Szerző Téma: Történet  (Megtekintve 1144 alkalommal)

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Történet
« Válasz #30 Dátum: 2020. Március 14. 16:51:04 »

Gus Leibacher

*Jean de Payen szavára a kékvérű minden kételye szertefoszlik, ezért mielőtt átlépi a Kupica mezsgyéjét, katonáit őrködésre kárhoztatja. A bejárat elé rendeli saját konsztabuláriáját, ahol egyes sorba rendezi harcosait, majd meghagyja számukra, ha mozgást látnak azonnal jelezzenek. Ezt követően társa kíséretében lép be a fogadó területére, s amint megpillantja a parancsnok arcát, az etikett szabályaival megegyezően Leibacher is szabaddá teszi képét. Immáron szemtől-szembe beszélhetnek egymással. A lovag figyelmesen hallgatja a de Payen ház örökösét, majd mikor végzett együtt érzően, néhány pillanatnyi csenddel tiszteleg az elhunytak előtt.

- Nos, azt örömmel hallom hogy Leafa, a sólymász túlélte a támadást. Embereidet sajnálom, és ha módom lesz rá, ígérem meglakolnak ezért a felelősök. Jómagam és Flynn Douglas barátom -széles karmozdulattal mutat az ír felé, s közben kedélyes mosollyal támogatja mondandóját- Acen Hyllbe tartunk, egy darabig ha gondolják elkísérhetjük Horsted katonáit. -ezután Gus megvárja a választ, majd függetlenül attól folytatja. Azonban! ...Akad még egy elintézetlen dolgunk, ami nem tűr halasztást. Ezért legyenek addig a Leibacher ház vendégei! Most pedig, Jean de Payen mutasd az utat ehhez a Leafához, had beszéljek véle! A nemes megvárja, hogy néhány lépésre -hallótávolságon kívülre- távolodjon el a férfi, vagy ha az nem kíséri be őket, akkor csak azután terjeszti elő észrevételeit Flynnek, miután meggyőződött arról hogy kettejükön kívül más nem hallgatózhat.

- Szerintem azok a támadók tudták mit akarnak... Sőt, hogy nyomuk ne maradjon eltüntették a jeleket, nehogy megszülessen itt is az inkvizíció. Azt hiszem, mihamarabb el kell érnünk Tondbert birtokát... viszont van egy sejtésem hogy ehhez Arildnak is köze van. Ezért is bátorkodom rádbízni e titkot és a feladatot. -a németföldi komor arckifejezéssel tájékoztatja újdonsült bizalmasát.
- Arildot megszállta az ördög, vagy pedig boszorkány. Erős a gyanúm, hogy befolyásolta a hermetikusokat és ezáltal bekerült valahogy Hreówan levelébe, mint hűbéres. Mivel egymaga nem lenne képes bejutni Acen Hyllbe, az ügyünket kihasználva, szerzi meg amit akar. Az lenne a feladatod, hogy amíg beszélek a solymásszal és hazatérek, keresd fel a Szent János kápolnában Jeanot atyát. Mondd meg neki hogy halaszthatatlan ügy miatt hívatom. -közli Leibacher az északival, miközben gyűrűsujjáról lehúzza jegyűrűjét, amit Izabellel kölcsönösen egymásnak adtak. -Mutasd fel ezt, ha az atya kételkedne. -átadja Flynnek a gyűrűt, és ha nincs kérdése, vagy mondanivalója belép a Kupicába hogy felkeresse de Rue báró solymászát és a fogadós Wendant.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Március 16. 19:49:11 írta wolftern »

Nem elérhető Vafthruthnir

 • Moderator
 • Újonc
 • *****
 • Hozzászólások: 72
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Történet
« Válasz #31 Dátum: 2020. Március 21. 15:07:27 »
Dátum: 1215. november 20., késő délután
Helyszín: Kóborló Kupica fogadó, a király útjától nem messze / Leibacher lak, Wych Cross uradalom
Résztvevők: Gus Leibacher, Flynn Douglas [GM], Arild
Háttérzene

[Gus & Flynn]

Gus szavára házszolgái az udvarkapunál komor tekintettel kezdik meg őrködésüket, gyűjtik a bátorságot, hogy szembenézzenek az aznapi borzalmakkal. Bár a helyi erősítés miatt önbizalmuk nő, de félelmüket teljesen nem nyomja el.
Anfeald a jelenleg rangidős ármás rideg, kék szemei próbálják keresztül hasítani a rájuk boruló sötétséget. A fiatalok, Deogol, és Scand íjaik húrjának feszességét tesztelik, igazítják derekukon levő tegezük tartalmát. Eadig, ki általában a hevesebb jelleméről ismert, most meglepő nyugalmat tanúsít. Byrden erősen szorítja fejszéjét, pajzsát.

