Szerző Téma: Alma Mater - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 1322 alkalommal)

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #15 Dátum: 2018. Július 08. 09:34:21 »
Henry leállítja a kocsi motorját, de a fényszórókat nem kapcsolja le. Legalább lát valamit a környékből meg Zselé is értelmezheti úgy, hogy nem sunnyogni akar. Még csak az hiányozna, hogy valami sörétessel hadonászva elkergesse. Az autóból kiszáll, de úgy dönt, hogy az ajtót nyitva hagyja. Ha a fickó bekattanna vagy valami, legalább a saját dolgát ne nehezítse azzal, hogy még az ajtót is nyitogatni kelljen.

A kocsi mellett állva körülnéz, aztán tesz egy lépést a kerítés felé. Az a rohadt kutya vagy a legnagyobb átok lesz vagy hasznosnak bizonyul az elkövetkezendő percekben. Csak bízni tud benne, hogy az utóbbi.

A kerítés mellett megállva mégegyszer körülnéz és miután csengőt nem lát azt fontolgatja, hogy inkább kiáltson be vagy csak mozgassa meg a kerítést, hogy a kutya felébredjen és ugatni kezdjen. Az utóbbit akár félre is értheti Zselé - még a végén azt gondolja majd, hogy a kutya rajta kapta valamin - az talán biztonságosabb, ha nem túl hangosan ugyan, de bekiabál. Henry még egyszer körülnéz - titkon abban reménykedett, hogy a fickó felfigyel a kocsira és nem kell majd kiabálnia az éjszakában - és remélve, hogy a kerítésen nincs valahol egy tátongó lyuk, bekiabál:

Zselé!


"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #16 Dátum: 2018. Július 16. 19:37:23 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

Mivel nem ismered leendő tárgyalópartnered rigolyáit, így úgy döntesz, hogy próbálsz nem rajtaütésre hasonlító módon felvenni vele a kapcsolatot. Elvégre ki tudja, hogy mennyire viszket az ujja holmi ravaszon. A kocsit leállítod, majd a kerítéshez sétálva szemügyre veszed a birtokot, és a szerves részét képező kutyát. Ez utóbbi inkább védő és jelző funkciókat láthat el, mert őrizni nem igazán van mit - ide kis sarkosítással legfeljebb hozni lehet.
A kiáltásodra a kutya felébred, és továbbra is a szőnyegdarabon feküdve morogni kezd rád felhúzott ínyekkel, megvillantva a fogsorát. Ezzel udvariasan jelzi neked, hogy fogd be az arcodat, és húzzál el máshova óbégatni éjnek évadján. Főleg, hogy a gazdája amúgy sem az a vásárlós fajta...
A második kiáltásodra viszont már aktivizálódik - látván, hogy nem értesz a szép szóból. Felpattan a szőnyegről, és sprintelve megindul a kerítés fele, ahol aztán a kerítésnek ugorva és folyamatosan ugatva, fogat csattogtatva, kissé habzó szájjal invitál beljebb, hogy letéphesse a töködet.
Talán fél percet kell várnod türelmesen, hogy végre észrevegyék az érkezésedet. Az utca zsákvége felől négyen közelednek. Bár fiatalok, tipikusan olyan alakok, akiknek vigyázniuk kell ilyen rosszul kivilágított utcán, nehogy véletlenül kiraboljanak valakit.
szakadt edzőcipők, mackónadrágok, ujjatlan trikók, tetoválások, és gyanakvó, meg kissé értetlen tekinteteket látsz rajtuk.
Egyiküknek elől van begyömöszölve egy pisztoly a mackónadrág korcába - csoda, hogy eddig nem lőtte el a tökeit. Másik társa cigarettát szív, a galeri harmadik tagja meg épp baseball edzésről érkezhetett a vállán pihentetett ütőből ítélve. A negyedik csak szemmel ver - de elég rossz arcú hozzá, hogy ez is elég legyen a részéről. A cigarettát szívó alacsonyabb már tíz méterről megszólít

