Szerző Téma: Fénytelen Citadella - a kaland  (Megtekintve 2442 alkalommal)

Nem elérhető Nasirius

 • Moderator
 • Kezdő
 • *****
 • Hozzászólások: 132
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Fénytelen Citadella - a kaland
« Dátum: 2018. November 15. 07:49:59 »
In game.

Nem elérhető Nasirius

 • Moderator
 • Kezdő
 • *****
 • Hozzászólások: 132
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #1 Dátum: 2018. November 20. 22:50:06 »
Néhány napja érkeztetek meg Oakhurst városába. Mindenkit másért vetett ide a sors. Van, aki mendemondákat hallott, és a kíváncsiság hajtja, van akit komolyabb célok vezérelnek, tán élete első komolyabb feladatát akarja bevégezni, és van, akit a szerencséjét próbálja megcsinálni, esetleg némi arany képében.

A város valóban nem túl nagy. Ezren, ha lakják. Északról hegyek, délről az Ahen síkság határolja. Ami a város szerencséje, hogy mind az Új Út - amelyen élénk kereskedelmi forgalom fut át -, mind az Öregútnak hívott régi út átfut rajta, utóbbit már a gaz kezdi felverni, mert régen használaton kívül van. A várost polgárok és parasztok lakják, egy Vurnor Leng nevű polgármester igazgatja.

"Kalandozó a kalandozóval összekacsint", tartja a népi mondás, és nem véletlen: az egyivású embereket akkor is összefújja a szél, ha máshonnan érkeztek, másfajúak, és akár kissé máshogy is gondolkodnak a világról. Egy biztosan közös bennük: nem hétköznapi emberek, nem elégszenek meg a mindennapi kétkezi munkával, az arctalansággal, hanem annál többre hivatottak. Így van ez a Ti esetetekben is. Néhány nap telt el, és máris megtalálták egymás társaságát a különleges emberek, akik a városba vetődtek. No, ez persze nem is volt nehéz, hiszen mindenki a város egyetlen valamirevaló fogadóját, a "Vén Medvét" választotta szálláshelyéül. Csakhamar kiderült, hogy közös a cél, ami éppen mindenkit foglalkoztat: valami nem stimmel ebben a békésnek tűnő városban, de legalábbis a környékén. Sok mindent hallani. A néhány nap, amit itt töltöttetek elég volt arra, hogy néhány kósza információt összeszedjetek, amelyek talán összefüggenek, talán nem. A vörösszakállú törpe, a hölgylovag, a bájos cserencsevadász lány, és a varázsfüvekkel üzletelő gnóm csakhamar azon találták magukat, hogy az esetéket a Medvében azzal töltik, hogy megvitatják, ki, mit tudott meg a nap során. A napok alatt az alábbi információkat sikerült megtudnotok:

- A város mellett futó, rég nem használt Öregút mellett egy romváros található, amelyet néha Fénytelen Citadellaként emlegetnek. Senki sem tudja, hogy mi volt ez az építmény, de pletykák szerint egy ősi sárkánykultusz központja volt. Egy másik legenda szerint a már kietlen Ashen síkságot valaha egy őssárkány lakta, akit Ashardalon néven emlegettek.

- Nemrég a romok közelében megtelepedett egy goblinbanda, ami sok gondot okoz a városnak. Az utak utazóit fosztogatják, a jószágot dézsmálják.  Elűzni azonban nem akarózik őket, mivel  egy alkalommal egy küldöttük megjelent a városban, és roppant magas összegért egy csodás piros almát kínált eladásra, amely minden betegség gyógyszere. És valóban, a gyümölcs csodaszer, mindent meggyógyít, a goblinok minden nyárközép után eladnak egyet a városnak, immár 12 éve. A városlakók az almák magjait megpróbálták elültetni, amiből évről évre furcsa, bokorszerű cserjék sarjadnak, azok azonban egy idő után nyomtalanul eltűnnek. (A lakosok szerint a goblinok viszik el ezeket, nehogy a város maga is hasonló csodaalmát tudjon termelni.)

- A környék pásztorai már nem mernek az Öregúton, a romok közelében legeltetni. Titokzatos rémek tizedelik ugyanis arrafelé a nyájakat. Nyomot nem hagynak, de az elhullott állatokon úgy látszik, mintha tucatnyi karom döfte volna át őket.

