Szerző Téma: Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland  (Megtekintve 3935 alkalommal)

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Dátum: 2019. December 22. 19:44:40 »
Kék Bolygó - Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár
Esemény: Coronado Part - leszállóplatform
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök + 2db biztonsági ember

>> Érkezés <<

Karl könnyed eleganciával teszi le a több tonnás ugróhajót a Coronado Parton felállított időjárásálló kiemelt landoló platformon, amin Ritter biztonsági főnök és két zárt sisakot és fototropikus gyakorlóruházatot viselő biztonsági várakozik rátok. A biztonságiaknál gyémántkés, négy gránát és géppisztoly található. A landoló platform egy kisebb megerősített erődnek is beillik a maga masszívumában és a távközlési torony is helyet kapott rajta. A biztonsági főnök röviden üdvözöl, majd tájékoztat benneteket, hogy a Biogene igazgatósága karantént rendelt el és a krízis megoldásáig ez egy egyirányú út volt ezért elkéri az ugróhajó kulcsait Karl-tól melyet az állomáson lévő trezorjában fog elzárva tartani. Miután megkapja a kulcsokat közli, hogy fáradjatok vele Ruiz igazgatóhoz, hogy részletesebb eligazítást kapjatok, az utón esetleges kérdések kapcsán csak röviden nyilatkozik.

-   A gondok nemrég kezdődtek, amikor mindkét cetféle alkalmazott eltűnt. Érdekes módon egy nyomozás felderítette, hogy a két delfin átprogramozta az óceánográfiai laborban a mikroműtő eszközöket, hogy kapcsolja ki a személyi adatátviteli egységüket, és ezzel követhetetlenné váltak, ezért mindkét delfin jelenlegi helyzete ismeretlen.Leszálló platform
« Utoljára szerkesztve: 2020. Április 12. 21:04:36 írta Filio Mortale »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #1 Dátum: 2019. December 22. 20:48:26 »

Nick Hall


Az út maga eddig szerencsére eseménytelenül telt - mindössze néhány fotót lövök a bázisról és környékéről még leszállás előtt a levegőből. Ha vége a munkának, valahol egy szigeten pár napot süttetnem kéne a hasam - határozom el.
Kiszállva a gépből a vállamra kapnám, de inkább csak veszem a túrazsákomat, ami jelenleg igencsak fel van málházva a takaróval, műtős dobozzal, mentőlabdával, energiacellákkal és egyebekkel. Mivel jelenleg nem rám kíváncsiak, így hátrébb húzódva hagyom dolgozni Feyt és csapatát. A kezemben a fényképezőgépet tartom, és míg a biztonsági főnök a kulcsokat kéri el, én addig egy fotóval megörökítem ezt a tevékenységet is -aztán pedig a távközlési torony antennáit fotózóm le. Látszólag még megvannak és üzemelnek. Aztán felzárkózom a többiekhez, nehogy lemaradjak valami hasznos információról. Például arról, hogy Ritter páncélját kell majd feltörni, ha az engedélye nélkül akarnánk lelépni...


/Spanyol/ Csodás - morgom a hír hallatán, hogy az igazgató előbb akar minket látni, mint hogy lepakoltunk volna. Ezek szerint valóban égető lehet a probléma... Az út során hallható beszámoló viszont inkább szabotázsra készülődésnek tűnik számomra, vagy szimpla lelépésnek. De akkor mi a fenéért kell ide öt orvoslás különféle területeiben jártas ember? - égetek gondterhelt tekintettel lyukat Ritter hátába. Tuti, hogy elhallgatnak valamit! Körbenézek a többiek arckifejezését kutatva, hogy csak nekem tűnik hézagosnak a történet?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Cyrgaan KheaLorn

 • Nemeskyr kardforgató
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 857
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
 • A hóhajú erioni
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #2 Dátum: 2019. December 23. 09:55:49 »

Joshua Wilson - Ökológus

Bár nem mondanám, hogy rosszul vagyok az ugróhajókon, de nem igazán kedvelem az utazásnak ezt a formáját. Mindig is csodáltam az állatvilág azon képviselőit, akik meghódították a levegőt - sokkal tökéletesebben, mint mi valaha is fogjuk -, de jómagam inkább a vízhez kötődöm.
Éppen ezért az utazás során egy kicsit talán szótlanabb vagyok, mint szoktam lenni, mindössze akkor kezdek az ablakon kifelé tekingetni, amikor nem sokkal a leszállás előtt egyre közelebb és közelebb érünk a szigethez és az óceánhoz.
Több cikket is elolvastam a sziget faunájáról, flórájáról, meg persze a környező vizek lényeiről, de szeretném a magam szemével is látni őket. Van is néhány érdekes kutatási ötletem, remélem, lesz időm komolyabban kidolgozni őket. Meg persze - nyomok el egy félmosolyt - némi szörfözés is beleférhetne...

Aztán hirtelen - kicsit elbambultam - Karl leteszi az ugróhajót, Yakiara meg a többi céges egyből munkához lát. Még szerencse, hogy nekem ilyenkor nem kell mással foglalkoznom, mint hogy a málhámat lecuccoljam a gépről, általában ilyenkor nincs kedvem ezekhez a formalitásokhoz. Újra átgondolom, hogy mindent magammal hoztam-e, annyi cuccot kellett beletömnöm a zsákomba, hogy először azt hittem, valami elhagyatott dzsungelmélyi kis kutatótáborba megyünk piknikezni másfél hónapra. Ez a böhöm leszállóegység mindenesetre nem úgy néz ki, mint egy aprócska sátortábor belépőkapuja.

A céges főnök és a két páncéldoboz már várnak minket.
A rövid tájékoztatás nem éppen ... khm... felvillanyozó - az egyik doki hozzá is fűz valamit, bár nem értem, mert spanyolul mondja, de nagyjából sejtem, mi lehet, le is hajtom a fejem, hogy ne vegyék észre a vigyorgásomat. Néhány kérdés elhangzik, de a válaszban nincs igazán köszönet, gondolom a főnök kiadta, hogy ne szólaljon meg. Ruiz, Ruiz... ismerős a neve, de nem emlékszem rá, hogy láttam volna akármilyen publikáció szerzői között.


