Szerző Téma: Az Adatbázis - Holonet  (Megtekintve 454 alkalommal)

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Az Adatbázis - Holonet
« Dátum: 2017. November 20. 17:55:06 »
Az Ismeretlen Bazis felepitese


1. Peak
2. Hangar Bay
3. Command Center
4. Living Quarters
5. General Store
6. Laboratory
7. Fusion Generator


1. "A Kilátó"

A további szintek sem engednek messzebb, mint a korábbiak, eltekintve a legfelsőtől, ami bizony nem folyosókkal vagy elágazásokkal tarkított, hanem egy hatalmas csúcs, olyasféle, ami felfelé gomolygó füstöt képes eregetni. Hatalmas körgyűrűt látsz, ami körülöleli a kürtőt, melynek mélysége talán még meg is szédít! Az egész olyan ügyesen van kialakítva, hogy te is csak azért látod, mert pont arra léptél ki. Ellenkező esetben egyszerűen beleolvad a különböző alakzatokba. Érzed a hőt, de könnyedén elviselhető és mivel nem látsz semmi veszélyre figyelmeztetőt, talán még a levegő sem mérgező… egy ideig.


2. "A Rozsdatemető"


3. "VIP szoba és Holomozi"

A következő percek (?) végül végetérnek, a lift megáll, az ajtó egy rövid gondolkodás után feltárul, hogy egy meglepően tiszta folyosót pillants meg. Sőt, ami azt illeti valami apró – talán takarító-droid dolgozik serényen, hogy ez így is maradjon. A rövid folyosó alapvetően csalóka volt, mert elég hosszú – jó pár méter – és mikor mindketten beléptetek, akkor előbb mögöttetek záródott be az ajtó, majd valami élénk-kék, szinte fehéres sugár pásztázott végig rajtad, hogy aztán kialudjon, és végül tovább mehess a nyíló ajtón át egy elágazáshoz.

Itt három felé lehet menni, ebből jobbra és balra ugyanazon feliratot látod, míg szemben valamivel cikornyásabbat, ami felé a Lady amúgy is húz! Rövid idő múlva már odabent vagytok, ahol minden katonás rendben van, de egyúttal olyan kényelem jellemzi, ami luxuslakosztályokéval vetekszik. Úgy tűnik, hogy ez nem csak a Bázisparancsnok szállása lehetett vagy ez eleve nem is az, hanem magas rangú vendégeknek van fenntartva.

A második meglepetés a tisztaságon túl az, hogy hangulatvilágítás mellett mintha valami fura illatot is éreznél, de mielőtt fel tudnád idézni, hogy hol találkoztál vele, már a zuhanyzóban engedik rád a forró vizet! Igen, vizet és nem szónikus hullámot – ami újabb meglepetés lehet, akárcsak a Lady arca, ami örömteli – annak ellenére, hogy épp teljesen elázik! De érzed, hogy ez is kevés, hogy elfelejtesse veled a Bacta keserű ízét, amire talán enyhe gyógyír lehet ŐKarmosságának nyelve…

S amikor már nem csak a Lady a figyelmed középpontja, akkor felfedeztél gy hatalmas termet, mely négy nagy részre osztható. Azonban mielőtt ezt végigjárnád, meg kell csodálnod egy hatalmas holo-projektort ami a helyiség közepét uralja. Ez aztán tökéletes arra, hogy valami izgalmast nézzetek akármilyen részletességgel, de most épp nem üzemel.

Ahogyan a négy részen található konzolok sem, de az még mind semmi, hiszen azt sem tudjátok melyik egység mire lehet jó. Ez megint Zirni asztala, illetve persze lehet szabadon nyomkodni, hogy történik e valami. A legtöbb dolog úgy véled, hogy alapállapotban van, de láthatóan a komolyabb játszadozáshoz, több energia kellene…

4. A Háremtermek

Az ajtószárnyak éppen csak félresiklanak és már húznak is, mintha sosem akarnának elengedni! Pillanatok siettek át a folyosókon, hogy elérjétek a célotokat, ahol szintén nincs túl sok időd körülnézni. Azért még befelé menet láttál egy zárat szétszedve – valószínűleg betörtek ide.

