Szerző Téma: Első Fejezet - Viharkeltők  (Megtekintve 4479 alkalommal)

Nem elérhető wolftern

 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 923
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Első Fejezet - Viharkeltők
« Dátum: 2022. Szeptember 26. 11:28:46 »

P.sz 2524. Alborne terce
A Dal Hónapjai, Ébredés hava


*A Quiron szeszélyes, mint maga Antoh úrnő; néha két marokkal hinti kincseit, jó szelet és bő fogást ad, máskor pedig összeráncolja homlokát, és kalmárok flottáit szórja szét egyetlen fuvallattal.
A Quiron-tenger helyén még az első korokban szárazföld terült el, végtelen síkságain, emberelőtti népek városaival. Az égi kataklizmát követően hírmondója sem maradt, ám a romok máig ott roskadoznak a vízmélyi sötétség örök hidegében. Az itt lakók élete szinte minden vonatkozásában a tengerhez kapcsolódik, a nagy víz felől jövő esőfelhőktől kezdve népmondáikon át, egészen az erre vezető kereskedőutakig. Az Alkonykör a Quiron két nagy tengeráramlásának egyike, hűvösebb és esős éghajlatot hoz a keleti partvidékre Alidaxtól, egészen Tiadlanig. Az örökké szeles Sinemos-szoros szigetein pedig a medence leggazdagabb városai virágoznak...
Amióta felprédálták a korgok a törzs szállásterületét, a bark lassan de biztosan egyre távolabb került a Duaron-partvidékétől. Az ork falka egyszercsak azon kapta magát, hogy a kelet-Quironeia szigetzátonyai között lavíroznak, ahol Vörös és Fekete hadurak öncélú sakkjátszmájukat bonyolítják, immáron nyolcadik alkalommal. A horizontig elnyúló tenger, a kalmár szövetségek, Toron -és a Magános Házai, az asziszi nagy király szeszélyes érdekei és a Sinemosi Liga egy szüntelenül parázsló darázsfészek, ahol mindig az érvényesíti akaratát, aki a legerősebb.
 Az utolsó zászlóháborúban Toront rákényszerítették, hogy lemondjon a Quironeia személyes irányításáról, s most mint farkasok a koncon, úgy évődik a maradékon még mindig mindenki. Habár a fölény a tengeren, legalábbis ami a flottát és a toroni szövetséget illeti, továbbra is a fekete oldalon van. Ám azért akadnak kivételek, amik erősítik a szabályt. A háború elején a katapultal és naftavetővel szerelt hadigályák, és a karakkák több tucat Sinemosi fennhatóság alatt álló szigetet Esshone, Tennegar foglaltak el, ezzel újabb frontot nyitva az amúgy is zavaros szigetvilág hatalmi struktúrájában.


*A csekély merülésű háromárbocos nyugodtan ringatózik a napsütötte Szivárvány Öbölben, ahol a farkasfiak épp tanácsot ülnek. A kalózhajó rakteréből fülsértő morgás, törés és zúzás hangja a magasba száll, a rémisztő gyűlésbe még a lagúna is beleremeg. A hajót alig maroknyi ork birtokolja, akiket Cápanyúzó Gorsak vezet. A vezér nyugtalanul terpeszkedik rögtönzött hordószékén, mellette töpörödött kegyence Erkag, a goblin feszít. Szokás szerint, egy ilyen ösztönlényt sosem vesznek számba a törzsben, azonban a főnök valamiért kedveli a mocskos kis fajtáját. Sőt olyannyira, hogy övéinek még azt is megtiltotta, hogy a zöldbőrűnek kemény sérülést okozzanak... pedig néha, igazán rászolgál. A vezér után Mokht a klán énekmondója következik, kinek szava, a kapitányéval egyenlő. A falka őrjöngését épp a két fél ellentéte okozza, mely Tajtékzó Kagark a sámán, elvesztése óta kiéleződött. A szállásterületektől messze, de az ellenséges hajórajokhoz túl közel kerültek a farkas-szellem gyermekei. Egy hete még három bark szelte a Nagyvizet, ám az összecsapás a fekete hajókkal és a barbár tákolmányokkal, csúfos vereséggel ért fel. Sok jó harcos veszett oda, és a horda ármádiájából csupán egyetlen hajó maradt. Az orkokat Nagy-Vordak egy hirtelen támadt hajórepesztő villámcsapással segítette ki, s az ellen ezért megfutott. Az eltelt idő alatt, rendbe hozták a lélekvesztőt, s most a törzs ítéletet ül, miként folytassák útjukat a Viharkeltők. A főnök tábora Sonhkt, Thargasg, Gasbruk és Rongr a régi partvidéket fosztogatná, míg Mokht bosszúra szomjazva, Dam környékére vezetné portyáit, melyen mostanság számtalan barbár kogge sorakozik. 
« Utoljára szerkesztve: 2022. Szeptember 30. 18:54:30 írta wolftern »

