Szerző Téma: Jeruzsálem, a Szent Város  (Megtekintve 963 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Jeruzsálem, a Szent Város
« Dátum: 2019. Május 06. 18:27:40 »
"Ontották véröket, mint a vizet Jeruzsálem körül, s nem volt, aki eltemette volna őket." /Zsoltárok könyve 79,3/
Hangulatkeltő dallamok1099, Jeruzsálem, három vallás szent helye.

Jeruzsálem régen és ma is ugyanolyan jelentőséggel bír. Három vallás szent helyét egyesíti. Mind a zsidó, a keresztény és mohamedán hívőknek idevezet a zarándok útjuk vége. Ez a település már sokat szenvedett, de még mindig áll. Nem törte meg a rómaiak, a szeleukidák uralma, az asszír és babilóniai dinasztiák sem. Róma és Bizánc uralma alatt a zsidók nem léphettek a város területére, amit csak az iszlám uralom oldott fel. Az egységes Iszlám Kalifátus után több muszlim dinasztia vette birtokba, szunniták és síták váltották egymást. Az Abásszidák 979-ig birtokolták, amit a Fatimidák közel egy évszázados uralkodása követett. 1078-ban a szeldzsuk törökök kisöpörték a sítákat. Ekkor vérben fürdött az egész város, az ellenségen kívül, öltek itt zsidót és keresztényt is. A hely nagyban látta kárát az ostromnak, lerombolódott és elpusztult sok templom és zsinagóga is. Egy évvel ezelőtt a Fatimidák újra legyőzték a törököket, akiket Szíriáig üldöztek vissza. Jelenleg is a kezükön van a város.


Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #1 Dátum: 2019. Május 22. 10:53:21 »
1099, június 1. éjjel, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza

"Örüljenek az egek, és örvendezzen a föld, és mondják a pogányok között: az Úr uralkodik!" /Krónikák I. könyve 16,31/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-Ibádi és csatlósai: Marwan, Szaladin
Valóban némileg úgy történik a jövő, mint ahogy azt megálmodtad. Jeruzsálem immáron a Tiétek lassan egy éve, de a fenyegetés nem szűnt meg. Az Imámmal sem tévedett a látomásod, aki valóban elküldött téged, hogy harcosait gyógyítsd s két testőrt is rendelt melléd, kik hűen védelmeznek, ha bajba kerülnél. Viszont a víziód nem említette, hogy lelki vezetőd egyébbel is megbízott. A feladatod, hogy a Jeruzsálemben lévő szent iratokat tanulmányozd, egy bizonyos tárgyat keresve. Napjaidat mostanában ezzel töltöd, melyek száma mióta itt vagy olyan gyorsan telnek, mint a homokóra apró szemei hullnak alá. A város mozgolódni látszik, s viszonylag egész gyorsan túltette a szeldzsukok kiűzése következett károkban. Gyakorlatilag mindent megtalálsz itt. Feladatodat néha az akasztja meg, hogy felkeresnek bizonyos betegségek gyógyításával kapcsolatban. Otthonod is rendben van nem szenvedett túl sok kárt, s ami volt azt gyorsan megjavítattad. Minden reggel imával kezdesz a Sziklamecsetben. Ilyen impozáns s gazdag díszítésű épülettel nem igen találkoztál életed során. Órákat el tudsz gyönyörködni szépségében. Szereted ott tölteni az időt, valami ősi erőt érzel, ami teljesen átjár. A mai nap teendői hamar elfárasztottak és gyorsan neki látsz az esti teendőknek, majd az alvásnak. Nincs is ezzel baj, mert gyorsan elnyom az álom.
Egy furcsa nyaklánc szerűség jelenik meg előtted, miközben, mintha angyalok zenéjét hallanád folyamatosan.
 Gyönyörű dallamot játszanak, átitatva sejtelemmel, misztikummal. A tárgy egy tojás alakú drágakő lehet, melyből összevissza jönnek ki testrészek. Két szem, egy száj és egy orr, de nem a megszokott arc szerű elrendezést látod magad előtt.

