Szerző Téma: Framed in blood - Kyra Játéktere  (Megtekintve 975 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Framed in blood - Kyra Játéktere
« Dátum: 2018. Január 21. 16:19:55 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 300 A Street, Paradise Club
Időpont: este tíz óra
Esemény: A hír

A villogó fények, és a hangos zene szinte falként választ el titeket a szórakozóhely többi részétől. Amíg pár méterrel odébb isznak, nevetgélnek, egymáshoz simulva táncolnak, addig itt -

a veled szemben ülő férfi

nem arról akar meggyőzni, hogy soha életében nem látott még gyönyörűbb nőt, hanem arról beszél, hogy a Hancock Street 2150 alatti raktárházban valakik feltörtek négy konténert. A 245, 246,  247 és a 248-as számút. Amivel csak az a baj, a 246-os számú konténer tartalma a tiéd... A városban több helyen is bérelnek neked emberek a saját nevükön raktárakat, konténereket, amelyeknek a kulcsai nálad vannak. Ahogy az itt, előtted ülő férfi is - úgy a többi is kap havi pár százat azért a szívességért, hogy a nevére veszi ezeket a tárolókat. Persze anélkül, hogy tudnák, mi van bennük. A nevezett konténert legalább fél éve bérled. Ha jól emlékszel, a 246-os konténerben két tucat pisztolynak, ugyanennyi hangtompítónak majd ötven doboz lőszernek, egy doboz könnygáz gránátnak, és három sörétes puskának kellett lennie. No persze egy rakat régi szekrénybe pakolva, hogy egy futó kukkantás azért ne buktasson le. Az egész értéke cirka 10-11000 dollár, plusz a bosszúság.
-...szóval a rendőrség keresett meg, hogy nézzem meg, és írjam össze, hogy mi tűnt el a konténerből. Ezért beleírtam, hogy egy szerszámkészlet, négy alufelni, egy plazmatévé, és egy Jet Skinek kelt lába. A mellette lévő konténerekből például egy sportmotort loptak el, meg elektronikai kütyüket. A rendőrség nyomoz az ügyben, a biztosító pedig a nyomozás lezárásakor fizet - tájékoztat. Az utóbbi dolog kissé kellemetlen hír - mert ha a rendőrség  megtalálja a tolvajokat, akkor felmerülhet a kérdés, hogy miért is volt a 246-os raktárban ennyi fegyver felhalmozva - engedély és papírok nélkül. De a rendőrséggel szemben neked van egy nagy előnyöd - te tudod, hogy mi volt a 246-os raktárban. Valószínűleg a veled szemben ülő, viszonylag nyugodt férfi most felettébb ideges lenne, ha tudná - mit is találhatna a rendőrség - ha sikeresen le tudják zárni a nyomozást. A pasast Ronnie-nak hívják. Ronnie Newman-nek, aki most nyúl a pohara után, és beleiszik. Amelyben az ujjnyi halványsárga folyadék gyűrűje valamilyen szeszre utal. Ronninak, most hogy elmondta a jövetele célját, láthatólag nincs kedve tovább maradni. Elvégre sejti, hogy nem jó hírrel állított be.
- Miss - ha megbocsát - áll fel a poharával,

miközben Ian mögötte állva folyamatosan szemmel tartja.

Ian továbbra is nyugodtan ácsorog - ha intesz neki, szó nélkül Ronnie vállára tenné a kezét, és visszanyomná a fotelba. Elvégre te döntöd el, hogy mikor van vége a beszélgetésnek.

Ronnie távozása után Ian újra a tömeg fele fordul, ha nem szólsz hozzá - és a bulizókon tartja a szemét. Bár most nincs tematikus est, azért a hagyományos DJ pultos előadásra is legalább nyolcvan-kilencven ember érkezett. Ez nem telt ház, de nem is pang a hely. Vannak ismerős arcok a törzsközönségből, és van pár beeső vendég is - ahogy minden alkalommal. Most Peter, Henry, és Nelson alkotja a közvetlen kíséretedet. A klub bejáratánál Damon szűri a vendégeket. A Paradise Club mindennapi ügymenetéért pedig Lee felel. Lee Lawson, csak hogy a legfontosabb személyeket említsük.
A betörés talán még duplán is bosszanthat - egyrészt valaki meglopott téged - még ha nem is tudja, hogy kivel szórakozik - másrészt pedig a rendőrség is okozhat kellemetlen meglepetést, ha véletlenül mégiscsak megtalálják a tolvajokat...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #1 Dátum: 2018. Február 01. 22:16:09 »
Ma kényelmesen öltözve érkeztem. Egy szűk szaggatott farmer és egy fekete csőtop akadt a kezembe, amit pár különböző hosszúságú ezüst nyaklánccal dobtam fel és hozzá tartozó ezüst karkötővel. Na persze valami nagyobb feltűnő ezüst fülbevaló dukál hozzá amit kissé eltakar a kiengedett hosszú fekete hajam. Szolid smink ami kiemeli a végzet asszonya tekintetem. Ma csak ennyihez volt kedvem, hiszen az Én klubomban senki ne szólja meg  mit vehetek fel egy egyszerű éppen tematika nélküli átlagos buliban.

Figyelem az előttem ülő férfit, aki némi havi pénzért a nevén bérel nekem konténert. De a hír amit hozott, nos nem éppen tölt el örömmel.

* Több okból sem. Egy, mert nem kis kiesés lenne ennyi árut elveszíteni; kettő, mert a rendőrség nyomoz már. Ronnie valószínűleg nem örülne a dolognak, ha tudná mivel vádolnák meg, ha a nyomozás sikeres lenne. Tudom, hogy nem a hírnök tehet a hír természetéről, de most kedvem lenne egy kicsit még megizzasztani. Főleg a szemtelen viselkedése miatt, hogy már menne is, és nem akkor mikor Én elengedem. De most nem izgat. Van más gondom.*

Csak intek egy alig láthatót Ian-nek hogy engedje csak menni… Majd a tömeget kezdem figyelni miközben a látszatnak előttem lévő pohár száján futtatom végig az ujjam körbe-körbe.

*Jól lakottan elnéző lettem? Vagy csak tényleg nem Ronnie tehet róla. Bosszantó probléma. Valaki meglopott, ha megtudom ki az akkor nem éri meg a másnapot. De ha a rendőrök lesznek gyorsabbak akkor az lehet baj. Senki nem lophat meg büntetlenül. Fel kell hívnom azt a nyomozót a rendőrségen. Illetve meg kell szereztetnem a biztonsági felvételeket a raktárból ha vannak, vagy szemtanukat találni.*

Max Ian láthatja a gondterheltség halovány jeleit az arcomon. Felnézek rá, kicsit nézem azt a tökéletes testét. Hűséges, jó testőr, de ezt most még nem vele kellene megvitatni. Előveszem a telefont és tárcsázom a nyomozót … Ha felveszi:

/Angol/ Jó estét! Beszélnünk kell mihamarabb. – halasztást nem tűrő hangon, de persze bájosan mint mindig.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #2 Dátum: 2018. Február 02. 20:23:15 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 300 A Street, Paradise Club
Időpont: tizenegy után
Esemény: Brooks


No igen - vannak napok, amik nem pont azzal kedveskednek, mint amire vágytál, vagy legalább elvárhattál volna tőlük. S az átlagos napból pár perc alatt kezd egy kellemetlen nap lehetősége átsejleni. Bár volna kedved megmutatni Ronnie-nak, hogy milyen is az, amikor egyik pillanatról a másikra elbarmolják az estéjét, de végül inkább elengeded. Elvégre az üzletnek sem tesz jót, ha elterjed - neked senki ne hozzon rossz híreket. A végén még a húsba vágó fülesek sem futnának be...
S ha jobban belegondolsz, nem a pénzügyi veszteség az, ami leginkább aggaszt - hiszen ez nem fog anyagilag megingatni. Pláne, ha a biztosító fizet is valamennyit a végén. A fő probléma inkább az lehet, hogy valaki nem elég, hogy felnyomta a raktáradat, de utána még volt mersze eltulajdonítani a Te cuccaidat! Márpedig aki elvitte, az biztos sejthette, hogy amiket talált azok nem az iskolai farsang tárgynyereményei, és elég nehéz összekeverni a gránátokat egy plazmatévével.  Nem - akárki is pakolt ki téged, annak erős lehetett a gyanúja, hogy milyen jellegű üzlettel is foglalkozol! S ennek ellenére meglopott, pedig sejtheti, hogy ebben a körben az ilyesmit rossz néven veszik. Ahogy te is.
A biztonsági felvétel megszerzése érdekes lehetőség, de lehet, hogy titkon reméled - nincsen. Annál kellemetlenebbet, mint hogy azt nézzék a nyomozók, ahogy a tolvajok a puskáidat pakolásszák, kevesebbet tudsz hirtelen elképzelni. Pont emiatt a legtöbb bérelt helyed biztonsági szintje hagy némi kívánni valót maga után.


