Corvus Latsonn
/Basic/ Látod? Fényes karrierem mellett elhalványodik a birodalom bármely üstökösének felívelése! - vigyorgok elégedetten. Azt, hogy végre megosztja velem a meglátásait - s nem csak a velem kapcsolatosakat - komoly megelégedéssel veszem tudomásul. Főképp, hogy nem is látok benne hibát. Újabb bizonyíték, hogy jól választott(am)…
/Basic/ A senki erős túlzás Rozsdásra. Előbb itt volt, mint mi - de értem, hogy mire gondolsz. Én arra tippelnék, hogy a bázis megsemmisülésével számoltak - vagy több évtizedes lezárással - aztán jól elfelejtették, vagy elfogytak az információ birtokosai. Elvégre annyira eldugott bolygóról beszélünk, ami nem szerepel a közkézen forgó asztrogációs térképeken. Legalábbis feltehetőleg, mert a hajó, amivel érkeztem, a bolygó miatt került ki a hipertérből. Vagy csak akciós volt az asztrogációt végző droid - vonok vállat.
/Basic/ A vészriadó pedig lehetett a korábbi zűr lecsengése. Megszűnt, mert a vészhelyzet is elmúlt már rég. Lehetett volna a vulkán, aminek a mérges gázai vagy egy lávabetörés-fenyegetés volt kilátásban, ami miatt elhagyták. De ugyanígy lehetett valami kórokozó, vagy egy orbitális pályáról a bázist becélzó csillagromboló - találgatok - A rosszabbik lehetőség az, hogy a vészhelyzet még nem múlt el, csak az érzékelők nem kapnak elég energiát ahhoz, hogy érzékeljék a baj forrását - pl. az orbitális pályán továbbra is van valami, ami a radarjel megjelenésére képes, és tüzet nyit - mélázok el, de ezt a verziót nem tartom annyira valószínűnek.
/Basic/ Azt tudom, hogy nem volt ehetetlen, de azt is tudom, hogy a finom az nem ilyen! - válaszolom - S hiába volna szükség további lelkes segítségre, azért annak vannak feltételei! Először is, egy jó szakácsdroidra volna szükség, amelyik ért a növénytermesztéshez is - utalok a bázis farmrészére - Mert a főztöm mellett csak idő kérdése, hogy mikor tör ki a zendülés. Ha megvan a - lehetőleg - jó minőségű és állandó élelmiszer ellátás, utána még egy építődroidot kellene beszerezni, amelyik teszem azt húsz tonnáig tudna terepet rendezni és pakolászni valami exovázba ülve. Fegyveresekből is jó volna pár fő - de valami kezelhetőbb fajból - semmi kedvem nyers terrorral korádban tartani őket kölcsönös bizalom helyett. Végül pedig egy-két hírszerzésre alkalmas egyén is jól jöhetne. Kém, hamisító vagy bárki, aki elvezeti a kisebb hajókat. De ez nem olyan egyszerű - talán valami civilizált helyen tudjuk csak felvenni őket, mert az itteni dzsugelben mostanra egy talicska apró majomra van csak esély. Ugyanis a statisztikai esélyeket kis csapatunkkal már a végletekig feszítettük...
Rozsdás akar valamit, de hogy pontosan mit - azt a Lady tolmácsolja. Az ötlet nem rossz, de azért tartalmaz némi kockázatot.
/Basic/ Jó ötlet! - bólintok rá - Egy pocsék reggeli után csak jobb jöhet! No meg előbb-utóbb úgyis meg kell tenni - de azért tartsuk be a fokozatosság elvét. Indulásnak a passzív érzékelőket kapcsoljuk fel, és ha ott minden csendes, akkor mehetnek az aktívak is. Nem volna jó egyből a nyakunkra szabadítani valami agresszív autonóm fegyverrendszert vagy java és gamorrai rablóhordát, ami az aktív radarjel bemérése után szétlövi a bázist velünk együtt, és szétkapja az összes elektronikus létformát - pillantok Rozsdásra - Utána pedig megnézhetjük a naplókban, hogy mit kell megölni ahhoz, hogy végre valami ehető kerüljön a tányérra. Mostanra talán már begyakoroltuk annyira a nyelvet, hogy érdemi információkat is ki tudjunk hámozni...