Szerző Téma: Second Skin - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 3273 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #30 Dátum: 2015. Augusztus 25. 19:19:13 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Otthon
Időpont: Nyár, hét közben, erősen délután
Esemény: telefonálás

A reggel kihagyott lehetőség egész délelőtt nem hagy nyugodni. A találkozást újra és újra végiggondolva majd minden esetben ugyanarra az – elméleti – végkifejletre jutsz. Azzal győzködöd magad, hogy helyesen döntöttél – és ki tudja – a felvillantott lehetőség, melytől beindult a fantáziád – egyáltalán valós volt-e? Talán csak meglebegtette a megszerezhető trófea lehetőségét, hogy aztán ha már megszerezte a sztorit, jól pofára ejtsen? Akárhogy is, ezen már kár rágódni – hoztál egy döntést, ragaszkodtál az elveidhez – a többi pedig nem számít.

A kocsiban ülve felhívod a takarító céget. Egy megnyugtató, lágyan együtt érző női alt veszi fel a telefont. Túl sokat nem kell beszélned, megteszi helyetted. Elöljáróban biztosít arról, hogy gyorsan és diszkréten dolgoznak – hat óra alatt vállalják, hogy a lakást olyan állapotba hozzák, mintha semmi nem történt volna egy tavaszi nagytakarításon kívül. Ha kell, újra is festenek, retusálnak – ám törött csempe esetén szükségük lesz a féltetett tartalék csempékre.
Ezek után megérdeklődi a címet, hogy várja-e őket valaki, illetve, hogy ha nem, ki tudod-e távolról kapcsolni a riasztót? Amikor megtudja, hogy a teraszt és a teraszajtót kell letakarítani, a válasz annyi, hogy akkor így sokkal egyszerűbb a dolog, és ne aggódjál, még a mai nap kimennek, és mindent elintéznek. Ezek után még tájékoztat, hogy a szolgáltatás után két hétig lehet kifogást emelni az elvégzett munka minőségét illetőleg – azaz ha két hétig nem találsz kivetni valót a takarítás színvonalában, elfogadottnak veszik a munkát, és csak utána számláznak az általad megadott címre/névre.
A telefon után az egyik autópálya melletti pihenőbe állsz be, hogy elköltsed a kissé kései reggelidet. A választék nem üti meg egy komolyabb étterem színvonalát, de a kávéjuk erős, a kenyér friss, és a ham and eggsükre nem lehet panaszod – emberes adagot kaptál a pénzedért. A pincérnő hálás mosollyal köszönte meg a borravalót, és jó utat kívánt neked.


Barnes az üzenetedre csak annyit válaszolt
-Megkaptam

Otthon a füzetedet lapozgatva egy néven akad meg a szemed: Dunszton. Azt tudod, hogy nem ez a rendes neve, hanem Beinvenido Trigueros vagy mi a franc. A srác harminc lehet, és egész jó érzékkel bukkan pletykákra, amik jól jövedelmeznek, de a lesifotó készítésben nem jeleskedik. A becenevét arról kapta, hogy a hóna alatt mindig hord egy ötliteres befőttes üveget, amiben a konyhapénzét tartja tízesekben és húszasokban. Nem tűnik teljesen százasnak, de ez inkább hosszabb beszélgetések közben zavaró. Talán ez lehet az erőssége – előtte sokkal szabadabban folytatják a dumálást, mert nem veszik komolyan. Némi tipródás után felhívod, és „szerencsédre” fel is veszi.
-Szia! Várj egy picit, lehalkítom a tévét! - szól bele indulásnak
-Ma miről akarsz többet tudni? - kérdezi, hiszen egyéb okból nem szoktad hívogatni. Amint kifejted, hogy a Diamond ásványvízről, tömör választ kapsz
-Nagyon finom behűtve!  :D A mama is azt issza!
Gyorsan korrigálsz, és a céget említed meg. Szinte látod magad előtt, ahogy bólogat.
-Ők gyártják az ásványvizet. Nem tudtad? ::) - csodálkozik rád
Aztán csak leesik neki

-Vagy menjek oda, és beszélgessek az emberekkel? Azt nagyon tudok! Van valami, amit tudni akarsz, vagy minden érdekel? - kérdezi. Meghallgatja a választ, és utána ég mondana valamit, de a háttérből ajtócsengő hangja szűrődik be.
-Le kell tennem, megjött Jill, a kurva néni! - teszi le a telefont. Az biztos, hogy kissé idegőrlő a pasas, de már pár ezret hozott neked a konyhára. A telefonálás után már sejted - Dunszt még egy ideig nem megy sehova, legfeljebb holnap. Már csak az a kérdés, hogy te is csak holnap látogatod meg a Diamond cég egyik telephelyét, vagy sötétben is megnézed az éjszakára bezárt raktárakat?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #31 Dátum: 2015. Augusztus 26. 09:52:26 »
Danny kényelembe helyezi magát, mielőtt felhívja Dunsztont, mert nála sose tudni, hogy épp milyen hangulatát kapja el. Ha pedig sokáig tart majd a beszélgetés vagy túlságosan lefárasztaná a fickó, akkor nem árt előre felkészülni.
- Figyu oda kellene menni és szét kellene nézni. Az se baj, ha csinálsz pár képet az érdekesebb részekről. A pókösztönöm azt súgja, hogy van ott pár szaftos sztori, csak meg kell találni. Próbálj meg ráállni az ásványvizeket szállító kocsikra, meg a elosztást irányító arcokra. - magyarázza Danny a feladatot.

