Szerző Téma: Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)  (Megtekintve 3867 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #150 Dátum: 2022. Augusztus 05. 15:46:51 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

Másnap hajnalban Shosuro Inoru nagyúr puritán egyszerűséggel berendezett lakrészében fogad benneteket a falak el vannak húzva a kinti hideggel együtt a kelő nap fény árad be és ragyog be benneteket a teáscsészék kellemesen melegek, odalent az udvarokon a várnépek készítik fel a lovakat és a felszerelést a vadászathoz Shosuro Inoru nagyúr már a vadászathoz van öltözve közte és köztetek nyugszik egy ébenfa kardtartón a Bambuszkard és valószínűleg a kiegészítő kiskardja, mindkét kard teljesen egyenes nincs meg bennük a slan kardokra jellemző enyhe ív viszont egyik sem rendelkezik keresztvassal csak apró hárítótüskékkel a markolat felett és az egyenes kardokra jellemző markolatgombok is hiányoznak. A beáradó hajnali fény bajlósan csillan meg a Bambuszkard sötétvörös lakkozott tokján. ( Jelenlévők: Shosuro Inoru nagyúr, Shosuro Nakiro, Shosuro Reito, Hóróka, Kita wi Lanno, Leedar Maelindor )

Shosuro Inoru nagyúr végigméri a megjelenteket mielőtt megszólalna. -   /Erv/ Magiszter…., ime a Bambuszkard tegnap este azt kérte, hogy bocsássam az önök rendelkezésére az apósomtól a családunkra hagyományozott relikviát ott és akkor nem szándékoztam hosszas magyarázkodásba bocsájtkozni mert sem az idő sem a hely nem volt alkalmas …. A kardot megvizsgálhatják, viszont a néhai tábornok az apósom végakarat értelmében nem tudom azt a rendelkezésükre bocsájtani, mivel a tábornok kikötötte, hogy a Bambuszkardnak a feleségem közvetlen közelében annak épségén kell örködjön, ezért is hagytam feleségem birtokában a lakosztályában ahol Bayushi Shinji, Sahio személyi testőre bármikor hozzá férhet, ha veszély fenyegetné kedvesemet. – a pillanatnyilag beálló csendben Hóróka köszörüli meg diszkréten a torkát mielőtt erős főhajtás kíséretében megszólalna - /Erv/ Nagyúr a tegnapi nap folyamán a förtelem nyomait követve egy régi sírkert nyomára bukkantan egy igencsak nehezen megközelíthető helyen, ahol valószínűleg régi idők hősei nyugszanak és a nekik kijáró tiszteletről már csak az évről évre a sírhalmokon megújuló krizantém és nárcisz árulkodik úgy tűnik már réges - régen nem gondozza senki az oda vezető ösvény is igencsak nyaktörő Nos az ódon sírkert egy részét elkezdte elemészteni egy romlástól bűzlő mocsár, ha felfalja a sírokat ki tudja milyen förtelmek fognak a környékre szabadulni, úgy tűnik nem csak az élők vannak veszélyben hanem a holtak lelkei is. Nagyúr kérem engedélyezze, hogy alaposabban megvizsgálhassuk a sírkertet fényes napvilágnál az engedélye nélkül nem kívántam megbolygatni a helyet.

Megjegyzés: nincs.


Shiro Tochi
("Belső kastély" - számozás)
1.) „Kaputorony” – Kaputoron
2.) Őrtornyok
3.) I. Nagy – első udvar
4.) II. Közepes – oldalsó udvar
5.) III. Kis – hátsó udvar – Előkert
6.) IV. Pihenő udvar – Kert
7.) Istálló és csűr
8.) Kovácsműhely
9.) Kút
10.) Konyha és személyzet szállása
11.) Szentély (Krad-nak szentelve)
12.) Őrség szállása
13.) Fürdők
14.) Vendégek szállása
15.) Shosuro Inoru nagyúr és felesége szállása


A nyilak az udvarok közötti áthaladási lehetőségeket mutatják.
« Utoljára szerkesztve: 2022. Augusztus 05. 15:48:43 írta Filio Mortale »

Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #151 Dátum: 2022. Augusztus 13. 12:50:14 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno
Ébredés utáni fokozatosan rohanják meg az előző napi nyomasztó gondolatok. Elhessegeti magától őket és hozzákezd a szokásos reggeli szellemi és fizikai gyakorlataihoz, majd Radeel társaságában elindul a találkozóra.

Elfoglalja a számára felkínált helyet, majd érdeklődve figyeli a Bambuszkardot. Kialakításán látszik, hogy nem tiadlani mester keze munkája, valószínűleg toroni (vagy kyr) eredetű, legalábbis a tábornok a szomszédos birodalomból hozta magával.

