Szerző Téma: Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland  (Megtekintve 1998 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #60 Dátum: 2021. Augusztus 30. 15:57:07 »
Gonoc KÁEM

/ OFF Kimagasló tehetség vagy számítógépek terén ezért a Számítógépek próbát kérnék a keresésre név/lény kapcsán (Kimagasló vagy Számítógép terén ezért három kockával dobsz) Számítógépek 8 + Idegcsatlakozó +2 Hatalmas anyagmennyiség illetve hiányos adatbázisok -3 a Célszám
C#7 azaz 1d10-el kell 7 vagy alá dobni és három próbád van az Kimagasló tulajdonságod miatt, két sorozatot kérnék az első sorozat a keresőrutinok összeállítása a második sorozat a létrehozott program működése OFF /
« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 30. 15:59:21 írta Filio Mortale »

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #61 Dátum: 2021. Augusztus 31. 15:54:13 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár – Délután – Este - 1. nap, Reggel – 2. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall NJK: Yakiara Fey, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes

<< 1. nap Délután >>
<< -0. szint központi bejárat, stég>>
Angelo  megjegyzésedet követően teljesen feléd fordul a fején elhelyezett nyuszifülre emlékeztető antennák egy pillanatig bizonytalanul emelkednek süllyednek.
- /Angol/ Szerintem nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk a Kōtarō Bokuto és a bokutók kapcsán Nick san. Személy szerint a bokutó alatt a bokkenre gondolok melynek neve a boku a fa és a ken a kard szavak összetétele. A bokken név inkább a tengerentúlon terjedt el, Japánban alig használják, valójában a bokutó elnevezés helyesebb ezért használom azt én is, amúgy pedig a tó a katana írásjegyének a sino-japán olvasata, miközben a ken a kétélű, egyenes pengéjű curugit jelenti. S létezik még egy ritkábban használt kifejezés is, a kidachi. A bokken az igazi kardok fából készült gyakorló változata. A kardforgatók nagy hasznát veszik gyakorláskor, különösen a kezdők, de még mesterszinten is előszeretettel használják. Mijamoto Muszasi is szívesen használta, győzött is vele párharcban, méghozzá igazi kard ellen. Egy jó fakarddal egy képzett kardforgató sok olyan dolgot meg tud tenni, mint fém karddal és a mostani pranoiás világunkban nem minősül fegyvernek csak egy „fadarab”. Sokáig még párharcban, sőt csatában is használták, ugyanis egy megfelelően kikészített és kiélezett keményfából készült fakard halálos fegyver is lehet.

<< 2. nap Hajnal – Reggel - Délelőtt >>
<< +1. szint IB273/A/001 nagy lakómodul >>
Izzadságban fürödve a friss élmény fogságában írod meg a horror történetbe is beillő élménybeszámolódat, ami újraolvasva elég tetszetősre sikeredik, ha kellő mennyiség összegyűlik akár egy apróbb rémregényt is kiadhatsz Nick hagymázas álmai címmel vagy Álmok a karanténban. A körmölést követően hűvös vízzel próbálod elűzni a nyomasztó éjszakai élményt, majd egy erős feketével felfegyverkezve összedobsz egy keresőrutint a név és a vízi lény kapcsán, melyet azonnal el is kezdesz futtatni, majd gyomrod utasításának engedelmeskedve ellátogatsz a kupolába, hogy megreggelizz.

<< +6. szint étkező >>
A felkelő nap fényei gyönyörűek és szép a kontraszt a nyugodt óceánnal amire Pazar kilátás nyílik, mint ahogyan az üdén és zölden burjánzó szigetre is lehet, hogy állványról megérne egy panorámaképet, reggeli közben Chaterina vidáman int neked egy másik asztaltársaság mellől, majd felmutat valami rákfélét miközben bal kezének újaival a nemzetközi extra finom és ínyencség jelzést adja le. A reggelit követően átteszed a székhelyedet a laborba.

