Szerző Téma: Nadír Könnyei  (Megtekintve 25173 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1887
 • Aktivitás:
  19%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #630 Dátum: 2021. Július 07. 14:18:10 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Vadcsapáson
Időpont: nyárelő
Esemény: úton
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


A rúnákról történő eszmecsere közepette, Kael magához vesz néhány levelet miket elmorzsol majd azt követően meg is ízleli az eredmény nem túl ínyére való, ami Hajnalt felvidítja és ő is szed egy maréknyit a számunkra ismeretlen növény leveleiből. Hajnal mérgezés kapcsán tett intelme miatt én is magamhoz veszek néhány levélkét és gyér növénytanban lévő ismereteim felelevenítésével megpróbálom meghatározni a növény fajtáját vagy legalábbis a családot ahová tartozik ( Herbalizmus: 5% )

A dudorászást abbahagyó Dieon kérdése kapcsán Hajnal gyors válaszát követően válaszolok csak.
-   Dieon testvér most, hogy az újjászületés útját járod állítólag szerintem, fel kéne hagynod az ilyen vészjósló és komor gondolatokkal inkább a pozitív és harmóniát sugárzó gondolatokat kéne elmédben érlelned. Hiszen úgy látom a vadon nem annyira a barátod és eddigi boldogulásunkat Kiinának köszönhetjük igazán balszerencsés lenne, ha üldözőink fogságba ejtenék, hiszen nélküle mondhatni elveszettek vagyunk a rengetegben és a vadon körülményei között. Nem is beszélve arról, hogy Kiina nélkül az üldözőink hamar a nyomunkra akadnak nem lesz előlük menekvés vagy egérút.

A folyónál ismét megbizonyosodhatok arról, hogy Dieon testvér az újszülöttekre olyannyira jellemző meggondolatlansággal próbálja megvalósítani átkelési szándékát, csak a sors kegyéből nem ragadják el a folyó szellemei és ér át remegő tagokkal megfáradva, csak remélem, hogy ez a tapasztalás az épülését szolgálja, hogy néha nem árt átgondolni a dolgokat mielőtt az ember belevág. Dieont követve mi is átkelünk a folyón jóval megfontoltabban és tervszerűen miközben megbizonyosodom arról, hogy Vanina a társaság többi részénél sokkal nagyobb magabiztossággal kezeli a vadon dolgait, valamint, hogy Hajnal úszási képességei Dieonéval megegyezőek, ám hála a csapat összetartásának és a tervezésnek sokkal kevésbé viseli meg az átkelés mint Dieont. A folyó túlpartján mindannyian száraz ruhát öltünk, miközben a vizes ruháimat kicsavarom és a zsákom tetejére kötöm majd az esti táborozásnál fogom kiteríteni, ha lehetőség adódik rá, miután mindenki összekészülődött tovább követjük a vadcsapást hegynek felfelé a homályba boruló erdőbe visszapillantva még láthatjuk üldözőink táborát és halljuk a sípok szavát a teljes sötétedés előtt egy másfél gyertyalángnyival kiterjesztem az aurámat és széles lassú mozdulatokat teszek amiből mindenki számára egyértelmű lehet, hogy belső erőmet csoportosítom át hozom mozgásba miközben a táborozáshoz alkalmas terület harmóniája, ideája után kutatok vele ( Mentálmágia – Ideamágia – Azonosítás 25% ) Amennyiben Vanina vezetésével elhaladunk egy alkalmasnak tűnő terület közelében azt jelzem Vaninának, hogy szerintem éjszakai táborozásra alkalmas.

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2521
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #631 Dátum: 2021. Július 11. 22:43:27 »
Deion

Hajnal, majd Lan szavaira egy kedves mosoly jelenik meg Deion arcán.
"Én is igy gondolom, haladjunk, szerintem hamarabb ott lesz, mint mi."

