Szerző Téma: Kalandhírdető  (Megtekintve 6510 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2446
 • Aktivitás:
  38%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Kalandhírdető
« Válasz #45 Dátum: 2017. Június 05. 20:03:58 »


Rendszer:D&D 3.0 FR
Idõpont:
Történet címe:A Nevető Mágus
Kezdõ szint (pont):3. tapasztalati szint
Játék helyszíne és időpontja: Július 22-23. Szolnok. Szállás díja: 3400Ft
A koncepció
Könnyed asztali mese - Faerün Völgyvidékén, Rojtvölgyben szóbeszédek tárgya lett egy, a környéken garázdálkodó, bajkeverő varázsló. Amerre csak megfordul, mindenhol zűrzavart, felfordulást - no meg dühös helyieket hagy maga után különféle kellemetlen és érthetetlen "csínyeinek" hála. Akkora gondot még nem okozott, hogy komoly kalandorok foglalkozzanak vele, de mostanra már száz aranyat fiztnének annak, aki miután felkutatta - jobb belátásra bírja, és a völgy elhagyására  kényszeríti. Megkötés: semleges gonosz és kaotikus gonosz karaktereket nem kérek.

A találkozó részletei: Klikk ide!


Résztvevõk (2 fő)
Sol
Quator
kalidar
4. Játékos
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Kilhalm

 • Vendég
Re:Kalandhírdető
« Válasz #46 Dátum: 2017. Szeptember 16. 17:05:42 »


Rendszer:Savage Rifts
Időpont:P.A. 103
Történet címe:Páncélozott Hullazsákok
Kezdõ szint (pont):Kezdő karakterek

A koncepció
A karakterek a Koalíciós Államok seregének- sioux falls-i New Frontier támaszpontjának frissen idevezényelt kommandósai. A mese kezdő karaktereknek íródik, eddig 1 biztos és egy talán játékos van. A mesék agyalós, nyomozós stílusúak lesznek, elégséges mennyiségű harccal és más izgalommal.  Maga a setting a poszt-apokaliptikus Földön játszódik, a bolygón több mint száz éve egy meghiúsult világégés okán felébredt a mágia, a ley vonalak mentén átjárók nyíltak más dimenziókra ahonnét minden képzeletet felülmúló rémségek jöttek elő. Az emberiség túlélte de a globális telekommunikáció nem. A világ megváltozott, mocsarak terpeszkednek ott ahol régen sivatag volt, Atlantisz kontinense kiemelkedett a habokból. A civilizációt Észak Amerikában pár városnyi államot-, hadúr uralta földeket leszámítva a Koalíciós Államok jelentik. Egyesek szemében hősök akik a bolygó őslakosaiért az emberekért küzdenek, mások szerint fajgyűlölők és zsarnokok szolgái.  A világot idegen rabszolgavadászok, sárkányok, démonok járják, a mágusok és a csúcstechnika kora ez...

A karakterek skálája az egyszerű, de tapasztalt bakától egészen a harci kiborgig vagy a psiker Mind Melterig terjed. A harci kiborg az aminek tűnik, egy emberi agy irányította harci gép. A Mind Melter olyan telepata aki látszólag a kávéját szürcsöli az út másik oldalán közben pedig lecsupaszítja az agyadat a titkaid után kutatva vagy éppen az egész osztagod szürkeállományát kipréseli a fülükön keresztül.


Résztvevők (n fő)
Sol
Quator
KLM
4. játékos

Nem elérhető Cyrgaan KheaLorn

 • Nemeskyr kardforgató
 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 647
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
 • A hóhajú erioni
Re:Kalandhírdető
« Válasz #47 Dátum: 2018. Január 02. 15:59:02 »


Rendszer:D&D 3.0 FR (D20)
Időpont:1372. (Vadmágia esztendeje), Mirtul (Olvadás) hava
Történet címe:Ne örülj túl hamar
Kezdő szint (pont):VII. Szint (25 000 TP)

A koncepció
A karakterek egy egyszerű megbízatás keretében Amn, Athkatla városába érkeztek pár napja a Hullámlovas nevezetű háromárbocoson, amely Baldur Kapujából indult útnak. A feladatuk az volt, hogy a Troll-dombokban eltűnt karaván nyomait felkutatva megszerezzék egy athkatlai kereskedő portékáját, illetve egy fontos dokumentumot. Küldetésüket sikeresen teljesítették, s most a Fogatlan Banyához címzett tavernában töltik a jól megérdemelt szabadidőt. A kereskedő gazdagon megjutalmazta őket (5000 ap), ami korábban felhalmozott vagyonukkal egészen csinos kis "hozomány", és arra vár, hogy elköltésre kerüljön. A kérdés csak az, hogy közösen, vagy külön-külön folytatják az útjukat. A mai reggel az elmúlt hónap viharai után lágy napsugarakkal ajándékozta meg a világot, de az erre érzékenyek sejthetik, hogy valami készülődőben van.