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
A laborban már ott találod dr. Elena Janakova-t, dr. Valeriya Medvedeve-t és dr. Emily Swam-ot, valamint a „sarokban” a külön munkaállomásnál Yakiara Fey-t és dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológust. Dr. Escobar és Yakiara között valamiféle fojtott vita zajlik éppen a többek próbálnak nem tudomást venni a csöndes jelenetről. A munkaállomásodon már ott vár az Angelo által készített keresés eredménye a megbetegedett személyzet és személyed közös metszéshalmazáról a lista igen rövid <<állomás beléptetési pontja - dr. Stephen Hill pszichológus rendelője/irodája - +6 szint étkezők>> a probléma ott van, hogy az egészségesnek titulált személyzet is mind megfordult mind az étkezőben mind az állomás beléptetési pontján az egyetlen hely ahol nem fordult meg minden beteg és egészséges az dr. Stephen Hill pszichológus rendelője, mivel aki nem mutatta a betegség jeleit azok nem estek át mindannyian vizsgálaton, hiszen nem volt rá szükség és a visszatérő vizsgálatuknak sem volt még itt az ideje. Miközben a keresés eredményeit nézed és a részleteket is átvizsgálod dr. Valeriya Medvedeve jelenik meg az állomásodnál egy pohár kávéval a kezében.
- /Angol/ Nick a rutinvizsgálattal szerintem meg kéne várjuk dr. Scott Holmes-t valószínűleg nemsokára itt lesz.

<< A keresőprogram az alábbiakat fogja találni zanzásítva >>
<< Abholos >>
Lovecraft-i rémregényekben bukkan fel mint a végtelen rosszindulatú nagy szürke, gennyes gömb. A regények alapján szinte semmit sem lehet tudni erről az entitásról, bár kolosszális, festett foltként, szürkés színűként írták le, amely fekete szívében semmi mást nem tartogat, csak rosszindulatot minden más élőlény iránt. Egy másik leírás szerint Ghisguth és Zstylzhemghi párzás terméke , amely Tsathogguát szülte, ezért Abholost inkább öncélú méhlepény, amely önmagában formát öltött. Egy másik beszámoló szerint Abholosz Cthulhu ivadéka , aki az epéjéből és könnyeiből született.

<< Kráken >>
A kráken, más néven Leviathán, tengeri mondák szüleménye. A lény egy hatalmas fejlábú több szemmel. Olaus Magnus tudós uppsalai érsek már a XVI. század derekán említ olyan polipokat, melyeknek négyhold terjedelmű a háta. Pontoppidan Erik bergeni püspök leírása szerint hátának átmérője jó félóra járás és gyakran 30 lábnyira tornyosul a vízszint fölé. Karjai vastagabbak a legnagyobb hajó legvastagabb árbocánál, és olyan erősek, hogy akármelyik 100 ágyús hajóóriást le tudnak húzni a víz alá, és oly fürgék, mint bármely más polip karjai.
A Biblia szerint a Leviathán egy hatalmas sárkány, ami a vizekben élt. Egy sárkány, aminek hatalmas agyarai vannak, tüzet okád, és amerre elúszik, felforr a tenger vize. Farkát fogai között tartja, így veszi körül az óceánt. Nem iszik mást, csak a Jordán vizének azt a részét, amely egy földalatti csatornán át ömlik a tengerbe.
A bibliai idézet szerint Isten megöli a Leviathánt.
„Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, amely a tengerben van.   ”
– Ézsaiás 27.1
Mások szerint a Leviatán a teremtéskor pusztult el:
"Jahve horoggal felrántotta mélyből, lekötözte a nyelvét, orrlikait nádszállal átdöfte, állkapcsát tövissel átszúrta.
Mivel a Leviatán óriási nagy volt, a horgok, nádszálak és tövisek sem lehettek éppen közönséges méretűek."
A mondák nem lehetetlenek, hisz jelenlegi tudásunk szerint a tenger mélyebb régióiban a földön valóban találhatók óriáspolipok és óriáskalmárok. Ez utóbbiak képezik a Fogascetek kedvenc eledelét, így e két monstrum egymás legádázabb ellenfelévé válhatott az idők során.