Valami furcsa dolgot álmodhattál, mert zilálva kelsz fel és verejtékezel. Nem tudod hova tenni a fura érzést. Az álom nem volt mozgalmas, egy tárgyat láttál magad előtt, s amire emlékszel talán az a tárgy lesz, amivel az Imám felkeresett. Igen. Az lesz az. Erősíted meg magadban a „látottakat”. Körbenézve még éjjel van, az ablakon a friss levegő játszik a sötétítőként használt függönnyel. Táncot jár az éjszaka leple alatt a rojtos vászon. Senkit nem látsz a szobában. Minden ugyanúgy van, ahogy hagytad lefekvés előtt.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #2 Dátum: 2019. Június 05. 08:20:55 »
1099, június 1. éjjel, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza


A különös álmomból magamhoz térve, leszámítva a szapora lélegzet vételt teljesen mozdulatlanul, kissé zavartan fekszem az átizzadt ágyamban. Régebben is voltak fura álmaim, vagy látomásaim de az utóbbi időben ezek megsokasodtak. Lehetséges, hogy az Imám belém vetett bizalma ennek az oka, vagy esetleg a kutatásaim eredménye? Egy biztos, nem a véletlen műve és eddig ritkán fordult elő, hogy nem vitt előre. Talán pont ez az álom is arra utalt, hogy máshogy kell eme különös tárgynak a nyomára akadnom. Próbálom felidézni, hogy milyen nyelvre hasonlított az angyalok  éneke az álmomban, ha egyáltalán angyalok voltak. Lehetséges, hogy olyan nyelvű iratokat kellene tanulmányoznom és most mar legalább tudom nagyjából mit is keresek. Próbálok vissza gondolni, hogy láttam e már ezt a tárgyat. Esetleg, hogy miért kelthette fel az Imámot eme nyakék.


Gondolatok cselekvésre késztetnek, felülök az ágyamban. Az éjjeli szekrényemen megpillantom az ópiumos pipám. Jó ideje annak, hogy akár csak egyet is bele szívtam. Elhatározásom, hogy ez még egy ideig így is marad, elvégre nem csak elszívva alkalmazható. Kikászálódom az ágyamból és neki indulok a konyha felé, hogy főzzek magamnak egy kis mák teát, kevés fekete teával keverve. Amíg elkészül, a különös dallamokat dúdolva gondolok az álmomra. Lefőtt teát és egy csészével a kezemben elindulok a dolgozó szobámba és egy lámpás fényében elkezdem az iratokat tanulmányozni. Amint érzem, hogy elkezd elhatalmasodni rajtam az elmúlt idők fáradsága, a teát szürcsölve próbálom legyúrni az egyre erősödő álmosságot.

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #3 Dátum: 2019. Június 13. 13:46:10 »
1099, június 2. hajnal, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza

"Szóla a király Dánielnek, és monda: Bizonynyal a ti Istenetek, ő az isteneknek Istene, és a királyoknak ura és a titkok megjelentője, hogy te is megjelenthetted ezt a titkot! " /Dániel könyve 2,47/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-Ibádi és csatlósai: Marwan, SzaladinIzzadtságtól tocsogó ágyban megmerevedve kelsz fel s némi időt még a fekhelyeden töltesz majd az ágy szélére ülve elmélázol, furcsa álmaidról. Valóban a közel múltban elég sokszor jönnek fura víziók alvás közben, de ezt valahogy nem tudod hova tenni. Az égi angyalok nyelvezete számodra is ismeretlen, hiába tanakodsz bármiféle megoldáson nem jössz rá, mit jelenthetnek. A gondolatot, hogy nem a véletlen műve helyesnek ítéled meg, s ezen vélemény mellett le is rakod a voksodat. Felismerésed a következő, ennek a megálmodott tárgynak kell lennie, melyet az Imám megjelölt neked feladatul. Az kép, amelyet felidézel, felismerhetetlen helyszínnel szolgál. Kis vártatva felkelsz az ágy mellől és a dolgozó asztalodhoz mész, melynél elkezded tanulmányozni eddigi kutatásokkal töltött munkád iratait. Közben a dallam mely a fejedben ragadt életre kell hangszálaidon keresztül s egész végig csak dúdolgatod, míg azt nem veszed észre, hogy felébredtél. Valószínűleg elaludhattál olvasás közben. Fáradtnak érzed magad, az idő is egyre melegebb lesz és már így kora reggel észleled, hogy nincs túl sok energiád. Viszont előtted áll az egész nap.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #4 Dátum: 2019. Július 01. 21:09:43 »
1099, június 2. hajnal, JeruzsálemNem rémlik, hogy mikor aludhattam el. Körbe pillantok az asztalon, lámpás már kialudt, látszólag az este lefőzött team is érintetlen maradt. - Micsoda pazarlás. - jegyzem meg halkan, majd a teás kancsót magamhoz véve kimegyek, hogy kiöntsem és egy újabb adagot főzhessek helyette. Amíg a fő a tea, addig magamra öltöm az utcai ruhámat és közben az álmomon töprengek. Próbálok egy-két szóra vissza emlékezni. Reggeli gyanánt iszom egy csésze frissen lefőtt teát és pár fügét magamhoz veszek amit a mecset felé vezető úton tervezek majd elfogyasztani. Kilépve a házból megpillantom Szaladdint és Marwant. Látszólag egyiküknél sincs fegyver, de biztosra veszem, hogy a látszat néha csal.

-Szelem áelejkum. -Köszöntöm őket.
-Áelejkum szelem. -Marwan.
-Áelejkum szelem. -Szaladdin.

Ahogy haladunk a mecset felé. Elnézést kérek tőlük, hogy nem volt időm reggelizni, udvariasan megkínálom őket is a fügéből majd elkezdem elfogyasztani. Út közben érdeklődöm, hogy jól aludtak e.

Mecsethez megérkezvén. Mind a hárman belépünk és a reggeli ima után Marwant megkérem, hogy töltse fel az élés kamrát és közben járjon nyitott szemmel és füllel. Mostanában aggasztóan nagy a csend, várható e bármi változás, akár Jeruzsálemben akár a környéken. Szaladdintól azt kérem, hogy járja körbe a mecsetet, kívül belül, lehetőleg feltűnés mentesen. Bármi furcsát tapasztal, járjon utána, de diszkréten. Ne hívja fel magára a figyelmet. Én a  mecset könyvtárába megyek és ott próbálok utána járni az álomnak, a különös tárgynak, az ismeretlen nyelvnek és az angyali dalnak.


« Utoljára szerkesztve: 2019. Július 03. 20:33:14 írta Con Angilo Guerdo »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #5 Dátum: 2019. Július 21. 18:04:39 »

1099, június 2. délelőtt, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza

"Mindezekből, fiam, intessél meg: a sok könyvek írásának nincs vége, és a sok tanulás fáradságára van a testnek. " /Prédikátorok könyve 12,14/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-Ibádi és csatlósai: Marwan, SzaladinArra ébredsz, hogy meleged van, így tudatosul benned, hogy már délelőtt van. Az, hogy mikor aludhattál el örök rejtély marad számodra. Reggeli teendőidet végezvén a furcsa álmodon töprengsz, próbálod több-kevesebb sikerrel fejtegetni, de mind ez egyenlőre kudarcba fullad. Kint találkozol két társaddal és nyomban útnak indultok a Sziklamecsethez. Ez az épület elég impozáns és maga a mérete sem elhanyagolható. Számodra a legkedvesebb itt Jeruzsálemben. Közeledve kijelölt célotokhoz, megreggeliztek, bár az éhséget annyira nem veszi el az a pár szem füge, de a semminél talán jobb. A mecsethez érve a reggeli imát hosszasan kántáljátok, de semmi említésre méltó nem történik. Miután véget ért a reggeli fohász magadhoz szólítod a két harcost és megbeszélitek, hogy tovább. Kiadott utasításoknak megfelelően elvonul mindkettő és egyedül maradsz. Te sem késlekedsz útnak veszed a könyvtárt, hogy ama bizonyos talánynak utána járjál. Nem is kell sokat menned hamar ott vagy a könyvtárnál melybe be is engednek zökkenő mentesen. Könyvek, levelek, különböző írások egész hada áll előtted, így lesz mivel töltened az idődet, az biztos, hogy ha mindenbe bele akarsz lapozni nem lesz elég egy nap sem.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #6 Dátum: 2019. Augusztus 10. 06:20:28 »
1099, június 2. hajnal, Jeruzsálem, Sziklamecset könyvtára


