Szerző Téma: Alma Mater - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 1323 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #30 Dátum: 2018. December 28. 12:41:42 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Marian Way, Helen & James Copley Könyvtár
Időpont: fél tizenegy fele
Esemény: Kápolna

/Angol/ Akkor már ketten szomorkodunk fehér csóka! - válaszolja Zselé, s még hozzá teszi
/Angol/ Ezek nem voltak kivarrva - szinte tuti, hogy nem szimpla utcai banda volt! - figyelmeztet, hogy ott szinte felesleges is utánuk érdeklődni.

Egy pár másodpercig talán kacérkodsz a gondolattal, hogy felhívd atyádat - csakhogy pontosan ismered, hogy milyen maximalista és eredmény-központú. Feltehetőleg nem szívesen hallaná, hogy a rendelkezésedre bocsátott humán tőke amortizációját nem ellensúlyozza a sikeres küldetés.
Így inkább a megszokott rutinhoz fordulsz - amelyben egyszerűen nem tudsz hibázni - és a növényeid "karbantartásával" bíbelődsz. Közben esélyt adva arra, hogy az új információk leülepedjenek mint zavaros vízben az iszap - és új kép bontakozódjon ki. Az eddigiek alapján úgy döntesz, hogy megelőzöd a nagyobb bajt, és te magad jelented a helyzetet - mielőtt valaki más teszi meg helyetted. Mert akkor még kellemetlenebb feltételezéseknek adsz teret. Ezt nem hagyhatod, így kápolna-képes öltözékben kocsiba ülsz, és megindulsz az egyetem - és a kápolna felé.


A mostani kellemes - és az évszakhoz képest egy picit hűvösebb esti idő jóval több diákot csábított arra, hogy a könyvtárban keressen magának esti programot. Bár a közeli lakóparkból halkan eldörömböl idáig az elektronikus zene, ez már nem annyira zavaró. Fellépve a tucatnyi lépcsőn, a könyvtár bejárata előtt Balthazar épp egy Cohiba cigarillo-t pöfékel ráérősen. Ahogy megpillant téged, már nyitja is előtted az ajtót.
/Angol/ Mr. Walcott! - köszönt téged, miután ujjai közé kapta a szivarkát. A könyvtáron és restaurátor műhelyen átvágva lelépcsőzöl a kápolna szintjére - ahol hamarosan ismét ott állsz Mark Krieger irodája előtt. A kopogtatásodra egy
/Angol/ Szabad! - a válasz. Belépve látod, hogy a szoba szinte mit sem változott - egyedül a kék padlószőnyegben égett ki egy fél méter átmérőjű, égett, kormos folt az íróasztal előtt. Bár szantál illatú füstölő uralja most a helyet, azért nem lehet nem kiérezni azt a kellemetlen égett szagot, amelyet a padlószőnyeg áraszt magából. De Kriegert ez láthatólag nem zavarja.
/Angol/ Oh, Mr. Walcott! Örülök, hogy meglátogatott! Remélem, hogy jó híreket hozott! - tekint rád várakozás-teljesen az íróasztala mögül, és feláll a karosszékéből.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 28. 12:44:28 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #31 Dátum: 2019. Január 21. 09:36:31 »
Henry igyekszik figyelmen kívül hagyni az égett szagot és a felettesére koncentrálni. Nagyon sok múlik ezen a mostani beszélgetésen, a kápolna felé vezető úton már számos eshetőséget végiggondolt. Úgy döntött, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha a valóságot apró mértékben megváltoztatva adja elő, hogy mi is történt valójában.

- Mr. Krieger, jó estét! - köszönti a másik varázslót, a neki kijáró tisztelettel.
- Igen, híreket hoztam. Az elmúlt néhány órában számos fejlemény történt és úgy láttam jónak, ha azonnal tájékoztatom Önt ezekről.

Eddig jó. Sikerült elkerülnie a negatív szavakat. Sokszor a tálalás sokkal fontosabb, mint maga az étel. És akkor most jöjjön a lényeg. Határozottnak kell tűnnie és ami ennél is lényegesebb, el kell hárítania a felelősséget.

