Szerző Téma: Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt  (Megtekintve 3738 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #75 Dátum: 2018. Február 25. 19:01:54 »
Corvus Latsonn

A kis szónoklatomat a Lady szakítja félbe, és mintha ragaszkodna a hivatalos megszólításhoz. Meglepetten pislantok rá - hiszen családon belül vagyunk, és a kérdést megpróbálom kicsit későbbre tolni
/Basic/ Rendben, Cicám - nyugtázom a dolgot.

Kicsit később felhívja a figyelmemet, hogy a javaslatot bár ő is támogatja, de inkább Zirnire kéne hagyni az ajtónyitás sorrendjét. Ezzel nem is tudok - és nem is akarok vitába szállni, hiszen valóban a "szakemberre" kéne hagyni, hogy oldja meg a dolgot. Amely szakember legalább olyannyira figyel a környezetére, mint én, ha a Lady hozzám simul - azaz nem igazán. csak azt nem tudom, hogy neki mi vonja el a figyelmét. De végül csak észre veszi magát, és elnavigál minket az eddigi legkellemesebb emlékeket ébresztő helyre.
Pár másodpercig találgatom, hogy mire is akar kilyukadni. Rajtakapott volna minket a Ladyvel? Kissé kínos lenne - hasonló vigyorral az arcomon pislantok a Lady fele, de szerencsére Zirni eloszlatja a tévedést, amikor tovább mutogat, és a Lady is elindul, hogy körbe nézzen. Így követve a jó példát, megtekintem a polcok tartalmát, illetve megvizsgálom, hogy el lehet-e húzni -tolni a bútorokat - hátha rejt valamit valamelyik.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #76 Dátum: 2018. Március 03. 18:09:03 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, "VIP szoba és Holomozi" Szint
Nem érkezik ellenkezés, hogy Cicádnak hívod, így a korábbi akár egy ugratás vagy csak emlékeztető lehetett, esetleg valami teljesen más, nőiesen szeszélyes dolog. Ki tudja, hogy a Bázisparancsnoknak nem kéne e tényleg így neveznie ŐLadységét…? Ugyanakkor nincs megállás, hiszen ez a hely még mindig több titkot rejteget, mint amennyit felfedett és ha jól látod, bizony nem is nagyon igyekszik felfedni abból a sok izgalmasból szinte semennyit sem. Végül úgy dönt a vezetés, hogy bizony a legkisebb a legokosabb és ezért neki kell vezetnie a felfedező expedíciót, ami hamarost a korábbi huncutságok színterére vezet titeket.

Akadnak kétségeid, de azért követed az utasításokat és nekiállsz keresni, de még annyit sem találsz, amivel azt mondhatnád, hogy nem ellógni akartad ezt az egészet. Igaz, nem is nagyon volt mit átnézni, de végül a csalódott (?) tekinteted a Lady hasonlóan lehangoló pillantásával találkozik. Nem úgy a Kölyök, aki felé amikor elpillantotok, éppen az egyik mancsával húz ki valami kis adattábla-szerűséget az egyik polc oldalából, ami a dolgozóasztal fölött volt található. Az egészet nagyon ügyesen elrejtették és bár nem láttad, hogyan találták meg, de Zirni most vidáman ugrik az ágyra ölelve a kis eszközt, hogy azonnal nekiessen a felfedezésének.

Közelebb lépve már megint a furcsa macskakaparást látod, de azt is, hogy ez bizony hozzáférést nem adja ám csak úgy, így a kis hosszúfülű most épp azon van, hogy ezen változtasson. Nem úgy tűnik, hogy könnyű dolga lesz, de láthatóan igen elszánt és mivel korábban már bizonyított, így nem kétséges, hogy sikerrel fog járni, a kérdés csak az, mennyi ideig fog ez tartani! A Lady elfoglalja az ágy másik oldalát és onnan nézi a műveletet illetve olykor téged, míg végül a percek kezdenek órákká válni és nem csak az éhség vagy a szükség bukkanhat fel, de annál sokkal nagyobb ellenség: az unalom…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #77 Dátum: 2018. Március 14. 19:42:38 »
Corvus Latsonn

A Lady másodjára már nem javít ki - ami vagy beletörődésre, vagy egyetértésre utalhat, esetleg nem tartja annyira kritikusnak a dolgot.