Úgy tűnik, hogy a Poszeidoni polipok miket a biológusok „Multimumbrum magnus” névvel illetnek felelnek meg méretileg legjobban az álmodban látott szörnynek. A hímek általában 10 méternél kisebbek karvégtől karvégig, míg a nőstények elérik a 30 méteres átmérőt és gyakran jelentenek olyan példányokat melyek elérik vagy meghaladják a 70 métert karvégtől karvégig az őshonos polipok a Poszeidonon 4-12 csáppal rendelkeznek és jellemzi őket a nemi kétlakúság. A kutató biológusok meg tudják különböztetni a polipok bizonyos genetikai vonalait kevesebb, mint 10 főtípusra visszavezetve azt, viszont egyik polipfajta sem rendelkezik az álmodban látott csőrökkel.
Off-Topic: megjelenítés


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3230
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #62 Dátum: 2021. Október 26. 18:24:13 »

Nick Hall

<< 1. nap Délután >>
<< -0. szint központi bejárat, stég>>

/Angol/ Oh... Mindig tanulok valami újat - válaszolom a részletes ismeretterjesztő magyarázatra - Nem leszólandóan, az az észrevételem, hogy bármivel agyon lehet verni a többi embert, ha a célszerszám elég masszív. De el kell ismernem, hogy a fakardok adnak némi plusz esztétikai örömet is a forgatójának. Bár feltehetőleg aki a boldogtalanabbik végén van, nem tudja annyira értékelni. Egyébként a tökéletes geometriára és funkcionalitásra - avagy gyilkos minilmaista stílusra törekszel ezek készítésekor, vagy esetleg a fába álmodott díszítések dominálnak akár a praktikum rovására? - érdeklődöm tovább.

<< 2. nap Hajnal – Reggel - Délelőtt >>
<< +1. szint IB273/A/001 nagy lakómodul >>

Az álomnaplót újra olvasva némi elégedettség tölt el. Az az érzésem, hogy ez a - remélhetőleg - rövid sorozat lesz a legkevésbé unalmas a jelentések között. Bár azért valahol jobban esne, ha nem egy novelláskötettel, hanem a tényleges kutatással haladnánk ilyen szépen.

<< +6. szint étkező >>
Az étkezőben már valamennyire jobb hangulatom van, ami talán a napfényes gondtalan időnek is köszönhető. Catherinának visszaintegetek, aztán megfogadva az ajánlást én is a rákszerűségre teszem le a voksomat. Főleg, hogy most semmi olyat nem akarok látni a tányéron, aminek nullánál több karja van.

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
A laborba lépve úgy tűnik, hogy mindenki végzi a dolgát. Hogy Fey épp Escobarból próbál meg kitaposni valamit, az elég valószínűnek tűnik - és nem is irigylem érte a doktort. Fey elég rámenős tud lenni, és legrosszabb esetben addig veri a jó doktort, amíg az belátja az igazát.
/Angol/ Jó reggelt mindenkinek! - köszönök hangosabban, aztán a munkaállomásomhoz lépve rápillantok Angelo által szállított eredményre.
/Spanyol/ Hogy az a... - sóhajtok fel, és ülök le a székembe, hogy feldolgozzam - látszólag teljesen feleslegesen dolgoztattam Angelot - pedig jó ötlenek tűnt - morgolódok csendesen. dr. Medvedeve érkezésére felpillantok.
/Angol/ Semmi akadálya. Bár jó lenne már valami kézzelfogható eredményt találni, mert ha így megy tovább, a végén altatót kell szednem a pihentető alváshoz, ha nem akarok szétesni. A jó hír, hogy egyre több teóriáról derül ki, hogy nem ér semmit - azaz egyre nagyobb valószínűséggel akadunk az igazság nyomára - mosolyodom el kissé fáradtan.

