Szerző Téma: Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland  (Megtekintve 3934 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #15 Dátum: 2020. Január 26. 19:52:35 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás - Tárgyaló
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató - Eligazítás
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz – műveleti igazgató, dr. Valeriya Medvedeva – vezető orvos, dr. Scott Holmes – neurológus, dr. Stephen Hill - pszichológus.

Nicket következő kérdésére ismét Ruiz igazgató válaszol.

-   /Angol/El kell keserítsem Mr. Hall az élelmiszerek 98%-a poszeidoni eredetű és zömüket a Poszeidon tengereiben élő emberi fogyasztásra alkalmas élőlények adják mint például a Tridenthal (salmonidus poseidonus) természetesen az élelmiszerek megfelelő feldolgozás és előkezelést követően az élelmiszer higéniai szabályok betartásával kerülnek az állomásra, ha nem így lenne akkor az első expedíció bennszülöttei sem lettek volna képesek túlélni amikor megszakadt a kapcsolat a Földdel. A második expedíció csak „halottakat” talált volna, de nem így volt a telepesek túléltek sőt népesség szintjén a kezdeti 5.000 főről megközelítőleg 40.000 főre gyarapodott. Az élelmiszerállománynak csak 2%-át teszi ki a Földről származó luxuscikkek mivel a bolygók között történő tömegmozgatás továbbra is igen drága mulatság. Viszont a helyi viszonyokra tekintettel a környező területekről úgy 10-12%-nyi friss mondhatni nyers poszeidoni élelmiszer is található az állomáson. Elvégre a vízi vadászat is egyfajta sport és feszültségoldó tevékenység a karatén bevezetéséig nem egyszer ínyencségnek számító zsákmánnyal tértek vissza a búvár és a terepre kiküldött ökológus csapatok.


Beszéd közben Ruiz igazgató végig a tárgyaló asztalon előtte lévő perifériára szegezi tekintetét, valószínűleg számot vet a Coronado Állomás raktárkészletei tekintetében az elérhető nyilvántartások alapján.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #16 Dátum: 2020. Február 01. 17:46:55 »

Nick Hall

Az igazgató válaszára bólintok.
/Angol/ Köszönöm a beszámolót. Mivel helyben is fogtak élelmiszer alapanyagot, és joggal feltételezem, hogy az ivóvízbázis nagy része is pár kilométeren belülről származik - ezért sajnos ezt a fertőzés forrási lehetőséget is meg kell vizsgálnunk. Azaz hogy ki mikor milyen menüt fogyasztott, és hogy van-e összefüggés a fogyasztott ételek és a Coronado-hatás terjedése között - aztán végignézek a többieken, hogy miért csak én beszélek. Futólag eltűnődöm, hogy beszóljak-e nekik, de úgy vélem - hosszabb távon nem éri meg ezzel rontani a munkakapcsolatot.

/Angol/ Köszönöm, hogy az első felmerülő kérdéseimre megkaptam a választ! Ennek köszönhetően sikerült egy kissé jobban képbe kerülnöm! - mondom a vendéglátóinknak - De bizonyára tanult kollégáim is szeretnének szóhoz jutni, és feltenni a kérdéseiket, amik felett átsiklottam! - adom át a szót a többieknek.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #17 Dátum: 2020. Február 09. 16:56:11 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás - Tárgyaló
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató - Eligazítás
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz – műveleti igazgató, dr. Valeriya Medvedeva – vezető orvos, dr. Scott Holmes – neurológus, dr. Stephen Hill - pszichológus.

Nick kérdését követően úgy tűnik senkinek sem akaródzik kérdezni az látható, hogy Yakiara Fey, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam lementik a Nick által kipréselt adatokat ám további kérdések nem érkeznek. Ruiz igazgató még egy kicsit várakozik csak azt követően szólal meg ismét eléggé kimérten.
-   /Angol/Nos akkor hölgyeim és uraim Ritter biztonsági főnök elkíséri önöket a szállásaikhoz az első emeleten (+1. ) a rendelkezésükre áll három nagy lakómodul, valamint a harmadik szinten (+3. ) a kizárólagos rendelkezésükre áll egy közepes munka-modul (technikai-modul) és a negyedik szinten (+4. ) egy közepes labor-modul.

Ritter biztonsági főnök az állomás biztonsági embereit mellőzve kísér benneteket a szállásotokra lefelé haladva a 4. szinten megmutatja a rendelkezésetekre álló labormodult a 3. szinten pedig a technikai munkamodult.


A három nagy lakómodulból IB273/A/001-be Yakiara Fey, Feng Yao és Angelo de Fato, míg  a  IB273/A/002-be Snowfox Karl, Allison Montgomery és az „utolsó” IB273/A/003-as számú lakómodulba  Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam pakolja be a csomagjait. (A nagy lakómodulok 4-8 személyre vannak tervezve a 4 szellős a 8 zsúfolt. )

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #18 Dátum: 2020. Február 24. 19:42:18 »

Nick Hall

Tanult kollégáim kommunikációs készsége nem fejlődött ki igazán - vagy szimplán nem érdekli őket eléggé az életben maradás, hogy akár csak egy picit is hozzájáruljanak a csapat sikeréhez - érik meg bennem a felismerés. De legalább hamarabb elérkezik a pillanat, amely azzal kecsegtet, hogy végre lepakolhatunk. Így már Ruiz kimért szavai is sokkal szebben csengenek számomra. Jókedvűen bólintok, s el is kezek szedelőzködni.
/Angol/ Nem is tartjuk fel tovább önöket! Azt hiszem, a kollégákra ráfér még egy ki pihenés, hogy újult erővel vessék bele magukat a munkába, és tudásra szomjazó kérdésekkel bombázzanak mindenkit! - mondom a kis fogadó-bizottságnak, aztán Ritter nyomában vállamon a hátizsákkal távozom a tárgyalóból.
 
A negyedik emeleti laborba csak futólag kukkantok be - hiszen lesz még alkalmam bőven ott téblábolni az eredményekre várva. A technikai modult már egy fokkal nagyobb érdeklődéssel veszem szemügyre, de itt sem keresek még semmit - csak mintegy "átfutok" rajta. A lakómoduloknál érdeklődve figyelem a klikkesedést. Az ösztönöm azt súgná, hogy Angeloval vagy Karllal kéne egy szobába kerülnöm. De aztán inkább a józan eszemre hallgatok - és inkább olyan szobatársakat választok, akiket szükség esetén nekem is van esélyem ártalmatlanná tenni. Így végül a doktorok szekcióját erősítem én is - és a 003-as modulban kerítek magamnak egy ágyat. Pár percig elszöszölök a kipakolással, illetve azzal, hogy készítek magamnak egy adag kávét, majd a szobatársaimhoz szólok.