- Én is kimegyek a terepre egyébként. Tudod, egyesített hatalmatokból én leszek a Bolygó Kapitánya. - utal egy másik szuperhősre, mert jól tudja, hogy Dunszton imádja az ilyesmit.

- Figyu cimbi, nem leszek hálátlan a fáradozásaidért. Minden fontosabb részletért egy extra ötvenes üti a markodat. Aztán elviheted a mamát valami luxus hidromasszázsos hétvégére, úgy is megérdemli. - zárja le a beszélgetést.

Danny bontja a vonalat, de a fülében ott marad a flúgos utolsó mondata. Jill, a kurva néni. Esze ágában sincs komolyabban belegondolni, hogy ki lehet az a nő és miért kapta ezt a nevet, de a szó hallatán Danny fantáziája ismét beindul és gondolatai Lisára terelődnek. Imádja a csajt és a spontán viselkedését. El is határozza, hogy ír neki egy sms-t.

- Helló csajszi, most jöttem a városba vissza, jó lenne valamikor megenni egy fánkot. D.

Danny sokszor cukkolta már azzal, hogy a fánktól el fog hízni, mint a többi rendőr és nyugdíjas éveire "hájbáj" lesz. Az egész persze csak heccelődés - és a kedélyek felborzolása -, hiszen Lisa modelleket megszégyenítő alkattal volt megáldva. Milyen jó is lesz majd összebújni kicsit és belefeledkezni a világ dolgaiba. De most még dolga van.

Átnézni a felszerelését és a készenléti táska tartalmát. Fényképezőgép, éjszakai kamera, hangrögzítő, két zseblámpa, tartalék elemek és egy jegyzetfüzet tollakkal és a sajtó igazolvány. Mindössze ennyi eszközre van szüksége egy bomba sztori feltárásához. Módszeresen összekészít mindent, majd a kanapéra feküdve kényelembe helyezi magát. Megpróbál pár órát aludni, mert hosszú éjszaka elé néz. Be fog törni az egyik ásványvizes telephelyre.


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #32 Dátum: 2015. Szeptember 07. 20:34:34 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Otthon
Időpont: Nyár, hét közben, éjjel
Esemény: Diamond raktár

Amikor megkéred Dunsztot, hogy álljon rá az ásványvizeket szállító kocsikra, lelkesen helyesel
-Hát az nagyon cool lesz! Mindig is szerettem volna kamionon utazni! Főleg sárgán! Remélem lesz sárga!  ::) Az viszont, hogy a vezető arcára lépjek, szerintem rossz ötlet. Én sem szeretem, ha koszos cipővel lépnek rám. Jill is csak tiszta magassarkúban csinálja – fejti ki bővebben a véleményét a témáról.

-Mér, hatan leszünk? - kérdez vissza fellelkesülve Dunszt, amikor megemlíted a Bolygó Kapitányát.
A pénzügyekre elsőnek hümment, aztán csak megszólal
-Hát, én a 820415A1534-es sorozatszámú ötvenessel is beérném. Az a szerencsepénzem, de még nem sikerült megszereznem – súgja a telefonba -Tudod, az a szám tartalmazza a legfontosabb adatomat! De ez titok! - zárja ő is a témát.

A Lisának küldött SMS-re elsőnek nem érkezik válasz, így nekilátsz leellenőrizni a táska tartalmát.
Puskamikrofon rendben, diktafon rendben, fényképezőgép szintúgy, egyedül az elemeket kellett pótolni – a legutóbbi munkában bőven volt mit fotózni. A fiókból kiveszel egy új csomagot, és a táskába teszed azt is. Mellé pakolod még a többi kötelező tárgyat, és elégedetten számba veszed, hogy minden megvan-e? Úgy tűnik, hogy igen. Ezzel a tudattal végigheversz a kanapén, és kényelmesen elhelyezkedsz. Már majdnem elaludtál, amikor a telefonod felpittyeg – a hangjából hallod, hogy üzeneted érkezett. Lisa válaszolt

-Nem hiszem el, hogy megint csak egy fánkra akarsz meghívni. Hogy lehetsz ilyen sóher? :) - írja, pedig eddig mindössze egyszer ugrottatok be egy kávézóba fánkot enni – és akkor is ő hívott meg rá téged. Minden más esetben ha nem is fényévekkel, de jobb helyekre mentetek. Ám ezt ő is tudja - az emotikon legalábbis erről árulkodik.

Viszonylag jól aludtál – álmodban Jill, a kurva néni meglátogatott, aki feltűnő hasonlóságot mutatott Amandával. Egy falatnyi szexi fehérneműben, rámenősen tolakodott be az ajtón melletted, hogy aztán szó nélkül elkezdje lerángatni rólad a ruhát. Arra a felesleges kérdésedre, hogy mégis miért jött, csak annyit válaszolt – dugj meg,te csődör! Már éppen a kanapé mellett térdelve kényezteti férfiasságodat, mikor a ki tudja, hogy oda került Dunszt köszörüli meg a torkát
-Izé, Danny, mit csinálsz? ??? Nem így kell! - igazítja meg a hóna alatti, ötvenesekkel teli befőttesüveget -Elfelejtetted Jill cipőit  ;D – emel fel a földről mutatóujjal egy pár ormótlan bakancsot, melyen egy visszaszámlálás indul, és egyre hangosabban kezd pittyegni. Dunszt hülyén vigyorog, miközben lassan minden más hangot elnyom a pittyegés.
A telefonod pittyegése ébreszt. A majd teljes sötétben szinte szembántóan világít a kijelző. 0:30, tudatja veled. Ideje indulnod.