Ian már ismer egy ideje - pontosan látja, hogy nem vagy elégedett a helyzettel. Egy-két másodpercig figyelmesen tanulmányozza az arcodat, és a pillantása a kezedre téved. De mivel nem kap egyértelmű jelzést vagy utasítást, ezért úgy veszi, hogy nem neki kell cselekednie. Csak egy intésedbe került volna, és odakint elmagyarázta volna Ronnie-nak, hogy csalódott vagy a helyzet miatt. Iannal igencsak elégedett lehetsz. Jó vásárt csináltál vele. Magas, és jó kiállású. Annyira, hogy ma is több női vendég rajta felejtette a szemét. S nincs kétséged, hogy nagy sikert is aratna, ha nem rád kéne vigyáznia. De a fizikai előnyökön kívül még két fontos jellemzője van - mégpedig az, hogy hűséges - és az, hogy ért is ahhoz, hogy megvédjen.
A telefonodat elővéve felhívod a nyomozót. a lelki szemeid előtt egyből megjelenik

Ray Brooks alakja.

Nos, ő nem annyira vonzó és sármos vagy fiatal, mint Ian. De a rendőrségen dolgozik, és a szervezett bűnözés elleni csoport tagja. Hogy ki kinek a téglája, az jó kérdés - úgy is lehet mondani, hogy amíg nem ütközik az érdeketekkel, addig néha informáljátok egymást bizonyos esetben. De a képlet viszonylag egyszerű - te kihasználod őt - és ő is megpróbál kihasználni. A negyedik-ötödik csengésre felveszi
/Angol/ Miss Stone - köszönt a kissé rekedtes hangján. A mondandódra röviden válaszol, de a klubban szóló zene és az emberek zaja miatt kissé hegyezned kell a füled, hogy mindent érts
/Angol/ Értem - tart egy kis szünetet - Egy bő óra múlva remélem megfelel! - zárja a beszélgetést, ha mást nem akarsz mondani. Érthető módon nem lepted meg - általában akkor hívod, ha beszélni akarsz vele. Feltehetőleg az inkább meglepné, ha amiatt hívnád, hogy elcsevegj vele, hogy milyen színűre is fessék a klubbod bejárati ajtaját.

Brooks egész jól belőtte, hogy mikorra ér ide. Látod, ahogy Damon mellett rutinosan befurakodik a sort megkerülve - aki hagyja, mivel nem először találkoznak, és Damon pontosan tudja, hogy kit ne akarjon feltartani. Brooks belépve szétnéz, és feléd, a kedvenc helyed fele indul meg, amint észrevesz. Út közben pár másodpercre megáll az egyik pincérlány mellett, és pár szót váltanak. Utána már megtorpanás nélkül lép oda hozzátok.
/Angol/ Miss Stone,  Ian - köszönt titeket, s hagyja, hogy Ian áttapogassa. Aki a nyomozó szolgálati pisztolyát nem veszi el. Igaz, ennek a műveletnek nem is ez a fő célja, hanem hogy az esetleges további fegyvereket és poloskát megtalálja. De Brooks ismét tiszta, mint mindig.
/Angol/ Szabad? - kérdezi, és leül veled szemben - Ma is elragadó, mint mindig! - bókol rutinosan, és a pincérlányra mosolyog, aki a tálcáján hozza Brooksnak a pohárnyi citromkarikás ásványvizet, amit az előbb kért. Brooks sosem iszik alkoholt, ha munkában van, vagy ha veled tárgyal. Mindig csak az ásványvizét szopogatja.
/Angol/ Remélem jól van! De gondolom nem azért hívott ide, hogy a bókjaimat hallhassa - veti fel a dolgot.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #3 Dátum: 2018. Február 11. 13:35:23 »
A nyomozó Nem várakoztat meg a telefonba. Tudja hogy akkor hívom ha kell. Röviden tudatja hogy egy óra múlva jön. Remek. Nem is mondok többet a telefonba, csak bontom a vonalat és leteszem a telefont az asztalra az ital mellé.

*Amíg megjön addig is izzíthatnám az utcai hátózatot, hogy ki mit hallott. Sokszor az utcán lévő zsebesek meg piti dílerek többet tudnak. Elég hasznos kis hálózat. Némi motivációval elég sok mindent meg lehet tudni. Persze erre is megvannak a megfelelő emberek. *

Írok egy gyors üzenetet a „jobb kezemben”…  Szóval már bizonyított, és jelenleg ő van alattam a ranglétrán, de mint minden ilyen emberem meg van figyelve. Írok neki egy gyors üzenetet, hogy kezdjenek kérdezősködni a környéken az emberei a betörés ügyében és azonnal jelentsék ha megtudnak valamit.

A tömeget figyelem, míg várom a nyomozót.

Végül megérkezik.  Hát nem egy Ian, de elég elszánt kinézete van. Nem véletlen őt választottam annó.  Illemtudó és hatékony. Figyelem, ahogy rutinosan lép el Damon mellett, majd indul meg felé és rendel magának egy pohár ásványvizet. Nyugodtan hagyta magát áttapogatni, mint mindig.

/Angol/ Mr.Brooks, foglaljon helyet. Köszönöm hogy ilyen gyorsan ideért, mint mindig. – legyünk udvariasak, azzal mindig el lehet érni sok mindent. – Köszönöm a bókot.

Egy mosollyal jutalmazom érte.

*Ian igen feltűnő jelenség. Nem véletlen van mellettem. Elég sok női vendég nézte/nézi meg magának, vagy felejti rajta enyhén ittas tekintetét. De persze mind hiába. Szegények.... Ja nem...Hagyom had fantáziálgassanak. Ezt még szabad nekik. *

/Angol/ Igaza van, nem ezért hívtam. Nos, történt egy sajnálatos incidens az egyik érdekeltségemben. Betörtek az egyik raktárba amiben
pár pótolható dolgom tároltam, de nem igazán szeretném ha a rendőrség túl nagy felhajtást kerítene köré. Persze érdekelne, hogy ki tette, de jobb lenne csendesen lezárni a dolgot, a biztosító úgy is fizet. A Hancock Street 2150 alatti raktárházban 4 konténert is feltörtek köztük a 246-ost is. Esetleg halott már valamit az ügyben?


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #4 Dátum: 2018. Február 18. 15:34:25 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 300 A Street, Paradise Club
Időpont: tizenegy után
Esemény: Brooks

Miután a nyomozó biztosított arról, hogy meglátogat, úgy döntesz, hogy további szálakat is megmozgatsz.

Így felhívod a "jobb-kezedet", Jimet.

Te karoltad fel a tehetsége miatt, te vakartad ki a mocsokból - amit azért feltehetőleg saját erejéből is maga mögött hagyott volna idővel. Jim egy nárcisztikus maximalista és gátlástalan törtető - aki felfele nyal, lefelé pedig tapos. Eredetileg szélhámosként kezdte - profi hazudozó és intrikus. Saját maga nem nagyon szokta intézni a dolgokat, de tudja, hogy kire mit lehet rábízni.
Persze szemmel tartod - mert ki tudja, mikor jut eszébe valami olyan butaság, mint ami az elődjének - hogy elárul téged. Az árulás büntetését Jim is jól ismeri, hiszen ő volt az, aki egy nejlonzacskót húzva a volt főnöke fejére megfojtotta a parancsodra. Jim egyébként mindig készséges, kedves és udvarias veled szemben - sőt, néha ajándékokkal lep meg. Nagyon igyekszik, hogy minél inkább megkedveld, és hogy az ágyadba jusson. Ami miatt pedig Ian nem igazán kedveli - lehet, hogy van némi féltékenykedés is a dolog mögött - de ha kérdezed, csak tenyérbemászóként jellemzi Jimet.

 
Jim egyébként nagyjából hajnali kettőig tevékenykedik, amit a pár perc múlva érkező  válasz is megerősít
Kedves Shadya! Vedd úgy, hogy el van intézve! Az Ön Jimmy-e

A várakozás közben az Ianra vetett érdeklődő vagy sóvár tekintetek mindig kellemes érzéssel töltenek el. Egyfajta elismerésnek számítanak irányodba. Hiszen mutatják, hogy jó az ízlésed, és hogy igazán értékes dolgot birtokolsz! Méghozzá nem is akárhogy - olyan (vér)kötelék van kettőtök közt, amiről ezek a halandók mit sem tudhatnak!

A nyomozó miután helyet foglalt veled szemben, és picit megrázza a fejét.

/Angol/ Ez nem bók, hanem az igazság! - udvariaskodik egy picit, aztán meghallgatja, hogy miről is volna szó.
/Angol/ Miss, ez igazán sajnálatos - ért egyet a szituáció kellemetlen mivoltával - De most hallok először az esetről. Feltehetőleg azért, mert még friss az ügy, és betörésként van kezelve, és nincs hozzákapcsolva semelyik jelentősebb szervezethez - magyarázza, hogy miért nem hallott még róla.
/Angol/ Valószínűleg a rutinmunka közben nem lesz semmi, ami miatt ne zárhatnák le gyorsan a nyomozást - próbál megnyugtatni - de ez nem jelenti azt, hogy futólag nem vetnék egy pillantást az aktára, hátha találok egy-két apróságot, ami esetleg elkerülte a kollégák figyelmét -ígéri, hogy azért utána fog nézni.
/Angol/ Egyébként is, most van a kollégáknak más gondjuk is - a Diamond ásványvizes cég eléggé lefoglalja őket - árulja el
/Angol/ De biztos sok dolga van még, és nem szeretném, ha egy kivénhedt férfi fölöslegesen rabolná az idejét - céloz magára, és érdeklődve várja a választ, hogy végeztetek-e, vagy van még valami, ami szót érdemel? Amennyiben elengeded, feláll, és egy udvarias mosoly keretében további szép estét kíván, majd távozik. Amit megtudtál, az akár jó hír is lehet - a rendőrségnek van nagyobb gondja is annál, mint hogy ki tört be a raktárba - szóval ha nem találnak valami különlegeset, akkor feltehetőleg csak egy rutinmunka lesz a sok között, és neked több időd van elsimítani a dolgokat.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #5 Dátum: 2018. Február 23. 19:57:23 »
Jim biztosít róla, hogy el van intézve. Igazából el is hiszem. de jobb lenne kicsit megfigyelni munka közben. Rég éreztettem rajta a nyomást, ki is a főnök.