/Angol/ Ha senkinek nem esik nehezére, akkor öt perc múlva mindenki legyen a 001-es lakómodulban, hogy megtartsuk az első értekezletünket. Témánk az lesz, hogy ki hogy látja a helyzetet - közlöm velük. Nem várom, hogy egyetértsenek, de eddig nem tűntek túl szervezettnek. Utána átmegyek a kettes lakómodulba, és ott is szólok, hogy számítok a megjelenésükre Fey lakómoduljában. Ahova besétálva a konyhapultnak támaszkodva iszogatom a kávémat, és közben elárulom az itt lévőknek is, hogy mi történt
/Angol/ Ide szerveztem a lakógyűlést. Pár perc múlva kezdünk - közlöm velük a tényeket, és megvárom, hogy mindenki befusson.

/Angol/ Kedves kollégák! A német precizitás nem hagy semmit a véletlenre, ha teheti! Szóval mielőtt elkezdünk konzultálni, csukjuk be az ajtót, és tételezzük fel egy pillanatra, hogy a rendelkezésünkre bocsátott szobák be vannak poloskázva! - vetem fel az ötletet, és várom, hogy a nem kívánt lehallgatás ellen mit akar tenni a biztonsági személyzet - vagy hogy Angelo megcáfoljon. Aztán Fey felé fordulok.
/Angol/ Kedves Fey! Legyen olyan kedves, és nyugtasson meg! Mondja azt, hogy mivel maga egy picivel többet tudott az itteni karantén okairól - mint előrelátó és gondos vezető, alaposan felkészült rá - és nem csak Angelot hozta magával, hanem vegyelemzőket, személyi légszűrőket vagy legalább páncélmellényt a csapat minden tagjának, hogy minimálisra csökkentsük a beavatkozó egység mortalitási rátáját! - fordulok a biztonsági főnökünk felé. Aztán a válasz után a többiek felé fordulok.
/Angol/ Azt javaslom, hogy készítsünk idővonalat, hogy lássuk, mi várhat ránk! - javaslom - Figyelem, erős találgatás fog most elhangzani a részemről! - hívom fel a figyelmüket - A bázis ideális helyen van. Védett öböl, ami nem csak a természet tombolása ellen nyújt védelmet, hanem gondolom a halászatot is segíti - és a part is jól használható - azaz nem szirtes, sziklás - nézek ki az ablakon, hogy valóban így van-e.
/Angol/ Ez mint tudjuk, nem nekünk tűnt fel először, de az itt alapított bennszülött falut elhagyták. A hely mint mondtam, ideális. Azaz ha múló problémával állnak szemben - például háborúval - egy-két emberöltő alatt visszaszivárognak a népek, és újra letelepednek a régi falu helyén - de nem ez történt. Ez alapján azt is mondhatnám, hogy nem véletlenül nincs itt jó ideje település. Ha van köztünk antropológus vagy más szakterület képviselője, az talán megtudhatna valamit az őslakosoktól - nézek végig rajtuk - Felteszem, csak egy tanácsot fognak adni  - tűnjünk el amíg lehet. Mert ha volna könnyű megoldás, akkor ez a rész is lakott lenne - de cáfoljon meg az, aki akar! - várok ki egy kicsit - Viszont talán van rá valamilyen helyi növény, ami csökkenti a tüneteket...
/Angol/ S most lássuk a mostani eseményeket! Van két cetfélénk, akik elég paranoidok lettek ahhoz, hogy el akarjanak tűnni a cég látómezőjéből. Vagy csak a cég szimplán kinyírta őket, hogy eltussoljanak valamit - de kicsúszott a kezükből a dolog - tűnődök el -A b verzió az, hogy elfogadjuk a feltételezést, hogy ők voltak az első fertőzöttek. Mivel cetfélék, ezért feltételezhető, hogy vagy a víz alatt - talán a ritka rája jellegű helyiek, vagy az elfogyasztott helyi táplálékkal fertőzöttek meg. Ha van geológus kolléga, talán víz alatti vulkántevékenységre, gázokra is gondolhat - elvégre Új Hawaii elég közel van a térképen - vonom meg a vállam
/Angol/ De nézzük csak a tüneteket! Paranoia? Mint mikor kioperálod magadból a nyomkövetőt? Pszichopaták? Azokkal elég nehéz együtt dolgozni a megfelelő gyógyszeres kezelés nélkül. Ne felejtsük el, hogy mi vagyunk az új húsok a karanténban! Azaz feltehetőleg mi fogjuk utoljára produkálni a tüneteket. S íme a tíz pontos kérdés: mennyire nehéz együtt dolgozni egy pszichopata igazgatóval, biztonsági főnökkel vagy más vezető beosztásúval? Milyen károkat tud okozni a cégnek, és ami a fontosabb, milyen károkat tud okozni nekünk? A bürokratikus betartástól kezdve az elzárásunkig, a nyomozás akadályoztatásán át egészen a bázis reaktorának felrobbantásáig széles lehetőségük lesz megkeseríteni az életünket. A javaslatom az volna, hogy Fey kisasszony váltsa le a kulcsembereket, és vonja vissza a jogosultságaikat a vizsgálat végégig. Semmi kedvem egy hét múlva azért idegeskedni, hogy Ritter  biztonsági főnökre is vadászni kelljen egy ellenünk programozott bázison... - várom, hogy mit szólnak hozzá, mert bármilyen szépen is csomagoljuk, ez akkor is puccsnak, lázadásnak hathat.
/Angol/ Illetve még egy észrevétel a szobabeosztást illetően. Ha nincs szerencsénk, pár nap múlva pár elgurult gyógyszerű dolgozó ki akar majd nyírni minket. Ha a szerencsétlenje a 001-es lakómodulban akar vérengzeni, nem sok esélyt adnék neki. Ha a 002-es lakómodult pécézi ki - ott már egy fokkal nagyobb esélye van - de akkor sem irigylem a választását. Ellenben a 003-as lakómodul lakói közt egész csinos vérfürdőt lehetne rendezni, mire odaér a segítség. Csakhogy ha az amúgy csinos orvosaink elhaláloznak, azzal jelentősen csökkennek az esélyeink a krízis leküzdésére. Ezért bármennyire is megterhelő unalmas, kocka orvosokra vigyázni a fegyvermániás szekciónak - talán nem elvetendő ötlet a biztonsági személyzetet felosztása a lakómodulok közt. Vagy akár csak két lakómodul használata. Nagyobb tömegben könnyebben legyűrhető egy támadó. Ha pedig egymás idegeire kezdünk menni a Coronado hatás miatt - akkor még mindig van hova szétköltözni. Talán megfontolandó - de ebben szerintem Fey kisasszony a szakértő. S most a lényegi kezdésről...
/Angol/ A jelenleg fertőzöttnek titulált dolgozói állomány adatait szűrni kéne időbeosztás, beosztási hely, szálláshely, nem, kor, vércsoport, étkezési szokások és szabadidős tevékenység, meg egyebek alapján - vagy térképre vinni a mozgásukat - hogy találjunk valami közös pontot. Amit aztán össze lehetne vetni a nem fertőzöttek hasonló adataival - hogy hátha van valami olyan nyom, ami kiszűri, hogy min keresztül vagy hol is történik a fertőzés...
- zárom a gondolataimat, és várom a bírálatokat, hogy ne legyek ennyire pesszimista, vagy csak ne károgjak előre. De úgy gondolom, hogy ha ezeket a kellemetlen kérdéseket előre kitárgyaljuk - annál kisebb az esély arra, hogy később végzetesen meglepjenek minket.
/Angol/ Én befejeztem, ennyit akartam mondani. Most jöhetnek az érdemi észrevételek! - teszem le a csészémet magam mellé.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #19 Dátum: 2020. Március 01. 16:43:54 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás – 1. emelet 001-es nagy lakómodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Nick Hall – „Magánakció”
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato.

