Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár - 4. nap reggel, délelőtt, délután
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – „barlang”
Résztvevők: JK:
Antonio Olmedo, Nick Hall NJK: Catherina Hames, dr. Elena Janakova, dr. Valeriya Medvedeve, dr. Emily Swam, Yakiara Fey, Angelo de Fato
Hosszú csend kíséri a napi kutatást, a hölgyek is néha-néha izegnek a székükben, fel se tűnik, mondhatni kellemes, hogy valami megtöri a monotonitást. Klaviatúra szabálytalan kopogása, toll hegyének sistergése a papíron, kanál finom csörrenése a bögrén, amin valami felirat áll. Általában ezek valami motiváló, vicces szövegek, amik egy nüansznyit löknek a motiváción, hogy még egy oldal, még egy elemzés adódjon hozzá a már amúgy is tetemes eredményekhez.
Nem tudom elolvasni. Talán nem is érdekel. Amikor bámulom a feliratot - miközben csak pihentetem az agyam valami máson, mint az adathalmazok - a kolléganő megigazítja magát, haját, oda pillant. Ezt látván egy mosollyal zárom a bögre kémkedést, majd visszatérek munkámhoz a monitoron.
A mai feladat fárasztó. A biokémia az egyik szakterületem, de túl sok napig ezt se lehet csinálni, ha nincs áttörés, újabb áttörés. Belefásulok.
Angelo járkálása közben néha odanézek, nem sokáig, épp hogy csak megpihen rajta a tekintetem.
Délutánra alábbhagy minden, a kopogás, a járkálás, székek gurulása, csillingelés. A második kávém után annyira belemerülök az elemzésbe - újakba egyaránt - hogy csak az egyre erősebben sajgó tarkóm, és a fáradt szemem tudatja velem, hogy jó lenne lassan lezárni a napi robotot.
/Angol/
- Azt hiszem, mára leteszem a laúd...lantot. - közlöm a lányokkal és Nick-kel kissé fáradtan.
/Spanyol/
- Estoy demasiado cansado para hablar. Tanto trabajo... - folytatom, miközben hátamat dörzsölve kilépek a laborból.
Haladva a lakhelyem felé magamba szívom az új ingereket. Egész napos feszített képernyő vizslatás után még a neon fény apró sercenése, a zsilipszerű ajtók szisszenő pneumatikája is élménnyel tölt el. Mi lehetett a bögrén?