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 639
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 1
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #1 Dátum: 2022. Október 01. 19:54:27 »
Grong Harr

*Igencsak kiélezett a helyzet. Nagy veszteség érte a törzset és ezen belül is a tengeri vadászok falkáját. Háromból két hajó oda! Az, hogy még lesz esélyük újra harcolni a gyűlölt korgokkal és feketezászlós uraikkal, csakis Nagy Vordak beavatkozásának köszönhető. ... Ráadásul Tajtékzó Kagark is halott.
Most pedig a falka megmaradt tagjai egymásra acsarognak, hogy mitévők legyenek!

Grong is vicsorogva, torokhangú morgással csatlakozik az elégedetlen hangokhoz. Nyilván Cápanyúzó Gorsak kiérdemelten lett a vezér és ezzel együtt a hajó kapitánya. Viszont most, hogy a hadiszerencse elpártolt a falkától már nincs meg az a megkérdőjelezhetetlen tekintélye, ami a vezéreket vezérré teszi! Már az, hogy felmerült a véleménykülönbség közte és Mokht között, megingatja a vezéri pozíciót. Viszont ráadásnak nem vérbosszú útját akarja követni, hanem megtorlatlanul hagyná a falka becsületén esett csorbát és inkább a könnyebb zsákmányt ígérő gyengébb elfszabású települések felé venné az irányt! Ettől Grong vére is forrong! Hogy juthatott ilyen a vezér eszébe?!?

Nem is annyira a két lehetséges útirány miatt ordít társaival együtt a fiatal Viharkeltő, hanem a saját lelkében dúló viaskodást üvölti világgá. Egyik oldalról a vezér azért vezér, hogy kövessék. Másik oldalról viszont, ha a vezér elpuhul, akkor már nem érdemli, hogy kérdés nélkül kövessék. Most pedig itt a kihívó Mokht személyében. Gorsak pedig csak fészkelődik a hordóján! Hogy tud egyáltalán ülni ilyenkor?!?

A maga részéről Grong az énekmondóval ért egyet, mégha ezzel vezére ellenébe helyezkedik is. Így a kalózhajó gyomrában kialakult "haditanácsban" egyértelműen az énekmondó mellé sorol be a kapitányt támogató társaival szemben. Igaz, hogy Mokht tábora kisebb, talán csak kettejükből áll, viszont a vérbosszú az vérbosszú. Senki se mondhatja azt Grong Harr-nak, hogy ne akarjon korg koponyákból emlékhalmot emelni Nagy Vordak elhullott vérének. Hanem az ősi szokást sutba dobva egyszerű halászfalvakat fosztogasson, mintha semmi nem történt volna!*

« Utoljára szerkesztve: 2022. Október 01. 20:25:16 írta Quator »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 758
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #2 Dátum: 2022. Október 05. 08:26:36 »
Erkag Glunt

*Ahogy a hadiszerencse elpártolt a vasba verődött széllovas kompániától, úgy pártolt el Gorsak nagyfőnöktől is. Erkag sokat köszönhet neki, hisz megmentette a bőrét s azért tart itt s van vele most is. Kecsegtető az ajánlat s érthető az ágaskadók dühe. De valami azt súgja a kis goblinnak, hogy jelenleg ilyen viharverten nem sok jót kecsegtetne, ha most nagyobb összetűzésbe keveredne a csapat pláne ilyen belső ellentétekkel egyetemben. Megpróbál felszólalni, de nagy rá az esély, hogy le se fitymálják, de ő ezzel mit sem törődik, hozzászokott.

