Szerző Téma: Number of the beast - Rigófütty játéktere  (Megtekintve 401 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Dátum: 2019. Április 06. 19:29:57 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Island Ave
Időpont: tíz óra fele
Esemény: A verseny

Éjfél fele járhat, te pedig nem messze a 9th ave-hez. A fél-sötét utca szabályos távolságonként kadmium sárga fénytócsákban aranylik, ám közte óaranyon át majdnem-feketébe öltözik. Az utca éjszakai forgalma nem túl nagy. Húsz-harminc másodpercenként húz el egy-egy autó - a még most is langymelegben. Tegnap volt ugyan egy kiadós eső - de ez csak arra volt jó, hogy most minden párát böfögjön fel. Régebben ez sokkal kellemetlenebbül érintett, amikor még hajlamos voltál az izzadásra de az már a múlt. A mai este eddig pontosan úgy alakult, ahogy az elmúlt két napban - különösebb esemény, vagy eredmény nélkül.
De aztán megüti a füledet a közeledő kocsik hangja. Már messziről meghallod a sportos kipufogók öblös hangát, és a pörgő motorok visítását. Két fénycsóva tűnik fel fej-fej mellett, ahogy versenyeznek a szinte kihalt úton. Az utca elején látott 40 mérföldes tábla elé még egy százas elkélne, hogy a megengedett sebességhatáron belül maradjanak. Gyorsan közelednek, és ugyanolyan gyorsan fognak távozni is. Ám a számításba hiba csúszik. Mert a verseny elég szoros - annyira, hogy ha jól látod - az egyikük bizony csalni is hajlandó az ügy érdekében.
Ezt a következtetést másik felé közelítő reflektorokból, és a jeges fém a fémen csikorgásból vonod le. Aminek meg is van a maga következménye - A másik autó felfut a járdára, és lassítás nélkül előbb egy teli szemetest csap el a farával, majd a járdán száguldva tovább feléd veszi az irányt.

Régebben láttál már ilyet - igaz, akkor a száguldó konflis lovai alá lépett szerencsétlen maradványai felett szörnyülködhettél. Most viszont több tonna büszke és vészesen fekete amerikai acél száguld feléd - s ha nem cselekszel, könnyen lehet, hogy végül a szerencsétlen elnökről - Lincolnról elnevezett autó orrdísze igencsak fájdalmas módon és szervesen be fog épülni a szervezetedbe a következő pillanatokban!

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #1 Dátum: 2019. Április 08. 13:34:18 »
Egy újabb éjszaka lassan eltelik úgy, hogy saját céljaimat háttérbe kell szorítanom, mások érdekei miatt. Bár végig gondolva, van más célom azon kívül, hogy mások vágyait kielégítve további létem biztosítva legyen? Érdekes egy cél, de így legalább csak akkor kapom meg azt a figyelmet amire amúgy nem vágyom, ha éppen elszúrtam valamit. Vajon ez az új feladatom az elvárásoknak megfelelően alakul? Vagy...

Hirtelen a gondoltamból kizökkent két közeledő autó hangja. Ösztönösen feléjük fordulok. Látom, hogy cselekednem kell. Nincs kedvem kipróbálni, hogy egy ilyen ütközést túlélhetek-e. Egy pillanatra felötlik bennem, hogy ledobom az álcám hátha megpróbálnak majd ők kitérni. De ezt gyorsan elvetem, mondván lehet azzal még csak rontanék a helyzeten. Ha ezt még karcolások nélkül is megúszom, tisztában vagyok vele, hogy ezek után szükségem lesz pótolni az elvesztett vértartalékjaim. Elkezdem felhasználni a testemben raktározott vitaem egy részét az ügyességemre összpontosítva. Annyi időm már nincs felkészíteni magam, hogy egy kocsi fölött átugrassál próbálkozzak, de annyi talán elegendő, hogy egy ablakpárkányt, vagy fa ágat megragadva felhúzzam magam, bár a fát még kidönthetik, de még így is kevésbé sérülnek. Esetleg egy kapu aljba beugrani, vagy végső soron egy villany oszlop is szóba jöhet, de az hasonlóan veszélyes lehet mint a fa. Gyors felmérés után cselekszem, ugrom a legelső lehetőség felé ami szóba jöhet reménykedve, hogy nem csak egy fa, vagy villanyoszlop közül lehet választani.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Április 12. 06:35:33 írta Rigófütty »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #2 Dátum: 2019. Április 16. 18:39:53 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Island Ave
Időpont: tíz óra fele
Esemény: A verseny

Töprengve a feladatodon - amiért már évek óta ebben a városban tartózkodsz - kényelmesen battyogsz az utcán. Igazából nincs mitől félned - elvégre Te vagy az, akitől félniük kell másoknak! A legtöbben nem látnak, nem vesznek észre egészen addig, míg már késő... Azok pedig, akik mégis felfigyelhetnének rád - nos, elenyészően kevesen vannak. Egyedül a véletlenektől kell tartanod - mint ahogy a közeledő kocsik fényszórói is rávilágítanak.

