Szerző Téma: Second Skin - SentinelWex játéktere  (Megtekintve 3272 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Second Skin - SentinelWex játéktere
« Dátum: 2015. Április 27. 21:44:56 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Manhattan étterem
Időpont: Nyár, Vasárnap dél
Esemény: A baleset

A déli hőségben szinte remegni látszik az utcán a levegő. Mindenki nyáriasan öltözködik, s mintha azon menne a verseny, hogy ki tud kevesebb textilt magára véve még társadalmilag elfogadható maradni. Az az oldal, ahova a toronyházak árnyéka vetül, valamivel népszerűbb a gyalogosok között, akik a kinti időjárással dacolva próbálnak meg céljukhoz érni. Talán negyed órája tértél be ide, hogy jól megérdemelt ebédedet elköltsed – akkor a hőmérő 36 fokot mutatott – árnyékban.

Itt, a Manhattan-ben a klímának hála semmit nem érzel a kint tomboló hőségből.

A boltíves ablak melletti asztalnál ülve a nap lágyan melegít, de semmi több. A kiszolgálás udvarias, az étel jó – már csak a desszertre vársz. Minap sikerült a helyi szenátor telekügyletére fényt derítened – a rendezési terv birtokában pontosan tudta, hogy milyen ingatlanok értéke fog hamarosan megugrani – mivel az állam megvásárolja azokat. A belső információval történő visszaélés tipikus esete. Az ingatlanokat persze nem ő, hanem az egyik unokaöccsének cége vette meg – ráadásul az ominózus unokaöcs csak huszonkettő, s a szenátor adta a vállalkozásához a kezdőtőkét. A cikk holnap kerül címlapra – mivel a szenátor nem hallgatott a szép szóra...
Kintről egyszer csak két egybemosódó dörrenés rázza meg enyhén az ablakot, és szakítja meg a visszaemlékezésedet. Aztán az ablakon át megpillantod a csikorgó kerekekkel jobbra-balra kacsázó, de határozottan az ablakod felé robogó több tonnás monstrumot... A széket hátra rúgva ugrasz fel, és vetődsz a sarokgarnitúra fele, lesöpörve a tányérokat, evőeszközöket. A kamion mint a papírmasét, szaggatja szét az ablakot, és nyomakszik befele, szétzúzva az asztalodat, és ösvényt vágva az asztalok és a lassabb vendégek között. Végül a bárpultnál áll meg, a rommá tört orrából még néhány hördülés hallatszik, aztán végleg elhallgat a motor. Por szitál mindenhol, jelentősen csökkentve a látótávolságot, de így is jól halható több helyről a rémült sikítozás, valaki pedig mintha fájdalmában ordítana, de eztán szerencsére elhallgat. Ahogy oszlik a por, és a kinti meleg is befurakszik, látod, hogy legalább hárman nem tudtak időben félreugrani. Egyikük hosszú véres nyomot húzott maga után, ahogy a kerék alá szorulva szinte szétkenődött – csak a magassarkúba bújt véres lábszárát tudod kivenni. A másik - talán a férje a kamion orra és a pult közé szorult – ő ordíthatott – amíg el nem ájult. A harmadik szerencsétlent – egy harmincas éveiben járó férfit csak odébb lökte – természetellenesen álló nyakkal, bezúzott fejjel, szinte szemrehányóan üveges tekintettel mered rád, hogy te megúsztad. Úgy érzed, sokáig nem történik semmi – aztán futva érkezik a segítség – az étterem dolgozói, és az utcáról érkezők is ott tolonganak, hogy segítsenek, vagy csak lássák mi történt.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #1 Dátum: 2015. Április 28. 09:37:08 »
Danny úgy ült ott, mint valami kiskirály. Ezúttal taxit hívott, nem látta értelmét, hogy ő maga vezessen idefelé jövet. Persze a Jaguárral sokak figyelmét felkelthette volna, de ma, ebben a nyári hőségben nem vágyott társaságra. A taxiból kifelé kandikálva azért jó néhány embert megnézett magának, de unalmasabbnál unalmasabb alakokat látott csak.
Az étterembe érve magához szólította a pincért és bár tudta, hogy nincs asztal foglalva számára, biztos volt benne, hogy nem marad éhen. Nem kellett csalódnia most sem.
Az elmúlt néhány éjszaka kimerítő volt számára, de Dannyt megelégedéssel töltötte el az eredmény. Hosszasan játszott a felszolgált étellel -  a mártásban elmerülő hús látványa akarva akaratlanul is a szenátorra emlékeztette -, mielőtt hozzálátott. Tudta jól, hogy bomba sztori van a zsebében, amely feledtette vele, mennyire kiscsavart életet él. Az idejét sem tudta, mikor reggelizett utoljára. Szervezete megszokta, hogy későn, sok esetben csak délután ébred fel és egész éjjel talpon van. A sztori nem írja meg magát, emlékezett vissza egykori tanárának szavaira. S ha már pártfogóknál tartunk, vajon mit kaphatott a szenátor unokaöccse a kis segitségéért cserébe?

