Szerző Téma: Timeus 'Solarion' Helio  (Megtekintve 270 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #15 Dátum: 2019. Május 22. 17:55:19 »
Tímeus Helio

Enyhén feszéjezve érzem magamat vendéglátóim előtt, hiszen nem olyan gyakori eset, hogy valaki idegent befogadjanak, megmentsenek. Fura érzés megmentettnek lenni, de egyben jól is esik a komfort a zord sziget után. Ahogy említik az időjárás változását, csak akkor veszem észre én is, hogy valóban így van s az ítéletidő távoztával barátságosabb lett a világ, melyet még csak most kezdek újra megismerni. Az étel ellen nem tiltakozom, farkas éhes vagyok, szükségem van az éltető energiára, ha nem nekem legalábbis testemnek biztos, ezt már tapasztaltam.
/görög/ - Jó étvágyat! – mondom a házaspárnak, akiket ebéd közben jobban szemügyre tudok venni. Jól esik a meleg ennivaló, de próbálok nem habzsolni. – Nagyon ízletes az étel!
Miután befejeztük az ebédet kicsit beszélgetni próbálok Elenivel és Kadmossal. Nem akarok udvariatlannak tűnni.
/görög/ - Köszönöm az ebédet, nagyon finom volt. Az igazat megvalva, magam sem tudom, hogy mit gondoltam, mikor nekilestem ennek az útnak. Hajótörést szenvedtem és itt sodródtam partra. Nem tudom egész pontosan mióta vagyok úton, híreket nem nagyon hallottam, mi történt a nagy világban. Esetleg tudnának mesélni, hogy hol vagyok pontosan s hogy juthatok el Athénba? Nem szeretném feltartani Önöket sem s a szíves vendéglátásukkal sem szeretnék visszaélni.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #16 Dátum: 2019. Május 25. 13:58:41 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Dél, kora délután
Egyetlen nap alatt annyi minden történt, hogy talán sokkal többnek tetszik, mint amennyi valójában. S még nincs vége, hiszen az időjárás is kegyesnek tűnik, de a látszat már sokszor okozott csalódást. Annyi változás után és emlékekkel, amiket örököltél nem épp ez volt, amire számítottál, de úgy tűnik a remény bármily csalóka is, még él! Azok segítettek rajtad, akiken neked kellene, akiken kötelességed és feladatod lenne és akkor még nem említettük a szeretetet, mely vezérelhet téged.

Úgy, mint az időt a változás, a viharból a csendbe és ki tudja merre tovább.

Nem úgy az éhség, ami hamarost megköveteli a magáét és a levest úgy kanalazod, mint aki napok óta nem evett. Nem kizárt, hogy igazi ételt valóban ennyi ideje nem vettél magadhoz, de kit érdekel mi ez, amikor annyi íz, annyi különböző illat ér mint erős inger, hogy ki tudja, talán fel is sóhajtasz vagy épp másképp adsz hangot annak, mily csodálatos is a szabadság és mindaz amit most módodban áll megtapasztalni. Senki nem szól rád, csak az asszony mosolyog, a férfi pedig elégedetten nézi, hogy nem félsz előttük enni. Igaz, fogalmuk sincs min mentél keresztül…

A férfire pillantasz, aki valószínűleg fiatalabb mint te, de mégis idősebbnek hat, ahogy a sok munka nyomot hagyott rajta. Le sem tagadhatná hellén őseit, melyek jellegzetességei mindenhol jelen vannak – és nem csak nála, de feleségénél is. A férfi bajuszt és szakállt visel, az asszony szabadon hagyta hosszú fekete tincseit, melyek folyékony grafitként hullnak alá. Túl van már fiatalságán, de azért idősnek sem neveznéd, talán egykorúak lehetnek. Nyugodtan eszegetnek és persze örömmel ajánlja mindkettő a repetát.

Eleni /Görög/ Örömmel hallom! – mosolyog, tényleg így érezhet – S kifejezetten jó hír, hogy a vihar nem rabolt el! – ha tudná…
Kadmos /Görög/ Elég volt az étel? Nem venném lelkemre ha éhes maradnál! – mondja, majd – Egyedül voltál vagy hívjunk segítséget? – érdeklődik azonnal, majd a válaszod után: Santorini legdélebbi csücskén! A reptér az észak-keleti részen van, úgy fél óra innen autóval.
Eleni /Görög/ Az uram szívesen elvisz téged, de ha mindened odalett, hogyan szeretnél eljutni Athenba?