/ork/ - Ti húgyagyú banda! Nem szégyenlitek a pofátokat! Egymással marakodtok, ahelyett, hogy a rakomány feltöltésével foglalkoztok! Gorsak a vezér nem most van a marakodás ideje! Lóduljatok pakolni ti lusta csürhe! - Ezzel mutat az ajtó fele. Aztán picit elgondolkodik, hogy lehet erős volt a megszólitás, de aztán vállat von s kérdően néz a nagyfőnökre.

Nem elérhető wolftern

 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 923
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #3 Dátum: 2022. Október 06. 21:32:41 »
_______________________________________________________________
JK: Grong Harr, Erkag Glunt
Helyszín: valahol Kelet-Quironeiaban
Időpont: p.sz. 2524 Alborne terce, A Dal Hónapjai, Ébredés hava
_______________________________________________________________

*A lélekvesztőn pattanásig feszül a helyzet, és mindkét tábor másként látja a jövőt, s a jelen megoldását is. Jóllehet a vezér, Cápanyúzó tábora a nagyobb, ám sokan vannak a törzsben, -ami jelenleg a barkra korlátozódik, nőstények, gaugok és sámán nélkül- akik az énekmondó táborát erősítik, és inkább a vérbosszúért kiáltó csatározásba vonulnak, minthogy e gyalázatot megtorlatlanul hagyják. Őseik nevét vagy Nagy Vordakot szégyenre kárhoztassák. Bátor és büszke nép a Viharkeltő törzs, ám nem hülye. Azok kik "visszavonulnának" leginkább ezek a tapasztaltabb öregebb harcosok nem gyávaságból tennék, hanem a Belső Nagy Vízen (Quiron-tenger) jól ismert a Halál Lobogósok kegyetlensége. A hajó legénységének zöme pedig zöldfülű, akik a "kalandos út" előtt estek át a névadási szertartáson vagy nem sokkal, pár hónappal előtte kapták meg, felnőtt nevüket. A bark népe pedig a csata után maradt túlélőkből áll, s maroknyi harcossal Toront legyőzni nem, csak fosztogatni és kalózkodni lehetséges...

*Erkag beszólására egy Wougr nevű veterán támad a goblinra, aki a támadástól meg szédülve az ülepére esik.
(vonj 1 fp-t) Gorsak szélviharként ugrik a támadó elé, s csatabárdjának nyelével állcsúcson penderíti a sámán harcosát.

/ork/
- A gobbó a saját gaugom! Ha igaz nélkül mégegyszer rárontasz, a hajóhoz köttetlek és csontjaidról a makkrók fogják leszopogatni a húst! -ordítja a tömegbe a vezér, hogy mindenki jól hallhassa. A balhéra előkerülnek a fegyverek is és a falkában nagy dulakodás támad...

(OFF:
1. a játékosoknak nem muszáj fegyvert rántani
2. mivel mégiscsak 1 törzs vagytok, ezért én úgy gondolom h "saját vérüket" egy ilyen kis semmiségért nem ontanák -még az orkok között sem- így egyenlőre inkább verekedés és feszültségvezetés alakul ki.
3. a csoport megoszlásának eredménye: Gorsak vs Mokht 60-40%
4. A barkon 30 ork található, ennyien kellenek az irányításához. Ebből nem mindenki van jelen, ugyanis kellenek őrszemek, pihenőn lévők esetleg olyanok akik a rabszolgákra vigyáznak. Max 5 rabszolga van a fedélzeten
5. ha harcoltok -akár a gobbó is- ;D 3 körre elegendő KÉ,TÉ, sebzést kérek és tüntessétek fel a VÉ-t is. Illetve bárki, bármit üthet! Egy fantasy világban vagyunk, képzeljétek el a helyzetet, s csak remélni merem h a bemesélővel együtt sikerült az általam elképzelteket átadnom  :panic: :D )
« Utoljára szerkesztve: 2022. Október 06. 21:50:29 írta wolftern »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 758
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #4 Dátum: 2022. Október 19. 15:07:38 »
Erkag Glunt