/Angol/ Hé, gringo! Mit hergeled azt a kutyát?! - teszi fel a kérdést, de olyan hangsúllyal, mint aki arról érdeklődik, hogy eltörje-e a lábad. Túlságosan közel nem jönnek - négy-öt méterre tőled megállnak. Közben a cigarettás megunhatta a folyamatos kutyaugatást, mert a kutya fele fordul
/Spanyol/ Callar! - mordul a kutyára, mire az behúzott farokkal visszaszalad a lakókocsihoz.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #17 Dátum: 2018. Augusztus 06. 09:39:31 »
Henry tesz egy lépést oldalra, hogy valamelyest eltávolodjon a kerítéstől meg a kutyától. Volt már dolga az egyetemen kemény arcokkal - vagy épp olyanokkal, akik csak keménykedtek, de harmatgyengének bizonyultak a későbbiekben - így azt is megtanulta, hogy az ilyenekkel nem szabad ellenkezni. Ha azt mondaná, hogy  "nem hergelem", azzal csak további olajat öntene a tűzre, így valami olyasmit kell mondania, amivel elejét veheti egy balhénak.
Tekintetét gyorsan végigfuttatja a négyesen, igyekezve felmérni a gyengéiket. Egy pillanatra eljátszik a gondolattal, hogy megparancsolja a fegyvert viselő alaknak, hogy fogja rá a pisztolyt valamelyik társára, csak hogy megmutassa, ki diktál itt. De nem, azzal maximum a bestia kaphatná meg, amit akar. Neki most szövetségesekre van szüksége. Olyanokra, akik segítenek neki megszerezni azt az átkozott növényt. Ha itt balhé ütne ki, azzal lehet, hogy végleg elvágná magát egy potenciális kapcsolattól.

Nyugodt hangon szólítja meg őket - mint akinek sem félnivalója, sem pedig takargatnivalója nincs - és igyekszik arra az alakra fókuszálni, amelyik megszólította. A kutya hallgatott rá, így minden bizonnyal ismeri. Sőt még az is lehet, hogy ő a gazdája.

Szevasztok! Zselét keresem, az egyik közös ismerősünk mondta, hogy itt lakik. Tudom, hogy rohadt késő van, de hát az éjjeli baglyok már csak ilyenek.

Néhány ártatlannak tűnő mondat amikben sikerült elrejteni némi lényegi információt is.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #18 Dátum: 2018. Augusztus 13. 19:17:00 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

A helyiek lehet, hogy nem lopták be magukat a szívedbe a viselkedésükkel, de hát nem is illemtanárokat jöttél felbérelni egy délutáni babazsúrra. Viszont a legnagyobb problémát az intelligencia hányados hiánya jelentheti, ami az ilyen minőségű embereknél gyakran előfordul. Ugyanis pont a fent nevezett tulajdonság hiánya kiszámíthatatlanabbá teszi őket. S mint a kutyához hasonlatos ösztönlényeket, nem is igazán érdemes bosszantani őket holmi felesleges magyarázattal a hergelés témaköréről.
Persze a lehetőség adott volna egy gyors és hatékony erődemonstrációra, de úgy ítéled meg, hogy az utána kialakuló indulatok nem kedveznének egy későbbi együttműködésnek. Bár belül a bestia szívesen kivégeztetné a fegyveressel a többi társát - de még ezen a környéken is nem kívánt feltűnést keltene a lövöldözés, no meg a halottak sem lopnának el neked semmit. Így inkább uralkodsz a vágyaidon, és tömören közlöd, hogy miért is jöttél ide.
A mondókád láthatólag nem aratott osztatlan sikert. Mert bár az ütő továbbra sem került le a vállról, amelyen pihen - és a pisztoly sem került elő, hogy a herék helyett téged fenyegessen - de továbbra is gyanakodva figyelnek téged.

/Angol/ Te  ismered a tagot? - kérdik a cigarettát szívó férfit, aki megvonja a vállát
/Angol/ Soha nem láttam! Ki a tököm vagy te? - tudakolja tőled.
/Angol/ Zselé, szerintem intézzük el, az a tuti! - veti fel a baseball ütős
/Angol/ S ha nem kamuzik? Balhét akarsz egy rohadt gringó miatt? - mutat rád a cigivel Zselé.
/Angol/ Azt sem tudja senki, hogy itt van! S ha zsaru? - kérdezi a mackónadrágos.
/Angol/ Ez? Ne röhögtess! - válaszol Zselé, majd feléd fordul - Megmondom hogy mi lesz, fehér csóka! Vagy most elhúzod a beled a kocsidig, és hazamész épségben, vagy maradsz. De ha maradsz, akkor megmotozunk. Ha nem találunk semmit, akkor mehetünk tárgyalni - mutat a háta mögött, az utca végén álló lepukkadt ház fele - bent leinformálunk, aztán üzletelhetünk. De ha kiderül hogy át akarsz minket verni, akkor Julio tövig tolja beléd az ütőt, mielőtt rád uszítjuk a kutyát! Érted? - mutat közben a komoran téged nézegető Julio fele, aki mintha már azt latolgatná, hogy is fogja ezt kivitelezni.

Ha a maradás mellett döntesz, Zselé a szájába veszi a parázsló cigit, és odabattyog hozzád. Komótosan de alaposan végigtaperol - kést, pisztolyt nálad hagy, de mobilt és egyéb elektronikai kütyüket kiszedi a zsebedből, és a kerítésre felgányolt postaládába dobja.