Miután mindenki beszállingózik a 001-es nagy lakómodul felső részén a konyha szekció mellet elhelyezkedő „társalgóba” eléggé szűkösen vagytok a munkaasztal mögött Yakiara üldögél míg Angelo méreteiből adódóan inkább a lépcsőnél álldogál majd Nick felvetése kapcsán Angelo füleknek beillő antennái mozgásba kezdenek kis idő múlva visszalapulnak a koponyalemeze mögé csak ezt követően szólal meg kellemes baritonján amiben nyoma sincsen szintetikus hangképzésnek vagy torzulásnak.
-   /Angol/Aktív lehallgató eszközöknek nyoma nincsen ellenben valaki aktív fehérzajjal árasztotta el a lakó modult az intézkedést távirányítással végzi és a modul audio szórakoztató központját hangolta át fehérzaj generátornak.
Angelot követően dr. Emily Swam szólal meg apró mosolyt megeresztve.
-   /Angol/Utólagos engedelmükkel lezártam a három lakómodul hálózatát valamint igen az audio rendszert felhasználva fehérzajjal árasztottam el a területet, mert ahogyan Mr. Hall is említett a germán precizitás nem ismer határokat és valószínűnek tartom, hogy Ritter biztonsági főnök roppant alapos egy ember és egyáltalán nem tetszik neki, hogy ilyen összetételű csapatot kapott a nyakába.
Dr. Swam-ot követően Nick egy egész kis szónoklatot ad elő ami már már a lázadás határát súrolja és nyíltan „felelősségre” vonja Yakirat aki csak egy cápamosolyt ereszt meg tökéletes arcélével, mielőtt megszólalna, miközben beszél minden modorosságot nélkülöz ezért az angolján érezhető az orosz akcenktus.
-   /Angol/Kedves Nick más helyzetben még akár azt is gondolhatnám, hogy a kávézás és a lehengerlő támadása egyfajta közeledési forma, el kell keserítsem a teljes helyzetről Ruiz igazgató igazított el pár perccel ezelőtt. Az igazgatótanács Cliffside-n csak szűkszavúan nyilatkozott egy roppant fertőző valószínűleg biológiai ágensről amely miatt karantént kell elrendelni a Coronadon és helyben végezni a kutatásokat, majd kifejleszteni az ellenszert és megszüntetni a fertőzést ezen túl csak egy listát kaptam amiből összeválogathattam az itt jelenlévő csapatot a Biogene megbízható és agilis alkalmazottai közül, bár igaz jobban is gyanakodhattam volna mivel az igazgatótanácsból  Dominique Voronov a volt GEO békebíró jóváhagyta, hogy a magunkkal hozott biztonsági személyzet 25%-át fullborgokkal töltsem fel ez jelenleg egy főt jelent Angelo személyében.
Továbbá Nick sajnos nincsen felhatalmazásom arra, hogy ahogyan fogalmazott a kulcsembereket leváltsam, de ha lenne, akkor sem vagyunk elegen, hogy mindenkit monitorozzunk és helyettesítsünk, ha tetszik ha nem együtt kell működjünk a helyiekkel. Jelenlegi helyzetben ahhoz van jogköröm, hogy elrendeljem a kiemelt posztokon lévők és a biztonsági személyzet napi szintű szűrését és ha a jelek rajtuk is mutatkoznak akkor elzárassam őket, ám ez 10-12 fő napi pszichológiai és neurológiai vizsgálatát jelenti, ha ezt szeretnék akkor az orvosi csapatnak el kell sajátítania dr. Scott Holmes – neurológus és dr. Stephen Hill – pszichológus módszereit és metódusait ezen folyamatok a kutatástól vonnak el időt és energiát. Választhatunk, hogy megpróbáljuk kordában tartani a kordában tarthatatlant, vagy minden erőnkkel a kutatásokra összpontosítunk, hogy az idővel történő vesszőfutást mi nyerjük meg a fertőzéssel szemben. Nos mit választ Nick?
Először gyűjtsünk be minden elérhető adatot és személyes benyomást, az orvosi csapat kezdjen mintavételezésekbe és elemzésekbe ja és Nick esténként ellenőrizze Angelo rendszereit és ha kell töltse fel a szükséges készletekkel víz oxigén vitaminok, ahogyan láttam a munkalabor amit kaptunk többek között erre is alkalmas és esetleg felkereshetné Wilsonnal karöltve dr. Nuri Ochoa Riost és dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológus ha már ennyire érdeklődik a cetfélék íránt, nem mondom, hogy nem joggal. Ezt követően esetleg dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológussal beszélhetnének az eltűnt, meggyilkolt biológusokról is és ha nem túl kényelmetlen Joshua Wilson,  Dr. Ernest Lowhton, Allison Montgomery és Karl kilátogathatnának a terepre a szigeten, terepszemlére és mintagyűjtésre, esetleg a régi bennszülött falú romjait is meglátogathatnák a parton, vagy az itteniektől begyűjthetik az információt amivel rendelkeznek róla és, hogy folytattak e kutatásokat a falúval kapcsolatban lehet, hogy a homok alól ástak elő valamit. Kara Nadia Thessaly és Feng Yao átvizsgálják biztonsági szempontból az épületet esetleg összemelegedhetnek a helyiekkel, ha ezért utálniuk kell akkor legyen kellenek a pletykák is, bár szerintem Ritter biztonsági főnököt elnézve a biztonsággal nem lesz probléma és Ruiz igazgatót ismerve az adminisztráció is patika tiszta, amíg maguk dolgoznak addig tartom a frontot Ruiz igazgató és Ritter biztonsági főnök ellenébe és kijárom a forrásokat az önök részére, bár ahogy néztem abban sincsen hiba. A kapcsolatot Angelon keresztül tartjuk az ő rendszeri biztosítják a mobil kommunikációt ő lesz a mobil kommunikációs központunk, aki képes idegi csatlakozáson keresztül optikai és audio jeleket küldeni az hagyja nyitva a csatornáját a jelfolyam biztosítása végett aki pedig nem azoknak hoztam néhány smart-google szemüveget amit összehangolhatnak Angelo-val így bár a magánéletük korlátozódik de nem vesznek el adatok semmilyen körülmények között. Amúgy pedig kezdjék meg a megkapott adatok szűrését Nick irányelvei alapján amik egyáltalán nem rosszak még ha nem is csomagolta őket tárgyalóasztalhoz kellően.