Próbálok nem túl gyorsan véleményt formálni, mert semmi információ nincs a kezünkben, de a Ritter által elmondottak nem tudom, miért indokolják egy orvosokból és ökológusokból álló, biztonsági erőkkel megtámogatott csapat bevetését...

Egyelőre ezen morfondírozva a csapat tagjai között lépkedek, ha lehetőség adódik rá, akkor "mintegy véletlen" a csinos doktornő mellett...
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 11. 16:19:14 írta Cyrgaan KheaLorn »
"A férfit csak ezután vettem észre. Igazi ragadozó volt: hószínű, vállig omló sörény, markáns, óarany árnyalatú, kyr vonású arc, a szeme pedig... förgeteg-szürke, mint vihar után a hajnali ég. Egy tisztavérű kyr."

Alan O'Connor - A Halál hét arca

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #3 Dátum: 2019. December 23. 15:19:40 »
Karana
(Biogene, céges biztonsági)


AZ út alatt teljesen szótlan voltam, eltekintve a rövid és tömör válaszoktól, ha valaki esetleg megzavart volna azzal, hogy kérdéssel, rosszabb esetben kérdésekkel fordult volna hozzám. Idővel inkább csatlakoztam Karl-hoz, ha nem volt ellenvétése és az egész leszállást a pilótakabinból kísértem volna figyelemmel. Alapvetően szótlanul és kifejezéstelen arccal, éber érzékekkel, de mégis afféle passzív mód pihentem volna, míg el nem érkezik a kiszállás ideje.

A fedélzeti és kisegítő-tartalékrendszereket másodmagammal még közvetlen felszállás előtt ellenőriztem, ahogy a gépet is körüljártuk, megvizsgáltuk: nem akartam meglepetést. Egyszer-egyszer megmozdultam, ilyenkor az utas és csomaglistát ellenőriztem vagy Karl kéréseinek tettem szótlan eleget, ha valamire esetleg szüksége-kérése lett volna. Ekkor fedeztem fel az utas-listán azt a nevet, amit nem gondoltam… amire nem gondoltam azóta, hogy megváltoztattam az életem.

Nick…

A férfi nem sokat változott, fotózgat, amit nem igazán tudok örömmel fogadni, mert biztonsági rés lehet, de mivel senki nem teszi szóvá, így magam is csak elraktározom a dolgot és inkább a felszerelésemet dobom a hátamra, hogy nekiinduljak az előttem álló métereknek. Könnyű páncélmellényt viselek és a combhoz rögzített nagy kaliberű pisztoly mellett még egy Automata sörétes lóg a bal vállamon, hogy minden más a málhámban kapjon helyet. Kivéve egy valami, egy ékszer: fülbevaló a jobb fülében.

Coronado Part.

S ezzel le is tudtam mindent, amit ezzel kapcsolatban akartam. Nem úgy Ritter biztonsági főnökről, akit alaposan végigmérek nem csak testfelépítés és tartás, de fegyverek és viselkedés okán is. Mindenkivel ezt teszem, akit nem ismerek és olykor megismétlem, mert előfordulhat, hogy esetleg vétettem első alkalommal. A lehetőségeimet valamennyire korlátozza a viselete, de ettől függetlenül nem teszek kivételt.

Egy biccentés.

Nem adom jelét semmilyen érzelemnek miután megtudjuk mi a jelen tényállás, sőt, nyugodtan követem az igazgatóhoz is, de a tekintetem, az érzékeim folyamatosan a környezetemet fürkészik. A megosztott információ sem csal ki belőlem hangot, de gondolatban tűnődőm, hogy vajon azok a „halak” miért tettek ilyesmit és hova tartottak utána. S persze itt azért a gondolataim azonnal arra fókuszálnak, hogy miképp történhetett ilyesmi…

Ki a felelős? Kinek volt hozzáférése? Ki alkotta a programot amit így ki tudtak játszani és leginkább az, hogy ki nyomozott és miképp talált ezekre a nyomokra, vajon gyártották őket vagy valóban ott voltak. S innen már arra is tudok gondolni, hogy talán valami egészen más áll a dolgok hátterében, mint azt elsőre gondolná bárki is. Nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy ami elhangzott az az igazság, de nem is fogadom el feltétel nélkül.

Ruiz igazgató, majd kiegészíti a dolgokat…

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #4 Dátum: 2019. December 23. 18:35:20 »
Kék Bolygó - Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz - műveleti igazgató

>> Eligazítás <<

Ritter biztonsági főnök és két zárt sisakot és fototropikus gyakorlóruházatot viselő biztonsági átkísér benneteket az öbölben álló állomásra, mintha tényleg hadi állapotok uralkodnának a bejáratnál még két biztonsági várakozik, majd az előtérben átesetek egy szigorú biztonsági átvilágításon és megkapjátok a belépőkártyáitokat. Ritter figyelmeztet benneteket, hogy a korlátozott területeket, úgy mint az állomás központi komplexumát ahol most is vagytok csak a kártyáitokkal érhetitek el és hogy a központi számítógép a kártyák használatát nyomon követi a komplexum területén.
Ruiz műveleti igazgató a spártaian berendezett IB 173-as szabványú kolonista moduljában fogad benneteket ahol patika tisztaság uralkodik, amikor meglátja a hekatron hatos harci egységet a tekintete elfelhősödik és szavait úgy tűnik köszönés nélkül egyenesen a veletek utazó Yakiara Fey biztonsági kríziskezelőnek intézi.

-   /Orosz/ Úgy tűnik Yakira nem tudja megtagadni a származását és hírhedt hírét, mondja, miért kellett idehoznia a bázisomra ezt a vész előtti szájberszörnyeteget ?

Yakira könnyed hangon angolul válaszol az igazgató ingerült felcsattanására.

-   /Angol/ Üdvözlöm Ruiz műveleti igazgató, örülök a viszont látásnak, mióta is nem találkoztunk, úgy két éve? Úgy látom itt szűkösen leszünk, mi lenne ha átfáradnánk a tárgyalóba?

