Szerző Téma: Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt  (Megtekintve 4503 alkalommal)

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #90 Dátum: 2018. Október 24. 11:34:09 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" majd a "VIP szoba és Holomozi" szint
Lady /Basic/ Megvesztél? A legjobb göncöm! Előbb doblak ki téged! – fúj rád, de persze nem annyira komolyan (vagy igen?) – De tény, hogy neked is inkább bundát kellett volna növesztened. – s picit olyan érzésed van, hogy valami mást is, de annak nem adnak hangot – Igenis, mosd csak ki szépen azt, amiben ideérkeztél! – közlik veled oly módon, hogy anyád szokta apáddal, amikor a férfinak nincs választása, ha jót akar magának.

A kölyök úgy tűnik, hogy szintén örült volna, ha van valami ehető a hűtőben, így csak bosszankodóan-lemondó sóhaj érkezik a lábad felől, ahonnan ő is belesett, majd felnéz rád és bólint, amikor a takarításról beszélsz és nagy szemekkel elnéz az anyja felé, akinek szerinte ez a feladata lett volna. Mikor ötletelsz, hogy melyik szinten mit kéne tenni két elgondolkodó fejet látsz, olyan, mintha tényleg anyja és kölyke lennének. Egy azon fejtartás és bambulás, hogy aztán a kisebb rángassad meg a nadrágod és felmutassa három ujjacskáját.

Lady /Basic/ Úgy tűnik, hogy eldőlt, s lévén a másik megvár később is, nem bánom, legyen az.

Így az utazás lefelé gyors és csendes, a már ismert rutin vár és végül újra a megfelelő szinten állva valóban ott áll és vár titeket a hatalmas projektor, már csak azt kell kitalálni, hogy melyik konzol és melyik gombok, karok, kallantyúk és más tekerentyűk lehetnek azok, amivel megkapjátok azon válaszokat, amelyre olyannyira áhítoztok.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #91 Dátum: 2018. Október 28. 16:15:49 »
Corvus Latsonn

A Lady tiltakozására csak megvonom a vállam
/Basic/ Eddig az én ruhatáramról beszélgettünk. A tiéddel nincs túl nagy baj, mert jórészt a hátizsákban utazott. Ami pedig az én piros pólómat illeti - az már legfeljebb topnak lenne jó, mert még nekem is köldök fölé ér az alja. Ugyanis azt használtam el kötszernek. Szóval azt a pólót én azért kidobnám. A többi ruházati elem pedig tény hogy koszos, de cserébe szakadt is. Azokat kimoshatom, de amíg nem tudom megvarrni őket, addig csak tartaléknak jók - magyarázom az álláspontomat, de van egy halovány gyanúm, hogy a Ladyt ez nem annyira érdekli.

A hűtős fiaskó után némi töprengés árán Zirni eldönti, hogy mivel próbálkozzunk meg. Maga a kérdés nem annyira érdekes, mint a kedves látvány - ahogy az anya s kölyke igencsak hasonló gesztusokkal veszik fontolóra az elhangzottakat.

Zirni segítségével átirányítjuk az energia fölös részét a moziszintre - ahova belépve már csak a nyelvi nehézségekkel kell megküzdeni. A nagy projektorra mutatok
/Basic/ Mivel ez egy katonainak ható bázis, ezért feltételezhetőleg a fő projektor inkább a bázisra jutó légteret - vagy ha elég nagyok a szenzorok - a bolygó körüli űrben található járműveket mutatná. Ami viszont minket inkább érdekelhet, hogy mi van az ajtón kívül. Arra viszont inkább egy kisebb konzolnál felügyelhettek, sok kijelzővel. Szóval próbálnál valami kameraképet vagy hasonló hasznos dolgot találni? - Kérdezem Zinrit, és inkább át is engedem neki a terepet.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #92 Dátum: 2018. November 19. 13:23:36 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "VIP szoba és Holomozi" szint
Lady /Basic/ Csak nem sajnálsz tőlem egy olyan kiváló ruhadarabot? – érdeklődik kifürkészhetetlen arccal

Úgy tűnik, hogy a varrás résznél valóban elvesztetted Őkarmossága érdeklődését, de ezen nem is lepődsz meg. Ismered már, és bár a találkozás elég idegen-ideges volt, azóta egészen másképp szól a történet. Mivel a cél már megvan és az út is elég eseménytelen, van időd megcsodálni őket, ők pedig láthatóan ezt nem vették észre. Mindkettő nagyon töri a buksiját, míg végül sikerül valamilyen konszenzusra jutni és a megfelelő energiaátirányítást követően, már ott álltok a Holomozi előtt.