/Angol üzenet/ Jim szeretném ma este szemmel követni, hogy dolgozol és persze az embereid. Fél 1kor a raktárnál!

*Törtető, sunyi, de jó abban amit csinál. És igen hízelgő mikor még ajándékokat is hoz nekem. Egyértelmű hogy meg akar fektetni,  de ahhoz ő túl kevés. Ian féltékeny, hiába tagadja, de ez sem zavar. Sőt… annál jobban bízom Ian-ban hogy tudom még Jim se támadhat hátba. Mondjuk az utóbbi időben foglalkoztat a gondolat hogy Ghoulá tegyem-e vagy sem. Hiszen akkor tuti lenne a hűsége, de ezt a kegyet még nem érdemelte ki. *

Figyelem a nyomozót, ahogy bókol tovább majd figyelmesen hallgat. Biztosít arról hogy ránéz az ügyre és hogy szerinte nem lesz gond.

/Angol/ Remélem így lesz.

Kissé elgondolkozom, hogy mit is hallhattam arról az említett ügyről.

/Angol/ Az ásványvizes kamion az étteremben? Elég sajnálatos esetnek tűnik, de a hírek a szokottnál is szűkszavúbbak voltak.  Lehet már tudni valamit az ügyről? – érdeklődöm, hátha elárul valamit.

/Angol/ Ugyan, ön sosem rabolja az időm. – udvariaskodom, bár így is érzem. Értelmes ember, értelmes társaság. Elég ritka az ilyen manapság. De persze megértem, hiszen késő van. További jó éjt nyomozó. – mosolygok rá a legkedvesebb mosolyommal.

*Szóval rutin munka. Remélem az is marad, mi meg elkapjuk a tettest és megfizet az arcátlansága miatt. Tőlem senki nem lophat büntetlenül. *

Meglesem a telefont Jim válaszolt-e és ennek megfelelően döntök, mi legyen a továbbiakban. Ian-ra nézek majd felállok és odalépek hozzá.

/Angol/ Volt mára valami betervezve? Csak mert gondoltam körbenézhetnénk a raktár környékén Jim-mel. Vélemény? – várom, hogy látom-e rajta hogy hallott mindent, vagy valamiről esetleg lemaradt mert akkor elmondom neki. Nincs ezzel semmi baj, hiszen nem a hallgatózás az elsődleges dolga, hanem az őrködés, de neki is tudnia kell mindenről.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #6 Dátum: 2018. Február 25. 18:59:20 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 300 A Street, Paradise Club
Időpont: éjfél után
Esemény: Munkaügyek

Jim nem is várakoztat meg a válasszal, mert fél percen belül megzizzen a telefonod, hogy üzeneted jött
Kedves Shadya! Örülök, hogy az este további részét veled tölthetem el! Alig várom a közös programot! Az Ön Jimmy-e
Nyugtázza a találkozót.
A nyomozó is rugalmasan áll a kérdéshez - nem tesz fel fölösleges kérdéseket, és elég célra törően beszélitek meg a részleteket. Amint a Diamond-os ügyre kérdezel rá, bólint, mintegy megerősítve, hogy arról az ügyről van szó.
/Angol/ Igen, az biztos, hogy durrdefekt volt. Csakhogy pár napon belül nem ez volt az első balesete a cég teherautóinak. Bár a cég tagad, de lehet, hogy a karbantartási költségeken akartak spórolni...

/Angol/ Ezt örömmel hallom - válaszolja Brooks az udvariaskodásodra, majd egy biccentéssel távozik. Bár azt azért érzed rajta, hogy méltányolja a gesztust és a mosolyt is. Igaz, mint marcona rendőr - neki nem fér bele hasonló a ruhatárába. Pedig hasznos eszköz mindkettő  - és ingyen van.
A nyomozó távozása után felállsz, és Ianhoz lépsz. A kérdésedre közelebb hajol, hogy a zene mellett jobban értse a kérdésedet.

/Angol/ Nem tudok róla - válaszolja a napirendedre vonatkozó kérdésre. Ahogy a raktár látogatásra kissé felvonja a szemöldökét - ezek szerint egy részéről lemaradt.
/Angol/ Azt a raktárat, aminek a bérlője itt volt? - érdeklődik, és a bólintásodra, csak egy
/Angol/ Értem... - a válasz, majd kicsit bővíti a mondatot
/Angol/ Megoldható - nyugtázza, aztán mivel kikérted a véleményét is, hozzá teszi
/Angol/ Tudom, hogy a véleményem nem sokat számít, de nem indokolt Jimmel találkozni. Persze én nem is tudok mindent - teszi hozzá. Úgy tűnik, hogy Ian - mint mindig - jobban szeret téged olyan helyeken tudni, amit ismer és amit teljesen biztonságosnak tart. Igaz, ha rajta múlna, a házból sem nagyon engedne ki. De belátja, hogy ez nem működik - így csak ritkán bírálja felül azt, hogy hova vagy hogyan is mentek - de abból nem is szokott engedni. A válaszából ítélve a raktárat nem tartja komoly veszélyforrásnak, és nem repes a boldogságtól, hogy Jimmel akarsz találkozni. Mondjuk ez utóbbinak soha nem szokott örülni.
 

Elhagyjátok a klubbot, és lifttel a garázsig ereszkedtek, ahol beszálltok mind a négyen az egyik kissé jellegtelen városi terepjárótokba. Két testőr előre, te és Ian pedig hátra.
Iannak nem is kell magyaráznia, hogy miért nem a limót választotta - a raktáraknál elég feltűnő lenne egy olyan kocsi - és jelenleg a feltűnés az, amire nincs szükségetek egy rendőrségi nyomozás közben.
Húsz percnyi autózás árán érkeztek meg a raktárakhoz. Ez egy körbe kerített, lebetonozott iparterület, de az ömlő eső miatt nem sokat látni belőle. A kocsival behajtva az ipartelepre elhúztok a portásfülke mellett, ahonnan csak az ablakon kiszűrődő sárgás fények tócsái csillannak meg a kinti pocsolyákban. A telepen belül a lepakolt konténerek közt autóztok a te konténeredig - ami előtt egy drágább autó parkol - Jimé, és a konténered ajtaja nyitva van. Az ajtón egy elemlámpa fénye világít ki.

Megálltok a konténer mellett, és kiszálltok. Ian egy esernyőt tartva a fejed fele segít ki, míg a másik két testőröd az ömlő esőfüggönyön próbál meg átlátni. A konténerbe lépve Ian végre leengedheti az esernyőt, és ő is körbenézhet odabent. Sok látnivaló nincs - a falak mentén régi telepes stílusú masszív fa szekrények sorakoznak, pár méter kerti slag, több kiborított "Bob" feliratú papírdoboz, amikből mindenféle régi ruhákat szórtak a földre. Középen van még egy fehér műanyag asztal és két műanyag kerti szék. Az asztalon egy elemlámpa pihen, és világít, de a társaságában van még két pohár és egy bontatlan üveg ital.
Jim az egyik székben ücsörög, és a fülledt meleg miatt feltűrt ingujjban - a zakó a széke karfájára van terítve - egy listát olvasgat, és egy tollal pipálgat. Ahogy beléptek, a listát leteszi, feláll, és megnyerő mosollyal az arcán elindul felétek.
/Angol/ Látom ideértetek! Shadya, ma csinosabb vagy mint legutóbb, pedig azt felülmúlni nem könnyű! - próbál egy picit puhítani.
/Angol/ Hogy bírjátok ezt a gőzfürdőt? - érdeklődik udvariasan, majd témát is vált, mielőtt rászólhatnál
/Angol/ Igazán örülök, hogy megajándékozol a társaságoddal, és hogy érdekelnek a mindennapi szürke hétköznapjaim - tereli a témát abba az irányba, amiért ide jöttél, és kihúzza az egyik műanyag széket, és hellyel kínál.
/Angol/ Italt esetleg? Be van hűtve - tüsténkedik kicsit, majd miután elhelyezkedtél, bocsánatkérő mosollyal kezd bele az unalmasabb részbe.
/Angol/ Átnéztem a leltárt. Nem csak a lényeges dolgoknak kelt lába, hanem egy videomagnónak és egy nagy-képernyős - de rossz tévének is. Az értéktelenebb szemetet itt hagyták - bök a földön szétszórt használt ruhák fele - Ez azt is jelentheti, hogy véletlenül pakoltak ki minket. Vagy... vagy pedig ez egy olyan meló volt, amit úgy csináltak meg, hogy ne tűnjön úgy, mint egy meló - ez utóbbi után kissé tűnődve figyeli az arcodat, és az a csibészes mosoly is eltűnik egy pillanatra az arcáról
/Angol/ Mondd csak, ugye nem akasztottad össze a bajszodat valakivel? - kérdezi kissé aggódva. Az aggodalomra meg is lehetne az oka - ha te célpont vagy, akkor ő - mint a helyettesed szintén könnyen azzá válhat. Aztán a kérésednek megfelelően telefonra kap, hogy felhajtson némi infót

