Szerző Téma: Zavar a Hálózatban - (kaland)  (Megtekintve 382 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 1451
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #30 Dátum: 2020. Június 06. 18:11:57 »
<<Zavar a Hálózatban>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Árnyékmagyarország, Budapest>>
<<Esemény: A történet>>
<<Résztvevők: Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakony Ádám (A Bolond) / Bolyár Levente (Spuri) NJK>>
<<Időpont: 2060. június 11. (péntek) – dél – egy óra>>


2060. június 11. (péntek) – dél- egy óra

<< Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakonyi Ádám / A Bolond >>
A sárc mivel kötélnek álltál ezért nagyon meg van könnyebbülve és int, hogy természetesen nyugodtan mustráld csak meg a járgányt, a vizsgálatod megerősíti, hogy bár kívülről ütött kopott azért egy közepes tűzharc sem fogna ki rajta a gumik újak a felnik és a felfüggesztés megerősített a motor pedig tényleg szeteroidokon van nevelve az extra befecskendezéssel és turbó feltöltővel együtt, valamint nem kerüli el a figyelmedet a diszkréten beépített kéjgázadagoló sem Bolyár Levente valószínűleg a gettó egyik fiatal feltörekvő rigója legalábbis az UAZ belső kialakításából és a mobil rigodekkből erre tudsz következtetni vizsgálódásod végére Bakonyi Ádám is megérkezik.

Miután megérkeztél és letámasztottad a motort Árnyékszaki üzletéhez közel érkezve azt látod, hogy Jónás egy öreg ruszki UAZ-t mustrál egy fiatal suhanccal aki láthatóan eléggé zaklatott a srácnál nincs semmilyen komoly fegyver vagy páncél tucat páncéldzsekit és páncélozott nadrágot visel a dzseki alatt tipped szerint egy Colt America L36 pihenhet honaljtokban. A srác haja kócos, alig lehet kivenni világos fürtjei alatt egy adatjack diszkréten elhelyezett aljzatát. Tekintete az űzött vadé, de folyton izgő-mozgó kezéről és lábáról is látszik, hogy meglehetősen feldúlt.

A köszönés és kölcsönös bemutatkozásokat követően (akár fedő árnynév is lehet ő Bolyár Leventeként mutatkozik be és roppant ideges) Bolyár Levente fojtott hangon azonnal belekezd.

-   "Nem akarok, bunkó lenni de az idő igencsak sürget minket mivel a megszerzett és tőlünk eltulajdonított kísérleti mintákat a tárolóhenger csak ma éjfélig tudja épségben megőrizni utána a minták hasznavehetetlenné válnak szóval éjfélig vissza kell szerezzük a mintatartályt és az azt nyitó kódokat is különben az egész pakk értéktelenné válik. A támadók öten voltak három humán férfi egy ork és egy tünde valószínűleg van még két társuk az egyik egy sofőr lehet míg a másik egy konzolzsoké. A robotom szerint a fészkük ÁTI-Sziget Ipari park egyik elhagyatott kietlen sarkában van úgy 45-60 percre innen."

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #31 Dátum: 2020. Június 11. 19:01:04 »
Bakonyi sunnyogva közeledik a műhelyhez, hanem mikor felfedezi a kíváncsiskodó szakit amint az a járművet analizálja, már megkönnyebbültebben teszi helyére a pisztolyokat. Jobb félni, mint megijedni -tartja a mondás- amit Ádám az utóbbi időben sűrűbben tekint rá vonatkozónak, mint inkább közmondásként. Mielőtt azonban megzavarná Jónást és az idegent, sarkonfordul s hátrahagyott motorjához baktat.

A keszthelyi kezdésként barátjának nyújtja elsőnek a jobbot, s csak utána a suhancnak. A legtöbben nem ismerik emberi nevét, amit két alapvető hipotézisre vezet. Hajdanán édesanyja becsületes rendőrként szolgált, ezért szégyelli hogy mindazt amit elért egyetlen rossz döntéssel eltiport. Húgát szintén Bakony-nak hívták, ami nem méltó az emlékéhez, mert azt összemosnák az ő, Ádám cselekedeteivel. Nem azért mert nem létezhet más ilyen családnévvel, így könnyebb az elszámolás a lelkiismeretével. A kölyökhöz érve Bolondként mutatkozik be, s amint az rinyálni kezd színlelt csüggeddéssel a motorháztetőre huppan, és folytatja a suhanc sírását.


