Szerző Téma: Alma Mater - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 1324 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Dátum: 2018. Február 26. 19:22:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: este 10 óra
Esemény: Szorgos éjszaka

Kint tombol a vihar - ömlik az eső, és igen erősen fúj a szél, de idebent csak a monoton zúgását lehet hallani a lezúduló víztömegnek, és néha a villámok mély állatias mordulásait. A lámpa néha megremeg, de még tartja magát az elektromos hálózat. Bőven van mit csinálni, mert két napja voltak ellenőrizni a nemrég nyitott patika iratait, és bár a szakmai részt rendben találták - volt még némi elmaradásotok a takarítószerek adatlapjai és kezelési útmutatói terén. Ugyanis az ellenőrök nem fogadták el azt, hogy elektronikus formátumban megvan - nekik kinyomtatva kell minden egyes flakon mellett. Erre és a többi apró hiányosság pótlására holnapig kaptatok haladékot. Már majdnem végeztetek, de még van pár órányi papírmunka vele.
Most is ezzel foglalatoskodsz, amikor megzizzen a telefonod, és megpróbál elszakítani pár pillanatra a feladatodtól. A telefonra pillantva látod, hogy szokatlan dolog történt. A rendházból érkezett a hívás. Pontosabban egyik jelenlegi felettesed,

Mark Krieger

küldött egy üzenetet, hogy jelentkezz nála. Nincs itt az ideje holmi beszámolóknak - azaz vagy valamiért szőnyeg szélére akarnak állítani - de tudtoddal nincs okuk rá - vagy pedig megint a nyakadba akarnak sózni valamilyen feladatot. Krieger egyébként a tűz ösvényét tanulmányozza, és emellett a kényelmetlen diszciplína mellett igencsak szeszélyes tud lenni.  Egyébként nem meglepő módon ő felel a kápolna csapdáinak egy részéért is - amik a pletykák - no meg néhány óvatlan ghoul teteme szerint gyújtóbombákból is állhat. Az egyetlen pozitívum ami a javára írható, hogy legalább nem piromán.

A kápolna bejárata a san diegoi egyetem Helen & James Copley Könyvtárból nyílik, de holmi fanyar humor következtében maga a komplexum az egyetemi Founders Chapel alatt terül el. Mivel a helyet az ötvenes években építették, ezért a Tremere kápolna belső szerkezete vasbetonba van öntve. Valahol megnyugtató a tudat, hogy a falak másfél méter vastag modern acél és beton keveréke. Persze ez azért nézőpont kérdése, hisz a rossz nyelvek szerint inkább a titkok és más veszélyes dolgok kijutását akarják megakadályozni. Már csak az a kérdés, hogy mikor is teszed tisztelted...
« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 26. 21:01:55 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #1 Dátum: 2018. Február 26. 21:45:47 »

Amikor Henry meghallotta, hogy a patika nyitásának adminisztratív akadálya van, érezte, hogy felforr benne a vámpírvér. Nem szerette, ha a dolgok nem a terveinek megfelelően alakulnak. Gondosan átnézte a Ms Santiago által előkészített papírokat és rövid tanulmányozást követően ráébredt, hogy a nő mindent tökéletesen előkészített. A számok stimmeltek, a protokoll világosan dokumentálva volt, a patika szoftvere nem rég lett frissítve és a gyógyszerészeti adatbázis is a legújabb verziószámmal rendelkezett. Ms Santiago alapos munkát végzett, az ellenőrök szeszélyére nem készülhetett fel. Vagy talán mégis?

Henry úgy döntött, hogy rászán pár órát az idejéből, hogy személyesen is részt vegyen a hiányok pótlásában. A patika az első lépés a városba való beilleszkedésre, a késedelmes nyitás nem lehetett opció. Ms Santiago tisztában van vele, hogy nem szeret az apró-cseprő ügyekkel foglalkozni, most pedig a nő hibájából mégis erre kényszerül. Szó nélkül látott hozzá a listán található hiányok pótlásához, miközben azon gondolkodott, hogyan leckéztethetné meg a nőt. Általában elégedett volt a munkájával, de bizonyos időközönként szükségét érezte egy-egy újabb leckének, próbának.

Aztán meglátta a rendházból kapott üzenetet. Gondolatai azonnal a felettesére terelődtek. Semmiképp sem késlekedhet, a hívásra azonnal reagálnia kell. Becsukta a kezében tartott dossziét, letette az íróasztalra, majd papírt és tollat ragadott.

Átnéztem az iratokat és mellékeltem a tennivalókat ezzel kapcsolatban. Kérem haladéktalanul gondoskodjon a pótlásról és nyomtassa ki a kért,  elektronikusan tárolt dokumentumokat. - HW


Az üzenetet a dosszié mellé helyezte, jól látható helyre. Biztos volt benne, hogy Ms Santiago a tőle telhető maximumot fogja nyújtani. Majd felállt az asztaltól, az ajtóhoz sétált, ahol magához vette a kabátját illetve az esernyőjét. A patikából kilépve bekapcsolta a riasztót, bezárta az ajtót és egyenesen az autójához sietett. Itt volt az ideje, hogy ismét találkozzon a felettesével.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #2 Dátum: 2018. Március 03. 17:02:31 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Marian Way, Helen & James Copley Könyvtár
Időpont: este 11 óra
Esemény: A feladat

