Szerző Téma: Események sodrásában  (Megtekintve 1802 alkalommal)

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1863
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Események sodrásában
« Dátum: 2015. Április 29. 20:43:38 »


Cím: Firefly - A szentjánosbogár (Firefly)
Műfaj:Kaland/Dráma/Sci-fi
Évadok:1 évad (2002-2003)
Játékidő:44 perc
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:Firefly - A szentjánosbogár (Firefly)

Minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb sorozata, mely méltatlan véget ért. Egy történet, mely tökéletesen ötvözi a western és a sci-fi legjobb elemeit, de mégis a történet, a karakterek kapják meg a központi figyelmet. Kivétel nélküli az egyedi és közösségi ábrázolás, mely végigvezet minket a Serenity nevű Firefly osztályú hajó legénységének kalandjain. Ha végigértél mind a 14 epizódon, még a Serenity c. filmmel ki kellene egészítened.

Értékelésem: 10/10

A Firefly egy amerikai sci-fi sorozat, amely a műfajban megszokottnál kevesebb fantasztikus, futurisztikus elemet tartalmaz, inkább hétköznapi emberi és társadalmi problémákkal teli világot mutat be, egy másik műfaj, a western témáit is felhasználva. A történet szerint ugyanis a 25-26. századra a Föld készletei már rég kimerültek, az emberiség a Naprendszeren kívüli világokban telepedett le. Az űr meghódításában Kína és az USA játszott vezető szerepet, amely két szuperhatalom alkotja a Szövetséget és az Egyesítési Háborúban közös kormányzat alatt egyesítette a belső bolygókat. A külső bolygókon, sok helyen a Vadnyugatra emlékeztető, jóval rosszabb körülmények között élnek az emberek. A sorozat bár csak egy évadot élt meg, hatalmas rajongótábora van.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1863
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Események sodrásában
« Válasz #1 Dátum: 2015. Április 29. 20:47:34 »


Cím: ... (The 100)
Műfaj:Dráma/Sci-fi
Évadok:7 évad - (2014-)
Játékidő:43 perc
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:... (The 100)

A Száz... gyermek.
A távoli jövőben az emberiség maradéka egy összetákolt Föld körül keringő űrállomáson él.
A készletek és minden más fogyóban. A bűnősöket kizsilipelik, ám ez sem segíthet.
Így 100 gyereket (értsd 18 év alatti tinédzsert) kilőnek az állomásról akik az addig veszélyesnek hitt Földön landolnak.
Ahol az élet újra teret nyert a évszázadokkal korábbi katasztrófát követően... és elég hamar kiderül, hogy nem csak az űrállomáson vannak túlélők.
A megpróbáltatások épp csak elkezdődnek mind jellemében mind kitartásában próbára téve a 100-at, akik hamarosan csökkenő számot tudhatnak magukénak...

Magyar Felirat van a sorozathoz

Értékelésem: 9/10

Mivel magyarul még nyomokban sem lehet fellelni semmilyen információt, így aki többet szeretne tudni annak szívesen kitérek részletesebben az eddigi eseményekre!

Kentaur

 • Vendég
Re:Események sodrásában
« Válasz #2 Dátum: 2015. Május 02. 13:37:26 »


Cím:Black Sails (Fekete Vitorlák)
Műfaj:Kaland/Dráma
Évadok:4 évad - (2014-2017)
Játékidő:56 perc
Trailer:Első évad előzetes (angol)Második évad előzetes (magyar)
IMDb:Black Sails

A kalózos sorozat húsz évvel a klasszikus Kincses sziget eseményei előtt játszódik, Flint kapitány, és emberei kalandjait mutatja be.
Az 1700-as években vagyunk, Flint kapitány korának legagyafúrtabb kalóza, és jó ideje a spanyol kincsekre feni a fogát. Megtámad egy hajót kincseket remélve, s bár azt nem talál, viszont találkozik John Silverrel, akitől megtudja: egy hajónaplóból kitépett bejegyzésen mesés, milliós haszonnal kecsegtető zsákmányról írnak. A sorozat élethűen eleveníti fel a kor jellemzőit, New Providence szigete a bűnözők és prostituáltak paradicsoma, kalózoktól és tolvajoktól hemzseg, melyek mindenre készek. Ugyanakkor a hely a legfelvilágosultabb eszmék melegágya is, mely kettősség végigvonul a sorozaton.