/Angol/ Mész el, visszakapod - tudatja, aztán elindultok a ház fele. Ott még másik két fiatal - húszas éveiben járó férfi - cigizik a teraszon a hámló festékű korlátnak támaszkodva. Megnéznek maguknak, de nem szólnak semmit. Bent erős felújításra szoruló épület fogad, lepukkadt bútorok, de a TV és a hifi elsőosztályú. Leültetnek egy műanyag kerti asztal mellé, és a kezedbe nyomnak egy doboz hideg sört. Addig Zselé szerez egy telefont, lehalkítja a reggaetont, és spanyolul telefonálni kezd. Néha rád mutat, magyarázat közben, mintha a másik látná, míg végül hümmögve leteszi.
/Angol/ Pár perc, és visszahívnak - tudatja az eredményt - Elvarázsolt egy fasz vagy te! - jegyzi meg azért viszonylag elismerően - Dobok egy sárgát! - indul meg kifele a szobából, de a többi három az marad. Ebből az egyikük elkezd egy autós újságot nézegetni, azon belül is a felniket. A másik kettő viszont téged stíröl továbbra is. Másfél perc múlva érkezik vissza Zselé, és lecsüccsen az egyik üres székbe. Próbál nemtörődöm arcot vágni, de látszik rajta, hogy igencsak tűkön ül, hogy mit fognak neki mondani. Aztán felberreg a telefon, és Zselé kínos lassúsággal érte nyúl.
/Angol/ Legyen igazad, fehér csóka! - tanácsolja, és felveszi. A beszélgetés nem tart soká, hat másodperc alatt megkapta az infót. Töprengve a többiekre néz, aztán feléd fordul
/Angol/ Nos, a helyzet az, hogy kezeskedtek érted. Ez azt jelenti, hogy ha a patrónusod tévedett, akkor akárki is legyen - ő is eltűnik a süllyesztőben - tudatja veled, aztán immár már-már csevegve megkérdi
/Angol/ S mondd csak, mi a bánatért jöttél hozzám? - teszi fel a kérdést, ami már egy ideje érdekelheti
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #19 Dátum: 2018. Augusztus 21. 09:07:37 »
A helyzetet a lehető legnagyobb nyugalommal kezelő vámpír hagyja, hogy végigmotozzák, eltűri az inzultusokat - s bár a fenevad mindenfélét súg neki - a józan ész azt diktálja, hogy békésen próbáljon meg tárgyalni.

- Én úgy tudom, téged keres meg az ember, ha valamit el akar intézni. - szólítja meg Zselét Henry, de tekintetét gyorsan végigvezeti a többieken is. "Adjátok meg a császárnak, ami a császáré...". Egy gyors helyzet értékelést követően világos, hogy Zselé tartja vissza ezt a bandát attól, hogy a legnagyobb mosollyal az arcukon fegyvert rántsanak.
Nem túl intelligensek - egyetlen pillanatra Henryt kételkedni kezd abban, hogy egyáltalán képesek e arra, hogy a munkát elvégezzék - de sok egyéb opciója nem maradt, így kitart a terve mellett.

- Szükségem lenne a segítségedre, egész pontosan egy-két emberre, akik el tudnának hozni nekem valamit valahonnan.

A varázsló a többiek reakcióját figyeli néhány pillanatra, s miután elmondta, mit is vár el ettől a bandától, úgy ítéli meg, nem árt arról sem beszélni, hogy ő mit tud nyújtani cserébe. Kezével óvatosan a hátizsákja felé nyúl - ugyan megmotozták, de azért nem akarja, hogy egy hirtelen mozdulatot rosszul értelmezzenek a jelenlévők - és úgy nyitja ki, hogy végig láthassák a kezeit is és a hátizsák tartalmát is.

- Ezeket a morfiummal teli fiolákat ajándékba hoztam neked. Ha nem érdekel az ajánlatom, akkor is örömmel itt hagyom őket... egy baráti gesztus. Elvégre te is barátként fogadtál. - mutat a neki kikészített sörre.

A táskát maga elé teszi a földre és hátradől a székben.

- Ha viszont érdekel a dolog, számos egyéb, jó minőségű cuccal tudok fizetni. Úgy látom, az első osztályú dolgokat ti is szeretitek - utal itt a TV-re és a hifire - és ezeknél még csak attól sem kell tartani, hogy valaki keresi őket.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #20 Dátum: 2018. Szeptember 09. 17:56:24 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