-Én...én rendőr voltam. hüph...hüph -hüppög lehajtott fejjel, miközben bajsza alatt kuncog. Hasznavehetetlenné?...én egy senki vagyok, nem fogunk odaérni... gúnnyal teli mosolyt villant Leventére, s közben leugrik az autóról -Fejezd be a rinyát, mert nem bírom. Ha Zoli azt mondta segítünk, akkor tedd a dolgod, mi pedig tesszük a mienk! -feleli a fiúnak, s az árnyszakira meredve instrukciókat vár, végtére ez az ő melója.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Június 13. 16:40:30 írta wolftern »

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 702
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #32 Dátum: 2020. Június 13. 10:29:39 »
Jónás Zoltán / Árnyékszaki


 Miután megérkezik Ádám és lefutják a bemutatkozás kötelező köreit:

-Én se akarok bunkó lenni öcsém,de Te tudod hova kell menni és Te vezetsz.Szóval majd menet közben picsogjunk...ja ne!
Helyette ecsetelhetsz kicsit pontosabban a helyről és a tagokról,gondolom a robotod készít vagy közvetít képeket is...jó lenne
tudni mibe futunk bele,ha már segítünk és még kevesebben is vagyunk mint a f@szarcok.

Közben beszáll az uazba,amint a többiek is beszállnak:

-Ha már ott vagyunk,meg tudjuk meddig ér a lószar,majd kitaláljuk mit tudunk csinálni.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 1451
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #33 Dátum: 2020. Június 20. 19:12:45 »
<<Zavar a Hálózatban>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Árnyékmagyarország, Budapest>>
<<Esemény: Útközben>>
<<Résztvevők: Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakony Ádám (A Bolond) / Bolyár Levente (Spuri) NJK>>
<<Időpont: 2060. június 11. (péntek) – egy óra>>


2060. június 11. (péntek) – egy óra

<< Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakonyi Ádám / A Bolond >>

Mivel a rajtaütés mellett döntöttetek Levente láthatóan fellelkesül. Látszik, hogy megviselték a történtek, és hogy fűti a srácot a heves bosszúvágy. Beindítja az UAZ-t majd rácsatlakozik az egy rigodekken keresztül a verdára miközben egy ütött kopott érintőképernyőt nyom a kezetekbe amin egyszerűbb adatok jelennek meg a felderítő robottól. Az odaérkezés a helyszínre elég egyszerű, mert Levente felderítő robotjának munkája alapján a navigációs berendezés pillanatok alatt felrajzolja egy térképre, hogy merre is kell mennetek az út úgy egy órát vesz igénybe. Az éríntőképernyőn Levente felderítő robotjától kapott képek alapján körülnézhetek. Amint kifordultok az útra Levente szólal meg becsatlakozva.

-   A képernyővel irányítani tudjátok a kiküldött robotot de csak óvatosan eddig nem bukott le, ha a meglepetés erejére akarunk építeni akkor jó lenne, ha ez a továbbiakban is így maradna.

A búvóhely egy nagyon öreg még talán a hidegháború alatt épített katonai raktár lehet beton és tégla keveréke idő marta megerősített ajtóval és kapuval, valamint keskeny lőrésszerű ablakokkal és lőállás szerű kiszögelléssekkel úgy 2,5-3 méter magas lehet és a tetején apróbb bokrok és egy kisebb fa is nő. A telep ezen része egy külvárosi gyárnegyedben megbúvó kis „szürke” építmény. Három-négy méter magas betonkerítés veszi körül a telep ezen sarkát, a tetején szögesdróttal. A kerítés átlátszatlan, és noha a vakolat omladékos, maga a fal sértetlen, láthatóan rendszeresen kijavítják az esetleges réseket. Egyetlen rozsdás, vasból készült kapuja van, ami az előtte véget érő utcára nyílik.
A raktár körül sík terep található a fákat és bokrokat kiirtották egy 30-50 méteres gyűrűben azon túl viszont az ipartelep ezen sarkában burjánzik a vegetáció egész erdő nőtt ki a dombok között.