A keresgélés maga elég unalmasnak hat -  főleg, hogy semmi érdemlegeset nem találok - igaz arról sincs pontos elképzelésem, hogy mit is keresek. Csak annyit tudok, hogy ha meglátom, pontosan tudni fogom, hogy azt kerestem. De sajnos a szobában a Lady az egyetlen, akin rendszeresen megakad a szemem. S ahogy látom, ő sem járt túl sok sikerrel, már ami a keresgélést illeti. Nem úgy Zirni, aki mivel teljesen más szemszögből látja szobát, talált is valamit, ami leginkább egy adattáblára hasonlít. Ahogy meglátom, hogy van eredménye a keresgélésnek, elégedetten megdicsérem Zirnit

/Basic/ Nagyon szemfüles vagy! - mondom neki, és igencsak örülök, hogy az eredménytelen keresgélésnek végre vége szakadt. Egy rövid pillantás fentről elég ahhoz, hogy felismerjem - ez pont az a nyelv, amit nem ismerek! Nem is tudom, hogy miért vártam mást, hiszen ez az eredmény a logikus. Zirni elkezdi nyomogatni, ééés láthatólag nem lesz rövid a most következő rész sem. A Lady az ágy túloldaláról felügyeli az eseményeket, én pedig kissé türelmetlenül fel-alá sétálva várom az eredményt. Néhány száz méterrel később inkább futólag meglátogatom a vizesblokkot, aztán úgy döntök - ha már van kijárat a kürtőre, biztos van kijárat a kráter külső oldalára is! De azt az ajtót még nem azonosítottam be, amely oda vezet...
/Basic/ Azt hiszem, megpróbálom megtalálni azt az ajtót, amelyik a hegyoldalra nyílhat - tudatom velük, mert még egy kósza sétával is gyorsabban telik az idő, mintha itt unatkoznék. Így távozok, és nagy reményeket nem fűzök a dologhoz, de a szóba jöhető szinteken ismét teszek egy rövid sétát - hátha feltűnik valami...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #78 Dátum: 2018. Március 23. 16:59:59 »

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, Az Összes, végül "Zirni játszótere" Szint
Miután eredménytelen kutatásod adta frusztrációra még rátelepedne az unalom is, inkább felkerekedsz és magányosan néznél körül a már felfedezett szinteken és azon is túl, hogy megállapítsd sehova nem jutsz be és mint ilyen ki sem. Nincs vagy nem találsz földi kijáratot, csak egyről tudsz, de az meg elég nedves és igen hosszú, meg sok esés és zuhanás is volt benne, szóval…

A harmadik szinten találtál eleddig méltatlanul elhanyagolt részt. Nem véletlenül ezt is a Lady-nek köszönheted, de most körülnézve megállapítható, hogy ez egy hatalmas terem, mely négy nagy részre osztható. Azonban mielőtt ezt végigjárnád, meg kell csodálnod egy hatalmas holo-projektort ami a helyiség közepét uralja. Ez aztán tökéletes arra, hogy valami izgalmast nézzetek akármilyen részletességgel, igaz, most épp nem üzemel.

Ahogyan a négy részen található konzolok sem, de az még mind semmi, hiszen azt sem tudjátok melyik egység mire lehet jó. Ez megint Zirni asztala, illetve persze lehet szabadon nyomkodni, hogy történik e valami. A legtöbb dolog úgy véled, hogy alapállapotban van, de láthatóan a komolyabb játszadozáshoz, több energia kellene…

Hosszú órák után sem lettél boldogabb, de legalább nem unatkoztál, és a meglévő szinteket már elég jól megismerted. Különlegességet nem találtál, igaz annyira nem is mélyültél el benne, hogy az igen apró vagy nagyon szembeötlő dolgokat felfedezd – mely utóbbiak szeretnek annyira látványosak lenni, hogy egyszerűen elsiklik rajta az ember tekintete.

