Szerző Téma: Nadír Könnyei  (Megtekintve 28375 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #675 Dátum: 2022. Augusztus 19. 14:55:25 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Vanina


A
nador férfi megjelenésében ugyan hasonlít, de viselkedésre szinte Kiina ellentéte - ám ennek ellenére van bennük valami közös. Ha Kiina egy vidáman csobogó hegyi patak, akkor Kékprém egy mogorva bércként jellemezhető - de mégis mindkettő a vadonhoz tartozik. A nador békésen tűri az ismerkedést, ám eszébe nem jut viszonozni sem a csipkedést sem pedig a szimatolást. A köved a másik fele, mert érezhető módon nem reagál a nador közelségére. Ez akár jó jel is lehet, mert azt mutatja, hogy komoly mágia biztos, hogy nem munkál a közvetlen közelében.
A kérdése régi emlékeket idéz, és ráébreszt, hogy te is olyan sokat változtál, hogy neked is feltűnt. Igaz, ezt már korábban is érezted párszor.

Az élelmet Deion testvér vette át, és ha jól láttad fizette ki egy marék megviselt khíllel.

Az út folyamán feltűnik, hogy Deion azért tartja a tisztes távot a nador férfitól. S meglepő módon még benned is jobban bízik, hogy te lehetsz kettőjük közt. Vagy csak kissé válogatósabb, mint Zevran úrfi, hiszen Kiina vagy Hajnal esetében több lábbal kisebb távolságot szokott tartani.

A halott felbukkanásának időzítése pocsék - de feltehetőleg ő sem volt teljesen elégedett a helyzetével. Nem ismerted, soha nem találkoztatok vele, mégis láthatóan mindannyian egyetértetek abban, hogy az utolsó szolgálatot megteszitek - és megadjátok neki a végtisztességet. Mindezt úgy, hogy jelenleg a legfontosabb dolgot adjátok neki - az időtöket, amiben ti is szűkében vagytok. Talán épp ezért nézett rátok Kael olyan elismerően, mert ő is tisztában van a felajánlásotok értékével.

Mikor Lantól érdeklődsz, hogy szerinte milyen közbenjárásra kerülhetett elő Kékprém a szükség órájában - talán olyan választ kapsz, amilyet eddig még nem hallottál tőle. Tömören és érthetően ismeri be, hogy nem tudja a választ. Egy bő holdhónappal ezelőtt még úgy tekerte a szót, mintha muszáj lenne. Most meg?


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #676 Dátum: 2022. Augusztus 19. 15:00:07 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: „Kékprém" Keelut


A
hogy a nadoroknak, úgy a síkságiaknak is megvannak a saját nemzetségeik - és persze a különféle szokásaik. A Vanina nevű nő alighanem valamilyen embert próbálóbb részéről jött a nagy síkságnak, ahol még nem puhultak el annyira a népek, a szokásaik pedig talán kissé közvetlennek hatnak. Azt pontosan tudod, hogy Lan és Zavran honnan érkezett, mert az ő otthonukat megtekinthetted. Igazából emiatt nem is kellene, hogy akkora meglepetést okozzon, hogy Zevran nem bírta az út nehézségeit. Hogy megtudd, pontosan mi történt - arra még rengeteg mérőfalnyi út áll rendelkezésedre.
Az elmúlt tucatnyi tíznapban vagy Lan változott sokat, vagy a társaság hígult fel, hogy nador nyelven szól, s nem sÿtisi vagy abrín nyelven cifrázza.
A kérdésedre viszont nem csak Lan, hanem Vanina is válaszol - nagyjából egyszerre, és lényegében ugyanazt - még ha Vanina sokkal tömörebben is fogalmazott. Ti sem vagytok épp kevesen, de na - a csapat azért nem épp egy tucat jól képzett farkasból, ezüstmedvéből és sólyomból áll. Így viszont jogosan fészkelheti be magát a kétely, hogy harci helyzetben ki mennyit érhet. Mert az ösztöneid azt súgják, hogy Lan és Vanina mellett a többiek csak útban lennének egy komoly összecsapás során.
Tapasztalatod szerint az útról nagyon nem érdemes letérni, mert bár vannak kisebb csapások, azok nem biztos, hogy egy lovat is megtartanak - és annyi helyismereted neked sincs, hogy tudjad - pontosan hova is vezetnek. Ugyanez igaz az üldözőitekre is - azaz feltehetőleg ők sem fognak letérni a szilárd talajról.
Az út folyamán az a benyomás érlelődik benned, hogy a hallgatag pap és Deion közt valami olyan kapocs lehet, mint egy sámán és növendéke közt. A sárfoltos nő ahogy melléd sorol, láthatólag nem tartja szükségesnek a bemutatkozást, hanem egyből arra tér rá, ami foglalkoztatja. Ám a válaszod bár láthatólag nem elégítette ki a kíváncsiságát, csak a bátorságát szította fel a további kérdésekre.