<< A kiküldött robot alapvetően kémkedési feladatra van felszerelve (repülő modell, helyben lebegés funkcióval) viszont ti nem vagytok rigók ezért „teknőc” távirányítás büntiket szenvedtek el.
Távolról a terület megvizsgálása távolról (távcsővel) Éberség / Intelligencia próba a robi Intelligenciája 6 és a Reakciója szintén 6 (ezt használhatjátok a próbákhoz) a Célszám pedig távirányítással C#5 (INT)
Közelebb manőverezés és felderítés Mozgás Célszáma pedig távirányítással C#6 (Reakció) és a „közelről” való szemrevételezés Célszám pedig távirányítással C#4 (INT)>>
« Utoljára szerkesztve: 2020. Június 20. 19:26:54 írta Filio Mortale »

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #34 Dátum: 2020. Június 24. 18:25:49 »
Levente szótlanul tűr, ami nem sok fiatal jellemzője, viszont ezt már most becsüli az ifjúban. Ellenben Jónás szavai, miszerint kevesebben vagyunk eltereli Bakony figyelmét, és csak a rajt pillanatában kap észhez. Villámgyorsan cselekszik.

-Héh, hé héh! hadarja mikor elhaladnak a motorja mellett. Hebrencs mód félig kitárja a hátsóajtót, -mivel ő az autó farában is jól érzi magát- :D sebes mozdulattal -amennyire teheti- felgörbed, kifordított bal kézzel az ülőbe, jobb tenyérrel az utazótáskáért gebeszkedik, s ha kell ki is ugrik. -Hopá! ez majdnem itt maradt. -közli hebehurgyán, miközben felmutat egy HK227-est.

A felajánlott kijelzőt inkább Zolinak hagyja, hiszen mindig ő volt a csapat navigátora, ez pedig Ádámnak bőven megfelel. A magyarázatokat persze szívélyesen fogadja, s tekintetével követi a kijelzőt, ha barátja rááll a rigó információira.


*Ha az Árnyékszaki sem kívánkozik bíbelődni, gondosan betölti a géppisztolyt, a géppityu tartalék tárait könnyen elérhető helyre, a zakó azon zsebébe dugaszolja, ahol egy ugrástól vagy mászástól nem esik ki könnyedén (mellkas zseb, vagy belső zseb)


-Zoli! ...mintha azt hallottam volna az előbb, h kevesebben vagyunk. Mi van? Levente hogy került a képbe, meg nekünk nem Észak felé kellene tartanunk? Tudom azt mondtam hogy segítek, és nem is vonom vissza, de nem igazán értem. Levi! Mi van a hengerekben, amit olyan sürgősen kell megszerezni?
« Utoljára szerkesztve: 2020. Június 24. 18:27:28 írta wolftern »

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 1451
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #35 Dátum: 2020. Június 26. 21:07:10 »
<<Zavar a Hálózatban>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Árnyékmagyarország, Budapest>>
<<Esemény: Útközben>>
<<Résztvevők: Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakony Ádám (A Bolond) , Bolyár Levente (Spuri) NJK>>
<<Időpont: 2060. június 11. (péntek) – egy óra>>


2060. június 11. (péntek) – egy óra

<< Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakonyi Ádám / A Bolond >>

Levente amint érzékeli, hogy Ádám kinyitja a hátsó ajtót azonnal lassít így annak van ideje magához rángatni a cuccát a motorról a feltett kérdés kapcsán csak rövid választ ad.

-   Valamiféle romlandó vagy instabil kutatási anyag lehet a hengerben nem kérdeztük mi az mivel a munka nagyon jólfizetőnek tűnt és gördülékenyen kivitelezhetőnek. Annyi biztos, hogy amikor leemeltük a dokkpadjáról akkor elindult egy visszaszámlálás ami éjfél környékén fog lejárni és egy figyelmeztető felirat fut végig a kijelzőn folyamatosan <<A stabil hűtési folyamat megszakadt a hátralévő időtartamot a kijelzőn. A tárolót csatlakoztassa minél hamarabb dokkolóra>> Ám a henger magában semmit sem ér kell még hozzá a nyitókód ami egyenlőre nem érkezett meg az, hogy a bicskás a rajtaütést követően miért jött magukhoz azt nem tudom.


Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 702
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #36 Dátum: 2020. Június 27. 18:43:41 »
Jónás Zoltán / Árnyékszaki A kissé kapkodós indulás után a Jónás röviden válaszol Ádámnak,majd Árnyékszakin a sor:

-Nézd Ádám! A helyzet az hogy jól hallottad...két vagy háromszor annyi manus lesz ott ahova megyünk mint mi
vagyunk. Azt ne kérdezd hogy hogy a ragyába mentem bele egy ilyen melóba,annak ellenére hogy ezidáig nem dolgoztam
ismeretlen arcokkal,anélkül hogy állna mögötte valami ismerős támogató...Legelőször a kölyköt el akartam hajtani a sunyiba
 de mint ha egy ismeretlen hang azt szajkózta volna hogy de igenis segíteni akarsz ennek az arcnak......úgyhogy ha
most helyben agyon is lőnél a HK-val,akkor se tudnám megmondani mi a rákot keresünk itt...azon kívül hogy zsetont kapunk
érte és talán lesz egy dekás,aki szerez műholdképet arról ami nekünk kell...már ha nem dobjuk fel a szarosbakancsot...
Szóval ne kérdezz olyat amire én se tudom a választ,ez biztos olyan zen-sors-szar...


Közben megpróbálja pötyögtetni a kütyüt,amit a kölyök elé rakott hogy a robotokkal kezdjen valamit...

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #37 Dátum: 2020. Június 29. 18:13:17 »
A beszámolótól mosoly kerekedik Bakonyi arcán, és egy baráti vállveregetéssel jutalmazza meg a srácot.
-Nem közvetlenül ugyan, de még a hírekbe is bekerültél. Azt azért tudod, hogy jó nagy szarba tenyereltél? De cseppet se aggódj! Ádámbácsi és az Árnyékszaki majd kibogozzák a szálakat. -reflektálja jókedvűen, miközben visszahelyezi a géppisztolyt a táskájába. Vidámságát Zoli monológja töri meg kissé, azonban igyekszik célra törő maradni. Bajtársa kérését pedig, könnyed fejbiccentéssel nyugtázza.
-És hogy jutottatok be? Gyanítom nem egyedül ókumuláltad ki, és kaptatok valamilyen intuíciót is. Jó lenne, ha a kifigyelünk oztán beosonunk, oszt ha kell lüvünk mindenkit helyett, akadna egy B terv!
 
« Utoljára szerkesztve: 2020. Június 29. 21:49:35 írta wolftern »

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 1451
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #38 Dátum: 2020. Július 12. 17:23:45 »
<<Zavar a Hálózatban>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Árnyékmagyarország, Budapest>>
<<Esemény: Búvóhelynél>>
<<Résztvevők: Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakony Ádám (A Bolond) , Bolyár Levente (Spuri) NJK>>
<<Időpont: 2060. június 11. (péntek) – délután kettő óra körül>>


2060. június 11. (péntek) – délután kettő óra körül

<< Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakonyi Ádám / A Bolond >>

Az úticélhoz megérkezve azt tapasztaljátok, hogy ez a település széle és a gyártelep találkozása a három – négy méter magas betonkerítésen lévő kapuhoz egy utcaszakasz vezet ami valójában zsákutca és a végét a kapu képezi. A kaput látszólag két kamera figyeli és a kerítés tetején szögesdrót fut végig. A kapu mellett a falon látható egy számkódos nyitószerkezet ennyi amit elsőre láttok az utca végéből behajtás nélkül a korábbi térképeken a „bunkert” a piros zöld kör jelzi.