Furcsának tartotta, hogy nem keresték fel napokkal korábban, könyörögve vagy fenyegetőzve, hogy ne közölje le a cikket. Általában nem érdekelte, hogy a bevétele a cikk megjelentetéséből vagy épp az eltussolásából származik és már épp kételkedni kezdett magában, illetve az információi hitelességében, amikor hangzavar támadt.
A két dörrenésre felkapta a fejét és olyan ügyetlenül fordult, hogy a tányérja mellett lévő üveg pohár megállíthatatlanul zuhanni kezdett lefelé. S bár a földön csattanó pohár zaját elnyomta az épületbe éppen betörő jármű, értékes másodperceket vont el a figyelméből. Ösztönösen hátrafelé rugaszkodott a székéről. Nem volt ez a mozdulat sem hősies, sem pedig egy akcióhős látványos félreugrása, sokkal inkább hasonlított egy nyomorultra, aki értéktelen életét próbálja menteni.
Csak néhány pillanatig érezte magát veszélyben - és el kellett ismernie, hogy utálta az érzést -, mire az első bámészkodók megjelentek, már talpon volt, kezében pedig a mobiltelefonja. Ó nem, eszébe sem jutott, hogy a mentőket vagy a rendőröket hívja. Eszébe sem jutott, hogy az autó utasainak segítségére siessen. Ő a kamerát kapcsolta be telefonján és lázasan filmezni kezdte a helyszínt. Fókusz az autóra, a holttestekre, a rémült tömegre. Minden apró részlet fontos lehet...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #2 Dátum: 2015. Április 28. 18:46:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Manhattan étterem
Időpont: Nyár, Vasárnap dél 
Esemény: Helyszínelés

A telefont előhalászva kamera módra kapcsolsz – mindössze egy kínzó kérdés maradt – vajon a színes, vagy a fekete-fehér az, amelyik tovább fokozná a felvétel drámai hatását? Végül a színes felvételt választod – egyrészt mert nincs időd játszani a mobillal, másrészt később még tudsz fekete-fehéret varázsolni a színesből. Akkurátusan veszed fel a helyszínt – szinte már hallod is a kommentárt közben, ahogy profi mozdulatokkal, nem kapkodva mutatod be a baleset részleteit. Először a kamion oldalán virító logót – a Diamond fedőnevű cég ásványvizes kamionjainak egyike. A kép átvándorol a szétszakad jobb első abroncsra, az elé vagy alá szorult nő hatalmas vértócsában ázó maradékára – nem volt egy mai darab, de azért elég dekoratív volt – ha jól emlékszel. Mostanra kezdenek megcsapni a szagok: a szétmázolt belsőségek, a por és az égett gumi gyomorforgató egyvelege. A halottak után felveszed a könnyebben sérült vendégeket, és mindazt a pusztítást, amit a kamion okozott. Azt a pillanatot, amikor a fülkéhez szaladnak, és a halott vagy ájul sofőrt kihúzzák, s a szájtáti, vagy éppen hozzád hasonlóan kamerázó embereket. A távolból egyre erősödő sivítással mentő vagy rendőr érkezik. Neked pedig megcsörren a telefonod – megszakítva ezzel a felvételt – a kijelzőn Lisa fotója jelenik meg – van egy sejtésed, hogy mit akar mondani.

Pár perc múlva már finom remegés kezd rajtad eluralkodni – az adrenalin, mely eddig tette a dolgát, fogyóban. Az egyik mentős végül hozzád is elér. Nem kérdez semmit, csak leültet az egyik poros székre, a szemedbe világít, aztán bead egy injekciót – a sokkot csökkentendő.
-Majd taxival menjen haza – csak ennyit mond, aztán a következő vendéghez lép, s megismétli az eljárást. A nézelődőket kordonnal zárják ki, hogy a mentősök és helyszínelők nyugodtan tudjanak dolgozni. A rend őrei is nekilátnak – három autónyi nyomozó érkezik, hogy mindenféle kérdésekkel zaklassák a zavarodott túlélőket.

Téged egy fiatal pasas kezd el kérdezgetni
– bizonyos Atkinson nyomozó, hogy mit láttál vagy hallottál, szerinted mi történt - de ténykedése jórészt kimerül abban, hogy felveszi az adataidat. A neved hallatán jobban megnéz magának
-Maga az a bemondó, vagy mi? -kérdezi, de a válasz után már nem is igazán foglalkozik veled. A helyszínelők is megjelennek, s most kivételesen nem zavarnak el – a szemtanúknak vannak bizonyos előjogaik – így hallod, hogy elsőre durrdefektre gyanakodnak. Végül elengednek – pontosabban kitessékelnek a helyszínről mielőtt nekiállnának a komolyabb munkának. Talán az injekciónak hála a remegés is megszűnt – az étterem pedig minden vendégének ingyen töményet osztogat, s taxikat hív. Te is beülsz az egyikbe – s szinte azonnal meg is kérdi a sofőr
-Hova lesz a fuvar, uram?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #3 Dátum: 2015. Április 29. 09:14:40 »
A kezdeti lelkesedése lankadni látszik, amikor meghallja, hogy valószínűleg csak egy defekt okozhatta az egészet. Ilyen esetek tucatjával fordulnak elő San Diego utcáin. Milyen jó is volt eljátszani a gondolattal, hogy egy véres bandaháború vagy leszámolás kellős közepébe került és első kézből veheti fel a dolgokat. Na az lenne ám az igazi sztori.
Mobilját zsebre rakja, s csak ekkor veszi észre, hogy az egyik mentős őt nézegeti és megszúrja.