*Veterán ork támadása igencsak meglepte a kis goblint. Mikor a tömeg között és azt elkezdte osztani még ő sem gondolt ekkora csetepatéra.  Pár másodpercnyi bódultság után, amit ellenfele az őt megtámadó bestia okozott, magához tért és körbenézett. Hamar rájött, hogy nincs sok ideje gondolkodni azon hogy mitévő legyen tehát rögvest dönteni kell. Mivel túlságosan is fél a harctól olyan értelemben hogy sajátját kell ütni, inkább meghúzódva hátul mintsem harcba bocsátkozzék. Legalábbis a józan ész azt diktálja neki, és mivel tudjuk hogy ő nem feltétlenül mindig a józan gondolkodás híve illetve nem akar alulmaradni egy esetleges harcba egyelőre elő rántja béltépőjét és kivár. További cselekedete nagyban függ attól hogy a többi vadállat mit fog tenni. Még szerencse hogy arányaiban ők vannak  többen és nem kevesebben. Mikor látja, hogy elkezdődik a csetepaté végűl ő sem tétlenkedik. Kinézi azt az ellenfelet, akit, ha ártalmatlanná tesz, akkor végeszakadhat a harc és némi tiszteletet talán el is ér vele...Ez a személy pedig az énekmondó, Mokht az. Őt veszi célkeresztbe.
« Utoljára szerkesztve: 2022. Október 26. 20:03:22 írta Con Angilo Guerdo »

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 639
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 1
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #5 Dátum: 2022. Október 23. 15:03:39 »
Grong Harr

*Az orkok hit- és elvbéli vitájába hirtelen egy vékonyabb, kevésbbé torok mélyi hang kiabál bele. A kapitány goblinja az! Micsoda pofátlanság! A kis vakarcs akarja utasítani a portyázó harcosokat?! ... Viszont nincs ideje rávetnie magát Grongnak, mert ezt megteszi egy tapasztaltabb fajtársa, Wougr. Ahogy az várható volt Gorsak kiáll a csatlósa mellett, bár ebben a helyzetben ez csak olaj a tűzre. Elszabadulnak az eddig felkorbácsolódott és jól-rosszul kordában tartott indulatok a két tábor között. Grong is előrántja csatabárdját és beleveti magát a harcba, hogy kiálljon igazáért: a vérbosszú mellett.
Bár nem akarja megölni falkatársait, de az újabb szentségtöréssel érne fel, ha visszafogná magát és a finomkodással húzná-halasztaná a vita minél hamarabbi rendeződését.*


//Off: Külön reagba dobálok, hogy ha elcseszem a kódokat, akkor ne a reagba rondítson bele.//

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 639
 • Aktivitás:
  2%
 • Karma 1
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #6 Dátum: 2022. Október 23. 15:48:05 »
Grong Harr

//Off: harc

Megölni nem akar senkit, inkább csak "rendet vágni" az ellentáborban. Így nem addig üt egy adott ellenfelet, amíg az teljesen kifekszik, hanem inkább többet is megsebesít.

1. kör
KÉ:
Rolled 1d10+25 : 2 + 25, total 27

TÉ:
Rolled 1d100+55 : 74 + 55, total 129

Sebzés:
Rolled 1d10+4 : 4 + 4, total 8


2. kör
KÉ:
Rolled 1d10+25 : 2 + 25, total 27

TÉ:
Rolled 1d100+55 : 90 + 55, total 145

Sebzés:
Rolled 1d10+4 : 6 + 4, total 10


3. kör
KÉ:
Rolled 1d10+25 : 9 + 25, total 34

TÉ:
Rolled 1d100+55 : 90 + 55, total 145

Sebzés:
Rolled 1d10+4 : 6 + 4, total 10VÉ: 115 (csatabárd+alkarvédő)
SFÉ: 2 (bőrvért) //

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 758
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #7 Dátum: 2022. Október 26. 20:06:05 »
1. kör

Ké:
Rolled 1d10+30 : 9 + 30, total 39

TÉ:
Rolled 1d100+40 : 41 + 40, total 81

VÉ: 89
Sebzés:
Rolled 1d6+2 : 4 + 2, total 6


2. kör

Ké:
Rolled 1d10+30 : 3 + 30, total 33

TÉ:
Rolled 1d100+40 : 38 + 40, total 78

VÉ: 89
Sebzés:
Rolled 1d6+2 : 1 + 2, total 3


3. kör
Ké:
Rolled 1d10+30 : 2 + 30, total 32

TÉ:
Rolled 1d100+40 : 89 + 40, total 129

VÉ: 89
Sebzés:
Rolled 1d6+2 : 6 + 2, total 8

Nem elérhető wolftern

 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 923
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #8 Dátum: 2022. Október 29. 15:27:31 »
_______________________________________________________________
JK: Grong Harr, Erkag Glunt
Helyszín: valahol Kelet-Quironeiaban
Időpont: p.sz. 2524 Alborne terce, A Dal Hónapjai, Ébredés hava
_______________________________________________________________