A begyűjtött adatok szűrése (a eddig megkapott és letöltött adatok kapcsán) :
- Cetfélék helyadatai: Navigáció, Nyomkövetés, Túrázás
- Biológusok boncolási és helyszíni adatai kapcsán: Sebészet, Törvényszéki orvostan, Nyomkövetés
- Személyzet elváltozásainak elemzése: Pszichológia, Törvényszéki orvostan

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #20 Dátum: 2020. Március 03. 20:05:37 »

Nick Hall

Angelo válaszára kissé felszalad a szemöldököm, hogy aztán Miss Swamra nézek elismerően. Eddig látszólag nem sok hasznát láttuk, de most kellemes meglepetést okozott. Végre valaki saját magától is képes cselekedni!

Yakira válaszára futó mosolyt eresztek meg

/Angol/ Kár türelmetlenkedni - mindennek eljön az ideje - válaszolom Yakirának a közeledésre, hogy aztán tényleg kissé  csalódottan hallgassam a magyarázatot, hogy miért nincs védőfelszerelés. A jogosultságok visszavonásával kapcsolatos válasza kevésbé okoz meglepetést számomra - mondhatni hasonló választ vártam. Így csak egy bólintással jelzem, hogy megértettem. Sajnos abban is van ráció, hogy a felső vezetők érinthetetlenek, mint ez elektromos vonatoknál. S a monitorozásuk valóban sok erőforrást emészt fel - így nem is kapaszkodok ebbe a lehetőségbe. Ezért Yakira kérdésére válaszolván
/Angol/ Ha nem zárhatjuk el őket, akkor felesleges monitorozni őket. Ha és amikor tényleges veszélyt jelentenek ránk - ráérünk majd akkor ártalmatlanítani őket - nézek Angelora - de annak a reaktornak lekérem majd a leírását, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen átnézni vagy improvizálni - ha biztonságosan le akarjuk kapcsolni.
A felvázolt javaslatokra egyetértően bólogatok - elvégre most még mindenhonnan próbáljuk begyűjteni az információkat, hátha rábukkanunk valamilyen nyomra. Angelo szervizelésére is bólintok - s erősen remélem, hogy legalább ő saját ellátmánnyal érkezett, és nem a bázis készleteire lesz rászorulva. Az különösebben nem érdekel, hogy Ruiz mit és hogy könyvel el - mert nem ezért vagyok itt.
Amikor arról esik szó, hogy Angelo lesz a kommunikációs központ, bólintok. Nem tölt el lelkesedéssel a gondolat az optikai jeleket illetőleg - mivel nem vagyok az az exhibicionista fajta - de két hétig csak kibírom, hogy folyamatosan "adásban" leszek. Van az a pénz - nyugtatom magam - no meg a biztonságom is fontos ugyebár.

/Angol/ Nem diplomatának vettek fel - erősítem meg a tényt, amire már mindenki rájöhetett Yakira zárómondatára - Gondolom az alapszabály, hogy a lakómodulokon kívül lehetőleg mindig legalább párban közlekedjünk - kérdezem Yakirától, aztán a többiek felé fordulok.
/Angol/ Pár alapadatot tudok mindenkiről - de sajnos a szakterületet illetőleg csak találgatni tudok. Úgy hogy szeretném, ha mindenki pár szóban összefoglalná, hogy mihez is ért igazán. Mutatom, hogy mire gondoltam! Nick Hall vagyok. Értek a biokémiához, kémiához, elsősegélyhez, orvosláshoz, sebészethez, gyógyszerészethez, elektronikához, mechanikához és számítógépekhez. Konyítok a pszichológiához és állatorvosláshoz, valamint belekontárkodtam a törvényszéki orvostanba. Specialitásom, hogy harci helyzetekben gyorsan legyűrnek. Szeretek írni, fotózni és túrázni, és utálom a hideget, meg a lelakott mosdókat. Nagyjából ennyi - Hallgatok el, és várom, hogy más is elárulja, hogy mivel is járulhat hozzá a sikerhez. Végül zárásként megemlítem:
/Angol/ Aki igényli, annak a szemüvegét ráhangolom Angelo távközlési moduljára - ajánlom fel, de gondolom Miss Swam nem szorul rá a lehetőségre - De előtte mindenki mondja azt, hogy: Karantén! - húzom elő a fényképezőgépet, hogy a mai csoportképet elkészítsem a jelentés mai bejegyzéséhez. Nem kötöm az orrukra, de minden nap szándékomban áll fotókat készíteni lehetőleg mindenkiről akivel napi kapcsolatban fogok állni. Talán az apró, nem feltűnő "leépülés" jeleit ezzel sikerül időben észrevenni. Végezetül
/Angol/ Kérdés? - érdeklődök, aztán ha nincs, akkor én befejezettnek tekintem a gyűlést.