- A mai nap folyamán az embereim megkísérelték elhozni az Ön által kért növényt ám a helyszínen azt kellett tapasztalniuk, hogy valaki másnak érdekében állt elpusztítani azt. Embereim a helyszínen Molotov koktél nyomait fedezték fel amivel a tettesek felgyújtották az épületet, elpusztítva a szőlőt.

A varázsló apró szünetet tart. A rossz hírt a lehető legpasszívabb formában közölte, innen már felfelé vezet csak az út.

- Természetesen minden erőforrást megmozgatva sikerült némi információt szereznem az elkövetőkről és a leírás alapján azt feltételezem, hogy egy vértestvérnek dolgozó ghoulok voltak. Három férfi és egy nő. Az egyik férfi beceneve vélhetően Tatyó.

Henry aktiválja éles érzékeit, hátha azok segítségével felfigyelhet valamire a felettese reakcióit illetően.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #32 Dátum: 2019. Február 08. 19:37:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Marian Way, Helen & James Copley Könyvtár
Időpont: fél tizenegy fele
Esemény: Kápolna

Krieger részéről az, hogy felállt a karosszékéből egyértelmű utalás arra, hogy érdeki - mit is hoztál. Így amikor a fejleményekről kezdesz el beszélni, no meg tájékoztatásról
/Angol/ Remek, remek! - dicséri meg a szorgalmadat. Ám ahogy folytatod a beszámolódat, az eddig barátságosnak mondható légkör bizony hirtelen lehűl. Krieger zavartan pislant egyet
/Angol/ Attól tartok, rosszul fogalmazott - próbál rávezetni, hogy nem teljesen ezt akarta hallani - Mintha azt mondta volna, hogy a szőlő elpusztult. Ugye jól sejtem, hogy ez csak afféle túlzó szóhasználat volt? - kérdezz vissza, mintegy felkínálva egy lehetséges visszatáncolást. Ellenben amikor kiderül, hogy bizony jól értette, rátámaszkodik az asztalra, és úgy hallgatja a további részleteket.
/Angol/ Jó.... Bővebben nem jó... - értékeli a helyzetet - Azt mondja, hogy minden erőforrás felhasználásával csak ennyi információra futotta? - kérdezi nyugodt hangon, de megrándul egy apró izom a szeme alatt. Bár az arcán nem sok érzelem tükröződik, de látszik, hogy elég gondterhelt. Ha jól sejted, feltehetőleg nem saját maga számára próbálta meg beszerezni a szőlő-mintát. Elvégre elég messze esik a szakterületétől.
/Angol/ A ghoulok kevéssé érdeklenek - de a szőlő hiánya sokkal kényesebb téma - néz rád, és szinte biztos lehetsz benne, hogy azt méricskéli - mennyire lennél jó a megrendelő(i) számára bűnbaknak.
/Angol/ A probléma még kezelhető, ha nem verjük nagy dobra ezt az apró malőrt -véli. Úgy tűnik, hogy neki sem hiányzik egy kudarc az előmeneteléhez - S ha képes hozzá találni valami üvegházi szőlőt - Néz rád kérdőn
/Angol/ Vagy lehet reménykedni abban, hogy a négy bajkeverő is eltett legalább egy magot - és több időt és erőforrást beleölni a gazdájuk és a ghoulok megtalálásába. Igaz, a Tatyó név nem tűnik ismerősnek - jelenti ki.
/Angol/ Egy hét... Ennyi ideje van, hogy jelentős előre lépést tegyen az ügyben! - egyenesedik fel az asztal mellett, miután átgondolta a dolgot. Utána nincs kétséged afelől, hogy mindent felelősséget szépen rád fog tolni a kudarccal kapcsolatban - és az az előmeneteledet akár egy évtizeddel is megakaszthatja...
/Angol/ Ha nincs kérdés, távozhat! - enged utadra. A kápolna folyosói után a könyvtár termeibe érsz - de a rád nehezedő feladatot nem sikerült magad mögött hagyni. A termekben semmi nem változott - a tanulók elszórtan olvasnak és jegyzetelnek halk billentyű kopogás és a papíron szaladó toll hangja mellett.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #33 Dátum: 2019. Február 15. 00:49:50 »
Henry csalódottan hagyja maga mögött felettese szobáját. Ugyan hogyan is gondolhatta, hogy ennyivel lezárhatja az egészet? A könyvtár felé vezető úton az elhangzottakat mérlegeli. Azt sejtette már korábban is, hogy Krieger is kapta a feladatot és csak lepasszolta neki, de az meglepő, hogy akármilyen üvegházi szőlővel beérné. A varázsló alig észrevehető módon megrázza a fejét. Nem, abból semmi jó nem sülhet ki. Még a végén kiderül a turpisság és a felettese helyett neki kellene magyarázkodnia. A kamu szőlő megoldás csakis a legvégső lehet!