Bár Ruiz igazgató szemei szikrákat hánynak uralkodik magán és fejével biccent Ritter biztonsági főnöknek aki a két biztonságival a nyomotokban átkísér benneteket egy jóval tágasabb tárgyalóterembe az asztallapban installálásra kerültek a legújabb típusú számítógépek perifériái.
Miután mindenki helyet foglalt Ruiz igazgatóval egyetembe csak azt követően zárják le a tárgylót kívül rekesztve az eddig sarkatokban lévő biztonságiakat és legnagyobb meglepetésetekre először Yakira szólal meg.

-   /Angol/ Nos igazgató, hogy választ adjak a kérdésére miért szükséges Angelo jelenléte kit szörnyetegnek tart, bár vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy a jelenlévők közül ki vagy kik lehetnek a legnagyobb szörnyetegek és nem Angelo vinné el a dobogós helyezéseket. Tudomásom szerint valamiféle biológiai támadástól tartanak ami fertőzésszerűen is terjedhet ismeretlen közvetítő közeggel erre tekintettel Angelo mint zárt rendszer 98%-os védettséggel rendelkezik a különböző vegyi és biológiai támadásokkal szemben, az ellátmány amit leszállítottunk magában foglalja Angelo tápanyag és oxigén szükségletét steril palackokban amiket vírus biztos szelepeken keresztül magához tud venni. Hát ezért van szükség rá ha elszabadulnának az indulatok.

Ruiz műveleti igazgató rövid töprengést követően nem kommentálja az elhangzottakat, hanem ismét csak bólint Ritter biztonsági főnök felé aki aktiválja a központi holo - tankot ami adatok és felvételek sorjáznak.

-   /Angol/ Mint már korábban említettem a gondok nemrég kezdődtek, amikor mindkét cetféle alkalmazott eltűnt. Érdekes módon egy nyomozás felderítette, hogy a két delfin átprogramozta az óceánográfiai laborban a mikroműtő eszközöket, hogy kapcsolja ki a személyi adatátviteli egységüket, és ezzel követhetetlenné váltak, ezért mindkét delfin jelenlegi helyzete ismeretlen. Ám nem csak ez a nyugtalanító eset történt a cetfélék eltűnését követően pár nappal később eltűnt a biológus csapat négy tagja egy dzsungelmélyi kutatáson. Az eltűnt botanikusokat hamar megtaláltuk a PDT jelük alapján, de senki sem számított arra amit a kutatócsapat talált. Mind a négy tudóst megölték a boncolások többszörös szúrt sebeket fedtek fel és mindannyian koponyatörést szenvedtek. A bennszülöttek nyilvánvaló és kézenfekvő gyanúsítottak lennének, de a közeli falvak egyike sincs ellenségesnek nyilvánítva. Valamint személyesen vizsgáltam meg a helyszínt és a felszerelést és véleményem szerint a kutatók egymással végeztek.
Mindezeken túl dr. Stephen Hill pszichológus és dr. Scott Holmes neurológus a személyzet 40 tagján észlelt különböző pszichológiai és neurológiai elváltozásokat, amelyek gyors és teljes ideg összeroppanásokhoz vezetnek. Az orvosi csapat egyenlőre nem tudja megállapítani, hogy a jelenség természetes okokra például kabinláz szindrómára, vagy környezeti tényezőre, vagy biológiai tényezőre, vagy kémiai tényezőre esetleg egy mesterséges tényezőre új és ismeretlen biológiai fegyverre vezethető vissza ami a legfélelmetesebb.


Ruiz igazgató veszi át a szót.

-   /Angol/ A készletek végesek és az idő is a készletek szoros beosztással a most érkezettel maximum két hétig tartanak ki viszont az orvosi előrejelzés sokkal katasztrofálisabb jövőt festenek, ha a pszichés állapotok az eddigi sebességgel romlanak tovább akkor bő egy héten belül a személyzet nagy része az őrület határára sodródik és a pszichopaták lesznek többségben az állomáson az okok ismerete nélkül.

A tárgyalót megüli a csönd.


IB 173 modul

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #5 Dátum: 2019. December 23. 19:47:25 »

Nick Hall

Az állomás ajtajában ácsorgó két biztonsági őrre inkább kíváncsi mint ijedt tekintetet vetek. Most járok itt először, és eddig sem a vendégszeretetéről volt híres a hely. Az előtérben ráérősen előre engedem a biztonságijainkat. Az átvilágítás alatt azon sem kapom fel a vizet, ha beletúrnak az akkurátusan összehajtott ruháim közé, vagy csak szimplán kipakolják a cuccaimat. Nem hiszem, hogy volna kérdésük a vegyelemzők és egyéb felszerelések közt, de ha mégis, akkor higgadtan válaszolok a feltett kérdésekre.

Ritter figyelmeztetésére csak egy halk kérdést intézek hozzá

/Angol/ Uram, elképzelhető a kártyák klónozása? - teszem fel az égető kérdést, hiszen ha ezzel azonosítanak minket, akkor nem árt tudni, hogy mennyire nehéz meghamisítani az adatokat. A kapott kártyát gondosan az egyik tépőzáras belső zsebembe teszem, mert nem szeretném véletlenül elhagyni.

Ruiz lakómodulja nem árulkodik különös előjogokról - már ami a hely méretét illeti. Vigyázni is kell, nehogy leverjek valamit a hátizsákkal. De nagyon nincs idő nézelődni, mert egyből letámadja a biztonsági főnökünket. Hogy mi a baja, nem tudom, de elég idegesnek tűnik - ellenben Fey elég profin kezeli a helyzetet. Egyenlőre azt hiszem elégedett vagyok vele.

