Szerző Téma: Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)  (Megtekintve 3379 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2039
 • Aktivitás:
  58%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #150 Dátum: 2022. Augusztus 05. 15:46:51 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wi Lanno
Leedar Maelindor, Kita wi Lanno Tiadlan – ( Shiro Tochi – 15. p. Inoru nagyúr lakrésze )

Másnap hajnalban Shosuro Inoru nagyúr puritán egyszerűséggel berendezett lakrészében fogad benneteket a falak el vannak húzva a kinti hideggel együtt a kelő nap fény árad be és ragyog be benneteket a teáscsészék kellemesen melegek, odalent az udvarokon a várnépek készítik fel a lovakat és a felszerelést a vadászathoz Shosuro Inoru nagyúr már a vadászathoz van öltözve közte és köztetek nyugszik egy ébenfa kardtartón a Bambuszkard és valószínűleg a kiegészítő kiskardja, mindkét kard teljesen egyenes nincs meg bennük a slan kardokra jellemző enyhe ív viszont egyik sem rendelkezik keresztvassal csak apró hárítótüskékkel a markolat felett és az egyenes kardokra jellemző markolatgombok is hiányoznak. A beáradó hajnali fény bajlósan csillan meg a Bambuszkard sötétvörös lakkozott tokján. ( Jelenlévők: Shosuro Inoru nagyúr, Shosuro Nakiro, Shosuro Reito, Hóróka, Kita wi Lanno, Leedar Maelindor )

Shosuro Inoru nagyúr végigméri a megjelenteket mielőtt megszólalna. -   /Erv/ Magiszter…., ime a Bambuszkard tegnap este azt kérte, hogy bocsássam az önök rendelkezésére az apósomtól a családunkra hagyományozott relikviát ott és akkor nem szándékoztam hosszas magyarázkodásba bocsájtkozni mert sem az idő sem a hely nem volt alkalmas …. A kardot megvizsgálhatják, viszont a néhai tábornok az apósom végakarat értelmében nem tudom azt a rendelkezésükre bocsájtani, mivel a tábornok kikötötte, hogy a Bambuszkardnak a feleségem közvetlen közelében annak épségén kell örködjön, ezért is hagytam feleségem birtokában a lakosztályában ahol Bayushi Shinji, Sahio személyi testőre bármikor hozzá férhet, ha veszély fenyegetné kedvesemet. – a pillanatnyilag beálló csendben Hóróka köszörüli meg diszkréten a torkát mielőtt erős főhajtás kíséretében megszólalna - /Erv/ Nagyúr a tegnapi nap folyamán a förtelem nyomait követve egy régi sírkert nyomára bukkantan egy igencsak nehezen megközelíthető helyen, ahol valószínűleg régi idők hősei nyugszanak és a nekik kijáró tiszteletről már csak az évről évre a sírhalmokon megújuló krizantém és nárcisz árulkodik úgy tűnik már réges - régen nem gondozza senki az oda vezető ösvény is igencsak nyaktörő Nos az ódon sírkert egy részét elkezdte elemészteni egy romlástól bűzlő mocsár, ha felfalja a sírokat ki tudja milyen förtelmek fognak a környékre szabadulni, úgy tűnik nem csak az élők vannak veszélyben hanem a holtak lelkei is. Nagyúr kérem engedélyezze, hogy alaposabban megvizsgálhassuk a sírkertet fényes napvilágnál az engedélye nélkül nem kívántam megbolygatni a helyet.

Megjegyzés: nincs.


Shiro Tochi
("Belső kastély" - számozás)
1.) „Kaputorony” – Kaputoron
2.) Őrtornyok
3.) I. Nagy – első udvar
4.) II. Közepes – oldalsó udvar
5.) III. Kis – hátsó udvar – Előkert
6.) IV. Pihenő udvar – Kert
7.) Istálló és csűr
8.) Kovácsműhely
9.) Kút
10.) Konyha és személyzet szállása
11.) Szentély (Krad-nak szentelve)
12.) Őrség szállása
13.) Fürdők
14.) Vendégek szállása
15.) Shosuro Inoru nagyúr és felesége szállása


A nyilak az udvarok közötti áthaladási lehetőségeket mutatják.
« Utoljára szerkesztve: 2022. Augusztus 05. 15:48:43 írta Filio Mortale »