A dokumentációk átnézése után egyértelmű, hogy nagyobb mulasztás nem történt. A gondok a helyi szabályozás és LA közti különbségekből fakadtak. Főleg, hogy a helyi szabályozásokat úgy kellett összevadászni különféle helyekről. Olyan érzés, mintha direkt erre lenne kihegyezve - ha nem vagy eléggé szemfüles, akkor találnak valamit, amiért megbírságolhatnak, vagy már az elején szívességet tesznek azzal, hogy "szemet hunynak" a hiányosságok felett. Mint például, hogy az egészségügyi iratoknak kötelezően piros dossziéban kell lenniük. S ha ilyen bosszantó apróságok miatt késleltetve adják ki a patika engedélyét, az pénzügyileg is érezhető.
Ahogy talán Ms Santiago ezért a kellemetlenségért később próba elé fog nézni, most mintha téged akarnának hasonló helyzetbe hozni. Az üzenet után leírod az utasításaidat - és az egyetemi könyvtár fele veszed az irányt.


Odakint ömlik az eső, és erős széllökések tarkítják. Az esernyőnek nem sok hasznát veszed, mert bár a felsőtestedet valamennyire védi, de a lábadon pár másodperc alatt megszívja magát a nadrág szövete vízzel, míg a kocsidhoz érsz. Így már kissé nyers érzetű nadrágban szállsz be a kocsiba, és elindulsz a dombon álló egyetem fele. Negyed órányi autózás után érsz a könyvtár parkolójához - ami most kong az ürességtől. Máskor még éjfélkor is van pár kocsi, és annál is több éjszakai bagoly odabent - azok a diákok, akik épp az aktuális kutatómunkájukat végzik, és nem buliznak.
Szerencsére amikor kiszállsz, éppen szélcsend van, így az esernyő védelme alatt felsietsz a könyvtár lépcsőin, és belépsz az előtérbe. Az előtér bal oldalán a recepciós pult mögött  egy idősebb férfi unottan keresztrejtvényt fejt. A kitűzője alapján Balthazarnak hívják - és a kápolna egyik ghoulja nagyjából százötven éve. Nos, a kissé deresedő halántékú férfi soha nem volt túl kreatív vagy törtető, esetleg tehetséges. Ha jellemezni akarod, akkor a hűséges jelző illene rá, meg a tanult. Ugyanis az évek alatt a könyvtár legtöbb kötetét elolvasta, és az egyetemi tananyag nagy részét is elsajátította már - szaktól függetlenül. A belépésedre felpillant

/Angol/ Mr. Walcott! - köszönt téged, s újfent a keresztrejtvény felé fordítja a figyelmét.
Átvágsz az előtéren, és nem a ruhatár, hanem a lépcsőház fele veszed az irányt. Felsétálsz az emeletre, és a restaurátor műhely feliratú ajtóhoz mész. Lehúzod a kódkártyádat, mire a tömör faajtó melletti leolvasó ledje zöldre vált, és beléphetsz a könyvek életét meghosszabbító helyre. Mindenfele könyvek hevernek, melyek az újrakötés különböző állapotaiban tartanak. Átvágsz a termen, és a hátsó irodai traktusba mész. Elhaladsz a rövidke folyosón az étkező, és a mosdó előtt, egészen az irodáig. Belépve ide, a jókora íróasztal szélénél újfent lehúzod a kártyádat, majd immár az egyik félresikló könyvespolc mögött feltáruló keskeny lefelé vezető járaton indulsz meg lefele. A keskeny, alig egy méter széles betonfalú járat meredek lépcsősora tíz-tizenöt méter után viselhető szélességűre - másfél méteresre bővül, és immár kényelmesebb szögben is vezet tovább. Pár forduló és szintnyi ereszkedés után ismét ajtó fogad. De ez most kétszárnyas, súlyos acélból készült - a hideg acélfelületet vésetek díszítik. Mellette balra egy újabb kártyalehúzó várakozik, de tudod, hogy annak a használata beindítaná a néma riasztást. Ehelyett az ajtó közepébe rejtett retinaszkennerbe nézel, mire az ajtó megremeg, s méltóságteljesen kinyílik, felfedve a karnyi vastag zárórudakat, és az ajtó tényleges vastagságát, amely fél méter körül van.

Egy kisebb terembe lépsz, amelyben kényelmes ülőgarnitúra pihen a fal mentén, és három irányba is nyílnak ajtók. Ha nem tudnád, hogy a föld alatt vagy, akkor egy modern és gazadag lakásra is tippelhetnél a belső kialakítást látva. Rejtett világítások, jó minőségű ízléses anyagok, letisztult elegancia jellemzi a helyet. A fogadóteremben most egy ember tartózkodik - egy novícius, akit még pár évig nem fognak innen kiengedni. Amint meglátja, hogy nyílik az ajtó, gyorsan siet is a dolgára. Feltehetőleg már meg tanulta, hogy minél kevesebben veszik észre, annál kevesebb kellemetlenség értheti.
Átvágsz a fogadótermen, és elindulsz a jobb oldalról induló folyosón. két elágazás után ott állsz az ajtó előtt, amire  precíz betűkkel az alábbi nevet festették:

Mark Krieger

Egy kopogás után dörmögő hangon bebocsátást nyersz a dolgozószobába. A kék padlószőnyegen szanaszét heverő iratok, feltornyozott könyvek mutatják, hogy az elmúlt időszakban sem tanult meg rendet rakni. A kupacok közül kiemelkedik az íróasztal, aminek vöröses erezetű lapján viszont egy összehajtogatott papírlapon kívül nincs semmi.
/Angol/ Épp időben! - szólít meg, és int, hogy menjél beljebb
/Angol/ Van egy feladatom az ön számára! - tudatja, hogy mit is keresel itt. Az fel sem merül benne, hogy ráérsz-e. Elvégre vannak dolgok, amik alól nem mentheted ki magad.
/Angol/ Mondja csak, ismerős magának az a név, hogy Gilbert Gibson? - kérdezi, de semmi nem ugrik be róla.
/Angol/ Ez az ember új szőlőfajt nemesített ki - világosít fel, de így sem mond semmit a neve - Látogassa meg, és szerezzen belőle egy oltványt! Mivel San Franciscoi gyökerekkel rendelkezik, ezért Golden Gate-nek nevezte el. Arra felkészülhet, hogy nem akar eladni belőle. A címe itt van a papíron - nyújtja át - Maga azért kell, mert ért a növényekhez, és jobban tudja hogy melyiket kell elhoznia, mintha mást küldenék. - árulja el - Más nincs - Zárja a beszélgetést. Mikor már távoznál, még utánad szól
/Angol/ Remélem nem kell mondanom, hogy diszkréten kezelje az ügyet! - hívja fel a figyelmedet.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Március 03. 17:04:52 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #3 Dátum: 2018. Március 10. 18:34:02 »
Henry Walcott

A férfi mindössze néhány pillantást vet feljebbvalója környezetére és még véletlenül sem akarja, hogy gondolatai a másik rendezetlenségére terelődjön. Még a végén megjelenne valami érzelem az arcán, mint valami kezdőnek. Méltóságteljesen belép az ajtón és becsukja maga mögött.

Jó estét Magiszter. - köszönti illedelmesen feljebbvalóját. Bal kezében összecsukott esernyőjét tartva áll meg tisztes távolságra a másiktól. Amikor Krieger megemlíti, hogy feladata van a számára, csak csendben bólint. A feladat részleteit pontosan megjegyzi anélkül, hogy bármit is papírra kellene vetnie. Halandó korában szeretett jegyzetfüzetet használni, de a rendbe lépését követően erről igen fájdalmas eszközöket használva szoktatták le. Elvégre az írott szó adott esetben létrehozója ellen is fordulhat, ezért kétszer is meg kell gondolni, hogy mit vetünk papírra. Szerencsére a képzése során számos módszert elsajátított memóriája fejlesztésére.

Az illető neve nem ismerős számomra. - válaszolja lényegre törően és hagyja, hogy feljebbvalója további információkat osszon meg róla.

Csendben hallgatja végig Kriegert, majd amikor a címet nyújtja át neki, közelebb lép és elveszi.  A kapott papírlapra egyetlen pillantást vet és memorizálja a rajta látható címet a következő kulcsszavakkal: Golden Gate szőlő Gibsontól, nemesített, egy oltványt Kriegernek.

Még ma este kapcsolatba lépek vele és biztosíthatom, hogy néhány éjszakán belül leszállításra kerül az oltvány. - válaszolja nyugodt hangon.

Krieger utolsó mondatára csak csendben bólint, nyugtázva, hogy diszkréten kezeli az ügyet. Esernyőjét kezében tartva lép ki a dolgozószoba ajtaján, melyet óvatosan becsuk maga mögött. Néhány méter megtétele után engedi meg magának először, hogy tartása kevésbé legyen hivatalos. Ezzel egy időben számos kérdés is megszólal a fejében.

Egy új szőlőfaj. Vajon mit akarhat Krieger vele? Minden bizonnyal egy kísérlethez vagy rituáléhoz akarja használni, márpedig ha így van, nekem is meg kell tanulnom azt. Egyetlen oltványt kért, arról nem volt szó, hogy magamnak nem hozhatok belőle.

Úgy dönt, hogy visszatér a patikába és a cím alapján kikeresi a férfi telefonszámát, hogy felhívhassa.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #4 Dátum: 2018. Március 12. 19:26:11 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: este fél tizenkettő
Esemény: Kapcsolatfelvétel

A Magiszter szobájában van pár röpke másodperced, hogy szemrevételezd a papír és könyvkupacokat, és meg mernél rá esküdni, hogy van egy apró közös vonás a kupacok között. Pontosabban a padlót díszítő szőnyeg mintájából egy köti össze őket. De hogy ez szándékos-e, vagy pusztán véletlen, az nem most fog kiderülni.

/Angol/ Magának is! - válaszolja egykedvűen a köszöntésedre, és érdeklődve figyeli, ahogy egy-két eső csepp elszakad az esernyőd csúcsáról, és a szőnyegére hullik. Végül elszakítja a tekintetét a zavaró körülményről. Ez alatt nem esik nehezedre megjegyezni azt a pár szót, ami a feladathoz kötődik, mivel Krieger nem túl szószátyár. Amikor megemlíted, hogy a férfi neve nem cseng ismerősen, Krieger bólint.
/Angol/ Ez könnyen előfordulhat. Csak egy ember - tudatja, hogy miért is kerülhette el a figyelmedet, és ennél többet nem is árul el róla.

/Angol/ Nincs kétségem efelől - nyugtat meg, amikor azt mondod, hogy pár napon belül megszerzed az oltványt. Kint a folyosón már mérlegeled a lehetőségeidet - és nincs kétséged afelől, hogy a javadra is fordíthatod a helyzetet. Ahogy abban sem kételkedsz, hogy Krieger tőled szintén erre számít.