Rövid készülődés után beszállsz a furgonba, és a korábban elmentett cím fele veszed az irányt. A városban jól lehet haladni – bár azt már megtanultad, hogy sosem alszik. Van forgalom, csak gyérebb. Éjjel töltik fel a belvárosi boltokat, és persze vannak olyan negyedek, amik ilyenkor a legaktívabbak. A kollégiumi bulinegyed, a nyomdák környéke, vagy például a pékségek is most nyitnak. Ahogy közeledsz a célodhoz, azért a forgalom egyre inkább elmarad mögötted – ez a raktártelep inkább nappal üzemel. Végül csak leparkolsz nem túl messze a Diamond raktárától. A rálátás egész jó. Az épületet kívülről húsz méterenként egy-egy lámpa világítja meg. Nincs fényár, de azért látod, hogy hova lépsz - ha gyalogolsz. Őrt egy darabot sem látsz, csak pár kamerát. Nem is kell sokat várnod – elővetted a felszerelésed, és már nézelődsz, mikor a cég két őre egy harmadik embert visznek közrefogva a vállukon. A középső alak kissé ernyedt, és a sötétebb foltok az arcán, ruháján feltehetőleg vérfoltok. Szemmel látható, hogy a nehéz sorsú férfi nem visel egyenruhát, civil. A hármas sietősen tart a raktár egyik személybejárati ajtajához. Az egyik lehúzza a kártyáját, és belépnek a kivilágított helyiségbe, és a látótereden kívülre távoznak. Az ajtó még résnyire nyitva van – feltehetőleg nem csukódik automatikusan...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #33 Dátum: 2015. Szeptember 10. 13:19:32 »
Meg sem lepődik azon, hogy Dunszt egy adott sorozatszámú bankjegyet keres. Helyesel rá valamit, majd amint lehetőség adódik, befejezi a beszélgetést, elvégre mindent elmondott, amit akart. Felsejlik benne a gondolat, hogy nincs is normális ismerőse, a maga módján, mindenkinek megvan a saját "flúgja".

Összekészíti szépen a felszerelést, a tudat, hogy minden rendben van, megnyugtatja. A Lisától kapott smsre elmosolyodik és ez a mosoly ott marad az arcán végig, míg a választ pötyögi.

- Én csak vigyázni akarok az alakodra baby. Tőlem aztán mehetünk "Franco Falodájába" is, úgyse a kaja a lényeg. Ma este terepen vagyok, de mit szólnál a holnaphoz?

Lisa azon kevesek egyike, akinek néha hagyja, hogy az orránál fogva vezesse és még élvezi is. Egy másik életben, egy másik világban ők ketten talán más körülmények között találkoztak volna és most ki tudja, talán az esküvőjüket terveznék. De ebben az életben biztosan nem.

A kanapé nyújtotta kényelem miatt hamar álomba merül és amikor a telefon pittyegésére felébred, hálát ad magának, hogy állított ébresztőt. Bőven elég volt ebből az álomból ennyi is.

Táskával a kezében hagyja el a házat, s az úton a közlekedési híreket hallgatja a rádióban. Valami azt súgja neki, hogy biztonságosan kell játszania, ezért a furgon kesztyűtartójába teszi pisztolyát.
A raktárhoz már csak az akciótáskát viszi a kezében. Igyekszik a kamerák figyelmét elkerülni, pulóverén lévő kapucniját a fejére hajtva állítja be a fényképezőgépet és a kamerát, hogy az itteni fényviszonyokhoz képest a lehető legjobb minőségű felvételeket készítsék. Már éppen azon van, hogy csinál pár képet a környékről, amikor meglátja az őröket, amint egy alakot visznek. A fényképezőgépet maga elé teszi és a kamerát bekapcsolva filmezni kezd. Gondosan ügyel arra, hogy még véletlenül se szólaljon meg, a kommentár elkészítéséhez nyugodt környezetre van szükség. Pláne, ha valami nagy sztori akadt a horgára. Amint a hármas belép az ajtón, sietősen felkapja a fényképezőgépet és a táskába csúsztatja. A táskát feldobja a vállára és kamerával a kezében az ajtó felé kezd el futni.
Amint eléri az ajtót, kezével megfogja, hogy biztosan ne tudjon becsukódni. A falnak lapulva hallgatózik és ha biztonságosnak ítéli, bemegy az ajtón, hogy az épületben is körbeszimatoljon.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #34 Dátum: 2015. Szeptember 16. 20:08:48 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Otthon
Időpont: Nyár, hét közben, éjjel
Esemény: Diamond raktár

Lisa válasza most nem sokat várat magára
-Holnap este megfelel, de én választom meg, hogy hova megyünk ;)