Egyszer már voltál hasonló helyzetben, még a hetvenes évek idején - és akkor az álcád ledobásával próbáltad meg rávenni a sofőrt, hogy irányt változtasson. Akkor sem vált be...
A platós pickuppal rágyorsítva úgy elcsapott, hogy még most is fáj, ha rá gondolsz. Amikor otthon a tag végre megállt, és le akart feszegetni a hűtőrácsról - volt alkalmad elbeszélgetni vele - miután vérben behajtottad tőle a kárpótlást. A pasasban a félelem és több doboz sör dolgozott. Megtudtad, hogy moziban volt, és egy zombis horrorfilmet nézett meg, ami kellőképpen ráhozta a frászt. Ezek után feltankolt sörrel, és elindult haza - amikor a reflektorfényben felbukkant valaki, aki úgy néz ki mint egy zombi - azaz te! Persze a filmben kifigyelte, hogy ilyenkor mit kell tenni, hogy ne zabálják meg - El kell ütni, és tilos megállni! Feltehetőleg utólag kissé csalódhatott a módszer hatásosságában, hiszen így is vacsora lett belőle...

Így most inkább a félreugrást választanád. Pillanatnyi összpontosítással mozgósítod a tartalékaidat, és elvetődsz a legközelebbi kapualj irányába.
A kocsi retinát vakító fénybe burkol téged, és morgó motorral veti rád magát, hogy szétcincáljon. A levegő megtelik a házfalon csikorgó fém és a málló vakolat hangjával és porral, ahogy nekicsapódik egy pillanatra a kocsi. Majd kissé visszapattanva letarol egy félig teli szemetest - papírdarabokkal, cigarettacsikkekkel és üres üdítős dobozokkal szórva meg a környéket. Ez szerencsére elég volt ahhoz, hogy a kocsi ugrás közben csak a lábadat súrolja, és belapulva a kapu és fal alkotta sarokba sértetlenül vészeld át azt a tizedmásodpercet, amíg tovaszáguld otthagyva téged és az úttesten szanaszét pattogó flakonokat és kaotikusan lebbenő papírfecniket.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #3 Dátum: 2019. Április 17. 08:45:58 »
Tisztán látom magam előtt, hogy mi vár rám ha ez most telibe talál, nem lenne sok időm a sebeimet nyalogatni, márpedig ha ezt most elbaltázom kénytelen leszek. Így sem lesz egyszerű az új célomat véghez vinni, de ha ez most betalál... A közeledő fények, a felém repülő kuka és annak tartalma cselekvésre ösztönöz. Amennyire idő rövidsége engedte ahhoz merten vérem erejével, ügyességemen javítva elrugaszkodom a legközelebbi kapualj felé és közben reménykedem, hogy nem vártam túl sokat. Érzem ahogy a kuka tartalmának egy része és a fal kisebb darabkái lepattannak rólam repülés közben. A vakszerencsén múlt, hogy az autó éppen csak súrolja a lábam és sikerül belapulnom az autók segítsége nélkül is az ajtó és a fal alkotta sarokba.

Ez az új célom, a sajátom. São Paulóban ezt pusztán magam miatt tenném, valamilyen szinten ezt is csak magam miatt teszem. De itt sajnos közre játszik még a Kamarillások és az ő maszkabáljuk. Mi van ha van a kocsikban kamera? Lehet elsőre nem szúrnak ki, de pl. ha felrakjak a világhalóra, ott bárki megláthat idővel. Nem feltétlenül eget verően nagy bűn, de biztosan rontana a megítélésemet itt városon belül. Ami megint olyan dolog ami nem igazán érdekel, de ez egyfajta figyelemmel jár, ami viszont nem hiányzik. Nem beszélve amerikai emberekről, mindent elhisznek amit látnak, pont ezért nagyon gyorsan elterjedne a videó, persze a Braziloknál nehezebb babonásabb népet találni, na meg a spanyolok, egyszer talán felállítok egy sorrendet.