Lady /Basic/ Kétlem, hogy kihagyták volna a lehetőségét annak, hogy mindent ekkorában élvezzenek, szóval, amondó vagyok, ha nem is egyből azt látnánk rajta ami nekünk kell, biztos, hogy átirányítható! – kezdi el böngészni a macskakaparásra hasonlító jeleket – Ami azt illeti minden alkalommal amikor ezekre nézek, valahogy olyan rohadt ismerős…

Eközben a kölyök téged követ és amennyire az elrendezés, a kezelőpult nagysága és a gombok elhelyezkedése engedi, úgy véled, hogy a legjobb helyen állsz és bizony, ami kell, az itt van… valahol. A kérdés már csak az, hogy pontosan hol és mit kell hozzá tenni! Ami azt illeti megfejtetted a technikát, legalábbis igen csak meg vagy győzve arról, hogy csak itt lehet a megoldás, amikor a Lady odalép és hosszú-mély sóhaj után mormogva-bosszankodva elkezdi elolvasni a macskakaparást, mire Zirni egy művész kecsességgel kelti életre a berendezést, sőt, a nagy kivetítő is bekapcsol, egyelőre alaphelyzetben…

Lady /Basic/ Nos, beugrott. Valószínűleg a kiejtésem borzalmas, mert ugye egy közel 3000 éves nyelvről beszélünk és ami azt illeti még kincskereső kiskoromban sajátítottam el, de az már igen régen volt. Ez itt bizony a sith nyelv!

Úgy tűnik, hogy ez az első alkalom, amikor mindenki tett azért, hogy a dolgok kicsit jobbra forduljanak!

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #93 Dátum: 2018. November 21. 19:56:51 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Nem, de az eddigiek alapján nem gondoltam volna, hogy bővíteni szándékozod a ruhatáradat - utalok rá, hogy az eddigi utunk során kiderült - szeret ruha nélkül jönni-menni. De a bunda eleve öltöztet, mint egy testre simuló ruha - és ezért igazából nem hiányolom róla a ruhadarabokat. Arról nem is beszélve, hogy így még egzotikusabb a megjelenése...

A holoteremben nem igazán tudok életképes ellenérvet felhozni a Lady érvelésére - már ami a főkivetítőre tevést illeti. Ám az, hogy honnan ismerősek a jelek
/Basic/ Én is pont így szoktam érezni, ha a saját kézírásomat kéne elolvasnom - válaszolom. A konzol feltehetőleg megvan, de hogy mi micsoda rajta, csak találgatni tudok. De szerencsére nem szükséges, mert a Lady még ippeg el tudja olvasni a feliratokat - Zirni meg az információ birtokában kezelni tudja a konzolt.
/Basic/ Nagyon ügyesek vagytok! - dicsérem meg őket rájuk büszkén, és Zirninek a fejét, míg a Ladynek a hátát simítom meg.
/Basic/ Egészségedre! - mondom a Ladynek, amikor a nyelv nevét említi - A kiejtésedet kár mentegetni, mert úgysem hallom meg a különbséget - teszem még hozzá.
/Basic/ Node most lássuk, hogy hol mindenhol van kamera, és hogy mit mutatnak! Talán a bázison belül is mutat olyan helyet, amit nem láttunk még - vagy akár az ajtón kívül. Aztán talán még megleshetnénk, hogy van-e a bázisnak bármiféle energiapajzsa vagy hőpajzsa... - javaslom nekik. Utána a megismert információk alapján eldöntjük, hogy melyik részleget akarjuk meglátogatni, ás átirányítani az energiát.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #94 Dátum: 2018. November 25. 15:28:09 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "VIP szoba és Holomozi" szint
/Basic/ Rosszul gondoltad! – érkezik a vidám válasz

Mi tagadás meg lehet annak is a varázsa, hogy… a változatosság gyönyörködtet! Vagy épp a Lady bundája és mindaz amit rejt, de sokkal inkább sejtet. A kézírásra tett megjegyzést egy mosolygós-bólintással veszi tudomásul, majd egy közös pacsizásra invitál, amolyan „Srácok, ez jó munka volt!”. Pici vállvonással intézi el a kiejtéssel kapcsolatos megjegyzésedet, majd elkezdődik egy hosszas fordítgatás-gombnyomogatási tortúra.

Először arra derül fény, hogy bizony akad hely ahol még nem jártatok. Az első mindjárt egy hatalmas sziklacsarnok, melyben elég sok fémhulladék és rozsdás kupac, illetve ki tudja micsoda hever mindenfelé, de akad ott hidraulikus vagy milyen emelődaru és sok más érdekesség, meg egy hatalmas dolog, ami űrhajóra hasonlít.


Kicsit megviselt, de az sem kizárt, hogy röpképes! Mindenesetre innen ennél többet nem nagyon lehet megtudni és mivel tovább kerestek a kamerák képei között, adatokkal sem szolgál senki és semmi. A következő kamera zárt ajtót mutat, „macskakaparással” és aztán ebből akad még pár – egészen pontosan hét darab – mígnem a soron következő valamilyen felszíni járműveket mutat látszólag működőképes állapotban.

