Szerző Téma: Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland  (Megtekintve 22145 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3669
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #105 Dátum: 2024. Május 05. 15:58:17 »

Nick Hall

<< 3. nap Délután >>
<< Coronado Állomás-t övező óceán, Pacifica szigetvilág-Neptunusz áramlat közelében>>


Kissé bosszantó, hogy a vadászról nem készült szonárkép, de azért így is elégedett vagyok. Főleg a fotókkal. A dolgok összegzésébe túlságosan is belemerülhettem, mert Catherina hangja zökkent ki.
/Angol/ Bocsánat, csak rendezgettem az elérhető álló bizonyítékokat - válaszolom, majd elgondolkozva babrálom a szakállamat - Részben egyetértek veled - kezdek bele - A ragadozóról mindenképpen szólni kell, mert különben a végén valakit felzabál, ha nem elég óvatos vagy szerencsés. A fokozott óvatosság életet menthet! Másfelöl viszont ami a települést illeti, azt első körben csak az igazgató, a biztonsági főnök és a csapatom számára kellene elmondani. Az oka egyszerű - az eredeti problémára kell fókuszálni, és most nincs szükség arra, hogy a bázison pletykák keringjenek holmi fura és elhagyatott településről. Ha a bázison dolgozók kérdezik, akkor mondhatjuk azt, hogy meghúztuk magunkat egy ideig a ragadozó elől a korallok közt, majd visszatérve ide még vártunk egy kicsit, hogy biztosak legyünk benne, hogy odébb állt. A települést pedig elhallgatni meg azért nem kell - legalábbis a vezetőség elől, mert ha valamiért összefügg a két ügy, akkor hátráltatjuk a megoldását. Mellesleg úgy vélem, hogy a vezetőségnek tudnia kell róla, még ha nem is örülnek majd a hírnek. Küzdjenek ők a realitásokkal. Aztán amint rendeződik a helyzet, jó volna a Biogene felfedezésekkel foglalkozó újságjának főoldalán látni a fotódat. Nem akarom dicsérni magam, de néhány elég jól sikerült! Bár lássuk be, van miről jó fotókat készíteni! - vigyorodom el egy pillanatra, aztán megmutatom neki is a róla készült jobb képeket, és hagyom hogy ha akarja, hogy kibeszélje a történteket, hátha azzal is könnyebb lesz neki feldolgoznia őket.

Miután visszaérkeztünk, és sikeresen kiszálltunk, még megjegyzem Catherinának:

/Angol/ Megjegyzem, a mai kirándulással sikerült lenyűgözni - nem tudom, hogy a következő alkalommal mivel szándékozod felülmúlni... - pendítem meg, hogy a mai nap nem vette el a kedvem egy újabb találkozótól.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Május 05. 16:00:12 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2240
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #106 Dátum: 2024. Május 05. 22:13:38 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – búvárhajó állomás
Résztvevők: JK: Nick Hall NJK: Catherina Hames, Angelo de Fato

<< 3. nap Délután >>

<< - 0. Földszint nagy raktár modulok és személyi és teherbejárat, tengeralattjáró kikötő, uszoda>>

A búvárhajó meglepő könnyedséggel siklik be a kikötőbe ahol most nyoma sincs nyüzsgésnek de kihaltnak se mondható, Catherina a kirándulással kapcsolatos felvetésed kapcsán talán előszőr nevet fel önfeledten mióta vissza indultatok, láthatóan megkönnyebbült, hogy megérkeztetek.
- /Angol/ Az hiszem inkább valami „hagyományosabb” mutatvánnyal nyűgöznélek le legközelebb. – jegyzi meg pajkosan, ám aztán elhallgat miközben mögéd mered a következő pillanatban érzed amint egy súlyos tömeg lép a úszó mólóra, mire hátra fordulsz Angelo már ott magasodik előtted a teljes kiismerhetetlenségében nonverbális jelzést mellőzve.
- /Angol/ Jó, hogy visszaérkeztetek, remélem pihentető volt, a kirándulás. Viszont, ha rendbe szedted magad bár kimenőd van szerintem be kéne ugranod a laborba. Új taggal bővült a csapat, te biztos imádni fogod a tagot, míg a nagyfőnöknek hidegrázása van tőle Valeriya doktornő jelenlétével is nehezen barátkozott meg. – szinte választ sem várva sarkon fordul és magatokra hagy benneteket ezt követően Catherina és az úszó móló és megkönnyebbül mindketten a maguk módján.