/Angol/ Helló, Tommy! Kéne egy kis segítség! Van egy vevőnk, akinek sürgősen szüksége lenne pár kéziszerszámra, meg amit munka közben bedobhatnának. Csakhogy nem akarják, hogy a szomszédok panaszkodjanak a zajra. Úgyhogy valami csendesebb cuccot szeretnének. A gond az, hogy mivel pörög az üzlet, kiszaladtunk a készletből. A gáz pedig, hogy viszonylag sürgősen kéne, no meg egyen cuccot akar, hogy a melósok ne vesszenek össze rajta.
...
/Angol/ Egy tucat kéne ugyanabból a márkából.
...
/Angol/ Aha... az annyira nem érdekel. De nézz körbe, és szóljál hogy mit találtál - nem leszek hálátlan! - zárja a beszélgetést, és rád néz.
/Angol/ Az olasz negyedben jelenleg tizenkét egyforma pisztolyt nem tudnánk megvenni hangtompítóval, de azért körbeérdeklődik, hátha be tudja szerezni - magyarázza az eredményt. Aztán még megereszt több telefont is - hol angolul, hol spanyolul utasítja az ismerőseit - Lo-t, Férget, Lisát, Csokit, és még vagy öt-hat főt hív fel - de sokra nem jut vele - az ismerősei sehol nem tudnak hirtelen ennyi eladó egyforma pisztolyt.
Végül felhívja George-ot, akivel találkozót is megbeszél a közeli Mission Hillen, egy bérház parkolójában. Jim a telefon után elégedetten közli veled, hogy ha gondolod, csatlakozhattok George-hoz. Ismét autóba szálltok. Mivel sok hely nincs, így Jim a sajátjába, és mutatja az utat a találkozóig. Az eső mire odaértek elállt egy kis időre, és hát rá kell hogy gyere - George éppen dolgozik.

Ugyanis a reflektorok fényében ráérősen helyez el egy ernyedt testet a kocsija csomagtartójában.


Jim kiszáll a kocsijából, és vidáman kezet ráz George-al, aki kissé gyanakodva figyeli a ti városi terepjárótokat. Ian kissé idegesen szemléli a kinti miliőt, ahogy a másik két testőröd is. Közben Jim int nektek, hogy gyertek már, ne tartsátok fel munka közben a spanját. Ian azért véleményezi
/Angol/ Ha amellett a csomag mellett elkapnak minket a rendőrök... - sóhajtja, és már száll is ki a kocsiból.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #7 Dátum: 2018. Március 04. 15:11:46 »
Az üzenet nem késik. Ezt már szeretem. De választ már nem írok. Egyértelmű, hogy amit kértem az egy nagyon finoman kiadott parancs volt. Elolvasom, majd a telefonom finoman visszahelyezem az asztalra a poharam mellé képernyővel lefele.

Figyelem, ahogy az ásványvizes ügyről beszél a nyomozó. Semmi extra. Lehet kicsit sűrűben kéne újságot olvasnom.

/Angol/ Érdekes helyen spórolnának. Nem érné meg. Nem lehet, hogy valami konkurens cég akar keresztbe tenni? – vázolok fel egy lehetőséget, mint egy véletlenül jött ötletet.

Örülök hogy jól esett neki a bók és remélem legalább magában mosolyog. Lehet neki is jól állna. Hiszen ember és így az érzéseire is kell kicsit hatni, hogy kapcsolatot erősítsük. De Persze a marcona zsaru is egy jó szerep. Kinek mi, hogy céljait elérje.

Miután távozott a nyomozó figyelmem Ianra terelődik. Látom nem hallott mindent. Semmi gond.

/Angol/ Igen az a raktár. Kipakoltak 3 konténert köztük a miénket is.

 Végig gondolja a dolgokat majd ahogy szokta nem örül annak, hogy Jim-mel találkozom. Már megszoktam ezt a kis féltékenységet.
Ennek van köze a vérköteléknek köztünk, de olyan aranyosan féltékeny.

/Angol/ Természetesen számít a véleményed, hiszen akkor nem dolgozhatnál mellettem. De néha Jim körmére kell nézni, hogy érezze ki a főnök. Na meg nincs semmi program mára, gondoltam kimozdulhatnánk. És ez nem olyan veszélyes ügy hogy „megtiltsd” . – mosolygok fel rá míg belekarolok, hogy távozzunk a klubból.  Természetesen a gyilkos pillantásokért amiket a klubbal lévő hölgyek felöl kapok akik eddig itt csorgatták a nyálukat.

Azt hogy épp melyik kocsival megyünk nem sokat zavar. Mind kényelmes. Természetesen mind kényelmes és megfelel amire van.

A konténer telep pont olyan amilyennek lennie kell. Persze a szakadó eső kellemetlen tényező. Nem igazán látni mi van az árnyékokban. Ian egy nagy esernyő alatt kisegít a kocsiból és a konténerbe kísér. Akár bosszanthatna is ez az időjárás, hogy elázik a cipőm, de most van fontosabb dolog. Bent régi bútorok a falak mellett és ruhák szanaszét a földön. Jim már a leltár listát veszi számban. Kitett magáért még itt is. Székek és egy asztal itallal. Helyes, így kell várni. Egyből a székhez kísér és már bókol is. Még jó hogy Ian háttal áll, mert tudom hogy most a szemeit forgatja.  Leülök és hagyom hogy töltsön egy pohárral, a látszatot fent kell tartani, így úgy teszek mint aki belekortyol míg hallgatom a fecsegését.

/Angol/ Igazán kitettél magadért még így is. Köszönöm. - intek az asztal felé.

Majd hallgatom a beszámolóját. Véletlen mázli vagy véletlennek álcázott szándékos betörés. Nem tudok róla hogy most a szokásoson kívül valakivel gondba lennék.

/Angol/ Mindkét eshetőség bosszantó lenne. – elgondolkozva egy pillanatra. –Nem tudok róla hogy lenne valakivel nézeteltérésem, de természetesen nem tudhatjuk ki az aki pattogni próbálhat.

Utána hagyom érvényesülni a telefonjával. Az esőt nézem Ian mellett, ahogy ömlik, de őt hallgatom. Ügyesen  csűri a szavakat, de lényeg hogy érti akinek kell, de ha le is hallgatják akkor se legyen feltűnő. Megereszt még pár telefont majd lehet nyomra akadt. Így kocsiba szállunk és követjük.

Mikor oda érünk épp egy kopasz pasi tuszmákol be valakit a csomagtartójába. Ian-nak sem tetszik a szitu és bevallom nekem sem, de
Jim viszi el a balhát ha történik valami, na meg a büntetését is tőlem. Remélem ezzel tisztában van.

/Angol/ Nekem sem tetszik épp a szitu, de ezt Jim is érezni fogja ne aggódj…

Kiszállunk a kocsiból és Ian-nal mellettem közelebb sétálunk. Kihúzva magam, magabiztosan és határozott kisugárzással, némi rosszallással nézek Jim-re.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #8 Dátum: 2018. Március 17. 16:08:50 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Külterület
Időpont: éjfél után
Esemény: Munkaügyek

A nyomozó a felvetésedre kissé megvonja a vállát
/Angol/ Ezt a lehetőséget is vizsgálják - válaszolja - De most még nincs konkrét bizonyíték a szabotázsra. De ha mégis előkerülne valami, akkor kategóriát ugrik az ügy. Ugyanis a defekt miatt egy étterembe hajtott az egyik kamion, és többen meghaltak - árul el még néhány apróságot.

A nyomozó távozása után árnyalod Iannak a képet  konténerekről, aki megrázza a fejét.
/Angol/ Készülj a legrosszabbra, és reméld a legjobbat! - pufogtat el egy közhelyet, amely egyben válasz is arra, hogy szerinte mit is kéne tenned. Amikor Jimről esik szó, még morog valamit az orra alatt
/Angol/ Lehet, hogy Jimet zsebre vágtad, csak az a baj, hogy a pénzedet is ott tartod - jegyzi meg, és ismét kiviláglik, hogy Jimre egy centet sem bízna - miközben bele karolva kilibbensz az oldalán. Közben besöpröd Ianért az elismerést olyan pillantások formájában, melyek egyértelművé teszik, hogy imába foglalják a neved, melyben az elveszejtésedért fohászkodnak.

A konténerben Jim a dicséretre csak legyint

/Angol/ Ugyan már, ez természetes! - válaszolja, mintha valóban nem okoztál volna nehézséget neki. Jim a véleményedre, hogy jelenleg nincs ismert rosszakaród, kissé megkönnyebbül.
/Angol/ Akkor legalább megvan a lehetőség arra, hogy nem akkora az ügy hordereje, mint lehetne - ez is valami - reménykedik - De hamarosan úgyis kiderül, hogy állunk - amint befutnak az első infók... - véli.
Jim elég intelligens ahhoz, hogy a telefonba semmi terhelőt ne mondjon - bár az is igaz, hogy a vonal túlfelén található ember személye bőven elegendő lenne a gyanúhoz. Jimből pont úgy ömlik a szó, mint odakint az eső, amely a fémkonténer tetején folyamatosan dobol, s amit a belső tér fel is erősít - mintha valóban egy dob belsejében ücsörögnél.

