Khál
Háttér - faj
(3)Adottságok: oké.
1. Harcos kasztban a karakter nem rendelkezik az Állatismeret 1.fok (hátasok), Lovaglás 2.fok képzettségekkel, és nem kap 4.fokú Oktatásbónuszt a Hadvezetés, Harci láz, Lélektan, Lovaglás, Művészetek, Pajzshasználat, Számtan/Mértan, Taktika, Térképészet képzettségekre
2. Veszélyérzék: ok
3. Hallás, látás, szaglás: ok, de szerintem ha nem görnyed a nyomok fölé, akkor is él a szaglás bónusz. Azért a macskáknak sem olyan rossz az orra. Lehet, hogy nem nyomkövet, de azért a romlott ételt hamarabb kiszimatolja.
4. Kétkezes harc 3. fokkal indul a karakter, 4. fokú oktatás bónusz.
5. Született vadász: a khálok rendelkeznek az Állatismeret 2.fok, Fájdalomtűrés 2.fok, Vadonjárás 3.fok, Időjóslás 2.fok (ehhez ő nem Intelligencia-próbát, hanem Érzékelés-próbát tehet), Úszás 2.fok, Lopózás és Rejtőzés +40% (vadonban, egyébként a fele) képzettségekkel. Esésre, Akrobatikára +20%ot kapnak, mászásra +15, zárnyitásra, zsebmetszésre -30%.
6. Tehetséges: a 4.fokó Oktatás által nyújtott bónuszok segítségével sajátíthatja el a következő képzettségeket: Pusztakezes harc, Mászás, Akrobatika, Esés, Lopózás és Rejtőzés képzettségekre.
7. Asztrálisan erősen sebezhetőek: minden asztrális varázslat, diszciplína, és egyéb mágikus/félmágikus hatás +15-tel nagyobb erősséggel hat rájuk.
8. Mancsok: a khálok mellső végtagjai ötujjú, erőteljes, karmos mancsokban végződnek, melynek csapása borzalmas sebek okozására képes, s a mászásban is segítségükre lehet. Ezért az ő esetükben a Pusztakezes harc képzettség a következőképp működik: 1.fok 1k6 Sp, 2.fok 1k6+1, 3.fok 1k10 Sp, 5.fok 2k6 Sp, és minden fokon egyel magasabb kategória ellen is érvényesülnek az értékek, mint emberek esetében.
9. Üvöltés: a khál karakter üvöltésével képes megvadítani az állatokat, amelynek csak a jól idomított harci állatok, mint például a harci kutyák vagy lovak állnak ellen.
10. Testbeszéd: a khálok képesek egymás között mások számára teljesen érthetetlen kommunikációra, csupán mozdulataik, gesztusaik, tekintetük segítségével. Ennek elsajátítása egy nem khál fajú karakter számára a Jelbeszéd képzettség 1., 2. és 3. fokának újbóli felvételét követeli meg.
11. Tehetségtelen: Fegyverforgatás (csak íjak), Nehézvértviselet, Hadvezetés, Térképészet, Vallásismeret, Pszí, Hangutánzás, Csomózás, Zsonglőrködés, Hamiskártya, Kötéltánc, Lélektan, Mechanika, Rajzolás, Festészet, Birtokigazgatás, Színészet, Ékszerészet, Célzás képzettségek V. kategóriájúnak számítanak, és nem kaphat oktatás bónuszt rájuk.
12. Jellem: Rend / Rend, Élet / Élet, Rend
Közelebb kerültek az álláspontok?
Klán:
Oké, értem.
Az "északi khálok" csak a néhány ezer, az őshazától elszakad khálok közül egy kis közösség, vagy tudsz valami új infót, amit én nem? Szerintem második generáció is elég
De egyébként értem, hogy miért harcos, jogos.
Hogy a jellemével mennyire egyeztethető össze a kalózkodás, mint életforma...