyok Arcantis :P Ez mindent elmond, vagy éppen semmit... - mosolyodik el.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"