Mikor megáll az autó, és van lehetőséged értékelni a helyzetet, nem csak Ian, hanem te sem adnál rá tíz pontot. De ez láthatólag eszébe sem jut Jimnek, mert ő továbbra is kedves és rámenős, mint egy kéjgyilkos. Ahogy közelebb sétáltok, Jim beszélgetőtársának láthatólag szintén nem annyira tetszik a dolog.

/Angol/ És ki ez a csaj, akit a nyakamra hoztál? - kérdezi Jimet, aki csak legyint.
/Angol/ Yasmin. Az egyik ismerősöm, és jelenleg épp válófélben van. Embert keres, aki a férje magánkopójával beszélne az érdekében - int a csomagtartó fele - Ugyanis állítólag lehet néhány dokumentum, ami rossz irányba befolyásolhatná a vagyon megosztást. Én meg rád gondoltam. De ha már itt vagy, akkor talán másban is tudsz segíteni! - véli, s a kissé gyanakvó tekintetű férfi vállát barátilag megpaskolva kicsit arrébb vonja. Sok mindent nem hallasz belőle, csak egy-két szó üti meg a füledet, mint a "pisztolyok" és "hálámat" szócska. Végül abbahagyják - pontosabban Jim abbahagyja a szófosást - és ismét közelebb jönnek hozzátok. A kopasz férfi alaposan végignéz rajtad, majd a testőreiden, és a kocsidon. Ugyan csökkent a gyanakvás az arcán, de még mindig elég bizalmatlan.
/Angol/ S mi kéne? - kérdezi végül
/Angol/ Beszélj a szimattal és győzd meg, hogy Mrs. Stokes dolgairól nem talált semmit. Ha kell nyomatékosíthatod is az üzenetet. Rutinmeló - duruzsol Jim.
/Angol/ Hülyének nézel? Az nem tűnt fel, hogy egy magánhekusról van szó? - kérdezi
/Angol/ Ugyan már, kapsz veszélyességi pótlékot, ha valami szarul sül el. Átvertelek már valaha? - győzködi Jim
/Angol/ Soroljam? - kédez vissza a pasas - Emlékszel például a reptéri kiruccanásra?
/Angol/ Nem én tehetek róla, hogy a srác magának is kavarni kart! - védekezik
/Angol/ Mindegy - ez az egész így elég fura - úgyhogy kihagyom! - válaszolja, és komótosan lecsukja a csomagtartó fedelét, kocsiba száll, és elhajt. Jim magabiztosan sétál hozzátok
/Angol/ No, most hogy láttad, hogyan történik egy ilyen személyesen is, elmehetnénk vacsorázni - veti fel - van asztalfoglalásom a Morton's Steak Házba, ami messze jobban illik hozzád, mint ez itt - mutat körbe.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #9 Dátum: 2018. Április 09. 15:05:25 »
A nyomozó még megoszt némi infót az esetről. Érdekes fejlemény.

/Angol/ Erről nem hallottam. Sajnálatos hír. Sajnos mostanában nem hallgattam híreket. – Próbálok szomorú, együtt érző arcot vágni a halálesetek hallatán.

Ian rosszallásán nem lepődök meg. Tény hogy Jim simlis, de jelenleg épp nekem van hasznom belőle, és ez így most jó.

/Angol/ Ian… Jim jó helyen van… de ígérem ha bármi olyat tesz, tiéd az első ütés joga… - finoman megsimogatom felkarját nyugtatólag és még egy kicsit adva a féltékeny tekinteteknek.

A konténerben Jim hozz a nyájas formáját. Tényleg nem tudok momentán rosszakarómról, de persze ki tudhatja … Szerencsére nem kell sokáig itt ücsörögnünk, bár ez relatív. Elég sok telefont elindított. Vicces figyelni hogy igyekszik. Úgy fest tudja hogy veszéljen a telefonba úgy hogy holmi hallgatózónak ne legyen feltűnő. Helyes. Majd végre indulunk.

Az alak a gyanús kocsival és a feltehetőleg hullával a csomagtartóban „roppant meggyőző”… Láthatólag a srácnak sem tetszik a dolog. Méreget egy darabig, majd Jim kamu sztoriára sem enyhül. Nem is baj. Így élnek túl. Nem szólok közbe csak figyelek. Vág az esze Jimnek, hogy mikor mit kamuzzon. Ügyes. Sajnos azt nem hallom amit messzebb beszélgetnek és kezdem kicsit elunni magam, de persze ezt kifele nem mutatom. Ian-ra lesem ő hogy viseli a dolgot. Jim egyik nagy baja hogy sokat… nagyon sokat beszél, bár ez az egyik erőssége is.

Mikor végre visszajönnek a srác még jobban megnéz. Még mindig nem szólok semmit. Jimé az érdem. A kamu melóra nem harap rá, úgy hallom hogy nem oka rá, majd távozik.

/Angol/ Nos láttam, de nem tudom hogy ez a valaki miben fog segíteni? Ahogy lepattintott az arra utalhat hogy nem bízik benned. De az fontosabb, hogy az ügyemben mit tesz majd?

A vacsora meghívásra számítottam. Mindig próbálkozik, én meg lassan kifolyok a kifogásokból.

/Angol/ Köszönöm a meghívást, de már vacsoráztam. - ennyi legyen elég. - Nos mi most megyünk. Bármit tudsz is meg azonnal szólj. További jó éjt.

Ianra nézek majd elindulok a kocsim felé. A kocsiba beülve Ianra nézek.

/Angol/ Ez unalmasabb volt mint hittem. Hogy tud valaki ennyit beszélni? – megengedek végre magamnak egy mosolyt, és lazíthatom a komor külsőt. – Szerintem menjünk haza.

Otthon majd kicsit foglalkozom az oltárra szánt szomrocskákkal vagy olvasok, vagy ilyesmi. Úgy se tudok most többet tenni az ügyben.

/Angol/ Holnapra van valami fix program?  - kérdezem Iant, hátha emlékszik rá.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #10 Dátum: 2018. Április 18. 19:11:11 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: éjfél után
Esemény: Munkaügyek

Brooks inkább udvariasan, mint valóban együttérzően helyesel.
/Angol/ Valóban sajnálatos eset - zárja le a témát.
Ian nem túl lelkes, amikor Jimről van szó. Igaz, ő Jimmel kapcsolatban soha nem lelkes.

/Angol/ Az a gyanúm, hogy előbb utóbb eljön az az idő! - árulja el, hogy miért nem tud felhőtlenül örülni az ígéretednek. Egyszerűen  nem bízik Jimben, de mivel amúgy is a te védelmed a feladata - ezt még akár előnynek is tarthatod. Az apró érintésed nem maradt észrevétlen - a szemed sarkából látod, hogy bizony ez másnak is feltűnt, és nem aratott osztatlan sikert. Pont olyan irigy villanásokat látsz a tekintetekben, mint egy tökéletes estélyi ruha, drága ékszer vagy luxusautó láttán. Ian státusszimbólum, és még szemrevaló is. Ráadásul a tiéd! Ha pedig tudnák, hogy nem csak a szemnek kedves, hanem még önálló gondolatai is vannak! Hiába, neked a legjobb jár...

Akárcsak Jim. Aki szintén specialistának mondható. Olyan, aki a saját szakterületén nagyszerű eredményeket tud elérni. Igaz, neki is megvannak a gyengeségei - de pont ezeket kihasználva tudod a kezedben tartani. Most is intézkedik, mutatja, hogy mennyire ott van a szeren. A dolog egy része nem kétséges - neked szól. Hogy lenyűgözzön a hatékonyságával és a figyelmességével. Hogy minél jobban bevágódjon nálad. S ahhoz kellőképpen egoista, hogy fel se merüljön benne - esetleg kudarcot vall. De pont ez is az erőssége - nem ismeri a lehetetlent és azt a szót, hogy nem.
A találkozó mutatja meg, hogy Jim nem jön zavarba, ha nem a teljes igazságot kell mondania. Vajon észre veszed, észre vennéd, ha épp téged etet valamivel? Igaz, eddig lényeges füllentésen még nem kaptad rajta. Ian közben a környéket figyeli - valahogy jobban tart egy távolabbi meglepetéstől, mint hogy Jim beszélgetőpartnere forral valamit. Ian rád vigyáz, az egyáltalán nem érdekli, hogy esetleg Jim is bajba kerülhet. De a többieket sem. Azért remélheted, hogy nem lesz semmi akciózás, mert Ian gondolkodás nélkül végighúz az összes pocsolyán, ha úgy ítéli meg. S pocsolyából ahogy elnézed bőven el van látva a hely. Jim meg csak beszél, és beszél - de most nem sikerül elkábítania a beszélgető partnerét, mert csak lerázza.
A kérdésedre Jim magabiztos sármmal elvigyorodik.