Kutatás közben azon töprengek immár, hogy bár igaz egyértelműen az Imám nem volt teljesen egyértelmű mit is kell keresnem, talán pontosan maga sem tudja. Azzal sem volt egyértelmű, hogy pontosan milyen szent iratokat tanulmányozzak. Nem tért ki rá, hogy bátran kérdezősködjek is felőle, talán pont ezért nem is baj, hogy Szaladdint elküldtem a Sziklamecset átkutatásához. Nem szokásuk Marwannal megkérdőjelezni amit kérek tőlük, de lehet hogy ők is pontosan tisztában vannak az egész küldetésünk céljával, csak nem adják tudtomra és pont ezért nem is furcsálljak mire kértem meg, hogy saját Szent helyünk körül kutakodjanak. Az sem kizárt, hogy nem is a saját köreinkben kell keresni eme tárgyat. Allah bocsássa meg nekem, ha még is ez a Szent tárgy vele hozható összefüggésbe, de az is elgondolkodtató, hogy eme groteszk tárgyat kihez lehetne még kötni? Mert Mohamed próféta botján és a Szent Fekete kövön kívül más Szent tárgyat még nem láttam soha saját szemmel, Ali kardját is csak Szent képeken. De ezek a tárgyak egy átlagos, vagy hitetlen ember számára sem mutatnak semmi természetelleneset, amennyire egy kard természetesnek nevezhető. Szóval még egyszer, elgondolkodtató, hogy kikhez lehetne még kötni. Talán a zsidókhoz? Nem lehet kizárni őket, eléggé maguknak valók és néha furcsa elképzelésük van a világ dolgairól, még ha próbálják is nem ezt mutatni. Ha egyáltalán próbálják. Igaz ez a keresztényekre is. De az sem lehetetlen, hogy messzebb kell nézni. Talán India? Igaz ezeken a nyelveket megértem és beszélem is, azonban az is igaz, hogy ezek álmok. Esetleg valami afrikai törzsé lehet? Lehet, hogy már maga a gondolat menet is szentségtörésnek számítana. Akkor vajon az Imám honnan szerzett róla tudomást? Lehet ha ezt a kis információt tudnám, már is könnyebb dolgom lenne? De honnan tudhatnám ezt meg? Most az Imám bocsánatát kérem, nem az elhivatottságát, vagy személyének nagyságát kérdőjelezem meg de kétlem, hogy akármilyen szent írásban, vagy bárhol le lenne írva az ő élete. Talán este kikérdezem Marwant és Szaladdint.

Gondoltaimból igyekszem vissza térni a könyvek és különböző levelek átnézéséhez, bár kissé kezd felül kerekedni rajtam az az érzés, hogy lehet nem jó helyen keresgélek. Lassan a Napnak rövidebb utat kell megtennie nyugat felé, mint amit eddig megtett kelet felől. Az éhség is kezd eluralkodni rajtam ami kissé türelmetlenné és figyelemtelenné kezd tenni. Vissza viszem a helyükre az írásokat és útnak indulok, hogy az éhségemet mulasszam és csak reménykedem közben, hogy Szaladdin is végzett már, de a legjobb az lenne ha már Marwan is.