Résztvevők (4 fő)
Quator
Sol
Thyriel
4. Játékos"A férfit csak ezután vettem észre. Igazi ragadozó volt: hószínű, vállig omló sörény, markáns, óarany árnyalatú, kyr vonású arc, a szeme pedig... förgeteg-szürke, mint vihar után a hajnali ég. Egy tisztavérű kyr."

Alan O'Connor - A Halál hét arca

Faust

 • Vendég
Re:Kalandhírdető
« Válasz #48 Dátum: 2018. Január 13. 15:51:33 »


Rendszer:Warhammer 40K - Dark Heresy 2.0 (D100)
Időpont:Indomitus Hadjáratok [105.M42]
Történet címe:Lánckard a sötétben
Kezdő szint (pont):1000 XP

A koncepció
Inkvizíciós kogitátor 00RT786 vizsgálat
++Z052 szektor

Elerya
Bolyvilág
Lakosság: Hozzávetőlegesen 160 milliárd fő
Városok száma: 4
Fontossági sorrend: Elsődleges
Egyéb információ: Két Departmento Munitorum állomás és négy Adeptus Mechanicus telephely
Purgálás?
Lehetséges megoldás: Exterminátus
Végrehajtás nem lehetséges............ a megnevezett bolygó fontossági besorolása magas++


Nemrég támadás alá került a Káosz erői által, de a Bolyvédelmi erők és a Birodalmi Armada képes volt visszaverni a támadás. Mindkét oldal hatalmas veszteségekkel távozott a körzetből. Jelentések szerint a káosz erői végleg kitakarodtak a rendszerből. A Bolygó három holdja is tiszta. Solomon Sydow sokat látott  és magas rangban lévő Inkvizítor viszont úgy gondolja nem szabad hagyni a planétát felügyelet és vizsgálat nélkül . Gyakorta mondogatott idézet az ősi időkből az Inkvizíciós rendek között"Az Eretnekség akár egy erős fa, melynek gyökerei a sötétben húzódnak míg ágai a nap felé törnek . Levághatod az ágakat , kivághatod az egész fát is, de újra kihajt még erősebben mint valaha". Solomon akolitusai szintén láttak már egy s mást mióta a rendek és az Inkvizítornak dolgoznak így rájuk marad a feladat, hogy kifüstöljék és eltiporják az eretnekség írmagját is. Mindezt úgy, hogy ne keltsenek feltűnést és pánikot.

Szabálykönyv: Kattints ide!

Résztvevők (4 fő)
Az Ezüst Utazó
2. Játékos
kalidar
Cyrgaan KheaLorn

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 768
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 2
 • Szabadkőműves
Re:Kalandhírdető
« Válasz #49 Dátum: 2018. Január 14. 21:55:57 »Rendszer:Cyberpunk 2020 (második kiadás) (D10)
Időpont:2020. február
Történet címe:Ékszerész akció (konzerv modul)
Kezdő szint (pont):Lásd leírás lentebb