- Nemrég négy kalandozó: egy harcos, egy mágusnő, egy paplovag és egy kósza próbált szerencsét, és indult el feltérképezni a romokat. Azonban nyomtalanul eltűntek, nem tértek vissza. A harcos és a mágusnő testvérek voltak, egy helyi család sarjai. A család feje, nagyanyjuk, azzal harsogja tele a várost, hogy nagy jutalmat ad annak, aki megtalálja az eltűnteket.

- A fogadós emlékszik egy alakra, aki több mint 10 éve jelent meg itt, és a romok felől kérdezősködött. A mogorva, zöld ruhás figurát egy macska méretű béka kísérte. Őt sem látták azóta. Talán valami Beloshnak, vagy Belaknak hívták.

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 710
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #2 Dátum: 2018. November 23. 21:12:30 »
Kétpintes, Dorrmort Glim / Félbocskoros Daergel Flintentrencher

Újabb este, amikor új keletű társaival összeülnek a Vén Medvében. Napok óta a kis települést és környékét járják, és valami információt próbálnak kiszedni a helyiekből, hiszen mindannyian érzik, hogy valami furcsa ebben a helyben. A harmadik vacsora, ami mellett megbeszélik, hogy ki, mit talált, ami furcsa lehet. Több érdekes dologra is fény derült… Mindegyik külön-külön is megérhet egy misét, több rejtély rejtőzik a vidéken, mint más országok egészében. Mindegyik rejtély megoldása vagy felkutatása kecsegtet kincsekkel és gazdagsággal vagy akár veszélyekkel. A többieket nem ismeri eléggé, így a kincs nem tudja, mennyire csábítja őket. De a goblinok vagy a romok még mindig felkelthetik az érdeklődésüket. Abban biztos, hogy a törp mindkettőre vevő lehet, a két nagynövésű leánynak egyelőre nem tudja, milyen motivációi lehetnek.

- Amondó vagyok barátaim - mondja társainak miután kibeszélték az új híreket és fogyasztják vacsorájukat - ezeknek a rejtélyeknek megérné utána nézni. Törpuram, biztosra veszem hogy a romok számodra biztos érdekesek lehetnek... és velem együtt a goblinokat sem szívleled. Az hogy lényegében uralják a város környékét nem maradhat így. Mellesleg a csodás alma sem ilyen gonosz lények karmai közzé való,amivel zsarolhatják a város lakosságát... én több mindent tudnék kezdeni vele...
- Nektek mi a véleményetek nővérkéim, Törpuram?Nem tudom Nektek hova visz tovább az utatok,de túl sok kaland rejtezik itt hogy csak úgy tovább álljak...

Off-Topic: megjelenítés
Off:-Na ne már!Arról nem volt szó hogy cipekedni is kell... (beszéd)
...na,azt várhatja szerencsétlen,majd rájön hogy hiba volt... (ki nem mondott gondolatok)

Nem elérhető Az Ezüst Utazó

 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2440
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #3 Dátum: 2018. November 25. 09:24:04 »
Kara

-Sehová, meló is van a világon!-Egy pékségben gürizek éjjel és utálom mert hiába sikálom magam utána mindig marad valahol liszt rajtam vagy a ruhámon vagy akárhol...nem pont ezért jöttem ide mivel elfogyott a pénzem vagy alig van muszáj dolgozni. Fogalmam sincs mikor aludtam ki normálisan magam. Most a törzshelyen vagyok a legújabb cimboráimmal. Inkább eszek,   az ivást ráhagyom a többiekre. Ma éjjel még dolgoznom kell.
-Ha választanom kellene pékség, egész éjjel dagasztok meg csapkodom és nyújtom a tésztám, vagy goblinokat hajkurászok, és kardélre hányok, és egy csodaalmát keresek mindenképp az utóbbi!-Vigyorgok mint a tejbetök. 

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 587
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 1
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #4 Dátum: 2018. November 25. 12:43:51 »
Thorrik Balderk

*A Vén Medvében jól főznek és igencsak törpnek való, erős a sörük. Így a kiadós vacsorán gyorsan átrágta magát Thorrik és az előtte lévő korsó is félig üres már... bár nem mondható borúlátónak a törp, azért a söröskorsók nem szoktak félig tele lenni. Ezen mélázva, szórakozottan kapargatja pipája belsejét. ... Mondjuk nagy pipásnak sem mondható, inkább csak kaparászik, meg tömköd, mintsem valóban szívná is.