A keresőprogram eredményeinek egy jó része archaikus szemétnek hat. A többi, ami már a helyi faunát taglalja - több értelme van - bár itt is elcsúszik a beazonosítás a papagájcsőr hiányán. Ezt a találatot még mellékelem a az álomnapló jelenlegi részéhez, és hozzáfűzök pár sornyi megjegyzést.

/Angol/ Vagy rejtőzik még a mélyben olyan, a Multimumbrum magnusra hasonlító jószág -  aminek van csőre is, vagy csak az én pszichém egészítette ki a képet, hogy megfeleljen az általam támasztott sztereotip elvárásoknak.

Ezek után amíg nem érkezik meg Scott, addig elégedetlenül, és elgondolkozva nézem a monitort azon morfondírozva, hogy ma milyen új teóriámat kellene sürgősen megcáfolni. Mert eddig úgy néz ki, hogy sem a fertőzés eredetét, sem a módját nem sikerült fellelnem. Valamit nem vettem észre - talán mert annyira triviális, hogy önmagában nem tűnik veszélyesnek. Talán a fiziológiához is köze volna? Esetleg több komponensű?...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #63 Dátum: 2021. November 04. 15:56:25 »
Gonoc KÁEM - Dobások


Dr. Elena Janakova – orvos (módosított ember) (biokémia) Kimagasló: 3d10 Biokémia: 8 Idegcsatlakozó: +2 Tudományos kihívás „Ijesztő” -5 Célszám: C#5 Dobás: Dobás 3d10: ( 5+6+5 ): Össz = 16

dr. Emily Swam – orvos (módosított ember) (biokémia) Kimagasló: 3d10 Biokémia: 7 Idegcsatlakozó: +2 Tudományos kihívás „Ijesztő” -5 Célszám: C#4 Dobás: Dobás 3d10: ( 4+4+3 ): Össz = 11

Nick Hall - sebész orvostechnikus (tarnszhumán) Általános orvoslás 8 (erős 2d10) adatok begyűjtése rendszerezése, Idegcsatlakozó +2 Tudományos kihívás "Ijesztő" -5 Célszám C#5 Dobás: Dobás 2d10: ( 9+7 ): Össz = 16

dr. Valeriya Medvedeve - orvos (módosított ember) (biokémia) Kimagasló: 3d10 Biokémia: 7 Idegcsatlakozó: +2 Tudományos kihívás „Ijesztő” -5 Célszám: C#4  Dobás 3d10: ( 4+4+5 ): Össz = 13

dr. Scott Holmes - neurológus (módosított ember) (biokémia) Kimagasló: 3d10 Biokémia: 8 Idegcsatlakozó: +2 Tudományos kihívás „Ijesztő” -5 Célszám: C#5  Dobás: Dobás 3d10: ( 3+2+10 ): Össz = 15

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #64 Dátum: 2021. November 04. 18:52:19 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár – 2. nap délelőtt - este
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall NJK: Yakiara Fey, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes

<< 1. nap Délután >>
<< -0. szint központi bejárat, stég>>
- /Angol/ A megadott paraméterek alapján azt mondanám, hogy a funkcionálisan tökéletes geometriára törekszem, minimalista díszítéssel ami belesimul a funkcionális geometriai formába

<< 2. nap Reggel – Délelőtt - Délután >>

<< +6. szint étkező >>
Az ebédlőben hanyagolod a bébipolip salátát viszont a mellette lévő ráksalátából gazdagon szedsz és meg kell állapítsd, hogy a fűszerezése nagyon harmonikus és kellemes egy kis pikáns beütéssel. A reggeli vége felé üzeneted érkezik <<Holnap pihenőnap ezért kimegyünk merülni a közeli korallzátonyhoz. Velünk tartasz? C.>>