A szakadó esőben visszaautózol a patikáig, és az ismerős falak biztonságában kikeresed a telefonszámát. Elég könnyen megtalálod, mivel nincs titkosítva a szám. Amikor viszont felhívod, a hatodik csengésre kinyomják - ezzel tudatva veled, hogy bár otthon vannak, de most nem fognak veled beszélni...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #5 Dátum: 2018. Március 16. 09:35:15 »
Általában szerette az éjszakai életmódot és vámpírként hamar hozzászokott ehhez. Ennek persze megvoltak a hátrányai is, nevezetesen amikor halandókkal kellett érintkeznie. Nappal csak a szolgákon keresztül létesíthetett velük kapcsolatot, ami az esetek többségében elégséges volt, de ez alkalommal úgy érezte, személyesen kell felkeresnie a célszemélyt. A helyzetet tovább bonyolította, hogy nem rendelkezett olyan indokkal, ami elég hihetőnek hangzott a késői felkeresést illetően.

Amikor arra volt szüksége, hogy tiszta fejjel gondoljon át dolgokat, mindig a természetbe ment vagy körül vette magát a növényeivel. Az esős idő miatt ez alkalommal az utóbbi mellett döntött. Hamar megszabadult a nadrágjától és ingjétől, hogy felvehesse a zöld overallt. Derekára felcsatolta a kertészkedéshez használt övet, amelyen megannyi szerszám - metsző olló, tenyérnyi méretű lapát, mintavételhez használt apró eszközök, stb - lógott, majd visszament a dolgozószobába. A fal mellett álló locsolókanna most is tele volt vízzel - egy korábbi incidens óta az asszisztense erről mindig gondoskodott - amit a kezébe vett. Növényeit rövid ideig mérlegelve kiválasztott egyet és leült mellé. Tekintetét végigvezette az indákon és a leveleken, majd a locsolókannát megemelve egy kevés vizet öntött rá.

Mi is lehetne a megfelelő indok? - tűnődött. Krieger szerint nem akar a tulajdonos eladni belőle. Vagyis hiába próbálkozna azzal, hogy vásárlónak állítja be magát. És ha úgy szerezne mintát, hogy a tulajdonos nem is tudna róla? Igen, ez lesz az.

Henry a helyi klántársaitól eltérően nagy hatalommal bírt a növények felett. Nem esett nehezére, hogy kapcsolatot létesítsen velük és meghallgassa őket. Ez a képesség számos alkalommal hasznosnak bizonyult. Ha közel férkőzhetne a nemesített fajhoz, egyszerűen megkérdezhetné tőle a születése körülményeit. A kapott információból rekonstruálhatná a nemesítés folyamatát és ő maga is létrehozhatna egyedeket. A másik opció - és ez tűnt az egyszerűbbnek -, hogy szerez mintát a növényből. Egy szőlőszem - benne a magokkal -, rosszabb esetben egy levél vagy egy elszáradó kacs is elég lehet ahhoz, hogy új példányt növesszen mágiája segítségével. Igen, ez lesz az.

Felállt a növény mellől és visszatette a fal mellé a locsolókannát. Majd odasétált az asztalához és egy papírt vett elő, hogy üzenetet hagyjon Miss Santiagonak.

Kérem vegye fel a kapcsolatot Mr Gilbert Gibsonnal és egyeztessen le egy találkozót vele valamelyik estére. Az általa kifejlesztett szőlőfajta felkeltette az érdeklődésemet, ezért szeretnék vele találkozni. Nappali találkozó nem jöhet szóba, kifogásként nyugodtan használja azt, hogy csak egyetlen éjszakát töltök San Diegoban. A beszélgetés során arra is térjen ki, hogy szeretnénk egy vizsgálatot elvégezni a növényen, mert úgy hisszük, hogy sokkal értékesebb fajt hozott létre, mint azt ő gondolja és hogy a szőlőből vélhetően nagyon ritka, gyógyászatban használható alapanyagok nyerhetőek ki. - HW

A papír aljára felírja Gibson nevét és a megjegyzett telefonszámot, majd az üzenetet az asztalon hagyja. Ezt követően visszatér a növényeihez és ha nem zavarja meg semmi más az éjszakáját, akkor a hátralévő időt kertészkedéssel tölti.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #6 Dátum: 2018. Március 21. 18:37:16 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: másnap este tíz után
Esemény: Válaszok

A megnyugtató otthonos környezet, és a gondoskodásra türelmesen váró növények sokasága a kellemesen ismerős rutinmozdulatokkal segít megteremteni azt a hangulatot, amely a legalkalmasabb arra, hogy elemez, terveket készíts. A tudatnyi növényke közül kiválasztasz egyet, és amíg éltető vízzel táplálod, átgondolod, hogy mi is lehetne a legmegfelelőbb taktika az oltvány megszerzéséhez.
Kriegert és a szavait ismerve, már megpróbált vásárolni belőle - és nem is járt sikerrel. Pedig igencsak valószínű, hogy nem ő próbálkozott a smirgli modorával, hanem feltehetőleg egy kedvelhetőbb egyetemistán keresztül tett ajánlatot. Csakhogy a te eszköztárad más lehetőségeket is megenged - amivel jóval nagyobb a siker esélye. S ezt Krieger is el és fölismerte, amikor hozzád fordult. Elég hamar rájössz, hogy milyen lépéssel érdemes folytatni az ügyet.
A locsolókanna ismét a helyére kerül, hogy az asszisztensednek a cégügyek mellé adjál további tennivalókat. A toll könnyedén siklik a papíron, ahogy formába öntöd a részleteket, és egyértelmű utasításokat adsz, hogyan és milyen magyarázattal teremtsen kapcsolatot Mr. Gilberttel. Kétség sem férhet hozzá, hogy Miss Santiago a leírtak alapján fog eljárni, és hogy leszervezi a találkozót. Így letudva a mai napi kötelező feladatokat, végre azzal is foglalkozhatsz, ami kikapcsol, és megnyugtat - a növényeiddel.