A helyiség is meglehetősen tiszta és biztos vagy benne, hogy nem több ezer évesek a bútorok és az eszközök sem! Ami azt illeti, egyre inkább az lehet a gyanúd, hogy a Bázis állapotáért, az a bizonyos karantén lehet a felelős, ami nem teljesen ment végbe. Illetve azok az emberek vagy lények, akik miatt arra szükség lett volna.

A folyosón most már nem magányosan, de legalább négy testvérként együttműködő kis takarító-droidokat találj. Ezek képtelenek a beszédre, a programozásuk is igen egyszerű lehet. Mindenesetre máris elkezdték a feladatukat és ennek itt-ott a nyomát is látni. A kérdés már csak az, vajon a karbantartó droidok hol lehetnek?

Most, hogy több időd van, már látod, hogy a folyosó kialakítása nem teljes és úgy véled szándékosan, de látni a barlang falát, melyek igen egyedi hangulatot kölcsönöznek a Bázis számára. Sőt, a „falak” – most, hogy fény is éri őket – szórják azt, illetve horizontálisan csíkosnak tűnnek, mintha rétegekből állna vagy valami művészetet csodálhatnál épp. A világítás kellemes erősséggel ragyog és rá kell döbbenj arra, hogy az egyetlen mesterséges dolog a fényen túl, az a padló. Igaz akadnak ajtók is, de érthető módon a kevesebb fém, kisebb lelepleződéssel jár…

Elérve az elágazáshoz, már látod, hogy az a korábban már látott fura kúszónövény itt is megtalálható, egyfajta vészvilágításként működhet(ett), de szüksége van egy hozzáértő kéz érintésére, hogy merre és milyen sűrűséggel növekedjen. Sőt, ha jól megfigyeled, akkor mintha valami mintázatot rajzolnak ki, de ebben végül nem vagy biztos, talán hagyod is későbbre az efféle izgalmakat. A jobb és baloldali irányban egy a harmadikkal megegyező hosszúságú folyosót látsz, így a szimmetriáról alkotott elképzelésed csak még inkább megerősítést nyer.

Előbb egy irányt, a bal oldalt választod és elindulsz arra, ahol zárt ajtók fogadnak és mikor belépnél a hozzáférésedet megtagadják. Kis ingerlően idegesítő sípolás és egy rideg, szinte katonai női hang osztja meg veled, hogy a belépésed megtagadva. Legalábbis ilyesmit mondhat, mert ugye nem érted a nyelvet, amivel itt találkoztál legyen az írott vagy beszélt. A Lady csak kíváncsian nézi a próbálkozásodat, mint akit érdekelt valami, de picit csalódottnak látszik

Úgy tűnik, hogy minden apró felfedezés amit tettetek arra mutat, hogy bár a Bázis maga már eonok óta itt lehet, az elhagyatottság ellenben nem annyira régi. Illetve ez nem teljesen igaz, vannak részek amik megfelelően karbantartva és adott esetben még elég jól tisztítva is vannak. Ilyen ez az emelet és a Parancsnoki szoba, illetve a Lift is elég jól átvészelte az elmúlt időszakot. Most, hogy a karantén azonban még több részen él, nem lesz könnyű dolgotok bármiről is legyen szó…

Rögtön kiválasztottad a szinten található egyik oldalfolyosót, amely talán rögtön valami izgalmashoz vezet, de mi tagadás nem adja meg az örömet amit reméltél vagy éppen egyenesen vártál tőle. Nem úgy az elágazásban található ivókút, mely tökéletes mása a lentebb lévőnek, sőt úgy tűnik, hogy pontosan ugyanott lett kialakítva.