/Abrín/ No és Nadír, aki küldött, ő hogyan néz ki? Férfi, nő? Alacsony vagy magas? - tudakolja, és ezzel egyértelművé válik, hogy az ismeretei valahol a Sárkánygerinc déli lábánál véget érnek.
/Abrín/ Aztán összecsomózott zsinórt tudsz-e olvasni? - teszi fel a következő kérdést, ami viszont azt sugallja, hogy bizonyos dolgokról azért csak hallhatott.

A pórul járt síksági testénél a nyomok árulkodnak. Menekülésről, fájdalomról, halálról. Ráadásul nem is tűnik nehéz feladatnak visszakövetni. Amikor közlöd a szándékodat, hogy utána nézel a dolognak, Vanina úgy dönt, hogy veled tart.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #677 Dátum: 2022. Augusztus 19. 15:02:53 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: „Kékprém" Keelut, Vanina


L
an még felhívja a figyelmeteket, hogy egy gyertyaégésnyi időnél lehetőleg tovább ne időzzetek a lápban. Feltehetőleg azért, mert azt reméli, hogy Kael ennyi idő alatt végez a búcsúztatással, és indulhattok tovább.
A sások és bokrok közt haladtok a vérrel pettyezett csapáson és egy-két alkalommal madarak riadnak fel szárny-csapkodva, mert túl későn vesznek észre titeket. Ilyenkor a közeli zajok is elhalkulnak, és feszült csend árulkodik csak a jelenlétetekről, amíg újra össze nem szedik bátorságukat a mocsár lakói. A sár halkan cuppog a lábbelitek alatt, de bokánál mélyebbre egy alkalommal sem süllyedtek. Talán ha fél teafövésnyi ideig haladtok a szeszélyesen kanyargó csapáson, amikor a bokrok kezdenek elmaradni, hogy helyettük a sás vegye át az uralmat, és nagyobb területen szabad víztükrön csillanjon meg a fény. Itt jóval nagyobb vérfoltot találtok - feltehetőleg itt érte az egyik lövés. A legközelebbi bokros-sásos szigethez tizenöt-húsz lándzsányi hosszú útféleség vezet, melyet csak pár hosszú szárú sás szegélyez. Némi fürkészés után bizonyosodtok csak meg arról, hogy a szigeten jelenleg feltehetően senki nem áll őrt - így átsiettek a fedezék nélküli részen. A sziget maga nem túl nagy - a szélét bokrok szegélyezik, de a közepén akkora a tisztás, hogy egy szekér éppen meg tud rajta fordulni. Egy ideiglenes tábor maradványaira bukkantok. Egy kialudt tábortűz maradványai, odébb egy kupacban több sült hal feje és gerince, valamint pár darab kihegyezett vékonyabb karó, amit nyársként használhattak az elszíneződések alapján. A tábortűz körül végig letaposott fű, és a további nyomok alapján nagyjából fél tucatnyian táborozhattak itt tegnap vagy tegnapelőtt. A szigetről két további sáros-zsombékos ösvény vezet beljebb - és láthatóan ezeket már jóval ritkábban használhatják.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #678 Dátum: 2022. Augusztus 19. 15:05:28 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Lan, Deion, Kael, Hajnal


M
íg Kael füstölőt gyújt, és halkan mormogott imádsággal távolítja el a vesszőket az elhunytból, addig ti felváltva próbáljátok megásni a sírgödröt, melybe szinte szó szerint összeszalad a víz, sáros dagonyává változtatva azt. Az ásást ezen kívül csak a kusza, vékony gyökerek nehezítik. Hajnal jobb híján eleinte csak figyeli, hogy Kael mit csinál, aztán erőt vesz magán, és segít neki megmosni a halott arcát és kezét - mintha a gödörben nem csúszós, saras iszap várna rá. Végül négyen behelyezitek a testet, míg Kael füstölői belengik a környéket, és Kael imáitól kísérve elföldelitek a szerencsétlent. Mivel kövek nem igazán vannak, ezért Kael pár füstölőt és egy botot szúr a sekély hantba - amire néhány szelleműző és imádságos zászlócskák kötözött.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #679 Dátum: 2022. Augusztus 31. 11:17:03 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton - temetés
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


Vanina néha hasonlóan és elgondolkoztatóan formabontóan közelíti meg a létezés bizonyos aspektusait amolyan könnyed felfogásban egy kicsit játékosan az ilyen nézőpontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni.

-   /Abrín/ Lehet, hogy igazad van és mindenképpen érdemes a szemszögedből is megvizsgálni a nadorokat, ám úgy hallottam, hogy a nadorok maguk között úgy tartják, hogy az igazi nadorok fent a fagyos hegyek között élnek és csak a gyengék ereszkednek le a meleg erdőkbe.