Zselé a válaszodra széttárja a kezét
/Angol/ Az attól függ, hogy mit akarsz - mert én sem vagyok mindenható - tudatja veled, hogy vannak munkák, amiket nem vállal el. A részletekre viszont már bólintással jelzi, hogy bizony furikázni azt tudnak a városban. A többiek mélyén is megcsillan némi értelem, mert hamar átlátják
/Angol/ Fogadni mernék, hogy nem legális a dolog - jegyzi meg a baseball ütős a falnak támaszkodva. Ezzel nem mondott nagy újdonságot - hiszen ha minden legális lenne, akkor eszedbe nem jutna pont velük szóba állni. De Zselé még ennél is komolyabb kérdésre világít rá, ami némi tapasztalatot feltételez a részéről.
/Angol/ No és az árut felügyelő tag beleegyezett, hogy elhozzuk a cuccot? - kérdez rá az egyik kényes kérdésre. Közben a hátizsákodból előkerülő fiolák egyikét érdeklődve veszi fel az asztalról, és alaposan megnézi a rajta díszelgő címkét. Aztán a fiola tetejét lezáró kupakot - tűszúrás nyomait keresve rajta, de hiába.
/Angol/ Egész jó! Ilyen cuccot kell elhozni? - kérdez rá. Aztán a saját dobozos sörét kibontva belekortyol.
/Angol/ Tudod mit, fehér csóka? Kíváncsivá tettél! - árulja el, hogy érdekelnék a részletek. Úgy tűnik, hogy kezdenek kedvező fordulatot venni a dolgok.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #21 Dátum: 2018. Október 01. 15:14:40 »
Henry széles mosolyt villant a bandára. Végre valami pozitív fordulat!


- Arról lenne szó, hogy van egy csóka, aki kitenyésztett egy szőlőfajtát. Méghozzá egy olyat, ami engem is nagyon érdekelne. Próbáltam felvenni a kapcsolatot vele, de a manus elzárkózik mindenféle árajánlattól. Így hát gondoltam, ti tehetnétek nála egy látogatást és elhozhatnátok nekem egy tövet. Mindezt persze a lehető legdiszkrétebben. Ennyi lenne az egész. Egyetlen tő és én hozok nektek egy másik ilyen táskát... pár ezer dollár egy kis délutáni kiruccanásért azért nem hangzik rosszul ugye?

A varázsló kíváncsian végigvezeti a tekintetét a többieken, abban reménykedve hogy sikerül kellőképp eladnia magát. Aztán valamiért egy baljós gondolat megtelepszik a fejében. A felettese azt kérte tőle, hogy próbálja meg feltűnésmentesen intézni a dolgokat. Meg aztán az is lehet, hogy Gibsonnál többféle szőlő is megtalálható majd. Már csak az hiányozna, hogy rosszat hozzanak el neki. Kis gondolkodás után úgy dönt, pontosít a feltételeken.

- A szőlőt Golden Gate-nek nevezte el. Ha esetleg több tövet is láttok, nekem az is elég, ha egy levelet elhoztok mindegyikről. Ja és még valami... ha láttok értékesebb dolgokat a házban, nyugodtan hozzátok el magatoknak, nem akarom, hogy a jelentésben csak a szőlő legyen megemlítve. És lehetőleg próbáljátok meg úgy intézni, hogy a tulajdonosnak ne essen baja... ki tudja, még az is lehet, hogy a jövőben leülünk egy asztalhoz.

Henry első sorban Zseléhez beszél - elvégre ő a főnök itt - de igyekszik alkalomadtán a többiekre is pillantani.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #22 Dátum: 2018. Október 15. 21:41:44 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

Miközben beszélsz, látod Zselén, hogy gondjai vannak a szövegértelmezéssel. De nem csak neki, hanem a másik kettőnek is. Az autós újságot lapozgató felpillant, és úgy néz rád, mintha második fejed nőtt volna. Zselé pedig bal kisujjal belenyúl a fülébe, kicsit megmozgatja, és megtekinti a körmére ragadt kibányászott anyagot, hogy vajon emiatt hallotta-e azt amit. Végül rád emeli a tekintetét
/Angol/ Szőlőt? Olyan, amin a szőlő terem? - értetlenkedik. Haverja beleszól hátulról
/Angol/ Biztos valami olyan szénmanipulált izé, amit az a cég is árul... az a Mostadó!
/Angol/ Hm... az inkább Monstanto lesz.
/Angol/ Annak nincs is értelme! - dünnyögi
/Angol/ Ne erőltesd az agyad! Az a baj a gondolkozással, hogy nem értesz hozzá! - szól hátra Zselé, aztán feléd fordul. Rád villant egy magabiztos mosolyt, miközben a pólójába törli a kezét
/Angol/ Ne parázz, fehér főnök! Ha adsz egy címet, egy pickuppal beugrunk a vonakodó spanodhoz, és minden szőlőszerű susnyát felpakolunk neked. És egyet se félj, a diszkréció az alap a mi szakmánkban! Ha pedig nem táblázta volna ki a csávókám az ültetvényt, akkor majd helyben kidolgozzuk a megoldást belőle.
/Angol/ Lehet, hogy füvet is termeszt? - vetődik fel a lehetőség az eddig némán falat támasztó harmadiktól - ami igencsak reményteli lehetőségnek tűnik számukra.
/Angol/ Hát van egy kis esze... - röhögcsélnek rajta
/Angol/ Jól van, nem tűnik vészesnek. De kell egy cím. Kell valami mobil vagy faszom tudja milyen szám, amin elérhetlek. Vagy ha akarod felőlem csinálhatjuk úgy is, hogy majd jössz. De akkor ha későn érsz ide, és lekókad a ződ, mire ide tolod az arcod - az már a te bajod. Ma este már nem érek rá, mert teendőim vannak - emeli meg nadrágon keresztül a tökeit vigyorogva - Majd holnap megütjük a melót, meg esetleg a tagot is. Különben is, inkább délután szoktunk melózni, amikor nem annyira gyanús - aztán töprengve rád néz
/Angol/ Van még számodra olyan része a melónak, ami tisztázásra szorul? - kérdezi - Mert ha nincs, akkor akár hazafele is vehetnéd az irányt! - javasolja, aztán a srácokkal együtt elkísér a lakókocsis telek kerítéséig, és a postaládából kiveszi a telefonodat majd a kezedbe nyomja.
/Angol/ Aztán ne nyírasd ki magad a meló végéig! - jókívánsággal utadra bocsátanak.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #23 Dátum: 2018. November 11. 17:55:11 »
Henry nevetgél a vicceiken és megpróbálja nem kimutatni a valódi érzelmeit. Hát nem épp egy oxfordi PHDs banda.