- Mi a ... - káromkodja el magát majdnem, de nyelve megakad. Csak a munkáját végzi, ha pedig úgy ítélte meg, hogy erre szükség volt, akkor biztosan úgy van.

Gondolatai a baleset körül forognak ismét, a részleteket elemzi magában és próbál összefüggéseket találni, hátha kiszúr valamit. Elvégre az ösztönös megérzései már számos alkalommal hozzásegítették a sikerhez.
A fiatal nyomozó zökkenti ki ezúttal. Mindig örül, ha felismerik, elvégre a hírnév számos ajtót kinyithat. Meg a csajok is nagyon bírják az ilyet, na nem mintha most épp lenne itt olyan, aki megérné a fáradozást.
Az étterem által osztogatott töményekből nem kér, elvégre ki az a hülye, aki ebben a hőségben töményt akar inni? Ehelyett inkább a bejárat felé megy, hogy ő is beüljön az egyik taxiba. Kigombol még egy gombot az ingén, s csak ekkor veszi észre, hogy mennyire leizzadt. A foltok úgy terpeszkednek rajta, mint valami amőba, ami elhatározta, hogy az egész felsőtestét beborítja. Rémülten körülnéz, már csak az hiányzik, hogy valaki lefotózza ilyen állapotban. Az a celebeknél is nagyon ciki szokott lenni.
Az első adandó alkalommal beül egy taxiba - maga mögé szorítva egy kétgyermekes családot és egy idős házaspárt is -, majd a taxis kérdésére csak gesztusokkal reagál, hogy induljon.
Megengedi magának a luxust, hogy néhány pillanatra elkalandozzon a figyelme és a azon kapja magát, hogy ismét a baleseten gondolkodik. A kérdések a fejében a legvadabb amerikai viharokhoz hasonlóan tombolnak. Mi van, ha mégsem defekt okozta a bajokat? Mi van, ha az az átkozott szenátor keze van a dologban és ellenem irányult? Mi van, ha a mentős nem is nyugtatót adott be, hanem valami késleltetett hatású kábítószert? Mi van, ha egyszerűen csak ki akarták ütni, hogy egy beépített taxival elvigyék a helyszínről? Danny, Danny gondolkodj! Túl sok akcióban volt részed mostanában és ott is rémet látsz, ahol nincs semmi.
Az aggasztó kérdések hatására megemelkedik a pulzusa - vele együtt pedig a verejtékezés hatásfoka is -, s úgy kapkod levegő után, mint aki épp meg akart fulladni. Haza kell mennie és rendeznie kell a gondolatait. Egy jó hideg zuhany, néhány óra pihenés meg fogja tenni a hatását. Az otthoni címével szomszédos utcát adja meg a taxisnak úticélként, majd elmerül a város nyújtotta látványban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #4 Dátum: 2015. Április 29. 19:32:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Otthon
Időpont: Nyár, Vasárnap dél után nem sokkal
Esemény: A kérdés

Az étteremből távozva behuppansz egy taxiba, a méltatlankodó és felháborodott embereket magad mögött hagyva. A gondolatok, mint tetvek rajzanak a fejedben, s egyre rémisztőbb lehetőségekké fejlődnek. A kocsi mint szűk koporsó vesz körbe, s azt hirdeti – innen nincs menekvés. Szinte egy örökkévalóságig tart, amíg végül megérkeztek a lakásoddal szomszédos utcába. Kifizeted a taxit, és kiszállsz a tűző napra. Egy pálma árnyékban megvárod, hogy a kocsi eltűnjön a sarkon, és utána nekiindulsz te is. Pár percnyi gyaloglás árán hazaérsz. Az ing foltossága miatt már nem kell aggódnod – nincs egy száraz foltja, annyira leizzadtál ezen a pár száz méteren. A szomszédokkal nem találkozol – a bal kéz felőli ingatlant ugyan fél éve eladták, de azóta is üresen áll – várja a felújítást a kissé elhanyagolt kékre festett családi ház. Jobb oldali szomszédod pedig lehúzott árnyékolókkal és hangosan zúgó klíma egységgel vette fel a harcot a kinti pokollal. Szembe szomszédod ezzel szemben - ha jól hallod a ház mögötti kerti medencénél hűsöl – legalábbis a gyerekzsivaj és a vízcsobbanások erre utalnak.
A lakásba lépve szinte arcon csap a benti hűvös levegő. A szinte teljesen üres szobák félhomályba burkolóznak – mivel a sötétítőket félig behúzva hagytad. A hideg zuhany jót tesz, vérnyomásod normalizálódik, és a komfortérzeted is sokat javul – a zuhan lefolyója éhesen nyeli el az étteremben rád rakódott finom port és a lemosott izzadságot.
A dolgozószobában újra átgondolva az esetet, úgy néz ki, hogy nincs különösebb okod a pánikra – hétköznapi baleset volt – bár az ösztönöd mást sugall. Türelmesen próbálod meg becserkészni az érzés forrásául szolgáló gondolatot, de mindig, amikor már majdnem megvan eliszkol. Jobb híján a videót nézed ismét végig – de semmi oda nem illőt nem látsz rajtuk. Aztán amikor leteszed a telefont, egy kérdés tolakszik az előtérbe – ha
egy durrdefekt volt, akkor miért két egybemosódó durranást hallottál?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #5 Dátum: 2015. Április 30. 20:52:58 »
A telefonját összekapcsolja az otthoni laptoppal, s míg a telefonról felmásolja a videót, elmegy zuhanyozni. Persze a gépnek koránt sincs szüksége ennyi időre, de neki van. Gondolatai a zuhany alatt sem tisztulnak le. Fejében továbbra is a szenátor és a baleset körülményei a fő téma. Fokozatosan zárja el a meleg vizet, míg már csak a hideg víz zúdul testére. Elméjét nem hagyja nyugodni a dolog és - hogy a hideg víz hatására vagy a félelemtől, azt nem tudni - többször megborzong. Zombiként száll ki a zuhany alól, hanyagul megtörölközik és egyetlen shortban megy vissza a laptophoz. Mobilon már végignézte az eseményt, talán ha nagyobb képernyőn is megnézi, észrevehet valamit.