A tárgyaló már inkább megfelel a csapat létszámának, és megkönnyebbülve teszem le a hátizsákomat. Fey beszámolója alátámasztja, hogy valóban jól sejtettem, és nem véletlenül kell ide ennyi orvos. Picit fészkelődök a székben, amikor a biológiai veszély lehetősége szóba kerül. Nem az zavar, hogy nem tájékoztattak megfelelően, mert ez jellemző a cégekre. De melegen ajánlom, hogy cserébe itt legyen a szükséges felszerelés. Most még csendben maradok, de azt hiszem, lesznek kérdéseim! Nem akarom már az első pillanatban aláásni Fey tekintélyét azzal, hogy egyből kérdőre vonom az igazgató vagy Ritter előtt.
Akinek a beszámolója alatt eltűnődök, hogy a cetfélék körében mennyire gyakori az ilyen szintű programozási ismeret? De ahogy hallgatom, nem ez a fő üzenete a beszámolónak.
Esetleg a két delfin lenne a zéró páciens, de legalábbis azok, akik elterjesztették ezt az egészet? Végül is lehet, hogy üldözési mánia miatt kapcsoltatták ki a jeladót... Már ha összefügg az eltűnésük és a négy kutató halála. Minden esetre nem tetszik amit hallok, mert záros határidőn belül mindenki a másikra fog vadászni. Angelóra nézek - gyorsan össze kellene vele barátkoznom!


/Angol/ Gondolom  nem kell említenünk, hogy szükségünk lesz a naplókra, felvételekre valamint szeretnénk majd konzultálni a pszichológus és neurológus kollégával, valamit ha begyűjtötték, a négy szerencsétlen orvos boncolási jegyzőkönyvére lennénk elsőre kíváncsiak. Valamint arra az egyszerű információra, hogy a két delfin min és merre dolgozott az eltűnése előtti másfél héten - szólalok meg halkan - de előtte mindenképp szeretnénk elfoglalni a szállásunkat, és konzultálni a kollégákkal - nézek Feyre. Olyan biztonsági intézkedéseket kell majd hoznunk, ami a helyiek számára nehezen lesz elfogadható...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #6 Dátum: 2019. December 23. 20:16:20 »
Kék Bolygó - Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás
Időpont: 2199 - nyár
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – közjáték (kártyák)
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök + 4 db biztonsági ember

>> Közjáték - Kártyák <<

Ritter biztonsági főnök a biztonsági átvilágítás közben Nick Hall kérdésére spanyolul válaszol higgadt hangnemben.

-   /Spanyol/A kártyák elméletileg nem klónozhatók mivel magukba foglalják a biometrikus adataikat és DNS lenyomatukat, valamint csak az újlenyomatukkal vagy a retinaszkenjükkel párban használhatóak mindamellett, hogy egyben PDT jeladóként is szolgálnak.

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #7 Dátum: 2019. December 30. 08:36:40 »
Kék Bolygó - Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás - Tárgyaló
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató - Eligazítás
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz – műveleti igazgató.

>> Eligazítás <<

Miközben Nick beszél Ruiz igazgató valamit gépel az előtte lévő periférián szinte ezzel egy időben Ritter biztonsági főnök is a saját perifériájára pillant, mielőtt megszólalna.

-   /Angol/ Nick kérem pontosítsa a kérését, hogy pontosan milyen naplókra és felvételekre lenne szükségük. dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes és dr. Stephen Hill útón vannak pár percen belül megérkeznek és természetesen konzultálhatnak velük. Valamint a boncolási jegyzőkönyvet is megtekinthetik, ha minden igaz Ruiz igazgató már át is küldte a tárgyalóban lévő munkaállomásaikra. A másik kérdése kapcsán pedig tájékoztatom, hogy a cetféle alkalmazottak tengerbiológiai kutatásokat végeztek a közeli korallzátonyon, aminek köszönhetően ez az állomás is létezik az öböl és a sziget fekvése kedvező a bolygón lévő helyzetekhez képest, valamint a korallzátonynak köszönhetően hatalmas ezen a területen a biodiverzitás, aminek köszönhetően kiterjedt kutatásokat lehet végezni mind szárazföldön mind vízben és víz alatt.

Úgy tűnik Ritter biztonsági főnök érdeklődésed kapcsán megragadja az alkalmat, hogy feszes tempót diktáljon az eligazításon és ehhez Ruiz igazgató egyenlőre csendesen a háttérből asszisztál úgy tűnik ez a találkozó akkor fog véget érni amikor azt ők jónak látják. Egyfajta csöndes üzenet, hogy itt ők az urak ti koncentráljatok a problémára.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #8 Dátum: 2019. December 30. 17:13:56 »

Nick Hall

Ritter kártyás válaszára egy kissé hitetlenkedő
/Spanyol/ Ahm... Értem! - a válasz. Elvégre minden adat másolható, a szükséges dns pedig simán kinyerhető már egy hajszálból vagy nyálmintából is. Vagyis a kártyát kibocsátó dolgozót semmi nem akadályozza meg abban, hogy Ritter utasítására két kártyát készítsen egy időben. Ez, és a jeladási képességük nagyszerű eszközök lehetnek arra, hogy kellemetlen gyanúba és kivizsgálásba bonyolódjunk, ha túl közel kerülünk a vezetőség féltett kis titkaihoz... - de aztán nem foglalkozom ezzel tovább, mert erre jelenleg még nem látok okot.

A tárgyalóban Ritter kérdésére beletúrok a szakállamba, és egy-két másodpercnyi szünet után válaszolok, elgondolkozva simogatva a fekete szálakat.

/Angol/ Azt hiszem indulásnak elég lenne vágatlanul a cetfélék helyadatai az eltűnésük előtti 96 órából, a mikroműtő berendezések naplófile-jai, a cetfélék hr-es adatai, a cetfélék utolsó 24 órájáról készült videóanyagok, valamint az összes fertőzött gyanús páciens helyadatai az elmúlt 168 órából - nézek végig a többieken, hogy most még beleszólhatnak, hogy mi mindent kérjünk ki első körben - A többi adatigényléssel majd a szakkollégákat fogjuk megkeresni - nyugtatom meg, hogy nem kívánunk láb alatt lenni. Egyébként is, neki is tudnia kell, hogy legalább egy nap csak arra fog elmenni a csapat egy részének, hogy megismerjék a bázist, a helyi rutint, protokollokat és embereket, no meg a helyzetet. Azaz állapotfelmérésre. A cetfélék munkájával kapcsolatban csak bólintok. Szép bullshitet hallhattunk - ez akár céges reklámban is elhangozhatott volna - annyi konkrét információt adott át.
/Angol/ Ki hitte volna, hogy víz alatt dolgoztak, és kutattak, mint egy kutatóállomás alkalmazottai? - csodálkozok rá Ritter szavaira. Elvégre cetféléket ritkán küldenek hegyet mászni... - Reméltem, hogy kicsit specifikusabb dolgokat is megtudunk. Például, hogy a korallzátony mely részészére és pontosan miért küldték őket. Vagy hogy mit találtak, hoztak-e mintát. Vagy fúrtak-e, esetleg mit kerestek, van-e arra vulkanikus tevékenység. Tudja, bármi olyan információt, ami segíthet megérteni, hogy mi történhetett velük - nézek Ritterre, és az az érzésem, hogy vagy nem csináltak eddig semmit, csak meresztették a seggüket - vagy egyszerűen szívatnak minket. De a francért én beszélek - vannak itt nálam képzettebbek számos területről! Nekik nincs kérdésük, vagy igényük?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #9 Dátum: 2020. Január 01. 17:04:28 »
Kék Bolygó - Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás - Tárgyaló
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató - Eligazítás
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz – műveleti igazgató.>> Eligazítás <<