/Angol/ Köszönjük a vendéglátást! - fordulok Yakira felé, aztán begyűjtöm a szemüvegeket, és Angelora hangolom őket. Amint ezzel végeztem, felkapom a csészémet, és visszasétálok a "saját" körletembe. Elmosogatva magam után megkeresem Wilsont és a két doktornőt

/Angol/ Helló! Van kedve valakinek meglátogatni velem Escobart? Hátha van valami használható elképzelése! - kérdezem, aztán picivel később valóban fel is keresem vagy keressük.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #21 Dátum: 2020. Március 27. 18:31:12 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás – 1. emelet 001-es nagy lakómodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Nick Hall – „Magánakció”
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato.

Nick beszédét követően először Yakiara szólal meg

-   Bár Nick kedves kis rapid önéletrajzot adott magáról én személy szerint ezt most kihagynám, szerintem mindenki ismer én vagyok az aki ezt a csapatot koordinálja és a helyiek hatalmával szemben a csapat szakembereinek akaratát átviszem a siker érdekében valamint én vagyok az a személy akinek a feje a porba hull ha nem sikerül a fertőzést megállítani és lesznek túlélők. A jelenlegi pozíciómat a cégnél önmagamnak köszönhetem, mondhatni alulról küzdöttem fel magam és nem félek bemocskolni a kezemet, ha a helyzet eldurvulna. Nick sajnálom de tőlem hivatalosan nem kaphatja meg a reaktor tervrajzát, ha valahogyan máshogy hozzájut és nem tudok róla akkor az nekem nem fáj és egy esetleges vizsgálat során nem kell hazudnom róla.

Yakiarat követően Karl veszi át a szót

-   Nem vagyok a szavak embere legyen elég annyi, hogy a VÉSZ ideje alatt otthagytam a közép afrikai rezervátumot és beálltam a GEO légierejéhez végigharcoltam a légierő kötelékében a VÉSZ teljes idejét elvezetek vagy távirányítok szinte bármilyen járművet a nyugdíjas éveim kereset kiegészítése képpen álltam be a céghez és bármilyen meglepő a hobbi a vadászat.

Karlt követően mély reszelős hangon Montgomery szólal meg

-   Egyike vagyok az elsőknek a fajtámból úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy valószínűleg én vagyok az egyik legöregebb személy a csapatban és igen nem titok, hogy az újabb megfiatalításomhoz szükséges beavatkozásra gyűjtök a cégnél. A német hadsereg kötelékében végigharcoltam a konfliktusokat az első expedíció indításáig azon sajnos nem lehettem rajta mivel a víziformáknak kedvezett a VÉSZ évei alatt a megmaradt vadonok közelében lévő rezervátumokban dolgoztam, mint vadőr és rendfenntartó a céghez a 2094-es kolumbiai válság idején csatlakoztam. Specialitásom a túlélés és mások életben tartása zord környezeti körülmények között valamint az embervadászat és előéletemből kifolyólag természetesen értek a törvényszéki orvostanhoz és a törvénykezéshez valamint ismerem a vadon élő állatok viselkedését és felépítését, no meg sokféle civilizációs és társadalmi közegben eligazodom a nyomortól a céges tárgyalókig.

Fajától szokatlanul kellemes hangon Karana folytatja a sort.

-   Mivel nem titok GEO rezevátumban születtem és az első adandó alkalommal kaptam az áttelepülés lehetőségén mivel megbabonáznak az érintetlen területek a Biogenehez már a Poszeidonon való tartózkodásom alatt csatlakoztam, jelenleg a biztonsági szolgálatnál vagyok és az a feladatom, hogy a csapat többi része zavartalanul és biztonságosan elvégezhesse a feladatát és ehhez az összes szükséges készséggel és képzettséggel rendelkezem.

Karanat követően Feng veszi át a szót.

-   A marsi kolóniákon születtem és az ottani kietlenséghez képest a Poszeidon kész felüdülés Karanahoz hasonlóan szintén a biztonságiakhoz tartoztam a Biogene előtt szolgáltam a GEO rohamosztagaiban ennek köszönhetően főleg a katonai élettel kapcsolatos dolgokhoz értek a hobbi pedig a szakácskodás.

Dr. Ernest szólal meg.

-   A földön elismert tudós voltam ám egy egyetemi katedrát hagytam hátra, hogy a Poszeidonra jöhessek ami egy ökológiai aranybánya és titkainak töredékét sem tártuk még fel a biológiai és fizikai tudományok valamint a terepmunka az erősségem ám nem áll távol tőlem az orvostudomány sem ám abból inkább az elsősegélyben és a boncolásban jeleskedem szeretek búvárkodni és hegyet mászni ám ez utóbbit itt a Poszeidonon hanyagolnom kell, mivel a Földön nem egyszer civilizálatlan területeken végeztem terepmunkát ezért tűrhetően bánok a pisztolyokkal és puskákkal is.

Dr. Elena veszi át a szót orosz akcentusa érezhető.

-   A moszkvai orvostudományi egyetemen végeztem mondhatni vörös diplomával, mint epidemologus, de a Biogene biztosította számomra a magas szintű kutatási lehetőségeket. Erősségem a mikrobiológia és az orvostudomány, mivel a kutatásaim eléggé lefoglalnak ezért a hobbim valójában a kutatásokból írt tudományos disszertációk.

Emily folytatja a doktornő után

-   Neurológiából  doktoráltam valójában neurológus vagyok ám értek a idegsebészethez is valamennyire és a hobbim bármilyen hihetetlen is a mesterséges intelligencia kutatás, emellett nem idegenkedem a vízi sportoktól és érintőlegesen van fogalmam a törvényszéki orvostanról is.

Angelo csak a legvégén szólal meg, miután úgy tűnik, hogy Wilsonnak egyenlőre nem akaródzik megszólalnia.