Sok titka van ennek a helynek és nem jutottál közelebb a válaszokhoz, de még eléggé keveset is láttál, hogy csak úgy feladd. Ami azt illeti ezen gondolatokkal térsz vissza, de már nem találsz ott senkit és az ágyat megérintve sem érzékelsz test-meleget. Elindulsz hát, hogy újra kutass, de most gyorsabban, hiszen csak Zirnit keresed (meg esetleg Őkarmosságát, ha épp vele van).

Első állomáson szerencséd van, Zirni-t a vezérlőben találod, amint épp lelkesen nyomkod és aztán vagy elégedettnek tűnik vagy fizikai kényszert alkalmaz, ami megint vagy elégedettséghez vagy bundaszínbeli változáshoz vezet. A Lady-t nem látod sehol, de ami ennél sokkal fontosabb, úgy tűnik, hogy a Kölyök és az adattábla egymásra találtak.

Csatlakoznál hozzá, amikor lepattan a helyéről és a zsilip felé veszi az irányt. Amikor megjelensz fellelkesül és nem kell kérdezned, hogy tudd mit akar. Hamarost a párosotok megint befelé tart és – a záródó zsilipkapuk között még látod az érkező Lady-t – majd egy jó félórás kézjelezés után azon opció lesz előtted elérhető, hogy melyik egy szintet szeretnéd több energiával ellátni és mint kiderül – miután megtetted – a többitől elvonni.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #79 Dátum: 2018. Március 29. 21:17:43 »
Corvus Latsonn

A keresgélés nem sok újdonsággal kényeztet, de nem is számítottam másra. Jelenleg egyetlen kiutat tudok, ami talán járható - már ha nem számolok a kürtő tetejére mászás nyaktörő mutatványával. Ám ez sem az az opció, amit szívesen megjátszanék. Ellenben legalább telik az idő - így mire visszaérek, megváltozott helyzet fogad egy üres szoba képében. A Lady sem most hagyta ott az ágyat - ami bizony azt mutatja, hogy ő sem a könnyebb utat választotta, és nem alvással tölti a várakozás idejét.
Igazából Zirnit sem nehéz megtalálni, elvégre mindenki az őt leginkább érdeklő dolog vonzza. Zirnit a vezérlőpult izgatja, engem meg inkább az anyja, de elmondhatom, hogy ezzel a felosztással felettébb elégedett vagyok.
Jó látni azt az elszántságot és kitartást, ami ahhoz kell, hogy előbb utóbb sikerrel járjon.
Ahogy mintha azzal is járt volna, mert mintha ismét egy kirándulást szeretne a bázis szívébe. A zsilipnél még vidáman intek a Ladynek, aztán a védőruhát és a Zirni névre hallgató biosálat felvéve ismét bemerészkedek a lenyűgöző méretű energiaközpontba. Amíg egyértelmű a feladat, addig nincs is gond - de mikor dönteni kéne, és nem értem, hogy miről - na az már sokkal több időt rabol el. Végül csak leesik, hogy mire gondolhatott Zirni, így már némi választ is tudok neki dörmögni.

/Basic/ Szerintem a negyedik szint lehet az, ahol esetleg további élelmet találhatnánk. S tele pocival türelmesebben tudunk várakozni a többi szint átkutatására. Úgyhogy én a Háremtermekre szavazok! - javaslom Zirninek. Főképp, hogy semmi kedvem egy éhes és emiatt ingerült Ladyt megismernem.

Miután Zirni útmutatásával váltottunk, visszatérünk a zsiliphez, hogy aztán a védőruhától óvatosan megszabadulva elinduljunk a lift fele, hogy megszemléljük - a bázis milyen további kincsekkel szándékozik kényeztetni minket. Közben, ha a Lady még ott van, megszólítom

/Basic/ Zirni átkapcsoltatott néhány dolgot, így talán a Háramtermek szintjén jobban körbe tudunk nézni. Remélem lesz ott valami kantin is! - reménykedek.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #80 Dátum: 2018. Július 02. 19:17:51 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
Később, miután hosszas értetlenség és mutogatás után megértetted, illetve ha más nem, miután Zirni példázta az energia-átvitelt, úgy döntesz, hogy a negyedik szinten éri meg jobban kutakodni. Visszafelé is érzed – ahogy befelé – a kölyköt teljesen elvarázsolta ez az egész és teszi minden percben, ahogyan a kis nyakát csak tekergeti. Az biztos, hogy sokkal többre képes, mint amit most ad nektek, de hogy kicsaljátok belőle még sok feladat vár rátok és mint ilyen bizony lesz kihívás elég.