A könyvtárba érve egy szabad asztalhoz ül, majd székében hátradőlve tovább elemezi a hallottakat.  A Tatyó becenév egyelőre zsákutca és abban sem igazán reménykedhet, hogy azok a ghoulok tettek el valamit a mintából. Na nem mintha tudná, hogy hol keresse őket.
A varázsló tekintete az egyik tanulóra vetül és olyan történik, ami nagyon ritka: a gondolatmenete megszakad. Eszébe ötlenek egyetemi évei és a vizsgákra készülés izgalma, a hajnalig tartó könyv felett gubbasztás és persze maguk a vizsgák is. Persze amióta csatlakozott a vértestvérek társadalmához, szinte minden éjszaka azzal telik, hogy a bármikor bekövetkező vizsgákra készüljön. A tanuló kezében lévő könyv a tudás forrása...

Forrás.

Mint ha egy rémálomból ébredne, a varázsló megrászkódik. Hát persze! A forrás! El kell személyesen mennie ahhoz a házhoz és megnéznie a nyomokat. Zselé és bandája nem épp a legjobb, ha a részletekről van szó és hát a körülmények sem voltak kedvezőek számukra. Most viszont, kellő körültekintéssel persze maga is elmehet a helyszínre és körül nézhet élesített érzékeivel. Ha egy apró kacsot találna a hamu alatt, ami túlélte a pusztítást...

Henry célirányosan a parkoló felé veszi az irányt, ahol az autóját hagyta...
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #34 Dátum: 2019. Február 27. 19:29:18 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üvegház

Útban kifele a könyvtárból hamar letudod a helyzet értékelését, s az nem tűnik túl rózsásnak. Ugyanis bár könnyű megoldásnak tűnik holmi üvegházi szőlő beszerzése, de a számodra meglehetősen kockázatosnak tűnhet. Elvégre Kireger csak széttárva a kis kezeit, és értetlenkedve pislogva simán rád tolhatná a felelősséget ha kiderül a turpisság. Pontosabban könnyedén megpróbálhatná.
Az üresen kongó folyosók után a könyvtár neszezése azt sugallja - nem vagy egyedül. Leülve az egyik asztalhoz van lehetőséged kitalálni a következő lépést az ügyben. Sok reményt nem fűzhetsz a jelenlegi hézagos nyomok eredményes felhasználásához. Aztán valamiért megakad a szemed az egyik tanulón. A könyvtár sokat látott, kissé kopott asztala mellett ül, és míg a fülébe dugott fülhallgató segít neki elszeparálódni a könyvtár zajától, addig három könyv társaságában próbálja megoldani a rá rótt feladatot egy lámpa alatt. Az egyik könyv gerincén "A tizenkettes számrendszer hatása az építészetre" felirat díszeleg.  Neked nem pont ilyen című könyvek jutottak anno, de mind vastagságukban, mind az általuk kiváltott álmosságban igencsak hasonlatosak voltak.
Hogy aztán bevillanjon egy egyszerű és frappáns válasz arra a kérdésre, hogy hol is kezd el a nyomozást. Ott, ahol még esélyed is van arra, hogy valami hasznosat is találsz - az üvegház romjainál!