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
Éppen befejezed a beszélgetést dr. Valeriya Medvedeve-vel aki még felvonja a szemöldökét az altatók és pihentető alvás emlegetése kapcsán amikor megjelenik dr. Scott Holmes.
- /Angol/ Jó napot Nick a, biomonitora által begyűjtött adatok alapján lehet, hogy egy alaposabb rutinvizsgálattal kéne folytassuk.
Hamarosan ismét a hipermodern fehér vizsgálóasztalon találod magad a letapogatók és a pókszerű robotkarok szorgosan dolgoznak a testeden, miközben dr. Valeriya Medvedeve és dr. Scott Holmes árgus szemekkel figyeli a beérkező adatokat és valószínűleg azonnal továbbítják Dr. Elena Janakova és dr. Emily Swam részére. A vizsgálat sokkal alaposabb és hosszabb mint a múltkori jó órán keresztül vagy a orvosi asztal fogságában, mire kijelentik, hogy végeztek ezt követően összefésülik az eddigi adatokat és csoportokra bomlanak dr. Emily Swam dr. Scott Holmes-al ál párba míg Dr. Elena Janakova dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológussal a klasszikus labor szekcióba vonul, úgy tűnik dr. Valeriya Medvedeve-vel kerülsz egy csoportba és amolyan kisegítő általános hadtestként funkcionáltok a laborban ténykedők és az számítógéppel a laboreredmények alapján az elméleti és virtuális modelleket gyártó csapat között, a labormodulban hatalmas kutatói potenciál sűrűsödik össze az eddig begyűjtött adatok és tapasztalatok alapján késő délután megtörténik egy kisebb áttörés a sok kudarc után. Sikerül izolálni egy mesterséges eredetű génmódosított kórokozót, igaz ehhez a már beazonosított és elkülönített „fertőzöttek” közül közel egy tucatot a laborba kell szállítani a rendfenntartásról és a jó magaviselet betartásáról Angelo fenyegető tömege gondoskodik aki a kutatás ezen fázisában valószínűleg Fey utasítás alapján felbukkan a laborban, viszont ez azt is jelenti, hogy a labormodul körül gyanúsan nagy lesz a mozgás és főképp olyan személyek mozgása a biztonságiak gyűrűjében akik igazolt idegösszeroppanáson estek át vagy áldozatúl. Az új fejlemény kapcsán kora este arra jut a csapat, hogy a holnapi napon pihenőnapra tekintettel feles váltásban fogtok a laborban dolgozni és a cél egy használható teszt kidolgozása a korokozó kimutatására, hogy a bázis személyzete és az egész bázis ellenőrizhető legyen korokozó szinten. A munkacsoportok megosztására és a félnapos kutatási és fejlesztési munkára Fey ad utasítást, döntését azzal indokolja, hogy a mai hangyaboly jelenség keltette feszültség az állomás személyzetében ne fokozódjon tovább.

A másnapi munkavégzésre dr. Valeriya Medvedeve-vel hagynak. A megbeszélést követően Fey jelzi, hogy a kutatási információk szigorúan bizalmas adatnak minősülnek és, hogy most ezzel mindenki tisztába van időszerű lenne, ha a társaság elmenne vacsorázni és pihenni egy kicsit az elmúlt napok feszes tempóját követően.

Off-Topic: megjelenítés

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3230
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #65 Dátum: 2021. November 27. 16:46:30 »

Nick Hall

<< +6. szint étkező >>
A reggeli közben érkező üzenetre rápillantva jó volna egy kicsit kiszakadni ebből a haszontalannak ható szélmalomharcból, de ha nem érünk el időben valami eredményt - akkor ez olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak.
<<Szeretnék, de nem ígérhetek semmit, mert a mi beosztásunk kissé zsúfoltabb. Ha lesz rá lehetőségem, jelentkezni fogok>> - írom a választ. Nem szép dolog a lebegtetés, de jelenleg ez tűnt a legudvariasabb válasznak.