Az odaút unalmasan telik – és a hírek is álmosan csorognak. Nincsenek nagy dugók, vagy olyan útlezárások, amik bekerülhetnének a hírekbe. A bemondó a napközbeni eseményeket mantrázza – mintha a nappal együtt az új hírek is nyugovóra tértek volna. A furgon kesztyűtartójába helyezett pisztoly némi plusz biztonságérzetet sugall – veled aztán nem lehet baszakodni! A célhoz érve picit elmolyolsz a képrögzítő berendezéseid kalibrálásával, de egyrészt ráérsz, másrészt tudod jól – ez később meghálálja magát. Nincs is szánalmasabb egy olyan képanyagnál, ahol még azt sem lehet eldöntetni, hogy a filmen egy nagymama vagy egy yeti látható. Márpedig a kollégák is el szokták követni ezt a hibát – hogy nem készülnek fel, és amikor meg már akció van – akkor már nincs idő a beállításokkal szarakodni. S egy ilyen apróságon múlhat egy Pulitzer-díj, a hírnév.
A pakolászás közben már tálcán érkezik a téma. Bekapcsolod a felvételt, és figyeled, ahogy az őrség kissé más feladatot lát el, mint amit elsőre az ember a munkakörükről gondolna. Amint eltűnnek az ajtó mögött, felkapva a cuccaidat utánuk sietsz. Az ajtó résén át fény szűrődik ki, éles fénypászmával hasítva bele az éjszaka sötétjébe. Bentről izgatott párbeszédet hallasz, és dulakodás hangjait - de elég tompán – feltehetőleg távolabb van a forrása.
-... le, ha mondom! - türelmetlenkedik valaki
-Ne szakértsél már! - liheg a másik – nem olyan könny... Anyád! - csattan fel – ki akar herélni! - morcul be a hangja – Siess!
-Ez elintézi! - jön a magabiztos válasz
Bepislantva az ajtón, az egy szélesebb, világos folyosóra nyílik. Veled szemben, a folyosó túloldalán nyílik egy kétszárnyas ajtó, mely a raktárba vezet tovább. Balra a mellékhelyiség piktogramjai virítanak az egyik ajtón, mellette pedig egy személyzet feliratú ajtót pillantsz meg. Ezzel a folyosó balra négy méter után véget is ér. Jobbra pillantod meg a biztonsági őröket, kb. tíz méterre a nyitott szobában, melynek ajtaján a security center nagyképű felirat olvasható. Valójában jó, ha egy tucat monitor van a szobában. S láthatólag csak két őr van itt bent. Az egyiknek csak a feje búbját látod, és igencsak elfoglalt lehet – talán az imént behurcolt alakkal viaskodik - legalábbis az ajtónyílásba belógó rugdalódzó láb alapján. Társa éppen neked háttal lehajol, és kezében egy mostanában már jól ismert eszközt pillantsz meg – egy fecskendőt, melynek tűjén szinte végigsiklik a neoncsövek fénye, miközben szúrásra emeli. Láthatólag nem az ajtóra vagy a kamerákra figyelnek – melyek fele a kamionos rakodó kapukat mutatja, hanem a padlón folyó dulakodás köti le őket. Vajon ez a jelenet az érdekesebb, vagy amit egy ásványvizes raktár rejthet?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #35 Dátum: 2015. Szeptember 18. 12:37:33 »
- OK ;)

Danny röviden válaszolt Lisa üzenetére, mielőtt az események felgyorsultak volna. Aztán megjelentek az őrök ő pedig azon kapta magát, hogy a raktár belsejében van akciótáskájával és kamerával a kezében. Fejében jobbnál jobb címlapsztori fejezetcímek pörögtek, de biztos volt benne, hogy az este folyamán bőven fog még olyan anyagot gyűjteni, ami további ötleteket ad majd.

"A Diamond ásványvíz frissít és őrei szedálnak", "Betépős buli a Diamond raktárban", "Diamond szeku, akit ki akartak herélni", "Feláldoztak Diamondéknál"

Kamerájával egyenesen az őröket veszi és meggyőződik arról, hogy a felvételhez az aktuális dátum és idő is hozzáadódik. Micsoda sztori lesz ebből.

Danny az éhes farkasok tekintetével figyeli az eseményeket, esze ágában sincs tovább menni addig, míg mindent fel nem vett. Magában valahol szurkol is az őröknek, hogy a szerencsétlent be tudják injekciózni, ezzel is növelve a sztori drámaindexét. Nem foglalkozik a személyiségi jogokkal és az efféle marhaságokkal, örömmel fókuszál a biztonsági őrökre és az áldozatra is.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #36 Dátum: 2015. Szeptember 22. 21:24:01 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Otthon
Időpont: Nyár, hét közben, éjjel
Esemény: Diamond raktár

A film forog, s a kijelző hűen követi az eseményeket, miközben a sarkában pereg az idő. Az őr a felemelt injekciós tűvel határozottan súlyt le, s bár a fal jótékonyan kitakarja a részleteket, azért az ajtóba lógó láb alapján jól el lehet képzelni, hogy mi is történt. Ugyanis a vergődés csillapodik, majd mozdulatlanságba dermednek a lábak. Hatásos felvétel.
-Ezzel is megvagyunk! - szusszan az előbb még fecskendővel hadonászó férfi, miközben kiegyenesedik
-Hé, nem hagyhatjuk itt csak így a szoba közepén!  ???- szólal meg a másik is
-Akkor vidd odébb, amíg én telefonálok erről – morog válaszul - A főnökség remélem ugyanúgy honorálja, mint a múltkor... - reménykedik ::)
-Hozok rá valamit az öltözőből! - dönti el a másik, hogy mit is akar csinálni, de a válasz csak egy mobil prüntyögése, ahogy a társa nyomogatja a telefonját. A hallottak alapján nemsokára ki fog jönni a  security centerből a folyosóra – ideje kissé tovább lépni.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #37 Dátum: 2015. Október 07. 12:29:59 »
Hú micsoda felhajtás lesz a Diamond körül, ha ez a videó napvilágot lát. Persze ehhez az is kell, hogy ép bőrrel megússzam és le tudjam adni az anyagot Barnesnak. Ő majd jól megszellőzteti a sztorit.