Így hát autóba ülsz, és miután kigördültél az egyetem területéről, a Natalie Drive felé veszed az irányt. Az út nem tart túl sokáig, s a címet is nehéz most eltéveszteni.  A csendes mellékutcában ez az egyetlen olyan rész, ami már messziről kirí a többi közül. Négy egymás mellett álló ház helyén csak kormos, üszkös gerendák meredeznek az ég felé, s csak pár falszakasz maradt állva az épületekből. Feketére égett füstszagú bútortorzók, meggörbült és megtekeredett fémvázak, szilánkosra tört bemattult üvegcserepek bújnak meg a többé-kevésbé épségben maradt kerítések mögött. Ahol mégis szükség volt rá, ott tűzoltósági és rendőrségi szalagok jelzik, hogy nem ajánlott belépni.

A 4275-ös számú postaláda segít eldönteni a kérdést, hogy hol érdemes elkezdeni a keresést. Belépve az egykori ház sötétségbe borult területére az érzékeidet kiélesítve, vagy felkapcsolva az elemlámpát bizony látszik, hogy a helyszínelők jártak már erre - sőt! Valaki akkurátusan fel és át is gereblyézte az üvegház földjét... Jobban körülnézve látod hogy itt elég nagy és módszeres volt a pusztítás, de aztán megakad a szemed valamin. Valamin, ami nem egészen illik ide - de csak harmadjára megpillantva merül fel benned a kérdés, hogy mit is keres ez itt? Elvégre a lágy hamu által őrzött lábnyomok közt patkolt patanyomokat is látsz. De ahogy jobban megnézed, hamar kiderül az elrendezésből, hogy ráadásul túl kevés - mindössze csak egy párt tudsz megszámolni...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #35 Dátum: 2019. Március 06. 09:35:10 »
A tremere óvatosan közelíti meg a romokat, meggyőződve arról, hogy nem kelt túl nagy feltűnést. Vélhetően az összes katasztrófatúrista lelépett már, de azért nem árt az óvatosság. Az autóból kiszállva aktiválja élesített érzékeit és a nagyobb egységek felől a kisebbek felé halad. Először az összképet próbálja meg befogadni. Pontosabban ami maradt az összképből. Szerencsére járt itt az incidens előtt is, így legalább nagyjából fel tudja idézni, hogy mi merre volt.
Az átgereblyézett terület már önmagában véve is gyanús. A helyszínelők nem valószínű, hogy ilyen módszerhez folyamodtak volna. Tehát valaki már járhatott itt és kereshetett valamit. Talán épp azt, amit ő? Vagy a gereblyézés pont a korábbi nyomok eltűntetését szolgálta volna?
Amikor a tekintete megakad a patanyomokon, először nem is fogja fel, hogy mit lát. A szél furcsa játéka lenne az ellenállást nem mutató hamuval? Nem! Ez fontos lehet! Óvatosan közelíti meg a helyet, hogy alaposabban megvizsgálja. Lehet, hogy ilyen nyomokat akartak eltűntetni? Vagy a pata tulajdonosa a saját nyomait semmisítette meg? Ezt nehéz lenne megmondani.

Henry alaposan megvizsgálja a megmaradt nyomot. A mélységéből következtetni lehet a tulajdonosa súlyára, az iránya pedig definiálhatja milyen irányból merre tartott. A kettő távolságából következtethet a lény - mert legjobb tudomása szerint emberek nem nagyon szokott patája lenni - robusztusságára. A vizsgálat közben akaratlanul is átfut pár lehetőség a fejében. Milyen patás lényeket ismer?

Először maga az ördög jut eszébe, de gyorsan elhessegeti a gondolatot, már a teóriájáért is kinevetnék. A mítikus történetekből ismert kentaurok sem jöhetnek szóba. Mindössze két lehetőséget tart elképzelhetőnek a nyomozás ezen szakaszában, de egyik sem teszi igazán boldoggá.
Előfordulhat, hogy a tremerek által létrehozott gargoyle-ok egyike járt itt. Mert ugyan nem minden gargoyle egyforma, a patát megmagyarázhatná. Ebben az esetben lehetséges, hogy több tremere is érdeklődik a helyszín - vagy maga a növény? - után. Ha a rivális egy a felettesénél is hatalmasabb tremere, az rövid és hosszú távon is komoly problémákat okozhat.