Kinézek a rejtekemből és próbálom leolvasni valamelyik autó rendszámát, ha sikerül, akkor belevésem a falba arra az esetre ha elfelejteném, majd egyből utánuk eredek rejtve magam és igyekszem egy taxit kiszemelni. Volt már, hogy igénybe vettem bizonyos taxis cégek szolgáltatását, olyannal próbálkozom most is amit ismerek, ahol nincs kamera, vagy csak belső tárhelyre ment. Ha kitudom venni a taxisofőr alakját, akkor a taxissal egy rasszba tartozó átlagos férfi alakját próbálom felvenni. Ha nem sikerül, akkor egy 40-es éveiben járó átlagos kinézetű fehérború férfiét alakját öltöm magamra.

Némi színészkedéssel és rászedessél próbálom rávenni, hogy segítsen megtalálni a testvéremet, nem akarok belőle rendőrségi ügyet. A testvérem nem rossz ember, csak pánikbeteg és gyógyszereket szed. De feltűnt, hogy napok óta nem vette be őket. Van egy istenverte Lincolnunk amit az apánktól örököltünk, aki három hete halt meg, előtte is voltak gondok az öcsémmel, de édesapánk halála nagyon megviselte. Hazafelé tartottam és akkor láttam meg a kocsit benne a testvéremmel. Ha tudom a rendszámot mondom azt is, illetve feltehetően mind a két oldala eléggé megvan húzva. Volt vele egy másik kocsi is, azt is igyekszem leírni, próbálok vissza emlékezni, hogy milyen lehetett. Megmondom, hogy melyik irányba haladtak. Megkérem, hogy kérjen segítséget a többi taxistól de esedezem, hogy a rendőrséget hagyják ki belőle, próbálja úgy intézni, mintha neki lenne rá szüksége. Hajlandó vagyok bármennyit fizetni. A Lincolnt is eladjuk ezek után. Abból is kap, meg tudunk egyezni, csak segítsen.Ha nem találok taxit, akkor egy irányba álló autót próbálok elkötni és azzal valamennyire feltűnés mentesen utánuk eredni remélve, hogy ezen kis "véletlen" balesetük miatt vissza vesznek a tempóból és rájuk akadhatok. Lehúzom az ablakot, hátha hallom a két autó motorjának hangos morgását, fékek csikorgását, kukák repülő zaját...

Mindkét esetben észben tartom, ha majd lesz időm végig futtatom magamban, hogy a környéken esetleg lehetett e más kamera ami felvehetett.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Április 17. 20:44:29 írta Rigófütty »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #4 Dátum: 2019. Május 01. 17:36:10 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Tecolote Shores
Időpont: fél tizenegy fele
Esemény: Keresgélés

A repedésekkel teli sarok igencsak gondoskodónak és vendégszeretőnek hat a beton és vakolatszemcsék záporában. Még úgy is, hogy érzed - jó esetben csak egy kutya jelölte meg a külső sarkot.
Van az a mondás, hogy régen minden jobb volt - nos, ez a telekommunikáció és digitális technika előtti korra sok szempontból igaz volt. Nem kellett attól tartanod, hogy bárkinél is fényképező gép, esetleg kamera van annál a szerencsétlennél aki esetleg meglátott. Jó esetben csak részegesnek vagy túlzónak mondták mások - ha elmesélte, hogy mit látott. Ráadásul sokkal kevesebb emberhez jutott volna el a hír és sokkal lassabban. Rosszabb esetben pedig az a tucatnyi ember elhitte, és fáklyás, fejszés hatóvadászatot rendeztek.
Most meg? Egy óvatlan cselekedet, és jó eséllyel pár óra múlva már celeb és a seriff hullajelöltje vagy a tudtodon kívül!
A kocsi után nézve, a rendszámot próbálod meg leolvasni. Szerencséd van, mert a gazdája elég büszke pöcs ahhoz, hogy az egyedi autóhoz egyedi rendszámot villantson. Jelen esetben Growler, azaz Morgó név alatt fut a kocsi. A másik ellenben egy hagyományos kaliforniai rendszámmal volt felszerelve 3GLI793, esetleg 3GLL783 vagy valami ilyesmi. A hátsó lámpák alapján talán egy újabb, feltehetőleg zöld Dodge lehetett, de erre nem mernél megesküdni. A két rendszámot a bozótvágóval gyorsan felkarcolod a falra, majd futva próbálod meg lassítani a távolság rohamos növekedését.
Ez többszörösen is hátrányos hely - nem éppenséggel egy turistacsapdának nevezhető részén vagy a városnak - hanem bérházak, olcsó boltok és egy-két hasonló árfekvésű gyorsétterem jellemzi. Ráadásul éjjel. A forgalmasabb főút nincs messze, de így is bő négy-öt perc telik el, mire kiérsz odáig, és még taxit is (a 24-es számút) látsz suhanni a túloldalt.