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>
dr Holmes észrevételére bólintok.
/Angol/ Jó ötletnek tűnik, amíg nem Emily törvényszéki szaktudására van szükség - utalok arra, hogy egyedül boncasztalra nem szeretnék kerülni. Valahol a teljes személyzet közül talán nekem van a legnagyobb szerencsém, mert mondhatni, hogy egy egész profi orvoscsapat dolgozik azon, hogy találjanak valamit, ami magyarázatot ad a velem is történő dolgokra. Mellette pedig én is első kézből tapasztalhatom meg a tüneteket, és jegyezhetem fel. Ha ügyes vagyok, akkor elsőrangú széljegyzetekkel járulhatok hozzá majd az eset leírásához. A vizsgálatokat türelemmel viselem, mert tudom,  hogy nekik is az a céljuk, hogy gyógyírt találjanak erre a jelenségre.
Nem panaszkodom, hogy nem kaptam kiemelt szerepet egyik csoportban sem, mert az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy nem én leszek az, aki megváltja itt a világot. Talán nincs szerencsém, vagy mert szétszórtabb vagyok a kelleténél - de ugye nem ez a fontos, hanem a végeredmény. Így, hogy mindkét csapatot segítjük közvetlenül, talán egy picit átfogóbb képünk van a nagy egészről - igaz, a részletekkel már messze nem vagyunk olyan szinten tisztában, mint a többiek.
Az áttörésnek elsőre bár tudok örülni, azért több olyan kérdés is felmerül ezzel együtt, ami kellemetlen érzéseket kelt. Tömören meg is tudom fogalmazni

/Angol/ Úgy tűnik, mintha valamiért megtámadták volna a bázist - vonom le a következtetést a mesterséges kórokozó kiszűrésekor. Az még nem világos, hogy ezért a támadásért egy másik cég, vagy a helyi őslakosok a felelősek, esetleg valami réges-régi "időzített bomba" a felelős.
/Angol/ Ha rájövünk arra, hogyan terjed - sikerülhet megfékezni, és talán idővel a forrása is meglesz - reménykedem. Persze a tesztelés is létfontosságú, hogy gátat vessünk a kontrollálatlan terjedésnek. Fey fél napos holnapi könnyítésével részben egyet tudok érteni. Elvégre egy kis rekreációs szünet még akár jót is tehet a munkának. De vajon tényleg megengedhetjük-e ezt magunknak? Viszont a bizalmas adatokkal kapcsolatban meg is kérdezem tőle
/Angol/ Elvileg holnap elhívtak merülni, de szerintem biztos, hogy megkérdezik, hogy mégis mi a fenét csinálunk, vagy hol tartunk. Van hivatalos álláspont, hogy ha rákérdeznek, hogyan is halad a kutatásunk, hogy mi a válasz? Mert a "szigorúan bizalmas" nem épp megnyugtató sablonválasz ha  összeesküvés-elméletek is keringenek az állomáson. Inkább valami pozitív válasz talán jobb lenne, ami reményt is adhat. Például, hogy már tudjuk, mi ellen kell gyógyszert fejlesztenünk. Sok konkrétumot nem ad - de szerepel benne az, hogy haladnak a kutatások és a jövőbeni gyógyulás esélye is ott lebeg - teszek javaslatot Feynek.

Aztán még megnézem, vagy egyeztetek a többiekkel, hogy megtudjam - mikorra vagyok beosztva, és az alapján írok Catherinának, hogy pontosan a nap melyik része is szabad számomra. Aztán a nyugodt alvást elősegítendő az éjszakát fél szem altatóval megfejelve kezdem, és előkészítem a kézi számítógépet, hogy ébredésnél fel tudjam írni az újabb kellemetlen élményeket.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #66 Dátum: 2021. December 27. 07:58:21 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár – 2. nap délelőtt - este
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall NJK: Yakiara Fey, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes


<< 2. nap Délután >>

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>

Fey által biztosított könnyített napon a délelőtti órákra vagy beosztva dr. Valeriya Medvedeve-vel és Dr. Elena Janakova-val így ebéd után az egész délutánod és estéd szabad amit meg is tudsz írni Catherinának. Fey-el a labormodul sarkában kialakított munkaállomásánál beszélgetsz miközben elmaradhatatlan kávéját kavargatja óvatosan ám ez a kávé valahogy sötétebbnek és testesebbnek tűnik a bázis étkezőjében kapható társainál és az illata is intenzívebb Fey türelmesen végig hallgat csak azt követően szólal meg.