A társai az elmúlt napokban megszerzett információkat szedik sorba és latolgatják mit tegyenek, amikor megüti a pap fülét a kardélre hányás és hasonló csúfságok.*


- Nono! Kara Kisasszony, ne legyünk elhamarkodottak! Bár a goblin fajzatok igen aljas népek, mégse lenne helyén való, ha nem adnánk nekik alkalmat, hogy szedjék a sátorfájukat.

*Dörmögi rekedtes hangján Thorrik. Majd a frissen tömött pipáját egy parázsló pálcikával meggyújtva nagyot pöfékel.*

- Egyébként igazad van Daergel Úrfi. Engem a Citadella és a benne lakozó rejtély foglalkoztat leginkább. Mindenképpen elmegyek és megnézem magamnak. A goblinok - mint mondtuk - megkeserítik a környék életét, így őket is távozásra kellene bírni. Fussanak vissza az odúikba, ahonnan jöttek. ... Azonban ne feledjük! Nem csak személyes kíváncsiságunk, vagy épp bírvágyunk szólít minket! A városból mások is elindultak szerencsét próbálni a romvárossal és nem tértek vissza. Egy aggódó nagyszülőnek is segíthetünk - ha sikerrel járunk -, aki visszavárja unokáit.

*Ereget néhány füstkarikát, míg kis szünetet tart a beszédben. Láthatóan még egyszer átgondolja, amit eddig tudnak, majd végül bólint, csak úgy magának.*

- Azt mondom, holnap menjünk el a romokhoz és nézzünk körül. Nem hiszem, hogy máris be kellene hatolnunk, de naprakész információkat csak saját kezűleg tudunk szerezni a környékről és a helyzet súlyosságáról.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #5 Dátum: 2018. November 25. 16:02:06 »
Ezüstholdi Elora, a Félvér Lovag

Nem olyan rég csatlakoztam egy kisebb – háromfős – társasághoz. Igen színes kis csapatnak tűnt, talán ezért hagytam fel magányos kóborlásommal és tartottam velük, hogy közösen érjük el az Oakhurst nevet viselő városkát. Nem tudom kit mi vonzott ide pontosan, de a Fénytelen Citadella rejtélye valóban izgalmas kihívásnak ígérkezik, ha úgy döntünk, hogy utánajárunk a vele kapcsolatos legendáknak. Ezen tűnődöm, miközben a Vén Medve nevű fogadó vendégszeretetét és ízeit élvezzük. Sokfelé jártam már, így a város fekvése bár figyelmem elé került, nem időztem túl sokat rajta a stratégiailag fontosabb pontjain túl… és eddig jutok, mikor a kis Gnóm kér szót, én pedig teljes mértékben odafigyelek!

Éppen válaszolnék, de az Embernek sietősebb, érthető is, hiszen rövid életűek, ahogyan az Apám is már ösvényének nagy részét bejárta. Hallgatok hát, mert nem illő a másik szavába vágni, így végül még a Törpe is előbb kerül sorra mint én, de ezt egyáltalán nem bánom. Így egyszerre tudok minden felvetésre, kérdésre vagy kérésre válaszolni. Addig is meg biztosra veszem, hogy szóvá tehetem a gondolataimat, megigazítok egy eltévedt hajtincset és szelíd mosollyal arcomon pillantok körbe ezen a kis csapaton. Egyesével, mindenkin, balról-jobbra, míg végül próbálom őket egyként megszólítani:

/Közös/ Mélyen-tisztelt Társaim! – szólítom meg őket, majd folytatom, mikor érzem a figyelmük az enyém – Nem zárkózom el, hogy felfedjük az Igazságot, a történetek mögött. – szólok elfekre jellemző szépséges hangon, mely kevés örökségeim egyike – Útközben pedig lehetőségünk lesz arra is, hogy talán kicsit jobban megismerjük egymást! – említem meg, majd biccentek a Törpe felé – Az Információszerzés egy kiváló lépés, elsőnek pedig egyenesen tökéletes! – így számtalan veszélyt kerülhetünk el.