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #7 Dátum: 2019. Augusztus 26. 09:34:40 »


1099, június 2. este, Jeruzsálem, utca

"Nappal sötétségre bukkannak, és délben is tapogatva járnak, mint éjszaka. " /Jób könyve 5,14/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-IbádiHosszasan bújod a könyveket és a tekercseket. A négy fal között hatalmas nyomás nehezedik rád s ezt érzed is. Hatalmába kerít a kétely mely nem hagy nyugodni, folyvást megkérdőjeleznéd az Imám szavait, de rájössz arra, hogy ezt a luxust nem teheted meg. Eme furcsa s groteszk tárgyat, mit keresel, valóban nem tudod, hogy merre, leledzik, s kikhez tartozik. Képes vagy a végletekig belemerülni a válasz megtalálásába, de mindhiába legalábbis úgy tűnik. A kitartó olvasásban szemed már fáradni kezd s ezen nincs mit csodálkozni, a nap már inkább lenyugvóban van. Egész nap nem igen ettél semmit így az éhség nem sokkal később úrrá lesz rajtad. Reméled, hogy a két emberednek tartalmasabban telt a napja. Ezt majd meg is érdeklődöd Tőlük. Elhagyva az épületet már igen csak besötétedett. A város zsibongó hangja még hallatja magát, de koránt sem úgy, mint napközben. Sietsz hazafele, reményeid szerint egy kiadós vacsora fog várni. Sötét sikátorokon vezet az út, melyet azért választottál, hogy lerövidítsd magadnak. Fura érzés fog el, olyan, mintha figyelnének, de senkit nem látsz.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #8 Dátum: 2019. Szeptember 03. 21:07:33 »
1099, június 2. este, Jeruzsálem, utca

Amint az éhség éreztem olyannyira eluralkodik rajtam, hogy már az olvasás is nehezemre esik, nem még hogy meg is értsem, kissé csalódottan haza indulok. Könyveket és pergameneket vissza viszem a helyükre és kilepek a könyvtárból. Reménykedve, hogy a többiek nagyobb sikerrel jártak  és úgy döntök, hogy rövidebb úton térek vissza az otthonomba, hogy mielőbb vissza érjek. Hol az almomon, hol pedig a vacsora körül járnak gondolataim, amikor egy furcsa érzés elnyomva ezeket a felszínre tőr és kissé nyugtalanná tesz. Mintha valaki figyelne. Egy pillanatra megtorpanok és körbe nézek. Nem látok semmi furcsát, ezért tovább megyek, de igyekszem jobban odafigyelni a környezetemre. Eszembe ötlik, hogy lehet Szaladdin az. Megfordul a fejemben, hogy megszólítom, de hamar el is vetem az ötletet. Legelső kereszteződésnél lekanyarodok az egyik irányba és egy kapu aljba, egy fa, esetleg egy virágos láda mögé elrejtőzöm, közben akaratlanul is a mellkasomon lévő hegre rakom a kezem, miközben arra várok, hátha megjelenik az illető aki figyelt. Ha egyáltalán volt ott valaki és nem csak a képzeltem játszik velem.


Kicsit várok és ha nem történik semmi, folytatom az utam.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 12. 14:24:28 írta Rigófütty »

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #9 Dátum: 2019. Szeptember 17. 09:15:22 »
1099, június 2. este, Jeruzsálem, utca

"De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj." /Kivonulás könyve 21,23/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-IbádiElhatározod magad, hogy elbújsz a lehetséges követő elől s az egyik kieső részen egy nagyobb fa mögé rejtőzöl. Darabig vársz, de nem jön senki. Viszont az érzés nem múlik, ott van benned, mintha valaki figyelne s a hátadon érzed a szemét. Besötétült közben s a látási viszonyok se a legjobbak ezekben a gyér sikátorokban. A hátadon feláll a szőr, valamely félélem kezd elfogni, de nem uralkodik rajtad. Viszont tudod, hogy ott van benned. Nem nyugszik, tágítani nem akar. Jobb lenne útnak eredni és valami biztos helyre menni. Hallottál régen rémtörténeteket az éjszaka lényeiről, de nem tartod valós dolognak őket, viszont most ez mind egyszerre eszedbe ötlik. Végig borzongsz, amibe bele is remegsz, kisebb izzadtság cseppek verejtékezve jelennek meg a homlokodon. Majd ezt a valamit megzavarja két járókelő beszélgetése:

/arab/ - Te hallottad? Ramlát elfoglalták a keresztesek. Lassan itt vannak a Szent Város alatt. Ez lehet az utolsó nagy csata, mely eldönti, kié legyen ez a szent hely. Allah irgalmazzon nekünk.

