Üdv!
Adron-pap:Igazad van, erre nem gondoltam, hogy az ember nem tud egyszerre transzban lenni és kiszedni a saját szemét, hogy lecserélje egy diónyi rubinra. Ezek alapján feltételezem, hogy a szertartáson többen is részt vesznek.
Ha az előtörténetben alaposan megindoklod, hogy miért kapta meg ezt az ajándékot a rendjétől (illetve azt is, hogy honnan szerzett a rubinra egy nagyobb zsáknyi aranyat), akkor mehet, a rúnamágiás varázstárgy "slotban".
Nem a formázás a lényeg, hanem az, hogy a képzettség lista az aktuális képzettségeket és azok fokát tartalmazza. Ha a fok után kétféle zárójellel adod meg a megtanulás szintjét és a ráköltött Kp-t, az is olvashatóbb számomra.
Nézd meg pl. ebben a topicban a karakteremet (
http://rpgenerations.hu/RPGenerations/index.php?topic=591.0), ha így leírod, tökéletes. Látod, ahol fejlesztettem a képzettséget, ott (+X Kp) szerepel, ahol nulláról tanulta a karakter, ott (X Kp). Pont nincs mondjuk pontot adó képzettsége, de ha mondjuk [ilyen zárójelbe] odaírod, hogy hányas szinten vette fel, tökéletes.
Khál:A tiltott képzettségeket (amiket te is felsoroltál) kihagytam, és még gondolkodom azon, hogy 2 KAP lesz csak a faj költsége, mert azért bőven van hátránya is, és a nagy megvonást elsősorban a tulajdonság-módosítók indokolták.
Az alkarvédő használata pajzshasználatnak számít, 1. fok elegendő hozzá, mivel akármit is csinálsz, a pajzsos és oldalról és szemből véd, legalábbis szerintem iszonyú nehéz lenne hátulról jövő támadást alkarvédővel hárítani. +18 VÉ-t ad, de csak akkor, ha nincs fegyver abban a kézben. (nyilván felveheted a képzettséget magasabb szinten is, akkor profibban véd a karakter az alkarvédőjével)
A bőrvértezet könnyűvértnek számít, és mint ilyen, nem igényli a Vértviselet képességet, de ekkor az MGT egésze érvényesül. A képzettség 2. fokú ismerete esetén az MGT 1-gyel csökken. (itt is persze fejleszteni akármeddig lehet)
A hollószárny nem kötődik egyetlen harcművészeti stílushoz sem, már amit a különféle leírásokból kihámoztam. Meg mertem volna esküdni, hogy az Északi Szövetség kiegészítőben Tiadlan leírásánál van egy iskola, ahol emlegetik a hollószárnyat, de tévedtem. Szerintem ha valahol, hát Tiadlanban hajlandóak lennének oktatni egy khált, a helyiek azért nem veszik túl komolyan az ilyen apró-cseprő dolgokat. Alan O'Connor mester egyik regényében egy szörnyfajzatot is nekiállnak Slan-Pszire tanítani.
A hollószárnyak használatához a Harcművészet képzettség szükséges, és ugye mondanom sem kell, hogy a karakter nem fog Slan pszi-t alkalmazni. Nem hiszem, hogy nagyon kellene pusztakezes technikákat tanulni mellé (ráadásul külön képzettség, amit meg is kell tanulnod), mivel párban forgatják - ily módon az alkarvédő is nagyjából felesleges mellé. Ha ragaszkodsz hozzá, technikailag egyiknek nincs akadálya, hiszen a karakter tölthet annyi időt együtt akár egy magányos mesterrel is, hogy a hollószárnyak forgatását elsajátítsa. Szerintem akár a shien-ka-toba is beleférhet, de ha kitalálsz egy véletlenszerű harcművész iskolát hozzá, abba se kötök bele.
CKL