Szerző Téma: Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)  (Megtekintve 7776 alkalommal)

Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 732
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #195 Dátum: 2024. Február 02. 22:05:38 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar MaelindorLassan a győzedelmesen visszatérő vadászok köré sereglenek a tisztáson lévők. Öröm és megkönnyebbülés hullámzik végig mindannyiukon. A kreatúra nyomasztó jelenlétének elmúltával szinte fellélegeznek, mintha addig nem kaptak volna rendesen levegőt. A kör közepén magányos, megtépázott szilfaként áll a hős, a szörnyet legyőző Atoreda Haruto.

Zavarodottan pislog körbe, miközben a nagyúr emelt hangon méltatja érdemeit. A rögtönzött beszéd csúcspontjaként magasba emeli a levágott agancs darabot. Társai elismerő pillantásokkal jutalmazzák a hőst, némelyek szemében enyhe irigység csillog, de erényeit egyikük sem vitatja.

Azonban Atoreda Harutonak minden oka megvan a zavarodottságra. Ugyanis nem ő az "aprócska alak". Akár teljes tudatában van ennek, akár nem, ő is érzi, hogy valami nem stimmel. Egyelőre sodródik az eseményekkel.

*De hiszen ő nem is ...*

Leedar kissé értetlenül szemléli az eseményeket. Hogy lehet, hogy mások nem veszik észre a nyilvánvalót? Atoreda Haruto nem is emlékeztet az „aprócska alakra”. Akit viszont egyáltalán nem látni a vadászok soraiban ...

*Lehet, hogy manipulálták az emlékeiket?*

A trófeaként magasba emelt agancs újabb kérdést vet fel. Az elemi fénynek kitett darab látszólag ellenállónak bizonyult, azonban végül elenyészett. Akkor úgy gondolta, hogy a lény pusztulásával annak minden része semmivé lett. De nyilvánvalóan ez nem így van, elég csak rápillantani a nagyúr kezében tartott trófeára.

Mindeközben egy lángoktól övezett kapu nyílik a valóság szövetén, aminek túloldalán félelmetes jelenet bontakozik ki. Egy tucat élőhalott gyűrűjében rekedt maroknyi katona küzd az életben maradásért.

Elhagyott temető. Lángból formázott térkapu.

*Hóróka!*

Az albínó szoros kapcsolatot ápol a Tűzkobrával, ez már világos Leedar számára. Ami annyit jelent, hogy a sápadt férfi a felkent papja vagy esetleg tűzmágus. Ez megmagyarázná a kaput. Ráadásul egy régi sírkert felderítésére indult a reggeli megbeszélés után, ahol (Hóróka szavaival élve) "valószínűleg régi idők hősei nyugszanak" ...  a megelevenedett holtak között pedig vegyesen vannak toroni és tiadlani páncélzatot viselő alakok.

*Nézd!* - üzeni Reitonak, majd fejével a kapu irányába int.

Szemét a kapun tartva óvatosan közelít hozzá, miközben felidézi iskolája egyik legalapvetőbb mentális gyakorlatát. Segítségével elvonja környezetéből a felesleges mágikus energiát, feltöltve vele az elméjét.
[Energiagyűjtés, kivonás: 2 kör, 14 pszi pont = 42 mana pont]
Elszánt, zord arccal lép át a kapun, hogy Hóróka és a tiadlaniak segítségére siessen.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2210
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #196 Dátum: 2024. Február 16. 21:21:07 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar Maelindor
Leedar Maelindor, Tiadlan – ( Shiro Tochi - valahol a birtokon a folyó mellett )

*Nem Ő volt, Ő csak egy báb valaki bábjátékozott az elméjével, gyors munka mégsem barbár, viszont a nyomokat nem tudta maradéktalanul eltüntetni, ha több ideje lett volna észrevehetetlen lenne, az alkotó előtt még valószínűleg Rielon Quar nagymester is fejet hajtana…* – kontrázik rád Radeelt
Az ünneplés egy pillanat alatt abbamarad a nagyúr magasba emeli a kezét mint egy harci jelnyelvet és a talpon lévők pillanatok alatt ha nem is túl feszes de alakzatba rendeződnek elől a „lándzsások” utánuk az íjászok majd a végén a lovon lévők. Fegyelmezetten „nyomakodnak” át a szűknek mondható „résen” ám néhányan megtántorodnak amikor a komisz ködpamacsok megérintik őket, Reitó is beáll az „alakzatba” és megereszt néhány lövést a kapun keresztül miközben megkezdődik az „átkelés”. Miközben átkelsz elkerülhetetlenül megérint a zöldes gomolygó köd és érzed amit kiszívja belőled az életerőt (-4 Fp) és megérzed a velejéig romlott pusztulást kiélvező életidegen perverz vágyat ami tömény mágikus kisugárzásként átitatja ezt a bizarr természeti jelenségnek tűnő valamit.
A kapun túl feltűnik, hogy eme átkos köd Hórókát és a körülötte tömörülő megviselt harcosokat nem érinti, vagy nem tud a közelükbe férközni egyfajta „tisztáson” állnak az élőholtak gyűrűjében
*Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Hááááááááááááááá ezzzzz undoríííííítóóóó. . .* – hallod elméd peremén Radeelt

Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 732
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #197 Dátum: 2024. Február 24. 16:00:21 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, délelőtt
Résztvevők: Leedar MaelindorRadeel megerősíti Atoreda Harutoval kapcsolatos gyanúját. Az "aprócska alak" nem óhajtja felfedni kilétét. A jó tiadlaniak bábuk csupán egy nagy sakktáblán.
Na, nem mintha saját magát nem érezné annak. Lehet, hogy nem a legalacsonyabb rangú gyalog, de a bástya vagy a huszár is végső soron ugyanolyan bábu.

A zöldes köd az elmúlás leheletét hordozza, gonosz módon ott hömpölyög mindenütt. Sajnos nem tudják kikerülni. Mohón szívja ki az életerőt minden élőből, amivel találkozik. Ledaar csak grimaszol a köd érintésére, azonban mélyen egyetért Radeellel: ez undorító.

*Vajon a közelben van még az a szégyentelen, aki ezt művelte velük?*

A temető régi, omladozó kőfal veszi körül. A kovácsolt vas kapu már rég kidőlt a helyéről, azonban az egyik élőhalott eltorlaszolja a kijáratot, így Hórókáék a kerítésen belül rekedtek.

*Tegyük szabaddá az utat.*

[Elemi erő teremtése csóvába formázva, varázslás ideje: 2 szegmens (csak rúna, varázsige nélkül) 1 E 1 Mp, bot erősít rajta: +4: összesen 5E (5*5=25kg), kiindulási pont: a bejáratot elzáró élőhalott oldala]