A koncepció: Mesék az utcáról
Az iroda berendezése egyszerű letisztultságot sugárzott az egyetlen üde és élő pont a szürke és fekete tónusaiban a több száz literes üde zöld akvárium volt. A hatalmas panoráma ablakon túl a szmogos esőfüggönyön keresztül Night City céges negyedére nyílt kilátás a grafitszürke súlyos íróasztal mögül. Az asztal mögött ülő nő tűnődve tekintett a kinti mocsokba amit high tech csillogás és építészeti műremekek próbáltak meg élhetővé tenni, arcéle az elit sebészet műremeke míg vállalati céges divatirányzatot követő kosztümje a divatházak legújabb személyre szabott darabjai közül került ki.
Gondolatai a múlt körül cikáztak, amikor még az erősebb nem tagjai közé tartozott ironikus, hogy mennyire kevesebbre jutott a tehetségével, amíg férfi volt, ám mióta testet váltott újabb és komolyabb fegyverekhez jutott a tehetsége mellet a kifelé férfidominanciát sugárzó társadalomban, most már a Night Cityben lévő iroda tejhatalmú igazgatója, bocsánat igazgatónője.
A nő gondolatait az iroda ajtajának halk nyílás töri meg az ajtóban sötét hajú ázsiai asszisztensének alakja jelenik meg a nő visszafogott fekete kosztümöt visel és illedelmesen utat enged egy fiatal férfinak aki idegességét leplezve vonul az íróasztal elé, az igazgatónő elégedetten veszi tudomásul a férfi feszengését amint beborítja a Nympha II. parfüm csóvája és maga alá gyűri a viselkedéshormon háztartását.
- Nos Jack mit tudtunk meg a reggel érkezett fax kapcsán megéri az árát az árú vagy alkudozzunk?
- Igazgatónő úgy tűnik Eddie Sakamura yakuza tényleg rábukkant az Ékszerész-akció szelencéjére, ami megadhatja nekünk a hiányzó válaszokat a január 31.-ei fiaskó kapcsán sőt akár még annál is többet.
- A faxon túl vannak bizonyítékok vagy csak megérzések Jack?
- Igazgatónő Eddie Sakamura pagodáját támadás érte február 10.-én és a szálak az Arasakáig vezetnek vissza a pletykák szerint a megbízást a Yoshi-Browning adta az Arasakának, szóval úgy gondolom igen megéri az árú az árát.
- Rendben van Jack jelezzenek Sakamura szannak, hogy fizetünk és szóljon Nijikonak, hogy küldje be nekem Richardo Paupert… Jah és mégvalami Jack…. A Infernó projekt rendesen halad?
- Igen igazgatónő az Infernó sínen van az irodák alkalmazottai megkapták a vakcinákat és a labor is készen áll az esetleges komplikációk elhárítására, valamint az épület a felújítás során a cég jóvoltából új szűrőket kapott a szellőztetőrendszerére.
- Köszönöm Jack távozhat…
A távozó férfi mögött szinte hangtalanul csukódik be az ajtó az irodát ismét megüli a csend és a kinti szmogos esőből beszűrődő melankólia.


Karakteralkotás:
Tulajdonságokra: 75 pont, alapból három hónapi pénzzel kezd mindenki.
Megkötések: Karrier képzettség illetve más képzettségek maximum 6. szintűek lehetnek (kivéve ha valaki életútból kidob +1-es emelést), valamint az eladod a lelkedet egy megacégnek (vagy az ördögnek) szabály nem használható.
Megjegyzés: a netrunner – konzolcowboy nem árt, ha ért máshoz is a dekázáson kívül, hogy ne unatkozza agyon magát…"
Instant karakterek: Dr. Alexander Hartington Kennedy (Orvostechnikus), Joe Bigfoot (Szóló), Joshep Patterson (Technikus), Kai Stephens (Nomád), Wictor Eklund (Szóló), Shao Vahn Hieu (Konzolcowboy), Kaihautu Paewai (Céges), Ya Ya (Szóló – gésa), Névnélküli (Zsaru – nyomozó váz)


A aktuális napi FAXLAP: A faxlapért kattints ide!

Résztvevők (4, maximum 6 fő)
Thyriel – Amaterasu (model)
Kalidar - Winnie Trike (nomád)
Haldirien -  Lev Anderson (konzolcowboy)

Faust

 • Vendég
Re:Kalandhírdető
« Válasz #50 Dátum: 2018. Január 18. 20:25:29 »


Rendszer:D&D 5.0
Időpont:Emberi királyság második felemelkedése
Történet címe:Abszurd Arkána, avagy eltörött a varázslatom
Kezdõ szint (pont):IV. tapasztalati szint

A koncepció
Misztikus történések folynak egész Faerunon. A Mágia mintha megzavarodott volna és oly szeszélyessé vállt mint a tenger. Mágusok zárkóznak be laborjaikba, varázslók tornyaikba és onnan próbálják kisilabizálni mi is történhetett és mi lehet a megoldás. Megfordult a helyzet és a bizalom a mágia használók felé megtört. Egyre több taverna és város írja fel tábláira: Mágusok és egyéb sarlatánok kíméljenek". Új Istenségek homályosítják el a régi vallásokat, új hívek és papok-paplovagok terjesztik az új igét és döntik porba a régi Isteneket. Az Inkvizítori szék jelentése szerint megnőtt a boszorkányok és boszorkánymesterek száma, halandók kötnek paktumot hatalomért cserébe. Vajon a tiszta mágia kora végleg leáldozott?