- Nos, azt örömmel hallom hogy Leafa, a sólymász túlélte a támadást. Embereidet sajnálom, és ha módom lesz rá, ígérem meglakolnak ezért a felelősök. Jómagam és Flynn Douglas barátom -széles karmozdulattal mutat az ír felé, s közben kedélyes mosollyal támogatja mondandóját- Acen Hyllbe tartunk, egy darabig ha gondolják elkísérhetjük Horsted katonáit. - ezután Gus megvárja a választ, majd függetlenül attól folytatja.

- Hálás vagyok érte, jó emberek voltak. A kíséretet köszönjük, de ezzel a létszámmal nem vágunk át a rengetegen, mégha a király útján haladunk is. Azonban egy vámház van innen északra, azt kötelességünk ellenőrizni. Az ő feladatuk ezen út biztonságának fenntartása. Kíváncsi leszek a kifogásra, amivel a céhmester előhozakodik. Ha nem lesz ínyemre a válasza, azonnal jelentem a szolgabírónak. - mondandója vége felé egyre hevesebbé válik.

- Azonban a meghívást köszönjük, a sebesülteket ellátnánk. - teszi hozzá nyugodtabban, majd mutatja az utat a fogadó ajtaja felé.

- Szerintem azok a támadók tudták mit akarnak... Sőt, hogy nyomuk ne maradjon eltüntették a jeleket, nehogy megszülessen itt is az inkvizíció. Azt hiszem, mihamarabb el kell érnünk Tondbert birtokát... viszont van egy sejtésem hogy ehhez Arildnak is köze van. Ezért is bátorkodom rádbízni e titkot és a feladatot. - a németföldi komor arckifejezéssel tájékoztatja újdonsült bizalmasát.
- Arildot megszállta az ördög, vagy pedig boszorkány. Erős a gyanúm, hogy befolyásolta a hermetikusokat és ezáltal bekerült valahogy Hreówan levelébe, mint hűbéres. Mivel egymaga nem lenne képes bejutni Acen Hyllbe, az ügyünket kihasználva, szerzi meg amit akar. Az lenne a feladatod, hogy amíg beszélek a solymásszal és hazatérek, keresd fel a Szent János kápolnában Jeanot atyát. Mondd meg neki hogy halaszthatatlan ügy miatt hívatom. - közli Leibacher az északival, miközben gyűrűsujjáról lehúzza jegyűrűjét, amit Izabellel kölcsönösen egymásnak adtak.
- Mutasd fel ezt, ha az atya kételkedne. - átadja Flynnek a gyűrűt, és ha nincs kérdése, vagy mondanivalója belép a Kupicába hogy felkeresse de Rue báró solymászát és a fogadós Wendant.


Flynn komoly tekintettel bólogat, miután ő is némán áldoz a holtak előtt.
- Az hogy az ellenség bajtársait összeszedi, számomra inkább azt sugallja, hogy ezek a vadak valami családi alapon szerveződnek, nem akarták a hozzá közel állókat otthagyni rohadni, vagy az ellenség kezei által megcsonkítva.
- Arild elképzelhető, hogy ördögtől való, de ha ilyen rosszul hazudik, akkor szerintem a hermetikusokat nem tudta megtéveszteni. Dörzsöltebb népek azok. Bízzuk Jeanot atyára, ő meg fogja látni az igazságot a leányzóban.
- teszi hozzá az északi.

A gyűrűt elteszi, majd elköszön "Isten óvjon!" szavakkal. Miközben elindulna, Jean megszólítja:
- Douglas úr, vigye a lovam. Úgyis egy helyre megyünk, magának sürgős, én úgyis csak lassan haladhatok a sebesültekkel.
- Legyen úgy, köszönöm!
- válaszol Flynn.
A horstedi nemes int az egyik ármásnak, aki az istállóban felnyergeli a lovat, majd ő is betér a fogadóba.

A fogadó ódon tölgyfa ajtaja kinyílik, bent a szem elé tárul annak pillanatnyi helyzete a támadás előtt, melynek összképét néhány sebesült töri meg. Közöttük van Leafa, ki véres, barna vászoningét markolássza, melyet Wendan lánya, Sílwan próbál éppen lehámozni róla, hogy megtisztítsa a sebét.