- Igen, szőlőt. Ha többet találtok, mindegyikből kell egy minta. Levél, szár, szőlőszem az mindegy. És mégegyszer mondom, a lényeg, hogy a lehető legcsendesebben kellene ezt a melót lebonyolítani. Nem hiányzik a figyelem. - mondja ezt Zselének, rajta legalább látszik valami értelem.

Henry óvatos mozdulatokkal veszi elő a tárcáját - előre jelezve, hogy oda fog nyúlni érte, nehogy valamelyik baromnak hirtelen akciózhatnékja támadjon - majd egy papírra felír egy mobilszámot. Mosollyal az arcán nyújtja át Zselének.

- Ha megvan a cucc ezen a számon tudsz értesíteni és még aznap este eljövök érte. Ha egy kicsit megfonnyad, azzal még nem lesz probléma.


Henry reményekkel telve áll fel az asztaltól, átveszi a postaládánál a mobilját és beül az autóba. Hüvelykujja felmutatásával jelzi, hogy minden rendben lesz és beindítja az autó motorját. Már csak abban reménykedhet, hogy ezek az állatok észnél lesznek és végre túl lehet ezen a hülyeségen. Ahelyett, hogy Kriegernek ugrál, inkább róla kellene infókat gyűjtenie...
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #24 Dátum: 2018. November 26. 18:59:28 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: hajnal fele
Esemény: Fejlemények

Miközben mondod, hogy mindegyikből kell egy minta, Zselé megkérdi
-Ha van a hűtőben a sör mellett, akkor azt is? - érdeklődik, hogy mennyire legyenek alaposak.

Az, hogy a tárcádért nyúlsz nem igazán zavarja a srácokat. Eléggé magabiztosak ahhoz, hogy úgy gondolják - hárman csak ki tudnak belezni, ha nem tudsz viselkedni ilyen kifinomult környezetben. Zselé átveszi a papírt, és megtekinti a számot, hogy vajon mindegyiket felismeri-e? Mivel ezt az akadályt láthatólag jól vette, így zsebre vágja a cetlit.

-Akkor majd hívunk! - nyugtázza a dolgot.
A kocsiba szállva elindulsz, és némi autózás árán visszatérsz a gyógyszertárba. Az tény, hogy nem ők a legintelligensebb bűnözők - de hát nem is nagy kaliberű svindlerekkel van dolgod. De a célnak feltehetőleg megfelelnek - és talán a segítségükkel könnyebben teljesíted a feladatot, amit Krieger kiszabott rád. Amit ha jól tudod - ő is pont úgy kapott, mint te. S mikor látta, hogy nem olyan rutinfeladat - egyből áttolta rád a felelősséggel együtt. Szerencsére a hátralévő éj maradéka már nem tartogat számodra újabb nehézséget vagy meglepetést. Így engedelmeskedve a kora hajnali fáradságnakHelyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: fél tíz
Esemény: Fejlemények

Az éjszaka érkeztével magadhoz térve ismét nekiláthatsz kárhozott léted újabb napjának. A telefonodon két nem fogadott hívás is van - számodra ismeretlen (nem rejtett) számról. A két hívás közt alig 10 másodpercnyi különbség van, és mindkettő 17:23-kor érkezett - és azóta semmi. Ha tippelned kéne, te feltehetőleg Zselére fogadnál. Ez akár jó hír is lehet, mert azt mutatja, hogy van némi mozgás az ügyben.