(További adatok a robottal is begyűjthetőek útközben a megfelelő dobásokkal)
<< A kiküldött robot alapvetően kémkedési feladatra van felszerelve (repülő modell, helyben lebegés funkcióval) viszont ti nem vagytok rigók ezért „teknőc” távirányítás büntiket szenvedtek el.
Távolról a terület megvizsgálása távolról (távcsővel) Éberség / Intelligencia próba a robi Intelligenciája 6 és a Reakciója szintén 6 (ezt használhatjátok a próbákhoz) a Célszám pedig távirányítással C#5 (INT)
Közelebb manőverezés és felderítés Mozgás Célszáma pedig távirányítással C#6 (Reakció) és a „közelről” való szemrevételezés Célszám pedig távirányítással C#4 (INT)>>


Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #39 Dátum: 2020. Július 19. 10:55:13 »
Az érkezésig nem fecsérli tovább Bakony a szót, mert észrevehetően mindenkit a saját gondolati kötnek le. Ezért óvatosan megérinti a képernyőt, hogy rámutasson a B tervre.
-Itt talán bejuthatunk! -mutat a Zagyva utca végére- Ha ez egy átlagos telep, akkor elméletileg ritkák az őrjáratok és csak a főbb utakat figyelik kamerák. A probléma csak annyi hogy kell egy kötél a mászáshoz és a lehető leggyorsabban kell találnunk egy rejtekhelyet. Remélem egyikőtökben sem merült fel, hogy a főkapun bejutunk?! Ötletek?
« Utoljára szerkesztve: 2020. Július 19. 10:58:23 írta wolftern »

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 702
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #40 Dátum: 2020. Július 21. 10:15:00 »
Jónás Zoltán / Árnyékszaki


 Miközben a konzolt bizgurálja Ádám előrukkol egy ötlettel,ami jól jön mert amúgy semmilyen terv nem volt előkészítve,
ami nem csoda hiszen csak hirtelenjébe belerohantak az éjszakába árnyvadászkodni...
A feltételezésre elneveti magát:

-Pedig épp az volt a terv hogy behajtunk a kapun :D -majd lenyelve a nevetését-Nem,nem állt szándékomban berontani a kapun mint valami cyber-Rambó.A szomszédos telek jó ötletnek tűnik...mindjárt megnézzük hogy fest.

Majd megpróbálja a robotot arra irányozni,hogy szét tudjanak nézni.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Veterán
 • *****
 • Hozzászólások: 1451
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Zavar a Hálózatban - (kaland)
« Válasz #41 Dátum: 2020. Augusztus 04. 18:57:15 »
<<Zavar a Hálózatban>>
<<Mesélő: Filio Mortale>>
<<Helyszín: Árnyékmagyarország, Budapest>>
<<Esemény: Búvóhelynél>>
<<Résztvevők: Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakony Ádám (A Bolond) , Bolyár Levente (Spuri) NJK>>
<<Időpont: 2060. június 11. (péntek) – délután kettő óra körül>>


2060. június 11. (péntek) – délután kettő óra körül

<< Jónás Zoltán / Árnyékszaki, Bakonyi Ádám / A Bolond >>

Közelebb manőverezve a robotot a búvóhelyhez megállapíthatod, hogy egy nagyon öreg az átkos hidegháború alatt épített katonai raktár főképpen beton és némi tégla keveréke idő marta megerősített ajtóval és kapuval, valamint keskeny lőrésszerű ablakokkal és lőállás szerű kiszögelléssekkel úgy 2,5-3 méter magas lehet és a tetején apróbb bokrok és egy kisebb fa is nő. Az épületen két ajtó és egy megerősített kapu található gépjárművek számára valamint az épület sarkain mozgatható kamerák vannak felszerelve szám szerint négy A telep ezen része egy külvárosi gyárnegyedben megbúvó kis „szürke” építmény.

A betonkerítés alatt meghúzódó telek már más tészta mondhatni tipikus gyors elemekből épült „kényszerlakás” a szegényebbek részére és a masszívnak mondható lakóépülethez hullámlemezekből össze heggesztett nagy garázscsarnok csatlakozik melynek kapuja a betonfalon lévő kapu felé néz a telek többi részén mindenféle gépjármű karosszériák, alvázak, alkatrészek és különböző vas fém tárgyak hevernek szerteszét vagy kupacokban egyfajta méhtelepre emlékeztetve, a lomos területen négy nagytestű kutya lófrál két komondor és két megtermett kaukázusi medveölő látszólag jól vannak tartva. A garázscsarnokból munka zaja hallatszik ki fémes zörejek keretében.

Jelmagyarázat:
-   Zöld: utca
-   Kék: betonkerítés
-   Piros: megerősített kapu
-   Lila nyíl mutatja a „bunker” irányát a „bozótosban”