- Gyerunk Danny, te ettől sokkal profibb vagy! - hagyja el száját a mondat, melyet inkább ösztönzésként, mint kétségbeesésében mond.

Ölében a laptoppal hanyatt dől az ágyon és kockáról kockára végignézi a videót ismét. Majd aztán még egyszer, de ezúttal nem a rögzített képre, hanem a hangokra figyel. Amikor felidézi a balesetet megelőző néhány pillanatot, akkor ugrik be neki a két egybemosódó durranás.

- Egy pisztolylövés hangja lenne az első durranás?

Szíve hevesebben kezd verni a gondolattól, szervezetében pedig érezhetően szétárad az adrenalin. Még ha az is lenne, a rendőrök biztosan meg fogják találni a golyót, ami egészen más mederbe terelheti a nyomozást. Bár csak tudna valamit a nyomozás állásáról. Ekkor ugrik be neki a nyomozó neve, aki a kérdéseket tette fel. Elég fiatalnak tűnt, hátha megoszt pár infót a nyomozásról lelkesedésében. Szívverése enyhül valamelyest, mikor a telefon után nyúl. Az lesz a legjobb, ha amint beszélt ezzel a fiatal zsaruval, felhívja Barnes-t is. Mert ha hirtelen fel kell szívódnia, akkor ő a legjobb segítség.

- Mi is volt a neve a srácnak? Anderson? Andrews? A.....tkinson!

A laptopot kiveszi az öléből, majd kezében a mobiljával átsétál a dolgozószobájába. Jegyzettömböt és ceruzát készít elő, felírja Atkinson nevét, majd tárcsázza a 911-et.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #6 Dátum: 2015. Május 02. 18:49:04 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Otthon
Időpont: Nyár, Vasárnap dél után nem sokkal
Esemény: Telefonálások

Felhívod a központi számot, és Atkinson nyomozót kéred. A diszpécser hölgy kis türelmet kér, majd kapcsolja ki tudja hova a hívásodat. Talán a hatodik-hetedik csörgésre veszik fel
-Itt Atkinson nyomozó – szól bele a már ismert hangján a nyomozó. A háttérben ütemes tülkölés hallatszik valami nagyobb munkagép motorjának morgásával elegyedve, és a deformálódó fém csikorgása. Bemutatkozásodra hallhatólag megélénkül, s valami aprót csippan a vonalban.
-Áh! Mr. Stokes! Csak nem jutott valami az eszébe? - Kérdezi telefonálásod okát firtatva. A háttérzajokba nagyobb robaj vegyül, s Atkinson köhécselésbe kezd. A kérdésedre, hogy mégis mit állapítottak meg, tömören válaszol
-Kh..., kh..., elnézést, csak a por. Jelenleg úgy tűnik, hogy durrdefekt volt. Gondolom mint szemtanú, ezt meg tudná erősíteni, nem?  ::) - kérdezz vissza. Nem igazán tudja eldönteni, hogy most anyagot gyűjtesz, vagy mondani is akarsz neki valamit.

...