Az első évad szinkronos, a második évad is lement már, feliratosan megnézhető. Nálunk május 10. kezdik el vetíteni szinkronosan.

Értékelésem: 10/10 (bár jómagam kissé elfogult vagyok, hiszen ez a téma eddig nem nagyon kapott teret... ;))

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1863
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Események sodrásában
« Válasz #3 Dátum: 2015. Augusztus 04. 22:18:38 »


Cím: ... (Lucifer)
Műfaj:Fantázia
Évadok:5 évad (2016-)
Játékidő:42 perc
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:... (Lucifer)

2016-ra érkező sorozat trailere igen nagy vidámságot ígér.
Lucifer úgy dönt kilép és LA-ba költözik. Megismerkedik egy nővel, akit rövid időn belül megölnek. Egy rendőrnyomozó hölgy kezébe kerülő ügy igen érdekes szituációkat eredményez mikor feljánlja Lucifer a segítségét. (Icipici Castle csak picit több természetfelettivel^^)
Egyenlőre a trailer nem árul sokat, de egy néger angyal mindenképp kellett bele, aki számonkéri Lucifer-t^^

Idézet
- Mi a neved? - kérdezi a kislány
- Luficer. - vallja büszkén
- Mint az Ördög? - suttogja
- Pontosan - vigyorogva, végre valaki felismeri

Értékelésem: 7,5/10

Szeráf

 • Vendég
Re:Események sodrásában
« Válasz #4 Dátum: 2015. Augusztus 13. 00:17:15 »


Cím:Odaát (Supernatural)
Műfaj:Dráma/Thriller/Horror
Évadok:14 évad (11-ig szinkronos)
Játékidő:kb. 45 perc epizódonként
Trailer:Előzetes (1. évad, angol)
IMDb:Supernatural

A sorozat két fivért követ nyomon, Dean és Sam Winchestert, akik az USA különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók. A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk, aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait.

Értékelésem: 10/10

Spoiler: Magánvélemény • megjelenítés
Fenntartásokkal kezdtem bele annak idején a sorozat nézésébe, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem csupán két macsó poénkodásairól szól a sorozat (bár poén is van benne bőven...), hanem egy jól összerakott, fordulatokkal teli izgalmas történetről. Sajátos megközelítéssel tárja elénk a jó és a rossz állandó harcát, a szereplők belső vívódásait és a családi kötelék fontosságát.

Mindezt nyakon öntik szebbnél szebb nőkkel, menő autókkal, és jobbnál jobb zenékkel (AC/DC, Led Zeppelin, Rolling Stones stb...), amik majd minden részben feltűnnek.

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

SentinelWex

 • Vendég
Re:Események sodrásában
« Válasz #5 Dátum: 2015. Szeptember 28. 10:22:54 »


Cím:Mr. Robot
Műfaj:Krimi/Thriller/Dráma
Évadok:4 évad (2015-2019)
Játékidő:kb. 45 perc epizódonként
Trailer:Előzetes (1. évad, angol)
IMDb:Mr. Robot

A Mr. Robot története egy fiatal programozót, Elliotot (Rami Malek) állít a nézők elé, aki nappal biztonsági szakemberként dolgozik, míg az éjszakáit hackerkedéssel és rossz emberek lekapcsolásával tölti. A munkáját utálja, de az egyik éjszaka internetes támadást észlel az E(vil) Corp ellen. Amikor próbálná kideríteni, hogy ki felelős a DDoS támadásért, szembekerül a rejtélyes Mr. Robottal (Christian Slater) és annak még különösebb szervezetével.
Mivel hősünknek problémái akadnak a szociális képességeivel, először azt hiszi, hogy Mr. Robot csak a fejében létezik, és mindez meg sem történt vele. Azonban azt a feladatot kapja tőlük, hogy tegye tönkre azt a céget, aminek védelméért a munkahelyén fizetik...