A nagyúr előző esti távolságtartó viselkedése után számított valami hasonlóra. Persze érthető, hogy sok egyszerre megemészteni a Nió felbukkanásáról szóló hírt, az azt követő eseményeket és a várható következményeket. Az is érthető, hogy nem akar elhamarkodott döntést hozni, elvégre a kastély uraként roppant felelősség nyugszik a vállán. Egy ilyen súlyos következményekkel járó döntést nem lehet elkapkodni. Mégis ... az a határozott érzése Leedarnak, hogy a nagyúr indokolatlanul ... jobb szó híján ... kelletlen. Lehet, hogy nem hiszi, hogy a fenyegetés valós? Vagy pontosan tisztában van annak jellegével és szándékosan próbálja hátráltatni az annak elhárítására tett kísérletet? Mintha valamit titkolna.

Mindenesetre először köszönetét fejezi ki a nagyúrnak, hogy lehetővé tette a szóban forgó tárgy szemrevételezését, majd méltatja a néhai tábornok bölcs előrelátását, mellyel ily módon gondoskodott gyermeke védelméről még akkor is, amikor ő maga már nem lehet jelen.
- Szabad? - kérdi miközben kezével a sötétvörös tok után nyúl. Ám addig nem ér hozzá, amíg erre nem kap jóváhagyást. Még mielőtt megérintené elméjével simogatja végig... és csak akkor fogja kézbe, ha úgy érzi biztonságos.

Óvatosan végigsimít a lakkozott tokon, tüzetesen átvizsgálva mindkét oldalát, írásjelet keresve rajta. Majd kihúzza a hüvelyéből a lunír kardot... ugyanolyan alaposan szemügyre véve. Egy törpe kovácsmester bizonyára nagyobb élvezetet találna benne - e gondolatra magában elmosolyodik. A kisebb, kiegészítő karddal elvégzi ugyanezt a vizsgálatot, majd visszahelyezi a kardtartó állványra, ahonnan elvette.

- A szentély mögötti támfal egy kövén van egy kyr nyelven íródott véset: „A dicsőséges Lan-Ro Ryen tábornok lepecsételte a démonokat imádó carantai Csung Kuj Hákkár-i förtelmeket okádó kimonon kapuját a Pecsétet halandó fel ne törje amennyiben igen úgy viszont számítson a kétségbeesés üllőjén kovácsolt linur vérkardok bosszújára". - kíváncsian figyeli a nagyúr arckifejezését, hogy hogyan reagál a hallottakra. - Ha jól értesültem róla a Bambuszkard történetesen egy lunir egyenes kard... - szándékosan hagyja befejezetlenül a mondatot, ami így a levegőben függ.

Nem sok időt hagyva a nagyúrnak a gondolkodásra, rászegezi átható pillantását, amelytől általában leveri a víz az embereket.
- Megengedi nagyuram? - szól a kérdés, mellyel egy időben "kopogtat" szelleme védőpajzsán és amennyiben átengedi az üzenetet, a Nió képét továbbítja Shosuro Inoru nagyúr elméjébe, amint éppen kimászik a kavargó masszából.
Kiegyenesedett háttal, csendben, türelmesen várja a ház ura reakcióját.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #152 Dátum: 2022. Augusztus 18. 11:42:44 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

Shosuro Inoru nagyúr türelmesen hallgat végig téged és Hórókát és csak finoman int feléd, hogy nyugodtan vizsgáld meg a kardot miközben hallod fivéred kísérőjének szavait mint lágy vízzubogást az elméd határán. ( Jelenlévők: Shosuro Inoru nagyúr, Shosuro Nakiro, Shosuro Reito, Hóróka, Kita wi Lanno, Leedar Maelindor )