A másik teória - és Henry még a gondolatába is beleborzong - hogy a Tzimisce-k egyik teremtménye járhatott erre. Ha ez a feltételezése igazolódik be, az számos veszélyt, de ugyanennyi lehetőséget is tartogat magában. Egy lehetséges szabbat veszélyre figyelmet felhívó vértestvér komoly szivességeket zsebelhet be.

Ha van lehetősége, megpróbál egy képet is készíteni a nyomról, ez még jól jöhet később. Figyelmét ismét a helyszínre fordítja és a hamu és elpusztított egyéb elemek között sétálgatva a lehetőségeit mérlegeli. A tűz mindent elpusztít. Vagy mégsem? Aztán bevillan neki valami. A tűznek nincs hatalma a föld felett. Hát persze. A lángok mindent felperzseltek a felszínen, de a föld megvédhette a szőlő gyökereit. Már csak azt kellene megtalálnia, hol lehettek a szőlők. Egy épen maradt gyökér elég lehet ahhoz, hogy egy egész lugast hozhasson létre.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #36 Dátum: 2019. Március 17. 18:49:54 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üvegház

A látottak egy dologra kiválóan alkalmasak - hogy felkeltsék a gyanúdat. Abban biztos lehetsz, hogy mást is érdekelt a hely a rendőrségen kívül. Talán versenytársat kaptál?
A patanyomok nem kizárt, hogy némi idegeskedésre adhatnak okot - pláne, hogy nem is csak egy helyen találsz, hanem itt-ott elszórva. Azaz a tulajdonosa fel-alá mászkált a helyszínen, s az egyedüli pozitívum az, hogy nem tűnik túl mélynek vagy nagynak... Persze ez csak viszonyítás kérdése, mert eddig nem ez volt a tanulmányaid középpontjában.
A lehetőségeket elég hamar leszűkíted egy fantasztikus négyesre. Lehet Gargoyle, Tzimisce népség, vagy valami kósza Gangrel. Esetleg valami olyasmi rémség, amit a többiek majd rólad fognak elnevezni poszthumusz... Vajon léteznek vérszarvasok?
Persze a Gargoyle sem feltétlen kellemes hír - elvégre néhol suttognak sikeresen megszökött példányokról is - amik bizony épp annyira kedvelik a Tremere mágusokat, mint a Tzimisce öregek...
A fotót elkészítve arra leszel figyelmes, hogy a hamu lágyan felkavarodik nem túl messze melletted, s jóval a hátad mögött a kiélezett érzékeidnek hála hallhatóan suppan a hamu.
Mikor megfordulsz, olyasmit pillantasz meg, amire feltehetőleg nem számítottál: két fiatal tizenéves, csupa korom suhanc próbált elosonni a hátad mögött. Az egyik még a konyhapult mögött bujkál, a másik pedig félúton volt a kijárat felé. Az egész képet pedig az egyik srác vállán pihenő gereblye teszi még szürreálisabbá...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #37 Dátum: 2019. Március 21. 09:50:36 »
A megmozduló árnyak felébresztik a varázslóban lakozó bestiát és harcra készen fordul a feltételezett veszély irányába. Legnagyobb meglepetésére két fiatalt pillant meg. A belsejében hirtelen feltámadt tűz ugyanolyan gyorsan ki is alszik, talán nem kellene halálra rémíteni az amúgy is megriadt fiatalokat. Ki tudja, még az is lehet, hogy hasznos információkhoz juthat,
Henry óvatosan maga elé emeli a kezét, ezzel jelezve, hogy nem áll szándékában bántani őket. A két fiatalon végigpillantva úgy dönt, hogy ahhoz próbál először beszélni, amelyik a konyhapult mögött bújkál. Kettejük közül nyilvánvalóan neki van kevesebb bátorsága és ebből adódóan talán könnyebben szóra is bírható.