A viz jéghideg, és lehet érdemes lett volna felkészülni az úszásra, de legalább egy évtizedre eleget fürdik a dún dalnok a folyóban való átverekedés után. Nem hall biztató szavakat, de nincs is rá szüksége. Tudja jól, hogy most ha ő átmegy elsőnek, akkor azt mindenkinek el kell ismernie.
Amikor végre kikecmereg a partra. Hátrapillantva látja a többieket a parton várakozni, és miután kiköhögi a vizet a torkából, a hátára fordulva kacag, majd felkönyököl.
"Gyertek csak! Egész kellemes a sok erdőben való bujkálás után! Lemossa a piszkot és a sarat!"
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #632 Dátum: 2021. Augusztus 21. 17:55:33 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – hegyoldal
Időpont: nyárelő
Esemény: fordulat
Résztvevők: Mindenki


M
ár indulnátok tovább, amikor Hajnal a túloldalra mutat
/Abrín/ Valami történik! Mozgás van! - torpan meg és mereszti a szemét, hogy jobban lásson. Valóban, a tisztás felbolydul, mert egy piros színű alak sétál be rá. A színárnyalata Kiina köpenyét idézi. Az ott táborozó lándzsások körbeveszik, de jó látható távolságot tartanak tőle. Innen mintha egy szekér kerekét mintáznák - a piros kerékagyat hat küllő fogja közre. Ezután újabb síp harsan, mire valahonnan válsz is érkezik. Kael megszólal
/Abrín/ Ez nem tűnik jó ötletnek, de mivel Kiináról van szó... támaszkodik a botjára, és úgy figyeli az eseményeket.
/Abrín/ Biztos nem ment volna oda terv nélkül! - vélekedik Hajnal
/Abrín/ Kiinának azért furcsa elképzelései vannak arról, hogy mi számít jó tervnek... - dörmögi Kael. Nem is kell sokat várni, mert sem sokkal a sípszó után újabb alakok jelennek meg a tisztáson. Három lovas érkezett. A piros ruhás körül most félkörbe rendeződnek az őrei, míg a lovascsapat vezetője odarúgtat. Mindenféle teketória nélkül fegyvert ránt a lovas, és a következő pillanatban a piros ruhás a földre omlik a megvillanó csapás alatt. Hajnal ajkait egy halk sikkantás hagyja el, majd inkább az öklébe harap, hogy a vére is kiserken. A fák a fejetek felett hitetlenkedve ingatják a koronájukat, és feltámadó szellők miatt kissé összehajolnak, mintegy azt vitatva egymás közt, hogy jól látták-e, hogy mi történt? A tábor felől üdvrivalgást hoz a szél, miközben a felbátorodó katonák megvizsgálják a földön fekvő testet.
/Abrín/ Szerintem nem ő volt, hanem valaki más! - győzködi magát Hajnal, de érezni, hogy ő sem igazán hiszi. Közben Vanina kezében a halott ember köve pár másodpercre felpislákol.
/Abrín/ Erre elég kicsi az esély - igencsak kevesen kószálnak ebben az erdőben, főleg piros köpenyben - érvel Kael, s elfordul, amikor valamit felemelnek odaát, és magasra tartva körbemutatják. A rövidke visszapillantáson olyasminek vagytok a szemtanúi, amit talán szívesen kihagytatok volna. A nagy távolság miatt nem látjátok pontosan, hogy mi történt, ahogy azt sem, hogy valóban Kiina volt-e az a szerencsétlen, akit levágtak. A hideg logika azt diktálja, hogy ki más lehetett volna - ahogy Kael is említette - míg a remény azt suttogja, hogy Kiina nem lehetett ennyire ostobán felelőtlen. S a reménynek az sem tesz feltétlenül jót, hogy Kael hirtelen Hajnal felé fordul, és homloka ráncba szalad
/Abrín/ Te lyány, mutasd csak azt a tarisznyát! - mutat Kiina tarisznyájára. Hajnal kicsit remegő szájszéllel nyújtja át
/Abrín/ Vissza kell neki adnom! - motyogja, miközben Kael óvatosan kiönti a tartalmát. Két díszes üvegcse, fél tucatnyi arany ismeretlen birodalmakból, egy lakkozott mintás doboz, tűzszerszám, egy szerzetesi kendő - benne a hegyikristály hattyúszoborral, egy doboz teafű, több marék szárított különféle levél, három marék aszalt gyümölcs, két füstölő pálcika, három érdekes formájú kavics, és egy tőr, melyet étkezéseknél szokott használni. Kael morgolódva pakolja vissza a dolgokat a tarisznyába, de a lakkozott dobozkánál megakad. A doboz tetején egy tologatható kirakós van, és úgy tűnik, hogy amíg nincs kirakva, addig ki sem lehet nyitni a dobozt roncsolás nélkül. Maga a tologatós mintája már több, mint fele részben ki van rakva - az Örökség rúnát fogja feltehetőleg formázni. Kael forgatja pár szívdobbanásnyi ideig a dobozt
/Abrín/ Az egyik tologatható minta szerintem megváltozott rajta az előbb - tudatja veletek.
/Abrín/ Az... jó? - kérdezi Hajnal bizonytalanul
/Abrín/ Nem tudom. Kiina tett valamit a dobozba - rázza meg, és hallhatóan kopog benne valami - vagy ő is úgy kapta, és eddig nem tudta kinyitni? - teszi fel a költői kérdést, aztán visszaadja a tarisznyát és a dobozt is Hajnalnak
/Abrín/ Ha már Kiina rád bízta, vigyázz rá tovább! De most keressünk táborhelyet, mert hamarosan besötétedik! Aztán táborozás közben is megbeszélhetjük a dolgokat! - javasolja csendesen.