A albínó mondandójának végén Shosuro Inoru hangját hallod ismét tompán. - /Erv/ Chishiki no shimo be sunōfokkusu san…. Felvetései aggasztóak, ám amenyibben tiszeletben tartják a sírkert szentségét nem látom akadályát annak, hogy átvizsgálják, viszont egyben felmerül a kérdés, hogy miért arra távozott a förtelem, miért nem szedte tovább áldozatait itt a kastélyban ahol rengeteg egészséges életerős élő található… – a pillanatnyilag beálló csendben hirtelen rádtör a már párszor megtapasztalt vízió a csillagokon túli sötétségből és hidegből kiemelkedik egy fémesen csillogó sötét karomra emlékeztető penge és Ayano mögött állsz a szentélynél  miközben a félelmetes sötét hártyán keresztül mégiscsak kitüremkedik egy rongyokba burkolózott görnyedt csuklyás alak elcsökevényesedett lábai nem érintik a földet, tekintete mint izzó parázs lehellete maga az enyészet Krad pajzsa felfénylik így a förtelem lehellete nem ér el aszott karmaival hátra veti csuklyáját a koszos és torz koldus előbukkan a halálfejet idéző pergamenszáraz bőr a szemei helyén rőt izzás ám szájából és orr valamint fülnyílásaiból férgek tekeregnek, hátborzongatóan kacag „Eljövök érted nem menekülhetsz. . . Eljövök mindenkiért” Ayano sikoltva elrohan melletted miközben Krad pajzsa elenyészik ám helyette egy kékes energiákból szőtt fal emelkedik amelynek a rémséggel való találkozás pillanatában kisül és a rémség hátra hanyatlik miközben rongyai csapkodnak aszott teste körül halod érdes hangodat „Takarodj vissza a homályba rémség, különben megízleled a csillagok fagyosságát, számodra nincs megváltás, nemlét szülöttje vagy a tartalmatlan üresség” a következő pillanatban a förtelem elviharzik a közepes oldalsó udvar felé ( 4. pont ) és ismét a kardot tartod a kezedben mesteri elegáns munka mindkét darab, rúnákat nem látsz rajta a markolat közelében hasított körömnyi vadkanfej szimbolumtól eltekintve a sötét szinte fekete penge issza magába a beáradó hajnali napfényt az nem tud rajta fogást találni, mintha végtelen fekete kút lenne elnyeli azt nem engedi magán megcsillanni. Amikor megérinted hűvös fémet tapintasz és a következő pillanatban megérint valami miközben Radeel „gyermeki sikollyal” menekül „mögéd” érzelemhullámok csapnak át feletted ugyan miért kellene a többiek engedélye ahhoz, hogy magadhoz vedd a fegyvert ami a győzelmetek kulcsa az elkövetkezendő küzdelmek során, miért kéne bárki engedélye, ugyan miért ? ! ! ! Szinte beledermedsz a szenvedélyes érzelmek viharába. . .

*OFF kérnék Asztrál ( 16 ) tulajdonság próbát, ha sikertelen akkor -1-el Akaraterő ( 16 ) próbát, ha az is sikertelen akkor -2-vel Intelligencia (17) próbát. A próbák sikeressége vagy sikertelensége fényében írnám meg a reag folytatását, ha nem probléma OFF*

Megjegyzés: A kardok mestermunkának tűnnek egyszerűek és letisztultak mégis elegánsak, valószínűleg egy készlet darabjai, egymás párjának készültek. Amikor először az elméddel megérintetted a kardokat nem éreztél semmit a kardokból nem árad mágia és látszólag varázslat sem munkálkodik bennük.


Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #153 Dátum: 2022. Augusztus 21. 09:39:49 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

Nagyon nehezen kerekedsz felül a rád zúduló érzelemviharon nem sokon múlik, hogy magával ne ragadjon, ám a végén felülkerekedsz rajta és tudatosul benned, hogy ezek nem teljesen a te érzelmeid vagy legalábbis csak részben azok és azok közül is a lelked legmélyéről kiemelt és torzan felnagyítottak szinte rémülten szakítod meg a fizikai kontaktust a karddal a társaságból talán csak fivéred aki észrevett rajtad valami furcsaságot ezért kérdően vonja fel a szemöldökét, csak ezt követően tudod idézni a szentély mögött talált szöveget és ahhoz kapcsolódó gondolataidat „A szentély mögötti támfal egy kövén van egy kyr nyelven íródott véset: „A dicsőséges Lan-Ro Ryen tábornok lepecsételte a démonokat imádó carantai Csung Kuj Hákkár-i förtelmeket okádó kimonon kapuját a Pecsétet halandó fel ne törje amennyiben igen úgy viszont számítson a kétségbeesés üllőjén kovácsolt linur vérkardok bosszújára" - Ha jól értesültem róla a Bambuszkard történetesen egy lunir egyenes kard...” mindeközben a Bambuszkard baljós nyugalommal pihen köztetek a reggeli teázóasztalkán egyszerű ám stabil kardtartó állványán. Amikor befejezed a mondandódat Shosuro Nakiro köhhint diszkréten párat mielőtt megszólalna - /Erv/ A nagyúr birtokai határterületen fekszenek ezért az elmúlt generációk alatt nem egyszer cseréltek területet a toroniakkal. A Kyreket megelőzően a Crantaiak uralma alatt állt ez a föld a legendák szerint a Kyreknek nagy véráldozatukba került, hogy elhódítsák ezeket a területeket a Crantaiaktól. Cranta fennmaradását jelenlegi ismereteink szerint a geomantikus építkezésekben megnyilvánuló birodalmi mágia biztosította egészen a negyedkor végéig. A korfordulóval a crantai társadalom alapját képező szakrális mágia megnehezülése, illetve egyes esetekben ellehetetlenülése valószínűleg akkor is a birodalom végét jelentette volna, ha az ötödkor elején nem érkeznek meg a kyr hódítók, akik nyugatról és északról kelet és dél felé haladva történelmi léptékkel mérve rövid idő alatt uralmuk alá vonták Észak-Ynevet köztük ezen területeket is… A nagytiszteletű Sortenad Phaston a Múlt időkről című munkájában feletébb érdekes fejtegetésekbe bocsátkozik a Crantai birodalom kapcsán. – az idős férfi finom okfejtését Inoru nagyúr szakítja félbe finoman - /Erv/ Köszönjük Nakiro a bölcs tudásodat amit, megosztottál velünk, ám úgy tűnik kicsit elkalandoztál… Igen a Bambuszkard egy lunir kard viszont eddigi tudásunk szerint a Toront jelenleg is uraló hatalmasokhoz köthető. Az öt ifjú hatalmas közül a tiadlani határvidéket vigyázó Vadkan klánhoz. A hatalmasok hatalmi hierarchiája Kyr birodalom összeroppanását követően a birodalomból megmaradt Toron területén alakult ki, ha nem tévedek…. A tisztelt magiszter által idézettek pedig elméletileg a kyr hódítások idején a crantai birodalom bukásakor keletkeztek, egyenlőre nem látom mi köze lenne a káoszkor végén a kyr birodalom romjain megmaradó Toron egyik hatalmat gyakoroló vérvonalhoz? – pillant rátok érdeklődve.