*Wougr megrázza csatabárdját mellkasából és gyomrából üvölt. Hangja erőtől telve zeng, még az áporodott levegő is beleremeg a tombolásba, s megannyi falkatárs válaszol az őrjöngésre. A sámán harcosa először pusztakézzel esik Cápanyúzónak, ám a vezér könnyedén kitér az ellentámadás elől. Macska-egér harc kezdődik, melyben az egérnek fegyver nélkül vajmi kevés esélye van a győzelemre.
Ebben a pillanatban Mokht is beleveti magát a harcba, s régi riválisát Rongr-t támadja. A varkocsos, mintha előre készült volna, a tabárdon fogást váltott, s azon átperdülve a nyirkos deszkára érkezve kerülte el a pallos végzetes rohamát. A harcos a kettős karompengével ugyan még egy erőtlen visszatámadást is produkál, de azt a kiválasztott bajnok légies könnyedséggel hárítja.
Elkeseredett küzdelem kezdődik, melyben a támadók azt kapják amire számítottak. Majdnem féltucat zöldfülű, az elszánt veteránok ellen. Dacára a túlerőnek azért nem adják könnyen magukat:

1.kör
*A behemót Thargasg a legnagyobb farkasfi a hajón, nála valószínűleg csak egy ork hérosz lehet szélesebb vagy erősebb. Testes alak aki görnyedten jár, fejét képtelen a vállainál feljebb emelni. Szőrzete csapzott, fakó és hamuszürke. Tüskés buzogánya hirtelen emelkedik, Grong Harr-nak esélye nincs kitérni előle. A buzogány rozsdás tüskéi mélyen a térdbe fúródnak, megrepesztve a térdízületet, ami mozgásra gyötrelemmel jár.
Sonhkt
a szintén tapasztalt farkasfi, hajszálnyival előzi Grong-ot, azonban a Cápa totem gyermeke, aki az egyik legügyesebb harcos, most célt téveszt és a láncos-buzogány peregve repül el az ifjonc előtt.
Grong Harr ezt a pillanatot kihasználva széles íven lendíti fegyverét, ami el is találja ellenfelét. Thargasg vérfagyasztó üvöltéssel ordít fel, a támadás csúf fájdalmas sebet vágott a mellkasba. A piszkos zöldes vörös vér vulkánként robban a környéken lévők arcába, nemcsak az ifjú fegyverét mázolja össze, hanem mindent és mindenkit aki a nagydarab közelében van.
Habár Erkag gyors, még a könnyűléptűek némelyike is megirigyelné a goblin kirobbanását, azonban a béltépő először célt téveszt, majd a második csapás talál, ám az nem a kiszemelt célpontot hanem az időközben az énekmondó és a közé került bajtársat Rongr-t sebzi meg.

2.kör
*Nemcsak a szürke bőrű veterán, hanem Grong is vészjósló gyorsasággal tud támadni. Csatabárdja mélyen a kolosszus combjába vág, melyre a tagbaszakadt viharkeltő azonnal reflektál. A tüskés buzogány ezúttal alkarját éri, s mintha Grong Harr bal karja leszakadt volna. Az ütéstől csuklója részleges bénulásra kárhoztatik. Ebben a pillanatban Sonhkt láncos buzogánya rátekeredik Grong fájós lábára, kirántva alóla a talajt. Feje ekkor nagyot koppan, majd egy pillanatra a világ is elsötétedik körülötte.
A goblin ismét gyorsan támad, ám Mokht egy rúgással jutalmazza a töpörödött teremtményt.