A felvetésedre tűnődőnek tetsző hang a válasz, majd mivel nincs ellenvetés arra indultok tovább. A további gondolatokra egy pocikorgás a válasz, amit egy kuncogás követ, nem kizárva azt, hogy kitalálták a gondolatod. Lehetséges, hogy valami egészen másról van szó, de vidámabban léptek ki a zsilipből és az ott unatkozó Lady-t megszólítva összefoglalod a bent töltött idő eredményét, mellyel Őkarmossága sem száll vitába, csak rábólint és hármasban indulhattok neki a rátok váró izgalmaknak.

Ez pedig elég hamar bekövetkezik, mert ott állsz megint annál – a baloldali – ajtónál, ahova korábban határozottan nem engedtek be. Ezúttal ez másképp van, sőt, a női hang most szelídebben susog valamit, majd amikor beléptek, rá kell döbbenj, hogy ez bizony nem kantin, de cserébe tiszti-szállás. Úgy látod, hogy négy tisztnek külön helyiség van, de mindegyikhez a félköríves előtér – ahol most tartózkodtok – vezet. Itt újabb ajtók vannak, de bármelyikre is lennél kíváncsi, a zárt ajtók újra-újra megnyílnak előtted!

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #81 Dátum: 2018. Július 17. 20:14:24 »
Corvus Latsonn

Igazából elégedett vagyok mind a hellyel, mind Zirnivel - és főképp a kettő kombinációjával. Jelen információim alapján hajótörött skálán ez a hely öt csillagos minősítést érdemel - azaz ideális. A bolygó klímája, levegője s természeti adottságai is közelítenek az ideálishoz. A bázis maga szintén főnyeremény kategória, hiszen van modern élettér minden jóval felszerelve - kulcsra készen. Igaz, ez utóbbit még meg kell keresni. Az egyedüli dolog ami kissé aggodalomra adhat okot, az maga a vulkán, de remélem, hogy a bázis építői nem utólag szembesültek miatta valamiféle megoldhatatlan problémával. S végül a társaság, amely nem hogy elviselhetővé, hanem otthonossá teszi a helyet.

A dolog egyetlen szépséghibája jelenleg az élelem, és az, hogy most még nem szeretnék vadászni, ha egy mód van rá, hanem előbb ennék valamit...
Talán a többiek is így érezhetik, de az biztos, hogy velem tartanak megszemlélni nem is annyira kicsiny birodalmunk újabb és eddig elzárt szegletét.
Az ajtó most úgy viselkedik, ahogy az elvárható, ha mi állunk előtte - és akadékoskodás nélkül átenged. Hamar kiderül, hogy bizony ezt inkább lakhatásra szánhatták, semmint tartós élelem tárolására. Ennek ellenére azért itt is bukkanhatunk érdekességre, ami akár a hasznunkra is lehet! Hogy tartsam magam némi rendszerhez, elsőnek a félköríves előtér bal szélső ajtójához lépek hogy onnan kezdve a felfedezést - minden elérhető helyiséget óramutató járásával megegyező sorrendben egymás után bejárunk. Élelem, fegyver, szerszámkészlet és adattáblák, dokumentációk azok, amik talán a legnagyobb örömet szerezhetik most nekünk. Vagy egy szervízdroid, de arra feltehetőleg nem itt találhatnánk.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #82 Dátum: 2018. Július 18. 17:01:32 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
No igen, ahogy végiggondolod a helyzetedet, rá kell döbbenj, hogy ennél sokkal, de még annál rosszabb is lehetne! Ehhez képest fedél van a fejed felett, a korábbi veszélyek nagy része elmúlt és igen üdítő társaság részese lehetsz. Akad itt ugyan valami vulkán meg ki tudja mi mindent rejt még a meg nem ismert terület, de azért az étel hiányán túl, lássuk be, hogy igen csak kedvedre való ez a hely és a -zet is! Azt ugye már tudod, hogy akadnak takarító-droidok, akik ha mindenhova nem tudtak eljutni – és ha el fognak jutni akkor lesz munkájuk rendesen, de valószínűleg a szerviz és karbantartó egységek is ott kellenek legyenek valahol…

