Szerző Téma: Ötletek és elképzelések  (Megtekintve 1864 alkalommal)

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1614
 • Aktivitás:
  19%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Ötletek és elképzelések
« Dátum: 2015. Április 28. 08:15:23 »
Tisztelt Fórumtagok!

Szeretném, ha mindenki maga tenné fel milyen koncepciókat tud elképzelni a közeljövőben, hogy mind a KM-ek, mind más játékosok elképzeléseit megértve és jobban összehangolva könnyebben kerülhessen sor, bármilyen történet megszületésére. Igényeiben, mélységeiben a lehető legbővebben kérném, hogy aztán valóban csak egy pillantás kelljen bárkinek és a leendő KM elképzelései tovább léphessenek egy Kaland (születése) meghirdetése felé!

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1614
 • Aktivitás:
  19%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Ötletek és elképzelések
« Válasz #1 Dátum: 2015. Április 28. 08:17:38 »
QQcs

A legfontosabb számomra függetlenül attól, hogy milyen világot hódítok meg, hogy az adott világ AUTENTIKUS! a HANGULAT legalább olyan fontos, mint a JELLEM. Ennél fontosabbat nem tudnék elképzelni, ezt követheti más egysége a kalandnak, mint a DRÁMA, például a hősies küzdelmek, szövődő barátságok és ellenségek és külön ízt adhat a REJTÉLY mindezek mellett olykor némi ROMÁNC is fűszerezze a történetet.
Alapvetően a hosszú, (testi/szellemi/jellemi) fejlődési lehetőségekkel teli-tűzdelt történeteket kedvelem.
Illetve nálam a Role -ra és nem Roll -ra helyeződik a hangsúly mesélőként és játékosként egyaránt.

Ezen értékeket osztó Fórumiták/Játékosokkal bizonyosan megtaláljuk a közös hangot, míg mesélőként eme sorrend a mérvadó kalandjaimban (ettől eltérhetek adott esetben, de nem jellemző)

Alapvetően számtalan koncepcióval tudok azonosulni, de az alábbiak amik most jelenleg foglalkoztatnak. Ettől eltérőekre is nyitott vagyok, keressetek bátran!
(d6)

Hosszú ideig a legkedvesebb volt, de '99 után elszomorodtam...
Végül 2015-ben a Disney végleg megölte ezt a világot, de...

Erőhasználó, de más is megfelel
Igazodom a csapathoz, a rendszer mindegy
(4th ed.)

Utaku Unikornis
Bayushi Skorpió

Osszor Alakváltó
Vodeccai Sorsboszorkány
Kasztíliai kalózÉrdekel még, de eddig nem találkoztam senkivel akit érdekelt volna
Babylon 5

Érdekel még, de nem tudok hozzá rendszert (vagy amit találtam nem tűnt elég bíztatónak)
Mass Effect

A következőkben pedig felsorolás szerűen azon világok, ahol nem kívánok kalandozni (nem kőbevésett)

A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), Call of Cthulhu (CoC), Codex, M.A.G.U.S., MERP, Shadowrun (SR), Warhammer (W40k)

Nasirius

 • Vendég
Re:Ötletek és elképzelések
« Válasz #2 Dátum: 2015. Április 29. 21:10:01 »
Számomra az alábbi rendszerek jöhetnek szóba:

Elsődlegesen (mert ezen tanultam meg szerepjátékozni, és mivel már lassan 19 éve szinte folyamatosan játszom asztaliban és a fórumon is):

1. Mágus ETK. Ezen belül bármi. Szívesen mesélek és játszom is, bármilyen karakterrel, bármilyen szinten.

Ehhez képes csak másodlagos - ha más (=ETK) nincs -:

2. Mágus UTK. Párszor már játszottam, és ha kell játékosként beszállok, bár inkább az ETK-t preferálom, mert azt szoktam meg, de lassan ezt is szokogatom.