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #17 Dátum: 2019. Május 28. 17:50:06 »
Timeus Helio


Ahogy az idő változik s jobbra fordul úgy változik a kedvem is jobbra, kellemesebb hangulat fog el, hogy most már tudom, biztonságban vagyok. Vendéglátóim bő lakomával fogadtak, ami nagyon jól esett. Evés közben konstatálom, hogy a férfin a dolgos évek nyomott hagytak, antropológiai tudásom hellén vérvonalat sugall, úgy mint a kedvesénél is. Boldognak tűnnek első pillantásra. Még mindig meglep ez az őszinte szeretet, mi belőlük árad felém. Egész végig azon pörgök magamban, hogy hogyan tudnám viszonozni ezt az önzetlen segítséget, mit tettek irántam, miközben én vagyok hivatott gondoskodni fajtájuk felett.

/görög/ - Köszönöm szépen az ételt még egyszer. Igen egyedül voltam, de nem sokra emlékszem. Az igaz, hogy oda lett mindenem, de talán a táskámban van néhány dolog, ami a hasznomra válhat, illetve van egy telefonom, ami ha nem ment még tönkre, tudok segítséget hívni Athénból. Viszont ha lehetséges lenne feltöltenem élnék a lehetőséggel. mondom Eleninek és Kadmosnak. Ha sikerül feltöltenem a telefonomat, akkor megpróbálom elérni Theodort. Közben miután végeztünk a beszélgetéssel megnézném a táskámat a hálószobában, ahol aludtam, hogy tulajdonképpen miböl is élünk. Ha lenne egy kis szabad időm, akkor kimegyek a levegőre, hiszen nem mostanában láttam kitisztult eget s napsütést. Se a testem se jó magam... Percekig csak állok és élvezem a napsugarak áldásos tevékenységét, energiával töltődöm fel...

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #18 Dátum: 2019. Június 05. 11:06:59 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Dél, kora délután
Kadmos /Görög/ Mindig is azt mondta, hogy ahol jut kettőnek…
Eleni /Görög/ ott jut háromnak is! – mosolyog rá férjurára
Kadmos /Görög/ Csak nyugodtan Helio uram, ha mégsem működne, van egy telefon a recepciónál!
Eleni /Görög/ Töltőnk is akad, később szívesen odaadom!

Az étkezés végeztével – mikor már meggyőződtek arról, hogy nem tudsz többet enni – leszedték az asztalt, te pedig eközben vagy ezután a szobádban foglalkozhatsz a táskád tartalmával, ami bizony eléggé elszomorító. Kevés dolgot tudtál megmenteni, igaz azok legalább nem áztak el! Így a telefonod a töltőre kerül, de kell neki pár perc, mire hívást tudsz kezdeményezni.

Amíg ez megtörténik, addig inkább a kinti páradús poklot választod és kiélvezed a csillagok közt legforróbbnak sugarait, melynek neve megbújik a tiedben is. Talán ezért tölt el a legerősebb érzéssel és energiával, mert oly édes szabadságodban, annyi év fogság után végre újra élvezheted a Teremtés szépségeit. Nem beszélve a különös érzésről, amit az emberi test közvetít feléd, amit azelőtt sosem érezhettél!

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #19 Dátum: 2019. Június 17. 16:56:32 »
Tímeus Helio

Néha az az érzés fog el, mintha e két halandó egymásnak lennének teremtve, annyira kiegészítik egymást. Inkább csak mosolygok s helyeslően bólogatok. Nem vagyok egy szószátyár típus, nem szeretem, ha sokat kell beszéljek. Az új információt elraktározom magamban.

/görög/ - Köszönöm szépen, ha úgy van, akkor élnék valamelyik lehetőséggel. – válaszolom vendéglátóimnak.