Off-Topic: megjelenítés


Nem elérhető Vafthruthnir

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 117
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #107 Dátum: 2024. Május 10. 14:10:21 »
Helyszín: Coronado Állomás - << +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap - dél
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Antonio Olmedo NJK: dr. Elena Janakova, dr. Valeriya Medvedeve, dr. Emily Swam, Yakiara Fey, Angelo de Fato, dr. Bastien Mascarenas Escobar

004. Szürke modulból, szürke modulba. Egy biccentés a gépmonstrumnak, nem várok viszonzást, inkább csak a gesztus miatt teszem. Lenyelem félelmem, a hátborzongató érzést, hogy mit gondolhat egy gépbe zárt szellem. Hogyan őrzi meg emberségét, az empátiáját az emberi lények iránt. Lények, hiszen számára valószínűleg csak beszélő sejthalmazok vagyunk. Szomorú, egyben különleges, hogy az emberi elme mit ki nem bír...

/Spanyol/ - Jó napot, dr. Swam! - üdvözlöm kellő komolysággal, miközben óvatosan felfekszem az ágyra.
/Spanyol/ - Egyelőre a vizsgálatom elején vagyok, még mondhatni az adatgyűjtés fázisában. Az állomáson az állomány egyes tagjai különös viselkedésmintákat produkálnak, és ezért patogének után kutatok, hátha valami megfertőzte őket. Eredendően a kíváncsiság hajtott, próbálok igazolni egy elméletet, hogy fertőzés történt. Ezért gyűjtöttem adatokat a páciensek kortörténetéről, hátha valami gyógyszer, vegyszer együttes hatása okozta ezt a helyzetet. Ez lenne az első fázis, aminek szerves része lett a magyarázkodás Ruiz igazgatónak. - teszem hozzá, miközben próbálom nem megzavarni a vizsgálatot.

/Spanyol/ - Az igazgató úrról pedig annyit, hogy gyanítom szeretné egy helyen tudni azon komponenseit a környezetének, amit nem tud irányítani. - toldom meg egy fanyar mosollyal mondandóm. - Valószínűleg nem az ő ötlete volt ez a kutatócsoport, elképzelésem, hogy belső erőforrásokkal, személyzettel szerette volna megoldani, így nem vonódik kétségbe a kompetenciája. Valahol érthető is, hiszen a vezetőséget az eredmények érdeklik, nem a körülmények. - zárom ezzel mondandóm, miközben figyelem Angelo reakcióját, hátha kicsit belelátok a páncél mögé.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3669
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #108 Dátum: 2024. Május 10. 19:03:22 »

Nick Hall

<< 3. nap Délután >>
<< - 0. Földszint nagy raktár modulok és személyi és teherbejárat, tengeralattjáró kikötő, uszoda>>


/Angol/ A bevált dolgok is működnek! - értek vele egyet, de aztán megérkezik Angelo. Nem kezem neki magyarázni, hogy azért várhatott volna még egy fél percet - főleg hogy egyből rá is tér jövetele okára.
/Angol/ Fárasztó és emlékezetes élmény volt - válaszolom Angelonak - De ha már itt vagy, hadd mutassalak be Catherinának. Catherina, ő itt Angelo, és le merném fogadni, Angelo a bázis legjobb fafaragója, és talán legjobb íjásza! - próbálom meg némi emberi tulajdonsággal lágyítani Angelo masszív és fenyegető tömbjét - Angelo, ő pedig Catherina Hames, aki a bázison jelenleg a könnyűbúvár merülésmélység csúcstartója - füzöm hozzá, hátha ez nincs a hivatalos adatlapon, amihez Angelo feltehetőleg bármikor hozzáfér.
/Angol/Köszönöm - mondom végül az információkra, és a véleményére - Kit küldtek további erősítésnek? - érdeklődök, hátha van neve is az illetőnek. Az viszont új információ, hogy Valeriya doktornővel nem mindig könnyű kijönni. Ahogy Angelo távozik, még egy ideig figyelem, és közben megjegyzem Catherinának.
/Angol/ Szó se róla, elég ijesztő a közelsége. De ha vesszük a bátorságot, akkor kiderül, hogy a kora és tapasztalatai miatt nagyon sok dolgot tisztábban lát, mint mi. Azt hiszem, ezt hívják bölcsességnek. Sokat lehetne tőle tanulni - tűnődők el. szétnézek a kikötőben, hogy a többiek tengeralattjáróját látom-e. Azután megköszönve Catherinának a mai kirándulást, szabadkozva elbúcsúzok tőle - no meg elmondom neki, hogy ha a kirándulást ki szeretné beszélni, nyugodtan keressen meg. Utána elindulok a labor felé, ahogy Angelo javasolta.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Május 10. 19:06:26 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2240
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #109 Dátum: 2024. Május 11. 19:58:06 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
FEJESUGRÁS
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – „barlang”
Résztvevők: JK: Antonio Olmedo, Nick Hall NJK: Catherina Hames, dr. Elena Janakova, dr. Valeriya Medvedeve, dr. Emily Swam, Yakiara Fey, Angelo de Fato, dr. Bastien Mascarenas Escobar