-   Hölgyeim, uraim rólam elég ha annyit tudnak, hogy 2019-ben a Zero Nation „ökoterrorista” csoportosulás tevékenységének köszönhetően végzetesen lebénultam ám előtte is már a különleges erőknél szolgáltam a megváltást számomra az idegcsatlakozók kapcsán történő 2025-ös áttörés jelentette aztán a 2073-as konfliktusba helyrehozhatatlanul roncsolódott a testem a Renraku akkor ajánlotta fel az agyam biopodba való helyezését. Szóval elmondhatjuk, hogy az eltelt közel 200 évet, mint bérbe adható zsoldos szolgáltam le zűrösebbnél zűrösebb konfliktusokban és mocskosaknál mocskosabb helyzetekben lelkiismeret furdalás nélkül megteszem a szükséges lépéseket, hogy a feladat teljesítéséhez szükséges személyeket a fizikális veszélyektől megóvjam. Jelenlegi jelenlétemet a Biogene és Renraku között létrejött „bérbeadási” megállapodásnak köszönhetik. Figyelmeztetem önöket, hogy hangstressz analizátorral rendelkezem, így a hazugságokat jó eséllyel kiszűrőm vagy felismerem és az elmúlt évtizedekben professzionális szintre fejlesztettem azon tudományomat, hogy a vonakodókból az elhallgatott tikokat vagy információkat kiszedjem, felhatalmazásom van arra, hogy bármikor fizikai erőszakot alkalmazzak a cél elérése érdekében, vagy akkor ha valaki megpróbálja manipulálni a rendszereimet. Amíg egy oldalon állunk addig senkinek semmi félnivalója nincsen, ám ha árulás gyanúja merül fel, az érzékenyen érinti személyemet, nem szeretem sem a kémeket sem az árulókat főképp nem a terroristákat.

A beszámolókat követően már éppen oszlana a társaság miután Nick mellé kísérőnek dr. Ernest jelentkezik, hogy látogassák meg dr. Escobart, megszólal dr. Janakova.


-   Javaslom, hogy mielőtt szétszéledne és megfertőződne a csapat most látogassa meg a +4. szinten lévő labormodult, hogy dr. Swam-al mindenkitől vér, vizelet és szövetmintát vehessünk, valamint, hogy mindenki teljes testscanjét és neurális térképét rögzíthessük a kórós elváltozások észleléséhez

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #22 Dátum: 2020. Március 31. 18:57:13 »

Nick Hall

Yakira rövid válaszára csak mintegy bólintok. Jó tudni, hogy nem csak azért lett főnök, mert jó a fekvése. A reaktor tervrajzaival kapcsolatban megvonom a vállam. Majd megoldom akkor egyedül. Karl, és a többiek nem okoznak csalódást - tömören összefoglalják, hogy mit is várhatunk tőlük. Montgomery például kifejezetten ideálisnak tűnik a szigeten elhalálozott tudósok táborának átnézésére. A társaságból talán Dr. Elena hobbija az egyetlen, amelyről elsőre egyáltalán nem a kikapcsolódás szó jut az eszembe - de Emily válasza is határesetnek tűnik. Angelo beszámolója tűnik a legérdekesebbnek, s kíváncsi tekintettel vizslatom. Az ő munkakörét és helyzetét tekintve nem tűnik egyszerű feladatnak két évszázadon át megőrizni az elméje épségét. De abban biztos vagyok, hogy valahogy sikerült, hiszen különben nem lehetne most itt. Rá különösen vigyázni kell majd - nehogy megfertőződjön - mert akkor még sok emlékezetesen kellemetlen percet fog nekünk okozni.

Végezetül amikor a videóhálózat kerül szóba nem nagyon tiltakozom, de ezek után még nem tudom, hogy fogok valamit úgy megszerezni titokban - például a reaktor leírását - hogy ne legyen gyanús, vagy hogy ne kapcsoljam ki egy időre a videologot. Dr. Ernest jelentkezésére biccentek - legalább nem kell egyedül mennem dr. Escobarhoz. Dr. Elena nyersen őszinte javaslatára halványan elmosolyodom. No nem azért, mert hülyeséget mondott, hanem azért, mert mint járványügyi szakértő - ő sem feltételezi, hogy fertőzés nélkül meg fogjuk úszni. Az egész társaságból talán ő tűnik most a legfontosabb szakembernek.

/Angol/ Nem rossz észrevétel! - jegyzem meg - Amint megvan az első pozitív eredmény, akár majd vissza is nézhetjük, hogy az előző vizsgálat óta merre járt, kivel találkozott a beteg. Talán segít majd valamit az az információ is - remélem.

Aztán meglátogatjuk a labort, ahol előre engedem azokat, akik esetleg terepre akarnak menni. Angelo esetében talán a logfile-ok és érzékelő szenzorok adatait és az állapotdiagnosztikai adatokat lehetne lekérni.

A mintavételezés után Dr. Ernesttel elindulunk, hogy meglátogassuk dr. Escobart. Út közben már rácsatlakozom Angelo audiovizuális hálózatára, hogy aki akarja, figyelemmel kísérhesse a találkozót.

/Angol/ Mosolyogj doki! - mondom Dr. Ernestnek - Adásban vagy! - figyelmeztetem, nehogy most akarjon cuki seggekről beszélni - Ha valakinek kérdése vagy észrevétele lesz a látottakkal vagy hallottakkal kapcsolatban - az nyugodtan tegye fel a kérdéseit, hogy megkérdezhessem - de ha kérhetem - ne egyszerre akarjanak beszélni! - hívom fel az esetleges érdeklődök figyelmét

- Micsoda egy elcseszett valóságshow!
- jegyzem még meg, aztán bekopogok vagy csengetek (ha van csengő) dr. Escobar ajtaján amint odaértünk. Kíváncsi vagyok, hogy dr. Escobar - mint vezető biológus - hogy látja a helyzetet, és hogy mi az amit már sikertelenül próbáltak, hogy meggátolják a fertőzés terjedését.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #23 Dátum: 2020. Április 11. 18:54:35 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás – 1. emelet 001-es nagy lakómodul - +4. emelet 004-es labormodul – és később +4. emelet 001-es földtani labormodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – délután - 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Nick Hall – „Magánakció” és „Forró nyomon”
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato.

