Szerző Téma: Kaland  (Megtekintve 301 alkalommal)

Kovacskettobela

 • Vendég
Kaland
« Dátum: 2018. Május 23. 21:06:56 »
Senki sem gondolkodik azon, honnan jön a metró. Estleg hol fordul meg. Hacsak nem valamelyik külvárosban lakik persze. Orkok, emberek, törpök, mindenféle rasszok szürke tömege tódul a belső városrészekbe minden nap, hogy megkeressék a pénzt, ami a másnapi betevő nutriszójára kell.

Az egyik, még a huszadik században épült külváros Renton. A belváros még egészen közel van, a kerület nyugati oldalán a céges alkalmazottaknak épült magas, karcsú épületek sorakoznak, ez igazán az elvárható minimum életforma mindenkinek, aki egy nagy cégnél húzza az igát. A hosszú sugárutakon végigsétálva egyre inkább gettósodik a környék, amíg végül csak a szegénység és az utcai bandák maradnak. Persze jobban és kevésbé jobban keresők nem találkoznak egymással, amire a Lone Star őrhely és útzár is emlékeztet a sugárút harmadánál. Így a bátrabb bandák sem szemtelenednek el annyira, hogy a rendes emberek vagy tündék pihenését zavarják. De legalább a szegényebb sarkok is jobbak, mint a Pusztulat. Nem egy rossz hely, főleg, amikor van áram.

A nagy lakótömbök téglafalai már majdnem száz éve állnak, és már akkor is szükséglakásoknak épültek. Mindegyik tömb felér egy kisebb várossal, akinek vannak is barátai vagy ismerősei az épületben, annak is majdnem minden arc ismeretlen. Egész nagy családok laknak néhol a kis lakásokban, vannak, amiket többen bérelnek. Az emeletek végtelenek és megkülönböztethetetlenek, mindenki legalább hetente egyszer másik emeleten köt ki, mint ahova indult. Azért nem csak sajnálni lehet, aki itt lakik, a lakók nagy részének van valamilyen munkája, persze nem a jól fizető munkák valamelyike. Az utcákon a közbiztonság elfogadható, már amig világos van és elegen sétálnak azépületek között. A lakókat körülveszi a bizonytalanság érzése - nem tartoznak ugyan a társadalom legaljához, ahhoz a réteghez viszont igen, akiknek egyetlen ballépés sem fér bele, ha a víz felett akarnak maradni. Akinek pedig nincs szerencséje, annak a következő megálló tényleg a Pusztulat.Egy ilyen, az útzárhoz közel álló, 25 emeletes barna lakótömbben lakik Vércse és Boomer.

[Mindenkitől kérném, hogy irja le egy átlagos estéjét/éjszakáját, tehát amikor nincsen jól fizető meló.]

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 478
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 0
Re:Kaland
« Válasz #1 Dátum: 2018. Május 25. 10:52:15 »
 Bob Fischer


Nagyot nyújtózkodik még fektében,kezei és lábai így jócskán túllógnak az ágy végein... az alvás közben elfeküdt inak,csigolyák halk roppanásokkal igazodnak vissza a megszokott helyükre.Az éles berregő hang egyértelművé teszi, de azért ránéz az ébresztős órára...

5:30
Lenyomja a készülék tetején lévő gombot mire elhal az idegesítő sípolás.A csatlakoztatott TV automatikusan bekapcsol,vibráló fény tölti meg a még hajnali félhomályba burkolt garzont. Városi hírműsor...az aprócska fürdőszoba megszokott használata mellett, az ismerős hírolvasó hangja halkan duruzsol. Miközben hallgatja a friss híreket két szójakockát áztat be egy kis műanyag tálkába,majd szintetikus narancslé  kíséretében elfogyasztja...így legalább némi,igaz kissé műanyag...íze is van neki.

Reggeli mozgás gyanánt lekocog a nyolcadik emeltről a lépcsőházban,a lift amúgy sem működik évek óta de ez Bobot pont nem zavarja.A tömb földszinti helyiségiben bérelt műhelyébe/üzletébe veszi az irányt. Az előző napon esetlegesen befejezett darabokat átviszi az elülső üzlethelyiségbe és a vitrinbe rakja őket.Melléjük tesz egy árcédulát...használható,de olcsó termékeket árul, hiszen a környékbeliek úgy sem tudnának drága holmikat megvenni. Leül a tervező asztalhoz,mélázik kicsit miközben kigondolja milyen pengét,vagy más fegyvert szeretne legközelebb csinálni,ha esetleg egyedi megrendelése van akkor azzal foglalkozik. Közben bekapcsolja a gáz-kohót hogy melegedjen,hét órától már hevítheti az acélt majd amikor narancs színben pompázik kezdheti az alakítást.Egy közepes 2,5 kilós kalapács a kedvence...és bár nem túl súlyos darab,a mindennapos használat mellett nincs szüksége konditerembe járni. Napközben ha vevő érkezik csak csengetnie kell a bejáratnál, a műhelyben felvillanó lámpa segít észrevenni a műhely zajai között a vásárló jöttét.Délután négykor zárás,kohó kikapcsol,pakolás...minden szerszám a helyére kerül. Megszámolja a napi bevételt,ami általában nem több néhány nuyennél... már ha aznap pont van bevétel.Délután öt órára a két tömbnyire lévő dojo-ba megy ahol beáll a tanítványok közzé, Jackson mesternek a segédje is egyben,edzés alatt figyel a kezdőkre. Utána kis lazulás,beszélgetés a mesterrel és néhány régebbi tanítvánnyal...kis ökörködés, párharcok.