Barnes szinte azonnal felveszi
-Helló aranyom! -kezdi. Már ismered egy ideje – mindenkit így szólít, ha jó hangulatban van, vagy akar valamit. Ha rossz napja van, akkor üvöltözve elküldi a munkatársait melegebb éghajlatra, és lealázza őket a sárga földig, hogy milyen egy utolsó tehetségtelen, ingyenélő kretének.
-Csak nincs valamid a számomra? - kérdezi – Te meg húzzál vissza dolgozni, nem azért fizetlek, hogy itt ácsorogj, és vakargasd a segged! - oszt ki valakit a környezetében.
-Rohadt lusta banda! - szusszan - Na, most már tudok figyelni – mondja neked, miközben valahol egy ajtó csukódását hallod a vonal másik oldalán.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #7 Dátum: 2015. Május 03. 12:52:03 »
Felismeri a nyomozó hangját. Ez alkalommal kifejezetten örül neki, hogy egy fiatal nyomozó kapta az ügyet. A fiatalok a legtöbb esetben még lelkesek, ég bennük a tettvágy, nem olyanok, mint a vén rókák, akik belefáradtak az egyforma hétköznapokba és inkább a szőnyeg alá sepernek dolgokat, csak hogy ne kelljen aztán a papírmunkával tölteni az időt.
Hangjában nyoma sincs annak a lelkét elemésztő kételynek, ami az elmúlt néhány percben lett úrrá rajta.
- Atkinson nyomozó? Itt Danny Stokes. Ne haragudjon, hogy máris zavarom, de azt hiszem, ki kell egészítenem valamivel a vallomásomat... hogy durrdefekt? Igen, én is láttam a kereket. A durrdefekt okára gondoltak esetleg? Mert azt hiszem, két durranást hallottam, de tudtommal csak az egyik kerék lyukadt ki.... nem akarom az ördögöt a falra festeni és még véletlenül sem akarok hatásvadásznak tűnni, de elképzelhetőnek tartom, hogy valaki rálőtt arra a kocsira...

...

- Andrew! Fogadjunk, hogy megint a jeges kávédat szopogatva osztod le azt a szerencsétlent. Mondtam már, hogy ne nyomjál annyi koffeint a szervezetedbe, mert nem lesz jó vége. Egyszer majd azt mondja a szíved, hogy elég aztán annyi... na de nem is mondtam még, hogy miért kereslek... franc.
Ujjai - talán a hőség, talán a felfokozott állapotának köszönhetően - megizzadtak, így kénytelen átvenni a telefont a másik kezébe, míg izzadt tenyerét a nadrágjában törli meg.
- Itt vagyok, csak ez a hőség kikészít. Szóval... lement már az anyag a szenátorról? Tudod, hogy néha vannak parás szituk és elképzelhető, hogy ez most olyan lesz. Nem tartom kizártnak, hogy a csóka rám küldte az embereit. Vagy valami annál is rosszabbat. A lényeg, hogy ma az étteremben ebéd közben meglátogatott egy kocsi, ami a falon át jött be... ha úgy adódna, hogy fel kell szívódnom, akkor számíthatok rád ugye?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #8 Dátum: 2015. Május 10. 19:43:38 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Otthon
Időpont: Nyár, Vasárnap dél után nem sokkal
Esemény: Szabadságolás

Atkinson a vonal túloldalán füttyent egyet
-Ennek utána fogunk nézni, Mr. Stokes. Van még valami, amit meg akar osztani velünk?  ::) -Kérdezi érdeklődve. Nemleges válaszodra még megköszöni a hívásodat, aztán leteszi. Még hallod az elkezdett mondatot -Hé, srácok! Nézzé...

Barnes miközben megtörlöd a tenyered, közbe is szúrja
-Hát biztos nem azért, hogy közöld: Nyertél Las Vegasban, és rám gondoltál...
A kérdésedre, hogy lement-e az anyag, egyértelmű választ ad
–már a nyomdában szedik. Este hét órakor a kezemben lesz a holnap reggeli újság. Tiéd a címoldal alsó fele, és a politikai rovat első cikke.– közli tényszerűen, és olyan hangsúllyal, ami azt jelzi – elégedett a dolgok ilyentét állásával.
Arra, hogy a falon át majdnem elütöttek, megváltozik a hangja. Úgy tűnik, sztorit szimatol.
- Persze, hogy segítek eltűnni, ha attól jobban éred magad! De amíg nyaralsz, nem akarsz cikket írni a romló műszaki állapotú járművek veszélyeiről, vagy az összeesküvés-elméletek és a kizsákmányolt munkaerő közti kapcsolatról?  ::) -firtatja, félig komolyan, félig pedig inkább csak apró szurkálódásként.
-Mindegy, ugorj majd be a kulcsokért! - javasolja

Megfogadod a tanácsát, és néhány holmit összeszedve autóba ülsz, és meglátogatod Barnest az irodájában. Megnyugtat, hogy szarul nézel ki, aztán a kezedbe nyomja a nyaralója kulcsát. Pontosabban valamelyik nyaralója kulcsát – de azt tudod, hogy nem az ő nevén vannak az ingatlanok. A város dögmelegét magad mögött hagyva száguldasz az autópályán még délebbre, hogy másfél óra múlva megérkezz egy „üdülőfaluba” Itt minden és mindenki a pihenéssel foglalkozik. Hatalmas strand, rengeteg motel, hotel, étterem és bár várja a kikapcsolódni vágyókat. A part fele sokan tartanak fürdőruhában törülközővel, szörfdeszkával, matraccal, vagy ezek kombinációval. Te kissé tovább autózol, ahol már véget ér a strand, és part menti házak sorakoznak.

Végül a megadott címen egy stég végében pillantod meg a víz fölé épített házat.