A Mágia valamilyen okból kifolyólag kiszámíthatatlan. Ezzel nem elrettenteni akarom a mágia használó kasztok kedvelőit csak a történet szerint valami történt amiért a varázslat...fura. Egész Faerunon a mágusok-varázslók-bárdok...de még a druidák varázslatai is megzavarodtak. A papok és Paladinok úgy tűnik biztonságban vannak ez alól de a mágia zavar az Isteneket is érintette. Háborúzik egyik a másikkal így a kért támogatás olykor egészen más csomagokban érkezik mint szokott.  A Boszorkánymesterek ( warlock) varázslatai stabilnak tűnnek de jelentettek pár esetet mikor balul sült el egyik másik kísérlet. Összegezve a Papok-Paplovagok és a sztereotípia ellenére gyakorta jó ügyért harcoló Warlock-ok nagyobb tiszteletnek örvendenek mint a többiek.


Szabálykönyv (Players Handbook): Szabálykönyvért kattints ide
Xanathar Útmutatója Mindenhez (Xanathar's Guide to Everything): Kiegészítő könyvért kattints ide
Volo's Guide to Monsters (extra fajok): Extra fajok #1 kattints ide
Elemental Evil Players Companion: (extra fajok): Extra fajok #2 kattints ide

Résztvevők (4 fő)
Thyriel
Cyrgaan KheaLorn
Haldirien
4. Játékos


Faust

 • Vendég
Re:Kalandhírdető
« Válasz #51 Dátum: 2018. Január 21. 01:33:20 »

Rendszer:Vámpír a Maszkabál
Időpont: Los Angeles 2025
Történet címe:Atyáink bűne
Kezdõ szint (pont):Alap karakter+15 szabad pont (extra tehát még az alap szabad pontokon kívül +15)

A koncepció
Vámpírok és Ghoulok:
A Gehenna nem jött el, legalább is Los Angelest elkerülte. Európa szerte jelentették,hogy megnőtt a bűnözés egyes országokban. Tüntetések és utcai harcok, kormányok buknak el és emelkednek újak.
Los Angeles a 2021-es nagy utcai zavargást követően sebeiből gyógyulva virágzó nagyváros. Jelenlegi Hercege Corwin Vajk, hivatalos néven Michael Raventhorn idős Ventrue  vezeti. Kormányzása alatt a város hamvaiból akár a főnix emelkedett ki. Megannyi kapcsolattal megáldott vezetőnek jelenleg az utcai pletykáktól fáj a feje miszerint a Gehenna még csak most kezdődik. "A nagy öregek egy része már felébredt és felfalja a gyermekeit"

A Herceg nem ad efféle pletykákra és hallani sem akar róluk. A Szabbat sebeit nyalogatva a külvárosi területeken rejtőzik. Anarchkok friss húst fogadnak szervezetükbe minden hónapban... sajnos ezzel a lendülettel veszítik is el őket a Szabbat felkutatása közben. De ami még aggasztóbb,hogy Cornelius Flenigan a Tremere Régens suttog a Herceg fülébe és olykor sajnos arra fordul a Ventrue amerre mondják neki.


Halandók és Ghoulok:
A beültetések és a technológia forradalom kora. Szubdermális telefon, neon haj digitális bőr óra. Egyéb fizikai beültetések, izom implant, tetoválás generátor és megannyi szépség melyet a jelen hoz magával,de persze mindennek hátulütője,hogy megjelent a cyberpszihózis is. A tudósok már rég felkészítették az emberiséget erre miszerint a túlságos testmódosítás azzal jár,hogy Istennek képzelik majd magukat. Persze erre a társadalom nagy része magasról tett és pakolta magába a technológiát. Mindennek ára van viszont, sokan a saját kezükbe vették az irányítást mióta is a lázadás megtörtént. Néhány Megacég bekebelezte a piacot. Most már nem tudsz úgy elmenni az utcán,hogy a szemed ne fájdulna meg egyik másik cég neonreklámaitól. Utcai bandáké a hatalom sok helyen, a rendőrség meg a cégek zsebében. Ha csak nincs valami zsíros melód akkor a mocsokban éled le életed és lehet hogy rendkívül rövid lesz.