Angelo kivételével aki harmadik szinten elválik tőletek és birtokba veszi a rendelkezésetekre bocsájtott technikai modult mindannyian felvonultok a negyedik emeleten lévő számotokra kiutalványozott labormodulba, ahol Janakova és Swam munkához látnak és szépen sorban mindenkitől különböző mintákat vesznek, majd a vizsgálatok végén mindenkit befektetnek egy teljes test letapogatásra, már délutánra jár az idő amikor Lowhtonnal végre meg tudtok indulni dr. Escobar felé aki az állomás számítógépe szerint a negyedik szinten lévő földtani laborban találhat.

<< délután +4. szint 001-es földtani labormodul >>

A labormodul szinte kong az ürességtől csak ketten tartózkodnak bent az egyikben dr. Escobart vélitek felismerni aki puritán ám elegáns felöltöt és hozzá illeszkedő pantallót visel, rátok pillant és pillanatnyi habozás és köntörfalazás nélkül egyenesen a lényegre tér.


-   /Spanyol/ Jó napot uraim miben segíthetek?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #24 Dátum: 2020. Április 19. 15:27:15 »

Nick Hall

Szerencsére nem kell túl messzire menni ahhoz, hogy meglátogassuk Escobart a vizsgálatok után - hiszen ugyanazon a szinten tartózkodik ő is. Ha mást nem, jó kilátása van - igaz, ha nem épp a szigetre néznek az ablakok, akkor elég egyhangú a végtelen víz látványa.
/Angol/ Vajon lehetséges-e olyan típusú háttérsugárzás, amely sajnálatos módon esetleg az agy elektromos kommunikációjában okoz zavart, és ezzel változtatja meg a sugárzásnak kitett alanyok viselkedését? - teszem fel a költői kérdést a közös csatornán - hátha erről valakinek eszébe jut valami. Mert könnyen lehet, hogy akkor nem is biológiai fertőzésről van szó...
A labormodulban szerencsére nincsenek sokan - így talán nem szakítunk félbe valami fontos megbeszélést. Escobar kérdésre rápillantok Lowhtonra, hogy akar-e beszélni, aztán ha nem él a lehetőséggel, megszólalok

/Spanyol/ Jó napot dr Escobar! Nemrég érkeztünk egy kisebb csapattal - de gondolom már hallott róla. A kollégám Dr. Lowhton - ökológus, én pedig Nick Hall vagyok, ovostechnikus - mutatom be magunkat, és futólag megnézem magamnak a másik bent tartózkodó kollégát.
/Spanyol/ Igazából a Coronado-hatással kapcsolatos meglátásaira lennénk kíváncsiak. Mert az igazgató ugyan ellátott pár vázlatos információval, de azt hiszem a valódi tájékoztatást Ön tudná megadni azzal kapcsolatban, hogy eddig mire jutott. Kérem vezesse elő az elméletét, és az eddig tapasztaltakat
- és hogy milyen vizsgálatokat végeztek eddig, és azok milyen eredményekkel zárultak!
- húzom elő a fényképezőgépemet - Szabad? - teszem fel a kérdést, és ha engedélyt kapok rá, akkor mind Escobart, mind a munkatársát lefotózom.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #25 Dátum: 2020. Április 21. 18:25:39 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás +4. emelet 001-es földtani labormodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – délután - 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall, NJK: Dr. Ernest Lowhton, dr. Bastien Mascarenas Escobar.

A közös csatornán feltett kérdésedre meglepő módon Angelo jelentkezik be ám egy pillanatra bepillantást nyerhetsz a kiborg vizuális érzékelésébe és az eléggé gyomorforgató a látómezőben szellemképként mindenféle statisztika úszik a valószínűsíthető veszélyforrások pedig vörös kontúrral vibrálnak, miközben valószínűleg az idegrendszeréhez kapcsolt harci számítógép veszélyességi sorrendben sorban befogja a célpontokat és javaslatokat tesz a semlegesítésükre.

-   /Angol/ Amíg maguk a laborban voltak bázis mintákat és lenyomatokat adni dr. Janakovanak addig a rendelkezésünkre bocsájtott technikai modulban lefuttattam egy teljes spektrum analízist és a számítógép nem talált semmilyen káros sugárzást sőt még a támaszpont erőművének háttérsugárzását sem tudta kimutatni, elméletileg ez azt jelenti, hogy tökéletesen árnyékolva van.

<< délután +4. szint 001-es földtani labormodul >>

Escobar türelmesen kivárja amíg bemutatkoztok Lowhton csak röviden szól hozzá a mondandódhoz az is csak a bemutatkozásra szorítkozik egyenlőre.
-   /Spanyol/ Jó napot dr. Escobar, Dr. Ernest Lowhton ökológus vagyok a földről.
A fotó kapcsán feltett kérdésedre csak rövid cinizmust enged meg magának.
-   /Spanyol/ Ahhoz képest, hogy állítása szerint orvos viselkedésében inkább sajtós jegyeket mutat Mr. Hall.
A kérdésed kapcsán röviden elgondolkozik mielőtt válaszólna.


-   /Spanyol/ Félek uraim, hogy rossz helyen kérdezősködnek a személyzet egyes tagjainak pszichológiai elváltozásával dr. Hill és dr. Holmes foglalkozik, már ha az elváltozás alatt az önök által említett Coronado – hatást értik, mi itt biológiai kutatásokat végzünk de a Poszeidon és élővilága kapcsán. Dr. Hester vezette a szárazföldi kutatásokat a dzsungelben és a felszíni korallszirteken míg jómagam a vízalatti kutatásokat koordinálom és a xenoszilikát hatásait vizsgálom a helyi élővilág kapcsán, bár eddig nem tudtunk kimutatni semmilyen kölcsönhatást, valamint úgy tűnik, hogy egyetlen organizmust sincsen ami hasznosítaná az ércet

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #26 Dátum: 2020. Május 15. 20:26:27 »

Nick Hall

Angelo válaszára aprót biccentek, aztán rájövök, hogy talán  szavakat inkább tudják értelmezni a kommunikációs csatornán keresztül.
/Angol/ Köszönöm az információt! Azt hiszem ez jó hír annak ellenére, hogy épp most kukáztuk az egyik remek elméletemet! - válaszolom.