Ritter biztonsági főnök gondolkozás nélkül válaszol Nick észrevételei kapcsán.

-   /Angol/ A cetfélék 96 órás helyadatai valamint a mikroműtő berendezések naplófile-jai, és a cetfélék hr-es adatai nem jelentenek problémát viszont az állomáson végzett kutatások természetéből eredendően a kutatási területek valamint a laborok nincsenek bekamerázva így a műtő sem ebből kifolyólag video anyag nem áll rendelkezésre. Jelenleg nem tudjuk, hogy kik lehetnek a fertőzöttek pusztán csak az körvonalazódik, hogy az állomás személyzetének pszichológiai állapota minden különösebb magyarázat nélkül rohamosan romlik azt, hogy kik a legveszélyeztetettebb személyek már akikről kiderült azt dr. Stephen Hill pszichológus tudja behatárolni az önök számára. A kutatások a teljes korallzátonyra kiterjednek de pontos természetükről valamint arról, hogy a cetfélék milyen kutatásokat végeztek és, hogy a területen végeztek-e mintavételezést arról dr. Nuri Ochoa Rios és dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológus tud majd nyilatkozni.

Ritter biztonsági főnök éppen befejezi a mondatot mikor nyílik az ajtó és két férfi és egy nő lép be a tárgyalóban valószínűleg a korábban szóba hozott dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes és dr. Stephen Hill lehetnek azok.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1961
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #10 Dátum: 2020. Január 03. 16:20:29 »
Karana
(Biogene, céges biztonsági)


Nyugodtan állok. Úgy tűnhet így van, de valójában senkiben sem bízom és készen állok bármikor fegyvert rántani, hogy megvédjem önmagam. Az egész helyzet annyi sebből vérzik, hogy nincs az az orvos és technológia, ami képes lenne elállítani. Nem tudom ki tette és miért, ezért mint ilyen, mindenki bűnös, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. A külsős csapat sem teljesen mentes a gyanú alól, de a korábbi átvizsgálás során nem találtam semmi kirívót, így egyelőre az itteniekre koncentrálok. Nem kivétel ez alól Ritter és bárki, akihez még nem volt (bal)szerencsém, hiszen a legkönnyebben úgy rejthetsz el valamit, ha végig szem előtt van! Nem beszélve arról, hogy olyan nyelven vartyognak, amit egyáltalán nem értek és hangzásra bár valami szlávnak tűnik, ritka undorító.

A szigorú előírások megkéstek, de legalább aránylag hatékonynak mondhatóak, eltekintve sok apró réstől, amit be kéne tömni azelőtt, hogy komolyabb bajt okozna. De ez nem az én dolgom, nem ezért jöttem, ugyanakkor, ha emiatt lesznek problémák, biztos, hogy fejek fognak hullani. S lehet, hogy lesz némi közöm hozzá. Mindenesetre nem vagyok ideges, de még csak nem is aggódom. Ezek az érzések csak arra jók, hogy eltereljék a figyelmet, felemésszenek sok energiát ami másra szükséges és végül, de nem utolsósorban: nem visznek előrébb.

Figyelmem a párbeszédé, de már most felmértem, hogy Yakira és Ruiz nincsenek egy véleményen. Az előbbi az aki jobban kezeli, de az utóbbi is érthető. Mindenesetre figyelem őket és időnként mindenki mást, miközben a már megismert adatokat és tényeket hallgatom meg újra. Nem ülök le, de mintegy véletlenül Nick mögött állok meg és bár nem csaptam zajt, de nem is rejtem a jelenlétemet. Egykor sok minden másképp lehetett volna, főleg, ha a férfiben több a vágy és a szenvedély, ha olyan álmai lettek volna, amiket együtt… ez a múlt.

Kik a szörnyetegek.
Mindenki.

Egyelőre kevés a tény és még kevesebb a válasz, így nincs mit kérdeznem. Amik felmerültek bennem még csiszolom egy kicsit mielőtt nekiszegezném bárkinek is, de leginkább Ritternek. Azt tudom, hogy szükségem lesz olyan felszerelésre, amit nem hoztam magammal – s amitől már most viszolygok – ezt Ritteréktől kell kérjem. Tűnődöm azon, hogy a két cetféle végre kiszabadult a céges fogságból és a tudást, amit birtokoltak megosztották e a helyi öko-terrorista erőkkel vagy  valami teljesen másról van szó. Különös e a további eltűnés vagy akad összefüggés a két dolog között? Az igazi kérdés azonban annyi: kinek és miért állt érdekében négy tudós életét kioltani, ráadásul ennyire becstelen módon?

Kétlem, hogy az „Poseidon Indiánok” tették volna. De ha igen, akkor teljes mértékben megérteném és mi tagadás nem tudnék érte haragudni. Mi vagyunk itt a betolakodók, a „Cortez”ek és más rémek. A történelem olykor bizony ismétli önmagát, az ismétlés a tudás anyja, tehát az emberek idióták. Azonban a eligazítás most ért egy olyan részhez ami kifejezetten érdekes, mégpedig az, hogy a Kutatók lehet egymással végeztek! Pontosan ezért kell majd nekem valami védőeszköz… főleg ami a neurális védelmet illeti. Kezd egyre inkább nem tetszeni ez az egész és hajlamos vagyok azt hinni, hogy a Feláldozhatóak vagyunk ebben az egyenletben.