Kipakolva hamar berendezkedsz a két szoba + fürdő méretű házban. Az elkövetkező napokban senki nem zavar - a ház és a végtelen óceán megnyugtatólag hat az idegeidre. A hírekben ugyan felbukkan a szenátor, de amikor arról faggatják, hogy lemond-e, csak annyit mond, hogy nem látja okát... S utána mosolyogva beül a kocsijába, és otthagyja a riportereket.
Aztán az egyik este friss híren akad meg a szemed: a diegói városi autópályán baleset történt – feltehetőleg elaludt a sofőr. A helyszínt egy helikopterről mutatják – az oldalára dőlt kamionról a Diamond ásványvizes cég logója köszön vissza...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 17. 19:15:00 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #9 Dátum: 2015. Május 19. 16:21:07 »
A nyomozó kérdésére nemmel válaszol, elvégre mindent elmondott neki, amit fontosnak ítélt. Remélte, hogy a nyomozó is rátalált esetleg valamire, amit majd megoszt vele, ezzel is csökkentve a rá nehezedő nyomást, de sajnos csalódnia kellett. Legalábbis egyelőre...

Barnes a szokott formáját hozza. Danny sokat gondolkodott már azon, mi a titka a barátjának, amivel sikeres maradhat. Biztos volt benne, hogy ha úgy alakulna, hogy a szar hullámként akarná elborítani, Barnes előhúzna egy szörfdeszkát, hogy meglovagolja.
- Tudod jól, hogy bármiről képes vagyok írni. Ha akarod, a robbanómotorok párzási táncáról is írok neked, de ennek az ügynek le kellene előbb csengeni. - veszi fel a kesztyűt Barnes-szal, hisz nincs abban semmi rossz, ha humorral próbál védekezni. Most sem hagyta cserben barátja, a felajánlást pedig örömmel fogadta el. Talán nem is baj, hogy így alakult, egy kis pihenésre neki is szüksége lehet.

Nem először fordul elő, hogy el kell tűnnie a hétköznapi emberek szeme elől, szinte már gyakorlata van az ilyesmiben. Az út során kizárólag készpénzt használ, ha valamit fizetnie kellene és gondosan elkerüli a megszokott ellenőrzési pontokat. Nem mint ha aggódnia kellene az ilyesmi miatt, pusztán igyekszik elkerülni a felesleges kockázatokat. A telefonját otthon hagyja és még út közben vesz egy feltölthető mobilt. A legfontosabb számokat már rég megtanulta fejből, amire pedig nem emlékszik, majd a tudakozó kisegíti. Erről küld egy "téves" sms-t Barnesnak, melyben egy garázsvásárra hívja fel a figyelmet és sörözésre invitálja a címzettet. Néhány perc múlva meg is érkezik a "Bocs haver, de szerintem másnak akartad elküldeni ezt az üzenetet" sms, mellyel Barnes visszaigazolja, hogy tudomásul vette a titkos számot.

Első napját remeteként tölti behúzott sötételők és zárt ajtók mögött. Kizárólag a TV és az internet használja, ha valamire szüksége van a boltból, a csúcsidőket elkerülve, esetleg rögtön nyitást követően megy megvásárolni.
Éjszakánként nem alszik jól, melyet előbb az új helyre, majd pedig a melegre fog. Tisztában van vele, hogy hazudik magának: a stressz okoz neki álmatlan éjszakákat. Gyakran lát szellemet ott, ahol semmi nincs és mindenki gyanús számára.
Most még a hírműsorok sem villanyozzák fel túlságosan, pedig korábban szívesen múlatta az idejét azzal, hogy a hír mögötti háttértörténetet próbálta kitalálni. Ott van például az az autópályás baleset, ahol elaludt a sofőr. Szerencsétlen pára biztos túldolgozta magát és most majd jól felfújja a szakszervezet az esetet. Már éppen elkapcsolna, hogy valami érdekesebbet nézzen, amikor meglátja a kocsi oldalán a cégjelzést.

- Diamond ásványvíz...

Danny fejében egymást érik a gondolatok. De hiszen az étteremben is egy ilyen autó okozta a felfordulást. Ha a városi autópályán történt a baleset, talán engem követtek. Az is lehet, hogy rábukkantak a nyomomra. Ha ez a kocsi balesetet szenvedett, talán másikat küldenek majd helyette.

Félelem húzza össze a gyomrát. Odasiet az ablakokhoz és a sötételő barázdái között kikémlel. Semmi. Odasiet a bejárati ajtóhoz és ellenőrzi, hogy be van e zárva. Érzi, hogy valamit tennie kell, de fogalma sincs, hogy mit és ez egyre jobban felemészti...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #10 Dátum: 2015. Május 24. 21:46:31 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Otthon
Időpont: Nyár, hétközben
Esemény: Szabadságolás

Útban a nyaraló fele mindössze egy benzinkútnál álltál meg tankolni, és az új mobilt megvenni – a vékony afroamerikai kutas szinte nem is foglalkozott veled – arra is várnod kellett, hogy odaadhasd neki a pénzt – annyira elmerült az ölében, falatnyi bikiniben ülő félvér barátnője „dekoltázsának” bűvöletében. Sejted – ha tíz perccel később érsz ide – jóval többet kellett volna várnod – amíg a mosdóból visszatérnek.