Wendan nincs jelen, de zajokból ítélve hátul a konyhán matat valami után. A többi vendég, néhány fő, kisebb sérülésekkel megúszták. Fáradtan ülnek az asztaloknál.

Bár a csata alábbhagyott, az itteniek még feszülten várják a továbbiakat. A tűzhelyen a fa finoman ropog, a gyertyák keltette félhomályban az árnyak nagyobbnak, és mélyebbnek tűnnek. A szélbe néha belenyikorog az épület itt-ott, amitől lakói egy pillanatra körbenéznek.

[Arild]

Balra indulsz el a sötét folyosón, majd egy ajtóhoz érsz. Mögötte hallod fém súrlódását, néha apró kongást, motyogás zaját. Az ajtón nincs zár, csak csukva van, könnyen nyitható. Lágy fény szűrődik át a pereménél.

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Történet
« Válasz #32 Dátum: 2020. Március 31. 20:03:59 »

Gus Leibacher

*A németföldi bajtársi kézfogással búcsúzik Flynntől, s a vaskos tölgyajtó felé haladva szájában, egy megmagyarázhatatlan keserű íz jön keringésbe. Első gondolata, mert társát egy veszélyekkel teli útra rendelte, melyet -a sarjent szavai alapján- más még tíz jól képzett katonával sem vállalna. A másik teóriája az Ír mondatán alapszik, miszerint ha a szőke nő, Arild valóban képes lenne megtéveszteni a hermetikusokat nem bukott volna meg az írnokos kifogásával.
Miközben Leibacher belép a fogadóba képzelete vadul cikázik ezen gondolatok között, s csak a Kupica belsejében rázúduló tekintetektől ocsúdik fel. Kezdetben -céljával ellentétben- a nyugtalanító érzést kívánja csillapítani, ezért a pulthoz baktat és sisakját hangosan a söntésnek koppintja.


- Csapos! ...adj innom! De m'án! -kiáltja remélve, hogy Wendan meghallotta érkezését. Amikor (ha) megérkezik egy kancsó bort rendel, majd ha a Horstedi kapitány még nem intézkedett, Leafához ballag. Természetesen kancsóval a kezében.  ;)

- Üdvözletem jó Leafa! A nevem Salzburgi Gus Leibacher, Wych Cross ura és Acen Hyll új grófja. Odakint a veszély elmúlt... egyelőre. Otthonom biztonságosabb lenne most Horsted szülötteinek. -közli a lovag kissé kérdő hangnemben, történetesen azért hogy lehetőséget biztosítson a látszat megőrzésre is.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Március 31. 20:13:02 írta wolftern »

Nem elérhető Vafthruthnir

 • Moderator
 • Újonc
 • *****
 • Hozzászólások: 72
 • Aktivitás:
  3%
 • Karma 0
Re:Történet
« Válasz #33 Dátum: 2020. Augusztus 02. 13:44:21 »

Dátum: 1215. nov. 20., késő délután
Helyszín: Kóborló Kupica fogadó / Wych Cross - Kóborló Kupica közötti út
Szereplők: Gus Leibacher, Flynn Douglas

[Gus Leibacher]
[Gus] - Csapos! ...adj innom! De m'án! - kiáltja remélve, hogy Wendan meghallotta érkezését.

- Leibacher úr, hála a Teremtőnek! Pont a legjobbkor! Nézze mit hoztak a fejemre ezek az átkozottak. Ha ennek híre megy... - mondandóját már a konyhában elkezdi, majd a söntéshez érve fejezi be pont. Tiszta kötényét éppen akkor köti meg, mikor kilép a konyhából. Alkatát tekintve egy mesékből előlépett törp is lehetne.
- Sajnos, nagyuram, borral nem tudok szolgálni, mert nem árulok. Tudja, túl drága, és az itteni népek nem szívesen fizetnek ennyit érte. A söröm viszont nagyon friss. - mutatóujját feltartja türelmet kérve, majd hátul megcsapol egy friss hordót, tartalmát beleöntve egy mázas agyagkancsóba. A sör kesernyés, testes illata megcsapja az orrod.
Wendan kövér kezeit törölgeti egy rongyba, miközben aggódón tekint a sólymász irányába.