- Hát ti meg kik vagytok és mit kerestek itt? Jobban teszitek, ha előjöttök és elmondjátok, mielőtt még valaki más is meglát benneteket.

A tremere végiggondolja a lehetőségeit. Ha szükséges, a vér erejével képes elméjüket engedelmességre bírni, ugyanakkor ezt szeretné elkerülni. Alternatíva lehet az is, hogy némi pénzt ajánl nekik. A bizalmukat valószínűleg még így sem nyerné el, de legalább a nyelvük megoldódna...
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #38 Dátum: 2019. Március 24. 18:41:20 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üvegház

A harckészültség pont olyan gyorsan tovább áll, mint ahogy érkezett. De ez csak annak köszönhető, hogy szinte biztosra veszed - emberek. Ver a szívük, izzadnak, és büdösek. De nem tűnnek igazán ijedtnek. Inkább kíváncsiak lehetnek - meg olyannak, akik kerülik a konfliktust.
/Angol/ Béke van öreg! - érkezik a válasz a konyhapult mögött ácsorgó koromfoltos  kölyöktől, és egy kényszeredett vigyort is küld. A társa leemeli a válláról a gereblyét, és a fejét a hamuba ejti, úgy fogja tovább.
/Angol/ Ez rendőrségileg lezárt terület! - tudatja veled, hogy neked sem kéne itt lenned, aztán tűnődve méricskél - te sem vagy az a tipikus csövi...
/Angol/ Tuti, hogy ő is keres valamit - különben nem hajolgatott volna úgy a hamu felett! - véli a konyhapultos. Aztán flegmán odaveti
/Angol/ De elkéstél! Minimum te vagy ma a negyedik! - döfi a körmöd alá a szálkát, miközben téged néz, s várja a hatást...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #39 Dátum: 2019. Április 18. 20:53:23 »
Kezeit maga előtt tartva apró mosolyra húzódik a szája. Úgy néz ki, egy hajóban eveznek mindannyian.

- Igazad van, ez lezárt terület.
- bólint oda neki, majd tekintetét a másikra emeli.
- Úgy látom, sikeresen tetten értük a másikat. És ha már így alakult, még az is lehet, hogy mindannyian profitálhatunk a ma esti találkozásból. Van egy ajánlatom a számotokra. - kezét óvatosan a zsebébe csúsztatja és kihúzza a pénztárcáját. Egyszerű, hétköznapi használati eszközről van szó, se nem több, se nem kevesebb. Annyi viszont biztosan megállapítható ránézésre is, hogy számos bankjegyet tettek bele, az oldalsó rész pedig aprótól duzzad.
- Ti okosnak tűntök. Az biztos nyilvánvaló számotokra, hogy keresek valamit. Hogy elejét vegyük a találgatásoknak, jobb, ha el is mondom, hogy mit. - szabad kezével a romok felé int, de tekintetét továbbra is rajtuk tartva folytatja.
A ház tulajdonosa valahol itt termeszthetett különféle szőlőfajokat. Azért vagyok itt, hogy megtaláljam a szőlő maradványait. Ha elmondjátok, hogy mit láttatok, illetve hogy mit kerestek itt, talán még némi pénzzel is gazdagabbak lehettek. - a varázsló egyetlen levegővételnyi szünetet tart, majd még hozzáteszi:
- Ha pedig ma este úgy hagyom el ezt a helyszínt, hogy megtaláltam, amit keresek, akkor sokkal bőkezűbb leszek veletek.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #40 Dátum: 2019. Május 01. 18:23:30 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üvegház