Illetve az utolsó biztonsági berendezés képsorai azt mutatják – a Hangárt, madártávlatból – hogy ide bizony akár egy kisebb csatahajó is kényelmesen bemanőverezhetne! Első nekifutásra az arányok alapján úgy tippelnéd, hogy ami nem nagyobb egy Corvette-nél, annak kényelmesen akad itt helye, de talán, talán egy kicsit nagyobb is beférne. Mivel az energiaszint jelenleg ott igen csekély, így nem kétséges, hogy újabb, már jól bevált trükkökre lesz szükség.

A következő dolog amit láttok, egy hidroponikus farm. Úgy tűnik, mint ami működik, de itt-ott bizony gyanús foltok és más maszatot véltek felfedezni. A következő kattintás pedig valami karámszerűséget mutat, de ott nem sok mozgást látni, inkább csak csontvázakat a bomlás különböző fázisaiban a majdnem és a teljesen csupasz között. Ugyanakkor ha sikerül helyrepofozni a dolgokat, akkor mindenféle élelemforrás képes lehet itt megélni, akár hosszabb távon is!

A harmadik ajtó zárva és kép sincs, de talán valami felszereléseket és/vagy a korábbi két terem működéséhez elengedhetetlen eszközöket és anyagokat tárolhatják ott. Őkarmossága közli, hogy „ezek valószínűleg a Bázis működéséhez szükséges alkatrészek és miegymás”t jelenti, de nem kizárt, hogy más, értékes kincset is rejthet. Végül úgy vélitek, hogy innen bár még lehetne ezt-azt kapcsolgatni és tekergetni és más módon inzultálni, de téged csak a Pajzs érdekel.

Bizony van ilyen opció, de sajnos nincs hozzáférés és mint ilyen nem tudni róla többet.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #95 Dátum: 2018. November 26. 19:18:13 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Akkor megkapod - nyugtázom a dolgot, majd nem sokkal később megkapják a pacsijukat is.
A megjelenő sziklacsarnok képeit nézve elégedetten hümmentek egyet. Úgy tűnik, hogy van szerelőcsarnok, ami hosszabb távon jól jöhet. Ez a véleményem csak erősödik, amikor az űrhajó képe is felbukkan.

/Basic/ Csinos kis mentőkapszula! - vonom le a következtetést - elvégre lehet, hogy jelenleg csak landolni lehet vele, felszállni nem. Ha bizonyít, akkor később akár űrhajónak is hajlandó leszek nevezni. A hét ajtó talán a szintekhez tartozik, de ezt majd később ráérünk kideríteni. Viszont a szárazföldi járművek láttán sokkal elégedettebb, mi több izgatottabb leszek, mint az űrhajó esetén. Ugyanis az űrhajó a hosszú távú tervek között szerepel - de a felszíni kiruccanások jelenleg sokkal aktuálisabbnak tűnek.
/Basic/ Egész ígéretes járműpark! - teszem még hozzá, hogy a hangár láttán elégedetten csettintsek. Van itt hely egy kisebb flottának, vagy valami tisztességes hajónak is akár! Igaz, most leginkább helyünk van, de a kezdet ígéretes. A farmot megpillantva kissé elcsodálkozok. A bázis körül irdatlan termőterületek vannak, de az álcázás kedvéért inkább a bázison belül tartják a kultúrnövényeket. Ám jelen esetben ez jó hír - legalábbis nekem.
/Basic/ Ezen én eltengődök - de nektek szerintem kicsivel fehérjedúsabb ételre volna szükségetek. Főleg neked! - fordulok Zirni felé - Elvégre még növésben vagy! - ám a következő kép erre is választ ad - igaz, erősen lejárt szavatossággal.
/Basic/ Nagyon remélem, hogy a takarító robotok ezzel is megbirkóznak - sóhajtok reménykedve, mert egyáltalán nemtetsző feladatnak tűnik innen nézve. Pedig a szagot még csak nem is közvetíti a rendszer. Viszont a Lady fordítása kifejezetten felkelti az érdeklődésemet a tároló iránt.
A pajzs lehetőségét úgy tűnik, hogy megtaláltuk - csak épp jelen helyzetben élni nem tudunk vele. Most még nem is zavar - ám minden esetre ez egy életbevágó információ lehet a későbbiekben.