A következő éjjel az élet lassan szivárog be a holt húsod minden szegletébe, és mint már annyiszor - ismét egy újabb éjszaka csúfolod meg a halált. A szokásos kelés utáni rutin után megnézed, hogy Miss Santiago mire is jutott. Ahogy elnézed, a kinyomtatott válaszlevelet kétfelé osztotta - a felső, a patika munkavédelmi részével foglalkozik.


Tisztelt Uram!

Az adatlapokat kinyomtattam és elhelyeztem, ahogy kérte. Beszereztem a megfelelő irattartókat is, valamit kinyomtattam és kiraktam a falra a minőségbiztosítási alapelveket is. Ez utóbbit bár nem volt felsorolva, de az ellenőrzés során szintén megtekintették - így már minden megfelel az előírásoknak. Ezért nem volt akadálya annak, hogy erről kiállítsák a dokumentumot, és engedélyezzék a patika tevékenységét. Az erről szóló határozatot mellékeltem.
Mr. Gilberttel felvettem ma hatszor a kapcsolatot - és mindannyiszor megszakította a beszélgetést. Nyomatékosan tudatta velem a negyedik hívás után, hogy már többször megmondta, hogy a szóban forgó szőlő semmiféle cégnek, magánszemélynek vagy másnak nem eladó, és nem képzi vizsgálat vagy alku tárgyát. A címét a szám alapján kikértem a tudakozótól. Ezek után személyesen próbáltam meg felkeresni, de sajnálatos módon nem nyitott ajtót, de felajánlotta, hogy azon keresztül fog lelőni. Egy szomszéd szerint több hete nem mozdult ki otthonról, és senkivel nem áll szóba.

Tisztelettel:
A.S.


Hát, ez nem az a hír, amire vágytál. Úgy tűnik, hogy Krieger vagy más már eléggé felzaklatta a szőlőgazda kedélyeit...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #7 Dátum: 2018. Március 30. 20:37:05 »
Hamar átfutja az üzenet mellé csatolt határozatot a patika működését illetően, majd kihúzza a dolgozóasztala legfelső fiókját és beleteszi. Az első fontos pont kipipálva. A neki hagyott üzenet második fele azonban egyáltalán nem tölti el örömmel. Annyira tipikus, hogy egy magasabb rangú varázsló elbaltázik valamit és a mocskát az egyik beosztottjának kell feltakarítani. Ha egyből hozzám jött volna...

Henry leteszi az asztalra a papírt és kényelmesen elhelyezkedik a székében. Súlypontját kissé előre tolva hátradől, nyakát megpihenteti a támlán. Újra kezébe veszi az asszisztense üzenetét és a mondatokat jól elkülönítve elolvassa mégegyszer.

Ms Santiago hatszor vette fel a kapcsolatot Gilberttel... nem nem, a hat az nem jó. A hat az nem szerencsés szám. Ellenben a hét... - morfondírozik néhány pillanatig.

A negyedik hívás után fogy el a türelme. A négy sem túl szerencsés, ha már itt tartunk. A szomszéd szerint bezárkózott... a szőlő nem képezi alku tárgyát. Vajon mi lehet akkor a célja vele?

Hosszasan tűnődik az íróasztal mellett ülve, nem sajnálva az időt arra, hogy minden gondolatszálat végigkövessen, s bár nem örül neki, de többször is arra jut, hogy személyesen kell meglátogatnia a kérdéses illetőt. Biztos benne, hogy Annabelle mindent megtett, de úgy látszik, némi misztikus hatalom használatára is szükség lesz a cél elérése érdekében. A hetedik kapcsolatfelvétel - és maga a hetes szám - már önmagában mágikus tulajdonságokkal bír.

Feláll az asztaltól és a fogasról leakasztja a kabátját. Korábban már memorizálta Gilbert címét így pontosan tudja, hogy hová kell mennie. Vajon neki mit fog elárulni a férfi környezete?
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #8 Dátum: 2018. Április 02. 19:20:42 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Natalie Drive 4275
Időpont: másnap este tizenegy fele
Esemény: a cím

A levél első fele nem okoz csalódást. Ellenben a második fele... Az már inkább sejtett további kényelmetlenséget. Krieger azon elejtett mondata, miszerint Gilbert nem akar eladni belőle elég enyhe kifejezés annak tükrében, hogy az asszisztensed mit írt róla. Így utólag elemezve a kellemetlen feladat lepasszolására emlékezet. S nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy amikor te akartad továbbadni a feladatot - kiderült, hogy nem fog menni...
Miss Santiago adottságai elég jónak mondhatóak, de sajnos mint a példa is mutatja vannak dolgok, amiket  körülmények figyelembevételével nem lehet rábízni. Ezért marad az, hogy a saját drága idődből kell rááldoznod az ügy megoldására.

Szerencsére nem lakik túl messze - tizenöt percnyi autózás árán sikerül megtalálni az utcát. Ez már egy kicsit dombos vidék, és elég konszolidált kertes házak sorakoznak egymás mellett. A feltörekvő vagy a lecsúszófélben lévő középosztály házai előtt gördülsz végig. A jelzett ház sem lóg ki a többi közül. Nem túl régi ház, amelyet homokszín kerítés választ el az utcától.