Megjegyzés: nincs


Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #154 Dátum: 2022. Augusztus 22. 19:58:41 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri LannoA külvilág csak tompa zajként jut el hozzá. Ismerős ez az érzés. "Régi" ismerős ...

*Megint kezdődik ...*

Üzeni még Radeelnek. Tudja jól, hogy felesleges kapaszkodnia a valóság szövetébe, előbb-utóbb úgyis teljesen magába szippantja az Éjkarom által megidézett látomás. Jobb, ha átadja magát neki és igyekszik megfigyelni a lehető legtöbb részletét.

- ...viszont egyben felmerül a kérdés, hogy miért arra távozott a förtelem, miért nem szedte tovább áldozatait itt a kastélyban ahol rengeteg egészséges életerős élő található…

Hallja még valahonnan a távolból, a délutáni szellő a nagyúr szállása felől hozhatta a hangfoszlányokat ... Az udvaron áll, pontosabban a szentély mögötti területen. A szeme előtt lejátszódó eseménysort már látta, de most mégis más. Most nem a kis Ayano szemszögéből látja! A kislány ott áll előtte. Amikor a lény felé nyúl a szakrális mágia felizzik, megakadályozva, hogy ártson a lánynak. Korábban csak eddig látta. Érdes hang, kéken ragyogó fal ...

Miért arra távozott a förtelem? Miért nem szedte tovább áldozatait?

*Azt hiszem erre már tudom a választ.*

Vajon Shi no Kage az érdes hang gazdája? Miféle mágia lehetett, aminek hatására a Nió inkább a menekülést választotta? Még mindig ezeken töpreng, amikor szemügyre veszi a Bambuszkardot. Az előzetes vizsgálat alapján veszélytelennek ítélte a kardot. Nagyobbat nem is tévedhetett volna.

*Vadkanfej. Hmm. Érdekes.*

Kezével végigsimít a szimbólumon... arra, ami ezután következett, egyáltalán nem volt felkészülve.

Szökőárként csapódnak az érzelmek vad hullámai asztrális védművének falához. Elsöprő erővel, újra és újra. Egy belső hang egyre sürgetőbben duruzsolja, hogy vegye magához a kardot, szerezze meg, őt illeti ... Már-már mulatságosnak tűnik, hogy az előbb még a nagyúr engedélyét kérte, hogy egyáltalán megvizsgálhassa. Ahogy az elf ellenáll a késztetésnek, küzd a rátörő hamis vággyal, a hang úgy válik egyre követelőzőbbé, fenyegetőbbé. Igen-igen, szükségük van ... neki van szüksége a Bambuszkardra. Az Asztrálsíkon egyre vadabbul tombol a vihar.

*Neeem! Ebből elééég!*

Leedar kiáltásába beleremeg az Asztálsík. Majd néma csend következik. A vihar olyan gyorsan szétoszlik, ahogy kitört.
Kissé hevesebben csúsztatja vissza tokjába a lunir kardot, mint azt szeretné. Biztosra veszi, hogy ezt mások is észrevették. Körbepillant, de az embereknek egyáltalán nem tűnt fel, csupán féltestvére vonja fel kérdőn a szemöldökét.

*Minden rendben.* – üzeni neki szellemnyelven.