Amit leintve egy mosolygós, mackós afroamerikai férfi vezet.

Feltehetőleg nemrég kezdhette a műszakot, mert még megvan a kezdeti lendület. Mivel te vagy a fizető utas, ezért megtudakolja
/Angol/ Merre lesz a fuvar? - kérdezi, s amikor elsírod a bánatodat, látod, hogy eléggé együtt érez veled. Elvégre egyenjogúság ide, rabszolga felszabadítás oda - de még csak alig pár évtized telt el ezen reformok óta, és a rendőrök többsége még mindig erősen előítéletes velük szemben. Ráadásul a belvárosban hamar lekapcsolnák a randalírozásra/gyorshajtásra hajlamos sofőröket.
Miközben ráérősen csorog a gyér forgalomban, megnyugtat, hogy a szokásos tarifán kívül nem kér semmiféle felárat a segítségéért.
Aztán rádión érdeklődik a többiektől, hogy láttak-e egy régi tuningolt, fekete Lincolnt? Erre azért némi csevej alakul ki az éterben, hogy mi ez a hirtelen érdeklődés a tuning verdák iránt? Csak nem a lánya, Tracy pattant meg valamelyik menő barátjával a tiltás ellenére?
De aztán a sok nem láttam bejelentés és ugratás közt, akad egy használható tipp is.
Mégpedig, hogy mostanában az East Mission Bay Drive játszótér parkolójánál szokott találkozni az izomautósok egy része - az 5-ös autópálya felüljárója mellett, alatt.
A sofőröd - aki a műszerfalra kitett azonosító alapján Bob Baltimorenak hívnak - megköszöni az információt, és jobb ötlet híján elindul az ötös autópálya felé. Nem kapkodja el, mivel pontosan tudja, hogy a taxija mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy száguldó sportautó nyomában maradjon.
Majd negyed óra autózás után lehajt a kocsival az autópályáról, és a Tecolote patak felett feszülő hídon át az öböl partja és az autópálya közti zöld rekreációs területre gurultok be.
A távolban megpillantod a vízparti Hiltont, és az öböl túlpartján a sportklub és élményfürdő fényeit.
Úgy tűnik, hogy a tippadónak igaza volt, mert ahogy szépen átgördültök a hídon, bal kéz fele megpillantod a Tecolote park étterem parkolóját, ahol most kb. tíz autó áll, és két tucatnyian beszélgetnek, pontosabban most vitatkoznak egymással a lámpák fénye alatt az egyik kocsiból kidörömbölő zene mellett. A fekete Lincoln is ott parkol. A taxis lassan gödrül előre, de nem fordul le a parkoló irányába. Ahol szintén észrevették a taxit, de mivel láthatólag nem áll meg, hanem a Hilton fele csorog, egy pillantásnál többet nem érdemel.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #5 Dátum: 2019. Május 03. 01:29:23 »
Az én színészi tehetségemének, vagy az ő hiszékenységének köszönhető-e az, hogy viszonylagosan könnyen szereztem fuvart, nehéz megmondani, ettől függetlenül kissé megnyugtató érzéssel tölt el. Tarifa hallatán magamban elmosolyodom, "Szerencsétlen, hogy is hívják, " nézem a névtáblát "Bob Baltomore." közben az aggódó testvér szerepében amit igyekszem nem túl játszani, kissé bólintok felé és hálálkodom neki. - Jó látni, hogy egyes emberekből még nem veszett ki az együttérzés, ebben az álszent, rothadó világban. Köszönöm.