A tettenérést illetőleg a pultos megvonja a vállát.
/Angol/ No és? Kiskorú vagyok, az én büntetésem enyhébb, mint a tiéd! - válaszolja flegmán. Az, hogy a zsebedben kotorászol, láthatólag nem ijeszti meg őket. Feltehetőleg eszükbe sem jut, hogy bármi veszélyeset előhúzhatnál. Mindössze egy kíváncsi tekintet a jutalmad, amikor előhúzod a tárcádat. A gereblyés arcán mosoly jelenik meg, de olyan érzésed van, hogy nem veled, hanem rajtad vagy a helyzeten mulat. Aztán a karjával megtörli az orrát
/Angol/ Épp szőlőmaradványokat keresünk, meg mindenféle más szart. Adathordozókat, könyveket - világosít fel a kérésedre
/Angol/ Lehet, hogy szar meló átszitálni a cuccot, de megéri! Ma már eladtunk hat ötliteres befőttes üveget mindenféle vacakkal, meg négy teli hátizsákot - rugdossa meg a gereblyét a társa, hogy mivel is vizsgálják át a hamut, aminek eredménye képen finom porfelhő gomolyog a lábánál.
/Angol/ De mondtam, hogy elkéstél - a vevő negyed órája vette át a cuccot, és súlyra fizetett! Persze a maradékra rálicitálhatsz, ha találunk még valamit! - ajánlja fel vigyorogva. Úgy tűnik, hogy valaki tudatlan embereket bérelt fel a jórészt kulimunka elvégzésére - és ha nincs szerencséd, ki tudja, hogy milyen mintákat, feljegyzéseket találtak meg, és adtak el bagóért?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #41 Dátum: 2019. Május 08. 10:06:25 »
A Tremere figyelmesen hallgatja végig a beszámolót. Minden elejtett szó újabb információmorzsát jelenthet. Pénztárcáját kinyitva ellenőrzi, hogy mennyi készpénz van nála. Ránézésre valamivel több, mint ötven dollár. Talán elég lesz.

- A vevő? Hogy nézett ki ez a vevő? Hol találkoztatok? Mennyit fizetett a cuccokért? Nem mondott esetleg valamit nektek?- kérdezi a szemükbe nézve. Akár egy kisebb összeget is hajlandó felajánlani az információért cserébe. Persze nem reméli, hogy bármi fontosat megtudhat, de inkább alaposan jár el, ha már ezt a munkát kapta a felettesétől.

- Ami pedig a maradékot illeti, ha itt maradtok még egy órát maradványok után kutatni, adok nektek fejenként egy 10-est és hajlandó vagyok további húsz dollárt fizetni az esetlegesen megtalált tárgyakért. Nos?

"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #42 Dátum: 2019. Május 21. 19:04:28 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üzlet

A kérdésedre a konyhapult mögött álló srác elégedetten csettint - úgy tűnik, hogy nyeregben érzi magát.
/Angol/ Bocs haver, de nem mondhatunk semmit a vevőről! Tudod, a diszkréció nagyon fontos a mi szakmánkban!  - közli mélyebb hangon - hátha ettől komolyabbnak tűnik ez a valamelyik filmből vett idézete. Ahelyett, hogy ők is csak szimplán buliznának, vagy sutyiban cigiznének, esetleg drogoznának mint más normális fiatal, ők úgy tűnik, hogy a kincskeresésre vannak rákattanva.
/Angol/ Ja, ezt mondtuk a csajnak is! - bólint a gereblyés srác, de a haverja elég szúrósan néz rá, hogy ne kotyogjon.
/Angol/ De hajlandóak vagyunk öööö.... megversenyeztetni a maradék árut! - böki ki, hogy az üzlet az üzlet. Amikor az órabérről beszélgettek, megrázza a fejét gereblyés, míg a spanja a konyhapultra támaszkodik, és úgy válaszol
/Angol/ Ez elég skót ajánlat volt! - tudatja veled tizenéves magabiztosságával - a kutatásért nem kérünk semmit, mert mi - tűnődve néz a haverjára, aki kisegíti
/Angol/ Sikerdíjasak!
/Angol/ Igen, sikerdíjasak vagyunk! - vágja ki büszkén, bár hogy le tudná-e betűzni, abban most nem lennél biztos - Hátizsákonként háromszáz dodó a tarifa - jelenti komoly arccal az arcpirító összeget. Igaz, mivel eléggé kormosak és porosak, ezért sem látod pirulni őket.
/Angol/ Ne fossál öreg, ha nincs nálad ennyi zsé, mert két sarokkal lejjebb van egy benzinkút, ott tudsz pénzt felvenni. Megadod a számodat, vagy te is a lerakom valahova, és később pénzt találok a helyén típusú vevő vagy? - érdeklődik a másik.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #43 Dátum: 2019. Május 23. 10:08:33 »
Henry megrázza a fejét és úgy tesz, mint ha vissza akarná csúsztatni a pénztárcát a zsebébe.
- Nincs üzlet, srácok. Ti mondtátok, hogy a vevő már elvitte a cuccok javát, így gondolom a sikerdíjatokat bezsebeltétek mára. Ha egyáltalán van még itt valami, ami érdekes lehet, az egy skót ajánlatnál többet már biztos nem ér. - rázza meg a vállát.
- Az már csak rajtatok áll, hogy egy amúgy is sikeres estét egy kis extrával zártok vagy nem éltek a lehetőséggel. - próbálja manipulálni őket a szavaival. Időt kell nyernie, hogy lehetősége legyen további információkat szerezni erről a titokzatos vevőről.

