Szerző Téma: Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland  (Megtekintve 24400 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    19%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #120 Dátum: 2024. Augusztus 19. 13:30:59 »
ja, lemarad a 2. kocka...
Próbadobás (aládobás) 1d10: ( 2 ): Össz = 2
Célszám: 5. Eredmény: Siker
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    19%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #121 Dátum: 2024. Augusztus 19. 17:17:28 »

Nick Hall
<< 3. nap Délután >>
<< Antonio Olmedo, Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>

Az írás igencsak leköti a figyelmemet - elvégre olyan jelentésen dolgozok, ami ha sikerül - mind tartalmában, mind pedig stílusában kiemelkedik a többi közül. Pár évtized múlva, ha valami kutató kezébe kerül a jelentés, egy életre megjegyzi a nevünket! Már ha sikerül... de az idő repül, és arra figyelek fel, hogy valami megváltozott a laborban. Feltekintve, hogy mégis mi történik, megpillantom az üzenetet, amire annyira vártunk. Túl sokat úgy érzem, nem tettem hozzá - de a sikertelenségeim is hozzájárultak a siker eléréséhez, hiszen a rossz megoldások is közelebb visznek a helyes megoldás megtalálásához. Az első jelentős előrelépést sikerült elérni a gyógyulás felé! Megkönnyebbülten elvigyorodom.
/Angol/ Antonio úgy látom szerencsét hozott! - véleményezem a helyzetet - noha tudom, hogy a kemény munka az áttörés oka. Holnap végre elkezdhetjük a teszteket előkészíteni, és az alapján karanténba zárni az állomás dolgozóinak nagy részét, és talán engem is. Úgy sejtem, hogy nem ez lesz a legnépszerűbb döntés. De előbb még átolvasom a jelentésemet, majd elégedetten dőlök hátra. Korrekt misztikus horrornak is hívhatnánk a művet - csakhogy ezt sok bizonyíték erősíti - így még a tudományosan képzett olvasót is nyomaszthatja. De eleve ez volt a cél - hogy emlékezetes legyen. Ha ettől Rittert leveri a víz, akár best-seller is lehetne, ha majd kapok rá engedélyt...

Nem elérhető Vafthruthnir

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    3%
  • Karma 0
« Válasz #122 Dátum: 2024. Augusztus 20. 15:12:40 »
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután - este
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – „barlang”
JK: Antonio Olmedo

<< 3. nap Délután - este>>
<< Antonio Olmedo +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>

"/Angol/ Az elgondolására visszatérve - a naplószerűség alapján eléggé elgurulhatott az ő gyógyszerük is... - mondom Antonionak..."

/Angol/ - Van egy olyan érzésem, hogy a mienk is lassan elfog, miközben Ritter nem hajlandó elismerni a feletteseinek, hogy egyáltalán nem uralja a helyzetet. - teszem hozzá, kissé cinikusan, majd folytatom.
- Az általad archivált naplóbejegyzésekre rátekintenék, ha nincs ellenedre. Kiváncsi vagyok, hogy ők hogyan élték meg az akkori eseményeket.

A laborban nyomott feszültség terjeng, ahogy mindenki elmerül a saját kutatási területében, vagy közös projektekben. Én is a kijelzőt bámulom, miközben keveredik a neonfények zizegése, a szellőző halk, monoton duruzsolásával. Már-már keringőzik a gondolataimmal, ahogy néha feltekintek pihenésképp. Munkámmal zsákutcába jutok, vagy csak körbe-körbe járok, új ismeretre nem teszek szert. Csalódás, mert már órák óta adatokat dolgozok fel. A neurális jancsi már-már forrónak érződik, bár tudom ez csak a feszültség okozta képzet, hogy nincs elég idő még a feldolgozásra sem, nemhogy az adatok elemzésére.

Idővel a bázison beköszönt a fémfestette szürke este, ahol a nap legnagyobb kikapcsolódása a vacsora. Üdvrivalgás a távolból, késve érkezem, de egy enyhe mosolyt megejtek. Nem a megkönnyebbülés végett, inkább csak azért, mert egy kis lépést tettünk előre.

Úgy határoztam, a legésszerűbb, ha beszálok teljes mellszélességgel a további in vitro - kémcsöves - kutatásokba. Kíváncsi leszek az eligazításra, hogy mivel állunk szemben.