Egy energiagenerátor piszkálással később:

No igen, ahogy végiggondolod a helyzetedet, rá kell döbbenj, hogy ennél sokkal, de még annál rosszabb is lehetne! Ehhez képest fedél van a fejed felett, a korábbi veszélyek nagy része elmúlt és igen üdítő társaság részese lehetsz. Akad itt ugyan valami vulkán meg ki tudja mi mindent rejt még a meg nem ismert terület, de azért az étel hiányán túl, lássuk be, hogy igen csak kedvedre való ez a hely és a -zet is! Azt ugye már tudod, hogy akadnak takarító-droidok, akik ha mindenhova nem tudtak eljutni – és ha el fognak jutni akkor lesz munkájuk rendesen, de valószínűleg a szerviz és karbantartó egységek is ott kellenek legyenek valahol…

A balról-jobbra történő kutakodás azonban igen eredménytelen, hiszen még a levegőt is örömmel fogadó helyiségekre a tizenkettő egy tucat a megfelelő kifejezés. Ki tudja mióta lehetett a karantén aktiválva, de az biztos, hogy a légmentesség mindennek elejét vette, ami a romlás-pusztulás jeleit mutathatná.  Szinte mindenhol ez a jellemző, kivéve ott, ahol valamiért az ajtók nem tudtak bezárulni. Itt azonban nem ez a helyzet és a belső tér szinte a nem rég elkészült helyiségek erejével hat. A berendezés spártai és mindenhol ugyanaz. Az ágy, az íróasztal és fotel, a szekrények, melyek üresen várnak…

Mindannyian kutattok, de eredmény nem sok, annyi se lesz. Találtok néhány még fóliában lévő egyenruhát és bakancsot, illetve ágyneműt és persze egy-egy zuhanykabin is akad, ahogyan rengeteg hely, hogy mindenki saját ízlése szerint rendezhesse be az életterét a továbbiakban. Szóval, akad itt kérem hely bőven, csak épp nincs itt rajttok kívül senki, aki kitöltené. Közben az is felbukkan gondolatként, hogy ha találnál is dokumentumot, ugyanazon a macskakaparásos írást tartalmazná, amit bármi más itt és mint ilyen teljesen érthetetlen.


5. "A Ketyerék-bigyók és bizbaszok"

Miután sikerült a Lifttel lejutni és nem kevés vizet vételezni – ami azt illeti járt is némi köhögéssel – észreveszed, hogy nem minden szinten működik a vizesblokk ilyen jól, mint például ezen. Ami azt illeti illemhelyek is pontosan ugyanott vannak ahol korábban láttátok őket a többi szinten: elrejtve a két oldalfolyosó és az ajtók sarkában. Igaz, ez az egész zárva volt és most is egy ajtó makacsul nem akarja megadni magát. Ez az ajtó bizony elég erős, hogy kibírjon bármilyen kézifegyvert és talán még robbanást is!

A biokert, a farm, hogy egészen pontos legyél, igen nagy! Ez több tucat emberre lett tervezve és eltekintve attól, hogy egy ideje el van hanyagolva, bizony úgy tűnik, hogy hosszú időre elegendő táplálékforrást képes biztosítani, ha valaki megfelelően gondoskodik róla. Most azért ahogy beljebb lépsz, rá kell jöjj, mindenki, hogy erre bizony egy alapos gondoskodás már nagyon ráfér.

Minél beljebb mész, annál rosszabb az állapota. Úgy tűnik, hogy valami eszi a növényeket, még pedig már jó ideje. Találni még olyat, ami első és második vagy többed-látásra is fogyasztható, de ilyen ütemben a több év reménye, gyakorlatilag elveszett. Viszont talán nincs minden veszve, mindössze a megfelelő ellenlépésekre van szükség. Szóval nincs minden veszve, de nem lesz könnyű az biztos. Mikor körülnézel, hogy a Lady-t keresd, hallod a hangját, elég hangos ami azt illeti, odaátról, a „hús részlegről” jön. Nem tetszik neki amit talált.