Nem elérhető Nasirius

 • Moderator
 • Kezdő
 • *****
 • Hozzászólások: 132
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #6 Dátum: 2018. November 28. 21:16:23 »
A vacsora, és némi ital elfogyasztása után, a törpe pipájának fel-felszálló füstjében a társaság kényelmesen elmélázik, és tanakodik a megszerzett információkról. Sok érdekességről hallottatok, amelyek talán összefüggenek, talán nem. Mindenesetre néhány dolog homályos, és kevésbé megfogható, de sok információ a romokhoz vezet, így végül mindenki azt tartja a legcélravezetőbbnek, ha magatok is megtekintitek az említett építményt. Ezt meg is beszélitek, mindenki helyesel. Majd nem lévén több megbeszélnivaló, és mivel mindenki elálmosodik kissé a fogyasztás után, úgy határoztok, hogy elteszitek magatokat másnapra, és aludni tér mindenki a szobájába. Holnap, új nap lesz, és új lehetőségekkel kecsegtet.

Az éjszaka mindenkinek nyugalmasan telik, és reggel mindenki kipihenten kel. Lent találkoztok ismét a fogadó kantinjában, ahol a fogadós kiadós reggelivel örvendezteti meg a társaságot, majd rövid útbaigazítást ad:
- Hm. Magam még nem jártam ennél a citadellánál, de mindenki azt beszéli, hogy a romok kint vannak valahol az Öregút mentén, amit ma már senki nem használ. Ha kimentek a város határáig, ott már látni fogjátok a dudvával benőtt utat. Szerintem ha pár mérföldet mentek az úton délnek, ott lesznek valahol a romok.
Mondja Garon.

Reggeli után összeszeditek a szükséges holmitokat, és elindultok. A város határában csakhamar ráleltek arra az egykor széles, de mára gazos és elhagyatott útra, amelyet Öregút néven emlegetnek. A dudvával benőtt út sziklás dombok között kanyarog, mellette öreg tölgyfák állnak, és 3 elhagyatott tanyaház mellett is elmentek. Az úton utazóval nem találkoztok. Már vagy 3 órája mentek, amikor déltájban egy hosszan elnyúló szakadék kezdi kísérni az utat, vagy úgy is mondhatjuk, hogy az út egy messzi távolba elnyúló szakadék mellett megy el. A szakadék valójában egy 10-12 méter széles "repedés" az föld mentén, igen mélybe nyúlóan, hogy az alját nem is látni. A szakadék másik oldalán hasonló dimbes-dombos terület látható. Ahogy haladtok a szakadék mellett, egyszer csak arra lesztek figyelmesek, hogy a szakadék valamelyest kiszélesedik, és régi törött díszes oszlopok állnak ki a földből a szakadék mindkét oldalán.

/Kérek mindenkitől dobni egy Észlelés próbát - képzetleneknek is - , de lehet alkalmazni más szakértelmet is, aki akar./

Nem elérhető Nasirius

 • Moderator
 • Kezdő
 • *****
 • Hozzászólások: 132
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #7 Dátum: 2018. December 02. 21:25:04 »
Valamennyien észrevesztek néhány furcsaságot: a szakadék egy széles pontján láttok egy kötelet, amely egy közeli oszlophoz van csomózva, és lefelé vezet a szakadékba, majd eltűnik a feneketlennek tűnő sötétben. Azt is látjátok, hogy egyes oszlopokon oda nem illő piros betűkkel szavak vannak felfestve.

A törpe és a gnóm azt is észleli, hogy az oszlopok között több tábortűz nyoma is fellelhető, amelyet mesterségesen széttúrtak. Glim azt is el tudja olvasni, hogy mi van az oszlopokon, mert goblin nyelven van: figyelmeztető, babonás feliratok, amelyek az illetéktelen behatolókat célozzák távoltartani. Ti ketten azt is is látjátok, hogy a kötél mellett falba vésett kapaszkodók is vezetnek lefele.