A szentély mögött talált ősi kyr szöveget figyelmeztetésnek szánja. Valaki feltörte azt a bizonyos pecsétet. Azonban sem az erre való utalás, sem a Nió képe nem váltja ki a kívánt hatást. A nagyúr olyan nyugalommal veszi tudomásul a Nió jelenlétét, mintha közönséges lótolvajok garázdálkodását jelentették volna neki.
Lehetséges volna, hogy még mindig nem jött rá az összefüggésre? Vagy ő is Shaio asszonyhoz vezeti vissza a szálakat és még mindig annyira erősek az iránta való érzelmei, hogy a történtek dacára védeni próbálja?

- Nagyúr, a szóban forgó pecsétet feltörték. Azon a crantai kapun át érkezett Shiro Tochiba a lény. Valaki vagy valakik - eddig ismeretlen okokból - a kastély lakóinak életére törnek. Shosi Imoro mester a lényt a félelmetes Nió-ként azonosította. Egyelőre még keressük, hogy mivel tudnánk semlegesíteni. Akárki legyen is az elkövető valószínűsíthetően végzett némi kutatómunkát a fóliánstárban, pontosan tudta, hogy hol keresse azt a lepecsételt kaput. Van tudomása róla, hogy járt ott olyan személy, akinek nincs hozzá kulcsa?

Az "érintés" óta egyre kevésbé ragaszkodik a Bambuszkardhoz. Túlságosan veszélyes. Amúgy is Éjkarom fékezte meg a Niót.
Ráadásul a szöveg alapján nem a démonon áll bosszút a lunir vérkad, hanem a pecsét feltörőjén.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #155 Dátum: 2022. Augusztus 23. 11:55:28 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

A kimondott gondolataid kapcsán a nagyúr elegánsak kortyol egyet, talán csak a gondolatait rendezi, vagy a lehetőségeket veszi számba mielőtt megszólana - /Erv/ Magiszter, ha pontosak akarunk lenni akkor Shosi Imoro mester, csak azt valószínűsített az ön leírása alapján, hogy esetlegesen egy Nió-val van dolgunk ettől függetlenül nem szabad alábecsülnünk a fenyegetést amit egy ilyen helyzet hordozhat, viszont azt is hozzá kell tennem, hogy Shosi Imoro mester ismeretei szerint az ilyen förtelmes lények az Ég Alatti Sárga Császárság a császárságból száműzött herceg távozását követően a tengerszorosban kialakult Ködben és az abban lévő Kapukon keresztül törnek be a világunkba, a tengerszoros a köddel és a császársággal együtt is igencsak távol esik tőlünk. Az nem elképzelhető, hogy egy a szörnyeteghez nagyon hasonló más förtelemmel van dolgunk? Hiszen ahogy említette egy a Crantai időkből származó kapu környékén bukkant fel. . . . – miközben beszél Radeel gyengéden megérinti az elmédet *Érdekes, hogy eddig senkit sem emésztett el a Bambuszkard . . . . Hmm . . . hmm . . . hmm . . . Shosuro Inoru nagyúr egy asztrális jéghegy mester ! ! ! Talán ez a magyarázat, viszont akkor a tábornok, hogyan nem került a hatása alá. . . Állítólag viselte . . .* Radeel elmélkedése közben eljut ismét hozzád a nagyúr hangja - /Erv/ Magiszter, kérdésére felelve nincs tudomásom arról, hogy bármely illetéktelen személy látogatta volna meg a fóliánstárat. . . . Ám miből gondolja, hogy a kapu létezésének ismeretét a fóliánstár rejtette és annak létezéséről az illető, aki feltehetőleg feltörte a pecsétet onnan szerzett tudomást és nem más forrásból?

Megjegyzés: az elmédben zengő érdes hang nem hasonlít Shi no Kage hangjára hangszínében, viszont  hajlításai és intonációja hasonlóan dallamos.


Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #156 Dátum: 2022. Augusztus 24. 20:28:39 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno
- Nincs okom kétségbe vonni Shosi Imoro mester szakértelmét. Mindazonáltal megértem és méltányolom Nagyuram által előadottak logikai láncolatát. - fejet hajt a nagyúr felé - Azonban szeretném hangsúlyozni a fenyegetés valódiságát, komolyságát. Ez a lény - Nió vagy sem - életerővel táplálkozik, az oldalsó udvaron jól látható, hogy micsoda pusztítást hagyott maga után, a megbetegedett katonákról nem is beszélve. Nem Ynevről származik. - szögezi le - A pecsétet, amely lezárta azt a szentségtelen kaput, megóvva ezzel a világunkat, feltörték. Valaki szánt szándékkal hívta ide, idézte meg ezt a lényt. Valaki, aki az Ön és a családja életére tör. Ezt a személyt kell mihamarabb azonosítani és kézre keríteni. - csak annyi szünetet tart, amíg belekortyol a teáscsészéjébe - Tudomásom szerint a kastély kyr romokra épült, a kastélyt megelőző építményről, esetleg annak alaprajzáról a fóliánstárban lehet feljegyzést találni, már ha létezik ilyesmi. Ha valaki tudomással is bírt arról, hogy van itt egy lepecsételt crantai időkből származó kapu, a pontos helyét nem biztos, hogy ismerte. Esetleg valaki a könyvtárban próbált démonok, lidércek és efféle túlvilági lényekről informálódni. Ez persze csak egy gondolat. De úgy éreztem érdemes utánajárni.