Harmadlagosan, mert már egy párszor próbálgattam, és tetszik, de még amatőr vagyok benne:

3. DnD 3. kiadás.

Továbbá már néhányszor játszottam Star Wars D6-ot, és esetlegesen benne lennék, de sokszor nincs igazán energiám már új rendszereket megismerni, betanulni.

Alapvetően a pörgős, akár rövid reagokat tartalmazó, de haladós kalandokat preferálom. Magam heti 1-2 reagot tudok ígérni átlagosan. A fórumos tapasztalatok alapján nem hiszek a sok játékos kalandokban. 2-3 (nagyon max. 4) fő az, aki biztosan, stabilan tud haladni.

Nem elérhető Az Ezüst Utazó

 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2198
 • Aktivitás:
  7%
 • Karma 0
Re:Ötletek és elképzelések
« Válasz #3 Dátum: 2015. Április 30. 08:20:54 »
Sziasztok!


 ÚTK kalandomat mindenképpen be akarom fejezni és továbbvinni. Ebből nem engedek.
neked is ott ragadt a karid az Elistion (vagy hogy hívták) örökségében, az enyém szintén, ott kóvályog Erenben... és ennyi!
Bár igazából bármi érdekel ami ETK!

Star Wars (d6): Egy SW D6 engem is érdekelne, de csak a Mald féle játékosok kézikönyve 2. magyar kiadás van meg, és csak mint JK!
ÚTK: Játszottam vele, igaz tény hogy sokkal egyszerűbb mint az ETK. Majd meglátjuk melyik válik be jobban.
Stargate: Miért is ne?!

Warhammer 40000: Nincs azaz Isten!

A többieknél nincs szabálykönyvem, de egyenlőre ennyi kaland nekem bőven elég kezdésnek...

Üdv Az EU! Klári!

Pappskalle

 • Vendég
Re:Ötletek és elképzelések
« Válasz #4 Dátum: 2015. Május 31. 02:20:15 »
Az ötletet kiválónak tartom, hogy a tagok ösztönözve vannak rá, hogy megosszák mi az, ami szóba jöhet náluk akár játék, akár mesélés szempontjából. Sok újat nem tudnék írni a preferenciáimról attól függetlenül, hogy új vagyok itt, hisz elég sok téren egyezik ez Thyriel preferenciáival, sose gondoltam volna, hogy ilyesmit valaha le fogok írni, hisz annyi mindenben eltér a véleményünk. :D ;)

A világ valóságossága nálam is fontos szempont, nagyon szeretem a terjengős történeteket, minél több részletet ismerek meg a világból, egy adott szituációból, annál jobban örülök. A rejtélyeket, a nem szokványos dolgokat, sőt a szürrealitást is pártolom. A világban megjelenő alakok terén is roppant mód kedvelem, ha azok valóságosan vannak megjelenítve, mintha csak odakint sétálnék az utcán, és az egész kaland a valóságban folyna le. A mesélők és játékosok oldaláról is örülök az önmaguk által leírtakhoz való konzisztenciának, ha valamit A módon írtunk le, akkor az maradjon is úgy, hogy követhető legyen. A Role Playing Game-ek kedvelője, és nem a Roll Playing Game-ek kedvelője vagyok, ha valami megoldható dobálózás nélkül, például egy szociális interakció, akkor kiváltképp örülök neki, ha nem kényszerítenek dobálózásra, ezt mindkét szerep részéről fenntartom.Mage The Ascension: örök favorit játék, szerintem soha sem fogok tudni eleget kapni vagy adni belőle.