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 710
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #8 Dátum: 2018. December 02. 23:37:05 »
Kétpintes, Dorrmort Glim / Félbocskoros Daergel FlintentrencherA következő nap reggelén mindenki összekészíti a holmiját és a fogadós készséges útbaigazítása után nekiindulnak a város határának. Igen hamar megtalálják a gazzal benőtt öreg utat,melyen elindulva valóban egy teremtett lélekkel sem találkoznak haladás közben. Az elhagyatott tanyaházakat sajnálkozva nézi bandukolás közben,az új út építése,ami fejlődésnek tekinthető nem mindenkinek hozott jó sorsfordulatot... A séta kezd hosszúra nyúlni és egyben unalmassá is mivel semmilyen esemény nem történik,így a gnóm saját maga...na és természetesen útitársai szórakoztatására is,kezdi sorolni az útjukba eső növények és virágok neveit... hozzáfűzve esetleges jótékony,vagy éppen kártékony hatásukat...már ha van nekik olyan. Olykor olyan dolgokat is megemlít amik esetleg a két leányzót is érdekelheti,hogy ne csak száraz növényhatározást halljanak... mint például...
"és ez a kék virágot hozó,vastag szárú növénynek a szárát a falusi leányok össze szokták zúzni mozsárba,majd néhány napig alkoholba áztatják...aztán máris egyfajta,nagyon kellemes természetes illatszerként lehet használni.Próbáld csak ki húgocskám, ha az újaid közt összemorzsolod érezheted is az illatát..."
vagy "... ímhol látjátok azt a tövises cserjét?Ha a leveleit ősszel begyűjtik nagyon jó festék készíthető belőle,amivel a haj színét lehet a barna árnyalataitól a feketéig beszínezni, attól függően, milyen erős koncentrátumot főznek belőle..."
és hasonlók.

A nap már magasan jár,közelíti a zenitet is amikor először csak egy sötét vonalra lesznek figyelmesek a tájban,aztán közelebb érve ahhoz láthatóvá válik egy hosszan elnyúló,kanyargó mély hasadék az út mellett. Glim először próbál találgatni hogy vajon mi hozhatta létre ezt a nagyon hosszú szakadékot,de a negyedik-ötödik teória után ráun. Magában a gigantikus földrengést teszi meg a nyertesnek és ezzel le is zárja a saját gondolatmenetét. Akkor már kicsit izgatottabb lesz amikor néhány oszlopot vesznek észre a hasadék szélén,amihez egy közél van erősítve.A sziklába kapart kapaszkodók arra utalnak hogy nem csak a kötél tulajdonosa próbálkozott a lejutással a hasadék aljára. Miközben szemügyre veszik a környéket néhány tábortűz nyomát is felfedezik és nézelődés közben  látja meg a gnóm az oszlopokra festett kusza ákombákomokat.Ennek láttán hangosan felhorkant:

-Ehhh,jó eséllyel megtaláltuk a korcs goblinok táborhelyét és talán alant a hasadékban a kotorékaikat is...az ákombákomokkal próbálják a babonás népeket távol tartani...és bár csodálkozom hogy egyáltalán akadt köztük olyan aki ismeri a betűvetést,arra már nem futotta a csökevényes eszükből hogy közös nyelven írják...ki fia-borja értené a goblin nyelvet az egyszerű utazók közül? De mit is várhatnánk tőlük??? Az a kérdés hogy akarunk e velük foglalkozni,vagy keressük tovább a romokat? Az viszont nem biztos hogy bölcs dolog lenne,ha hagynánk hogy a hátunkba küldjenek pár nyilat amint észrevették hogy erre jártunk...

Hagy időt mindenkinek a nézelődésre,ő maga közben fokozottan figyeli a környéket az esetlegesen közelben ólálkodó goblin felderítők miatt.

Nem elérhető Az Ezüst Utazó

 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2440
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #9 Dátum: 2018. December 08. 08:00:28 »
Kara:

Nehezen sikerült korán felkelni, korán nem szokásom. Még csak nem is sikerült félig aludni kicsit, mert szekerünk nincs. Marad a gyaloglás, nagyon sokáig. Tettem el némi élelmet leginkább nehezen romlandó gyümölcsöt, sajtot, szárított, húst, kenyeret vizet. Enni is kell és ki tudja mikor találkozunk legközelebb értelmes lényekkel a goblinok tanyázta földön. Nagyon sokáig semmi nem történik csak ballagunk és ballagunk, a gazosban. Meglátom én is a hasadékot, de a nálam sokkal okosabb Glimre bízom a találgatást, inkább a kötelet veszem szemügyre milyen régi, foszlott, meg lehet hogy már rég ki is másztak. Ki tudja? A fejem csóválom a goblin kotorék és babonás feliratok, amiket én el se tudok olvasni, ez jó vagy nem még nem döntöttem el szerintem mindegy. Nem gond ha össze kell koszolni magam, természetesen a munkámmal is jár. Leülök a hasadék szélére. Átnyújtok, kevés kenyeret almát szárított húst Glimnek.
-Éhesen nem lehet gondolkodni!Nem vagyok a tudományok doktora, de azt még én is tudom, hogy ha valamikor régebben lett volna nagyobb árvíz földrengés, ami ezt okozta volna.-Most a hasadék felé mutatok.
-Arról még évekig beszéltek volna a faluban, de az is lehet, hogy mi nem kérdeztünk rá? Igaz útba esik ez, a fogadós bizonyára említette volna. Ha nem találnák meg még ma, három négy óránként váltanánk egymást őrségben. De ne itt, ijesztő ez a hely!

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 587
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 1
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #10 Dátum: 2018. December 16. 11:34:03 »
Thorrik Balderk

*Az este csendesen telik és reggel a korai kelés sem okoz gondot a törpének. Amúgy is koránkelő típus. Ébredés és mosdás után imát mond és kéri Moradint, hogy mutasson utat és védje a társaságukat a veszélyesnek ígérkező kalandok során.

Némi útravalót maga is kér a fogadóstól, de nem ül neki reggelizni, majd az út közben úgyis megállnak itt-ott és akkor elfogyasztja az elemózsiát.

Maga az út csendes és elhagyatott. Kis szomorúságot sugároznak a mellette elszórt, mára elhagyatott tanyák. Mégis jókedvűen talpal a csapatta Thorrik. A beszélgetésbe, pontosabban Daergel monológjaiba nem szól bele, csak bajsza alatt el-elmosolyodik a gnómok legendás beszélőkéjét hallgatva.

A hasadékot elérve viszont hamar megkomolyodik és szúrós szemmel vizslatja a környéket, valamint az alant lévő részeket egyaránt. Az biztos, hogy ha a hasadék maga természetes is lenne valahogy, az oszlopok és a lenti rész épített örökség. A lelógó magányos kötélből és a mellette sorjázó, sziklába vájt kapaszkodókból ő messzebb menő következtetéseket is levon, amit dörmögve társaival is megoszt.*


- Amondó vagyok, hogy a kötelet nem a goblinok használják. Ők inkább a falba vájt kapaszkodókért lehetnek felelősek. Van egy érzésem, hogy a kötelet az eltűnt kalandozócsapat kötözte a sziklához és azon ereszkedtek le. ... Mivel még mindig itt van, lehet nem itt jöttek fel, vagy még mindig lent vannak... valahol.

*Daergel szavaira elgondolkodva beletúr szakállába.*

- Daergel Úrfi, ha jól értem te érted a goblinok nyelvét. Beszélni is tudsz velük? ... Megmondom mire gondoltam. Ha már információért jöttünk ide ki, akkor találnunk kellene egy kóbor goblint, akit kikérdezhetünk. Így többet tudnánk meg a történtekről, a goblinok jelenlegi hollétéről és talán a rejtélyes Citadelláról is.

*Ismét körbenéz a környéken, majd egy hosszú pillanatig a hasadék mélyét fürkészi.*

- Az mondjuk elég furcsa, hogy a goblin egy igen szapora és izgága népség és mégse látunk mozgást sem odalent, sem a környéken. Vajon hova lettek? Vagy ha itt vannak, vajon miért nem támadtak még meg minket? Hiszen csak négy bámészkodó vagyunk.

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #11 Dátum: 2018. December 16. 16:14:56 »
Ezüstholdi Elora, a Félvér Lovag

A gondolataim leginkább apám körül forognak, hogy merre jár, hol lehet, de mikor elszakadok a szívemet mardosó hiányától a színes kis társaságot fürkészem, hogy talán apróságokból jobban megismerjem őket. Látom, hogy mindegyiküket az itteni rejtély foglalkoztatja, jobban elmerültek benne, mint jómagam és talán ennek is így kell lennie. Lovagként úgy érzem a feladatom ebben a csapatban az, ami nap nap után erőd ad felkelni: megvédjem a gyengéket! Olykor a pajzsommal, máskor szavakkal, mikor épp melyik a helyénvaló.