3.kör
Az énekmondó tábora vereségre áll. A goblingyűlölő Wougr kihullott, Grong Harr a földön, a többiek pedig szintén súlyos sebektől véreznek.
(OFF:

elszenvedett sebzés:

Grong Harr
 • 1. kör: 8fp és kötelező vesztés miatt 1 ÉP -mivel a támadás lábra sikerült nem jár SFÉ
 • 2. kör: 6fp és karra sikerült ezért szintén nincs SFÉ
 • Nem bírod folytatni a harcot, mivel a következő módosítókkal tennéd: harc alacsonyabbról, harc fekve össz: KÉ:-12, TÉ:-30, VÉ:-10, ám a támadásod előtte a bajtársak ájultra vernek. Illetve a jobb kezet vettem fegyverforgatónak, vagyis még felállni is nehéz lévén h RÉSZLEGES BÉNULÁST szenvedtél, ha megadod magad -habár ismerve nem bírom elképzelni a karakteredről, akkor a továbbiak téged is érintenek, mert nem vernek ájultra
 • szerzett Tp: 20

Erkag Glunt
 • 1. kör: nincs ellenfél, mert elhasználták a támadást
 • 2. kör: 4fp
 • ha folytatod a harcot, Rongr és Cápanyúzó áll eléd, akik egyáltalán nem kedvesen állítanak félre. Mindketten maguknak akarják, az énekmondót.
 • szerzett Tp: 5

Con beavatkozása (az eredeti reagjához képest) megváltoztatta a helyzetet -ha Erkag az énekmondót nem támadja meg Grongra 3 bajtársa jut, Cápanyúzó és Mokht verekedését vagy végig nézhették volna vagy nem. De hogy rövidre zárjam a dolgot. Harr másnap délben a "csatatér B7" részlegében ébred, addigra sebei "szinte" begyógyulnak (ÉP csak 3 nap után kezd)
A goblin
ha "harcias" a csata folytatódik számára és attól függ kivel akarja felvenni a kesztyűt.
ha nem, akkor írom tovább a reagot és számára is másnap délben van lehetőség cselekedni- talán kicsivel hamarabb mint Quatornak)


*Mikor Rongr meglátja Gorsakot eltávolodik az énekmondótól, s közben fegyverét is leengedi mintegy ezzel megadva magát Mokhtnak. Hiába a régóta tartó rivalizálás, ezúttal a két vezér csatája dönt, melybe egy portyázónak nem joga beleszólni. A varkocsos a goblint -ha az nem állt volna le, felrúgva odébb tessékeli, s helyet csinál a csatatérnek. Ekkor odakint egy kürt szólal meg, mely harcba szólít. Az eszméletüknél lévők, meglepetten kapkodják ide-oda a fejüket, melyre a vezér szava tesz pontot. Cápanyúzó hangjába az egész fedélköz beleremeg. Hatására az idő szinte megáll, a neszező fanyűvők is rémülettel húzódnak vissza szúette járataikba. Mokht és a vezér ideiglenes békét kötnek, s vállt vállnak vetve indulnak a fedélzetre.
A napsütötte felszínen az egyik őrszem sietve a falka elé áll, s a távolból közelítő hajóra mutogat. A fedélzeten az orkok szempillantás alatt szóródnak szét, s türelmetlenül várják, hogy az ellenség koponyáit is bezúzzhassák végre egymáséi helyett. Annyira idilli a kép ami eléd tárul, hogy szinte magad is elhiszed, hogy a vert és sérült Farkasszellem fiaknak komoly esélye lehet a győzelemre. A tűnékeny ábránd egy kiálltás, dobbanás, majd fékevesztett ordítás hatására vad szelek kergette kósza ködpászmaként tűnik tova. Az ellenségnek vélt daun (dhow) tiadlani-sinemosi zászlók és erv kiálltások hallatszódnak át. A két lélekvesztő rövidesen egymás mellé érkezik, majd az énekmondó, Cápanyúzó és Rongr szállnak át a baráti hajóra. A megbeszélés órákon keresztül kitart, de még az éj leszállta előtt a bark és a dhow egymás társaságában indul útnak Livina kikötője felé...