De mielőtt minderre sor került volna, nyomozni kezdesz az étel, a zöld finomságok rablója után. Először azt veszed észre, hogy ez bizony nem fogak okozta, vagy ha igen, akkor sosem láttál ilyet. A második az, ahogy közelebbről szemügyre veszed a növénykéket – amik számosak és sokfélék – elszíneződés és foltosság jellemzi őket. Akadnak tiszták és büszkék, de a legtöbbjük vagy fertőzött (és talán menthető), de jó részük elveszett, és már csak gyomlálás segíthet rajta. Ami azt illeti senki nem mondta, hogy botanikát kéne tanulnod ahhoz, hogy szerencsejátékosként megélj…


6. "Az Orvososdi"

Hatalmas tartályok.
Üvegfalúak.
Láttál már effélét.
Általában 2-1B droidok álltak mellette

A teljes fénytelenség csalóka volt, talán a kürtő – vagy mi lehetett az, amin feljutottatok – a maga szűkebb és sötétebb útján vezetett meg, de idővel – ahogy korábban a barlangban, úgy most is – tökéletesen kirajzolódott. Az egész helyet – akármi is ez – benőtte ez a fluoreszkáló életforma olyannyira, hogy lassan az egész hely újra oly fénnyel ragyog, mintha valaki hangulatvilágítással akart volna kedveskedni nektek.

A helyiség mérete hatalmas, nagyobb, mint egy szoba, talán egy kisebb csarnok vagy raktár lehet. Első pillantásra mintha a helyiség mértani közepén állnátok, köztetek a lyukkal a padlón, amin át bejutottatok. A tartályok elsőre azt sugallják, hogy ők bizony orvosi célokat szolgálnak, sőt, abból is drágább-hatékonyabb: hengeres formában. Ez és még néhány apróság miatt úgy véled nem barlangban vagytok, amely megérzésedre – az idő, mikor a szemeid hozzászoknak a fényviszonyokhoz – bizonyosságot is nyersz.

Nem kizárt, hogy igazad van és ezek valóban azok amiknek látszanak, de mivel nincs mesterséges fény, így valószínűleg energiaellátás sincs ami segítene eligazodni a helyiségben vagy a tartályok között. Egyelőre két furcsa sötétebb foltot látsz a helyiség két átellenes oldalán, mintha ott kevésbé nőtte volna be ez a ragyogó növény(?)tenger.

Minél tovább erőlteted a szemed annál inkább biztos, hogy igazad van. A helyiség valamilyen rendszer alapján készült, amit a természet úgy tűnik visszahódított… már egy ideje. Igen, ez bizony valamilyen civilizáció nyoma, de ahogy minden más arra utal, bizony nem tegnap használhatták utoljára.

Közelebb lépve az eddig csak szóban taglaltak tárgyához rá kell döbbenj, hogy teljesen benőtte mindet ez a fényesen lüktető életforma, ami úgy tűnik kitartóan küzd azért, hogy visszavegyen mindent, amit egykor elvettek tőle. Makacsul fúrja magát mindenhova, de ahogy korábban tapasztaltad nem annyira nehéz rendszabályozni, ha úgy döntenél valahol nem kívánt mennyiségben van jelen.

Egyre inkább él benned a gyanú, hogy ez nem igazán barlang, hogy ez valami más, sokkal több, mint egy természetes képződmény. Ugyanakkor el is bizonytalaníthat az, hogy ennyire visszahódította a természet. Elég lett volna egyetlen repedés, hogy évekkel vagy még több idővel ez az egész így ragyogjon? Vagy tényleg barlang, aminek a padlóját megmunkálták?

Kettőtök légzésén túl csak a beszélgetések hangja rezonál a hatalmas térben. Semmi és senki más nem kelti fel az érdeklődésedet egészen ama bizonyos kellemetlenségig, amely elzárt téged a felszerelésedtől és persze minden mástól, amit odalent hagytál. Tehát körülbelül mindent. Mozgási, súrlódási és még egy-két fajta energia van jelen, ami kettőtöket illet, de a berendezéseket működtetőeket nem találod. Keresel, talán az egész helyet átkutatod, mire rálelsz a konzolokra, amik irányítják.

A konzol elárulja, hogy számodra minden aránylag kényelmesen elérhető, tehát hozzád hasonló humanoidok számára készült, az sem lehetetlen, hogy pont embereknek. Akárkik is készítették, minden olyan rendezetten kaotikusnak tűnik, hogy idő amíg rájössz az utóbbi érzéssel a jelek ajándékoztak meg, az előbbit pedig műszaki ismereteid halovány alapjai sugallják.