Mage:
Az Antarktikán történt incidens óta a mágus társadalom csendes. Ugyan is a jeges területen az ózonjuk csak egy terelés volt. A Sötét umbrán keletkezett lyuk melyen át különféle borzalmak törtek át. A technokrácia rendkívül ügyesen terelt, hogy ne tűnjön fel senkinek sem a katasztrófa. Ebből csak annyit kapott a társadalom, hogy történt pár vulkán kitörés és itt ott a föld egyes pontjain egy-két 6-9-es földrengés.

Jelenleg a tradiciók próbálják megbuktatni a Technokráciát kisebb nagyobb sikerrel. De a fejlődés korában nehezebb esélyük van erre. Beültetések és technológiai szimbiózis jellemzi ezt az időszakot. Egy okostelefont bámuló nehezen fog hinni a mágiában manapság. Bárki aki mágiához folyamodik metafórikusan egy töltött fegyverrel játszik, sohasem lehet tudni melyik végén fog kikötni a használó.  Szerencsére egyik másik mágus a technológián keresztül azaz tüzet tűzzel módszerrel próbálja felvenni a harcot és felnyitni az elméket.

"Haver láttad tegnap azt a videót? Már 2 millió megtekintésnél tart. Egy fickó öt emeletet zuhan majd a talpára esik és elrohan. Átvizsgáltuk kockáról kockára és nem manipulált. Ez voodoo vagy mi a franc"


Rendszer infó: Alap és új V20 is alkalmazva van. Van pár házi szabály is, de azokat akkor fejteném ki mikor előkerülnek egyáltalán.

Résztvevők: (4-6 fő)
Con Angilo Guerdo
kalidar
3. Játékos
Filio Mortale
Cyrgaan KheaLorn
6. Játékos

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 418
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Kalandhírdető
« Válasz #52 Dátum: 2018. Május 28. 20:05:00 »


Rendszer:Új Törvénykönyv (ÚTK)
Időpont:Psz. 3704
Történet címe:Acél Árnyai
Kezdő szint (pont):6. tapasztalati szint

A koncepció
A kaland Ynev északi féltekéjén játszódik, a Toron által uralt külső tartományi területektől mintegy 350 mérföldre nyugatra. Alidartól pedig mintegy 400 mérföldre észak-keleti irányban, az Anublie tóvidék partjainál. A karakterek ismerik egymást, átélek már közösen néhány kalandot. Ezúttal az egyik bajtárs, Nerin Beltozarr az ősi kultúrákat kutató szakadár boszorkánymester hívására érkeznek Anwar városába.

Résztvevők (3 fő)
Sol
Quator
KalidarNem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 768
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 2
 • Szabadkőműves
Re:Kalandhírdető
« Válasz #53 Dátum: 2018. Július 01. 19:20:28 »Rendszer:Cyberpunk 2020 (második kiadás)
Időpont:Mars 2092, New Hessen
Történet címe:Maffiózók
Kezdő szint (pont):lásd leírást lentebb

Koncepció: Üdv RPGeneration fórum lakók!

Ez egy „igényfelmérés” és egy „rendhagyó” kaland kiírás amely 2018.09.09. vasárnapi napon 10:00-19:00-ig bezárólag a HammerTime Cafe-ban (1091 Budapest, Üllői út 111.) lemesélendő Cyberpunk kaland.


Játék időpontja: Budapest, 2018.09.09.

Résztvevõk: Érdeklődéstől függően
 

Armageddon Mars – 2092 – Maffiózók (CP 2020 szabályok alapján)

Szférák Vándorai alkalom: Szférák Vándorai XXII. – Istenek Nektárja 2018.09.09.
Mese szabályrendszere: Cyberpunk 2020
Világ: Armageddon Mars – 2092
Mese neve: Maffiózók
Játékosok: 5 fő maximum