/arab/ - Igen sajnos tudok róla, de úgy hallottam, hogy egy kisebb rajtaütést hajtanak ezen órákban a mieink Ramla elfoglalóin.

Ennyit sikerül kihallanod a társalgásból, mire eltűnnek a hallótávolságból. Te is jobbnak látod tovább állni.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #10 Dátum: 2019. Október 11. 11:16:14 »
1099, június 2. este, Jeruzsálem, utca
Saját érzéseimen nem tudok úrrá lenni, ami kissé kezd aggasztani. Vajon a látomások már nem csak álmomban törnek rám? Lehetséges, hogy a kevés pihenés teszi ezt velem, az is lehet, hogy bár ezt kétlem, hogy esetleg az ópium lett rám ilyen hatással, vagy pont éppen ellenkezőleg, hogy mostanában ritkábban nyúlok hozzá? Lehetséges, hogy valamiféle közelgő veszélyre figyelmeztet. Egy pillanatra vissza tartom a lélegzetem és mindkét tenyeremmel megdörzsölöm kissé a szemem, hátha ezzel a rossz érzést is sikerül szétoszlatnom. A mozdulat sor vége felé megdermedem, mert egy beszéd foszlánya üti meg a fülem. Hamar rájövök, hogy nem hozzám intézték a szavakat, ám amit hallok nem éppenséggel az, amit mostanában hallani akartam. Ha ez igaz és tényleg Jeruzsálem felé tartanak a keresztesek, akkor még inkább sürget az idő. Vajon Jeruzsálem elestét jelzi ez a múlhatatlan rossz érzésem? Lehet nem kellene ennyit törődnöm az álmaimmal, mert lassan csak az őrületbe kerget.

(Ha a két idegen távolodik tőlem éppen és az irány is kedvező nekem, akkor utánuk eredek, de nem akarom őket utol érni és csak addig követem őket, amíg nem jutok ki a sikátorok közül, ahonnan biztonságosabban haza tudok jutni. Nem feltűnően követem őket, mint egy egyszerű járókelő lennék.)
Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #11 Dátum: 2019. Október 29. 13:40:32 »
1099, június 2. délelőtt, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza

"Mindezekből, fiam, intessél meg: a sok könyvek írásának nincs vége, és a sok tanulás fáradságára van a testnek. " /Teremtés könyve 23,2/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-Ibádi és csatlósai: Marwan, SzaladinAhogy a két idegent hallgatod kicsit azért megnyugodsz, prőbálod a félelemről elterelni a gondolataidat. Inkább most más aggaszt. Valóban itt vanank a keresztesek? Mennyi idő lehet még hátra? Kié lesz a város? A rossz érzést akár egy rossz ómennek is felfoghatod, de előre biztosan nem fogod tudni mi is lesz a végkimenetel. Ezen sokáig rágodsz s azt veszed észre, hogy már rég kiértél a sikátorból és a két idegent sem látod. Mivel úgy döntesz, hogy hazafele indulsz biztonságban lefeküdni míg lehet nem is történik veled semmi érdemleges, míg haza nem érsz. Az utcák viszonylag kihaltak, ilyenkor már mindenki otthon van, nem nagyon merészkednek ki a sötétbe, csak a legbátrabbak, jobb a családi tűzhely mellett. Két társad már otthon vár mire hazaérsz. Várják parancsodat, illetve érdeklődnek a napod mivolta felöl.