Egy hetünk van…

Nick okoskodik. Régen is ezt tette, de az is igaz, hogy nem rossz amit csinál. Sok olyasmi volt ami nem volt rossz, de… mikor körülpillant magam is követem a tekintetét, de nem tudom mit keres vagy teszi azt e egyáltalán. Mindenesetre én elengedem a dolgot és inkább az érdekel, hogy mit akar még tudni. Minden kérdés feltesz amit magam is feltettem volna így nincs más mint a válaszokat hallgatni. Aztán ha jól értem meg akarja beszélni azt amit eddig megtudtunk. Amondó vagyok ez még korai, előbb át kéne nézni mindent amire rákérdezett…

Munkaállomás…

A helyszín és minden további információ feldolgozásra és tárolásra kerül, semmit nem akarok elfelejteni. Még azt sem amikor mosolyognom kell az „Ahm… Értem!” kifejezésnél, melyben több a cinizmus mint amennyi fegyvert magammal hoztam erre az útra és az köztudottan nem kevés! A többi kérés is rendben van, csak aprót biccentek megerősítésképp, majd már meg sem próbálom elnyomni a mosolyt, inkább csak az illetőre pillantok akinek az irónia szólt. A válasz sem késik soká és pont annyit ér, mint amennyire számíthattunk. Konklúzió:

Fogalmunk sincs semmiről, de oldjunk meg mindent. Az, hogy közben életben maradunk e, meg körülbelül mindegy is. A kedvenc küldetésem, amit a Cég csak adni képes. Nem lesz ez mindig így!

De most a tekintetemet az újonnan érkezők kötik le…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #11 Dátum: 2020. Január 03. 20:03:04 »

Nick Hall
Ritter válaszára bólogatni kezdek, amikor azt kezdi el sorolni, hogy mi mindent megkaphatunk. Egészen addig, amíg a hiányzó kamera felvételekre terelődik a szó. Itt megállok a bólogatásban, és Ritterre sandítok. Jó tudni, hogy ha lógni akarok a munkából, akkor azt nem máshol, mint a munkahelyemen tudnám megtenni ezen a bázison. Szóval nincs képanyag...
/Angol/ A kutatások természete feltételezem azt is jelenti, hogy mi sem foguk többet megtudni róluk, mert minősített adatnak számít? - kérdezem udvarias hangsúllyal. Erre nagy eséllyel bizonyára az a válasz fog érkezni, hogy a kutatás iránya/tárgya nem köthető a fertőzéshez... Aztán inkább a fertőzöttekkel kapcsolatos megjegyzése az, ami miatt leginkább aggódnom kéne. Gondolom most megkérdezhetném tőle, hogy milyen egyéb intézkedéseket tettek a betegek kiszűrésére, elkülönítésére és kezelésére - de úgy vélem, hogy ezeket a kérdéseket inkább dr. Hillnek kellene feltenni - aki reményeim szerint hasznosabb lesz számunkra, mint Ritter.
A belépő triót alaposan megnézem magamnak. Elsőre a kezükben tartott tárgyakat - nehogy kiderüljön, hogy az egyik épp gyakorló pszichopata, és azért jött, hogy mindenkit lelőjön.
Ezután az igen fontos részlet tisztázása után - hogy kell-e asztal alá bújni? - már hajlandó vagyok a többi jellegzetességet is alaposabban megszemlélni, és kialakítani az első benyomást. dr. Medvedeva azonosítása úgy vélem nem okoz problémát, már csak az a kérdés, hogy dr. Scott és dr. Holmes melyik-melyik. Türelmesen megvárom, amíg bemutatkoznak - és addig is letöltöm a tárgyaló termináljáról az eddig megosztott anyagokat.


"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Cyrgaan KheaLorn

 • Nemeskyr kardforgató
 • Veterán
 • ****
 • Hozzászólások: 857
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
 • A hóhajú erioni
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #12 Dátum: 2020. Január 07. 16:07:41 »

Joshua Wilson - Ökológus

Rövid, Yakira és Ruiz műveleti igazgató között, számomra érthetetlen - bár feltételezhetően orosz - nyelven lezajló közjáték után egy nagyobb tárgyalóba tessékel át bennünket a biztonsági főnök és két hallgatag embere, ahol egy kicsit kényelmesebben is elférünk, mint az igazgató puritán lakcellájában.
Yakira végül angolra vált, ezzel némiképp utólag megmagyarázva a korábban történt szóváltást.
Aztán Ruiz műveleti igazgató belefog, és egy nagyon érdekes, és ugyanakkor rémisztő történetet tár elénk. Nem mondom, hogy nem ráz ki az egésznek a hallatán, és egyre kevésbé értem, hogy mi is volt az igazgató kifogása hekatron ellen. Elvégre, ha várhatóan egy csapatnyi pszichopatával lesz tele a hely alig több, mint egy hét múlva, akkor lehet, hogy nem is olyan nagy baj, ha van egy harci gépünk.
Nem rezeltem be, de nem vagyok nyugodt.
Elsőre nem is egészen értem, mi a nyavalyát keresek itt, elvégre én nem orvos vagyok.

Aztán persze elkezdenek eszembe jutni a lehetőségek - valami új vírus, baktérium? Méreg, készítmény? Mennyi minden okozhat ilyen pszichés elváltozást, amiről nem is tudunk, csak a hatást érzékeljük, és értetlenül sodródunk az eseményekkel...

Még mielőtt megszólalhatnék, Nick veszi magához a szót, és kissé feszült, már-már cinizmusba hajló párbeszéd veszi kezdetét. Egy pillanatra elgondolkodom, hogy a fickó egész úton ilyennek tűnt-e, de nem minősítem a viselkedését, elvégre a kérdései jogosak és érhetőek. Mondjuk, elég felháborodottnak tűnik - én sem emlékszem, hogy ez lett volna a szerződésre írva, pedig emlékszem, hogy direkt átböngésztem az apróbetűs részt is.