Rendszer: Cyberpunk 2020 (Második kiadás)
Megjegyzés: Chromebook-ok és egyéb kiegészítők egyeztetés követően használhatóak.
Helyszín: Mars 2092 New Hessen
Karakteralkotás: Tulajdonságokra: 75 pont, alapból három hónapi pénzzel kezd mindenki.
Megkötések: Karrier képzettség illetve más képzettségek maximum 6. szintűek lehetnek (kivéve ha valaki életútból kidob +1-es emelést), valamint az eladod a lelkedet egy megacégnek (vagy az ördögnek) szabály nem használható. Ízlés szerint maximum 4 pont értékben lehet előnyöket felvenni (lásd részletesen később) a hátrányokat a kidobott életesemények tükrében a mesélő osztja ki az előnyökhöz.
Megjegyzés: a netrunner – konzolcowboy nem árt, ha ért máshoz is a dekázáson kívül, hogy ne unatkozza agyon magát…..", valamint nem árt ha a karakterek valamilyen szinten kötődnek az alvilághoz akár beépített zsaru-nyomozóként (igény esetén a Kém és Zenn Runner /"Rigó"/ karriereket is elérhetővé teszem)

Médiahírek
"Rádiókapcsolataink az anyabolygóval eddig tisztázatlan okokból két órával ezelőtt megszűntek. Szakértőink szerint nem bizonyított, hogy ez bármilyen összefüggésben lenne a az egyidejűleg észlelt hat üstökös megjelenésével.
A marsi kolonizációban résztvevő Társaságok a további eredményekig hírzárlatot rendelnek el az általános pánik kitörésének elkerülése miatt."

Edward H. Ortanov, a Cryo Társaság kolonizációs alelnökének bejelentése a Mars valamennyi települése vezetőjének.
[2091. december 18. 23:09]

Eljöttek a Föld végnapjai: a környezetszennyezés tönkretette a tengereket, az üvegházhatás sivataggá változtatta a termőföldeket, a természeti erőforrások kimerültek, nyomor és erőszak tombolt mindenfelé. A technika eközben hihetetlen eredményeket ért el, s a Földet uraló nemzetközi óriáscégek – a bolygó kezdődő kimerülésére való tekintettel – megkezdték a Mars bolygó földiesítését. Megszülettek az első kis kolóniák, melyek lassan a földihez hasonló nagyvárosokká fejlődtek: beindult az élet az új bolygón. Aztán a Föld egyszer csak elhallgatott.

New Hessen
[2092. július 12. 21:07]

A szakadó eső egykedvűen verte az irodának berendezett konténer falát, a férfi egykedvűen üldögélt egy jobb napokat is látott bőrhatású fotelben a félhomály ellenére is drága napszemüveget viselt, az időtlenség érzetét csak a szájában fel-fel parázsló szivar rubinvörös vége töri meg.
Nyílik az ajtó és a kintről beáradó reflektorfényben egy tökéletes alakú hosszú lángvörös hajú nő jelenik meg az kint rekesztve az ítéletidőt kecsesen csukja be az ajtót majd ringó csípővel megy a férfi felé. Odaérve a vállára ejti a kezét és egészen közel hajolva hozzá a fülébe súg.
- Mario a rendőrségen guggoló emberünk információja szerint Tairat két nap múlva átszállítják az északi fogházból.
A férfi nagyot szippant a szivarból és csak a füstöt kifújva válaszol.
- Shara kell néhány megbízható ember a motoros démonokat meg személyesen keresem fel.

New Hessen
[2092. július 13. 21:07]


A könyörtelenül zuhogó esőben a Heaven & Hell felé siettek. A külváros ócska, lepusztult, málladozó házai között a nedves betonon hatalmas tócsákban tükröződnek az utcai boltok neonreklámai. Hátatok mögött a metró suhan el csattogó hanggal – egy pillanatig csak gyorsan halkuló, jellegzetes zajt halljátok, aztán a hirtelen beállt csendben egy éles macskanyávogás, majd egy szemetesfedél csörrenése, utóbb pedig egy hangos kurvaanyád! hasít bele. A közeli zsákutcából egy reklámléghajó lebeg ki, oldalán a monitorok éppen a híreket közvetítik. Úgy látszik a léghajón kamera is lehet, mert a monitorokon hirtelen ti jelentek meg, ahogy elég szánalmas látványt nyújtva, bőrig ázva tocsogtok a pocsolyákban. Átkozódva összehúzzátok magatokon a kabátjaitokat és meggyorsítjátok a lépteiteket.