Ez is, mint a többi itt, a dombtetőre épült, és a telek mögött nincs másik utca, csak meredek bokros-fás domboldal. Láthatólag nem szorul rá a pénzre, ha ezt a környéket meg tudja fizetni, de a sűrű szomszédság s a keskeny telek mutatja - valóban nagy ingatlant nem tud még vagy már megfizetni. Jelenleg csendes a környék - a családok nagy része még a tévét nézi - a kiszűrődő hangok és villogó fények erről tanúskodnak. Zömében valamiféle akciófilmet nézhetnek, mert a jó idő miatt nyitott ablakok és ajtókon át csikorgó kerekek és összezúzódó karosszéria hangjai töltik meg az egyébként virágillatos levegőt. A te címednél viszont se fény se hang nem szűrődik ki - igaz, a kerítés is sokat fog, meg a behúzott spaletták.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #9 Dátum: 2018. Április 26. 10:22:54 »
Henry leállítja az autó motorját, lekapcsolja a fényszórót és lehúzza a kocsi ablakát. Mélyen beszívja a levegőt, mint ha ettől remélne valamilyen megváltást. Tekintetét végig vezeti a környéken, először Gilbert házát nézi meg alaposan, majd a mellette lévő házakat szépen sorban, egészen addig, amíg a szem ellát.

A tulajdonos eddig jól hárította a közeledési próbálkozásait, ezen ideje volt változtatni. Az átlagos módszerek csődöt mondtak, még szerencse, hogy számos egyéb eszköz is a rendelkezésére állt. Megannyi történetet hallott már olyan öregekről, akik a szálakat a háttérből mozgatva bajba sodorják fiatalabb társaikat, majd a megmentő szerepében tetszelegve megoldják az általuk okozott problémát, így kötelezve le mit sem sejtő áldozataikat. Készen állt arra, hogy ő is hasonló módszerekhez folyamodjon. Ehhez persze sokkal jobban meg kell ismernie célpontját. Még szerencse, hogy Gilbert olyan környéken lakik, ahol fák és egyéb növények veszik körbe.  Elérkezett az idő a cselekvésre.

Óvatosan körülnéz mégegyszer, mielőtt kiszáll a kocsiból, majd amilyen gyorsan csak lehet, mindenféle növényt próbál meg begyűjteni a ház környékéről. Levelek, kisebb ágak, bármi egyéb, amit mágiája segítségével majd szóra bírhat. A rituálé elvégzése itt persze túlságosan feltűnő lenne, így amint végzett a növények begyűjtésével, visszatér a menedéke biztonságába, abban reménykedve, hogy fontos információkat tudhat meg Gilbertről és az elmúlt éjszakák eseményeiről.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #10 Dátum: 2018. Május 04. 21:31:28 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: fél egy után
Esemény: információszerzés

A levegő most még friss a tegnapi eső után - kellemesen langyos a levegő, és a növények kipárolgása és néhány virág illata keveredik némi enyhe vajas-popcorn szagával. A környékről a békés kertváros jut róla eszedbe. Nyugodt, biztonságos és unalmas - sugallja. De a statisztikák alapján pont ez a milliő az, ami elaltatja az emberek veszélyérzetét, és segít beleolvadni a rejtőzködő "ragadozóknak". Ez az a környék, ahol évekig nem tűnik fel senkinek, hogy az egyik szomszédod sorozatgyikos, a másik esetleg piromán vagy aki az előző lakóktól nem megvette a házat - és azok elköltöztek, hanem a garázs alá temette őket.
S mind a feladat, mind a körülmények okot adhatnak a gyanakvásra, hogy talán mégsem megy majd minden olyan simán...
A kocsiból kiszállva könnyedén be lehet gyűjteni mindazt, amit már a kocsiban ülve kinéztél magadnak. Több fűszál, a kék és fehér virágok, a pálmafák egyik lehullott levéldarabja, és  a kerítésnél álló fa több levele kerül be a gyűjteménybe. Sajnos a ház elől tudod csak összeszedni a növénykéket, mert különben már zárt területre is be kéne menned, amit a helyiek biztos nem néznének jó szemmel - már ha észrevesznek.


Hazaérve szépen előkészülsz a rituáléra, hogy kifaggasd apró barátaidat - mit láttak mostanában. A legtöbb klántársad számára nem kérdés, hogy a fő kutatási irányuk a vitae legyen. Pedig a nagy számok törvénye alapján sokkal nehezebb új és eredeti, esetleg áttörő felfedezést tenni azon a rommá kutatott ösvényen. Ellenben amit te választottál! Az még tele van lehetőségekkel, titkokkal - ami egy része remélhetőleg csak rád vár!
A rituálé, amit most kezdesz el megidézni, az egyik legelső volt, amit megtanultál - de messze nem a legkönnyebben emészthető. A jól begyakorolt mozdulatok és halk mantrák segítik a ráhangolódást a növényi részek "lelkivilágára", hogy megérthesd azokat a különös érzéseket, benyomásokat és általában szokatlan képeket, amiket megosztanak veled.