A cetfélék korallzátony-kutatásaira felkapom a fejem, mert a téma más szempontból is érdekel, kapva kapok az alkalmon.


- Ruiz igazgató, esetleg beszélhetnék akkor dr. Rios-szal és dr. Escobarral. Vagy ők is eljönnek erre a fejtágításra?

Az ajtón ekkor lép be a három orvos, akik a kutatóállomás személyzetét vizsgálták. Első pillantásra dr. Medvedevát találom a legérdekesebbnek... Milyen ironikus lenne, ha ők is félúton járnának az őrület felé... Az igazgató válaszától függetlenül - bár szívesen beszélgetnék a biológus kollégákkal - hátradőlök a székemben, mert szeretném meghallgatni az orvosok beszámolóját.

Egyelőre igyekszem nem nagyon ötletelni, bár elméletem az már most is van egy regimentre való, csak információ nincs a kezemben. De úgy érzem, ebből valami komoly dolog is kisülhet, akár valami olyan, ami új irányt szabhat a kutatásaimnak.

« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 11. 16:18:43 írta Cyrgaan KheaLorn »
"A férfit csak ezután vettem észre. Igazi ragadozó volt: hószínű, vállig omló sörény, markáns, óarany árnyalatú, kyr vonású arc, a szeme pedig... förgeteg-szürke, mint vihar után a hajnali ég. Egy tisztavérű kyr."

Alan O'Connor - A Halál hét arca

Nem elérhető Filio Mortale

 • I. számú Patás
 • Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2199
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 3
 • Szabadkőműves
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #13 Dátum: 2020. Január 18. 14:14:56 »
Kalandmester – Gonoc KÁEM
Fejesugrás
Helyszín: Coronado Állomás - Tárgyaló
Időpont: 2199 - nyár – délelőtt – 0. nap
Esemény: Coronado Állomás „Jégház” – Ruiz igazgató - Eligazítás
Résztvevők: JK: Karana, Nick Hall, Joshaua Wilson, NJK: Snowfox Karl, Allison Montgomery, Yakiara Fey, Feng Yao, Dr. Ernest Lowhton, Dr. Elena Janakova, dr. Emily Swam, Angelo de Fato, Gerhardt Ritter – biztonsági főnök, Mario Ruiz – műveleti igazgató, dr. Valeriya Medvedeva – vezető orvos, dr. Scott Holmes – neurológus, dr. Stephen Hill - pszichológus.

Nicket követően Joshua is feltesz egy kérdést amire Ruiz igazgató azonnal reagál.

-   /Angol/Amennyiben kívánja Mr. Wilson most is ide hívathatom dr. Nuri Ochoa Riost és dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológust, hogy csatlakozzanak a megbeszéléshez, bár egyenlőre a krízist nem szeretnénk a nagyközönség elé tárni, el kívánjuk kerülni pánik kialakulását hiszen a pánik senkinek sem használ. A teljes jelenlegi helyzetről a jelenlévőknek van tudomása valamint a hamarosan megérkező dr. Valeriya Medvedeva-nak, dr. Scott Holmes-nek és dr. Stephen Hill-nek van.

Ruiz igazgató válaszát követően nyílik az ajtó és két férfi és egy nő lép be a tárgyalóban valószínűleg a korábban szóba hozott dr. Valeriya Medvedeva, dr. Scott Holmes és dr. Stephen Hill lehetnek azok, az érkezőknél kompakt hordozható adattáblák vannak amiket miután helyet foglaltak a tárgyalóasztalnál csatlakoztatnak az asztal perifériáihoz ezt követően sorban bemutatkoznak így nyilvánvalóvá válik, hogy a tűzvörös hajú fehér bőrű nő dr. Valeriya Medvedeva, az enyhén kreol bőrű kopaszodó fazonírozott szakállú barna hajú középkorú férfi dr. Stephen Hill pszichológus, míg a kese szőke hajú szemüveges germán vonásokat viselő férfi dr. Scott Holmes neurológus, csak miután helyet foglaltak és bemutatkoztak válaszol Ritter biztonsági főnök Nick kérdésére.

-   /Angol/Az állomáson több párhuzamos kutatás is folyik erre tekintettel pontosítani illene, hogy mely kutatások anyagát kívánja megismerni. Amennyiben a cetfélék kutatásai és pontosan elvégzett munkájuk iránt érdeklődik, úgy az engedélyt dr. Nuri Ochoa Rios és dr. Bastien Mascarenas Escobar vezető biológus adhatnak az ön számára a hozzáféréshez.

Ritter biztonsági főnököt követően dr. Valeriya Medvedeva szólal meg angolul mely angolja erős szláv akcentussal dúsított.

-   /Angol/Üdvözlöm önöket, elhoztam önöknek Ruiz igazgató és Ritter biztonsági főnök tájékoztatása alapján a boncolási jegyzőkönyveket, valamint a dzsungel mélyén készült felvételeket, meg kell, hogy erősítsem a botanikusok többségével a testükön lévő késszúrások ellenére koponyatörés végzett egyedül a velük lévő terepspecialistával végeztek a késszúrások valamint, hogy a helyszínen található fabunkón, husángon valamennyi botanikus vére és csontszilánkja megtalálható, további nyugtalanító tény, hogy a botanikusoknál található túlélőkések pengéit társaik vére szennyezi vegyesen. Az adatokat megtalálják a konferencia központi felhőjében, kérem a szükséges adatokat mentsék el mert a konferencia lezárulását követően a felhőt töröljük a biztonság kedvéért.

A doktornőt követően dr. Stephen Hill pszichológus veszi át a szót valószínűleg neki anyanyelve az angol mert akcentus nélkül gördülékenyen beszéli.