Értékelésem: 8/10

Spoiler: Magánvélemény • megjelenítés

Nagyon tetszik, hogy a korábbi hacker filmek hagyományaival (ahol minél gyorsabban/látványosabban gépelsz, annál jobb hacker vagy) szakítva a sorozat olyan támadási és védekezési módokat mutat be, amelyek a valóságban is léteznek, sőt szakmai körökben kifejezetten menő, ha valaki olyan dolgot talál a sorozatban, ami amúgy nem létezik. A főszereplő például az általam is igen kedvelt Kali Linuxot használja, ami egy olyan linux disztribúció, amit kifejezetten rendszerek tesztelésére, "hackelésére" fejlesztettek ki.
A sorozat készítői tehát magasra tették a mércét és nálam meg is ugrották, ugyanakkor nem tudok elmenni néhány - számomra kifejezetten ellenszenves - szál mellett.
A főszereplő feje nekem halál unszimpatikus, az arcáról gyakran a "szar szagot érzek" érzelem olvasható le. Nem tetszett továbbá a kábítószeres szál sem, bár tény, hogy ennek köszönhetően lett "még sötétebb" hangulata a sorozatnak. Csak ajánlani tudom egyébként, különösen ha érdekel a hack kultúra és ha nyitottabb vagy a "sötét valóságra".


Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 699
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Események sodrásában
« Válasz #6 Dátum: 2016. Augusztus 04. 14:52:22 »


Cím:Az Idegen (Outlander)
Műfaj:Dráma/Romantikus/Sci-fi
Évadok:6 évad (2015-2020)
Játékidő: 1 óra kb. epizódonként
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:Az Idegen (Outlander)

Alapjába véve kicsit nyálas, de korrekten, rendben összetett történelemhez hűbb autentikus dolgokkal teli sorozat. Ajánlom mindenkinek. :) 2. évadnak most lett nem rég vége, de berendelték már a 3.4.-et is.

1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt, alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek. Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből, és kiváncsian megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.


Értékelésem: 8.5/10

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 699
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Események sodrásában
« Válasz #7 Dátum: 2016. Augusztus 12. 16:12:46 »


Cím:A híd (Broen)
Műfaj:Krimi/Misztikus/Thriller
Évadok:2 évad (2013-2014)
Játékidő: 1 óra kb. epizódonként
Trailer:Előzetes (svéd)
IMDb:A híd (Broen)

Nagyon jó hangulatú sorozat, eddig 3 évadja van. Ebből eddig kettőt néztem meg. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a komor dolgokat, nyomozást, és a skandinávokat. Elég kemény skandináv társadalom kritika is van benne. Van egy amerikai remake-je na azt nem ajánlom. Egy részt néztem, de hagyjuk inkább. Inkább ez. :)

Egy svéd politikusnő holttestére bukkannak az Öresund híd közepén, ami Koppenhágát köti össze Malmövel. Így mindkét ország rendőrei kénytelenek részt venni a nyomozásban, hiszen a holttest félbe van vágva és pontosan az országhatáron hagyták.


Értékelésem: 8.7/10

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 699
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Események sodrásában
« Válasz #8 Dátum: 2016. Szeptember 14. 14:59:45 »


Cím:Stranger Things
Műfaj:Dráma/Misztikus/Horror
Évadok:4 évad (2016-)
Játékidő: 1 óra kb. epizódonként
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:Stranger Things

Nagyon jó hangulatú sorozat, igazi '80-as évek hangulat. Jó filmzenével, klasszikus horror és drámai elemekkel. Nagyon bejött hangulatilag is. Elsőre nem gondoltam volna, hogy ennyire izgalmas lesz. Kicsit vonakodtam, hogy megnézzem, de jó döntésnek bizonyult, hogy mégis rávettem magam, hogy megnézzem. :)

Van egy kutatólaborból megszökött rejtélyes “valami”, az utána eredő sötét ügynökök, egy eltűnt gyerek, a kétségbeesett anyja, a seriff, a fiú barátai, akik a maguk módján is elkezdik keresni őt.