« Utoljára szerkesztve: 2022. Október 29. 15:40:18 írta wolftern »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 758
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #9 Dátum: 2022. November 08. 15:14:26 »
Erkag Glunt

Ahogy elkezdődik a csetepaté a kis goblin egyre csak vérszemet kap. Mindenhol üvöltés hallatszik a fájdalomtól mi nem  elrettentő lenne hanem inkább  lázba borítja.   Ahogy körülnéz és az ének mondod támadja illetve csak támadná hiszem első támadása célt tévedt úgy mire a második suhintás betalál az már nem a dalos orkot sebzi, hanem egy másikat aki közéjük állt.  Ám a Támadás nem marad viszonzatlanul ellenfele egy jó nagyot rúg belé. Látható hogy a túlerő és a rutin pillanatok alatt győzedelmeskedik. Viszont amilyen gyors olyan gyorsan állítják félre ezáltal úgy dönt hogy talán az a legokosabb ha már győztek hogy abbahagyja és a harcot. A két nagy rivális harcát különös esemény akadályozza meg amelyre a  goblin is felfigyel nem Hagyja figyelmen kívül. Ez pedig a kürtszó amely jelzi hogy valami nincsen rendben valami szokatlan történt. A többiekkel együtt Ő is a fedélzetre siet. Látván azt hogy a messziről egy hajó érkezik amelyről később kiderül hogy baráti a kedélyeket csillapodnak pedig lehet hogy most az lenne a szükség hogy  Egy ellenséges ladikkal szembeszálljanak. Ez jócskán  pozitívan hatna a csapatra. Viszont hamar kiderül, hogy nem ellen hanem barát. Az éjszakába nyúló megbeszélések annyira nem érdekli a töpörödött szerzetet így miután elcsendesedett minden ő is lefekszik.

Nem elérhető wolftern

 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 923
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #10 Dátum: 2022. November 18. 19:34:37 »
_______________________________________________________________
JK: Erkag Glunt
Helyszín: valahol Kelet-Quironeiaban
Időpont: p.sz. 2524 Alborne terce, A Dal Hónapjai, Ébredés hava
_______________________________________________________________

*Hűvös idővel érkezik az éjszaka, mikor Cápanyúzó visszatér a hajóra. A falka lázasan köré gyűlik, és a vezér összehívja a haditanácsot. Miután a törzsgyűlés véget ért, a barkon élénk mozgolódás támad. A tengeri vadászok újabb portyára indulnak, Vérszemű Haráld korg fattyai ellen. Azok az ostoba barbárok, Livinia környékén fosztogatnak, ami a liga egy jelentős állama és élelmiszer termelője. A Sinemosi és ork hajósok csupán egyetlen napra járnak a helyszíntől.

*A törzs a teljes éjszakát lázban töltötte, kopóként űzte őket a vágy, hogy leszámoljanak esküdt ellenségeikkel a keleti-barbárok egy újabb klánjával. Irdatlan iramot diktáltak, amit természetesen a dhow legénysége képtelen volt felvenni. Déltájban már a szemfülesebb portyázók messziről megpillantják a város tornyait, azonban hamar kiderül nemcsak korgok, hanem átkos fekete-zászlósok is vannak köztük.
A települést, mint tengeri farkas a zsákmányt, úgy ölelik körbe a korg-toroni lélekvesztők. Számosak, legalább ötszörös a túlerejük. Oda bejutni, vagy kijutni szinte a lehetetlenséggel határos. A bark lassú és kényelmesebb tempóra vált, hogy a hátrányban lévő szövetségesek még a nappal folyamán beérhessék az orkokat.
A Sinemosi naszád legalább száz tonnát nyom, ami lényegesen könnyebb mint a Cápa totemes csürhéjé, mégis nemsokkal napnyugta előtt érik csak utol, a Viharkeltőket. Még a sötétség beállta előtt átszállnak és újabb tanács kezdődik...

A küldöttség feszült hangulatban, már-már félve jelenik meg Cápanyúzó előtt. A széles vállú, busafejű Gorsak a bark tatján felvert vezéri sátor előtt fogadja szövetségeseit. Harcosai néma vicsorral kísérik a három férfi érkezését:


- Üdvözlet a Viharkeltő törzsnek, a tengeri vadászok nagy vezérének Cápanyúzó Gorsaknak -kezd a másik hajós kapitány. A férfi könnyed mozgása, fényes fekete haja tiadlanira vall, akárcsak a lágyan ejtett kettőshangzók.

- A thörzzs fhoghadja üdvrözheted! -válaszol közös nyelven a vezér, aki erősen töri a nyelvet. -Hroll vannakh khorgokr? Ezekhr a fhekhete-zászrósak nem renni mih ghrondrhunkrh! Ezekhr ti renni ghrond! -folytatja ingerülten Cápanyúzó, miközben karmos kezét a fejen támaszkodó csatabárd markolatára fonja.