Orpheus: szintén cWoD, méghozzá 2004-ben a legutolsó megjelent játék, mely a Wraith The Oblivion-ra épül, de a játékosok halandók, és át-átlépnek néha a Szemfedőn túlra. Akár szimpla halandót is szívesen alakítanék.KULT:
sokszor kezdtem már bele ebbe a játékba, de sosem jutottam a végére, a mesélő mindig felmondta a szolgálatot idő előtt, így mindig megpróbálom újra és újra a szerencsémet e játékkal kapcsolatban.Call of Cthulhu: azért is szerettem mindig ezt a játékot, mert mindig úgy tudták mesélni az aktuális kalandmesterek, hogy a szituációkban lévő tudattól, a háttérvilág ismereteitől parázott a játékos, és sosem egy megjelenő szörnytől, harci szituáció sem volt benne soha, csak az örökös kutatás és a vállunkra nehezedő sötétség tudata. Nem vagyok egy félős ember, de e játék miatt volt már, hogy egy abban felmerülő csatornafedelet követően a valóságban is elkerültem hónapokig a csatornafedeleket. :)Star Wars: maga a világ érdekel, főleg a kiterjesztett, ami a regényeken és a képregényeken alapszik, és leginkább a Régi Köztársaság és a Legacy Éra, de ha valaki a klasszikus 6 film alatt játszódó korban kíván mesélni, akkor értelemszerűen azt is elfogadom. Az egyik legjobb és legegyszerűbb (d20) rendszer hozzá a SAGA Edition, ezért ezt részesítem előnyben.FATE Core: kiváló, ingyenes és iszonyatosan egyszerű rendszer, melyet bármely világhoz hozzá lehet kapcsolni, és mivel a narratívát, és nem a kockacsörgést részesíti előnyben, így a Role Playerek jobban élvezhetik a Roll Playereknél.E rendszerben érdekelnek a következő játékok: The Longest Journey, Stargate, Mass Effect, esetleg valami latexmentes, túlzottan jófiú mentes szuperhősös játék.Két barátommal fejlesztünk egy nem elszállt biopunk/cyberpunk világot a 2080-as évszámmal, melyben a jelenkori társadalmi, politikai és technológiai témákból indulunk ki, amikor kész lesz, akkor ha van érdekeltség, szívesen mesélnék egy kalandot az oldalon.Világok és rendszerek, amikre soha sem leszek kapható (legfőképpen játékosként): 7th Sea; MAGUS; Legend of the Five Rings; Shadowrun; DnD high fantasy; Codex; MERP; Warhammer 40K (nem civil játék).

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 564
 • Aktivitás:
  17%
 • Karma 0
Re:Ötletek és elképzelések
« Válasz #5 Dátum: 2016. Június 08. 08:17:30 »
Mágus ETK: Ezzel kezdtem. Örök favorit. Nincs túlbonyolítva egyszerű és szerethető.

Mágus ÚT: Ezzel is sokat játszottam. Tetszik. Talán itt lehet a legjobban formálni színesíteni a karaktert.

Mágus ÚTK: Egyenlőre ismerkedek vele. Ezzel csak keveset játszottam. Kicsit vissza az alapokhoz de keverjük az ÚT-vel.

Mágus D20: Sose próbáltam.

Star Wars D6: Sokat játszottam vele anno. Tetszett s egyszerű ez is. - Ennek a rendszer alapján játszottam már Alien vs Predator-t és Fallout-t.

Vampire the masquerade: Talán párszor ha próbáltam. Érdekes s érdekel is.

Requiem: Keveset játszottunk, de valahogy bejött nekem. A rendszerre magára már nem emlékszem.

Amit kipróbálnék:

Ars magica: Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nagyon szeretem a történelmi témájú dolgokat és a középkort.

Dark Ages: Vampire: Vampire csak középkorban. Fent már elmondtam az érveket. :)

ADnD/DnD: Kipróbálnám egyszer.

Warhammer Fantasy: Szintén kíváncsi vagyok. Szeretem a Warhammer világát.

Warhammer 40k: Szintén zenész, annyi, hogy folyamatban a kipróbálás :)

Nyitott vagyok mindenre. PC adaptációkat nem igazán kedvelem (most magam ellen beszéltem /Fallout és AvP/), de persze meggyőzhető vagyok.