Nem feltűnően körbe nézek a taxiban, hogy nem kerülte-e el valami a figyelmemet, közben hallgatom a rádiós csevejt. Elgondolkodom azon, hogy vajon vannak olyanok akár a klánomban is, akik figyelik az ilyen fajta rádiókat? Valakinek feltűnne vajon az, ha lenne pár megbízható fülem Bob és hozza hasonlókon keresztül és esetleg nem csak hallanék de akár irányíthatnám a beszélgetés menetét? Ez a kérdés nem elvetendő, jobban át kell gondolni egy másik alkalommal. Füles hallatán azon kezdek gondolkodni, hogy ha megvan amit kerestem, hogy szabaduljak meg a legtisztábban a taxistól, pénz nélkül. Egyszerűen tűnjek el és reménykedjek abban, hogy csak simán elfelejt, esetleg kicsit pótoltam az elvesztegetett vértartalékomat? Bár arra másokat szemeltem ki. Vagy vessem be ismételten színészi tehetségemet?


Hídon áthaladva amint megpillantom a keresett járgányt, ismételten hálálkodva közlöm a taxissal. - Ott van, ő az. Ha nem a tesóm lenne, most laposra vernem, amiért ilyen kellemetlen helyzetbe hozott.

Körbe nézek egy olyan helyet keresve, ahol legalább egy kocsi takarásában vagyunk. Még a Hilton parkolója előtt, lehetőleg szemtanú mentes helyen és majd ott megkérem, hogy álljon félre, közben kikapcsolom a biztonsági övet, elkezdek matatni a zsebemben mintha a pénzemet keresném és megszólítom. -Köszönöm szépen a segítséget. Kérhetnék öntől egy névjegykártyát, és persze mennyivel tartozom?- Ha tisztában vagyok azzal, hogy nincs bezárva az ajtó, akkor kinyitom, ezt próbálom azzal magyarázni, hogy beengedek egy kis levegőt. Ha be van zárva, akkor nem bíbelődöm vele.

Ha van nála névjegykártya és ad, akkor jobb kezemmel elveszem tőle, a ballal meg készülök arra, ha a kezét kell elkapnom ha akár a sebváltóért vagy bármiért nyúlna, esetleg ha kiáltani próbálna befogom a száját. Köddé válok és figyelem a reakcióit, ha azt veszem észre rajta, hogy nem érti a helyzetet, fogalma sincs, hogy mit keres itt, akkor egyszerűen csak kiszállok. Ha ijedtében felkiált, a meglepetés erejével rávetem magam a szájára tapasztom a kezem, azzal mozdulattal kissé hátra is tolom a fejét és egy kis vérhez próbálok jutni. Nem ölöm meg a taxist csak egy kicsit pihenőre küldöm. Ha van a taxiban kamera, azt is magamhoz veszem a névjegykártyával együtt, becsukom magam mögött a taxi ajtaját és sietősen elindulok az étterem parkolója felé, a láthatatlanság álcájába burkolózva.

Hátulról közelítem meg az autókat. Benézek mind a két járgányba, kamerát keresve. Majd a társaságot is szemügyre veszem, az autó mellett guggolva.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #6 Dátum: 2019. Május 12. 20:23:26 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Tecolote Shores
Időpont: fél tizenegy fele
Esemény: Parkoló

Vannak helyzetek, amikor az évtizedes rutinnak hála nincs fennakadás ha az emberekkel kell kapcsolatba kerülnöd. Ez is egy ilyen helyzet - a megfelelően választott etnikai és társadalmi réteg sokat segíthet egy-egy ilyen helyzetben. Bob még nem tudja, de ez a fuvar számára nem épp egy főnyeremény. A hálálkodásodra csak legyint
/Angol/ Ugyan már, ha mi nem tartunk össze, akkor jobb ha már most magunkra gyújtjuk a házat! - válaszolja megértően.
A taxi belseje semmi újat vagy szokatlant nem mutat. Műbőr ülések, kopogós műanyag, a megtett távolságot kíméletlenül pénzzé változtató taxióra vörösen derengő számai mind-mind ugyanolyanok, mint a többi hasonló árfekvésű taxiban. A taxik rádióit hallgató klántársak gondolata nem épp légből kapott ötlet - de mivel nem sokan vagytok a városban, ezért inkább a ghoulok vagy algoritmusok figyelhetik a frekvenciákat. De hogy pontosan kinek az érdekszférájába tartozhat a dolog, az bizony kérdéses. Már ha egyáltalán tartozik valakihez...