Megtapasztalhatod az éltetőn simogató napfényt, a perzselő meleget, és a sóvárgást az eső után - amely végül nem oly rég megérkezett, hogy újult erővel és élettel töltse meg leveleket. A fájdalmas vihart, és a durva széllökéseket. De te nem erre koncentrálsz , hanem a sokkal kevésbé érdekes és fürge emberekre. Akik közül két fiatal hajtás éles karmot ragadott, hogy a pálma kéregébe marjon. Egy másik vízzel oltja a szomjúságot, de megkéri az árát - és leharapja a pompás fehér virágzat egy részét. Darabról darabra faggatod ki a növényeket, s megtudod - Kora reggelente Gilbert vízzel látja el a növényeit, hogy a nappalt könnyebben vészeljék át. Miss Santiago is elvitt egy szál virágot az egyik bokorról. Ami fontosabb - hogy mostanában nap közben háromszor biztos, hogy volt érett színű, nagy büdös füstokádó látogatója Gilbertnek - de rövid ideig. S biztos, hogy nem a környéken élők voltak, mert azokat azért "ismerik" a növények. De semmi szokatlan, vagy kellemetlen dolgot nem tudnak elmesélni - Postásra, újságkihordóra, szomszédra, reggeli kocogóra, gyerekere ismersz, no meg néhány területét jelölő kutyára.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #11 Dátum: 2018. Május 14. 10:37:55 »
A dolgozó asztalon heverő növényeket sorra faggatja ki és nem törődik az idő múlásával. A szoba ajtaja zárva van és a kulcsot benne hagyta a zárban, így nem kell attól tartania, hogy valaki megzavarja. Izgatottan veszi kezébe az első növényeket, tudásszomját végre csillapíthatja valamivel. S ugyan a növények kifejezetten beszédesek, a varázsló arcára némi csalódottság ül ki. Abban reménykedett, hogy a növények megosztanak vele valami olyasmit, amit felhasználhat Gilbert ellen.

Bár nincs szüksége rá, most úgy dönt, készít néhány feljegyzést a megszerzett információkról. Az információ mellé pedig leírja gondolatait is, hátha vizuálisan látva a dolgokat új nyomra lelhet.

Két fiatal hajtás - miden bizonnyal gyerekek, vélhetően jellegtelen részlet
Leharapja a fehér virágot - valaki meglocsolja a növényeket és letép egy szál virágot?
Gilbert kora reggel locsolja meg a növényeket - egy fontos információ, de a nappal miatt a személyes beavatkozás nem lehetséges
Miss Santiago elvisz egy szál virágot - ennek okára rá kell kérdeznem nála
Érett színű látogató többször a nap folyamán - egy piros vagy kék autó?


Mélyet sóhajtva áll fel az asztaltól és a beépített szekrényhez sétál, hogy némi virágföldet, apró virágcserepeket és egy kis lapátot vegyen elő. Bár a növények nem szolgáltak olyan átütő információval, ami egyértelműen kijelölné a következő lépését, úgy dönt, megpróbálja életben tartani őket.Már amelyiket lehet.

A kertészkedés amúgy is segít neki, hogy tisztábban gondolkodhasson. Félig engedi a locsolókannát vízzel és önt a kis virágcserepekbe. Először gyökeret kell ereszteniük. Talán nekem is ezt kellene tennem? Hiszen jelenleg csak Miss Santiagora támaszkodhatok, ha nappal kell elintézni valamit. Ő igen hasznosnak bizonyul sok területen, de nem használhatom olyan esetekben, amikor nem teljesen törvényes eszközökhöz kell nyúlni.

Henry leteszi a locsolókannát és néhány percig a növényeket nézegeti. Nem a legmegfelelőbb alkalom a kapcsolatai kiterjesztésére, de mindenképp egy szükséges lépés. A gyógyszertár remek lehetőségeket rejt magában. Korábban leselejtezett nyugtatók, vényköteles hatóanyagok, hibás tárolás következtében használhatatlanná vált morfiumszármazékok... ezek mind mind kiváló fizetőeszközök egy nem épp törvénykövető csoport számára. Már csak az a kérdés, hogyan kerülhetne kapcsolatba egy ilyen bandával?

A varázsló végigvezeti szemét a szoba egyéb növényein. Hosszú indás növények, kaktuszok, egy pöffeteg, virágzó fásszárúak és néhány ragadozó - rovarevő - növény. S bár alkatilag különbözőek, egy dologban mégis mindannyian megegyeznek: gyökerük tartja életben őket. Talán itt az ideje, hogy ő is kapcsolatba lépjen azzal a vámpírral, aki bevezette az új életébe és gyökeret növesztett számára. Igen, talán az atyja ismer valakit ebben a városban, aki a segítségére lehet.
"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #12 Dátum: 2018. Május 28. 20:44:54 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Midway Drive 3005
Időpont: egy után
Esemény: információszerzés

A virágok és növények bár mesélnek, számodra igazán hasznos részlettel nem szolgálnak. Persze ez részben azzal is magyarázható, hogy ők mást tartanak fontos és megjegyzendő eseménynek, mint az emberek. No meg talán abban is gyökeredzik a dolog, hogy az utcán nem is történt semmi fontosabb dolog. Miután sikerült kifaggatni a növénykéket, a még menthető, legyökereztethető hajtásokat szépen elülteted újabb esélyt adva nekik.
Az nem kétséges, hogy mindenkinek szüksége van gyökerekre. Amelyek behálózzák a környezetünket, és szállítják a számunkra szükséges erőforrásokat. Amely lehet kapcsolat, pénz, információ vagy bármi más. S a stabil gyökérzet biztosítja a látványos növekedés feltételeit.
De ahhoz kissé terjeszkedni kell - s éppenséggel inkább a felszín alatt. Atyád talán el tudná árulni, hogy merre érdemes megtenni az első lépést ez ügyben. Így hát egy rövid rituáléval kapcsolatba lépsz vele. A hangja akárha csak a hátad mögül szólna, mint aki ott áll fél méterre mögötted.