A gyógyszertári íróasztalodon pedig egy akkurátusan összehajtott és lezár fehér boríték vár rád - és ki sem kell nyitnod ahhoz, hogy megérezd az asszisztensed parfümének enyhe illatát a papíron. Kibontva a levelet hamar megtudod, hogy miért is ragadott billentyűzetet és nyomtatót[/i]

Tisztelt Uram!

Bár általában nem szoktam munkaidőben olyasmivel foglalkozni, ami közvetlenül nem kapcsolódik a feladataimhoz, most mégis kénytelen vagyok utólagos engedelmével átlépni a hatáskörömet, és felhívni a figyelmét egy sajnálatos eseményre.
Sajnálattal értesítem, hogy feltehetőleg Mr. Gilbert a mai nap folyamán elhunyt. A híradások szerint a Natalie Drive-on tűz ütött ki a délután folyamán, és mire a tűzoltók megfékezték a lángokat porig égett a szomszédos három másik házzal együtt. A környék alapján egyértelmű, hogy a 4275-ös számú ház volt a tűz középpontja. A tulaj, azaz Mr. Gilbert eltűnt, de négy elszenesedett emberi maradványt találtak a lakásban, akiket jelenleg próbálnak meg beazonosítani. A vizsgálatok még tartanak, de nem zárják ki a gyújtogatás lehetőségét - főleg, hogy pár napja esett.

Tisztelettel:
A.S.


Hát lehet, hogy nem ez volt pontosan az a hír, amit olvasni akartál. Mert nagyon úgy tűnik, hogy az ügy - aminek nem lett volna szabad ügynek tűnnie - egyre inkább úgy néz ki, mint egy ügy... A jó hír az, hogy Krieger később kelő típus - és csak nagyon ritkán szokott tévét nézni - hála kissé ósdi szokásainak. Szóval van időd, amíg a hírek utat találnak hozzá...
« Utoljára szerkesztve: 2018. November 26. 19:14:15 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #25 Dátum: 2018. December 20. 20:48:53 »
A varázsló a székébe leülve olvassa el a levelet és a kulcsszavakat memorizálja az üzenetből. Akarva akaratlanul is a hiányzó mozaikokra terelődnek a gondolatai. Kissé hátradőlve próbál meg kényelmesebb testhelyzetet felvenni, abban bízva, hogy ezzel kizárhatja a negatív gondolatokat és racionálisan elemezheti a kialakult szituációt.

Kezdjük az elején. Miss Santiago túllépi a hatáskörét. Ezzel nincs semmi probléma, pontosan azért figyeltem fel rá annak idején, mert képes volt felismerni a korlátait és azt is tudja, hogy mikor nem kell foglalkoznia ezekkel a korlátokkal. Minden vele kapcsolatos interakció során bizonyítja, hogy nagyon értékes számomra. Ezt persze neki nem feltétlenül kell tudnia.  Az éves értékelőn egy tíz százalékos bónusz kellőképpen kifejezheti, hogy nagyra értékelem a szolgálatait.

A varázsló apró bólintással jelzi, hogy kész az elemzéssel és átléphet a következő, nehezebben értelmezhető részhez.

Négy elszenesedett test. Itt két eshetőséggel érdemes számolni. Ha ezek Zselé emberei, biztosan elégedetlen lesz és további fizetséget akar. Esetleg bosszút forral. A második lehetőség - és valljuk be, ez lenne a kényelmesebb - hogy Gilbertnek voltak emberei, akiket a banda lekapcsolt.

Henry mély levegőt vesz és az információ morzsákból próbál további következtetésekre jutni. Ugyan nincs szüksége a légzésre, ezek a gyakorlatok sokszor segítenek neki a koncentráció fenntartására.

De akkor minek a tűz? És miért tűnt el Gilbert?

Az üzenetet maga mellé rakva a telefonjáért nyúl és a kijelzőn megjelenő két nem fogadott hívásra utaló ikonon akad meg a szeme. Úgy dönt, visszahívja az illetőt, a kép kirakásához nem rendelkezik megfelelő információval.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #26 Dátum: 2018. December 23. 15:11:27 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: fél tíz fele
Esemény: Fejlemények

A mai levél ismét nem egy átlagos nap átlagos eseményeit tudatja veled. Így valóban megéri jobban foglalkozni vele - még ha Miss Santiago hibáján kívül, de erősen hiányos is az összképet illetőleg. Ennek ellenére a szorgalmával meg lehetsz elégedve, és ezt később honorálni is szándékozol. Amit mint ismered biztos örömmel fogad majd.
De jelen pillanatban neked inkább az okoz fejtörést, hogy kik lehettek életükben a megboldogultak. Több lehetőség is valószínű, de sajnos csak az egyik lehetőség lesz igaz. Talán az egyik nyom, ami segíthet pontosítani a történteket a telefonodon villogó két nem fogadott hívás. Hogy ezt kiderítsed, az első lépés az, hogy visszahívod. Nagyjából a második kicsöngésre fel is veszik, ami azt mutatja, hogy vagy várták már a telefonodat, vagy pedig épp kézközelben volt. Miután beleszólsz, meghallod Zselé feszültségtől vibráló hangját.