Nem elérhető Sol

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 703
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Shiro Tochi - Rokonlátogatás (kaland)
« Válasz #151 Dátum: 2022. Augusztus 13. 12:50:14 »
Shiro Tochi - Rokonlátogatás
Helyszín:  Tiadlan (Elya) – (Shiro Tochi)
Időpont: P.sz. 3694 Shiro Tochi: Tűz és fény hónapjai (Meleg évszak: Adron kvartja - Áldozat)
Esemény: Második nap, kora reggel
Résztvevők: Leedar Maelindor, Kita wri Lanno
Ébredés utáni fokozatosan rohanják meg az előző napi nyomasztó gondolatok. Elhessegeti magától őket és hozzákezd a szokásos reggeli szellemi és fizikai gyakorlataihoz, majd Radeel társaságában elindul a találkozóra.

Elfoglalja a számára felkínált helyet, majd érdeklődve figyeli a Bambuszkardot. Kialakításán látszik, hogy nem tiadlani mester keze munkája, valószínűleg toroni (vagy kyr) eredetű, legalábbis a tábornok a szomszédos birodalomból hozta magával.

A nagyúr előző esti távolságtartó viselkedése után számított valami hasonlóra. Persze érthető, hogy sok egyszerre megemészteni a Nió felbukkanásáról szóló hírt, az azt követő eseményeket és a várható következményeket. Az is érthető, hogy nem akar elhamarkodott döntést hozni, elvégre a kastély uraként roppant felelősség nyugszik a vállán. Egy ilyen súlyos következményekkel járó döntést nem lehet elkapkodni. Mégis ... az a határozott érzése Leedarnak, hogy a nagyúr indokolatlanul ... jobb szó híján ... kelletlen. Lehet, hogy nem hiszi, hogy a fenyegetés valós? Vagy pontosan tisztában van annak jellegével és szándékosan próbálja hátráltatni az annak elhárítására tett kísérletet? Mintha valamit titkolna.

Mindenesetre először köszönetét fejezi ki a nagyúrnak, hogy lehetővé tette a szóban forgó tárgy szemrevételezését, majd méltatja a néhai tábornok bölcs előrelátását, mellyel ily módon gondoskodott gyermeke védelméről még akkor is, amikor ő maga már nem lehet jelen.
- Szabad? - kérdi miközben kezével a sötétvörös tok után nyúl. Ám addig nem ér hozzá, amíg erre nem kap jóváhagyást. Még mielőtt megérintené elméjével simogatja végig... és csak akkor fogja kézbe, ha úgy érzi biztonságos.

Óvatosan végigsimít a lakkozott tokon, tüzetesen átvizsgálva mindkét oldalát, írásjelet keresve rajta. Majd kihúzza a hüvelyéből a lunír kardot... ugyanolyan alaposan szemügyre véve. Egy törpe kovácsmester bizonyára nagyobb élvezetet találna benne - e gondolatra magában elmosolyodik. A kisebb, kiegészítő karddal elvégzi ugyanezt a vizsgálatot, majd visszahelyezi a kardtartó állványra, ahonnan elvette.

- A szentély mögötti támfal egy kövén van egy kyr nyelven íródott véset: „A dicsőséges Lan-Ro Ryen tábornok lepecsételte a démonokat imádó carantai Csung Kuj Hákkár-i förtelmeket okádó kimonon kapuját a Pecsétet halandó fel ne törje amennyiben igen úgy viszont számítson a kétségbeesés üllőjén kovácsolt linur vérkardok bosszújára". - kíváncsian figyeli a nagyúr arckifejezését, hogy hogyan reagál a hallottakra. - Ha jól értesültem róla a Bambuszkard történetesen egy lunir egyenes kard... - szándékosan hagyja befejezetlenül a mondatot, ami így a levegőben függ.

Nem sok időt hagyva a nagyúrnak a gondolkodásra, rászegezi átható pillantását, amelytől általában leveri a víz az embereket.
- Megengedi nagyuram? - szól a kérdés, mellyel egy időben "kopogtat" szelleme védőpajzsán és amennyiben átengedi az üzenetet, a Nió képét továbbítja Shosuro Inoru nagyúr elméjébe, amint éppen kimászik a kavargó masszából.
Kiegyenesedett háttal, csendben, türelmesen várja a ház ura reakcióját.