Este nyolc...elindul hazafele,filmnézés újabb adag szójakockák társaságában.A közeli kifőzdében ebédnek fogyasztott kaja kicsit változatossá teszi az étkezést...
TV automata kikapcsolásra állítva...legtöbbször a képernyőt nézve alszik el...

Kovacskettobela

 • Vendég
Re:Kaland
« Válasz #2 Dátum: 2018. Június 04. 21:52:48 »
 Bob Fischer

A fárasztó nap végére összegyűlt egy kis pénzmag, ami kihajtani ugyan nem fog holnapra, de mégiscsak egy jobban sikerült nap illúzióját kelti. A hosszú edzés után jólesik a nutriszója, majd a vacsora után fáradtan dől le Bob. Az éjszaka közepén furcsa álom ébreszti fel, mintha megrázkódott volna az épület, talán egy robbanás is volt a távolban. A kézi telefon fényénél már egyértelmű, hogy a csörömpölés nem csak a fülének csengése, hanem az egymásnak ütődő-koccanó fémtárgyak hangja. A falakon mintha pár új repedés futna végig, dehát ki is tartja azokat számon.

A folyosóról egyre több zaj szűrődik be, ez bizony tényleg nem csak egy álom lehet, ha másokat is felébresztett. A folyosó megtelik emberekkel. Általános a meglepődés, vannak, akik egyenesen félnek, hogy mindjárt rájuk omlik valami, néhányan apokalipszist látnak, a keresztény hittérítő szomszéd rögtön prédikálni kezd. Az épület jóváhagyott vészhelyzeti terve szerint mindenki fut, amerre lát. Szerencsére éppen nincs áram a környéken, így senki sem tudja megölni magát a lifttel, pedig sokan próbálják.

 Kint aztán már kezd lenyugodni a lakóközösség, és csoportokba verődne várja mindenki, hogy leomlik-e az épület. Csak néhányan keresik a gyerekeiket, de rövid időn belül meglesz mindenki. Önjelölt mérnökök magyarázzák összeverődött halhatóságuknak, hogy amikor egy zs-kategóriás trideó filmben legutóbb ilyet láttak, az épület pár percen belül leomlott. Néhány bátrabb lakótárs visszaszalad, hogy kimentse az értékeit. Persze a legtöbb embernek  nincs is miért visszamennie. Aztán mindenki kijön, senkire sem omlik rá a ház. "Anyjuk, nem volt ez semmi, menjünk vissza aludni", ez a másik népszerű megoldása a látszólag lehetetlen helyzetnek. Van, aki persze már megmondta, hogy nincs itt semmi probléma, van, aki robbanást hallott, van, aki földrengést érzett, van, aki azt hitte, hogy a Lone Star razziázik a csomó drogos miatt. Rövid időn belül egészen szórakoztató beszélgetések kezdődnek mindenféle összeesküvéselméletekkel a középpontban, amikben csak az épület maga közös. Végülis szomszédok régóta nem beszélgettek annyit, mint ezen az éjszakán. Pár csöves és leszakadt bandatag messzebbről figyeli az egészet, de azt ők is pontosan felmérték, hogy az épületbe besurranni nincs értelme, semmi mozdítható érték nincs benne.

Az idilli hangulatnak hívatlan vendégek vetnek véget. Egy 'Seattle - magasépítési főmérnökség' feliratú autó érkezik, két 'Kalácsképű Kalapácsvetők Security' feliratú furgon társaságában.

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 478
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 0
Re:Kaland
« Válasz #3 Dátum: 2018. Június 06. 13:16:00 »
Bob Fischer


Épp a legmélyebben aludna amikor valami felébreszti Bobot.A rázkódás és talán robbanás (?) azonnal kiveri az álmot a szeméből. A folyosóról beszűrődő hangok szerint mások is érzékelték ezt a valamit,megy a pánik és a találgatás. Földrengés?Robbanás?Világvége? Bob gyorsan magára rántja a ruháit és felnyalábolja a hátizsákját amit edzésből hazaérve a székre hajított,lényegében minden fontos holmi benne van,az iratai,egy váltás ruha és a fegyverei amikkel az edzésen is gyakorolt.Lényegében majdnem az összes vagyona az egész lakásban.Telefonját épp csatolja a csuklójára miközben nyitja az ajtót, a folyosón ijedt,vagy dühös emberek tucatjai tolonganak hogy minél előbb elhagyhassák az épületet.Bob is hasonlóan tesz,bár ő kicsit megfontoltabban próbál előre haladni....az őrült szomszédot ott hagyja annak lakása előtt ahol szobrozik és fröcsögve üvölti hogy "Isten lesújtott minden bűnösre...mind meghalunk"...blablabla....