A meglepően gyors eredmény újabb kérdéssel szembesít - hogy is zárd le a taxizás végét? Bár le is ölhetnéd, a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek hajlamosak rossz néven venni a sokasodó hullákat, és azt újabban kamerahegyekkel és egyéb kellemetlen módon próbálják meg kompenzálni. De a másik kellemetlen folyománya az ügynek az, hogy felkeltheti a figyelmét a főszolgabíró lánca-vesztett kutyájának - a Nővérnek is - akit leginkább egy apácaruhás elmeháborodott gyilkoshoz lehetne hasonlítani. Ugyanis hogy épp kit akar megölni, azt holmi sugallatra választja ki - és ez valahogy feszélyezi az úri közönséget. Még akkor is, ha utólag kiderült - eddig mindig jól választott...
Bob erről mit sem tudva elégedetten bólint, amikor tudatod vele, hogy megvan a keresett járgány, és feltehetőleg a testvéred is. Lustán továbbgurul, aztán kellő távolságban leáll az út szélére, hogy miután rendezted a számlát, kiszállhass. Míg keresed pénzt, és megkérded, hogy mennyivel tartozol, az órára mutat, ami 23 dollárt mutat. Az ajtót kinyitod, így a belső világítás felkapcsol - és máris jobban láthatnád, hogy milyen címlet van a kezedben. Bob a műszerfal egyik rekeszéből elvesz egy névjegykártyát, és átnyújtja. Igazából semmi másra nem készült, csak arra, hogy kifizeted. Ahogy köddé válsz a kocsiban, kiguvadt szemekkel levegőért kapkod, mert azt is elfelejtett venni.
Tudod, hogy túl sok időd nincs, amíg magához nem tér. Gyorsan befogod a száját, mire Bobnak eszébe jut, hogy vegyen levegőt, és a rémülettől kútnyira kitágult pupillákkal, és a kormányt erősen szorítva kapkod a létfontosságú oxigénért. Ahogy a fejét hátrahajtod, ő beletapos a gázba, és füstölgő gumikkal, csikorogva és kacsázva megindultok a Hilton felé. Igaz, nem sokáig - mert csak egy mozdulat elfordítani a kulcsot - de szinte biztos, hogy ez azért másnak is feltűnhetett. Érezhetően egy halk nyögéssel ellazul ahogy a fogaid átszakítják a bőrt, és a tápláló vitae forrón kényezteti a nyelvedet. A kocsi egyre lassulva lepadkázza az út szélét, nagyobbra tépve a sebet és az artériát. Bob közben halkan nyöszörög, fickósodik, és próbálja megőrizni az eszméletét, de hiába, mert végül leütöd.
A vacsora végeztével még egyszer körbenézel, hogy látsz-e kamerát, majd a névjegykártyával felszerelkezve elhagyod a taxit.


A kocsikhoz közelítve hallod, hogy egy rózsaszín kisautó csomagtartójából dübörög kifelé a basszus, míg a társaság többi tagja épp egy új rajt köré csoportosul. A kocsikhoz érve látod, hogy Lincoln fényezése és karosszériája csúnyán leamortizálódott, de a másik kocsinak láthatólag semmi baja - a döglégyzöld metál frissen waxolva csillog-villog. Bekukkantva nem látsz kamerát, talán nem is véletlenül. Kicsit odébb a zene miatt is emelt hangon társalognak több csoportban. A beszédtéma az egyik helyen erősítők, kondenzátorok és decibelek körül forognak, a másiknál viszont épp azt tárgyalják, hogy ezt a kört vajon a Rozsdás vagy a frissen feljavított Egér fogja-e nyerni. Egy harmadik csoportban pedig épp azt tárgyalják, hogy a Morgó javítása talán egy hetet is igénybe fog venni, mert Mike fullra tele van most melóval.
Közben nagy ujjongás közepette elstartol a következő két kocsi is - és ezzel az összegyűltek ismét elkezdenek átrendeződni, hogy amíg vissza nem térnek a célba, addig is elüssék az időt - ha mást nem sörözéssel és egy-egy alkalmi drifttel.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 12. 20:46:29 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #7 Dátum: 2019. Június 05. 08:14:55 »
Még ha ezt nem is én baltáztam el feltétlenül, akkor is kialakult egy ilyen elcseszett helyzet. Tetézem ezt egy nem egyszerű szerencsétlenkedéssel a taxissal. Rettegett Fekete kéz tagja és a semmiről nem tudó halandók esete. Ez az este az én kis titkom marad. Legjobb az lenne ha sikerülne elfelejteni. Vajon Bob barátunkra mikor akad rá valaki? Remélhetőleg előbb sikerül itt végezni, mint hogy megjelenjenek itt a mentők, vagy rendőrök. Ahogy közelebb érek, egyre inkább azon gondolkodom, hogy mi is legyen Morgó barátunkkal, miután megszereztem a kamerát ha van a kocsiban egyáltalán. Hagyjam büntetlenül az egészet és rendezzem el a taxis dolgot? Vagy verjem bele a fejét Morgónak, a autója kormányába és lökjem le egy szakadékba a járgányával együtt? Elvégre ő az aki elérte, hogy foglalkozzak vele.