- /Angol/ Nick ha kérhetem a jövőben a bázis megfigyelt területein legyen szíves és ne adjon hangot azon teóriáinak, hogy a bázist esetleg megtámadták egy a számunkra ismeretlen és új biológiai ágenssel, mert még valójában mi sem és főképpen önök sem tudjuk tudják mivel állunk szemben. Ruiz igazgató roppant módon paranoiás és hozzáfér a bázis teljes biztonsági anyagához és a bázis megtámadását hangoztató kijelentések csak még jobban felkorbácsolhatják paranoid személyiségét, ami higgye el egyáltalán nem kellemes, sőt egyenesen elviselhetetlen, ami párosul tejhatalommal is a bázison tartózkodók felett, így is szoros felügyelet alatt tevékenykedünk, gondolom nem szeretné, ha Ruiz utasítására Ritter biztonsági emberei állandóan a nyakunkban és sarkunkban lihegnének. Nick egyáltalán nem rossz, hogy vegyül a bázis személyzetével, de a szigorú hírzárlatot Ruiz igazgató rendelte el rajtam keresztül, szóval értem én, hogy a „szigorúan bizalmas” nem éppen megnyugtató válasz, de részemről jelenleg nincs kreatív mindenkinek megfelelő és kielégítő válasz, esetleg van valami konstruktív javaslata egy megnyugtató válasz kapcsán ? ? ? Amúgy halkan jegyzem meg, hogy az állomáson folyó kutatások 90%-a szigorúan bizalmas ezért arról a kutatók saját csoportjukon kívül nem nagyon beszélhetnek. Nos Nick várom a javaslatait……

Off-Topic: megjelenítés

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3230
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #67 Dátum: 2022. Március 15. 18:08:12 »

Nick Hall
Fey eligazítása a labormodulban nem tölt el felhőtlen örömmel. De azt a javára tudom írni, hogy legalább némi magyarázattal és udvariasan adja ki az utasításokat.
/Angol/ Bocsánat, nem állt szándékomban megnehezíteni a helyzetünket - mentegetőzöm - Viszont azt továbbra is tartom, hogy a legkényelmesebb válasz a szándékos behatás lenne - de akkor ezt a véleményt megtartom magamnak. Elvégre lehet, hogy ez a génmódosított kórokozó véletlenül szabadult el a saját laborjaink valamelyikéből. De annak legalább tudok örülni, hogy nem valami külső sugárzás vagy különös erőtér zavarta meg az emberek agyhullámait. Ami a hírzárlatot illeti - ha kérdezik, hogyan is állunk, én is maradok annál a verziónál, hogy a diri szigorúan bizalmasnak minősítette a munkánkat és az eredményeket. Ami ugyan nem túl sok, de majd beosztják maguknak - törődök bele. Ha ettől a választól nem tudnak igazán megnyugodni a bázis dolgozói, az már legyen dr. Hill problémája.
/Angol/ Viszont az akkor is hatalmas előrelépés, hogy kiderült - milyen jellegű fenyegetést is kell megállítani. Már csak azt kéne kideríteni, milyen úton terjed, és honnan jött - mormogom
/Angol/ Így már nagyobb esélyünk lesz rájönni, hogyan is terjed, és hogyan lehet megvédeni a még egészséges dolgozókat - Ezután én is folytatom a rám kiosztott feladatokat egészen vacsoráig.