-   /Angol/Jó napot, hölgyeim és uraim. A doktornő által említett felhőben megtalálják az állomás személyzetének pszichológiai vizsgálatát tartalmazó jelentésemet, hozzáfűzve kollégám dr. Scott Holmes neurológus által elvégzett vizsgálatok eredményeit. Legalább negyven emberen mutatkoznak pszichológiai elváltozások ebből pár már teljes idegösszeroppanásig fajult egyenlőre fogalmunk sincsen mi okozhatja az elváltozásokat a naplófájlban a kapcsolódó adatokat „Coronado hatás”-nak neveztük el és címkéztük. Amennyiben természetes okkal állunk szemben mint a „kabinláz” akkor viszont feltételeznünk kell, hogy a Biogene szűrése teljes egészében hibás, valamint statisztikailag szinte lehetetlen, hogy egyszerre ennyi személyen jelentkezzenek kabinláz tünetek. Lehet akár egy környezeti tényező az esetek statisztikai analízise arra enged következtetni, hogy ez az instabilitás személyről személyre terjed, még mindig próbáljuk kideríteni a terjedés vektorát. A tudományos csapatokon jelentkeztek először a tünetek és a rendszergazda és az ellátó személyzet voltak az utolsók akik tünetmentesek voltak. Remélhetőleg a elkövetkezendő tesztek meghatározzák, hogy melyik csoporton jelentkeztek először a tünetek és így, hogy melyik csoport hozta az állomásra a kórokozókat, egyenlőre ez látszik az egyetlen lehetőségnek, és ez az a elmélet, ami mentén jelenleg is cselekszünk, még. Természetesen egyenlőre semmilyen ötletünk sincs, hogy miféle környezeti kórokozóval van dolgunk, és az eredetét sem ismerjük ennek is többféle lehetősége van. Lehet egy biólógiai tényező, vagy egy kémiai tényező, vagy mesterséges tényező ez lenne a legrémisztőbb mert biofegyverre utal, vagy valami teljesen más az óceán ismeretlen mélységéből. Az óceánográfus csapat gyakran jelentette a rejtélyes manta-szerű „őslakosok” látványát. Úgy tűnik, hogy ezek a dolgok a közeli korallzátonyhoz ragaszkodnak és itt gyakoriabbak mint máshol. dr. Holmes említette, hogy egyes szigorúan zárolt aktákban ezen titokzatos és igen ritka lények furcsa hatásait dokumentálták azokkal, akik találkoztak velük.

Dr. Stephen-t követően Ruiz igazgató veszi át a szót.


-   /Angol/Mr. Hall által igényelt a cetfélék 96 órás helyadatai, valamint a mikroműtő berendezések naplófile-jai, és a cetfélék hr-es adatait szintén megosztottam a jelenlegi konferencia felhőjében, a doktornőhöz hasonlóan kérem a szükséges adatokat mentsék el a személyi számítógépekre mivel a konferencia végén a felhőt töröljük.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3593
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Fejesugrás - Coronado Állomás a kaland
« Válasz #14 Dátum: 2020. Január 26. 18:17:50 »

Nick Hall

Az igazgató válaszával egyet tudok érteni. Valóban nem hiányzik a pánik. De valóban megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy a hatékony és célravezető - és emiatt látható - óvintézkedések helyett próbáljuk szőnyeg alá söpörni azt, hogy komoly gond lehet? De egy valamiben igencsak téved az igazgató is. Senkinek nincs tudomása a teljes jelenlegi helyzetről, mert mindenki sötétben tapogatózik - és most még senki nem tudja, hogy pontosan mekkora a baj. Legfeljebb csak azzal érthetnék egyet, hogy a megnevezettek tudják a legtöbbet.

Az érkezőkkel kapcsolatban próbálok nem első benyomás alapján dönteni - feltételezem, hogy aki ezen a bázison munkát kapott, az szakmailag elég felkészült lehet - és pszichológiailag is az elfogadható kereteken belül van vagy volt. Ritter megint jön a szabályaival, és a sarkosságával. Bürokrácia-perverznek tűnik, de ugye ez a dolga. Elhatározom, hogy bármennyire is próbálkozik - nem hagyom, hogy felcsessze az agyam. Persze, hogy cetfélék kutatási anyagai érdekelnek!

/Angol/ A legtöbb kutatási anyag egyáltalán nem érdekel - jegyzem meg - a cetféléké is csak azért, mert jelenleg őket tekintem a zéró pácienseknek, és a fertőzés összefügghet a munkájukkal - válaszolom higgadtan. Ha szakácsok lettek volna, akkor az élelmiszer raktárak készletei és a heti menü érdekelne jobban. Azért a két nevet megjegyzem, hogy majd kiket kell kifaggatnunk ha használható információra lesz szükségünk.

A doktornő legalább megcsillantja a reményt, hogy valami hasznosat is megtudunk az üggyel kapcsolatban. Pár másodpercnyi hezitálás után a számítógépemre töltöm le a felkínált anyagokat. Amit most elmondott a doktornő, az mind szép és jó - de később át akarom nézni a jegyzőkönyveket hibák vagy hiányosságok után. A pszichológus jelentésére bólintok
/Angol/ Tehát ha jól értem, a kutatóállomás lényegét adó kutatókat fogjuk legelőször elveszíteni. Pont azokat, akik a legtöbbet tehetnék a Coronado hatás megállításáért. Azért az elég kényelmes megoldás lenne, ha sikerülne ráfogni az őslakosok ezen csoportjára ennek az ügynek az eredetét. Ellenben azt be kell vallanom, hogy semmit nem tudok róluk - pláne a hozzájuk köthető mendemondákról, és tényekről...

Az igazgató szavaira bólintok, és azokat az adatokat is begyűjtöm. Végül Ritter felé fordulok.
/Angol/ Mondja csak, az élelmiszerek közt szerepel helyben fogott, gyűjtött alapanyag? Például hal, gyümölcs, fűszer, vagy valami? Vagy kizárólag konzerven élnek?
Esetleg előfordul kísérleti táplálékkiegészítő?
- teszem még fel azt a kérdést, ami egy újabb lehetséges fertőzésforrást jelenthet. Igazából nem hiszem, hogy tudnának ilyenről - de a konyhát pont ennek a kiderítése miatt mindenképp személyesen is fel kell majd keresni. Mert a szabály az szabály, de lehet, hogy egy jó étel kedvéért megszegik. Igazából alig várom, hogy véget érjen ez a bemutatkozó meeting - mert először beszélni akarok a saját kollégáinkkal is - helyzetértékelés céljából.

« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 26. 18:20:55 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"