A balról-jobbra történő kutakodás azonban igen eredménytelen, hiszen még a levegőt is örömmel fogadó helyiségekre a tizenkettő egy tucat a megfelelő kifejezés. Ki tudja mióta lehetett a karantén aktiválva, de az biztos, hogy a légmentesség mindennek elejét vette, ami a romlás-pusztulás jeleit mutathatná.  Szinte mindenhol ez a jellemző, kivéve ott, ahol valamiért az ajtók nem tudtak bezárulni. Itt azonban nem ez a helyzet és a belső tér szinte a nem rég elkészült helyiségek erejével hat. A berendezés spártai és mindenhol ugyanaz. Az ágy, az íróasztal és fotel, a szekrények, melyek üresen várnak…

Lady /Basic/ Az egész olyan, mintha beköltözés alatt lett volna valami komoly probléma, mintha a megépítést követően azokat akiknek közük lett volna ehhez, egy mozdulattal akarták volna eltüntetni.

Mindannyian kutattok, de eredmény nem sok, annyi se lesz. Találtok néhány még fóliában lévő egyenruhát és bakancsot, illetve ágyneműt és persze egy-egy zuhanykabin is akad, ahogyan rengeteg hely, hogy mindenki saját ízlése szerint rendezhesse be az életterét a továbbiakban. Szóval, akad itt kérem hely bőven, csak épp nincs itt rajttok kívül senki, aki kitöltené. Közben az is felbukkan gondolatként, hogy ha találnál is dokumentumot, ugyanazon a macskakaparásos írást tartalmazná, amit bármi más itt és mint ilyen teljesen érthetetlen.

Lady /Basic/ A Bázis nagy része sablon alapján készült, gondolom így volt olcsóbb legyártani a modulokat – tűnődik, majd kilépve az utolsóból – Kérdés most már csak az, hogy hova a fenébe tervezték a konyhát! – néz rád korgó pocival – Merre tovább, Parancsnok?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #83 Dátum: 2018. Július 29. 17:40:42 »
Corvus Latsonn

Úgy saccolom hogy ha így haladunk, hogy egy-két hét múlva már majd minden szinten otthonosan fogunk mozogni - sőt a műszaki akadályok száma is csökkenhet! De előtte a kutakodás újabb darabját fedi fel a bázisnak - igaz nem pont a kantint. Ennek ellenére kíváncsian járom körbe a helyet, s ha ételt nem is - de tartalék lábbelit bizony találok. Zirni ugyan sok hasznát nem veszi - ahogy a Lady sem az a típus aki túl sokáig töprengene, hogy mit is vegyen fel. Ennek ellenére a személyes holmik - pláne a holmik hiánya - az újszerű állapottal karöltve hihetővé teszik a Lady teóriáját.
/Basic/ Akkor az eltüntetés sikerült, mert úgy tűnik, hogy senki nem ragadt idebent - válaszolom - De remélem nem a vulkán rosszalkodott, mert az még mindig itt van - említem meg a szerintem egyik legkellemetlenebb lehetőséget.
A sok szabad helynek kifejezetten örülök - egy ilyen létesítményben, ahol nem egyszerű a bővítés - luxusnak számít. A lefóliázott ruhadarabokat most még csak megszámolom - hogy hány tartalék bakancs, egyenruha van. Most még nem számít a méret - az, hogy ezeket egy raktárba összegyűjtsük és kategorizáljuk egy későbbi feladat.