Közelebbről végig nézve a társaságon arra a következtetésre jutok, hogy az összes itt lévő hasonló sorsot érdemelne. Bármelyik lehetett volna Morgó helyett, éppen akkor ott. Persze nem ez lenne a fő indok. Harmadik helyet érdemelné ki magának 3GL. Lehet én haladok lassan a kórral, de második helyre becsúszott rózsaszín kis autós zajos versenyző. Ezek a gondolatok ismét egy kis mosolyt csalnak az arcomra, de aztán hamar a lényegre térek és át nézem az autókat, hogy van e bennük kamera. A felismerés, hogy a semmiért csináltam magamnak plusz melót, gondolva a taxis dologra is kicsit a nem éppen logikus gondolkodású énemet hozzá ki belőlem. Mert az ész azt diktálná, hogy nincs gond. Dolog lezártnak tekinthető és legközelebb körültekintőbb leszek, elrendezem Bobbal, amit elkel. De ebben a helyzetben most más lesz. Morgónak az autó javíttatása lesz a legkisebb problémája.

Jobban szemügyre veszem a Lincolnt, hogy zárva van e. Ha nem akkor megvárom a megfelelő pillanatot és kinyitom. Hirtelen egy külső inger hatására, ami nem más mint az idegesítő zaj, ami a kis kocsiból árad, egy ötletem támad. Elvégere nincs kedvem itt éjszakázni ezek között a hulla jelöltek között. Résnyire vissza csukom az ajtót és közelebb megyek a rózsaszín zenedobozhoz. A tömegtől távolabb eső ajtón keresztül próbálok bejutni az autóba, ha nincs benne a gazdája. Kéziféket óvatosan kiengedem, üresbe teszem a kocsit és ha kivitelezhető, megpróbálom hirtelen a drifftelők közé lökni az autót, majd vissza sietni az álcámat magamra öltve a Lincolnhoz és beszállni

Ha ez nem lehetséges, akkor amikor mindenki a driftelos autókat figyeli beszállok az autóba és hátul kényelembe helyezem magam és csak reménykedem, hogy előbb húzunk el innen, mint hogy a taxist helyre pofozzak a rendőrök és elkezdik keresni Morgó kocsiját.

Ha zárva van, számba veszem a lehetőségeket, hogy miként tudnám feltörni, rózsaszín kocsiban van esetleg valami célszerszám, ha nálam nincs semmi.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #8 Dátum: 2019. Június 19. 20:36:53 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Tecolote Shores
Időpont: fél tizenegy fele
Esemény: Parkoló

Ha megemlíted a Fekete Kezet egy káinitának, az feltehetőleg megborzong kissé. De ha ezt egy haladónak említed, legjobb esetben is csak valami hatvanas évek béli afroamerikai bandára fog gondolni. Már ha eszébe jut bármi is nekik erről a névről. De ez a valaki most nem Bob lesz - mert a gondolkodáshoz annyira szükséges eszméletnek jelen pillanatban épp híján van. Valójában Bob miatt annyira nem kell aggódnod - van legalább 5-10 perced, hogy az erre járók kiszúrják - valami gond van vele.

A két kocsiban nem látsz kamerát, de alaposabb körülnézés árán mindössze a riasztókra leszel figyelmes. Mindössze egy kérdés maradt - mit is akarsz te itt csinálni? Erre talán a zenének csúfolt akusztikus környezetszennyezés adja meg neked a választ - azaz dübörgi a füledbe. A kis rózsaszín csodát megközelítve szinte széthasad a fejed a decibelek támadásától - s ott bizony találsz egy-két kütyüt is beépítve. Kamerát, stroboszkópot, radarjelzőt, és még egy halom olyasmit, aminek a megismerésére nem pazaroltál elég időt. Ám azt az aprócska árulkodó dudort azért még időben felismered, ami a kocsi belterét védi. Riasztóval van ez is felszerelve, és nincsenek illúzióid, hogy a Fátyol át tudná verni. Ha csak behajolsz, szinte biztos, hogy a riasztó tudatja a gazdájával, hogy gond van!
Csakhogy nem csak a gazdája, hanem a maradék mintegy húsz ember is érdeklődve fordulna a kocsi felé, hogy lássák - ki is az, aki rossz helyen kotorászik!
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Rigófütty