/Angol/ Shadya, pont neked magyarázzam, hogy ebben az üzletben nem szokás teljesen megbízni a másikban? - teszi fel a költői kérdést, mert tudja, hogy ezzel te is teljességgel tisztában vagy - Úgy próbáltalak a nyakába varrni, hogy ne akarja a munkát. Mert azt meg kellett magyaráznom, hogy egy ilyen vonzó nő mit is keres itt. S azt nem mondhattam, hogy te vagy a főnököm! Egyrészt mert erodálja a nevemet az utcán - mert azt hiszik, hogy szabadúszó vagyok - másrészt mert ennek az infónak híre menne secperc alatt. S akkor már nem én lennék az akit ki akarnak csinálni, ha meg akarják szerezni a boltodat, hanem te. Hidd el, sokkal jobban jársz, ha téged közvetlenül nem kötnek össze gyanús üzletekkel, mert akkor aztán fuccs az operaházi és hivatali ismerősöknek! Másrészt ez azért többségében nagyképű, beképzelt, tapló és szexista férfiak uralta piac. Tudom, hogy igencsak kemény nő  vagy, de minden tiszteletem mellett azt kell hogy mondjam - sokkal könnyebben néznének téged gyengének vagy eltaposhatónak  csak azért, mert fiatal vagy, csinos és ártatlan pofikájú - mosolyodik el. Közben látod, hogy Ian homloka ráncba szalad Jim mögött, mint aki azon töpreng, hogy vajon mit szólnál, ha lábon lőné Jimet.
/Angol/ De visszakanyarodva a kérdésedre, ne vedd magadra, de igazából benned  és a melóban nem bízott. Ami pedig a konténeres ügyet illeti - annak megígérte, hogy utána hallgat.  Ha talál valamit, akkor biztos fog jelentkezni, mert az neki tiszta és könnyű pénz. Azt meg már tudja, hogy ebben a kérdésben megbízhatóan fizetek. Vagyis fizetsz - javítja ki magát.

Jim kissé csalódott a válaszod hallatán, ahogy elutasítod a meghívást, de ez csak villanásnyi ideig látszik rajta.
/Angol/ Akkor talán majd legközelebb! - villant rád egy harminckét karátos vigyort - Számíthatsz rám! - ígéri a tájékoztatásra, s a tekintete alapján tudod, hogy másban is számíthatnál rá. Jim ezek után beül a kocsijába, és elhajt.

Ian a kocsiban a kérdésere megvonja a vállát.

/Angol/ Nem tudom, de szerintem inkább legyen unalmas - véli, miközben ti is kigurultok az útra.
/Angol/ S nem tudok róla, hogy holnap lenne bármilyen kötelező programpont - árulja el.
Hazáig az út eseménytelen és gyors - hála az esőnek, no meg a késő éjszakai időpontnak. Otthon csend és nyugalom fogad. Mivel éjfél már erősen elmúlt, Alfred már visszavonult. Igaz, ha valamiért szükséged lenne rá, elég csak megnyomnod a kulcstartódon található aprócska gombot, amely az ő személyi csipogójához van kötve. A lakásba lépve az eddigi sejtelmes irányfények automatikusan felerősödnek és a szemnek kellemes fényárba borítják azt. A testőrök szétszélednek, és eltűnnek a szemed elől, hogy ne zavarjanak. Egyedül Ian az, aki továbbra is a nyomodban marad, amíg nem adsz neki más utasítást. A szobádban egy kényelmesebb otthoni viselet van előkészítve,  s persze a személyes minibárod is teljesen fel van töltve - ha véletlenül megéheztél volna. A jókora nappaliban - amely teremnek is beillene - a dohányzó asztalon legyezőszerűen kiterítve várnak a mai sajtótermékek. Egy idő múlva átsétálsz az alkotó-szobába, ahol a háromlábú festőállványtól kezdve a fazekaskorongon át az aprócska elektromos kemencéig minden megtalálható benne, ami a festészet, szobrászat, ékszerészet, alkímia és virágkötés műveléséhez szükséges. Most az oltárra szánt szobrocskák készítésével kezdesz el foglalkozni, amiknek a mozdulatai az ujjadba ivódtak már - de sajnos komoly művészi értéket még nem képviselnek, ellenben funkciójukat így is betöltik. Az agyag az akaratodnak megfelelően veszi fel lassan a kívánt formát, hogy aztán az elektromos kemence poklával végleg ebbe az alakba zárd a megfelelően sikerült darabokat.
Az éjszaka maradéka is eltelik, míg végül a kora hajnali nap visszaűzzön a nappali menedékedbe, hogy ismét alámerülj egy időre Szeth birodalmába.


Helyszín: San Diego, menedék
Időpont: 21:30
Esemény: Ébredés

Eleinte az illatok azok, amiket megérzel, s utána kapod vissza a tapintás majd a látás képességét - hogy utána az izmaidba is erő költözzön - lerázva eddigi bénultságukat. Sejtelmes félhomály, amely az első mozdulatodra kíméletesen erősödik, de csak annyira, hogy ne bántsa a szemedet. Amint kiteszed a lábad az ajtón, természetesen azonnal társaságod akad. Egyrészt Ian, másrészt pedig Alfred, aki eddig halkan beszélgetett Iannal holmi termosztátról. Ahogy kilépsz, egyből elhallgatnak, és feléd fordul a két férfi.
/Angol/ Jó estét Miss Stone! - köszönt Alfred.
/Angol/ Jó estét! - mosolyog rád Ian.
Alfred mint mindig most is kifogástalan öltönyben feszít, Ian viszont kicsit lazábbra vette a figurát - felül egy sötétkék hosszú ujjú inget visel csak. Ian mögétek sorol be, Alfred pedig melletted sétálva teszi meg a napi jelentést.

/Angol/ A mai nap kellemesen eseménytelen volt, minden a szokott mederben folyt. Ugyan kiégett egy izzó, de azon kívül semmi érdemleges - tudatja, és az étkezőbe kisér. Udvariasan alád tolja a széket.
/Angol/ Ha megbocsát! - és ezzel elsiet a konyha irányába. Ian is lecsüccsen az asztal mellé
/Angol/ Jim keresett pár órája - tudatja - velem nem akart beszélni, de elég jó kedve volt - feltehetőleg jó hírei lehetnek - találgat Ian, és közben Alfred is visszatér egy jókora metszet ólomkristály pohárral, amit eléd tesz.
/Angol/ Parancsoljon Miss Stone! - majd kissé hátrébb lép. A poharat testmeleg vitae tölti ki, kellemesen csábító illatát semmivel nem lehet összekeverni. Alfred majd minden nap bont neked "konzervet", és gondosan testmelegre melegíti fel számodra. A vér a Vlad vérbankból érkezik, aminek a donorcsalogató szlogenje "folyó vérből a folyószámlájára!"
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #11 Dátum: 2018. Június 07. 18:26:19 »
Jim szómenése néha nagyon fárasztó, de el kell viselni mert ő ezzel bánik a legjobban. Ian és a többiek a környéket fürkészik meglepetések elkerülése véget. Ők ebben a legjobbak. Jim esetleges ellenem fordulása ellen már vannak ötleteim. Egyszerűen csak kap a véremből, vagy be is ölelhetem, de ahhoz még bizonyítania kellene nem csak nekem hanem a klán fele is. Mondjuk eddig igen csak jó úton halad.

Végig hallgatom szemrebbenés nélkül ahogy megmagyarázza nekem hogy miért is jó nekem ha nem kötik a nevemet az utcán az Én üzletemhez szerinte. Érdekes megközelítés, de logikus is. Bár pont a  „csinos és ártatlan pofikámmal” szereztem meg az egész üzletet, de tény, hogy így egy fokkal biztonságosabb. De jobban örülnék ha tudnák, hogy nem ő a góré. Ian tekintete és ahogy méricskéli, azt súgja hogy neki is hasonló juthatott eszébe. De megnézném ahogy összecsomagolja kicsire, de ezt nem lehet.

/Angol/ Érdekes meglátás, ahogy ezt levezetted. Szinte már értelmesen is hangzik, hogy csak engem akarsz megvédeni, de azért örülnék, ha Soha nem felejtenéd el, hogy itt Én vagyok a főnök és te csak egy beosztott vagy. Hasznos, de csak beosztott. Jó lenne ha azon kezdenél agyalni, hogy hogyan is terjeszd el azt magadról hogy van valaki még feletted.  Ne feledd hogy hol a helyed! – persze mindezt kedvesen, mosolyogva, szinte csak csevegési hangszínnel. Semmi fenyegetőzés, csak a „csinos és ártatlan pofika”. – Ha jelentkezik értesíts! Szeretném ha ez a kellemetlen és bosszantó ügy hamar lezárulna. Nem tűrhetem el ha lopnak tőlem akár direkt akár véletlenül.

Látom hogy csalódott a vacsorát illetően, de nem hiszem hogy még fel tudná dolgozni az én vacsora igényeimet.

/Angol/ Talán majd legközelebb. – válaszolom udvariasan majd Jim távozik, ahogy mi is elindulunk a menedékem felé.

Otthon ahogy megérkezünk Ian-nak is kimenőt adok. Pihenjen csak. Átöltözöm a kikészített kényelmes ruhámba, egy pohár „frissítővel” átfutom a napi újságokat majd kicsit a szobrocskáimmal is foglalkozom.  Kicsit csendesen, magányosan tevékenykedem. Nem szeretem a magányt és a csendet, de néha nagyon megnyugtató. El babrálgatok a szobrocskákkal. Ezt még sokat kell gyakorolnom, hogy szebbek legyenek, de a szertartásokhoz így is megfelelnek. Mindig kicsit jobban sikerülnek. Majd ahogy felkel a nap úgy fekszem le.