Az embervezér mögött, a tarrfejű testőr óvatlan mozdulata az oldalán lógó szablyára téved, de sovány társa még a baj kitörése előtt megállítja. A fürge fickó, két háromágú tőr fegyvert kötözött a hátára, ami inkább furának tűnik mint veszélyesnek.

- Bocsánatodért esedezem vezér. Az információ pontatlan volt, de hidd el, találhatsz a tetvek között korgokat. -felel borzongva a kis tiadlani, majd folytatja Ha pedig egy komolyabb kihívásra fájna a fogad, a nagyasszony kijuttatása tekintélyes összeget érne törzsednek. -csavarja ravaszul a szót a kapitány. S habár csapdának látszik, a vezér figyelemre méltónak találja a tengerész ajánlatát.

-Mosht menj! A ridhrus kitart. Thörzzs megghrondrorhja új ajánratot. Mire a fharkas Hord meghrjerenni, üzenteth renni harcos kézbenh. A vhadászathrban thartani veretek, de őrűt varázsosh háborúh, nem renni Cápa kölkök fogára. -bocsátja útjára a sinemosiakat a vezér.


*Miután az emberek távoznak a barkról, az Elátkozott Utas csillagkép követésébe kezdenek a tengeri vadászok. S mikor kellő távolságba ért a hajó, Cápanyúzó harsányan így szól:

/ork/
-A törzs harcot akart, Nagy Vordak pedig lenézett miránk, az égi hajóról. Módot kaptunk, hogy ismét bizonyítsunk jobbak vagyunk mint a Csonttörők. Véremet akartátok, pedig a Cápa-szellem a tudója hogy Gorsak a Cápanyúzó, ki fia Hragrwagnak a falka érdeke számára a legfontosabb. A kérdés az hogy segítsünk a nyüzüge embereknek a nőstényüket kijuttatni, vagy a számosságuk ellenére inkább a korg fattyakra vadásszunk? -kiálltja a vezér, miközben tekintetével már az énekmondót keresi. Ezt követően néhány szívdobbanásnyi ideges pillanat telik el, amikor Mokht a magasba emeli pallosát és mélyről jövő elégedett ordításba kezd. Az indulat hullámként söpör végig az ork legénységen, s mindenki az égre üvölt. A hajó pillanatok múltán ismét mozgásba lendül, s a vezér a goblin mellet terem.

-goblin! Te viszed meg a hírt az emberekhez. Mond azt nekik, hogy a falka hajnalban támad, és mindkét küzdelemben megméreti magát, ami méltó egy farkasfihoz.

« Utoljára szerkesztve: 2022. November 19. 09:17:59 írta wolftern »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 758
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Első Fejezet - Viharkeltők
« Válasz #11 Dátum: 2022. December 21. 14:44:05 »
Erkag Glunt

Az éjszakát végig aludta mig a többség lázasan készülődött másnapra. Goblin megpróbált minnél többet pihenni de a kora reggel kivert a szeméből az álmot. Nekiállt így szokásos teendőinek addig a pontig amíg valaki észre nem vette a város tornyait. A nagy öröm nem tartott sokáig hiszen a település körül fekete zászlók sokasága  lengett. A nap végére a szövetségesek egyesületek újabb haditanács következett. Megbeszélés feszült hangulatban történt. Az már biztos hogy az ellenség többszörös túlerőben van a frontális támadás egyenlő az öngyilkossággal. A tiadlaniak ajánlatot tettek a törzsfőnöknek majd aztán visszavonultak, hogy a mieink meg tudjak beszélni azt. Nem sok idő alatt a törzs döntött az ügyben és az apró termetűnek jutott az a feladat hogy az emberekhez elvigye a hírt a döntésről./Ork/ - Természetesen nagyvezérem elviszem a hírt, hogy ne tenném azt Hiszen ki az, aki nagyságod ellen merne bármit is szólni. Parancs az parancs. -  hajbókol goblin, majd azzal a lendülettel összeszedi cókmókját és útnak ered hogy elvigye a hírt. Közben magába dünnyög, hogy miért neki jutott ez a hálátlan feladat, jobban élvezni a társaságot az övéivel lehetne.