/Angol/ Hé, fehér csóka! Kibaszottul nagy gáz van! - kezd bele, de ezzel semmi újat nem mondott - Miért nem mondtad, hogy ez rázós meló lesz? Mikor odaértünk, minden frankón ment. Bementünk, lekötöztük a pasast, és elkezdtük a szüretet - mert egy egész tetves lugasa volt! Aztán az ablakokon keresztül megjöttek azok az arcok, mint valami kommandósok. Csak amíg nálunk metszőolló volt, addig azoknál a gyökereknél Molotov koktélok és kardok. S tudod mit csináltak? Az egyik üveggel felgyújtották Rodot, aki úgy sikoltozott, hogy rossz volt hallgatni. De ezek csak röhögtek, s utána kezdődött a bújócska az üvegházban. Az egészben az volt a legfélelmetesebb, hogy a négy támadó közül csak egy volt olyan, aki szemet szúrna az utcán. Három pasas és egy nő volt. De toltak valamit, mert amíg mi bujkáltunk a szőlők közt, addig az egyik hátra maradt a lekötözött tulajjal, és szelfizett vele egyet - miután kiszúrta a csóri fasz egyik szemét egy ollóval! Ilyet normális ember nem csinál! Aztán Alvarezt elkapta az a kis ügyintéző csaj. Ha nem látom nem hiszem el, mert - szó szint utána vágta három méterről a palántázó asztalt, ami legalább ötven kiló lehetett. El is tört Al lába. Alfredot meg lábon vágták egy karddal, majd a fülétől szabadították meg. A többire nem voltam kíváncsi, és én inkább a lakáson keresztül próbáltam megpattanni - de épp hogy csak sikerült. Mert az a paraszt aki engem kergetett, legalább négy koktélt dobott utánam a kergetőzés alatt, és felgyújtotta a retekbe az egész kócerájt! Hallod, nem tudom, hogy ezeket honnan szalajtották, de ilyen súlyos arcokat még nem láttam! De összeszedem a banda maradékát, és egyesével levadásszuk őket! - esküdözik. Aztán valami eszébe juthatott
/Angol/ Azért elárulhatnád, hogy mióta ilyen kemény szakma ez a kertészkedés, vagy hogy kik lehettek ezek! - javasolja, hogy igazán elárulhatnál valamit.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 27. 20:22:04 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #27 Dátum: 2018. December 24. 11:09:35 »
Henry figyelmesen hallgatja Zselé beszámolóját, hiszen minden elejtett szó a kirakós egy elengedhetetlenül fontos darabja lehet. A támadóikat leírva egyértelművé válik a varázsló számára, hogy nem hétköznapi emberekről van szó. Ghoulok, esetleg vértestvérek is lehettek. Alig egyetlen másodpercet szán arra, hogy a leírás alapján végiggondolja, van e esetleg olyan ghoul vagy vértestvér az ismeretségi köreiben, akire illene a leírás. Erre persze kicsi az esély, hiszen alig találkozott még itteni vértestvérekkel. Talán nem ártana, ha ezen változtatna és gyakrabban járna Elíziumba. Elvégre ha valaki másnak is érdekében áll a növény megszerzése, az fontos fejlemény lehet a kápolnában lévő felettese számára.

A varázsló mély levegőt vesz és igyekszik megnyugtató hangon beszélni a telefonban.

- Zselé, Zselé! Most az a legfontosabb, hogy meglapulj. Sikerült mintát szerezni a növényből? Egy fürtöt, szárat, levelet, egy darab gyökeret, magot, bármit! Sikerült elvégezni a feladatot? - kérdezi a varázsló a lényegre térve, leplezve, hogy egyáltalán nem érdeklik a bandát ért veszteségek. Ha bármilyen mintát megszereztek a növényből, azt mihamarabb be kell gyűtenie, hogy végre megtudhassa, miért érdeklődik a kápolna ennyire iránta.

- Azt mondtam nektek, hogy a csóka ritka szőlőfajt tenyésztett ki. Ezek szerint más súlyos arcok is beszálltak a buliba. A leírás alapján megpróbálok utána járni, hogy kik lehettek és hogyan akadhatunk a nyomukra. Aztán ha megvan a lakcímük, rátok bízom, hogy mit csináltok velük. - teszi hozzá megnyugtatásképp.