Nem elérhető Filio Mortale

• I. számú Patás
  • Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    3%
  • Karma 3
  • Szabadkőműves
« Válasz #123 Dátum: 2024. Szeptember 15. 11:47:58 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
FEJESUGRÁS
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután – este, 4. nap reggel
Résztvevők: JK: Antonio Olmedo, Nick Hall NJK: Catherina Hames, dr. Elena Janakova, dr. Valeriya Medvedeve, dr. Emily Swam, Yakiara Fey, Angelo de Fato, dr. Bastien Mascarenas Escobar

<< Antonio Olmedo, Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul>>
A megkönnyebbülés és örömhullámokat Yakira szakítja félbe kezeit összecsapva áll fel a hordozható modulja mögül. - /Angol/ Gratulálok, igazán keményen dolgoztak mondhatni két és fél nap alatt áttörést értek el, de még közel sem vagyunk a végén a dolgoknak. Tudom, hogy mindenki fáradt és éhes, de szeretném, ha Janakova doktornő összefoglalná a kutatási eredményeket és azt követően Medvedeve doktornővel közösen meghatároznák az elkövetkezendő feladatokat akár személyekre leosztva is. Tudom ez nem rövid idő ezért bátorkodtam mindenki vacsoráját a lakómoduljába rendelni mire itt végzünk a friss vacsora már a „szobájukban” várja önöket, hogy holnap friss energiákkal folytathassuk. [/i]
Yakirát követően Janakova doktornő összefoglalja a kutatási eredményeket úgy egy óra alatt, majd azt követően nagyon szűkszavúan Medvedeve doktornővel kifejtik a biológiai ágens azonosításához szükséges teszt-tesztsorozat fejlesztésének irányelveit amiből kiderül, hogy elsősorban a csapat tagjainak biokémiai, kémiai ismereteire lesz szükség és a végén a számítógépes ismeretekre, hogy a tesztek átvihetők legyenek programnyelven a biomonitorokba, biomonitor pluszokba az orvosi szkennerekbe a medpod-ba és esetleg az életbentartó kapszulák operációs rendszereire. A megbeszélés végére már közel este tíz óra van és a résztvevők lassan elszállingóznak a hálókörleteik felé.

<< Antonio Olmedo>>
Nick kérésedre a rendelkezésedre bocsájtja a digitalizált néhai vélhetőleg cellpapírra írt napló lapjait.

<< Nick Hall +1. szint IB273/A/003-as számú nagy lakómodul >>
A hálóteredbe belépve vár a Yakira által megrendelt vacsora és nem sokkal később rádöbbensz, hogy a friss ágynemű alatt az ágyban egy doromboló macska Catherina személyében - /Angol/ Szobaszerviz. [/i] – dorombolja alt hangján „a többit a fantáziádra bízom, hogyan fékezel meg egy vadmacskát”. Másnap reggel észreveszed, hogy éjszaka még hálózati üzeneted érkezett Angelotól ami pusztán egy adatcsomag egy hivatkozással és egy rövid megjegyzéssel #HÁLÓZATI ÜZENET –<<000789XMS.avi>>, <<Szeánsz Velencében>>, valami furcsa zajlik a tengeralattjáró kikötőben, megszaporodtak az éjszakai fürdőzők. - „Angelo”#

<< 4. nap Reggel>>
<< Antonio Olmedo, Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul, 2199 - nyár - 4. nap reggel >>
Másnap reggel a teljes társaság megjelenik a laborban dr. Bastien Mascarenas Escobar kivételével ami érthető is hiszen bár ő a vezető biológus nem orvos hanem a helyi élővilágra specializálódott kutató és a tegnapi nap folyamán egyenlőre azt kizárta, hogy a kórokozó biológiai ágens az általa ismert helyi élővilágtól származna, ami azért elég riasztó lehet, hogy egy biológia fegyverrel álltok szemben a NIS bár közel van nem rájuk vall a módszer a Gendiver meg nagyon messze van.

/ OFF aki beleveti magát a kutatásba de nagyon attól kérnék egy Biokémia vagy Kémia próbát a célszám az alábbiak szerint alakul,
-   Biokémia vagy Kémia képzettség (csak egyik játszik) szintje  X + Idegcsatlakozó +2 + Ijesztő -5 Célszám C#X-3 azaz tehetség d10-el kell X-3 vagy alá dobni. OFF /

Off-Topic: megjelenítés

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    3%
  • Karma 0
« Válasz #124 Dátum: 2024. Szeptember 18. 14:16:01 »
Antonio Olmedo biokémiai kutatása:

Intellect: 2 | Biochemistry: 7 | Neural Jack: +2 | Difficulty: Formidable -5 | C#6
Dobás: 1d10 : 5, Összesen: 5
Dobás: 1d10 : 10, Összesen: 10
Dobás: 1d10 : 3, Összesen: 3

• Újonc
  • *
  • Aktivitás:
    3%
  • Karma 0
« Válasz #125 Dátum: 2024. Szeptember 19. 13:02:32 »
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután – este, 4. nap reggel
Karakter: Antonio Olmedo

