Ervelian Dakul
Lassan haladnak az utcai tömeggel a Két barát felé...Közben meghallgatják a Vajáskos tervét is,amit
nagy vonalakban felvázol.
Dakul végigrágja a tervet a fejében mielőtt válaszol...
-A terv nem olyan rossz,mondhatni hogy elég trükkös csalás lehetne,még kivitelezhető is lehetne.
Csak egy apró szépséghibája van,...méghozzá az hogy a Gazda kikötötte, ne akasszuk össze a bajszot a városőrséggel.
Már pedig ha ezt megcsináljuk,ahhoz hogy a hírnevükön esett csorbát kiköszörüljék...az egész várost fel fogják forgatni, ami
túl sok nem kívánt gondot okozhatna a szervezetnek.
Közben kerülgetik az utcai kavalkádot,amit a megannyi kereskedő és a portékákat kereső vásárlók okoznak. Rengeted arany
folyik az utca medrében...
-Nekem eszembe jutott egy régebbi,bevált terv...de szerintem majd a fogadóban vázolnám fel és majd ott eldöntjük végül
mihezz is kezdjünk....
A Két barátba érve még viszonylag kevés vendéget látnak, a fogadós is megörül az új betérőknek...
A tulaj kedves szavaira a többiekre néz:
-Talán a kései reggeli lenne a legmegfelelőbb,nem? Napszálltáig hamar elszalad az időnk....
Ha viszonylag nyugalomba kerülnek és minimálisra csökkennek körülöttük az esetleges kíváncsi fülek:
-Nos még egy ötletem lenne,ezt a csalást még az ifini mesteremtől hallottam. Ötvözi a szerencsejáték és a "bajba jutott hölgy"
csalást. Kell egy tömött fogadó gazdag vendégekkel,egy asztal...ahol bármilyen szerencsejátékot játszhatunk...kocka,kártya...
és Mi mindannyian kellenénk hozzá,hogy idegenek ne próbáljanak beülni a játékba. A főszereplő a "nemes hölgy és a játékfüggő
férje". A férj játszik és körök óta veszít...érméket,birtoklevelet,árúkészletet, ...amik persze mind lehetnek hamisak,hiszen magunk közt
tennénk téteket. A lényeg hogy az utolsó kör egy mindent vagy semmi lenne,amire a férj, a feleség vagyont érő családi ékszerét tenné fel,
ami a hölgy sopánkodása szerint sokkal többet ér mint a feltett tét...azért a közönséghez fordulna,hogy volna e olyan gavallér,aki ajánlana fél
árat az ékszerért...hogy a megfelelő tétet érmékben tegyék meg leegalább...végül a férj bukik mindent és a társaság távozik...
A az eredeti csalás egy főúri bálon történt és nyílván ott egy nagyon ügyes hamis ékszert használtak,aminek az elkészítése is egy vagyonba
került...nekünk azonban be kellene érni egy olcsó tucat holmival, amirre szemfényvesztő bájolást bocsájtanék, hogy kellő képpen értékesnek tűnjön.
Kell hozzá némi színészkedés...de "feleségünk" van-int Mia felé-a férjet bármelyikünk eljátszhatja...némi előkészület után elég úgy 2 fertájórás
"színjtáték". Ahhoz ugyebár 1 arany értéknél többet kel bemutatnunk a Gazdának hogy ne pucoljunk latrinát...és a legnagyobb érték nyer.
A csali ékszert olyan értéket adunk,amilyet akarunk...garantáltan akad olyan "gavallér"...aki elég kapzsi is hogy féláron megszerezze az ékszert...
Kifújja magát a hosszú beszéd után,majd hátradől...
-Ha valakinek még van ötlete halljuk, aztán szerintem egy szavazással eldönthetjük...