Ezek sajnos teljesen és minden kétséget kizáróan halottak. Élettelenek, ahogyan a kijelzők is feketék. Ráleltél tehát mindenre, ami vezérelhetné és szabályozhatná e helyet, de egy alapvető elem hiányzik ahhoz, hogy valamit, úgy egyáltalán bármit megtudhass. Ez nem lenne elég, olyan feliratokat találsz, amiket nem értesz, nem tudsz elolvasni. Számodra akár a Lady is odakaparhatta volna a karmával csak úgy találomra.

A négy henger, amely szinte bizonyosan bakta-tartályok kellett volna legyenek, közelebbről megvizsgálva, már nem annyira biztatóak. Tény, hogy a kialakítás hasonló, hogy könnyedén lehet valami korábbi típus, amennyire ezt te meg tudod ítélni, de az sem kizárt, hogy nem egészen úgy használták, ahogy azt te szeretnéd. E tartályok hatalmasak és… üresek. Eltávolítva a fényfűzért – ami szinte azonnal veszít fényerejéből – nem találsz semmit, de még annyit sem. Nem kevés munka volt, de a négy tartályból egyet teljesen megtisztítottál. Sötét folt lett a ragyogásban, mint egy fekete fényű világítótorony, esetleg egy aláírás: itt jártam.

Kihalt az egész helyiség, nehéz elképzelni, hogy bármi igazán veszélyes akarjon becserkészni titeket. Azonban nem lehetetlen, így az Univerzum végtelenségében ki tudja itt és most éppen milyen formában jelenhet meg egy olyan veszély, aminek esetleg pikkelye, bundája vagy valami más rejti el, hogy fogak, csápok vagy rágók akarjanak belétek marni legalább egy kóstoló erejéig. Nem lehetetlen, hogy lúdbőrözöl vagy hideg szalad végig a hátadon e gondolatokra. Nem történik semmi.

Tovább kutakodva a lumineszcens ragyogásban idővel szinte majd mindenre fény derül. Előrébb ugyan nem nagyon jutsz a probléma megoldásával, de legalább néhány eszközre ráleltél, ami segíthet e különös és furcsa helyen szorult helyzetben. A hosszas kutatás annyira elvonta a figyelmedet, a fura jelek, szimbólumok vagy mifenék tanulmányozás annyira lekötött, hogy a társad szinte melletted elhangzó szavaira összerezzenve reagálsz. Ez némi kuncogást csal ki a másikból, belőled pedig lehet kellemes borzongást

Tartályok vizsgálatát követően – amit már egyedül tettél – a padlót bambulod. A padlón az egyetlen hely ahol nincsenek ezek a növények (?), a bezáródott ajtó és nagyon szűk környezete. Alaposan le kell hajolnod vagy térdre ereszkednek esetleg négykézlábalnod mire megtalálod azt, amit kerestél. Mind a négy tartálytól sínek vezetnek – köztük folyadékelvezető „csatorna” – a padlón található ajtó felé, melynek pont akkora mérete van, hogy a tartály tartalma kényelmesen aláhulljon…

Akárhogyan is nézegeted az ajtót, nem tudod kitalálni hogyan nyithatnád ki vagy mi más mód szerezhetnéd vissza elzárt felszerelésedet és fegyvereidet. Ez a zsilipszerűség bizony hermetikusan zár és nincs semmi, amivel csak úgy feszegetni vagy babrálni lehetne, de még csak egy konzolt sem találtál – persze lehet, hogy igen – amivel irányíthatnád. Mindazonáltal energia nélkül még akkor sem lehetne működésre bírni, ha egy nagy piros gomb „Nyomj meg!” lenne közvetlen mellette.