Az ujjongást, hátba veregetést szelíd mosollyal és bólogatással konstatálom, tudva, hogy még sok munka áll előttünk. Az örömhírtől harsogó modulban lassan visszatér a sztoikus rend, amit egy rövid taps és a gépek monoton zaja készít elő.
A - mondhatni - projekt vezető gyorsan kezébe veszi a gyeplőt, ami bíztató, hiszen nem szabad túl korán elbíznunk magunkat. Remélem jól megszervezik a feladatköröket, az erőforrások menedzselése adja sokszor a siker felét. Remélhetőleg biokémiai kutatásaim folytathatom, érdeklődési körömet ez fedi le leginkább.
A megbeszélés végére már a szemeim és tudatom is kimerült, lehet a vacsora csak olyan jelképes lesz számomra. Néhány falat, kis nyújtás az egész napos ülőmunka után, és némi zene. Étkezés közben átolvasom a kéziratokat, de egyelőre nem érzem racionálisnak az íróját, nem tudom, milyen hatások érték, ill. mentális állapotáról is vannak kételyeim. Foglalkozom még a kérdéssel, de egyelőre a holnapi eligazításra koncentrálok.
Végre megkapjuk a feladatköröket, a csapatból a vezető biológus hiánya számomra szokatlan, hiszen egy vezető kutató reméltem, szeretne naprakész lenni az állomást és annak közvetlen bioszféráját ért mesterséges hatásoktól. Ennek ellenére elfogadom, mivel bizonyára már újabb projektbe vetette bele magát.

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    19%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #126 Dátum: 2024. Szeptember 28. 12:13:20 »

Nick Hall

<< Antonio Olmedo, Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul>>

Yakira nem véletlenül kapta meg ezt a munkát - igazi rabszolgahajcsár, de legalább a céljai érthetőek. Pontosan tudja, hogy kell gyorsan, szakszerűen lecsendesíteni a lelkesedést, és túlórával honorálnia a részsikert. Normál esetben nem is bánnám a dolgot, hiszen egyet tudok érteni vele - de ma estére más terveim voltak.
Mivel ma egy jó időre kiestem a kutatásból, így a későbbiekre időt spórolandó - odafigyelek Janakova összefoglalójára, és már most felírok magamnak pár emlékeztetőt, ha valamilyen ötletem vagy kérdésem merül fel a témával kapcsolatban. Ez holnap segíthet abban, hogy használható javasolato(ka)t tegyek a további kutatással kapcsolatban. Rövid mérlegelés után úgy vélem, hogy talán a kémiai vonalat tudnám jobban erősíteni - de majd kiderül, hogy hova osztanak be - de feltehetőleg az eredmények gyakorlatba ültetése lesz az a rész ahol igazán érezhető lesz a hozzájárulásom.

<<+1. szint IB273/A/003-as számú nagy lakómodul >>
A megbeszélés után mindenki mehet pihenni, így én is a lakómodulom felé veszem az irányt. Ahol úgy tűnik,hogy a mai menü messze több meglepetést tartogat, mint gondoltam. A szobaszerviznek nem kell sokat várnia, mert hatására egyből a desszerttel kezdek, és "igénybe veszem a szolgáltatást".

<< 4. nap Reggel>>
Reggel - ha még ott van Catherina - egy kellemes közös reggelivel indítanám a napot, hogy utána jó hangulatban induljunk a napi feladataink után.

Útban az orvosi labormodul felé átnézem az üzeneteimet, és észreveszem, hogy Angelo írt. Megnézem a küldött videót, és utána töprengve folytatom az utat. Végül üzenetet írok Angelonak
/Angol/ A résztvevők listáját megjelölve csapjuk hozzá az elő körben tesztelésre javasolt dolgozók listájához. Lehet, hogy csak fura divat, de jelen esetben nem árt az óvatosság.

<< Antonio Olmedo, Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul, 2199 - nyár - 4. nap reggel >>
dr. Escobar eredménye engem nem lepett meg annyira. Ha optimisták vagyunk, ez azt jelenti, hogy még van mit felfedezni a helyi élővilágból. Ha pesszimisták, akkor pedig azt jelenti, hogy a minap igazam volt - de ennek nem tudnék igazán örülni. Ennek fényében viszont sokkal érdekesebb az, amit Angelo átküldött - így felhívom rá a többiek figyelmét, majd a tegnap megbeszéltek szerint elkezdem a munkát.

a karakter erős Kémiából.
- Kémia képzettség szintje  7, Célszám C# azaz tehetség d10-el kell 7-3=4 vagy alá dobni.

Próbadobás (aládobás) 2d10: ( 6+10 ): Össz = 16
Célszám: 4. Eredmény: Kudarc