Másnap délelőtt csatlakozom Dr. Janakova és dr. Medvedeve kettőséhez, hogy segítsem a munkájukat - akár mint kísérleti nyúlként. Végül a déli zárás után még egy könnyed ebédet engedélyezek magamnak. Aztán pedig a lakómodulomba megyek, és magamhoz véve a búvár kezeslábast, búvármaszkot és fényképező gépet - majd rövid töprengés után az orvosi eszközöket is hozzá csapva elindulok, hogy csatlakozzak Catherináékhoz. Mivel fogalmam sincs, hogy már kifutottak-e, ezért a földszint felé tartva írok is neki

<<Mára végeztem. Hol vagytok? Nick>>
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #68 Dátum: 2022. Április 11. 15:52:35 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár – 2. nap délután, - 3. nap délelőtt - dél
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall NJK: Yakiara Fey, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes


<< 2. nap Délután >>

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>

Fey láthatólag nem töri le flegmának is mondható megnyilvánulásod, úgy tűnik a maga módján élvezi a szópárbajaitokat és ezeket az asszókat használja ki, hogy finoman további információkat csepegtessen a társaságnak.

- /Angol/ Nick bár az állomáson folyó kutatások 90%-a bizalmas ám ha az megnyugtatja tájékoztatom, hogy a kutatások egyike sem irányul génmódosított korokozók fejlesztésére, így az majdnem teljesen kizárható, hogy egy itteni laborszökevény ágensről beszélhetünk. Majd, ha már kizártuk az összes lehetségest akkor marad a lehetetlen mint azt egy klasszikus nyomozó mondta bár nem pont így. Az állomáson folyó kutatások a környéken található gazdag és sokszínű biodiverzitások mellett valamilyen szinten mind összefüggenek a Long John-al és annak kialakulásával hiszen nem remélhetjük, hogy a Cliffside-i bányászmezők nem tartanak majd ki a végtelenségig és az anyag már nagyon mélyen beépült a gazdasági rendszereinkbe. Kivételesen itt és most a cég hosszútávon pénzt akar csinálni és nem fegyvereladásból, hanem az élet eladásából.

<< 3. nap Délelőtt >>

<< +4. szint 004-es orvosi közepes labormodul >>

Másnap délelőtt csatlakozol dr. Janakova és dr. Medvedeve kettőséhez, igazán egyhangúan telik az idő mindkét tudós belemerül a munkájába és a tőled frissen levett adatok elemzésébe a már megszerzettekkel együtt ám meg kell állapítanod, hogy dr. Janakova jéghideg hűvösségéhez képest dr. Medvedeve sokkal barátságosabb és mosolygósabb személyiség. Az idő szinte röpül a csendes és kihaltnak mondható laborban a mintavételezés után a két doki hagyja, hogy önjáróan tevékenykedjél. Dél körül Allison Montgomery jelentkezik be, hogy kora estére visszaérkeznek a szerencsétlenül járt kutatók táborhelyéről a begyűjtött adatokkal együtt.

<< 3. nap Dél - délután >>

<< - 0. Földszint nagy raktár modulok és személyi és teherbejárat, tengeralattjáró kikötő, uszoda>>

A könnyű ebédet követően dobsz egy üzenetet Catherinának amire percekkel később meg is érkezik a válasz <<Még a tengeralattjáró kikötőben. Akkor megvárlak. Cath.>> A kikötőhöz érkezve látod, hogy Catherina iszonyúan szexi feszes búvár kezeslábasban egy kutató tengeralattjáró mellet áll ami elég gyakori Poszeidónon a 12 méter hosszú, 2,7 méter átmérőjű és 15 tonna súlyú szivar akár 15.000 méteres mélységig is leereszkedhetnek különféle tudományos
felszerelésükkel és szenzoraikkal a mélységet kutatva a tengeralattjáró a pilótán kívül négy személyt képes még szállítani a tudományos felszerelésen kívül. Cath lábánál egy takaros csomagban sötét színű apró pikkelyeket formázó kopoltyús öltözék hever.

 
Off-Topic: megjelenítés