/Basic/ A jó hír az, hogy néhány dologgal gazdagodtunk. Igaz, nem pont kifogástalan az állapotuk, de messze jobb a helyzet, mintha nekünk kellene felépítenünk őket a semmiből. Lesz zöldség, feltételezésem szerint szárazföldi jármű, és kis szerencsével talán még egy űrhajónk is. Én mégis azt javaslom, hogy haladjunk szép sorban! Több űrhajó esetén a legrosszabb állapotban lévőt szokás hátrahagyni. Szóval feltehetőleg szervizigényes darabról beszélhetünk. Az meg idő. Úgyhogy mi lenne, ha hosszabb távra - pár hétre terveznénk? Azaz elsőnek a legégetőbb dolgot - az élelmezést próbálnánk megoldani? - kérdezem őket.
/Basic/ A raktárban kéne talán következőnek körülnézni. Ha nem találtunk semmi ehetőt, utána pedig odakint lőni valamit, amit megsüthetünk. Ha az megvan, akkor már foglalkozhatunk a javak, tartalékok felmérésével - hogy azután már a lehetőségek ismeretében a bázis alap infrastruktúrájának üzembiztossá tételével folytassuk. Csak hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, és nyugodt munkakörülmények közt tehessük rendbe a hajót, és a bázis kevéssé fontos rendszereit. Megjegyzem, a kommunikációt és a radarrendszer bekapcsolását a hajó rendbetétele után - legutolsóként próbálnám csak ki  - mert nem vágyom váratlan bonyodalmakra vagy látogatókra Pislogok rájuk, hogy van-e jobb, vagy más ötletük a helyzettel és a menetrenddel kapcsolatban.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #96 Dátum: 2018. November 27. 18:05:17 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "VIP szoba és Holomozi" szint
Lady /Basic/ Ah, így nem kell. – legyint, elvesztette az érdeklődését a ruhadarab iránt, hogy nem ragadt rád a vidámsága ezzel kapcsolatban, de azért ledobja magát az egyik székbe és onnan nézi a megjelenő képeket – Nem egy fiatal darab. – jelenti ki magabiztosan a hajót bámulva, majd bólint a megjegyzésedre – Csak legyen benne olyan, ami működik is. – fintorog, majd Zirnivel való rövid közjáték – Most mit nézel így? Ez egy Rozsdatemető! – közli, de nem vitatkozik tovább, inkább az étel kérdésre tér át – Ettem már rosszabbat, elég lesz, amíg találunk valami ehetőbbet! – bólint rá a Kölyök is, bár úgy tűnik, hogy neki ez is tetszik, elég nagy szemekkel nézi a képeket – Majd megoldjátok a takarítást, mert oda még be sem jutottunk. – ez sem érdekli igazán, helyette inkább – Köszönjük a nyilvánvalót! – szólnak be a hosszú kifejtésed követően, de mikor a Ladyre nézel, látod, hogy somolyog, még a Kölyök is kuncog – Akkor mehetünk kajálni? – zárná rövidre a regénybe illő összefoglalódat – Aztán ráérünk kincskeresőnek állni. Meg nem ártana valami innivaló is! – rájössz, hogy igaza van, elég szomjas lett mindenki a nagy mászkálásban, főleg, hogy máris folytatni akarjátok – Magam sem kapcsolgatnék semmit, eddig talán csak azért nem találta meg ezt a helyet senki, mert aludt… – ellene van bárminemű nagyobb dolog üzembe helyezésének, mire a Kölyök is bólogat

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #97 Dátum: 2018. December 11. 15:50:44 »
Corvus Latsonn

A Lady lemondását a topról csak egy biccentéssel veszem tudomásul. Van aminek az okára jobb nem rákérdezni - és ez is ilyennek tűnik. A hajó életkorát illetőleg egyet kell hogy értsek. A hajó külalakja nagyban hasonlít a Koréliai Mérnöktársaság által tervezett hajókhoz - de ennél közelebbit nem tudnék mondani. Talán csak azt, hogy ezt a modellt nem sűrűn látni. S innen nézve valóban jogos a Lady gyanúja, amely a működőképességet feszegeti...
Szerencsére Zirni másképp gondolhatja - mert műszaki kérdésekben inkább a kölyök véleményét tartom mérvadónak. Aki étkezés szempontjából úgy tűnik, hogy a jelenleg látható készleteknek is örül. Még szerencse, hogy elég kicsike ahhoz, hogy neki bőségesen elég legyen. Persze lehet, hogy az első falat után kiderül, hogy annyira rossz, hogy nekem is bőségesen elég ez a mennyiség. Amikor megköszönik a kiselőadást, csak legyintek

/Basic/ Le vagytok ti ejtve! - válaszolom, de inkább vidáman  mint sértődötten
/Basic/ Vannak az ivókutak, de a zuhanynál is folyik például a víz! - vetem fel a lehetőséget az ivásra. Ahol aztán meg is állunk útban a hidrofarm felé, hogy utána egy kissé feltöltődve és tele hassal folytassuk a bázis felfedezését...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #98 Dátum: 2018. December 21. 12:21:43 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "A Ketyerék-bigyók és bizbaszok" szint
Lady /Basic/ Ezt a hajótípust már nagyon, nagyon... sok éve nem gyártják. – tűnődik, de látod rajta, hogy inkább csak megérzés, mint valódi tudás – Kétlem, hogy van benne bármi ami még működik. Inkább tűnik ereklyének, gyűjtői kiadásnak, mint valódi szállítóhajónak. – sóhajt, pedig már kezdett örülni