A Heaven & Hell neonreklámja elmosódottan ragyog az esőben, lángoló pokoltüzet ábrázol, amelyben egy nyársra húzott, kékruhás angyalka pörkölődik éppen. A bejárat előtt szakadt, rongyos punkok ácsorognak, láthatóan nem érzik az esőt, gondolatban valahol máshol járhatnak….

Megtaszítjátok az ajtót, és kissé visszatántorodtok, amikor megcsapja orrotokat az olcsó pia és a vendégek szaga. Bent tulajdonképpen sötétség van, a hangulatvilágítás vörös és zöld lámpái alig adnak valami fényt. Az üvöltő zene pokolmély basszusai szinte visszalöknek az utcára, ahogy megpróbáltok átfurakodni az ajtónál lebzselő tömegen.

Nem elérhető Vafthruthnir

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 45
 • Aktivitás:
  10%
 • Karma 0
Re:Kalandhírdető
« Válasz #54 Dátum: 2018. Augusztus 03. 15:33:55 »

Rendszer:Numenera
Időpont:...
Történet címe:Sztázis
Kezdő szint (pont):1. szint

A koncepció
A történet a Vándor-ösvény egy többnyire feltérképezett szakaszán játszódik. Elhagyván a Fekete-hegységet, de még el nem érvén Kataru-pusztáit. A vidék híres többek között a kékes-zöldes homokjáról; biolumineszcensz, átlátszó élőlényeiről, amik rajban kelnek útra; illetve egy különös készülékről, amivel a holtak újra szóra bírhatók.
A vándorok különböző okokból lépnek az ösvényre, például egy tragédia miatt lesznek zarándokok; kutatják a környék titkait; esetleg más utazókra vadásznak a könnyű meggazdagodás fejében.
A szokásos problémák mellett mostanság a környék élővilága is kissé zaklatottá vált, illetve az emberek is jóval nyugtalanabbak a megszokottnál.
A játékos csapat is egy ilyen vándorló csoport vagy része egynek.


Résztvevők (3 fő)
Az Ezüst Utazó
Thyriel
Dierol


Megjegyzés
Numenera a Cypher rendszeren alapul, ami elég egyszerű, fórumra ideális. Lényegében d20-as, amiben mindennek van egy nehézségi foka (próba, ellenfél, stb.) és a célszám mindig ennek a 3x-osa. Modellezés nincsen, inkább a történetre érdemes koncentrálni. A karaktereknél a szintlépés nem annyira mérvadó, mert nem lesz tőle sokkal erősebb. Tapasztalati pontot felfedezésekért ad főként a rendszer.

A világát "9. Világ"-nak hívják. Ennek az oka, hogy előzőleg létezett legalább 8 civilizáció (8-ról van tudomásuk, amiből 4 biztosan emberi volt), akik technológiai fejlettségükkel hihetetlen magasságokig jutottak el. Ezen népek vívmányai visszamaradtak többé-kevésbé, amiket a domináns vallás kutat, hogy rájöjjenek működésükre. Sok eszközt már a mindennapi életben is használnak, még úgyis, hogy annak az eszköznek más volt a funkciója eredetileg.

A 9. világ hangulatára azt mondanám, hogy tudományos-fantasztikum egyértelműen, de a mértékét lehet szabályozni. Elképzelhető benne egy hard scifi kaland, amiben sok technikai leírás van, de olyan vidéket is lehet találni benne, amiben a technika úgy jelenik meg, mintha valami mágikus jelenség vagy eszköz lenne.

A szabályok ismerete nem feltétel a játék megkezdéséhez, mert közben el lehet sajátítani. A karaktereket szívesen megalkotom bárkinek, ha van valami ihlete (akár könyvből, filmből, stb.).


Felhasználható irodalom: LINK

Szabályok röviden: LINK

Nem elérhető Nasirius

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 31
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Kalandhírdető
« Válasz #55 Dátum: 2018. November 13. 19:29:31 »


Rendszer:D&D 3.0
Történet címe:A fénytelen citadella
Kezdő szint (pont):1. szint

A koncepció
A kalandozók Oakhurst városkájába keverednek, ahol szóbeszéd járja titokzatos eltűnésekről, egy közeli goblinbanda ténykedéséről, valamint egy rejtélyes romról, ami a közeli, használaton kívüli Öregút mellett lehet. Hogy ezekre fénytderítsenek, nekilátnak felgöngyölíteni a szállakat.

Résztvevők (3)
Quator
kalidar
Az Ezüst Utazó