Danny semmit sem akar kockáztatni, kivételesen hazárdírozás helyett csak olyan lépéseket fog megtenni, amiről meg van győződve, hogy nem veszélyes.

Körülnéz és megpróbálja meghatározni, merre lehet az öltöző, nehogy az őr út közben kiszúrja és a szerencsétlen sorsára kerüljön ő is. Meglapul - ha kell, még a kamerát is kikapcsolja arra az időre - és megvárja, míg az őr biztonságos távolságon kívülre kerül. Igazából megvan, amiért jött: egy közvéleményt is felháborító mocsoksztori. Ha valami érdekes történik még, az már csak hab a tortán, de ha nem történik semmi más, akkor sincs elkeseredve. Már alig várja, hogy átadja az anyagot a főszerkesztőnek. Ha szerencséje van, a holnap reggeli hírekben már benne is lesz, ő pedig koktélt kortyolgatva és Lisát ölelgetve élvezi majd az életet.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #38 Dátum: 2015. Október 18. 17:57:48 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Szerkesztőség
Időpont: Nyár, hét közben, reggel
Esemény: a cikk

Felméred a helyzetet – az őr pont előtted - melletted fog elsétálni az öltöző fele. A szemközti nagy raktárajtóról nem tudod, hogy zárva van-e, így inkább nem kockáztatsz, és amerről jöttél, ugyanarra gyorsan el is hagyod a helyszínt. Sikerül még időben észrevétlenül kiosonnod – vagy legalábbis senki nem szaladt ki utánad. Beszállsz a furgonba, és jókora kerülővel hazamész – figyelve, hogy nem követnek-e? Otthon előveszed a kamerát, és letöltve az anyagot nekiállsz, hogy ütős tudósítássá alakítsd. Pár óráig elszöszölsz vele – hogy legyen-e kommentár, vagy sem – de a végén úgy döntesz – bőven elég az ütős cím – a képanyag „magáért beszél”. Barnes biztos örülni fog neki.

Kora hajnalban indulsz a kiadó fele, hogy letedd a főszerkesztő asztalára az anyagot. Barnest nem találod jó hangulatban – a reggeli üvöltözős eligazítás vége fele érsz oda. Megpillant, és megszólal

-Emlegetett szamár! - rándul meg egy izom az arcán. Majd a többiekhez fordul
-Ne lopjátok a pénzem, húzzatok dolgozni!
Rád néz, és dühösen az asztalára dob egy újságot
-Remélem ezt meg tudod magyarázni! - mutat a Kalifornia News címlapjára, melyen a következő cím szerepel:
Danny Stokes a koronatanú?
Belelapozva az a fotó van rólad, amit általában a cikkeid mellé szoktál mellékelni
„Dannys Strokes a diegói Post munkatársa brutális gyilkosság szemtanúja volt. Bár lapunknak nem akart nyilatkozni, a rendőrség szerint Mr. Strokes igen együttműködő volt...”
- kezded el olvasni a cikket, melynek alján Amanda Hays neve szerepel. Úgy tűnik, hogy előbb lehozta a sztorit mint te, s ráadásul bár nem mondja ki, mivel minden kijelentése után kérdőjelet tesz – mintha elmélkedne – azt az érzést ülteti el az olvasóban, hogy feltehetőleg segíteni fogod a rendőrség munkáját, sőt – ha kell tanúskodni is fogsz az elkövetők ellen – ahogy azt egy mintapolgártól elvárhatják. Egyszóval feldicsért téged, s mivel közszereplő vagy, nyugodtan kiadhatta a neved, munkahelyed – amivel csak az bibi, hogy a gyilkos téged is megfenyegetett...
Ráadásul Barnes is az újságból tudta meg, hogy mi történt a nyaralójánál. Feltehetőleg ez utóbbi és az, hogy nem ő hozhatta le a cikket zavarja igazán.

-Nos? - kérdezi, miközben egy e-cigit húz elő zakója belső zsebéből, dühösen ráharap, és várja, hogy mivel rukkolsz elő.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #39 Dátum: 2015. Október 19. 11:32:04 »
Danny úgy vonul be a szerkesztőségbe, mint valami kiskirály. Tudja, hogy top anyag van nála és biztos benne, hogy "nagyot fog szólni", különösen, ha más lapok is ráharapnak és tőlük akarják megvenni a rögzítetteket. Hanyagul húzza le a belépőkártyáját az ajtó mellett lévő érzékelőn és menet közben rákacsint néhány csinosabb gyakornokra. Az a terve, hogy leadja Barnesnak az anyagot, sütkérezik egy kicsit a dicsfényben, majd megtervezi a mára megbeszélt randit Lisával.
Barnes rossz hangulatának első szele nem zökkenti ki - más lúzerek lúzerkedését sosem szokta magára venni -, de aztán kiderül, hogy rá is neheztel. Az újságcikket elolvasva meg-meg rándul egy izom arcán, emelkedő vérnyomásának köszönhetően pedig légzésritmusa is megváltozik.