Alig fertályóra kell ahhoz, hogy Lan és Vanina közösen megleljék az ideális táborhelyet a rideg erdőben. Az alig négy szekér széles és öt szekér hosszú tisztás - amit egy pár éve kidőlt fa vágott - végében egy vékony csermely csordogál, hogy valahol távolabb lefordulva a peremen, táplálja a hegyi folyót, amin átkeltetek. Kael eddig sem volt bőbeszédű, de Hajnal most szintén elég szótlanná vált, és kissé elveszettnek tűnik. A tisztáson letáboroztok, s Kael kinyitva az oltárt, füstölőt gyújt, majd csendes imába fog. Hajnal pedig előveszi a dobozt, és makacsul mered a mintára.

/Abrín/ Biztos ebben van a megoldás! Talán... egy olyan másik izé, kristály, ami idehozza, vagy meggyógyítja! - kezdi el tologatni a kirakóst, hogy aztán pár másodperc múlva egyre türelmetlenebbül és idegesen nézegesse, és elkezdje forgatni a dobozt, hogy hogy lehetne másképp is kinyitni. Minta nem tudná, hogy ezeknek a dobozoknak pont az a lényege, hogy akkor lehet őket kinyitni, amikor itt van az ideje... Végül aztán csalódottan dobja le maga mellé, és nem kevés utálattal pillant rá.


Ha most ki akarjátok nyitni, egy intelligencia próba 7-es nehézség ellen. Ha viszont dobtok egy sikeres akaraterőt 5-ös nehézség ellen, akkor az intelligencia próba is csak 5-ös nehézségű, mert legyűrtétek az érzelmi felindultságot.

« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 21. 18:00:47 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #633 Dátum: 2021. Augusztus 21. 17:56:40 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – hegyoldal
Időpont: nyárelő
Esemény: fordulat
Résztvevők: Vanina


A
baljós események sodrásában feltűnik, hogy Kael azt a dobozt tartja a kezében, amit egyszer Kiina neked is megmutatott. Anno arra panaszkodott a szeleburdi lány, hogy nem bírja kinyitni, mert hibás a mintázat... Sőt, ha jól emlékszel, azt is elkotyogta, hogy a dobozt egy olyan ismerősétől kapta, akinek a lelkén életek tucatjai száradnak.

Továbbindulva végül Lan szól csendesen egy alkalommal, hogy szerinte hol érdemes kissé letérni a vadcsapásról, hogy le tudjatok táborozni. S igaza is van - talán fél nyíllövésnyire tőletek a lehetőségekhez képest egész jól ellátott helyet találtok.


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #634 Dátum: 2021. Augusztus 21. 17:57:46 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – hegyoldal
Időpont: nyárelő
Esemény: fordulat
Résztvevők: Lan


A
többiek példáját követve te is letépsz pár levélkét, és próbálod behatárolni a növényt. Mivel magasan vagyok, ezért az itteni flóra igencsak hasonlatos a Sytis környéki növényzethez. Nem kell sokat töprengened, mert határozottan egy erdei aljnövényzethez tartozó turbolyafélével találkoztál. Feltehetőleg Kael azért fintorgott, mert valami levizelte - ugyanis az általad - kicsit odébb szedett példánya hibátlannak tűnik. Ételek és időnként italok ízesítéséhez használják.