Az utcán már kissé megnyugodnak a kedélyek,hiszen nem omlik az épület és nem hallani több robbanást...már ha az volt. Bobot valamivel jobban érdekli a lakásnál az épület aljában elhelyezkedő műhelye,így amikor alább hagy a pánik hangulat és nem kell átverekednie magát a tömegen vet arra is egy pillantást. Közben látja hogy valami mérnők fószerok érkeznek egy marék biztonsági kíséretében...na,majd ezek jól megmondják hogy mi történt... kivéve ha esetleg olyan dolog lenne ami miatt a város kártérítést kéne hogy fizessen a lakosoknak.

Kovacskettobela

 • Vendég
Re:Kaland
« Válasz #4 Dátum: 2018. Június 18. 20:17:33 »
Bob Fischer- Hé, oda nem kéne bemenni, kipakolunk, oszt lesz kerítés meg minden. Mért? Hogyhogy mért? Hát mert nekem ezt mondta a főnök. Hogy rádomolhat az épület. ... Namost én azt a szívemre venném, te ma meghalsz, azt én a szívemre venném, hát hogy játszanék holnap a gyerekkel, ha én engednélek be. Nem, neked is elmondom, nem lehet bemenni, omlásveszélyhelyzetes az épület, a szomszédodnak már elmondtam. Na, ott hozzák a kollégák a mobil kerítést. ... Az talán nyomatékosítja mindenkiben, hogy nem kéne bemenni. Nem, azt nem tudom, nekem csak itt kell állnom és elküldenem mindenkit. Ha többet akarsz tudni, a kollégák ott építik a sátrat, abban majd tudnak mindenre válaszolni. ... Hé, mama, maga se menjen már oda, az otthonában akar meghalni? Most mért néz így rám? Mármint ma este. Értse, ahogy gondoltam, na. Gyerek, nem azért van a kerítés, hogy átmássz rajta. ... Na jól van, elmondom én itt mindenkinek, hogy milyen elvek szerint élek, de csak egyszer mondom el, mindenki figyeljen. Kibaszottul nem akarok meghalni, mert állnom kell a levegőn pár órát. Csak nem fog itt lecsapni egy villám. Hát legyen már egy kis nyugtom itt.- Emberek, figyeljenek, az önök érdekében, segíteni jöttünk, az előzetes vizsgálat lezárult, gázrobbanás történt a pinceszinten, a kazánok közelében. Az épület szerkezete megsérült, és életveszélyesnek nyilvánítottuk. Igen, azt jelenti, hogy nem mehetnek be, a saját biztonságuk érdekében. Igen, tudom, hogy nem erre számítottak. ... Nem, a maguk biztonsága a legfontosabb, az önök érdekében döntöttünk így. A továbbiakról itt, a sátorban tájékoztatjuk majd önöket. A dolgaikat mi fogjuk kihozni, az önök biztonsága érdekében. Nem, azt nem, tudom most megmondani, hogy ez mikor fog megtörténni, mindenképpen az önök és a munkások biztonsága az első. ... Én teljesen megértem önöket, senki sem akarja így elveszíteni a lakhatását. De nézzék, nem csak önök vannak rossz helyzetben, nekem is fel kellett kelnem az éjszaka, hogy ide jöjjek. Nem, dobáljanak, mindent az önök biztonsága érdekében teszünk. Biztonsági szolgálat, segítség...- Helló, szomszéd, látom rajtad, hogy te sem örülsz, hogy nem mehetünk be. De ketten könnyen átugorjuk a kerítést, még ma éjjel, nincs annyi őr. Bemegyünk, kihozzuk a cuccunkat, és kész, senki sem fog észrevenni minket. Mit szólsz hozzá?

Nem elérhető kalidar

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 478
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 0
Re:Kaland
« Válasz #5 Dátum: 2018. Június 22. 09:28:27 »
Bob Fischer


Az izgága tömeget biztonságiak próbálják kordában tartani a "saját biztonságuk érdekében"...aztán jön a mérnök (már ha az) csávótól
a magyarázat "embörök...gázrobbanásvót"....

A tömeg erre sem nagyon nyugszik meg,mégiscsak éjszaka van meg miegyéb...

Bob mellett héderelő öregebb fószer (tán egy szomszéd) szól neki:

"-Helló, szomszéd, látom rajtad, hogy te sem örülsz, hogy nem mehetünk be. De ketten könnyen átugorjuk a kerítést, még ma éjjel, nincs annyi őr. Bemegyünk, kihozzuk a cuccunkat, és kész, senki sem fog észrevenni minket. Mit szólsz hozzá? "


Bob megvonja a vállát,hm...a francért ne...nem nagyon tetszik neki ez a Gázrobbanás sztori,meg a kivonuló " szakemberek"...

a várost eddig nem nagyon érdekelte ez a könyék,ha ledőlt volna a toronyház egy gonddal kevesebb nekik.


-Jól van öreg,keressünk egy nyugisab helyet ahol belóghatunk...Neked se tetszik ez a nagy tödés?