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #12 Dátum: 2019. November 07. 01:09:59 »
1099. június 2. Este, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibadi háza

Nem éppen a legzökkenőmentesebb haza utamnak nevezhető annak ellenére, hogy nem történt semmi velem az úton, ellenben fárasztónak inkább. Rövidítés helyett, sikerült egy nagyot kerülöm. Közben végig reszkettem a félelemtől, mint anno gyerekkoromban a sötét szobámban egyedül az ágyamban. Kissé fáradtan és éhesen, de leginkább izgatottabban lépek be a házba, hogy reményeim szerint nagyobb sikerrel jártak társaim, mint én a kutatásban. Megnyugtató érzés tölt el, amint meglátom őket. Ám kicsit frusztrál is, ezek szerint nem Szaladdin követett. Köszöntöm őket. Elmondom, hogy sokra ma sem igazán jutottam, inkább csak még több kérdés fogalmazódott meg bennem és remélem, hogy ők nagyobb sikerrel jártak mint én. Feldobom az ötletet, ha esetleg nem ettek még vacsorázhatunk egyet, utána főzök egy lazító teát, amitől jobban is alszom majd az éjszaka és közben megbeszélhetjük a mai napot és a holnapi teendőket. 

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Moderator
 • Haladó
 • *****
 • Hozzászólások: 697
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #13 Dátum: 2019. December 23. 11:45:55 »
1099, június 2. Éjjel, Jeruzsálem, Tahir bin-Szelim al-Ibádi háza

"Veszszen el az a nap, a melyen születtem, és az az éjszaka, a melyen azt mondták: fiú fogantatott." /Jób könyve 3,3/

Játékos: Rigófütty
Résztvevők: Tahir bin-Szelim al-Ibádi és csatlósai: Marwan, Szaladin
Haza érve kicsit kilépsz ebből a nyugtalan állapotból. Jól esik, hogy a pulzusod a megszokottan dobog s nem zakatol. Köszönsz társaidnak, majd lecihelődsz. Miután minden a helyén van neki álltok egy jó könnyed vacsorának, közben a többiek beszámolnak, merre jártak s mit csináltak. Marwam, ahogy kérted feltöltötte az éléskamrádat, kicsit kérdezősködött, s amit te is elcsíptél pár órával ezelőtt azt adja elő ő is. Egy kisebb csapat rajtuk ütött a hitetleneken és hatalmas nagy zűrzavart okozott nekik. A veszteségről nincs információ, de az ostromot ezzel kissé hátráltatni lehetett... Szaladdin is mesél, de az ő története nem annyira izgalmas, mint Marwamé. Gyakorlatilag semmit sem talált, legalábbis semmi furcsaságot vagy tájidegen dolgot, furcsán viselkedő embereket. Tehát minden átlagos volt s nem tűnt ki a többi közül. Ezek után te is elmeséled, ha akarod, hogy mire jutottál, mi történt veled. Miután megbeszéltétek a holnapi teendőiteket lassan nyugovóra tértek, Te még a teádat szürcsölgeted, s merengsz a sikátorban történtekről... Megborzongsz... Nem tudod hova tenni a dolgot...

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Jeruzsálem, a Szent Város
« Válasz #14 Dátum: 2020. Január 30. 17:10:23 »
1099. június 2. Éjjel. Jeruzsálemi otthonomban.
Marwan beszámolóját hallgatva kissé meglep, hogy ennyire nem követtem az itteni történéseket, hogy lassan valószínűleg egy újabb háború előtt állunk. Annyira elvette minden időmet ennek a különös tárgynak a felkutatása.

Csalódottság fog el amikor kiderül, hogy Szaladdin semmi gyanúsat nem talált, és aggodalommal tölt el, hogy szinte biztos, hogy nem ő követett, ha egyáltalán követtek.

Vacsorát egy gyengére főzött ópiumos fekete teával zárjuk és közben megbeszéljük a holnapi teendőket. Leírom mind a kettejüknek, a tárgyat ami után kutatok. Marwant megkérem, hogy valamilyen módon próbáljon meg utána járni mi lehet ez. Jó a beszélőkéje, jó ember ismerőnek tűnik számomra, ez persze lehet, hogy nem így van. Rá bízom kinél és miként próbálkozik, lényeg, hogy diszkréten csinálja.

Szaladdinnak hasonló feladatot szánok, mint a mai, csak most a keresztények templomai körül nézzen körbe.

Lényeg, hogy napnyugta előtt legyenek Sziklamecsetnél, hogy mire végeztem én is a kutatásokkal, addigra legyen ott ők is.


Estét hasonlóan az előzőkéhez, könyveket búja töltöm kifulladásig.