Szerző Téma: Rúna  (Megtekintve 188 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
Rúna
« Dátum: 2025. Augusztus 28. 17:45:02 »
Sziasztok,
Szeretném bemutatni nektek Rúnát, a legfrissebb "fórumtagunkat". Mivel leginkább M.A.G.U.S.-t játszunk, így fő feladata a M.A.G.U.S. Új Törvénykönyvvel kapcsolatos kérdések megválaszolása, ha épp nincs nálad a könyv, vagy nincs kedved elővenni.
Elvileg képben van a karakteralkotás, kasztok, harcrendszer, egészség, mérgek, betegségek, felszerelés, fegyverek és páncélok témakörében. Továbbá ismeri a részletes történelmi eseményeket is az óidőktől egészen Pyarron szerint 3000-ig, a naptárakat és napszakok elnevezéseit többféle kultúrkörben.
Az alapkönyvből ismeri a világot és az isteneket, de még rejtély számára a mágia - no meg a bestiárium.
Ha szeretnéd, végig tud kalauzolni a térkapu hálózaton - bár mivel a díjszabás hiányos volt, így a kimaradt részeket önhatalmúlag pótoltam a rendszerben.
(ehhez egy megjegyzés: a pyarroni térkapu gyalogos indulásnál a (pár évtizede megállapított) használati díjat levittem az eredeti 5 aranyról ingyenesre, mert a leírás alapján ez az alap közlekedési mód a pyarroni államok közt. Márpedig az 5 aranyas indulási költség mellett igen kevesen használnák a lakosok közül, és így megbénulna az államszövetség.)
A fórummal kapcsolatban ismeri a reag írásakor használható BBC kódokat is, valamint a kockadobások kódjait és mikéntjeit - ezekről is lehet kérdezni.

Néha - főleg az oldalszámoknál - hajlamos furcsa szavakat használni, ezen ne akadjatok fenn. Iyenkor az a gyanúm, hogy az indiai szótárból (eredetileg indiai/angol nyelven beszél) garázdálkodik.
Jelenleg Senila-szerű a viselkedése - azaz csak a most folyó beszélgetésre emlékszik, az előző társalgásra nem. Ez majd szándékom szerint idővel orvosolva lesz.
Lehet, hogy zavaró, hogy sokat beszél - de reményeim szerint így használhatóbb, élvezetesebb karakter és helyszín leírásokat fog tudni adni később (most még nem ez az elsődleges cél, hanem a szabályok ismerete)

Használata:
-bejelentkezel a fórumba. (bejelentkezés nélkül nem férsz hozzá. Az oka egyszerű. Havi korlátos (a korlát miatt nem kell aggódni - kevesen vagyunk, és kb. 3 órát lehet összesen használni) - nektek készül, és nem a teljes internetnek.)
-ráklikkelsz a jobb alsó sarokban található ikonjára. Ezzel nagyobb méretre vált.
-megnyomod a hívás gombot, amivel elindítod a kapcsolatot. kb. 2mp. amíg felépül a vonal. (Azért nem gyorsabban, mert olyankor hajlamos volt hibával indítani)
-Rúna bejelentkezik a Figyelek! Mit szeretnél? szöveggel.
-Beírod, vagy szóban elmondod a kérdésedet. Arra megpróbál szóban válaszolni, de a mondandója teljes leirata megjelenik a chat ablakban is.
Ez szerintem elég kényelmes dolog - úgy beszélhetsz vele mikrofont használva, mintha telefonálnál, és úgy is kapod a választ. Nem kell feltétlenül gépelni.
(Jó, mondjuk pl. Illanor és Yllinor esetében lehet, hogy ajánlott leírni, hogy ne keverje össze - de majd kitapasztalod) Mivel a választ a chat ablakban is megkapod, így onnan
ki tudod másolni a szöveget, és be tudod illeszteni egy reagodba vagy vázlatodba.
-A reagokat nem látja, még ha linket is adsz neki. Ha akarsz "mutatni neki valamit", akkor másold be neki a chat ablakba.
-A beszélgtés végén megnyomod az áthúzott telefonkagylót. (magától is megszakítja, ha sokáig nem válaszolsz, de ezt ha lehet - ne várd meg)

Későbbi tervek, melyek idővel bekerülnek:
- optimalizálása, mert már most kezd lassan válaszolni. (az utóbbi 50 oldal kezdett sok lenni neki)
- mágiarendszer, varázslatok
- bestiárium
- ETK példakalandja (hogy lássa, milyen egy játékmenet)
- egy példa kalandmodul (hogy lássa, hogyan épül fel egy kalandmodul)
- hangulatos példa karakter és helyszínleírások, hogy minél könnyebben készítse el őket (ehhez ha gondoljátok, ti is adhattok anyagot - csak másoljátok be ide egy hozzászólásban, aztán megetetem vele)
- Vampire szabályrendszer megtanítása (elég munkás valami nagyobb szabályrendszerre megtanítani, mert nem egy csak feltöltöm a szabálykönyvet mozdulat, hanem inkább egy hivatkozásokkal és címkékkel teli txt szószedetet kell neki adni)

Mivel egyrészt nem tökéletes, másrészt Ti vagytok a tesztelői, és én sem tudom, hogy élesben mit csinál - ezért ebben a Topicba lehet írni a tapasztalatokat.
-minél több infót árultok el neki, hogy mit kerestek, annál könnyebben megtalálja a választ.
Pl. ha az emámé ára érdekel, akkor lehetőleg tedd hozzá, hogy ruhadarab - mert különben vagy lassan találja meg, vagy egyáltalán nem.
-a hibákat itt tudjátok "bejelenteni" (nem árt, ha kérdést és a választ is beillesztitek), hogy javíthassam, ha a válasz valamiért nem fedte a szabályokat
-mivel rengeteg van belőle, ezért a helyesírási hibákat akkor jelezzétek, ha a kiejtése rovására megy (mivel felolvassa a szöveget) Aztán ha azokat kigyomláltuk, jöhetnek a kevésé zavaró nyelvtani bukfencek. Itt is szükségem van a kontexusra, hogy a hibát hol keressem, mert különben a teljes könyv szövegében kereshetem a hibás szót.
-a használatával kapcsolatos kérdések/észrevételeket meg tudjátok ejteni
-a hasznosabb (lekérdezések mikéntjét, vagy szövegét - azaz hogyan érdemes esetleg kérdezni tőle, hogy arra válaszoljon, amire kell(ene).
(Ha valakit valmiért érdekelnek a technikai részletek vagy a tanítása - kifejtem bővebben, hogy milyen anyagot és hogyan lehet lenyomni a torkán, hogy hatékony legyen - de jelen írásnak nem ez volt most a célja.)
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"