A dokumentumok nyelvi akadálya miatt nem tartok. Előbb-utóbb talán sikerülne megfejteni. De ha műszaki dokumentációról van szó - akkor bár rengeteg szabvány van a jelölésekre, de egy valami mindegyikben közös - az alaprajz. S az már jó kiindulási alap. De nem az lesz a fő kérdés, hogy milyen a termek beosztása, hanem hogy hol lehetnek a karbantartáshoz leszerelhető takarópanelek, s hogy azok mivel lehetek összekötve.
/Basic/ Ez logikus lépés volna -értek egyet a Ladyvel - Ha bevált tucatáruról van szó, akkor nem szoktak túl sok mindent változtatni a műszaki megoldásokon. A kuati gyártású birodalmi osztályú csillagrombolók meglepően sok azonosságot mutatnak a belső térkialakítást illetőleg a galaktikus köztársaság korabeli Imperator osztályával. Persze a fegyverrendszerektől most tekintsünk el... - válaszolom a modularitásra. Hiába, a Kuaton ezekről a hajókról szólt majdnem minden.
/Basic/ Ezen a szinten lenne számomra logikus. Lady Mirru, szerintem menjünk vissza a folyosóra és nézzük meg, hogy még merre nem jártunk! - javaslom. Bár nagy kedvem volna a popsijára helyezett kézzel a jelzett irányba terelni a Ladyt, de Zirnire való tekintettel nem érzem helyénvalónak. Így visszasétálunk az ivókúthoz, hogy az elágazásban balról jobbra haladva a következő (talán középső?) folyosóval tegyünk egy próbát!
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #84 Dátum: 2018. Augusztus 06. 20:11:36 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
Optimistán állsz a dolgokhoz és ami azt illeti, miért ne? Egyre többet tudtok meg a helyről ami azt sugallja, hogy talán életed legnagyobb szerencséje ért, amikor nem volt szerencséd a kártyán. Ki emlékszik már arra, hogy kilőttek egy rozoga mentőkabinban vagy megküzdöttél a természettel és az elemekkel, amikor itt van egy doromboló istennő és egy otthon, ami csak a tietek!

/Basic/ Azon tűnődöm, hogy arra kell lennie valami vészprotokollnak s ha már így felmerült, nincs is jobb módja a nem kívánt egyének eltüntetésének…

Az egyik tartalék-fóliázott ruhát kiveszi, majd nézegeti, aztán visszadobja egy hanyag mozdulattal

/Basic/ Találhatnánk egy mosodát is…

Tovább kutakodik, míg te a sáladdal együtt nézelődtök, hogy aztán felvezesd és kifejtsd a Csillagrombolók belső felépítéséről szóló kiselőadásodat, amit még megfejelsz egy Imperator osztályú hajó tervezésével is. Ha el akartad kápráztatni a Lady-t, akkor csak az ásítás miatt gondolhatod úgy, hogy unalmasra sikerült, de az sem kizárt, hogy:

/Basic/ Mondtál valamit? Nem figyeltem. – de elcsíped a huncut mosolyát, tudva, hogy mindent hallott – Menjünk!

S nekiindultok a szemközti résznek, ami két helyiségnek ad otthont, az egyik egy üres konyha vagy mi, a másik a tiszti étkező. Ezek is úgy tűnnek, mintha valaki ide tett volna mindent amire szükség lehet, de valójában sosem használta. A négy tisztnek igen kényelmes ülőalkalmatossága és egy minőségi asztala van, melyben akad hűtőegység és valami más elektronika is.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #85 Dátum: 2018. Augusztus 09. 18:58:21 »
Corvus Latsonn

A Lady szavai lehet hogy logikusak, de nem erősíti bennem a vágyat, hogy közelebbről is barátkozzak a szomszédos vulkánnal. Ellenben a mosoda ötletére kissé rácsodálkozok.

/Basic/ S mégis mit akarsz kimosatni? - nézek végig rajta tűnődve - de csak olyasmit látok, amit simogatni, megragadni és egyéb kényeztetést igényel. Ám úgy vélem, hogy amit keresne, azt pontosan tudom hol találjuk
/Basic/ Az orvosi részlegből nyílik az egyik nagy kapacitású mosoda, ha a helyi mosdók nem eléggé nagyok - emlékezetem a folyóra, hogy legrosszabb esetben ott is lehet mosni.