Vannak dolgok amiket nem lehet siettetni a végső kegyelet során és vannak dolgok amiket meg kell tapasztalni, talán ilyen a dagonyában való sírhelyásás is. A munka bármilyen kellemetlen és fárasztó is legalább eltereli a figyelmemet a telő időről és a nyomunkban járó üldözőkről felváltva ássuk a sírt Deion testvérrel és ez idő alatt képet kaphatok a személyiségének arról a részéről vajon, hogyan is viszonyul az embert próbáló mocskos fizikai munkához amiben az egyszerű népeknek nap mint nap részük van. Aztán egyszer csak véget ér a munka és a füstölők illatától ölelve végső nyugalomra helyezzük a szerencsétlenül járt ismeretlen utazót. A sír elrendezését követően fáradtan nézek körbe és próbálom megbecsülni az eltelt időt, mivel Vaninanak és Kékprémnek még mindig nyoma sincsen, bár az is igaz, hogy gyanús zajok sem érkeznek abból az irányból amerre távoztak.


Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2555
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #680 Dátum: 2022. Szeptember 13. 01:08:39 »
Deion Testvér
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton - temetés
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________

Deion az élelem vételt intézte, közben amikor Lan megszólította biccentett felé, majd visszafordult a helyi lakos felé. A szerzett élelmet végül elosztotta a többiek számára. Úgy vette, csákányos Kékprémnek van még élelme, így a többiek felé osztja el a szerzett élelmet.
"Ha kell neked is, akkor lesz nálunk, de olyan vadásznak tűnsz, akinek nincs gondja az élelemmel az ilyen tájakon."

Az út során egy dallamot fütyül, de összességében hallgatagon követi a többieket. Kael kérésére elkezd ásni, habár nincs nagy szakavatottsága benne, és alaposan el is fárad a végére, de kicsit felvonja a szemöldökét, ahogy végig néz a lápon.
"Szerintetek még mindig követnek?" - fújtat egyet, majd miután belehelyezik a holttestet, előveszi a Sellő hajóról szerzett egyszerű kést, és a elsietett kopjafára az alábbi szöveget vési:

Életed vándor
Megbecsüld, végy imádba
Sorsomra ne juss


Miután végzett, végignéz az ottlévőkön, majd a láp felé mutat.
"Mit gondoltok. A lápban lehetőségünk lehet megfosztani őket a lovaiktól legalább. Ha be tudjuk csalni őket a lápba. Akkor legalább lassabbak lennének..."
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #681 Dátum: 2022. Szeptember 14. 17:59:19 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Lan


H
ajnal majdnem válaszol valamit, de aztán egy pillanatra olyan arcot vág, mint aki citromba harapott, és futó pillantást vet Arcantis hegyeire.
Deionnal együtt ásva hamarosan majdhogynem sárosabbak lesztek, mint amikor délelőtt Hajnal váratlanul elmerült egy nagyobb víz alatti gödörben. Deionról lerí, hogy nem épp ehhez szokott, de panasz nem hagyja el az ajkait.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #682 Dátum: 2022. Szeptember 14. 18:00:09 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Deion


A
z élelmet szétosztod a többiek közt - így legalább neked is kevesebbet kell cipelni. Azért megemlíted Kékprémnek is, hogy ő sincs kizárva - de feltételezed, hogy messze jobban ki tudja szolgálni magát ezen a terepen, mint ti.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #683 Dátum: 2022. Szeptember 14. 18:03:58 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: mindenki


U
t közben Kael egy alkalommal megáll egy kisebb tő sárga virágos növényke előtt. Virága apró, leginkább vadászkürt végére hasonlít. Látszólag nem sokban különbözik a többitől, de erre rámutat, és odaszól Deionnak
/Abrín/ Deion testvér! Ajánlom a figyelmedbe ezt a növényt! Máshol nem találkozhatsz vele! Süveges tyúknudlinak hívják - Virágának főzete állítólag izmosítja a fülcimpát, és élesíti a hallást. Abÿrnoss műértő zenekedvelőnek köreiben divat fogyasztani.
/Abrín/ És az micsoda? - kérdezi Hajnal a mellette lévő fűfélére mutatva
/Abrín/ Mezei gyiplice - válaszolja Kael - senki sem tudja mire jó, de sok van belőle - árulja el, hogy még van mit felfedezi.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #684 Dátum: 2022. Szeptember 14. 18:06:36 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas-Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: Lan, Deion


K
icsivel később, a szertartás előtt Hajnal Deion kérdésére megvonja a vállát - láthatólag most nem az foglalkoztatja leginkább, hogy mi lehet az üldözőitekkel.

Majd egy gyertyaégésnyi ideje vagytok már itt - a halottat lehetőségeitekhez képest tisztességesen elbúcsúztattátok. Vajon Kiina is számíthatott hasonló végtisztességre? Feltehetőleg mindannyitoknak eszébe jut a nador lány - és talán ennek is köszönhető, hogy Hajnalt sokkal jobban megérinti a mostani röpke szertartás, mint az egyébként indokolt lenne. Ugyanis eléggé elkámpicsorodott arccal segített Kaelnak, és Deion rövid vésetét is megdicséri

/Abrín/ Ez igazán jól sikerült! - szól, miután elolvasta. Deion ötletére kételkedve pillant a jelzett irányba, és csak egy
/Abrín/ Hááát... - al válaszol. Feltehetőleg eszébe juthatott, hogy reggel nem a láppal, hanem az ahhoz képest biztonságos úttal is komoly nehézségei voltak...

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"