Deion testvér pedig bizonyítja, hogy mennyire meggondolatlan még abban az esetben is, ha a saját jól felfogott érdekéről van is szó. De azt el kell ismerni, hogy néha az ilyen felelőtlen vagy tudatlan törtetéssel lehet átütő sikereket elérni. Igaz, ez utóbbi esetben akkor lett volna a csapat hasznára, ha a derekára kötelet kötve kelt volna át a hegyi folyón. De láthatóan őt az is boldoggá teszi, hogy átért a túlpartra.

A kibontakozó események sodrásában neked is feltűnik az, ami feltehetőleg Kaelnek. Mégpedig az, hogy az erők síkján valami megváltozott Kiina tarisznyájában... Ahogy Kael szortírozza a tárgyakat, neked is feltűnik az erők síkján a dobozka tetején  gyors ütemben halványuló varázs nyoma.

Miután továbbindultok, úgy döntesz, hogy segítesz rálelni a megfelelő táborhelyre. Ez mostanra sokkal könnyebben megy, hiszen az elmúlt időben volt alkalmad véleményt alkotni arról, hogy milyen adottságokkal kell rendelkeznie egy jó táborhelynek.


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1887
 • Aktivitás:
  19%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #635 Dátum: 2021. Augusztus 23. 13:20:46 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis - hegyoldal
Időpont: nyárelő
Esemény: fordulat és esti táborozás
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


Önmagamat is meglepem azzal, hogy felismerem a növényt és nyugalommal tölt el a tudat, hogy meggondolatlan útitársam egyenlőre nem mérgezte meg magát sőt a folyam kihívását is legyőzte bár inkább szerencsével mint tudással. A folyó hidege után a túlparton kibontakozó jelenet hatásra még jobban felkúszik a jeges érzés tagjaimba, szívemet keserűség facsarja össze bár biztos nem lehetek a távolban történtek kapcsán a racionális elmém azt mondja, hogy Kiina-t elveszítettük, feláldozta magát, hogy időt nyerjünk amit szóvá is teszek a többieknek.
-   Induljunk nincs vesztegetni való időnk, ha tényleg Kiina-t láttuk a túlparton és őt veszejtették el akkor annál inkább is tovább kell mennünk, hogy áldozata ne legyen hiába való a haladék és az előny amihez jutottunk önfeláldozása árán drága kincs. – jelentőségteljesen Dieon testvérre nézek - - Úgy tűnik vészjósló gondolataid testet öltöttek és elkapták a „kislányt” ám mit korábban most is felhívom a figyelmedet arra a tényre, hogy Kiina nélkül az üldözőink hamar a nyomunkra akadnak nem lesz előlük menekvés vagy egérút, készülj a küzdelemre, mert újjászületésed nem fog megmenteni tőle és én sem fogom, hagyni magam, hogy csak úgy egyszerűen levágjanak, mint holmi háziállatot.

A táborhelynél szeretetteljes gyengédséggel veszem fel a Hajnal által eldobott Shagír eredetű  himitsu-bako-t a titokdobozt, majd leülök Hajnal mellé és megpróbálom megfelelő sorrendben a helyére rakni a kirakós darabjait a doboz belsejében rejlő relytély megpillantásához.
- A himitsu-bako-hoz sok türelem és szeretet kell, mint az asszonyokhoz, erőszakkal itt semmire sem mész, csak magad és a dobozt teszed tönkre vele. – mondom Hajnalnak, miközben gyengéden tologatom a kirakós darabjait.

( OFF a doboz kinyitására ha nem muszáj nem dobnék mivel mindkét tulajdonság próbához megvan a karakter biztos tudása Intelligencia: 17 , Akaraterő: 15 OFF )

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #636 Dátum: 2021. Szeptember 28. 18:34:47 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: LanA
túlparti drámát szemlélve felsejlik, hogy ez az utazás mennyi áldozatot, és lemorzsolódott útitársat követelt eddig. S ha a látottak nem csapnak be, akkor Zevran úrfi elvesztése után ismét egy, az utazás sikerét komolyan meghatározó szereplőtől kell búcsút intenetek. Csak míg Zevran jelenleg Sÿtisben élvezi az Anartÿss Ház palazzojának kényelmét, addig Kiina...
Komoly ellenkezést nem vált ki a noszogatásod - talán mert a többieket is túlságosan váratlanul érte ez a fordulat. Még Deion testvér is elnémult egy kis időre.