- Van esetleg még valami, amit fontosnak gondolsz megemlíteni? Bármi jelentéktelennek tűnő részlet? Bármi ami segíthet beazonosítani azt a négy nyomorékot?
- kérdezi tettetett indulattal.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #28 Dátum: 2018. December 27. 12:51:43 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: fél tíz fele
Esemény: Fejlemények

A beszámolót hallgatva hamar levonod a következtetést, hogy milyen csoportra szűkítheted a gyanúsítottak körét. Ghoulok vagy vértestvérek. Aztán egy pár pillanat után ismét lefelezheted a halmazt - figyelembe véve, hogy elég kevés vértestvér tevékenykedik három órával a naplemente előtt. Így maradtak a gholulok. San Diego lakossága 1,307,402 fő. De szerencsére a ghoulok száma ennél jelentősen alacsonyabb, ráadásul négyet keresel, és nem egyet. Az egy logikus feltételezés lehet, hogy a ghouloknak egy gazdája van. Vagyis azon vértestvérek ghouljai jó eséllyel kiestek, akiknek az urai ennél kevesebb ghoult tudnak felmutatni.

Zselé a kérdésedet először nem akarja elhinni
/Angol/ Hogy mit csinálni? Nem bassza meg, nem! Elkezdtük begyűjteni, de valahogy nem értünk rá ki is hozni. A srácok helyette azzal voltak elfoglalva, hogy éppen meghalnak - én meg azzal, hogy egyáltalán túléljem! Hogy te most ne csak a híradót nézzed szomorúan - azon törve a fejed, hogy mi is történhetett! - válaszolja ingerülten. Pedig neked is megvolna az okod rá!
/Angol/ Lehet, hogy Rodnak igaza van, és annak a tetves multinak az emberei voltak? - találgat, hogy ki vállalna be ilyesmit. S az az érzésed, hogy Zselé képzelő ereje nem elég nagy ahhoz, hogy rájöjjön az igazságra.
/Angol/ Remélem sikerrel jársz! - válaszolja Zselé arra, hogy esetleg címet is fogsz tudni prezentálni - és a hangjából kihallod, hogy nem ígér sok jót a "konkurenciának". A kérdésedre, hogy van-e még valami, kissé bizonytalanul válaszol
/Angol/ Az egyik pasasnak valami hülye kód vagy beceneve van, Tatyó vagy mi. Aki meg utána kiáltott, az szerintem valami vidéki suttyó, mert enyhe tájszólása volt vagy milyen - árulja még el - A többi nem kezdett el beszélgetni, de a legnagyobb majdnem két méteres kétajtós szekrény - afféle díszbika lehet - de a többi teljesen átlagos volt. De mind fehér csóka volt. Se latin, se fekete, se ázsiai, se indián - tudatja még, amivel tovább tudod szűkíteni a kört.
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 27. 20:21:52 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #29 Dátum: 2018. December 27. 20:15:21 »
- Hát mit ne mondjak, egy kissé csalódott vagyok, hogy egy darab növényt nem sikerült kihozni, de ez most így alakult. - mondja a varázsló a telefonba.
- Értem, értem. A leírás alapján megpróbálom beazonosítani a bandát, hogy megtehessük a szükséges lépéseket. Egyelőre próbálj meg meglapulni, ezen a telefonon foglak értesíteni, ha van valamilyen fejlemény. - teszi hozzá, mielőtt bontja a vonalat.

Henry a zsebébe csúsztatja a mobiltelefonját és a hallottakat elemezi néhány percig. Először arra gondol, hogy felveszi atyjával a kapcsolatot, hogy beszámoljon neki a fejleményekről, de aztán ráébred, hogy szinte semmi pozitívumot nem tudna neki mondani. Még a végén alkalmatlannak találná és az előmenetele megsínylené a dolgot.
A fal melletti locsolókannába tölt némi vizet és sorra járja a szoba növényeit. A kertészkedés kiválóan alkalmas arra, hogy egy kicsit rendezze a gondolatait. Előkerül egy apró metszőolló is az íróasztal alsó fiókjából és gyakorlott mozdulatokkal távolítja el a növényekről az oda nem illő, elszáradt kacsokat, leveleket.
A folyamat mindössze 15 percet vett igénybe, mégis elég volt arra, hogy megszabaduljon a zavaró gondolatoktól. Itt az ideje, hogy jelentést tegyen a kápolnában az eseményekről. Ki tudja, talán még jól is elsülhet a dolog.

A varázsló gyorsan átöltözik és meggyőződik róla, hogy úgy nézzen ki, ami elfogadott a kápolnában, majd autóba ül, hogy találkozzon Kriegerrel. Inkább tőle tudja meg első kézből az információkat, mint hogy valamilyen más forrásból értesüljön.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."