A további kutatás alatt semmi olyat nem lelsz, amit eddig ne fedeztél volna fel…

 
7. "Zirni játszótere"

Ez a zsiliprendszer sem különbözött azoktól amiket eddig megismertél, így végül meglepően könnyedén veszed-veszitek az akadályt, hogy bejutassatok a… hatalmas energiafejlesztő berendezések termébe. Igazából ez már nem terem és nem is csarnok, ez valami hatalmas méretű helyiség, ami két oszlopszerű szerkezetnek ad otthont. A méretek és távolságok pontosan emiatt nem kicsik, de cserébe elég nagyok, így könnyedén kaphatod azon magad, hogy ámulsz és bámulsz és nézelődsz, mint egy eltévedt turista.

A kis nyakravalód is izgatottan nézelődik, egyszer-kétszer majdnem le is csúszik, mert annyira a másik irányba leselkedne, oly kíváncsi valamire abban az irányban, hogy néha szinte már teljesen elfoglalja előled a védőöltözet kilátását. Úgy tűnik, sőt, biztos vagy benne tehát, hogy nem te vagy az egyetlen akit mindez lenyűgöz és magával ragad, hanem a Lady kölyke is szinte – viola-színben – magán kívül van – feltehetőleg – az izgalomtól.

Számtalan lehetőséget magában rejtő látvány magnetikus mivoltját leküzdve egy hosszabb, több percig is eltartó séta vár, hogy egyáltalán félútig eljuss, ahol a jobb oldali generátor/reaktor vagy mifene ez vár rád. Az egész tested enyhén reszket – vibrál – minél közelebb érsz, ami azt jelenti, hogy bizonyos dolgok nem működnek, sőt, az egész mintha csak alapjáraton-bemelegedés fázisában lenne. Nem történik semmi, ami aggodalomra adna okot, így teljesen közel léptek, ahol számtalan felfedezést tesztek.

Rögtön az egyik, hogy meglehetősen jó állapotban van az egész és leszámítva a feliratok továbbra is teljesen érhetetlen kavalkádját a sok piros visszajelzésen túl, még akad néhány kar és egy billentyűzet is ami segítségetekre lehet. Igazából a gond most ott lehet, hogy ketten vagytok egy csehóban, ahol csak te férsz hozzá az italokhoz, de nem tudod, hogy melyik jelöletlen üvegben mi van, illetve a macskakaparások mit is jelentenek pontosan.

A másik oldalon lévő – újabb hosszú séta után – sem tér el ikertestvérétől és ott sem lettél okosabb, kivéve, ha valami csoda folytán ez idő alatt nem fejtetted meg a nyelvet… mivel Zirni tippje most elég szótlan, így a lehetőség előtted áll, hogy nyomogass, rángass és esetleg kapcsolgass kedvedre. Mikor már épp azon tanakodnál mit tegyél, a sok kutatás annyira eredményre vezet, hogy felfedezed, hogy Zirni eleddig nyugodt fürkészése most egy mancsmutogatás keretében segédkezne.

Úgy tűnik, hogy az előzőnél vagy nem értette még vagy annyira lekötötte a felfedezés, hogy nem tűnt fel neki – esetleg elsiklott felette, de most határozottan mutat egy nagyobb kar felé, ami alsó és felső állás közül az előzőben van. Szép nagy fekete és ergonomikus kar csak arra vár, hogy engedelmesen feltold a másik állásba, de nem vennél rá mérget, hogy a művelet ennyivel véget is ért. Már most látod és érzed, hogy az újraindítás nem lesz egyszerű művelet…

A mérete monumentális. A hatásfoka maximális. A kivitelezése fenomális… a működése katasztrofális. Hihetetlenül lenyűgöz, minden lépésnél úgy érzed magad, mintha… leírhatatlanul. Az egész olyan hihetetlen és szinte felfoghatatlan, hogy amikor érzed a kölyök szorít a maga kis erejével amikor a korábban már izgatottan megkalimpált kart nézed és valószínűleg nyomni próbál, de hát ennél a csöpp kis kölyöknél ez elég erőtlennek hat.