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 127
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #9 Dátum: 2019. Július 01. 21:12:22 »
Ez a helyzet egyértelműen kezd kicsit húzós lenni. Persze nem érzem egyértelműen lehetetlen feladatnak ezeket jól megszívatni, de balul is elsülhet. Nem ettől a csöcsléktől tartok, sokkal inkább, hogy felhívom magamra a figyelmet és most nem az itteni halandókra gondolok, nem is halandókra... Riasztó nem lenne gond, az lenne sem vállalnám be, a kamera eltűnne ha már végre találtam egyet, de bármi máshogy sülhet el ahogy terveztem. Máskor is itt lesz még Morgó és ha mégsem. Van elég infó, hogy a nyomára akadjak. Ezt mérlegelve kicsit a kedélyek csillapodnak és újra a logikusabb énem kezd előtérbe kerülni. Bobbal kell valamit kezdeni,addig amíg rendőrök nem figyelnek fel rá.

Vissza indulok a taxihoz reménykedve, hogy még nem találták meg az ájult Bobot.

Ha még nem keltett senkiben sem gyanút, akkor átültem az anyós ülésre, becsatolom a biztonsági övet mintha utas lenne. Beülök a volán mögé egy átlagos afroamerikai külsejét magamra öltöm és elindulok a taxival. Egy viszonylagosan csendesebb, eldugottabb helyre viszem. Pénztárcájából kiveszek némi dollárt, beugrom egy boltba és veszek pár doboz sört. Úton a taxi felé kiöntögetek pár dobozzal, egyik félig kiürültet a kezébe rakom, a többit az anyósülés elé dobom, biztonsági övét kicsatolom, bízván azt hiszik részeg és nem foglalkoznak vele. Majd a zsebemben a névjegykártyájával odébb állok.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Július 01. 21:18:41 írta Rigófütty »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Number of the beast - Rigófütty játéktere
« Válasz #10 Dátum: 2019. Július 19. 20:08:41 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Tecolote Shores
Időpont: háromnegyed tizenegy fele
Esemény: taxi

A parkolóban a dübörgő zene, égett gumiszag, benzinfüst és olcsó sör különös elegye továbbra sem hangol jobb kedvre, de van lehetőséged átértékelni a terveidet. Hogy valóban hajlandó vagy-e megkockáztatni valami komplikációt csak azért, hogy az egódnak és a benned mocorgó Bestiának a kedvére tegyél? Mert az tény, hogy bár nem jelentenek számottevő kihívást a jelenlévő csorda tagjai - a tömeg azért többféle képen is okozhat meglepetést...

Arról nem is beszélve, hogy ha mégis meggondolnád magad - az szinte biztos, hogy ezek a verdák és emberek nem szívódnak fel a városban varázsütésre.

Inkább úgy döntesz, hogy visszamész a taxihoz. Az alatt a pár perc alatt nem sok minden változott - Bob még mindig kiütve ül a kocsiban, az ajtónak dőlve. A hely jelentéktelenségét mutatja, hogy zavartalanul át tudod ültetni Bobot az anyósülésre. Elindulsz a taxival, és talán fél perc múlva a halkan folyton beszélő rádió megszólít. Pontosabban nem téged, hanem Bobot - és a diszpécser az.

/Angol/ Látom Bob, újra úton! Sikerült megtalálni a srácot? - érdeklődnek, hogy is ment a dolog. Az biztos, hogy ha nem válaszolsz, akkor az előbb-utóbb gyanús lesz nekik. S ahogy elnézed Bob sem most fog rádióra kapni a kedvedért.
Szerencsédre az autópálya túloldala már lakottabb terület - és pár utcányira van is éjjel-nappali vegyesbolt. Alig két percnyi  autózásra találod. Bob pénztárcájából kiszolgálod magad, és veszel pár doboz sört. Az ötvenes éveiben és atlétatrikóban járó boltos míg vásároltál, végig rajtad tartotta a szemét - a kezét meg a pult alatt. Úgy véled, kicsi az esély, hogy magával van elfoglalva - feltehetőleg egy éjszakai rablás esélyeit próbálja meg inkább csökkenteni.
A taxihoz már pár dollárral kevesebbel, és több üres sörös dobozzal érsz vissza - de Bob egyikre sem mond semmit. Ahogy arra sem, hogy teleszemeteled körülötte a kocsit, majd magára hagyod - hogy elindulj a ...

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"