A kölyök csak felnéz az anyjára, majd megcsóválja a fejét és láthatóan gondolatban már a fedélzeten jár. Látszik, ahogy az egész kis bundásból sugárzik az eltökéltség, hogy meghazudtolja ezeket s szavakat. Ha úgy nézed, az anyját, ami lehet mosolyt csal. Ezek után egyedül te figyelsz oda amikor megjelenik a zöldség, bár végül a többiek is szemügyre veszik. Egyértelmű, hogy a Lady nincs oda érte, a Kölyök viszont igencsak csillogó szemmel nézi.

A vidám percek után a szokásos kört kell megejteni, el kell jutni az energia-elosztóhoz és…

Már épp a megfelelő szintre tartotok, mikor megemlíted, hogy milyen lehetőségek vannak a szomjúság oltására, s meglepetésedre nincs éles visszavágás, se valami ironikus megjegyzés, csak egy bólintás. Megérkezést követően a korábbi kialakítás fogad titeket ahol jobbra fordulva az első probléma az ajtó. Ez ugyanis zárva van. Ugyanakkor, amikor elég közel lépsz, akkor kinyílik! A Lady kinevet, a kölyök is kuncog vagy milyen hangot ad ki, még a bundája is színesebbé válik, élénkvörös lesz, amiről már tudod, a boldogság jele!

Itt is voltak ivó-kutak, sőt, még működnek is! Ami azt illeti illemhelyek is pontosan ugyanott vannak ahol korábban láttátok őket a többi szinten: elrejtve a két oldalfolyosó és az ajtók sarkában. A biokert, a farm, hogy egészen pontos legyél, igen nagy! Ez több tucat emberre lett tervezve és eltekintve attól, hogy egy ideje el van hanyagolva, bizony úgy tűnik, hogy hosszú időre elegendő táplálékforrást képes biztosítani, ha valaki megfelelően gondoskodik róla. Most azért ahogy beljebb lépsz, rá kell jöjj, mindenki, hogy erre bizony egy alapos gondoskodás már nagyon ráfér.

Minél beljebb mész, annál rosszabb az állapota. Úgy tűnik, hogy valami eszi a növényeket, még pedig már jó ideje. Találni még olyat, ami első és második vagy többed-látásra is fogyasztható, de ilyen ütemben a több év reménye, gyakorlatilag elveszett. Viszont talán nincs minden veszve, mindössze a megfelelő ellenlépésekre van szükség. Szóval nincs minden veszve, de nem lesz könnyű az biztos. Mikor körülnézel, hogy a Lady-t keresd, hallod a hangját, elég hangos ami azt illeti, odaátról, a „hús részlegről” jön. Nem tetszik neki amit talált.

A kölyök meg a Lifttel szembeni, harmadik ajtó előtt áll, ami makacsul nem akar kinyílni.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #99 Dátum: 2018. December 27. 15:47:29 »
Corvus Latsonn

A Lady szavaira elvigyorodom, amikor a hajóról beszél
/Basic/ A szavaid alapján ez valódi kincs! - Lelkesülök fel, a gyűjtői kiadás említésére. Eszméletlen ára lehet, ha egyszer úgy döntünk, hogy eladjuk! Szerencsére Zirni nem ennyire borúlátó - és benne azért jobban bízom ha műszaki dolgokról van szó!

A liftben ráébredek, hogy bizony elég kitikkadtak lehetnek a többiek, ha már egy kósza beszólásra sem telik tőlük amikor a vízvételi helyeket említem. Ezért prioritást cserélve először vizet vételezünk,  s folytatjuk a kirándulást a zöldségekhez. Ahol egy ajtó zárja el az utat - de nem sokáig. Mert bár hiába nézek Zirnire, mire odaér kiderül, hogy hiába. Ugyanis az ajtó hajlandó magától is kinyílni előttünk!
Zirni színe-változására ismét rácsodálkozok kissé. Még pár év, és feltehetőleg kinövi - mert az anyjánál soha nem tapasztaltam ilyet - pedig nem egyszer próbáltam boldoggá tenni!
A biofarm méretével elégedett lehetek, de nagy farm, nagy munka összefüggés kezd körvonalazódni. Sőt, valami dézsmálja a megmaradt készletet!