*Lehet, hogy a tábornok is a hatása alá került, ezt nem tudhatjuk. Állítólag a halála is rejtélyes. De az is lehet, hogy a pecsét feltörése aktiválta a kardban lakozó erőt.* - feleli Radeel fejtegetésére.

Majd Reito felé pillant.
*A nagyúr mindig ilyen érzelmi jéghegy? Nem változott meg a viselkedése az utóbbi időben?*

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #157 Dátum: 2022. Augusztus 31. 12:12:55 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

A nagyúr fürkésző tekintet végig vándorol valamennyi jelenlévőn mielőtt újra megszólalna - /Erv/ Magiszter, a kaput valószínűleg megbolygatták, ám ha feltörték volna akkor valószínűleg már nem lennénk életben a kapuból áradó förtelmektől, én bár nem vagyok járatos a misztikus tudományokban úgy gondolom, hogy résnyire nyitották és ezen a résen keresztül érkezett a kellemetlen és veszélyes látogatónk, de nyugodtan javítson ki, ha nem így gondolja hiszen valószínűleg Shosuro Nakiroval együtt sokkal bölcsebbek és több tudással rendelkeznek a misztikum és legendák terén és Shosi Imoro mester sem tért volna vissza a faluban lévő istápolyba és templomba, ha a kapu veszélyt jelentene, hanem itt lenne velünk. A mester egész éjjel böjtölt és újra szentelte a területet valamint elűzte a gonosz nyomait és most a betegeket ápolja fáradhatatlanul. – kis szünetet tart, hogy mindenki megemészthesse a mondandóját vagy esetleg hozzáfűzhesse véleményét mielőtt ismét folytatná- /Erv/ Nem becsülöm alá a fenyegetést viszont az már a kastély területén kívül tartózkodik és a vendégek és kíséretük között szerintem kevesen alkalmasak arra, hogy felvegyék a harcot egy ilyen rémséggel, talán csak az itt jelenlévők között vannak olyan személyek akik képesek erre, vagy tévednék? Nem akarunk pánikot kelteni a pánik nem használ és illetlenség is, azt szeretném, ha minél diszkrétebben tennénk pontot az ügy végére, úgy gondolom ebben számíthatok a segítségükre. Magiszter lehet, hogy veszélyben van a kastélyban lévők élete és a családomé is, de egyenlőre csak sötétben tapogatózunk. A fivére elkísér a vadászaton gondolom, Bayushi Shinji, Sahio úrnő mellet van mindig, a gyermekek új nevelőik társaságában, míg Hóróka san, ha gondolja meglátogathatja a temetőt néhány kísérőtől övezve, ön számára pedig Shosuro Nakiro mester minden segítséget megad a kastélyon belül egyben szabad bejárást biztosít önnek a fóliánstárba. Jelenleg ennél több óvintézkedést tenni túlságosan feltűnő lenne és nem is nagyon tudnánk, már így is pletykák keringenek. – miközben beszél kérdésed kapcsán Radeel válaszát hallod az elmédben *Érdekes „mester”, de ezek egyenlőre csak feltételezések. Az az erő ami megérintett biztosan nem maradhatott volna rejtve, ha a tábornokot is megérintette volna, talán valahogyan meg kéne tudni azokat a gyanús körülményeket. . . .* - Reito csak futólag pillant rád *Inoru mindig tökéletesen uralta az érzelmeit soha nem esett kétségbe ezért is jó stratéga. Nem, nem tudom, hogy megváltozott volna a viselkedése. A népek azt pletykálják, hogy jó ideje nem alszanak együtt és, Inoru az ünnepséggel próbálja visszaszerezni szerelmét.*

Megjegyzés: nincs


Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #158 Dátum: 2022. Szeptember 04. 11:48:10 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno
*Megint ezt csinálja. Látod?*
Üzeni bosszankodva a botban lakó lélekdarabnak.