[Gus] - Üdvözletem jó Leafa! A nevem Salzburgi Gus Leibacher, Wych Cross ura és Acen Hyll új grófja. Odakint a veszély elmúlt... egyelőre. Otthonom biztonságosabb lenne most Horsted szülötteinek. - közli a lovag kissé kérdő hangnemben, történetesen azért hogy lehetőséget biztosítson a látszat megőrzésre is.

- Üdvözlet, Leibacher úr. Valóban, egyetértek. Kicsit gyengélkedek, karomat kard nyelve marta, de nem tűnik súlyosnak. Egy hosszú alvás majd teljesen rendbe hoz. - az izgalmaktól kissé lihegve még, de nyugodtan közli mondandóját.
- John de Rue báró, a te hűbérurad levelet küldött, amit kötelességem haladéktalanul átnyújtani. - véres kezével erszényét kibontja, és meglátod benne a tekercs bőrtokját, a de Rue ház viaszos pecsétjével.
- Kérlek, vedd át, nem akarom jobban összevérezni. - teszi hozzá, utalva, hogy nyugodtan kiveheted a bőrerszényből.

[Flynn Douglas]

Jean de Payen pej lovával végig ügetsz a kápolnáig, ahol Jeanot atya tölti az éjszakát. Álmos házak, és az Óhíd óvó tekintete kísér. Megérkezvén a Szt. János kápolna terül szemed elé, tiszafák ölelésében. Apró fény dereng az egyik keskeny ólomüvegen át.

Az öreg épület kőből készült. Falán a kúszónövény, tetején a moha próbál egyre nagyobb teret hódítani magának. Ajtaja előtt kis kert, kerítéssel elválasztva. Inkább a kutyák ellen védi a növényeket, mint az emberek ellen, ami magasságából is látszik.

Nem elérhető wolftern

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 667
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Történet
« Válasz #34 Dátum: 2020. Augusztus 03. 22:19:04 »

Gus Leibacher

*A lovagot Wendan íziben mély haragra gerjeszti, hiszen sose tolerálta mikor valaki sápítozott, különösképp ha az a pórok magvából való. Ugyanis szükségleteiket az Úr is ehhez mérte, s nekik ezért köszönettel senki nem tartozik. Mindezt a kijelentett borhiány még tetézi, s Leibachert ezen pillanatában a fogadós nyűgje érdekli a legkevésbé.

- Az istenfáját! Elhallgass! -rivalltja, és biztosítékként a sisakot a csaposhoz vágja. Mikor kissé már megnyugodott, kelletlenül felkapja a kancsót melyből nagyot kortyol, majd szavait higgadtabban a publikumhoz intézi.
- Bátorkodjon elő, ki ismer bármi jót e földből! -közli megvetőn, ameddig odaslattyog a Lewesihez. A tiszteletadást követően átadja a köcsögöt Leafának, kvázi ezzel lemondva annak tartalmáról.
- Idd ki mind hogy mihamarabb felgyógyulhass nagybecsű Leafa! -válaszolja a kékvérű, miközben a solymász kérésének eleget téve, elveszi a levelet. Ezután sietősen kibontja a küldeményt, s közben azon morfondírozik mily pokoli szerencse, netán sötét együttállás környékezi, hogy két fontos ügyben is az ő személyére szorulnak a nála hatalmasabb urak. Ha ezúttal rámosolyognak az égiek, talán jobbra fordulhat a sorsa... 
Az üzenettel döbben csak rá, hogy ez nem szerencse, hanem inkább balsors. A hűbérurak olyan segítséget várnak tőle, amibe várhatóan bele fog halni. Lassú mozdulatokkal lehuppan a solymász mellé, és a fülébe súgja:

- Ki az a Aldred? Láttad te is a lényeket? Miután megkapta a válaszokat, erőt vesz magán feltápászkodik s harsányan kijelenti hogy Wych Cross ura megvédelmezi lakóit. Továbbiakban de Payennel megszervezi a Kupica védelmét.
- Hogyan tovább? Otthonom nyitva Horsted előtt, azonban a kricsmit sem hagyom magára. Ez pedig azzal jár Jean uram, hogy vagy útnak indulsz még most embereiddel, vagy megszervezzük az őrséget.
Javaslom elsőnek hívjunk be minden katonát, mert belülről könnyebb egy területet védeni... reméljük nem gyújtják ránk
-teszi hozzá egy fintor kíséretében- és három óránként, három fős váltásokban őrködjünk! Ha jól számítok ez kilenc óra és a tizedik órában még mindig akad egyetlen friss emberünk. Reggel pedig meglátogatjuk ezt a vámházat, s addigra barátom Flynn is visszatérhet.