A tenger zúgása, a remeteélet, és a semmitmondó hírek napja az első. A boltok ahogy megfigyeled – hajnalban szinte üresen konganak – a nyaralók itt nem akarnak korán kelni, és az esti-éjszakai bulizók is még valahol máshol józanodnak vagy alszanak. A közeli, cirka 500 négyzetméteres, parkolós „közértben” egy hétre elegendő enni,  innivalót, és egyéb fogyasztási cikket tudtál vásárolni – ami garantálja, hogy semmiért nem kell kimozdulnod.
Bár senki nem foglalkozik veled, úgy érzed, mint akinek vaj van a fején. Délelőtt egy sötétzöld szedán araszol lassan a parton, és láthatólag nézelődnek – keresnek valamit, s addig figyeled amíg el nem tűnik. Délutánra már szemet szúr az az idős hölgy is, aki a kutyáját három óránként egyszer maga után húzva sétáltatja a parti járdán. Aztán a yard kocsija is feltűnik – az is komótosan gurul végig az utcán, s kamerázza a parkoló autókat. Ám nem történik semmi.
Másnap és harmadnap is eseménytelenül telik – egyedül a hajnali kocogó páros – egy férfi és egy nő az, akikkel bővül a lista. Mindkét nap reggel hatkor kocognak el a járdán. Rendszeres visszatérő a kutyás nő, és a rendőrautó is.
Aztán harmadnap ott a felkavaró hírműsor az ásványvizes kamionnal. Utána nézel a közösségi hálón, és úgy tűnik -  tulajdonosi körhöz nincs köze nyíltan a szenátornak két ismerősi mélységig. A cégről szóló beszámolók szerint szépen növekedik a piaca – természetesen a konkurencia rovására. Saját bevallásuk szerint az ásványvizet az egyik különösen tiszta arktiszi glecser mélyéről bányásszák, amely 15.000 éve nem érintkezett levegővel, és más szennyező anyagokkal. Pár videó is fent van a kitermelésről – gondosan egy polikarbonát dómot húztak fel a gleccserre, és azon belül dolgoznak a szemmel láthatólag új, és tiszta fúrókkal, és szivattyúkkal. A kitermelt vizet UV fénnyel kezelik, és utána jókora rozsdamentes hűtőtartályokban repülőre rakva viszik San Diegóba, ahol újabb ellenőrzés után palackozzák. Több díjat is nyert, s igen népszerű a hírességek körében, s ennek hatására a fogyasztók is hajlandóak megfizetni a prémium kategóriás vizet.
Egyszóval jó üzlet, s az a különös, hogy akkor hogyhogy nem telik megfelelő műszaki állapotú járművekre és kipihent dolgozókra? A fogyasztási adatokat nézve feltehetőleg sok embert érdekelne, hogy minden rendben van-e a cég körül. Úgy érzed - ebből jó kis cikket lehetne írni...

A következő nap kissé elromlik az idő – kissé felhőssé válik az ég, és a szél is feltámad. Egy-egy erősebb hullám alulról nyaldossa a házat, de be nem jut víz. Ennek köszönhetően a fürdés az óceánban nem lehetséges, még ha akarnál is. A rossz idő viszont sem a futókat, sem pedig az öreglányt nem akadályozza a napi rutinjában. Alig múlt dél, amikor a két szoba közti napozó teraszra egy csíkos frottírköpenyes

öreg férfi mászik ki a vízből. Felvergődi magát a vízből, és egyre nagyobb víztócsa közepén a hátára gördül, s köhögve próbálja összeszedni magát.[/i]
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 25. 09:44:44 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #11 Dátum: 2015. Május 25. 19:12:24 »
Danny fejében számos koncepció kavarog a Diamond ásványvizes céggel kapcsolatban. Egy feltáró cikk gondolata is felbukkan ötletként, de be kell ismernie, hogy ez a láthatatlan nyomás a kreativitása kárára megy. A szenátoros cikk napvilágot látott és neki a haja szála sem görbült meg. Gond nélkül eljutott a nyaralóig és - bár számos gyanús tevékenységet figyelt meg az elmúlt napokban - úgy néz ki, senki sem tört az életére. A kellemes idő és környezet kárpótolja a korábban elszenvedett viszontagságokért, mennyivel jobb itt lenni a parton, mint egy túlzsfolt szerkesztői irodában a gép előtt izzadva.

A változó időjárás és a hullámok viszont ismét felkeltik a félelmeit. Hiába próbálja magát nyugtatni, hogy az egész csak számos véletlen egybeesése és hogy valójában nincs itt semmi összeesküvés. Hazudhat az ügyfeleinek, a riportalanyoknak, megtévesztheti a kollégáit és a célközönségét, de magát nem csaphatja be. Minden okkal történik.

Az elmúlt néhány nap eseményeiről gondosan jegyzeteket készít, rögzít minden fontosnak tűnő információt, így a felbukkanó autók rendszámát, a járókelők sebtiben megírt leírását mind-mind tartalmazza kis füzete.