A kis előadásom látszólag nem aratott túl nagy sikert, de ez nem is igazán zavar, mikor újabb ötlet fogalmazódik meg bennem

/Basic/ Zirni, van szerinted esély arra, hogy a bázis alapértelmezett nyelvét átállítsad valami érthetőbbre? Vagy legalább a beszéltet? - tudakolom tőle. Közben átérünk a konyhába, ami láttán bizony elfog a lelkesedés
/Basic/ Már közel járhatunk! - tudatom velük a véleményemet, s gondolatban búcsút is intek a tábortűz feletti sütögetés kellemetlenségeinek. De azért titkon remélem, hogy a gyártó élettartam garanciát adott a termékeire, és az idő vasfoga nem intézte el ezeket az új, de sosem használt eszközöket. Abból kiindulva, hogy volt pár becsomagolt ruha kitéve, talán a hűtőegység sem teljesen üres... S ismerve a lustaságot, talán joggal feltételezem, hogy a nagyobb raktár sem lehet messze, hogy ne a fél bázison kelljen átcipelni a konyhába szánt élelmiszert. Így aztán amíg én a hűtőegység titkait próbálom meg kifürkészni, addig Zirnit a másik elektronikai eszköz elé teszem, hogy kedvére találgassa a funkcióját.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #86 Dátum: 2018. Szeptember 17. 17:23:24 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
/Basic/ A ruháidat! – közli, majd azon veheted észre magad, hogy a tekergő farkincája hipnotizál – Meg a fantáziádat. – nevet, amihez Zirni is csatlakozik némi bundaszíneződéssel – Nem bánnám, ha illata is lenne a dolgoknak, nem csak… szaga. – rezeg meg a nózija, s tudod, hogy övé bizony érzékenyebb, mint a tied – Nem mellesleg a csillagrombolók előtt is volt élet… – jegyzi meg

Tudod (látnod sem kellett), hogy a Kölyök érdeklődve figyelte a rövid leírást a belső elrendezés témában, így a következő kérdésed már egy arra sokkal inkább fogékony illetőt találsz meg. A kérdés jó, látod, ahogy elgondolkodik, de aztán rájössz, ha már meg tudta volna tenni valószínűleg megtette volna. Ugyanakkor a kérdés, most, hogy újra előkerült tűnődésre csábította és egy rövid pantomim jelenet részese lehetsz:

Először megálltok ott ahol épp vagytok, majd kis mancsaival valami nagy téglalap alakú dolgot próbál mutatni. Újra és újra éleket simít le, majd azon (szemmel láthatóan a levegőben) gyorsan ide-oda matat, amit már láttál tőle korábban, igaz akkor volt is alatta valami. Aztán picit arrébb lép és valamit külön – egyetlen ujjal – mutat. Valószínűleg az lehet, legalábbis a mutató ujja van egyedül nyújtva és azzal a padló – illetve a ’láthatatlan’ valami lapja/teteje vagy mi az felé tesz egy mozdulatot, amit addig ismétel, míg ki nem találod mit akar.

Ezt követően jöhet a következő fázis – közben látod, hogy Őkarmossága jókedvűen nézi a Kölyköt – ahol felnyúl a képzeletbeli valami tőle távolabb, de vele szemben lévő része felé és úgy tesz, mintha megfogna valamit. Úgy tartja, hogy szerinted valami vékony dolog lehet, aztán a pofájához/szájához emeli és rád nézve beletátog a valamibe, amibe némi nyimmogás-szerű hang is belevegyül, aztán ezt a valamit visszateszi és meghajol, amolyan itt az előadás vége módon és várakozóan néz rád.

Később, amikor még ezen gondolkodsz vagy esetleg utána felfedezed, hogy ezek a hűtőegységek nem mentek, hosszú ideje, így kérdéses, hogy valóban ki akarod e nyitni őket. Illetve, mikor ezek felé indultál, láttad még, hogy Zirni valóban a technikai kihívás felé lépdelt, míg a Lady unottan nézelődik, olykor meg-megremegő piszével és persze a nyughatatlan farkincájával. Ez utóbbi elárulja, hogy azért nem annyira nyugodt, mint mutatja magát, de azt is, hogy megint valamiben töri a szép buksiját…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #87 Dátum: 2018. Szeptember 26. 18:51:58 »
Corvus Latsonn

A Lady válaszára kissé meglepett arcot vágok.
/Basic/ A ruhákat ma vettem fel, és sokkal tisztábbnak tűntek, mint a régiek - tudatom vele, hogy aztán a némi farkincanézegetés közben azért hozzátegyem
/Basic/ Ami meg a fantáziámat illeti, azt hittem hogy így szereted.
Zirnire való tekintettel nem mondom ki hogy mocskosan, mert nem akarom zavarba hozni. De ami az illatokat illeti, azzal én sem tudok vitatkozni. Valóban kellemesebb lenne - de az még egy idegi várat magára, akárcsak a bázis teljes felfedezése.
/Basic/ És lesz is... - teszem hozzá az élet témájához.

