Mesélő: Dierol
Helyszín: Vutas - Vutar
Időpont: nyárelő
Esemény: úton - találkozás
Résztvevők: mindenki
Deion testvér Lan megszólalására a piócákról felvonja a szemöldökét, majd Hajnal felé fordul.
- Ha kell segítség, csak szólj – mondja egy széles mosoly kíséretében majd követi a többieket. –Annyiban nem egészségesek a piócák hogy időbe telik amíg leszedjük őket és annak épp hiján vagyunk.
A faluban Deion inkább nem társalog, nézi a falusiakat, a fémtükrében megnézi magát, és letöröl az arcáról egy termetes koszfoltot, majd megszólal a többiek felé dún nyelven.
- /dún/ Tudom, hogy eddig nem volt vele baj, de szerintem lassan feltölthetnék a készleteket, főleg, ha valami hegynek megyünk. Csak tudunk vásárolni valamit itt…”
-/abrín/ Legmélyebb tiszteletem, jóuram – vési a tisztelet jelét a levegőbe. – Tudnának adni élelmet az útra? Megfáradt utazók vagyunk, sok történeten vagyunk már túl, és fogytán az élelmünk.”
A nagydarab nador megjelenésére feszülten reagál, és hátrál egy pár lépést, megpillantva a nador fegyvereit, behátrál lassan Vanina mögé, majd amikor Lannal barátságos beszélgetésbe kezdenek, megszólal.
-/abrín/ Akkor ismeritek a csákányos fickót. Végre egy jó fordulat az utóbbi napokban. Örvendek. A nevem El… Deion. Deion testvér, Kael testvér… testvére. Mortar szolgálatában. Kékprém Kilút. Öröm találkozni veled.