Mintha a ház ura szándékosan nem akarná látni a lényeget. Ami nem más, mint hogy valaki mesterkedésének köszönhetően került ide a lény. Valaki megbolygatta a pecsétet.
Elég magabiztosnak tűnik, hogy csak ez az egy lény jött át a kapun és hogy távozása után már nem is tér vissza többé.
Annak ellenére, hogy többször is hangoztatta, hogy komolyan veszi a fenyegetést, úgy tűnik, hogy mégsem. Vagy sültbolond, vagy többet tud annál, mint amit elárul. Leedar utóbbira tippel.

*A tábornok halála csak számomra rejtélyes. Tudod mit mondtak róla, nagyon idős volt már, utoljára még látni akarta a gyermekét... Mégis ami felkeltette a figyelmemet, hogy "váratlan hirtelenséggel" történt. Viszont ott van az a szolgáló fiú, mi is volt a neve? Kazuto. Ő nemrégiben hunyt el. Egy balesetben, gyanús körülmények között, így mondta fivérünk.*

- ...úgy gondolom ebben számíthatok a segítségükre.
Bólintással jelzi, hogy számíthat.

- ...ön számára pedig Shosuro Nakiro mester minden segítséget megad a kastélyon belül egyben szabad bejárást biztosít önnek a fóliánstárba.
Újabb bólintás. Köszönöm!


- Sötétben tapogatózunk, valóban. - ismétli a nagyúr szavait. - A közelmúltban elhalálozott egy szolgáló, bizonyos Kazuto. Balesetben. Gyanús körülmények között, így hallottam. Lehet, hogy köze van a jelen eseményekhez, rosszkor volt rossz helyen, olyat látott-hallott, amit nem lett volna szabad. Persze lehet, hogy pusztán egy szerencsétlen baleset. Nagyuram, engedélyezi, hogy kivizsgáljam az esetet?

Nem elérhető Cyrgaan KheaLorn

 • Nemeskyr kardforgató
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 845
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
 • A hóhajú erioni
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #159 Dátum: 2022. Szeptember 12. 14:56:20 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Első délután - este
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri LannoKita kifejezetten feszültnek érzi magát, és valójában, ha őszintének kéne lennie az egész kora reggeli találkozót is, az első pillanattól kezdve.
Miközben a magiszter - ahogy arra számított is - magához ragadja a kezdeményezést, illetve a szóvivő szerepét, Kita a háttérbe húzódva figyel. Miközben a magiszter kihúzza a Bambuszkardot, előbb Hóróka mondandójára figyel, de aztán érdeklődése a Bambuszkard felé fordul. Látott már sokféle pengét, bár sosem tudta megérteni igazán a kardforgatók ragaszkodását a hideg acélhoz. A mesterek azt tanították, hogy aki kardot húz, csak karddal tud harcolni, akkor is, ha az ellenfél íjat fog rá. Mindazonáltal a harcművészlány is értékeli az egyszerű tökéletességet, amit a fegyverpár képvisel.

Néhány pillanatnyi közjáték után a magiszter egy csattanással visszalöki a kardot a hüvelyébe, és visszahelyezi a fegyvertartó állványra.
Az ezután következő szóváltásba néhány helyen bele akarna szólni, de ahogy nyitná a száját, mindig valamelyik fél magához ragadja a szót. Ezért inkább ezeknél az alkalmaknál inkább belekortyol a teájába - ami, ezt meg kell vallani, igazán ízletes és frissítő. De a gyakori kortyolgatások miatt el is fogy hamar.

Kicsit olyan érzése van, hogy a nagyúr nem óhajt bonyodalmakat az általa elképzelt rendezvény eseményei közé. Nyugalma rendíthetetlen, és már-már érdektelennek is tűnhetne. Mivel olyan témákról folyik a beszélgetés, amikben nem érzi magát szakértőnek, a lány inkább letesz arról, hogy beleszóljon a hozzáértők beszélgetésébe - inkább elraktározza a hallottakat, és közben az érzésekre, hangulatokra, megérzésekre figyel.
Lopva a résztvevők arcára tekint, Nakiro mesterére, Hórókáéra, Reitoéra. Szinte érezhető a levegőben, hogy zajlik egy beszélgetés a rejtett síkokon is, az idegek szintjén. Amikor a nagyúr a szemébe néz, kissé udvariatlanul felveszi vele a szemkontaktust, de közben bólint. Igen, számíthatnak a segítségére.
Leedar váratlanul egy szolgáló halálára kérdez rá - Kita szemöldöke a magasba szalad. Vajon kibillenteni akarja nyugalmából a nemest?

"A férfit csak ezután vettem észre. Igazi ragadozó volt: hószínű, vállig omló sörény, markáns, óarany árnyalatú, kyr vonású arc, a szeme pedig... förgeteg-szürke, mint vihar után a hajnali ég. Egy tisztavérű kyr."