A vihar közeledtére felkészült - kivételesen végre pontos adatokkal szolgáltak a meteorológusok -, gondosab bezárt mindent és lehúzta a sötételőket. Azt tervezte, hogy gondosan átlapozza a jegyzeteit, hátha feltűnik neki valami, amit eddig nem vett észre. Egy külön oldalra pedig az interneten talált, a Diamond ásványvízről szóló cikkek webcímeit írja fel. Épp a víz szállításával kapcsolatos részleteket rögzíti, amikor meghallja a puffanást.

- A fenébe is Danny! Elfelejtkeztél megfigyelni a környezetedet. Simán megközelíthetett volna valaki fegyverrel a kezében és lelőhetett volna, mint egy kutyát.

Közelebb megy az ajtóhoz, hogy jobban kilásson a teraszra. Nem tudja, hogy az idős férfi meglátta e, így igyekszik rejtve maradni előle. Eszébe nem jut, hogy segít a bajbajutottnak, addig legalábbis semmiképp nem, míg nem fürkészte ki szándékait.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #12 Dátum: 2015. Május 28. 20:28:44 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Nyaralóban
Időpont: Nyár, hétközben
Esemény: Szabadságolás

A laptop előtt ülve rendezed, kategorizálod az információkat. Az érkező, távozó emberek leírásai, és az események időpontja egy csinosnak nem mondható, de egyre terjedelmesebb és hasznos táblázatba kerülnek. Bármely portaszolgálatos megirigyelhetné...

A rossz idő érkezésekor már inkább főleg a Diamond cég utáni kutászkodással foglalkozol, csak a táblázatod frissítése vonja el időről-időre a figyelmedet. Aztán beállít a váratlan vendég, s időt, figyelmet követel magának a felbukkanása. Úgy tűnik, hogy még nem vett észre. Köhögve először négykézlábra, aztán csak teljesen feláll. Idült vigyorral körülnéz, hogy utána meginduljon a vizes, csíkos, és ízléstelen frottírköntösében a part fele, miközben szinte folyik a köntösből a víz, csillogó nyomot hagyva maga mögött, mint valami groteszk csiga. Közben az eső is rákezd, és egyre nagyobb cseppekben kezd el esni. Az öreg két-három lépés után ismét köhécselésbe kezd, aztán hirtelen elhallgat, elvágódik a partra vezető stégeden, és nem mozdul. Úgy tűnik, hogy van pofája megdögleni a nyaraló ajtajában...
« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 28. 20:30:25 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

SentinelWex

 • Vendég
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #13 Dátum: 2015. Május 29. 23:27:16 »
Folyamatosan szemmel követte az öreg minden mozdulatát, aztán amikor összeesik a ház előtt, majdnem elkáromkodja magát.
- Na már csak ez hiányzott...
Óvatosan körülnéz, mielőtt elfordítja az ajtó zárjában a kulcsot, majd kezében a mobiltelefonjával elindul az öreg felé.
- Halló, izé... uram! Minden rendben? - teszi fel az alapvetően hülye kérdést, hiszen viszonylag ritkán esnek össze emberek azért, mert minden rendben van. Tartja az öregtől az egy lépés távolságot, elvégre nem igazán érdekli, hogy mi lesz vele. Ő inkább maga miatt aggódik, meg az esetleges ház körüli felhajtás miatt, ha az öreg pont itt halna meg. Még a végén tényleg hozzá kell majd érnie.
Lehajol az öreghez és mégegyszer megszólítja. Ha nem kap semmilyen értékelhető reakciót, kénytelen lesz hívni a 911-et...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Second Skin - SentinelWex játéktere
« Válasz #14 Dátum: 2015. Június 01. 19:05:11 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: Nyaralóban
Időpont: Nyár, hétközben
Esemény: Meglepetés

Az öreg nem mozdul, és ahogy kilépsz az esőre, hogy a közelébe óvakodj, akkor sem tesz semmit, ám zihálva lélegzik. Aztán zavart tekintettel felnéz rád, és megkérdi
-Fiam, ugye megetetted a malacokat, ahogy mondtam? - kérdezi, aztán visszaejti a fejét, miközben torz vigyorral az arcán az eget szemléli.
-Formás kis malackák! - ül fel meglepően gyorsan, és a vigyor vicsorgásba fordul
-Mit csináltál a malackákkal? - néz körbe döbbenten, majd kap feléd begörbült ujjakkal, és kissé eszelős tekintettel.
-Nem... Nem engedheted el őket! Elloptad őket!  :'( De ők az enyémek! - jajdul fel, és megpróbál talpra állni.
-Add vissza őket hallod?! >:( - ripakodik rád, miközben feltápászkodik, és dülöngélve megindul feléd. Láthatólag nem százas, de szerencsédre nincs túl jó állapotban.
-Kinyomom a szemed, mert szemet vetettél rájuk  >:(– vigyorog, miközben egy kis nyálpatak indul meg a jobb szájzugából lefele, és a tekintete is furcsán csillog. Őrülete mint valamiféle aura veszi körül elméjét, és nem hagyja, hogy a valóság megzavarja, kizökkentse torz világából
-A hulládon fogom megdugni a malackákat! ;D- röhög fel, és csíkos frottírköpenye zsebébe nyúl, melyet valami szemmel láthatólag lefelé húz...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"