- Nyomorult cafka. - fakad ki Barnesnak, majd mérgében az újságot nekivágja a falnak. A tökéletes belépőjét sikeresen tönkretették, de a nála lévő anyag még mindig megmentheti.
- Figyu Andrew, az elmúlt időszakban eléggé rám járt a rúd - mutat a földön heverő újságra -, de ismersz, sosem jövök üres kézzel.
Megfordul a fejében, hogy mindent elmond a főszerkesztőnek a nyaralónál történtekről, de az csak tovább szítaná a haragját, így úgy dönt, hogy csak annyit fog elmondani neki, ami feltétlenül szükséges. Inkább a sztorijára próbálja a fókuszt állítani, a picsa meg fulladjon meg a cikkjével együtt.
- Az van, hogy történtek érdekes dolgok a nyaralónál, de ilyen dolog megtörténhetett volna akárhol. Az egész egy középszerű, ha nem egyenesen unalmas sztori volt, ettől én sokkal magasabbra rakom a lécet. - ezzel lezártnak tekinti a nyaralós témát.
- Szóval azt mondom, mielőtt felhúzod magad azon, hogy Amanda Hayes - a nevét merő gúnnyal és énekelve mondja ki - ellopott egy darabka csontot előlünk, nézd meg, hogy mit hoztam én neked. - azzal válláról leakasztja a táskát és Barnes asztalára teszi. Önelégült mosoly ül ki az arcára, ha Barneson a megenyhülés legapróbb jele is látszik.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #40 Dátum: 2015. Október 21. 19:51:27 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Szerkesztőség
Időpont: Nyár, hét közben, reggel
Esemény: a cikk

Barnes arra a megjegyzésre, hogy nem jössz üres kézzel, epésen közbeszúrja
-Ja, hoztad a kulcsot  :devil:...
Az, hogy unalmas sztori volt a nyaralónál történt, erre Barnesnak felkúszik a szemöldöke – láthatólag nem ért veled egyet, de most csendben marad. Pedig le mernéd fogadni, hogy tudna még bicskanyitogató stílusával egyet s mást hozzáfűzni a dologhoz.
Az asztalára lerakott táskára néz, aztán miközben kinyitja megjegyzi

-Nagyon ajánlom, hogy ne a parti fövényen gyűjtött kavicsaidat akard most megmutatni! - jegyzi meg, s amikor meglátja az adathordozót, fogja, és megeteti a számítógépével. Ingerülten és kíváncsian ül le a monitor elé, s úgy nézi végig az anyagot.
-Nocsak, Aranyom! - néz fel a végén – a megszólításból egyből tudod, hogy szent a béke – de az arca még komor marad.
-Jónak tűnik. Kóser az anyag? - kérdezi – ezzel azt firtatva, hogy ez még csak munkaanyag – amiből bármi lehet, - vagy már körbejártad a témát, és ez így önállóan is megállja a helyét a piacon. Az anyaggal úgy tűnik, hogy elégedett.
-Ezért most ezerötöt fizetek, de ne hagyd itt abba – ennél többet is ki lehet belőle húzni – úgy érzem, van még mit kideríteni – ez csak egy nagyobb balhé előszele lehet – mondja, s egy fehér borítékot húz elő a fiókjából.
-Talán tízezerben is mérhető lesz az ügy további súlya – Biztat téged.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #41 Dátum: 2015. Október 23. 09:44:44 »
- Hogy kóser e? A legkóserebb. Nálam van a vágatlan nyers verzió is, ha valamire esetleg azt is felhasználnád.
Danny nem tudja megállni, hogy híres mosolyát ki ne villantsa. Végre nem a picsogás megy, hanem elismerik a tehetségét. Szó - és megszámolás - nélkül teszi el a borítékot.
- Egyetértek veled a balhét illetően. Úgy terveztem, hogy bekukkantok Diamondéknál a szőnyeg alá is, tuti van pár mocskos dolog, amit oda sepertek. Ja és kérlek mindenképp tájékoztass, hogy milyen hullámokat keltett az ügy. Sokat segíthet a további kutakodásban. - kacsint.
A főszerkesztő asztalán hagyja a riportot, majd a táskáját a vállán átvetve elindul kifelé. A bejáratnál megáll és visszafordul.
- Ó ezt majdnem el is felejtettem. - zsebében kotorászva előveszi a nyaraló kulcsát, majd meglendíti és úgy dobja el, hogy Barnes elkaphassa.
- Imádtam a tengeri levegőt, de a környéken lakók között több a csőcselék, mint a normális tag. A helyedben valami nyugisabb helyen akarnám tölteni a nyugdíjas éveimet. - gúnyolódik, mert tudja, hogy Barnes nem fogja mellre szívni a szavait.

Ha a főszerkesztő mást nem akar, akkor távozik. Megkeresi az irodához legközelebb eső kávéházat és beül. Először Lisának küld egy sms-t.

Ma hol és hánykor is lesz a "randink" baby? Öltöny vagy alsógatya?  Netalán egyéb szerkó? - Lisánál sosem tudni, hogy épp mit szeretne. Benne van a pakliban, hogy előkelő helyre akar menni, de ugyanannyi az esélye egy sarki szendvicsezőnek is. Még az is lehet, hogy csak pizzát rendelnek, amit a hálószobában fogyasztanak el.