A táborhelyen Hajnal mellé telepedve veszed kézbe a dobozt. Gyakorlott mozdulataid alatt csendesen siklanak az apró mozaikok, hogy lassanként az általad ismert jel minden darabkája a helyére kerüljön. Közben felvilágosítod Hajnalt a doboz alapvető funkciójával kapcsolatban, akiből szinte tapintható, mardosó elkeseredés árad. Kétségtelen, hogy az utazás alatt igencsak a szívéhez nőtt a meggondolatlan nador lány.
A táborban a doboz felnyitása után a belső oldalon a rúna ránézésre furcsa egy kicsit, de egyértelműen a halál szó van felírva rá. Önmagában fenyegető lehetne, de a fedlap túloldalán az Örökség rúnája látszik, és így több értelmezése is van a dolognak...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #637 Dátum: 2021. Szeptember 28. 18:39:47 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: MindenkiK
özben Kael befejezi az imádkozást, és mivel nem akar tüzet rakni, csendesen elkéri tőled a Tapoától kapott elbájolt cserép lábast, és feltöltve vízzel friss teát melegít benne.

Végül a kirakós utolsó darabja is halk kattanással kerül a helyére, és immár felnyitható a teteje. Hajnal és Kael is érdeklődve figyeli a nagy eseményt, kíváncsisággal az arcukon figyelik, ahogy Lan először kiemeli a tartalmát, ami Hajnalnak komoly csalódást okoz. Talán mesés rúnákkal ékesített tárgyat, ritka és titokzatos drágakövet várt, és ehelyett... nos ehelyett egy feltekert, durva madzag van benne, amire szabálytalan távolságokra egymástól kisebb és nagyobb különféle csomókat bogoztak. Hasonlóval szokták felkötözni a babot és a szőlőt.

/Abrín/ Mi van még benne? - kérdezi, és furcsállva szemléli a majd pengényi hosszú madzagot, és megrázza a fejét, amikor kiderül, hogy más nincs benne. Mindössze a kirakott kirakós túloldalán van még egy írásjegy - ugyanis akaratlanul is két kirakóst sikerült kirakni
/Abrín/ Miért tennének egy ilyen izét egy ilyen dobozba, ha nem fontos? Vagy ez csak valami rossz tréfa lenne? - kérdi elkeseredve, s Kael válaszol
/Abrín/ Amennyire én tudom, ezt a dobozt Kiina kapta, vagyis nem feltétlenül csak egy vicc
Aztán Kael is belepislant a dobozba, és elkerekedik a szeme
/Abrín/ Mortarra! A hetedik szó! Tudjátok, hogy mi ez?! - kérdezi, és eddigi visszafogottsága szokatlan izgalomba csap át, miközben térdre hull - Aki ezt a dobozt készítette, az igencsak járatos lehet a kalligráfiában, és feltehetőleg Mortar misztériumában is igencsak jártas! Minden szót többféle módon lehet leírni úgy hogy a jelentése továbbra sem változik. A halál szót hatféle módon lehet leírni. Ebből kettőt használnak rendszeresen, kettő már kiveszőfélben és ősi tekercseken látható, kettőt pedig kolostorokban és a császári iratokban látni. A kalligráfiában jártas testvérek emberöltők óta gyakorolják a művészetet, és keresik a hetedik módot is, hogyan lehet leírni ezt a szót. S most úgy tűnik, hogy valakinek sikerült!...
Hajnal csöndesen hallgatja, és megvonja a vállát
/Abrín/ És ez mit segít most Kiinán? - kérdi. Úgy tűnik, hogy ő még nem hallott arról, ami Vanina és Lan számára elbeszélésekből már ismerős lehet. Ugyanis mind Sÿtisben, mind Miracleában sok furcsa történet kering a még furcsább és titokzatos nadorokról. S az egyik ilyen történet szerint a hegyi népek nem pergamenre írnak, hanem un. csomóírással készítik a feljegyzéseiket, üzeneteiket. S bizony a telebogozott madzag akár az is lehet...