/Basic/ Valami felzabálja a készletet! - kommentálom a látottakat. Az megnyugtató, hogy zöldséget eszik s nem húst - így legalább megvan az esély, hogy nem annyira veszélyes. Kicsit közelebbről is megnézem az egyik félig megcsócsált növényt. Egyrészt a nyomokból próbálom kitalálni, hogy mekkora fogai, szája vagy mije lehet a konkurenciának, illetve a növények mellett lábnyomot is keresek - hátha szerencsém lesz.
Mikor felnézek, a Lady sehol. Épp érdeklődnék, hogy merre van - amikor egyértelmű jelzést kapok, hogy merre találom. Egy pillanatra eltűnődök, hogy neki vagy nekem erősebb-e a gyomrom - de inkább rá szavazok. Ahogy a szaglása is kifinomultabb - úgyhogy kérdéses, hogy a látvány vagy a szag miatt lett-e rosszul. Végül inkább úgy döntök, hogy beérem majd egy beszámolóval, és Zirnihez megyek

/Basic/ S te mit találtál? - érdeklődőm, majd szemre veszem az ajtót.
/Basic/ Fura - nem kellene ennek az ajtónak nyílnia? - teszem fel a költői kérdést, és megpróbálom odébb tolni az egyik ajtószárnyat. Hátha csak beragadt, és egy kis bátorítás kell csak neki.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #100 Dátum: 2018. December 27. 16:41:19 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "A Ketyerék-bigyók és bizbaszok" szint
Lady /Basic/ No igen. – kissé felderül az arca, bele sem gondold, hogy talán egy kincset találtatok – Feltéve, ha valóban az és képesek vagyunk életet lehelni egy rozsdás konzervdobozba.

Miután sikerült a Lifttel lejutni és nem kevés vizet vételezni – ami azt illeti járt is némi köhögéssel – észreveszed, hogy nem minden szinten működik a vizesblokk ilyen jól, mint például ezen. Igaz, ez az egész zárva volt és most is egy ajtó makacsul nem akarja megadni magát. Ez az ajtó bizony elég erős, hogy kibírjon bármilyen kézifegyvert és talán még robbanást is!

De mielőtt minderre sor került volna, nyomozni kezdesz az étel, a zöld finomságok rablója után. Először azt veszed észre, hogy ez bizony nem fogak okozta, vagy ha igen, akkor sosem láttál ilyet. A második az, ahogy közelebbről szemügyre veszed a növénykéket – amik számosak és sokfélék – elszíneződés és foltosság jellemzi őket. Akadnak tiszták és büszkék, de a legtöbbjük vagy fertőzött (és talán menthető), de jórészük elveszett, és már csak gyomlálás segíthet rajta. Ami azt illeti senki nem mondta, hogy botanikát kéne tanulnod ahhoz, hogy szerencsejátékosként megélj…

Szóvá is tetted a többieknek akikkel tehát a harmadik ajtó előtt találkozol, s utánad mindenki más is elmondja amit gondol. Még mindig puffogó Lady és a vidám kölyök is elmondja mit is gondol a dolgokról, de ami azt illeti, minden csak úgy fog egyáltalán halovány eséllyel működni vagy egyáltalán annak közelébe érni. Előbb azonban láthatóan és hallhatóan is megvitatják a te felfedezésedet. Kicsit olybá tűnik, hogy a Lady sem mindig érti a kölyköt, de az végtelen türelemmel magyarázza-mutogatja mit is gondol.

Lady /Basic/ Lehet van egy-két kisebb termetű növényevő, de itt inkább olyan apróságok lehetnek, amik nem a fényre éhes növényeket eszegetnék. Nem úgy a kis dögök, a rohadékok olyan picik, hogy nem is látod őket. Mindenhol ott vannak ahol csak kis nedvesség vagy élet felüti a fejét. – szusszan, próbálja levezetni a morcosságát – De ami a húst felzabálta, az semmit nem kímélt. Csontot meg egyen, akinek nincs ízlése. Ami az ajtót illeti: Ez itt bizony, feltéve hogy van mögötte bármi is, igazi kincs! Vadászmotyók vannak az ajtó mögött, kisebb és nagyobb dögökre egyaránt! – vigyorog, de aztán bosszúsan megüti az ajtót

A Kölyök végig helyeselt, majd megunva, hogy ennyit kell mászkálni, az anyjának sála lesz, aki először mintha le akarná tépni a nyakából, de aztán csak megpaskolja.

Lady /Basic/ Szóval odabent van kiépített öntözőrendszer amint láttam és nem sajnálták a megfelelő fényforrásokat sem, akad mindenféle érdekesség, ami megnevezni sem tudok. Aztán ott van a karámszoba, ahol mindenféle vad, de meglovagolható lényeknek van hely, nem beszélve azokról, amit csak levágsz, hogy finoman elkészítsd! Akadnak konzolok mindenhol és valószínűleg némi adatbázis is, de amíg nem sikerül teljesen felidéznem ezt a macskakaparást, addig csak tippelni tudok igen sok dolognál. Azzal meg nem játszanék! Maradjunk annyiban, hogy van még amit nem láttunk, aztán ki is kéne jutni innen. De azt hiszem mielőtt bármi izgalmasat teszünk, egy jó kis alvás mindenkinek segít megőrizni a szépségét!