Hanyagul rányom a küldés gombra, majd leteszi a telefonját az asztalra és megvárja a kávéját. Lassan ideje lesz felhívni a nyomozást vezető rendőrt, hátha megtudtak azóta valamit.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #42 Dátum: 2015. Október 31. 19:55:44 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Szerkesztőség
Időpont: Nyár, hét közben, napközben
Esemény: napközben

Barnes elégedetten bólint, amint közlöd vele – akár már a déli hírekbe is bekerülhet a riport. A kérésedre, hogy tájékoztasson majd a hatásról - tömören válaszol.
-Hogyne aranyom – szól nyájasan. Igen csöpögős tud lenni, ha valakivel elégedett. S most úgy tűnik, hogy az. A nyaraló kulcsát még így is majdnem elvéti, de azért sikerül elkapnia – nem az a kimondott kosaras típus.
-Azt a nyaralót csak a cég kifutófiúinak szoktuk kiadni – ők pedig eddig nem panaszkodtak  ;) – válaszolja zsigerből, miközben csukod az ajtót.
A kávéház nincs messze – egy fél utcányival odébb található az egyik irodaház aljában. A reggeli roham már lefutott – most szinte üresnek mondható – így hamar ott terem az asztalod mellett egy fekete nadrágos, fehér inges pincér, s felveszi a rendelést, majd sarkon fordul a férfi, és távozik, hogy az áhított kávét megszerezze számodra. A várakozást üzenetírással töltöd – alig küldted el, a kávé is érkezik. A pincér udvariasan letszi eléd a hozzá járó pohár ásványvízzel együtt, majd távozik.
Felhívod telefonon Atkinson nyomozót – talán az ötödik csengetésre veszi fel.

-Üdvözlöm Mr. Stokes! - szól bele – Csak nem akarja újabb részlettel kiegészíteni a vallomását?  ::) - kérdezi indulásnak. Amikor elárulod, hogy igazából arra lennél kíváncsi, hogy a multori tippednek utána néztek-e, Atkinson csak annyit válaszol
-Sajnálom Mr. Stokes, de folyamatban lévő nyomozásról nem nyilatkozhatok. De annyit azért mondhatok, hogy tévedett – teszi le a telefont. Fizetsz, és távozol, miután elfogyasztottad a kávédat.

A döglesztő hőség már egy légkondicionált étteremben ér – bár a legutóbbi ilyen ebéded során történt események végett feltehetőleg inkább az ablaktól távol kérsz asztalt. A sarokban duruzsoló tévé pont a desszertnél kezd bele a hírekbe – s a felénél jársz, mikor a riportod is feltűnik a képernyőn. Úgy tűnik,hogy Barnes nem sokat várt amíg eladta a hírcsatornáknak az anyagot.

Egy órával később csörög a telefonod, és Dunszt az

-Hé, haver! Történik valami, akció van! - hadarja izgatottan -Tök jól elbeszélgettem itt pár taggal, miközben szarattam a kutyámat, aztán jött egy idegrángásos pasi, tudod, olyan, akivel a pszichiátrián szoktál találkozni. Na, az eztán elküldött a búsba, hogy ne dumáljak a sofőrrel, ne tartsam fel. Hülye a tag, mert meg sem tudnám emelni azt a mangalicát, nem hogy feltartani a fejem fölé! Szóval szellemileg lemaradottakkal nem vitatkozok, és eljöttem, de azt hallottam, hogy „balhé” van! Talán holnap megtudom, hogy mi történt, mert  a kutya ma már nem nyom ki több kekszet, Morris meg nem adja kölcsön a kutyáját mióta lepisáltam. Néha nem értem az embereket... Jól van, leteszem, mert a mama dühös lesz, ha sok lesz a számla, majd kereslek!
Darálja le az egészet, s a végén azonnal bontja a vonalat, esélyt sem adva, hogy közbeszóljál. Közben érkezett válsz is Lisától
„Öltöny – elviszlek a Tower-be. Találkozunk ott, este fél nyolckor. Foglaltam asztalt Mr. Stokes névre” Ez elég meglepő üzenet, mivel azt az éttermet már te is jegyzed (Lisa nem ilyen válogatós) – jó konyha, exluzív környezet, a 32. emeleten a belvárosban...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #43 Dátum: 2015. November 13. 09:22:05 »
A kávéházban egykedvűen kortyolgatja a kávéját, közben az embereket bámulja. Számtalan reakciót képes leolvasni róluk, de többségükről csak egy unalmas, falusi lapnak eladható sokadkategóriás írás születhetne. Ezzel a Diamonddal viszont megfogta a szerencséjét. "Elég, ha megkapargatod az alma felszínét. Ha rohad, azonnal észre fogod venni." mondta egykori tanára, akit legalább tanított neki néhány hasznos trükköt.
A nyomozóval történt beszélgetés teljesen kiábrándította. Megfordult a fejében, hogy megoszt egy fánkzabálós hasonlatot a nyomozóval, de végül elvetette az ötletet. Teljesen felesleges lenne maga ellen fordítani, hiszen a jövőben még szükség lehet rá.
Dunszt az elvártakon felül teljesített a kutyaszaratós sztorijával, de ez a hibbant még sosem hagyta cserben.

- Te lepisilted a szomszédodat? Vagy a kutyáját? Tudod mit? Inkább nem is akarom tudni. Az a lényeg, hogy minden infómorzsára kíváncsi vagyok és ennek a sztorinak a részleteiért a szokásos díjon felül további tíz százalék jár.

