Görögország, Korfu-Kerkyra
1999. július 26 – 6. nap
Hétfő – Késő estétől - hajnalig
A padra épp leülve, épp végig gondolva kiket kéne megszólítani vagy sem. mik lehetnek az emlékek és iylenek. Megcsörren a telefonom.
Egy fél pillanatig nézem a kis készüléket. Vajon ki lehet? Dimitrios? De ő nem lehet idegen számról, hacsak nincs valami baja és én vagyok a „családja”. Vagy a szexi pasi aki a professzor rokona? Hmm…. ez egész izgalmasan hangzik. Lassan beillesztem a kis összehajtható telefon két fele közé a körmöm és széthajtom a kis telefon majd a fülemhez emelem.
Görög/
Igen? Tessék! – görögül szólok bele –
Nerine Katsouranis vagyok. – próbálok kedvesen de hivatalosabban.
Korábbi gondolataid már a múlté, most az a kérdés, hogy ki az, aki hív? Azonnal kiderült, hogy ki az amint felvetted a telefont.
Kevin /Görög/ Szia! Kevin vagyok! Itt vagyok a parton és arra gondoltam, hogy esetleg van e kedved csatlakozni? – rövid, tömör és határozott. Érzed, hogy örömmel venné a társaságodat!
Görög/
Kevin? - egy pillanatra meglepetten pillantok a telefonra majd vissza teszem a fülemhez. -
Micsoda meglepetés. Végülis.... Épp nincs más dolgom. - közben felállok a padról és a part felé veszem az irányt. -
A parton merre? Kevin /Görög/ A kikötőtől nyugatra sétálj úgy 5-10 perc a tempódtól függően. - igazít útba
Amennyiben rögtön arra felé veszed az irányt, úgy valóban a megadott időn belül meglátod fél-Isteni alakját, ahogyan ott vár a lábai körül ki-kifutó apró hullámokban mezítláb. Hosszú haja kibontva, míg trikója most a vállára dobva pihen és az éjszakai eget figyeli. Nemes arcéle kirajzolódik a csillagos/holdas ég alatt, büszke ókori harcosok képét idézve fel. Egy rövidnadrágot visel, mást nem látsz (a környéken sem) rajta-vele. Mikor elég közel érsz:
Kevin /Görög/ Örülök, hogy eljöttél! Van kedved úszni? - érdeklődik miközben végignéz rajtad értő szemmel
Útmutatásának megfelelően sétálok a partig. Nem sietek, csak kényelmesen. Ahogy közeledek alaposan végig mérem, és állapítom meg újra, hogy jó pasi. Mellé érve mosolyogva köszönök.
Görög/
Szép estét. Köszönöm a meghívást. Úszni? - lepődöm meg pillanatra. -
Miért ne? bár a délutánt a vízben töltöttem, de úszni bármikor szeretek. - mosolygok kedvesen rá.
Kettős érzet lett rajtad úrrá mikor kéz a kézben besétáltok a partra futó hullámok között, melyek gyengéden folynak körül minden akadályt legyen az lábfej, boka vagy térd és... még pedig az, hogy milyen jó érzés megint otthonodba lépni, illetve, hogy az emberi testnek akadnak korlátai. Még szerencse, hogy a tengerben nem csak emberként lubickoltál, hanem aként is aki voltál illetve eggyé válva azzal ami mindennél többet jelent neked: Nerine-nek.
Erős keze van, de éppen gyengéden húz magával mikor már combok felett, derékon túl is ér a víz, jól esik, hogy nem neked kell ezzel bajlódni. Ugyanakkor valahogy biztonságban is érzed magad, még akkor is, ha pontosan tudod mire megy ki az egész. Valójában te is akarod, hiszen pontosan ezért is jöttél el, igaz, még dönthetsz bárhogy, de alapvetően meglepetés lenne mindenkinek ha hirtelen meggondolnád magad.
Így mikor már beljebb értetek, ahol a parttól annyira nem látni titeket húz magához és elveszi amit szerinte te önként adsz: előbb csókot lop, mely önmagában olyan amit előtte soha nem tapasztaltál, de aztán itt nem áll meg és ha nem tiltakozol - akkor bár örökkévalóságnak tűnhet, valójában percek kérdése volt csupán - de egy pillanatra minden gondod elveszik a feloldozásban amit ez a férfi ad. S ha tudná, hogy mi is vagy igazán...
7. nap
Mindenesetre alig egy óra múlva már a parton fekszetek a csillagokat bámulva és az sem kizárt, hogy elnyom az álom! Az biztos, hogy mikor felébredsz/felriadsz az valami nedves érintésre van ami picit hidegnek tetszik.