Ahogy nézed a kölyök már ezen az ösvényen jár, mert olyan laposan pislog fél pillanat alatt, mint akin megnyomták a szundi gombot…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #101 Dátum: 2018. December 31. 10:56:07 »
Corvus Latsonn

A bázis ajtajai közül van egy-kettő, ami nem akarja olyan könnyedén megadni magát mint a többi. Pedig ezek mögött ki tudja, hogy mi minden lapulhat?
A növények tüzetesebb vizsgálata arra mutat, hogy nem olyasmi pusztítja őket, amit később tányéron végezheti. Sokkal inkább a lassan lopakodva terjedő kórságra hajaz - amit legkönnyebben drasztikus gyomlálással lehet visszafogni. Persze mindennek csak akkor van értelme, ha a táptalaj és a víz nem fertőzött...

Ez a többieknek is újdonság - s nem is vagyok benne biztos, hogy bármelyikünk is komolyabban értene a növénytermesztéshez. De a többi részen sem túl rózsás a helyzet, ahogy hallom.


/Basic/ Ezek a problémák és a hozzájuk kapcsolódó feladatok kicsit olyan jellegű kulimunkának tűnnek, amit egy ilyen rejtett bázison nem valószínű, hogy a magasan képzett maroknyi személyzettel végeztettek el - vélem. Aminek az lehet a folytatása, hogy bizony az ezzel foglalkozó robotokat vagy automatizmust még nem találtuk meg...

A zárt ajtó mögött pihenő kincsekre valóban szükségünk volna - de az ajtó sajnos nem könnyű eset!
Ahogy a kölyök úgy dönt, hogy hordozót választ, elvigyorodom a Ladyn. Bár korábban is sejtettem, hogy van egy kis mosolyszünet kettejük közt, azért látszik hogy ez a haragszom rád kezd lassan oldódni. A Lady véleménye és meglátása a hellyel kapcsolatban némi reménnyel tölt el. Nincs kizárva, hogy később egész jól elüzemelhet ez a szint miután sikerült kisilabizálni, hogy mi mire jó!
Az alvás gondolatára tűnődve nézem a kölyköt meg a Ladyt. Nem mondom, hogy nem vagyok fáradt - de annyi érdekesség van még amit fel lehetne fedezni, hogy szinte el is feledkeztem róla. Így csak egy

/Basic/ Legyen hát! - a válasz a részemről, és megindulunk vissza a lift fele, hogy a már felfedezett ágyak valamelyikét birtokba vegyük.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #102 Dátum: 2019. Január 24. 17:10:12 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "A Ketyerék-bigyók és bizbaszok", "Háremtermek" (és vissza) szint
/Basic/ Vannak droidok… valahol. De azok valamiért magasról tesznek arra, hogy dolgozni kéne. Nem tudom hallottad e, de ugye volt már egy-két robotlázadás! – vigyorog, megnézte volna magának – De talán valamelyik konzol többet elárul, ha fel tudom idézni a szavakat. – bár ez nem volt igazán meggyőző, de lehetőségnek mindenképp érdemes – Lehet, hogy a kölyök felüti a rendszert, akkor előkerülnek az alkatrész-szökevények is. – vélekedik, amire bólogatás érkezik és a kis bolyhos majdnem nekiindul, hogy keressen is egy ilyet. – Lehetséges, hogy nemesíteni akartak és akkor nem árt, ha akad valami magasan képzett az ilyesmiben. Pihenés után megnézzük! – mosolyog rád amitől lehet hevesebben dobog a szíved, ezúttal talán csak az.

A pihenés teljes és nyugodtan telik, végre olyan kényelmesen, ami megillet téged és Őkarmosságát! Ébredéskor olyan érzésed van, hogy valaki fekszik rajtad, amivel nem sokat tévedtél. Nem valaki, hanem valakik. A Lady oldalról bújt hozzád, most egyenletesen szuszog és oly ártatlannak látszik, mint a kölyök ami meg a combod magasságában talált magának kényelmes fekhelyet, ott gömbölyödött össze. Ő is alszik még, látható, hogy te ébredtél elsőnek. Csend van és nyugalom, béke és meghittség talán? Olyasmi, amiben gyerekkorod óta nem volt részed, de nem kizárt, hogy tudat alatt vágytad ezt a kellemes emléket megismétlődni…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2910
 • Aktivitás:
  21%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #103 Dátum: 2019. Február 15. 15:05:49 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Ha igazán lázadoztak a robotok, lehet, hogy már rég elhagyták a bázist is! Ki tudja, hogy odakint milyen nem-szerves társadalmat hoztak esetleg létre? - fűzőm tovább a lehetőségeket - de nem szívesen találkoznék elvadult építő-droidokkal.
A felvetése érdekes lehet - még ha nem is jár sikerrel, ki tudja, hogy helyette mire bukkanhat véletlenül.