Hogy Deion korábban hallott-e ilyen történetet a nador írásokról, azt rád bízom Hald :)
« Utoljára szerkesztve: 2021. Szeptember 28. 18:42:34 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Haldirien

 • Halacska, A Lelkes Klikkelgető
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2521
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
 • //Ha nem írok választ, csak rivallj rám ;)
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #638 Dátum: 2021. Október 10. 22:42:05 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: Mindenki

Deion testvér aggódó tekintettel figyelte, ami történik a messzeségben.
~ Ez nem lehet a lány, elszökhetett volna azokhoz a sivatagi népekhez, a világ összes tájára, nem lehet, hogy akarata ellenére rábukkanjanak, hacsak nem... Ezért nem akarta, hogy vele menjünk? Fel akarta áldozni magát valamiért? Mi éri meg, hogy megölesse magát az ember érte. Vagy csupán ez egy trükk? Színjáték? Elhiteti velük, hogy a vadászatnak vége, és utána másnap visszatér kacarászva? ~
Zavart tekintettel hallgatta a többiek társalkodását, majd valami tarisznyát ürítenek ki, igazából nem is igen érti, miről van szó. Végül egy mély lélegzetvétel után szól Kael felé.
"Szerintetek otthagyják? Akkor nem kéne visszamennünk, megnézni, hátha ott van, és Mortar tanításait követve eltudnánk búcsúztatni."
~ Talán kiderülne, hogy igen, csak egy színjáték, és ott vár ránk, hogy felkeressük és meggyógyítsuk. ~

Nem igazán tudja, mihez kezdjen, de azt látja egyértelműen, hogy Hajnalt nagyon megrendítette az eset, így egy ideig mellette sétál az út további részén, és próbálja vigasztalni a lányt.

A táborhelyhez érve Deion Kael mellé társul az oltárhoz, és talán most először, tényleg szívvel és lélekkel imádkozik a Rókalány lelkéért. Amikor Kael testvér elmegy teát melegíteni, akkor ő is feláll, és nézi, ahogy Hajnal és Lan kinyitják a kis dobozkát. A dobozban nem egy gyémánt, vagy egy varázstekercs pihen, de nem is egy ital egy elfeledett hegyi forrásból ami a hideg ajkakat érintve erővel és élettel telítik el a megivóját. Semmi, ami Kiinán segíthet. Csak egy furcsa, csomókkal teli köteg.
Úgy tűnik, Kaelt rendkívül meglepte a köteg, és amikor arról beszél, hogy újfajta módon írták le a halált, Deionnak is eszébe jut, hogy a nador népekről az a mendemonda járja, hogy csomóírással írnak, anno az öreg mestere különböző kötegeket árult egy két arquért, ami elmondása szerint a nadorok földjéről származik és megvédi a viselőjét, de valójában csak ő és a mestere kötögette ezeket a városba érkezés előtti este.
~ Talán az öreg ismerte a nadorok írását, vagy csak csalt ebben is? ~
"Ha jól tudom, a nador nép egyfajta csomókat kötve írnak. És az üzenetek jelentését a csomók és a csomók közötti madzag hossza adja meg, régen kötöttem valami nador üzenetet, de lehet csak halandzsa volt."

//Egy ilyen üzenet esetleges megfejtéséhez nyelvismeretre volna szükség, vagy pl. Legendaismerettel meg lehetne próbálkozni off//
Ha rám vársz sikolts rám.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1887
 • Aktivitás:
  19%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #639 Dátum: 2021. Október 19. 14:34:50 »
Lan Ro-Ryen (Lan A Lassú)
__________________________________________________
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis - hegyoldal
Időpont: nyárelő
Esemény: fordulat és esti táborozás
Résztvevők: mindenki
__________________________________________________