Ahogy lemegy a nap úgy térek lassan tudatomra. Érdekes ez a folyamat, hogy milyen érzések jönnek elöször, hogy vajon miért is az illatokat érzem meg először és csak utána a többit. De testem feletti uralom visszakapása a legmegnyugtatóbb. Az hogy képes vagyok mozogni, így akár megvédeni magam. Lassan felkelek és felveszem a köntösöm.  Amint kilépek az ajtón Alfred és Ian fogad. Már megszoktam.

/Angol/ Jó estét! Jól festenek ma este is. – kedveskedek nekik.

Alfred mellém szegődik és jelentést tesz. Szeretem hogy nem kell kérni, tudja mit szeretnék hallani és teszi a dolgát ahogy kell.

/Angol/ Szeretem ha ilyen eseménytelenek a nappalok. – mosolygom rá kedvesen. Ian és ő a legjobb emberem. Sose kételkednék benne.

Leülök az étkezőben ahogy udvariasan alám tolja az a széket Alfred majd elsiet. Ian is leül. nem kell engedélyt kérnie vagy feszengenie. Nekik nem kell.

/Angol/ Nem lepődök meg rajta hogy veled nem szeretett volna beszélni. Azt hiszem kölcsönös a „szimpátia” köztetek . – mutatom a macskakörmöket közben és mosolygom rá. – Hívjuk is fel ha ilyen jókedve volt. Induljon jól az estém. – keresem a telefonom, de az nem meglepő módon nem a köntösömben van. Felkelek és a nappaliból elhozom a telefont. Visszaülök majd tárcsázom kihangosítva Jim számát. Leteszem az asztalra míg kicseng és belekortyolok az italomba.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #12 Dátum: 2018. Június 12. 20:54:25 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: este tíz fele
Esemény: Hírek

Jim irányítása némileg több figyelmet igényel, mint a többieké. Egyrészt mert opportunista, másrészt mert minden lehetséges módon megpróbál téged lenyűgözni. Elvégre a szorgalom és a kreativitás egy csipetnyi nagyravágyással néha veszélyes elegyet alkothat. De pont ez a viselkedés az, ami számodra is hasznot hajt. Továbbá jelenleg úgy tűnik, hogy amíg azt hiszi, hogy van esélye nálad, azt csinálja amit te akarsz. Vagyis amiről úgy gondolja, hogy úgy akarnád - amiből néha ugyan vannak kisebb félreértések.
Mint például most is. Szépen elmagyarázza, hogy miért is jó neked az, hogy ha te teljesen a háttérben maradsz. Azt hirtelen nem is tudnád megmondani, hogy ez a "nagyszerű" ötlete tényleg azért született, hogy téged óvjon, vagy pedig a saját befolyását kívánja így növelni az utcán - de őt ismerve akár mindkét lehetőség igaz lehet egyszerre.
Iannak nem igazán tetszik a magyarázat, s csak egy intésedbe kerülne, hogy Ian a te és a lustálkodó Bestia vágyait kielégítve tudatosítsa Jimmel, hogy ki a főnök. Igaz, ez ugyan megtépázná Jim jólfésült megjelenését és az egóját - amit nem kizárt, hogy szívesen végignéznél - de hosszú távon megbosszulhatná magát a dolog. Így most maradsz inkább a szóbeli figyelmeztetésnél - amit Jim egy csibészes mosollyal fogad.

/Angol/ Örülök, hogy értékeled az erőfeszítésemet, hogy minél nagyobb biztonságban lehessél! S nem kell aggódnod! A magam részéről mindig szeretem, ha egy határozott nő áll felettem - főképp ha ilyen csinos! - néz rád úgy közben, hogy nincs kétséged - ez szándékosan lett ilyen kétértelmű. Közben látni nem látod, de érzed, hogy Ian picit megmoccan mögötted. Feltehetően szívesen agyonverné Jimet. Ami valahol érthető, hiszen Ian ha nem is mutatja - bizony nem szereti, ha más férfiak környékeznek meg téged.
/Angol/ Szóval nem hiszem, hogy ezzel a felével gond lehet. De mondd csak, az utca mit pletykáljon a megbízómról? - érdeklődik. Hiszen mint látszik, számodra nem mindegy, hogy hogyan is vélekednek róla az utcán.
/Angol/ S ne aggódj, amint megvan az infó - keresni foglak! - válaszolja, és ebben nem is nagyon lehet kételkedni. Hiszen imád jó hírekkel ellátni téged. Szó se róla - ha a vacsorádról kéne gondoskodnia, az még a konzerv esetén is kicsapná nála a biztosítékot, nem beszélve a friss áruról - pedig ő is láthatott már egy-két cifra dolgot. A visszautasításra Jim még visszakérdez
/Angol/ Elnézést, mi is volt az utolsó szó? - kérdezi kissé zavartan - hátha rá tud venni, hogy akaratlan ígéretet tegyél neki.

Miután Ian visszavonult, te is lazítasz kissé - átnézed az újságokat, de semmi érdemlegeset nem látsz. Pár semmitmondó hír a politikai rovatban, több olyan bulvárhír, amire egyáltalán nem vagy kíváncsi, és a pénzügyi hírekben is csak annyi szerepel, hogy szokás szerint van némi vita az USA deficites költségvetése körül, hogy majd ahogy szokták, megint elfogadják egy héten belül a megemelt hiánnyal. Végül az éjszaka végét némi szobrászkodással töltöd. Még emlékszel az első darabokra - ahhoz képest valóban sokat fejődtél. De természetesen még bőven van hova fejlődnöd - s kétség sem férhet hozzá, hogy fogsz is, hiszen számtalan éjszaka van még előtted.

Alfred a dicséretedre szokás szerint kissé kimérten válaszol

/Angol/ Köszönjük Miss Stone! Jövő hét csütörtökön még inkább! - Utal arra, hogy két hetenként csütörtökön szokta megújítani/festeni a bronz-barna bőrszínedet.

Az asztal mellett ülve Ian beismerően bólint

/Angol/ Igen, ő olyan mint egy enter gomb. Minden mondata után leütném. Sajnos irritál a fickó. De hát ugye hasznos - sóhajt fel, mintha ez is hiba lenne.
Felhívod Jimet, és talán a negyedik csengésre fel is veszik.

/Angol/ Helló Shadya! Köszönöm, hogy visszahívtál! - lelkesedik a telefonba, miközben a háttérben kubai zene szól - A kutakodás eredményes volt! Tortugában vagyok - tudatja, és egy pillanatra eszedbe jut, hogy Jim szeret a magángépeden repkedni. Ez neki is eszébe juthatott, mert gyorsan hozzáteszi - Ne aggódj, a san diegoiban... Szóval volt egy műgyűjtő, aki elárulta, hogy tud nekünk megfelelő árut. Mégpedig a  Kobey's Swap Meet bolhapiacon a 3124-es standnál. Ok, tudom - az a kupleráj kedden van nyitva, és az még négy nap... Neked meg tudom, hogy mennyire fontos ez az egész, így picit megdolgoztam neked a tagot! Ha engem kérdezel, megérte mert délutánra megszerzett egy közvetlen címet, ahol tudunk shoppingolni. Mégpedig a 1175-1199 Russ boulevard-on a 3. emelet 304-es lakásban. Már ha minden igaz. Gondoltam nem megyek oda egyedül, hanem megvárom a további utasításokat! - tudatja veled a tényállást.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Kyra

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 162
 • Aktivitás:
  0%
 • Karma 0
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #13 Dátum: 2018. Június 22. 17:59:13 »
Jim erősen kezdi próbára tenni a türelmemet. Tudom milyen, ismerem. De ha sokat játssza az eszét, még a végén hagyom Ian-t játszani kicsit. Tudom, hogy addig igazán hű hozzám, míg érdekében áll és míg azt hiszi van esélye nálam, de néha annyira rámenős, tud lenni. Az ilyen pasik sosem jöttek be. Tenyérbe mászó …, de nem is azért tartom. Az erősen kétértelmű megjegyzését szemrebbenés nélkül engedem el a fülem mellett. Ian viszont kevésbé nyugodtan reagálta le.

/Angol/ Nos azt mindenképpen hogy Nő a megbízód. – már csak azért is! – És hogy tehetős és van hatalma. Természetesen a kilétét nem kell, csak hogy van. Ennyi elég egyenlőre.

Magamba mosolyogva, remélem Ian is értékeli a dolgot.

/Angol/ Jó éjt Jim! – a visszakérdezésre. Tudom mire ment volna ki a játék, de ez nálam nem jön be.

Másnap Alfred a dicséretem inkább elüti talán egy viccnek szánt megjegyzéssel, vagy nem, de megjegyzi hogy jövő héten fogja az emberi álcámhoz a színem kicsit felfrissíteni. Ez a kellemetlen, de hasznos dolog a hallhatatlansággal jár, ha a vámpír az emberek között akar élni. Persze ezt álmomban így nem szokott zavarni a dolog, csak mikor éjjel felkelek mindig megállapítom, hogy megint meseszép vagyok. Néha felötlött bennem hogy vajon tényleg csak a kötelességtudat miatt csinálja, mert kell, vagy van benne némi perverzió is… Ezen gondolaton elmosolyodom halványan.

/Angol/ Alfred maga a legjobb. De most komolyan meg akartam dicsérni – mosolygom rá kedvesen.