Értékelésem: 9.4/10

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1863
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Események sodrásában
« Válasz #9 Dátum: 2019. Április 19. 18:07:17 »


Cím:Love, Death + Robots
Műfaj:Animáció/Fantázia/Vígjáték
Évadok:2 évad (2019-2020)
Játékidő: 15 perc epizódonként
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:Love, Death + Robots

Minden rész más témában nyújt felejthetetlen, igazán elgondolkoztató és szórakoztató, az utóbbi idők egyik legjobb sorozata. Mind a 18 rész a maga módján annyira varázslatos, hogy nem is tudok rossz szót mondani. Sokan emlegetik, az utolsó résznek magyar vonatkozása is van. :)

Értékelésem: 11/10 :)

Nem elérhető Hipoforaccus

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 484
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 1
 • A lovag, aki azt mondja, Nyííí!
Re:Események sodrásában
« Válasz #10 Dátum: 2019. December 30. 21:24:47 »


Cím:The Dragon Prince (A Sárkány Herceg)
Műfaj:animációs, dráma, vígjáték, fantasy, ifjúsági
Évadok:3 évad (2018-?)
Játékidő:26 perc/epizód
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:The Dragon Prince

Most fejeztem be, szóval még a hatása alatt vagyok. Az eddigi három évad egyszerűen lenyűgöző! Kiváló humora van. Remekül felépített fantáziavilág. Tök jó játékot lehetne benne alakítani.

Értékelésem: 10/10
Amire figyelsz, az a világod.

Nem elérhető Cyrgaan KheaLorn

 • Nemeskyr kardforgató
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 835
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
 • A hóhajú erioni
Re:Események sodrásában
« Válasz #11 Dátum: 2020. Január 01. 15:09:09 »


Cím:The Witcher (Vaják)
Műfaj:Akció/Fantázia/Kaland
Évadok:1 évad (2019) második berendelve
Játékidő:1 óra/epizód
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:The Witcher

Először is.
Nem olvastam a könyveket, és csak keveset játszottam a játékkal, tehát tulajdonképpen laikusként szemlélhettem a sorozatot (értsd: azt, hogy mennyire "passzol" az említettekhez, nem tudom igazán megítélni).
Másodszor.
Sokféle kritikát lehet olvasni a sorozatról, jót is, rosszat is, olyat is, aminél nem egészen értem, hogy mit nézett a kritika írója, mert nem azt a sorozatot, amit én, azt hiszem. Ami egyértelmű, hogy Henry Cavill Geralt szerepében szerintem egészen parádés, és - nem tudom, tudjátok-e - de a csávó hardcore gamer és ő maga izzította be az ügynökét, hogy szerezze meg neki a főszerepet. Körülbelül ez látszik rajta, hogy ő valójában nagyon szeretne ez a karakter lenni.
A többi szereplő helyenként elég gyenge, de nem lehet azt mondani, hogy veszedelmesen rosszak lennének, bár nekem Yennefer egy kicsit olyan semmilyen.
Az egyetlen dolog, ami nagy negatívum, hogy az időrend nagyon összevissza. Oda kell figyelni, hogy ki tudd bogozni a szálakat, és mivel egy csomó mindent utólag mutatnak meg, néha nem egészen tudod, hol is jársz a történetben. De ez egy olyan dolog, amit a második évadban ki lehet javítani.
A színészgárdán érdemes lenne egy kicsit pofozni, vagy a történetet úgy alakítani, hogy valamelyik karakter és színész legalább megközelítse valamennyire Cavillt és akkor egy nagyon fasza sorozat lesz.

Értékelésem: 8/10
"A férfit csak ezután vettem észre. Igazi ragadozó volt: hószínű, vállig omló sörény, markáns, óarany árnyalatú, kyr vonású arc, a szeme pedig... förgeteg-szürke, mint vihar után a hajnali ég. Egy tisztavérű kyr."

Alan O'Connor - A Halál hét arca

Nem elérhető Hipoforaccus

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 484
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 1
 • A lovag, aki azt mondja, Nyííí!
Re:Események sodrásában
« Válasz #12 Dátum: 2020. Január 01. 19:06:27 »


Cím:The Mandalorian
Műfaj:akció, sci-fi, kaland
Évadok:2 évad (2019-?)
Játékidő:40 perc/epizód
Trailer:Előzetes (angol)
IMDb:The Mandalorian

Rettentően jó hangulatú, izgalmas, vicces sorozat. Sikerült eltalálni a fejvadász lét hangulatát mind látványilag, mind zeneileg.

Értékelésem: 10/10
Amire figyelsz, az a világod.