A himitsu-bako-o végül kinyílik és igazi napkeleti talányt rejt mert a belsejében is egy kirakós mozaik rejtezik a halál elfeledett és misztikus rúnájával valamint egy kötéldarab ami akár csomóírás is lehetne, de akár egyfajta nador imafüzér is, szöget üt a fejembe, hogy állítólag a dobozt egy olyan személytől kapta kinek a lelkén sok élet szárad egy gyilkostól így a halál rúnája teljesen új értelmezést nyer már csak az a kérdés, hogy a fedőlapon mi a rúna párja, tüzetesebben megvizsgálom felismerem-e a rajzolatot miközben a többiek a bogas madzag talányát taglalják csak a vizsgálódást követően kapcsolódok be a beszélgetésükbe.
-   Kiinanak sok és furcsa „ismerőse” volt egyáltalán nem biztos, hogy a doboz korábbi tulajdonosa akinek a lelkén életek száradnak nador volt és csomóírást használt és akkor a madzag valami egészen más aztán lehet, hogy nador volt vagy olyan személy aki tud csomóírással írna akkor pedig, lehet, hogy tényleg valamilyen üzenet, ám az is érdekes, hogy Kiina nem tudta kinyitni a dobozt, bár lehet, hogy csak nem volt elég türelme hozzá, ám a dobozban lévő kifinomult rúna szimbólum is igencsak elgondolkoztató stílusa alapján a doboz egy igazi napkeleti talány benne egy nador fejtörővel, már ha nador eredetű a madzag – jelentőségteljesen Dieon testvérre nézek, miközben az átvizsgált dobozt visszaadom Hajnalnak - - A szimbólumokat meg lehet jeleníteni átok és áldásrúnák formájában is bármely meglepő a halál rúnájának is van áldás formája ilyenkor az elhunyt lelkét óvja így arra nem leselkednek a démoni ártalmak. Üldözőink a nyomunkban lihegnek ezért, bár nagy a kísértés nem szívesen vizsgálnám meg a szellemvilág segítségével sem a dobozt, sem a madzagot mert a ténykedésem ragyogó tábortűzként fénylene az árnyékvilágon túl, ami nyomra vezetheti a nyomunkat kutatókat, főleg, ha tényleg velük van egy bosszúálló angyal vagy annak a megtestesülése bár nem vagyok jártas sem az Invokáció sem az Evokáció tudományában, nem szeretném megtapasztalni az árnyékvilágba leereszkedett angyal lehetőségeit, valószínűleg erről a témáról Kael „testvér” sokkal érdekesebben és hosszabban tudna mesélni nekünk. Javasolom, hogy a lehetőségeinkhez képest, bár a bánat és a gyász eltompít minket vacsorázzunk meg utána térjünk nyugovóra, pihennünk kell mert a holnap sem lesz könyebb. Már csak az a kérdés, hogy őrséget állunk-e az éjszakai pihenés közben, vagy az égiek kegyére bízzuk álmunkat és annak nyugalmát?

”//Egy ilyen üzenet esetleges megfejtéséhez nyelvismeretre volna szükség, vagy pl. Legendaismerettel meg lehetne próbálkozni off//”
( OFF Gonoc KÁEM Hal idézett gondolat menete alapján van értelme a bogos madzagot „gyötörni” a karakterem Nyelvismeret (Nador) 7%, Írás/olvasás 35%, Történelem- és Legendaismeret 16% és Bölcselettudomány 20% képzettségekkel rendelkezik vagy ilyen csekély képességekkel teljesen esélytelen a dolog ergó meghaladja a karakter tudását OFF )

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #640 Dátum: 2021. Október 27. 18:37:31 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: DeionM
íg azon töprengsz, hogy pontosan mi is történt, no meg hogy miért, akaratlanul is eszedbe jut Kael egyik első tanítása a gyászról, mely a tagadással és az alkudozással kezdődik. S mintha most épp ezen kapnád magad. Minta olyan nehéz volna elképzeli azt, hogy Kiina is kifogyhat(ott) a szerencséjéből. Mintegy drámai emlékeztetőként arra, hogy te is hasonlóan járhatsz előbb-utóbb. Talán épp ezért nem könnyű elfogadni a helyzetet?

Kael rád emeli kortalannak ható tekintetét

/Abrín/ A törekvést értem, és értékelem - de sajnos jelen helyzetben Lan hideg logikája nem csak hogy számunkra egészségesebb végkifejlettel, hanem az előnyünk megtartásával is kecsegtet. Az imént leszámoltak az illúzióval, hogy ha utol érnek minket, hogy akkor milyen elbánásban reménykedhetünk. Ráadásul még mindig többen vannak, és harcedzettek. Továbbá Kiina utolsó és igencsak drága ajándékát pazarlod el - azt a napnyi előnyt, amit neked adott. A búcsúztatás nem a testnek, hanem a léleknek szól, amely még itt bolyong egy ideig. A búcsúztatással lehet a számára megfelelő irányt mutatni, segíteni.

Igazából Hajnal mellett sétálva hamar rádöbbenhetsz, hogy nem olyan könnyű ám most szavakkal vigasztalni, hiszen a nem lesz baj, a megoldódik, vagy túl fogod tenni magad rajta se nem igaz, se nem hangzik túl együtt-érzően. Talán az együtt-érző hallgatás működik leginkább, mely a jobb ivók és késdobálók csaposainak a specialitása.