Tekintetét a gereblyés srácra fordítja és elmosolyodik.
- Ami pedig a korábbi vevőt illeti, szerintetek hányszor fog még üzleti ajánlattal megkeresni benneteket? Ezzel szemben én itt vagyok a terepen veletek és ki tudja, talán sikerül hosszú távú kapcsolatot kialakítanunk. És hát igen, a diszkréció fontos, de hát én azt hittem, ti sikerdíjasok vagytok és egy kis plusz bevétel sem riaszt vissza benneteket. Szerintem - tart egy pillanatnyi szünetet és a srác szemébe nézve aktiválja vére erejét - beszélj a nőről, hogy megalapozzuk ezt a bizalmas viszonyt.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #44 Dátum: 2019. Június 04. 19:38:23 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: tizenkettő után
Esemény: Üzlet

A pénztárcádat minden ellenkezés nélkül zsebre tudod tenni - mindössze egy vállvonással nyugtázzák, hogy nem akarsz beszállni a bizniszbe. Van egy olyan gyanúd, hogy ma már valóban megszedték magukat.
/Angol/ Ha szerinted nem éri meg, akkor sincs harag - más majd elviszi - nyugtat meg a konyhapultra támaszkodó srác, és kézfejével megtörli a homlokát - amivel még jobban elmaszatolja magán a finom korom és porréteget. Úgy tűnik, hogy ezek a mohó kis dögök bíznak abban, hogy még összeszednek annyi cuccot, amivel megtölthetnek egy újabb hátizsákot vagy üveget.

A gereblyés srác a kérdésre felnevet
/Angol/ Jobb ma a sok pénz, és nem is túzok! - világít rá arra, hogy ő hirtelen és azonnal akar meggazdagodni - és nem hosszú távú munkával az aprót gyűjtögetve - Egy óra alatt még megpakolhatunk egy hátizsákot háromszázért. Vagy szívhatunk a kedvedért hatvan dolcsiért - szerinted? - teszi fel a kérdést, hogy te hogyan döntenél a helyében. Ám mint költői kérdést - nem várja meg a választ - mert rákényszeríted, hogy picit többet áruljon el a megbízójáról. /Angol/ Csinos kis bula, bár túlságosan öreg. De nálad biztos hogy fiatalabb tata! Picit talán lapos, de így is megakad rajta az ember szeme. Valami művészféle lehet, mert mintha színházból vagy honnan a fenéből ugrott volna be. Fura elegáns ruha, trendi frizura - de egy baszom nagy virág van a hajába beletűzve, legyező és apró kis táska a kézben, meg valami saját töltésű vagy milyen cigit szív.
/Angol/ Hé, nem kéne inkább kussolnod? - kérdi a haverjától kissé ingerülten a pult mögött ácsorgó srác, mire megszakad a beszámoló...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"