Szóval sikerült balhét kirobbantani. A balhé az jó. Az emberek pánikolnak és sietve akarják megoldani az ügyet. Ilyenkor a legnagyobb az esély arra, hogy hibázzanak. Danny pedig ott lesz, amikor ez megtörténik.

A nap eddig remekül alakult. Sikerült egy kis extra lóvéra szert tenni, Barnes boldog, a flúgos véreb módjára szimatolja ki a dolgokat és még előtte áll az este is. Ki tudja, hogy ez a kis bestia milyen izgalmas meglepetésre készül abban az elit étteremben.

Úgy tervezi, hogy a délutánt lazsálással tölti, illetve előkészíti az öltönyt az estére. Finom vasalás, hófehér ing, előkelő mandzsetta. A legjobbnak a legjobbat.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #44 Dátum: 2015. November 14. 21:58:16 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Tower étterem
Időpont: Nyár, hét közben, este
Esemény: első figyelmeztetés


Dunszt arra, hogy a díjazását megemelted, jól hallhatóan örül, mivel a válasza egy elnyújtott
-Okééééé! - volt, mielőtt bontotta volna a vonalat.

Hazamész, és némi időtöltő tévézés után feltehetőleg az egyik reklámblokk alatt végül rászánod magad, hogy elkezded előkészíteni az egyik öltönyödet. A gyanúd helyes volt – nem árt átvasalni a hozzá tartozó inget, s a nadrágot. És ha már úgyis belejöttél, lehet, hogy egy borotválkozás sem árthat? Kényelmes tempóban készülődsz, hiszen bőven időben kezdted el – még ami később jut eszedbe, arra is van időd.

Időben elindulsz a Tower fele, és nem sokkal fél nyolc előtt érkezel meg a toronyház elé, mely egyben négy csillagos hotel is. Az ajtót udvariasan nyitják előtted – no nem mintha nem futná mozgásérzékelőre ezen az árszinten - de vannak dolgok, amikből nem engedhetnek a nívós helyek. Az aulában puha szőnyeg, márvány, kristálycsillár fogad – s némi érdektelenség. A recepció mögött a frissen érkezett vagy éppen távozó vendégekkel vannak elfoglalva, az aulában pedig kisebb-nagyobb csoportokban ácsorogva vagy a süppedős fotelokban várakozó vendégek verődtek össze, akik a csomagjaikra, lemaradt társaikra, vagy ki tudja kire várakoznak. Átvágva az aulán a lifteknél megpillantod a táblát, mely tudatja, hogy melyik két liftet dedikálták az étteremnek – máshol nem is áll meg, csak itt a földszinten és a 32. emeleten. Talán ha fél percet kell várnod a liftre, amiből egy középkorú pár lép ki – a férfi éppen azon zsörtölődik, hogy már megint neki kell mindent megoldania, és hogy nem igaz, hogy senki nem tud elintézni egy rohadt telefont...
A liften felfele nem kell senkivel sem osztoznod, így még utoljára leellenőrizted megjelenésedet a falat takaró jókora tükörben – ha akarod.

Kilépve egy aprócska pult van bal oldaladon, mögötte egy ajtó, melyet ruhatár-nak kereszteltek el a felirat szerint. A pult mellett egy csinos, kosztümös nő ácsorog, s amint meglát, rád villantja tökéletes fogsorát.

-Üdvözlöm Uram a Towerben! - mosolyodik el – ugye maga foglalt asztalt Mr. Strokes névre? Úgy tudtam! - csillan a felismerés a szemében – Jöjjön, megmutatom az asztalát! A partnere még nem érkezett meg – de ha végül magányosan érezné magát, szóljon – teszi hozzá lágyan, majd megindul előtted, és mutatja az utat. Egy ablak melletti asztalhoz vezet, amin két főre van terítve. Jó a kilátás az öbölre, és a kivilágított reptérre – a város egyik legnyüzsgőbb, leglátványosabb részére látsz rá.
Miközben Lisára vársz, hamarabb akad társaságod, mint gondoltad volna. Egy öltönyös, negyvenes éveiben járó, savanyú tekintetű férfi áll meg az asztalodnál. Seszín haja, szürke szeme sem segít neki kilógni a tömegből.

-Üdvözlöm, Mr. Strokes! - szólít meg, és a nadrágja zsebéből egy apró fémdobozkát vesz elő.
-Hadd gratuláljak a Diamondsos riporthoz, igen hatásos volt. Kiújult tőle a gyomorfekélyem, és esett a cég árfolyama hat százalékot -szól nyűgös hangon, és egy szem tablettát vesz ki a dobozból, és lenyeli.
-Ezt kérem vegye  nem hivatalos látogatásnak. A Diamonds egyik megbízottja vagyok. A cég nagylelkű, így ad önnek huszonnégy órát, hogy kiadjon egy újabb riportot, pontosabban helyreigazítást, amiért alaptalanul, de jóhiszeműen vádolta meg a céget – különben a vállalat kénytelen lesz intézkedni ez ügyben. Azaz bíróság elé vinni az ügyet, s ön meg a kiadója kártérítési per elé néz nagy vagyoni hátrány okozása miatt - Teszi el a dobozkát -Döntsön helyesen! A viszont látásra! - szól, és megindul a lift fele, ahonnan

Lisa érkezik kisestélyiben, mely kiemeli igencsak előnyös alakját.

Az éterem recepciósa kíséri az asztalotokhoz. Lisa futó puszival köszönt, majd leül veled szemben.
-Rendeltél már? - kérdezi érdeklődve.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"