<< 3. nap Délután >>
<< - 0. Földszint nagy raktár modulok és személyi és teherbejárat, tengeralattjáró kikötő, uszoda  >>
Angelo távozását követően még körbe pillantasz és megállapítod, hogy a másik búvárhajó még nem tért vissza valószínűleg kihasználják veletek ellentétben a szabadnapot teljes terjedelmében, gondolataidból Catherina zökkent ki - /Angol/ Nick ha már úgy is visszamész dolgozni esetleg megírnád a jelentést? Ha kész vagy nyugodtan továbbítsd Ritter biztonsági főnöknek és csak egy másolatot küldj nekem amit én is megerősíthetek felé. Remélem számíthatok rád és ha esetleg nem végzel túl későn megihatnánk valamit együtt, ha gondolod pingelj rám. – mondja macskásan mosolyogva majd ő is tovább suhan a stégről, távozását követően a belső hálózatodra üzenet érkezik Angelotól #HÁLÓZATI ÜZENET – Nick lefuttattam a kért szűkített keresést a közös metszéshalmaz alapján a hipotézises betegséged és a többi megbetegedett kapcsán a közös tartózkodási helyek leszűrése kapcsán melyek a következők – Étkező, bizonyos folyosószakaszok (térképszelvények mellékelve), belépési szint és stég - „Angelo”#


<< Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
Átvágsz az állomáson és a labormodulotok felé veszed az irányt ahol elég népes társaság fogad dr. Bastien Mascarenas Escobar az állomás vezető biológusa is éppen a laborban tartózkodik, és az egyik vizsgálóágyról dr. Swam kezei alól egy számodra ismeretlen férfi tápászkodik fel akit Medvedeve doktornő bizalmatlan tekintettel vizslat, ám amint belépsz feléd fordul és visszafogottan rád förmed - /Angol/ Nick, mit keres maga itt? Úgy tudom, hogy „kimenőt” kapott a mai napra!

<< Antonio Olmedo +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
A Swam doktornő mosolya töretlen ám egy szót sem szól miközben működésbe hozza az ágyat ami felett Medvedeve doktornő „tornyosul” a lábadnál és hallgatja a „kiselőadásodat” mikor végzel a legnagyobb meglepetésedre a kibor az ágy mellé lép és kellemesen modulált hangon szólal meg - /Spanyol/ Nick Hallnak volt egy hipotézise azzal kapcsolatban, hogy előszőr a fertőződés kiinduló pontját kéne meghatározni a fertőzöttek helyadatai kapcsán, ám a keresés nem vezetett áttörő sikerhez mivel, a késő esti illetve éjszakai fürdőzők összevetése során dr. Stephen Hill pszichológus és dr. Scott Holmes neurológus kartotékai és beteglistája alapján azt lehetett megállapítani, hogy az éjszakai fürdőzők 80%-a megbetegedett a maradék 20%-ék pedig enyhe tüneteket produkálnak, viszont jó pár olyan személy is megbetegedett akik egyáltalán nem fürdőztek sőt mondhatni a tengervíz közelében sem jártak. Ezt követően azért egy komolyabb vegyelemző került telepítésre a belső öböl kikötőjében ami azóta is komolyabban ellenőrzi a tengerbiológiai és vízkémiai értékeket. – mondandója végén szó nélkül választ sem várva magatokra hagy benneteket és távozik a laborból csak jó negyed órával később bukkan fel ismét és érkezését nem sokkal később egy életvidámnak mondható szakállas férfi felbukkanása követi akit Medvedeve doktornő azonnal megszólít - /Angol/ Nick, mit keres maga itt? Úgy tudom, hogy „kimenőt” kapott a mai napra! – miközben a doktornő a frissen érkezőre „förmed” Swam doktornő is befejezi a ténykedését - /Angol/. Kész vagyunk dr. Olmedo felkelhet, csak jelzem, hogy bár az állomás munkanyelve a Spanyol viszont mi egymás között a munka során az Angolt részesítjük előnyben, gondolom nem fog problémát jelenteni önnek.