Annak nagyon örülök, hogy a töltő meg lett s még működik is. Annak viszont nem, hogy nem sok használható dolog maradt meg. A telefont bedugom, hogy kapjon megfelelő mennyiségű energiát. Igen á de ez idő s addig kint töltöm el szükséges mennyiséget. Élvezem a szabadságot, a napsütést a szellőt, páradús időjárást, mely szöges ellentétje a tegnapival. Igen ez mérföldekkel jobb, nem is veszem észre, hogy mennyi idő telt el, míg a természetben gyönyörködöm. Elmélázva az elmúlt nap/napok eseményein töprengek s a különös eseten, mely megtörtént velem. Csak bámulom a tengert, mely oly határtalan s nagy, hogy fel nem fogható. Csak nézem a horizontot, melynek végét sosem látni. Kis idővel később, újra magamhoz térek s gondolataimat háttérbe szorítom, megpróbálom Theodort felhívni, hogy megoldásra jussunk, hazatérésemmel kapcsolatosan.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #20 Dátum: 2019. Június 27. 18:42:32 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Kora délután
A szavak után csend állt be, de úgy tűnik, hogy ez senkit nem zavar. Téged biztos nem, ők pedig mintha elfogadtak volna olyannak, mint aki nem igazán a szavak embere. Úgy tűnik, amennyire meg tudod állapítani, hogy tisztelnek téged, becsülnek annyira, hogy rád bízzanak bármit is, ami tulajdonokban van. Nem féltik és az asszony még meg is jegyezte, hogy használd egészséggel, legyen nálad amíg szükséged van rá.

Odakint a felszakadó felhők mögül már előbújt a nap és minden másodperc szabadság ingerekkel bombáz, melyeket sosem éreztél, még a Lázadás vagy… azelőtt. A levegőben szálló illatok, a hozzád elérő hangok és persze minden, amire a tekinteted csak esik. Érzed az ujjaid alatt a korlát anyagát és még pillanatra felrémlik az ebéd íze talán.

Végül mindez hátramarad, ahogy gondolataid egy célra összpontosítanak, elérni Theodort. Ehhez nem kevesebbet kell tenned, mint hátrahagyni a napsugaraktól csillogó tenger hullámainak látványát, a zúgást és madarak dalát és ricsaját, a sós levegő illatát és a pára érzetét az arcodon, kézfejeden. A szabadság minden érzékedet stimulálja, új, ismeretlen módon mutatja be a teremtést, miközben régi érzékeid picit tompán, hallgatnak arról mi is zajlik a háttérben.

Theodor /Görög/ Hallo?! Timeus? Hála az Isteneknek! Aggódtam érted! Nagy viharokat említettek és pontosan arra haladt, ahol te is voltál! Minden rendben? – érkezik az idős férfi aggódó-megkönnyebbült hangja, szinte az első csöngés után

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #21 Dátum: 2019. Július 03. 18:28:57 »
Timeus Helio

Hátra hagyva mindazt a gyönyört, mely a tengerpart nyújtott nekem, megpróbálok a feladataimra koncentrálni, most legfőképp halandó testem feladatára. Theodort kell elérnem. Ő talán tud nekem segítséget nyújtani, hogy mindezt itt hagyjam és visszatérjek a hétköznapjaimba. Visszatérni a nagy városba… Beleremegek. Lelkem börtöne látta már a nagyvárosi életet, de én magam még nem. Csak az agy emlékeiből tudok táplálkozni, s oly izgatott vagyok, mint egy kisgyermek mikor megkapja az ajándékát. Ha bele gondolok, milyen is lesz, mennyi embernek lehetek majd segítségére, ha egyszer végre célt érünk. Ezt mind egy ősi kultúra városában, bölcsőjében tehetem meg, mely valahol ott gyökeredzik mélyen, hisz több ezer évet látott már… Felkapom a telefont és tárcsázom... kicsöng, de semmi… Várakozok, de még mindig semmi… Majd egyszer csak:

Idézet
"Theodor /Görög/ Hallo?! Timeus? Hála az Isteneknek! Aggódtam érted! Nagy viharokat említettek és pontosan" arra haladt, ahol te is voltál! Minden rendben?érkezik az idős férfi aggódó-megkönnyebbült hangja, szinte az első csöngés után."