S bár mindent megjegyzett, amit magyaráztál neki, sokkal inkább érdekli, hogy azt tedd amit szeretne, semmint azon vesztegessen időt, ami – számára – egyértelmű. Míg te azzal voltál elfoglalva, hogy a tervezőasztaltól az építőrobotokon át az első tesztindításig eljutottál, addig a kis izgatott szőrmók még a karodba is megpróbált bemászni, hogy mozgásra, tettre bírjon. Végül feladta és azt tette amit mondtál, úgy próbált irányítani.

Ez a jelen, feltolod a kart két kézzel – mert egy bizony kevésnek tűnt – és még így is alaposan megizzadsz, mire sikerül. Ezt holnap lehet, hogy érezni fogod. A tetted azonban megfelelő ellenhatással bír, egy eddig pirosan világító visszajelző most villogni kezd, majd hallani véled, ahogy az egész dolog egyre mélyebben dübörög, ahogy készül az alapfokozatba való lépésre. Zirni is elég izgatott, láthatóan ő jobban remeg, mint indokolt lenne, de aztán egy csalódott nyimm szalad ki, amikor az egész visszaáll.

Még a villódzás is.

Nem adja fel, tanakodni látszik, hogy mitévőnek kéne lenni. Igaz, hogy elindult a hatalmas, szinte már elképzelhetetlen energiák teremtésére tervezett eszköz, de sajnos az önfenntartó léptéknél többre egyenlőre nem sikerült rábírni. Úgy véled, hogy ezért volt annyira csalódott a kis Szőrmók, aki most nyújtott karral mutogat merre nézz, hogy alaposan belásson mindent. Nem sieti el, hosszasan vezényel, az egész helyet alaposan körüljárjátok és fel-alá bambulsz – talán már szédülsz is…

Szerencsére a zuhanás veszélye nem fenyeget.

A körséta után úgy tűnik, hogy ismételni fogtok, de azért mi tagadás kezdesz fáradni, éhezni és szomjazni. Az egészben a legszebb talán a másfajta inger kezdődő suttogása lehet. Eközben Zirni akármit is kutatott, úgy tűnik, hogy megtalálta. Ki tudja mennyi idő telt – órák, az biztos – de megfejtette a problémát! Sematikusan kellett megoldania, hiszen a nyelvi akadályok számára is látható problémát jelentettek a korábbi műveletek alatt.

S most történt valami!

Érkeznek a nyújtott karú mutogatások, amiket olykor hadonászással tarkított, hogy aztán nyomjon vagy húzzon esetleg összeszorított manccsal intsen. A lényeg az, hogy körülbelül a harmadánál – vagy korábban – elveszted a fonalat, de igazság szerint az első kar tolás után valamilyen aktiváló gombot nyomtál – mert egy sor különböző színű lámpa felgyulladt - és aztán kart húztál lefelé – amitől megint villogni kezdett egy sor addig fehéren izzó, majd megnyomtál néhány újabb sor gombot – látható hatás nélkül, végül lekapcsoltál valamit – ami némi zajjal járt és…

A dolog működött!

Az alap rendszerek elkezdtek sorra bekapcsolni és a korábbi kísérteties félhomályt most megfelelő helyzet és jelzőfények váltják fel, nem beszélve a látást segítőekről. S ekkor… ekkor látod meg igazán, hogy milyen emberfeletti erőfeszítésre is lehetett szükség, hogy mindezt valaki véghez vigye. Aztán hirtelen szikrák kezdenek pattogni, több olyan hang üti meg a füled, ami elég vészjóslóan hat, hogy még több szikra után egy sor heves mutogatás és egyéb mozdulatot követően, a rendszer stabilnak mondható.

A számhoz nem kell fordító program: 5%

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Az Adatbázis - Holonet
« Válasz #1 Dátum: 2019. Május 01. 16:00:14 »
Idegen urhajoProduction Information

Manufacturer: Core Galaxy Systems
Model: Dynamic-class freighter
Class: Light freighter

Length: 24 meters
Width: Roughly 22.5 meters
Maximum speed (atmosphere): 1,100 km/h
Hyperdrive rating: Class 1

Minimum crew: 1 pilot
Passengers: 8
Cargo capacity: 40 tons
Consumables: 2 months