Alan O'Connor - A Halál hét arca

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #160 Dátum: 2022. Szeptember 13. 13:35:47 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

A Leedar végső kijelentése kapcsán csak egy lehheletnyit emelkedik meg a nagyúr szemöldöke, ám fürkésző tekintet megkeményedik  - /Erv/ Magiszter, amennyiben úgy látja jónak és szükségesnek, akkor azzal a tapintattal amivel eddig is eljártak a bajlóslatú események kapcsán nyugodtan vizsgálódhat a szerencsétlenül járt szolgáló ügyében, s talán sikerül a homályból a fényre lépnünk. – kis szünetet tart, mielőtt folytatná - /Erv/ Amennyiben senkinek sincs további gondolata, vagy javaslata akkor, ha megbocsájtanak kilovagolnánk a mai programra a vendégséggel egyetemben. Bayushi Shinji, Sahio úrnő mellet és a Bambuszkard közelében marad, a gyermekekre pedig az új nevelőik vigyáznak. – miután befejezte még kivárja, hogy mindenki elfogyaszthassa illendően a teájának maradékát, majd kettőt tapsol, minek nyomán megjelenik egy harcos és elsiet a Bambuszkarddal és annak tartójával a kezében. A társaság „szedelődzködni” kezd, és láthatólag mindenki készül indulni a dolgára a nagyúr Reitóval a vadászatra Shosuro Nakiro mester finoman toporogva láthatólag a magiszterre várakozva, míg Hóróka a szemöldökét felvonva a gondolataiba merül a lassú „forgatagban”

Megjegyzés: nincs


Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #161 Dátum: 2022. Szeptember 14. 19:58:52 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri LannoLátva a nagyúr reakcióját, Leedar úgy véli, hogy Inoru maga is hallotta a pletykát Shaio és Kazuto állítólagos kapcsolatáról.
Azonban eszébe jut még valami.

- Még egy utolsó kérdést, ha megenged. A meghívott vendégek körül nem tapasztalt semmilyen szokatlant? Például volt esetleg olyan, aki az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy mégis elfogadja a meghívást?

Miközben a teáját kortyolgatja az elmúlt percek eseményein, a nagyúr által előadottakon töpreng. A napfényt magába szívó fekete pengén, az asztrális vihart kiváltó érintésen, az újabb látomáson, Shosuro Inoru különös viselkedésén ...
A megbeszélés végeztével Nakiro mesterhez fordul, aki szinte a sarkában topog.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2111
 • Aktivitás:
  35%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #162 Dátum: 2022. Szeptember 20. 11:08:44 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

A nagyúr a kardjait veszi magához miközben megválaszolja újabb kérdésedet  - /Erv/ Magiszter, itt és most nyugodtan kimondhatja a véleményét. Gondolom nem csak arra kíváncsi, hogy ki gondolta meg magát az utolsó pillanatban a látogatás kapcsán hanem arra is ki az aki az utolsó pillanatban lemondta a látogatását? Sajnos nem emlékeszem arra, hogy bárki elsőre lemondta volna aztán a végén mégiscsak tiszteletét tette, sőt olyanra sem emlékeszem aki utolsó pillanatban jelezte volna távolmaradását, de a pontos részletek kapcsán Shosuro Nakiro mester a segítségére lehet, mivel a levelezést ő kezelte és kezeli is a mai napig. – pillant rá az apróemberkére mintegy szavak nélkül megadva az engedélyt a magánlevelezésébe való bepillantáshoz.

Megjegyzés: nincs


Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 712
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #163 Dátum: 2022. Szeptember 25. 12:57:09 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno- Jelen körülmények között minden olyat érdemes megvizsgálni, ami eltér a megszokottól, tűnjön az bármilyen csekélységnek is. Gyakran az vezet az elkövető nyomára, ha megfejtjük az okot, vagy a remélt eredményt, amely a tett elkövetésére sarkallta. Nagyuramnak van-e tudomása bárminemű előnyről vagy haszonról, ami indokolttá tenné a családja elleni ilyen jellegű támadást? Van-e olyan haragosa, aki imígyen kívánhat elégtételt venni vélt vagy valós sérelme miatt? Bármit, amit meg kíván osztani velem, a lehető legnagyobb diszkrécióval kezelem.

Vajon mi oka lehet a "vadkannak" konfrontálódni a "kígyóval"? Az úrnő fogadott vagy vér szerinti családjáról van szó? Leedar az utóbbi mellett teszi le a voksát, bár ez a lehetőség nyugtalansággal tölti el.
Amint Inoru nagyúr menetkész, nem is tartóztatja tovább. Várakozásteljesen pillant a testvérére, a harcművész lányra, Nakiro mesterre.