/Basic/ Nagyszerű ötlet! - támogatom a dolgot. Mosolyogva figyelem, ahogy a lelkes kis Kölyköt úgy kell lehűtenie, hogy hagyjon valami feladatot későbbre is. Átérzem Zirni tenni akarását, hiszen mennyi érdekes dolog van még! De valahol a Ladynek is igaza van - nem sietünk sehova - ráérünk kipihenten és átgondolva folytatni a felfedezést.
A pihenés ígérete olyan mosollyal érkezik, aminek nem igazán lehet nemet mondani. S végre valóban pihentető és megnyugtató módon telik. Nem valahol út közben, vagy holmi kényelmetlen körülmények közt. Ennek ellenére én ébredek elsőnek.
Felmérve a helyzetet úgy tűnik, hogy központi szerepet kaptam. A helyzet futó mosolyt csal az arcomra, és úgy döntök, hogy nem tiltakozom. Arcomat a Lady bundájába temetve élvezettel szívom be az illatát, és hagyom, hogy a kellemes érzések és emlékek újra álomba ringassanak.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1857
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #104 Dátum: 2019. Április 29. 13:57:44 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
Lady /Basic/ Igen, lehetséges. – bólint rá, amivel a kölyök is egyetértő mozdulatot tesz

Az, hogy Zirni már lélekben nincs is itt, jó példája annak, hogy a bundája ezúttal is picit más árnyalatot ölt. Élesebb színű, mint általában, néha olyan érzésed van, mintha ragyogna is picit, de az akkor olyasmi lenne, amit még sosem láttál tőle. Mindenesetre előbb rózsaszín volt, majd sötétzöld és most, hogy nem tehet semmit zöldből hajlott át, szürkébe, hogy végül világoskékké váljon. Hihetetlen egy látvány az tuti. S közben az arckifejezése is szépen változott, amit felismertél az a bosszankodás, düh vagy harag közül valamelyik a végén pedig mintha beletörődés vagy talán elfogadásból származó nyugalom lett volna.

Az illat most már, hogy találtatok tisztálkodásra alkalmas helyet, igencsak kellemes. A saját illata keveredik el a kölyökével és persze a tieddel, melyek mind-mind körülölelnek, akár a mancsok vagy kis, kölyökméretű farkinca. Aztán fúrnád a fejed a bundába, de mi tagadás férfi vagy, és persze ott a legpuhább, legyen már kényelmes párnád. Mikor ezt teszed, ösztönösen érkeznek a karok, amik átölelnek, szinte belefulladsz, de aztán megtalálod a legjobb helyet és valószínűleg majd szépeket, esetleg nagyon szépeket álmodsz.

Mikor felébredsz… minden megváltozott. Egyedül vagy, ami teljes ellentettje annak, amit korábban éreztél. Most a hiány oly erősen csaphat le, hogy talán még hangot is adsz nem-tetszésednek! Igaz, hogy a lenyomatok még itt vannak, de ők maguk nincsenek! Nincs itt a kölyök aki melengetett volna, az anyja aki forral és a közelség ami beburkolna. Nincs meg az az érzés amit gyerekként magad is átéltél – ami mára egy szép emlék – és az egész szinte üvölt, hogy ez így nem maradhat. Mikor sikerül túllépni a kezdeti meglepettségen és érzéseken, arra leszel figyelmes:

Lady /Basic/ Szóval… azt mondod, hogy túl sok érdekesség van itt, hogy csak úgy lelépjünk? – tűnődik a kérdés közben
Kölyöktől csak bólintás
Lady /Basic/ Ez baromi sok munkát jelent! – fanyalog, nincs oda érte
Kölyöktől csak egy bólintás
Lady /Basic/ Ha azt hiszed, hogy gyomlálgatni fogok meg öntözgetni, akkor jobb, ha felkészülsz a csalódásra! – a gondolat is idegen tőle
Kölyöktől csak egy újabb bólintás
Lady /Basic/ Remélem, hogy azzal az ócska teknővel kezded! – ő nem akar sokig itt maradni
Kölyöktől csak egy bólintás, színváltozó bundával: rózsaszínszerűséggel (szórakozik az anyján!)
Lady /Basic/ Tény, hogy sok hülyeség vár odakint, szóval… – érezni, hogy eljátszik a gondolattal: "Maradni kéne"

Miután ez eldőlt, megindulnak kifelé és még hallod:

Lady /Basic/ Sürgősen meg kell tanulnod főzni is! – amire kuncogás a válasz