Off-Topic: megjelenítés
« Utoljára szerkesztve: 2024. Május 11. 20:00:05 írta Filio Mortale »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3669
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #110 Dátum: 2024. Május 13. 18:04:25 »

Nick Hall
<< 3. nap Délután >>
<< - 0. Földszint nagy raktár modulok és személyi és teherbejárat, tengeralattjáró kikötő, uszoda  >>

Remélhetőleg a többiek épségben visszaérnek majd – jegyzem meg magamban a búvárhajó hiányát észlelve. Catherina kérésére bólintok.
/Angol/ Persze. Felesleges kétszer dolgozni ugyanazon. Amint megvan, átküldöm neked is! Neked egyébként hány órától van túl késő? – érdeklődöm, mert így elég szubjektívnek tűnik a meghatározás.

Aztán Angelo adataira, a belső hálózaton:

/Angol/ Köszönöm Angelo, de nem szabadulsz tőlem ilyen könnyen! Pár óra múlva újabb adatokkal foglak megszórni – csak még én sem tudom, hogy mivel és hogy kapcsolódik-e az ügyhöz. De előtte idegeket kell borzolnom az orvosiban!


<< Nick Hall +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
Ahova belépve látom, hogy dr. Swam páciense saját lábán fog távozni.
/Angol/ Üdv! Igazán szerencsés! – szólok az ismeretlenhez. Elvégre Emily páciensei nem minden esetben élnek, Medvedeve érdeklődésére elvigyorodom
/Angol/ Velem mindig csak a baj van, ahogy most is! Egy elég emlékezetes kirándulásról érkeztem vissza, és van pár dolog, amit meg akarok mutatni. Nem hinném, hogy van összefüggés a jelenlegi munkánkkal kapcsolatban – de, na… veszem elő az adathordozót, és kikeresem a szobor és a freskók képét.
Közben megjegyzem
/Angol/ A kirándulás elején egy legalább szállítógép méretű gyors izé próbált levadászni minket. Fotót és szonárjelet nem sikerült készíteni, de a helyadatok megvannak. Lehet, hogy a két eltűnt kolléga vacsoraként végezte. Sajnos most is kint van egy búvárhajó a környéken – remélhetőleg ők nem találkoznak vele. Majd valami riasztást ki kéne adni arra a régióra. Áhh… megvan! Szerintetek mi van a képen? – mutatom meg nekik az első (még sötétben készített) képet az agytartályt markolászó szoborról, és várom a hatást. Aztán elmesélem nekik a kirándulás eseményeit nagy vonalakban – fotókkal illusztrálva.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Vafthruthnir

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 117
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #111 Dátum: 2024. Május 13. 18:05:58 »
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 3. nap délután
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – „barlang”
Résztvevők: JK: Antonio Olmedo, Nick Hall NJK: Catherina Hames, dr. Elena Janakova, dr. Valeriya Medvedeve, dr. Emily Swam, Yakiara Fey, Angelo de Fato, dr. Bastien Mascarenas Escobar

Angelo szavait úgy szívom magamba, mint szivacs a tengervizet. Hirtelen távozása közben, és után folytatom elméletem, ami inkább hangos gondolkodásnak hathat.
/Spanyol/ - Egy kicsit körbejárnám még a témát gondolati szinten. Tudomásom szerint a kutatócsoportnál kezdődtek a tünetek, és annak tükrében, hogy a tengervízzel nem érintkezők is produkálnak tüneteket, azt tudom gyanítani, hogy kizárható a víz, mint kórnemző, és a forrás valahol a szigeten lesz. Ez lenne a logikus gondolatmenet. - pillanatnyi szünet után folytatom.
- Mivel szorít az idő, így haladjunk tovább ezen az úton. - vakarom meg az arcom elgondolkodva. - Gyanítom az elhunyt kutatócsapat kutatási anyagait átvizsgálták, ill. a helyszíneket, ahova terepmunkára kitelepültek a feltételezett állandó bázison kívül. Személyes naplók, mivel ez is utalhat olyan eseményekre, helyszínekre, amik kihatottak rájuk pszichésen. Ezen felül meg lehetne becsülni az előbbiek tükrében, hogy a kutatócsapat mikor mutatott először tüneteket, vagyis gyorsabb volt-e a lefolyása a pszichés zavarnak, mint az állomáson. - szemöldököm felhúzom, gondterhelt arccal zárom mondanom. - A CT leletekre is kíváncsi lennék, hogy minden betegnél az agynak azonos részeiben történnek elváltozások, vagy vannak eltérések. Az agyat célzottan károsítja ez a hatás, vagy egy általános expozíció éri őket, ami az egész idegrendszert károsítja.

Nick Hall kollégát, az érkezetteket üdvözlöm, amint a dorgálás alábbhagy. Dr. Swam kérésére a nyelvet illetően bólintok.
/Angol/ - Nincs akadálya, a szakmai szókincsem elégséges, hogy megértessem magam ezen a nyelven is.