Kael imájához csatlakozva hamar repülnek a percek - és amellett, hogy elvileg Kiinának segít, még neked is segít lecsendesíteni a benned kavargó zaklatott érzéseket.

Kael míg a teát felügyeli, azért figyel rád, és elismerően bólint, mintegy megerősítve, hogy a tudásod a nadorok írásáról helytálló.
Viszont akárhogy is nézed, ez a madzagdarab nem hajlandó felfedni előtted a titkait - ismerősnek hatnak a csomók, de bizony nem tudod értelmezni. Talán egy picit még bosszantó is lehet az érzés, hogy mindjárt megvan! de aztán mégsem...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #641 Dátum: 2021. Október 27. 18:42:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: LanA
doboz külső fedlapján látható rúna és belső oldali halál írásjegye feltehetőleg összefügg - főleg, mivel egyszerre raktad ki mindkét kirakóst. Ugyanis amikor elmozdítasz egy kockácskát kívül, belül is vele együtt mozog a párja. Igazából picit zavarba ejtő a dolog, mert a fedlapi rúna bár sokkal gyakoribb, de mint rúna jóval erősebb is, mint a belső oldalon látható különleges írásjel. Kael a vállad felett nézi a dobozt, és halkan hümmög. Feltehetőleg ő is most találkozott először ilyen kombinációval. Az biztos, hogy Kiina különös dolgai nem könnyítik meg a talány megfejtését. De mivel nem ő készítette, feltehetőleg ő is csak megvonná a vállát, és későbbre eltenné a tarisznyája mélyére.
Viszont a kötéldarab tartalmaz távolról ismerős bogokat, és olyanokat is, amik bonyolultsága előtt biztos, hogy meghajol kevéske tudásod. De azért pár kifejezést sikerül elcsípni belőle.


zene tökél lapos felfelé? a Múótneaígkjk segítség? Lstéeőhkeeehigtez kséetp segítséges?, nézz? vgeüéndl őket, hogy egész? és jó egyben? tapogathat? el Sabzaiaih, Rjaobló Snonoi snoámház - de a Médsnegmlrezöyőeenkrsl egy sózt nem sbaazd! Éékzjöp


A kérdőjeles szavaknál bizonytalan vagy, mert a ragozás miatt máshova is kifuthat, és/vagy több hasonló jelentése is lehet.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3120
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Nadír Könnyei
« Válasz #642 Dátum: 2021. Október 27. 18:59:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Arcantis – táborhely
Időpont: nyárelő
Esemény: doboz
Résztvevők: MindenkiH
ajnal megrázza a fejét
/Abrín/ Nem, Kiina többször próbálta kirakni, és nem ment neki, mert hibás volt a kirakós. Én is láttam. Az egyik kockán rosszul állt a kép egy része, mintha rosszul tették volna be a helyére - mondja csendesen Lannak.

Kael arra a felvetésre, hogy ő többet tudna mondani egy Morád lehetőségeiről, bólint, majd megemeli a teával teli edényt.

/Abrín/ Valóban, de nem óhajtom az amúgy is megtépázott lelkesedésünket tovább rombolni - főleg azért nem, mert az ereje minden egyes megidézésnél széles skálán mozoghat - és idővel csökkenhet is. Vagyis rémmesékkel és találgatásokkal tudnék csak előállni. Teát valaki? - legalább meleg, ha nem is olyan jó - ajánlja - De visszatérve a doboz fedlapjára - int töltés közben a doboz felé - olybá tűnik, mintha a készítő a halál szó jelentőségét csökkentette volna azzal, hogy nem rúnával írták fel. Nehéz elmagyarázni, mert csak egy érzés, de a rúnához képest kicsi halálnak is nevezhetjük.
/Abrín/ Nevezheted illatos barackvirágnak is, de attól még a dolgok jelenlegi állásán nem változtat! Aki meghal, az nem kicsit szokott, hanem nagyon! Legfeljebb azon vitatkozhatunk, hogy egy tiszta vágásnál a felnégyelés kisebb vagy nagyobb halálnak számít-e - mordul Kaelre Hajnal. Lan kérdésére Hajnal megvonja a vállát
/Abrín/ Nem biztos, hogy fogok tudni aludni, de szándékosan őrséget sem fogok adni. Olyan mindegy... - markolja meg a bögréjét, aztán Vaninára néz, hogy neki mi a véleménye.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"