Lenézek az üres tányéromra, majd megiszom az utolsó korty italomat is, hogy aztán elbúcsúzzam, lepihenjek. Álomszerű merengés ez, örökség mindkét vértől, ahogy apám mondta, szépségem akkor mutatkozik meg igazán, mikor békésen alszom. Azt hiszem, hogy ez játékos civódás volt a részéről, de elértettem és jót nevettünk. Kellemes emlék ez, olyan, amire szívesen emlékszem vissza. Talán az új társaimmal is átélhetek néhány hasonlót, amire később ily örömmel fogok emlékezni.

Mielőtt lefeküdnék, még kisétálok Ezüstsörényhez és ellenőrzöm barátomnak mindene megvan, amire csak szüksége lehet. Gyengéden érintem meg, megölelem és felmegyek, hogy magam is lepihenek. Nem emlékszem, hogy álmodtam e, vagy csak azt álmodtam, hogy álmodom, de reggelre minden oly homályos, hogy elengedtem és inkább a finom reggelire koncentráltam azután, hogy köszöntöttem a többieket. Az étkezést követően még Garontól némi útbaigazítást is kaptunk, melyet köszönettel fogadtunk, akárcsak a finom étkeket.

Reggeli után mindenki maga módján készült fel az útra, jómagam mindössze az utazózsákomat vettem magamhoz, amit rövidesen fel is csatoltam a nyereg mellé, hogy aztán kivezetve a lovat az istállóból, odakint várakozzam a többiekre. Végül együtt indultunk neki az Öregútnak, mely alatt elég csendesek voltunk egészen addig, míg el nem értünk a szakadékhoz. Díszes oszlopok azok, amik felkeltik az érdeklődésünket, el is indul a találgatás, de én még nem nyilatkozom, nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni. Leszállok a lóról, majd:

Nézem a kötelet, az állapotát, a csomót magát, hogy mennyire tűnik profi munkának. Ez utóbbit puszta kíváncsiságból, láttam már párat, de magam annyira nem vagyok mestere ezeknek. Aztán a feliratra fordul a figyelmem, mert elég sok nyelvet megtanultam, de ez végül ismeretlennek tetszik, így kíváncsian várom, hogy ki az, aki felismeri, és esetleg megosztja, mit rejt az írás. Rövid időn belül kiderül, hogy ez bizony goblin nyelv és a felirat is elég egyszerű, melyet mosolyogva fogadok, ahogy a magyarázatul szolgáló szavakat is.

Ezután azt veszem észre, hogy kissé megfeszül, így a pajzsomat felemelve biztosítok némi védelmet a csapat azon tagjaival akik láthatóan több részletet vettek észre mint jómagam. Ez picit bosszantó, de semmi olyan, amit ne engednék el szívdobbanásnyi idő után. A többiekre bízom a döntést, kövessük e őket vagy másfelé, a romok irányába indulunk. Azt, hogy itt lepihenjünk, furcsának találom alig három óra séta után, de ha a többség így dönt, akkor ezt is támogatom! Ám mielőtt erről döntenének, még itt van a törp pap elmélete a kötélről, és ismeretei a goblinokról, amire azért odafigyelek az őrködés mellett.

Úgy vélem, hogy jobb az elővigyázatosság, így minden érzékemmel a környezetünket figyelem, hogy az esetleges veszélyre időben reagálhassak!

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 710
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #12 Dátum: 2018. December 31. 15:43:50 »
Kétpintes, Dorrmort Glim / Félbocskoros Daergel Flintentrencher

Megvárja a többiek észrevételeit,válaszát...addig ő maga is a hasadék szélére óvakodik és elővigyázatosa letekint.

-Hát,kishölgy...egy gyors ebéd senkinek nem lehet ellenére,a korgó gyomrot messziről meg lehet hallani.Óóóó...korszakokkal korábbra értettem a történéseket,kötve hiszem hogy bármely rövid életű emlékezne ilyesmire a környékről.-ha nincs ellenvetés ő is gyorsan elmajszol egy kis száraz élelmet.