Escobar megjegyzése nem igazán zavar, csak mintegy bólogatva értek vele egyet

/Angol/ Jó meglátás! Az a helyzet, hogy szeretem a jelentéseimet sok képpel teletűzdelni, valamint pár hónapig volt szerencsém egy bulvárlapnál fotósként dolgozni még a tanulmányaim alatt. Azóta sem tudtam leszokni erről.
Végighallgatom a rövid lerázó szövegét, aztán hümmentek
/Angol/ Mit tudna mondani Dr. Hesterről? Egyébként pedig elmondhatjuk, hogy a kutatásuk közben nem bukkantak új élőlényekre, anyagokra, vegyületekre? Az elmúlt három hétben nem történt semmi különös vagy szokatlan - leszámítva persze a két kolléga eltűnését és a szárazföldi kutatók halálát?  Nem jelöltek ki új feltérképezendő területet?
Illetve, gondolom ismerte a két cetfélét - szeretném, ha kicsit mesélne róluk. Képesek egyedül is megélni odakint, vagy van valami gyógyszerük esetleg, amit mindenképp a bázishoz köti őket? Milyeneknek ismerte őket? Észrevett valami furcsát velük kapcsolatban?
- érdeklődök, hiszen ha ő koordinálja a víz alatti kutatásokat, akkor ezekkel valamelyes képben lehet...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #27 Dátum: 2020. Május 23. 09:47:34 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás +4. emelet 001-es földtani labormodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – délután - 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall, NJK: Dr. Ernest Lowhton, dr. Bastien Mascarenas Escobar.

<< délután +4. szint 001-es földtani labormodul >>

Escobar röviden játszadozik az állával mielőtt a feltett kérdésekre válaszolna.türelmesen kivárja amíg bemutatkoztok Lowhton csak röviden szól hozzá a mondandódhoz az is csak a bemutatkozásra szorítkozik egyenlőre.

-   /Spanyol/ Dr. Hester isten nyugasztalja nagyon jó szakember és terepspecialista volt elvesztése nagyban vissza fogja vetni a szárazföldi kutatásokat, ráadásul a legutóbbi expedíció során a legközelebbi kutatótársai voltak vele. A cetféle alkalmazottak eltűnése is nagyban nehezíti a kutatások további folytatását mivel vízalatti felmérések több mint hetven százalékát ők végezték biológiájuknak köszönhetően. Hmm túlélési esélyeik kimondhatjuk, hogy mivel vízi életmódra vannak berendezkedve és a Poszeidon egy vízi világ ezért semmilyen nehézséget nem okoz nekik a túlélés ez a világ a vízi élőlények paradicsoma.

Escobar válaszát követően Dr. Ernest szólal meg.

-   /Spanyol/ Dr. Escobar esetleg tud tájékoztatni, hogy kitől kaphatok felhatalmazást a tekintetben, hogy a néhai Dr. Hester kutatási anyagait átnézzem tekintettel arra, hogy a szárazföldi ökológia az egyik szakterületem.

Off-Topic: megjelenítés


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #28 Dátum: 2020. Június 24. 19:32:14 »

Nick Hall

Escobar legalább azt elárulta, hogy a cég nem kötötte magához a cetféléket valami rendszeresen elvégezendő kezeléssel vagy beadandó szerrel. Így az újbóli felbukkanásuk nem vehető teljesen biztosra - hacsak nincs valami elintézetlen ügyük a bázissal.
/Spanyol/ Tehát kimondhatjuk, hogy Hester és kollégái halála pont azt eredményezte, mint a cetfélék eltűnése? Azaz a bázis körüli kutatások és mozgások erőteljes visszaesését, és a kutatási anyagok egy részének elvesztését. Milyen érdekes véletlen... legalább egy időben történt? - kérdezem, de inkább magamtól. Ha eljátszunk a gondolattal, hogy szándékos volt a szabotázs mindkét helyen - az azt jelenti, hogy az ellenfél a víz alatt és a szárazföld belsejében is cselekvőképes. Vagy van ott esetleg valami közeli patak vagy tó, amin esetleg feljuthatott a tábor közelébe? Feltéve ha nem holmi vírusról van szó...
Dr. Ernest kérdésére mintegy bólintok, hogy jó ötlet. Elvégre a lehető legtöbb anyagot át kell olvasnunk, ha valami hasznosra akarunk bukkanni. Picit örülök neki, hogy ezt az anyagrészt nem nekem kell majd feldolgozni.

/Spanyol/ Mondja csak - nem tűnt fel valami hétköznapi, de furcsa dolog? Mármint ami nem a halálesetekkel kapcsolatos. Például, hogy a víziszonyos Ted mostanában toronyugrást akar tanulni, vagy hogy házi versenyt rendeztek a ki tud több kutyaorrt fotózni témakörben  - esetleg a  keleti ablakokat zöld csíkos fóliával díszítette ki valaki? - teszem fel neki az utolsó kérdést, aztán a válasza után megköszönve a ránk szánt időt - távozunk tőle. A folyosón megkérdezem - igazából Angelotól várom a választ

/Angol/ Meglátogatta már valaki tőlünk a pszichológust? Mert én Hillt ölném meg először, ha attól félnék, hogy örültnek fog nyilvánítani - teszem fel a kérdést. Ugyanis jó volna azelőtt beszélni vele, mielőtt felveszi a néhai előnevet...

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #29 Dátum: 2020. Június 29. 17:08:47 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás +4. emelet 001-es földtani labormodul
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – délután - 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház”
Résztvevők: JK: Nick Hall, NJK: Dr. Ernest Lowhton, dr. Bastien Mascarenas Escobar.

<< délután +4. szint 001-es földtani labormodul >>

Escobar csak röviden igazít helyre a pontatlanságod kapcsán

-   /Spanyol/ A kutatási anyagok nem tűntek el csak a feldolgozásuk lesz sokkal nehezebb a megfelelő szakemberek hiányában valamint további mintavételezés és terepfelmérés sem történhet meg nélkülük a továbbiakban az eddig begyűjtött adatokból kell dolgoznunk. Mióta lezárták a állomást a szokatlan helyzetnek köszönhetően hétköznapi szinten minden apró-cseprő esemény furcsának mondható ám kirívó furcsaságról nem tudok. Dr. Ernest intézkedem, hogy hozzáférést kapjon az anyagokhoz.

A választ követően távoztok a folyosón a hálózatotokon keresztül Angelo részéről rövid érzelemmentes válasz érkezik.

-   /Angol/ Eddig a csapatból senki sem látogatta meg dr. Hill-t.

Off-Topic: megjelenítés