Egy darabig csak hallgatok magam elé meredve elgondolkodva vagy inkább elbambulva, majd kisvártatva:

/Görög/ - Theodor! Végre elértelek. Ne is kérdezd, órákat tudnék mesélni, de most nem lehet. Feljegyzéseimen kívül minden elveszett… Kész csoda, hogy valahogy Santorinire kerültem, de nem tudok haza menni. Segítségedet kérem, hogy valahogy megoldjuk a helyzetet. Mindenem oda lett… - mondom az öreg athéninek. Segítséget kérek tőle, hogy valahogy túl legyek ezen az egészen végre…

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #22 Dátum: 2019. Július 26. 13:18:53 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Kora délután
Elhagyod a legszebb látványt, amit egy ragyogó csillag okozhat. Elszakadsz tőle még akkor is, ha a hiánya végigkísér egészen addig, míg meg nem hallod az idős – aggódó – férfihangot. Míg arra vársz, hogy halld a hangját, felrémlik előtted, hogy egykor nem voltak ilyen eszközök, mégis tudtatok egymással beszélni. De mit is kellett hozzá tenni…? Lehet a hang zökkentett ki mielőtt rátaláltál volna a válaszra, de már érzed, hogy ezt a választ nem most fogod megkapni.

Theodor /Görög/ Ha itt leszel, majd mindent elmesélsz! A legfontosabb, hogy nem esett bajod, jól vagy! – kis hallgatás után – Értem. Gondoskodom arról, hogy hazautazhass! De tudod, hogy szűkösek a keretek és idő amíg a papírmunka átmegy a vezetőségen. – de hallod a hangján, hogy mindent meg fog tenni, ha más nem, akkor saját pénzén utaztat vissza! – Leteszem fiam, hogy minél előbb itt lehess! Keresni foglak, amint minden a megfelelő mederben folyik! – búcsúzik

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #23 Dátum: 2019. Augusztus 12. 13:15:30 »
Timeus Helio

A csönd és a telefon búgása egymást váltja fel monotonan, míg valamilyen emlékfoszlányokon jár az agyam. Nem tudom pontosan, de valami telepátia szerű dolog sejlik valahol az agyi szövetek között, de hogy miként volt ez valaha is használva azt örök homály fedi. A hallgatást egyszer csak megtöri Theodor szava.  Nagy diskurzusra nem számítottam, én elmondtam neki, mit szeretnék, Ő meg a lehetőségekhez képest igyekszik cselekedni... Viszont addig magam vagyok. Ha nem is egyedül, de mégis oly magányosan.

Miután végeztem a telefonálással, közlöm a híreket a jótevőimmel... Annak függvényében, hogy hogy határoznak sorsom felől úgy cselekszem továbbiakban, de mindenképpen számíthatnak rám, ha valamiben tudok segíteni akár a ház körüli teendőkben is, hiszen megmentettek...

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #24 Dátum: 2019. Augusztus 13. 11:03:23 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Délután

A kapcsolatfelvétel sikeres volt, a hazatérésed folyamata pedig elindult. A felesleges csevegés sosem tartozott Theodor természetéhez, így a lényegre törő és határozott szavai talán üde változatosság a házaspár kissé bővebb megfogalmazásaihoz képest. Rövid beszélgetés után a telefont töltöd hagyod vagy magadhoz veszed (töltöttsége még messze a teljestől) és elindulsz, hogy megkeresd a házigazdákat. A perc keresést követően megtalálod őket a konyhában, ahol együtt főznek kellemes hangulatban a rádióból szóló kellemes dallamokra. Igazából nem nagyon tudod mit tehetnél, hiszen itt a konzerveknél kicsit komolyabb kihívás elé lennél állítva, de nem is szóltak vagy kérték a segítségedet.

Igazából a várakozáson túl látszólag nem sokat tehetsz…

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #25 Dátum: 2019. Augusztus 26. 09:42:47 »
Timeus Helio

Theodor mindig is kimért s lényegre törő ember volt, valóban nem a szavak embere, mint jómagam. Megfelelően nyugtázom, hogy elindult hazatérésem folyamata, de ez napokba is beletarthat. Nincs más dolgom, mint várakozni, de azt nem igazán szeretek, mintha börtönből börtönbe kerültem volna, s ezért kicsit bosszús is vagyok. Telefont a töltőn hagyom, majd megkeresve a házaspárt, azért nyugalommal tölt el, amilyen harmóniával vannak egymás felé, nincs nyoma ármánynak teljes az összefonódás a két lény között. Valaha minden ember ilyen békében élhetett, próbálom felidézni a fogság előtt időket.... Majd hozzájuk fordulva beszédbe elegyedek velük, milyen itt élni, helyi szokások, milyen emberek élnek erre-fele stb. Legalább ezzel is telik az idő.