Az asztalnál Ian megmutatja nekem újfent hogy van humora. Csípem a vicceit. Halkan felkacagok  a megjegyzésére.

/Angol/ Ez jó volt, ezt még nem hallottam. – kuncogok még egy picit – Hidd el, néha én is így érzek, de hát hasznos… De megígérem neked, hogy ha már nem lesz az, vagy tényleg rossz fát tesz a tűzre, akkor minden eddigiért is beolvashatsz neki.

Majd várom a telefont felvegyék. Nem sieti el, de ez ma nem zavar még. Majd végre felveszi. Valami szórakozóhelyen lehet. Tortugát kezdi emlegetni, amire ha lenne vérnyomásom, most hirtelen nagyon magasra szökött volna. Volt már nézeteltérésünk abból, hogy engedély nélkül hazsnálta a magángépem. Ha jól emlékszem az volt az utolsó, hogy enyhe büntetéssel megúszta. De gyorsan eszébe juthatott ez neki is, mert javítja magát és pontosít a san diegoi-ra. Megúszta. Ezért már valami nagyobb dolog tört volna el mint az orra vagy egy ujja.

Szóval talán hasznos infohoz jutott. Persze hadovál itt shopingról meg ilyenek, de okos hiszen ez telefon, amit lehallgathatnak. Tehát valakihez kerültek a fegyvereim és már el is adná őket. Kíváncsi vagyok tudja-e az illető kinek a dolgaival seftel.

Jim utasításokat vár. Ianre nézek, hiszen ő a biztonsági szakértő.

/Angol/ Szép munka. – kell a dicséret az egójának – Szerinted ma este fogadnának téged? Elmennénk mi is, ha nem gond. Látni akarom ki lopott meg. Ki volt ennyire bátor. Ian vezeti majd a csapatot ha nem csak tárgyalás lenne. De előre leszögezném Jim, hogy Nem szeretném visszavásárolni,ami az enyém. Tehát  visszakapni szeretném, és aki meglopott azzal egy életre megértetni hogy rossz emberrel kezdett ki akár direkt, akár véletlen. Hozz össze egy találkozót!

Ianre nézek, hogy taktikai szempontból mi a véleménye. Tudom, hogy az lesz az első hogy én maradjak szépen itt a popsimon.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Framed in blood - Kyra Játéktere
« Válasz #14 Dátum: 2018. Június 25. 18:19:07 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: éjfél
Esemény: a cím

Hogy átmenetileg letöröld azt az önelégült mosolyt Jim arcáról, tudatod vele, hogy mit is kéne tudnia az utcának a Főnökéről, azaz Rólad! Egy pillanatnyi értetlenséget vélsz felfedezni Jim tekintetében, amíg zavartan pislant egyet. De aztán láthatólag túlteszi magát a nehézségen, mert újra felragyog az a csibészes mosolya.
/Angol/ Értettem. Nemsokára az utca egy nőről fog suttogni - ígéri - Az pedig, hogy tehetős vagy és van hatalmad, az természetesen evidens. Hiszen én csak a legjobbaknak dolgoznék, és ezt tudják is rólam - Hízeleg neked és persze magának is. De ez sem volt elég, hogy megpuhítson - és hogy akaratlan igéretet tegyél neki.

Alfred rutinosan végzi a festésedet is, akárcsak a többi rá bízott feladatot. Hogy ebben mennyi örömet lelhet azt nem tudod - csak azt, hogy eddig nem lehetett rá panaszod. Bár az tény, hogy egy élettelen test kifestése nem tartozik a "normális" elfoglaltságok közé az átlagos emberek körében. Ennek ellenére Alfred zokszó nélkül szokott veled "babázni" - szóval feltehetőleg nem bánja. Mert bár nem látszik rajta, de ügyes keze van, és van egy kozmetikusi alapképzése is - amit csak a te kedvedért tanult meg. Így ő végzi nappal a manikűrt, pedikűrt, és készíti el a sminkeket számodra, ha ébredés után nem akarsz időt veszíteni vele.
Alfred a dicséretre picit meghajtja a fejét

/Angol/ Köszönöm, Miss Stone! Jól esik, hogy méltányolja az igyekezetemet! - válaszolja.

Ian az asztalnál hálásan elvigyorodik, amikor látja, hogy jól fogadtad a viccét.

/Angol/ Remélem nem jön el az az idő, de ha mégis, akkor szavadon foglak! - válaszolja. Úgy érzed, hogy nem lennél Jim helyében ha valóban megharagudnál rá, és Iant bíznád meg a neheztelésed tolmácsolásával.
Jim a telefonban is hozza a formáját. Magabiztos, nagy arcú, de pontosan érzi, hogy hol a türelmed határa, és hogy mit akarsz tőle hallani. Ennek ellenére szóban folyton próbálgatja a korlátait - hátha egy gyengébb pillanatodban engedsz neki. De ez annak is köszönhető, hogy nem tudja pontosan, kinek is dolgozik. De ha egyszer megtudja, az talán belefolytja majd a szót... Ian természetesen nincs elájulva Jim teljesítményétől, ez látszik rajta amikor rá pillantasz. A kérdésedre Jim magabiztosan válaszol

/Angol/ A városban mindössze egy helyen szoktak csak elutasítani - kacag fel, s nem is kérdéses, hogy rád gondolt - Rendben van, akkor stílusosan éjfélre lefixálok neked egy találkozót! - ígéri és bontja vonalat. Ian közben ingatja a fejét.
/Angol/ Őszinte vagy diplomatikus választ vársz? - teszi fel a költői kérdést - Nos, mint mindig, azt javaslom, hogy hagyd ezt rám és a srácokra - dől hátra a székben, mert tudja hogy nem ússza meg ennyivel. Aztán amikor kitartasz az elhatározásod mellett, megvonja a vállát.
/Angol/ Most sem leptél meg - sóhajt fel, és feláll a székről - Összeszedem a srácokat, ha már nem tudlak meggyőzni arról, hogy maradj itthon! Egy óra múlva indulunk! - tudatja veled.

Tíz percen belül Jim küld egy üzenetet neked:
A találkozó éjfélre leszervezve. A Te Jimed
Egy óra múlva három autóval elindultok a megadott cím felé. Az utat eseménytelenül és húsz perc alatt teszitek meg. Leparkoltok a többi kocsi közé a ház mellett, kiszállnak az embereid, hogy biztosítsák a terepet. Jim is befut - leparkol mögétek, és energikusan kiszáll a kocsiból, majd ráérősen a félhomályos kapuhoz sétál. Két embered a kapunál ácsorog, kettő az üres utcát figyeli ahol csak a lámpák alkotta hűvös fénytócsák törik meg a sötétséget. A többiek pedig Jim háta mögött sorakoznak, amíg Jim feltelefonál, és kinyitják nekik a kaput. Ian ekkor száll ki a kocsiból, és engedi meg neked is, hogy te is kiszállj.
Csendes, nyugodt környék, a távolabbi főúton időnkét egy-egy autó halad el. A lakások egyikéből-másikából szűrődik ki az ablakon át a tévé vibrálása, míg a többség már sötéten mered az utcára - ahol már lefeküdtek aludni. A kapu fele tartasz Iannal az oldaladon, amikor kicsit odébb a fejetek fölül üvegcsörömpölés hallatszik, majd üvegzuhataggal együtt két, összekapaszkodó test zuhan ki az egyik fenti emeleti ablakból. Mozdulni alig van idő - Ian ránt mindössze a kocsitok mögé, hogy még lásd, ahogy két kocsival előrébb becsapódik a páros egy parkoló zöld szedán tetejére, aminek kirobbannak az üvegei a becsapódás erejétől, és a riasztója panaszosan elkezdi felverni a környéket. A két alakot eléggé megviselte a becsapódás - az alsó ernyedten fekszik, a felül lévő még fájdalmasan nyögdécsel. Igaz, nem sokáig, mert fentről az ablakon át utánuk dobnak még egy üvegasztalt, ami megpecsételi a sebesült sorsát, és még innen is érzed a szétfröccsenő vitae semmivel össze nem keverhető illatát. Egy biztos - nem a te embereid azok, mert ők még csak most léptek be a házba. Ketten, akik a kapu előtt állva biztosítanák a helyet, a kapualjba húzódtak, és onnan fegyverrel a kézben lesnek kifelé, hogy mi is történik. Ian közben próbálja lenyomni a fejedet, hogy ne kukucskálj, és az ő kezében is ott sötétlik már egy pisztoly. Közben hallod, hogy Ian fülesén át Jim ideges hangja szűrődik ki

/Angol/ Valaki beelőzött minket!
Ian erre halkan annyit válaszol
/Angol/ Ezek szerint már kevesebben vannak! Van pár percünk, hogy összeszedjetek valakit, aki beszélni fog! Siessetek! - sürgeti meg a többieket, mert pontosan tudja - ez az egy esélyetek van, ha információra akartok szert tenni még a rendőrség kiérkezése előtt. Közben egy-két helyen villany gyúl, ahogy az autó riasztója vijjogni kezdett, és van olyan hely, ahol csak kiüvölt valaki az éjszakába
/Angol/ Lopd már el!
Jelenleg még a szomszédság nagy részében nem tudatosult, hogy komolyabb események zajlanak, mint egy kocsi riasztójának megszólalása.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"