-Törp uram,olvasom is és beszélem is...már amennyire beszédnek lehet nevezni a goblinok karattyolását...ha kerít egyet beszélhetek vele.Bár fene mód utálom a fajtájukat.Nem tudom hogy hol bukkanhatunk egy elkódorgott "báránykára" de a goblinok egy ritka lusta csürhe, a nappalokat általában henyéléssel töltik és inkább este aktívak... Ha úgy véli jónak akár odalent is szétnézhetünk hátha bele botlunk egy kis zöld átokfajzatba...és lehet még az eltűntekről is megtudunk valamit...

Nem elérhető Quator

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 587
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 1
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #13 Dátum: 2019. Január 06. 15:09:15 »
Thorrik Balderk

*Pár pillanatig még méregeti a lenti mélységet és a kötelet a pap. Nem szereti a hirtelen ötleteket, de az sokat nyom a latban számára, hogy esélyük lehet megtalálni az eltűnt testvérpárt.*

-Ha a kötél elbír minket, akkor amondó vagyok, hogy menjünk le. Nézzünk szét odalent, hátha találunk valamit, ami segít dönteni a további keresésről. Akár az eltűnt csapatra utaló jeleket, nyomokat, akár nappalra behúzódott goblinokat. ... Ha az utóbbiakba botlunk ne feledjük, kihallgatható foglyok kellenek és nem egy rakás halott goblin!

*Amennyiben a többiek is egyet értenek és megpróbálkozik a társaság a lejutással, akkor a törpe előre engedi a ruganyosabb és könnyebb csapattársakat, hogy ne előttük szakadjon le a kötéllel jómaga. Ha mindenki lejutott és elment a kötél alól, csak akkor ereszkedik le Thorrik is.*

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Fénytelen Citadella - a kaland
« Válasz #14 Dátum: 2019. Január 14. 18:19:55 »
Ezüstholdi Elora, a Félvér Lovag

Jómagam türelmesen megvárom, amíg mindenki étkezik vagy akár enged a természet hívó szavának, s csak utána veszek magamhoz pár falatot és néhány korty vizet, hogy aztán megint éberen óvhassam e különös társaság tagjait. Nem tudom gondolnak e arra, hogy ez a félvér, hogy lett pont lovag és akadnak e előítéleteik, de az együtt töltött rövid idő alatt sosem éreztették azt, hogy kevesebb lennék a származásom okán. Talán ezért is maradtam részben mellettük, mert üdítő változatosságot jelentett ebben a megvetéssel teli világban.

Sokat megtudtam az utazótársaimról és ha kérdeztek őszintén válaszoltam kíváncsiságukra, de általában csendes és szűkszavú vagyok, inkább jó hallgatóságként ismerhettek meg. Most is ez történik, hogy ők beszélgetnek én pedig szótlanul figyelek. Egyrészt azért sem emelek szót, mert egyetértek az észrevételekkel, másrészt meg nem ismerem még annyira a goblinok szokásait, hogy érdemben hozzá tudjak tenni az eddigi tényekhez. Egyetlen pillanat amikor némi fészkelődést tapasztalhatnak felőlem, az amikor elhangzik a használjuk a kötelet.

Elpillantottam Ezüstsörény felé, akit nem szeretnék itt hagyni, de a társaimat sem engedném el, le egyedül, hiszen ki tudja mi vár rájuk odalent. S tanácstalanságom okán fészkelődtem, de mivel a döntés nem végleges még, így hagyom, hogy a dolog teljesen kiforrjon. Amennyiben végül mégis a leereszkedés mellett döntenének, akkor hangot adok kételyemnek és aggodalmamnak, miszerint:

/Közös/ Nem szívesen hagynám magára bizonytalan ideig Ezüstsörényt. Illetve bár a kötél egy ideje itt lehet, tartok attól, ha elvágják, hogyan jutunk vissza. – említem meg ezeket szelíden – Ellenben ha mindenképp le szeretnénk menni, akár egy kis időre is, úgy előtte ellenőrizzük, hogy a kötél elbír e minket. – megrángatni, illetve aki elsőnek esetleg használja, az lefelé haladva vizsgálja meg, hogy valóban elbírja egy törpe és egy lovag súlyát.