Kis idő elteltével a következő döntésre jutok. Elindulok gyalog a reptér fele, hiszen telefonom feltöltődött, Theodor már el tud érni. Elköszönök a vendéglátóimtól és egy utolsó útbaigazítást kérek. Miután azt megkaptam, elindulok. Közben gyönyörködöm a tájban, és a számomra ismeretlen dolgokon. Próbálok mindent megfigyelni, mi új számomra.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1657
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #26 Dátum: 2019. Október 01. 10:03:27 »


Görögország, Santorini legdélebbi partján
1999. július 21. – 1. nap

Szerda – Délután
Kísérletet teszel a múlt felidézésre, de alapvetően valamit vagy nem jól csinálsz vagy egyáltalán nem így kellene, de az is lehet, hogy nincs mit? Akármi is legyen az igazság, sajnos nem most derül rá fény, a Nap sugarait most Felhők takarják el, Sötét Felhők. Feketék.

Kadmos /Görög/ Nagyon egyszerű élet a mienk! Megvendégeljük azokat, akik megtisztelnek azzal, hogy a mi kis szerény otthonunkat választja pihenése színhelyéül! Jó pár éve már, hogy ezzel töltjük időnk nagy részét és ez alatt számtalan ember megfordul itt, olykor egy-egy történetért még kedvezményt is szoktunk adni! – mosolyodik el
Eleni /Görög/ Könnyű élet ez, hiszen itt vagyunk egymásnak! – boldogsága őszinte és igaz, mikor férjére pillant
Kadmos/Görög/ Szeretünk itt élni! Ezt az életet, ami nekünk jutott!
Eleni /Görög/ Hálát adunk az Isteneknek, hogy ily kegyben részesítettek minket! – mondja tisztelettel
Kadmos/Görög/ S egymásnak! – simogatja meg szeretett felesége vállát

Bármit is kérdezel, mindig a lehető legőszintébb és jobb választ kapod, de végül elszólítja őket az örömteli kötelesség, melyben egyetlen apró szépséghibát véltél felfedezni: nincs gyermek! Sem egy vagy több, de még képet sem láttál, ami esetleg arról árulkodott volna, hogy van. Mikor búcsúznál, hogy gyalogosan indulj neki a majd két és fél órás útnak, a feleség aggódó, a férj értetlenkedő tekintetét érzed magadon:

Férj /Görög/ Jöjjön uram, elviszem én! Úgy is be kell mennem a piacra! – érvel – Meg aztán így legalább odafelé lesz társaságom és akár egy kellemes történetet esetleg mesélhetne is, mivel találkozott a munkája során!

De ha mindenáron gyalog mennél, akkor tiszteletben tartják és elfogadják a kérésed további bárminemű győzködés nélkül.

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 584
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Timeus 'Solarion' Helio
« Válasz #27 Dátum: 2019. Október 17. 08:59:51 »
Timeus Helio


Fekete felhők... Valahogy nem jelentenek jót. Nem tölt el a jó érzés... Egészen addig, míg el nem kezdek beszélgetni megmentőimmel. Figyelmesen végig hallgatva őket. Látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik, amit csinálnak és egymást is. Igazán kiegészítik egymást, mint zsák a foltját. Ebben az egészben valóban az a furcsa, ami feltűnt, hogy nincs gyermekáldás, vagy erre utaló jel, hiszen ha lett volna, de már nem élne, annak valami nyomának csak kellene lennie. Valahogy nem adathatott meg nekik, vagy csak egyszerűen nem akartak? De nem, ez nem lehet... Valószínűleg az élet komor tréfája lehet ez, hogy egy ilyen tökéletesnek tűnő házaspárnak nincsen utóda. De nem is nagyon akarok ebbe belemenni, beleáskálódni, mert nem az én problémám, ehhez nekem közöm nincsen. Miután befejeztük a diskurzust, összepakolok és elköszönök, majd útnak indulok vagy legalábbis indulnék.

Egy történet cserében egy fuvar. Ez jó üzletnek hangzik. Bele is megyek. Miután elkezdődik az autókázás, próbálok visszagondolni egy-egy érdekesebb sztorira, amivel elüthetjük az időt míg a reptérhez nem érünk. Így gyorsabbnak is tűnik az idő.