/Angol/ Nos, Henry? - tudakolja, és hangjába inkább kíváncsiság, mint ingerültség vegyül. Miután elárulod neki, hogy milyen kapcsolatokra vágysz, rövid csend után érkezik a válasz is
/Angol/ A helyi kis egyleteket nem ismerem, de a nagyobbak közül például Dixon Wilcox, alias Zselé lehet a te embered. Ő a La Eme egyik alacsony rangú intézője. Jelenleg nem ül, és van kb. 5-6 ember, akinek dirigál. De legyél vele óvatos! Lehet, hogy nem az eszéért szeretik, de a teljes banda Kaliforniában úgy 1500 embert biztos hogy foglalkoztat. Szóval ne haragítsd magadra! Természetesen elérhetősége nincs, de a National City,  Rose Drive 425-ben lakik Ha megkeresed, akkor hivatkozhatsz az Éjféli Bagolyra, hogy ő küldött. Akkor sem fog neked örülni, de legalább valamennyire bízni fog benned - javasolja, és ha nincs több kérdésed, akkor bontja is a kapcsolatot...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető SentinelWex

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 99
 • Aktivitás:
  1%
 • Karma 0
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #13 Dátum: 2018. Június 12. 09:02:12 »
A rituálé végeztével Henry legalább még negyed órát ül a felrajzolt körök és szimbólumok között és az atyjától hallottakat elemzi. Végre az első használható szál, amin elindulhat. Igaz, nem veszélytelen. De mint ahogy a varázslásnak, az éjszakai utcának is megvannak a maguk törvényei. A megfelelő húrokat megpendítve pedig bármit el lehet érni.

A varázsló feláll és gondosan eltakarítja a rituálé nyomait. A krétával felrajzolt körök nem igazán okoznak gondot, de a kicsepegtetett faggyú egy fokkal nehezebb kihívás. Majd dolga végeztével a hálószobába megy, hogy átöltözzön. Nem akar túlságosan feltűnő lenni az éjszakában, ezért egy régebbi farmernadrágra és kopottabb ingre cseréli jelenlegi ruházatát. A szekrényből egy hátizsák is előkerül, ezzel a kezében sétál át a patika raktárába. Ha meglátogatunk valakit, illik ajándékot vinni. Választása végül néhány morfiumos fiolára esik, ezeket gondosan becsomagolja és a hátizsákba teszi. Miután visszazárta a raktárat a kocsihoz siet és beül. Egy autós térképen ellenőrzi a megadott címet és útvonalat tervez fejben.

Itt az ideje a kapcsolati hálójának kiterjesztésére.

"Nincs olyan, hogy valaki híresen nagy manipulátor. Mint ahogyan a nagy kémek, tolvajok és hamisítók esetében is, a hírnév a bukás jele."

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Alma Mater - SentinelWex játéktere
« Válasz #14 Dátum: 2018. Június 25. 19:00:15 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: National City,  Rose Drive 425
Időpont: kettő után
Esemény: látogatóban

Némi egy helyben topogás után úgy tűnik, ismét megvan a tovább vezető út - ami bár nem veszélytelen, de legalább a siker lehetőségével kecsegtet. Egy rövid de alapos takarítás után felkészülsz a látogatásra. Mivel a megadott cím nem épp a legmenőbb környéknek számít, úgy döntesz - megpróbálsz nem túlzottan kilógni a sorból. Ezt egy ruhacserével próbálod meg elérni, hogy utána a patika készleteiből lecsippentve gondoskodj a tárgyalási alapról. A kocsiban megtervezed az odautat - ami a városi autópályának köszönhetően nem túl komplikált, és a késői időpontra való tekintettel nem is ígérkezik túl zsúfoltnak.
Miután memorizáltad az utat, elindulsz a cím fele. Az út valóban eseménytelen monotonitással tekeri előre a kilométerórát, míg majd negyven perces utazás után lehajtasz a pályáról. San Diego a leharcoltabb arcát mutatja neked - pontosabban ez már az egyik külvárosa. Megannyi apró telek egymás mellé zsúfolódva. Itt élnek azok, akiknek a karrierjük még csak most indul vagy döcög, esetleg erőteljesen lefele ível. Bevándorlók, lecsúszottak, reménykedők és pechesek otthonai sorjáznak egymás mellett. S ha innen is kiszorulnak, akkor vagy egy lakókocsi tábor vagy az utca várja őket.
 A megadott utca sem túl széles, és már az elején mutatja egy tábla, hogy ez zsákutca lesz. Beljebb hamar megtalálod a telket, amin egy rozzant, hámló festésű lakókocsi parkol. Az utcától egy másfél méter magas fonott drótkerítés választja el. Térdig érő gaz veri fel az udvart, és ami még figyelemre méltó - az a kissé horpadt parabola antenna, amit a lakókocsi oldalára gányoltak fel. A lakókocsiból a lehúzott sötétítőkön át némi villanyfény szűrődik ki vékony csíkokban, viszont nem hallod, hogy tévé vagy rádió szólna. Viszonylagos csönd van. De az sem kerülhette el a figyelmedet, hogy a lakókocsi ajtaja előtti foszló szőnyegdarabon egy pitbullgyanús kutya alszik.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"