De legalább a Kölyköt érdekelte a dolog valamennyire. Akárcsak engem a megfejtés, hogy milyen akadálya lehet a nyelvváltásnak.
Zirni előadását nézegetve egy picit hümmögök, aztán előállok az értelmezéssel. A vezérlőpultot még felismerem, de a mutató mozdulatot már kevésbé.
/Basic/ Csak nem azt akarod mondani, hogy a vezérlőpultra mindössze egyetlen nyelven telepítették a beszédet, és hogy a lecseréléséhez újra fel kéne venni valami érthetőbb nyelven? - kérdezek rá - Mert ebben az esetben felesleges fáradni - ugyanis mivel amúgy sem értjük a szöveget, így a fordítása is túlságosan nagy szabadságfokkal történne meg - osztom meg vele a véleményemet. Bezzeg ha egy protokoll-droid nyelvi adatbázisa lenne rákötve, az túl egyszerű lenne. Így inkább a hűtőegységek fele fordítom a figyelmemet - amik szemlátomást energiatakarékos módon vészelték át az elmúlt korszakot.

/Basic/ Mindenki vegyen nagy levegőt! - javaslom, és utána kinyitom az elsőt. Ha volt is benne valami romlandó, az már réges-régen megromlott, lebomlott és megszűnt büdösnek lenni - de jobb az óvatosság. Ellenben vannak dolgok, amiknek nem árt az idő. Ilyen a méz, a só, és még egy-két valóban jól tartósított élelmiszer. Egy alaposabb kutakodást megérhet a dolog - mert legrosszabb esetben nem találunk semmi hasznosat - de ugyanígy rá is bukkanhatunk valamire! Közben
/Basic/ Ha van valami ötleted, akkor ki vele! - biztatom a Ladyt, mert nem kizárt hogy ő praktikusabb megoldást is tudna a kezdődő élelmiszer-válságra. Igaz, legrosszabb esetben megkereshetjük a kijáratot, és levadászhatunk valamit az erdőben - de azt hiszem, én jobban szeretem a konzervet.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1796
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #88 Dátum: 2018. Október 10. 20:59:32 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Háremtermek" szint
Lady /Basic/ Nem azok, amiket én adtam neked! – torkol le, legalábbis egy picit így hangzik talán – Hanem amikben összefutottunk! – okít ki, ez utóbbit meg szórakozottan mondja, amit kalandos, kissé búgó-morgó színárnyalat követ – De ha kimossuk, akkor újra bepiszkolhatod! – kuncog, mire a kölyök az ’égnek’ emeli a tekintetét, mintha ott talált volna valami érdekeset.
 
Később, a pantomim után

Lady /Basic/ Vagy az, vagy esetleg meg kell nyomni valamit aztán meg belenyávogni valami mikrofonba. De az is lehet, hogy csak szimplán szavakkal lehet felülírni a korábbi beállítást. Hang-vezérelt. – okoskodik, de tüntetően ásít egyet, eléggé untatja a dolog, a fürdést várhatja

Amint kiejted a kérdést, úgy logikusnak is tűnik-tűnhet, hiszen ha egy faj építette ezt, akkor miért tervezzenek más nyelvvel, mint a sajátjuk és könnyítsék meg az ellenségnek az esetleges átvételt? De persze lehet, hogy nem így van, de idővel biztos kiderül! Sajnos eleddig nem találtatok protokoll vagy más értelmes droidot, csak takarító és apró karbantartóegységeket. Végül bátran kinyitod a hűtőegységet ami teljesen üres, de most a levegőt köszönettel elfogadja. Nem is volt könnyű kinyitni, de cserében nem is rohadt meg benne semmi. Úgy tűnik, hogy

Lady /Basic/ Találjuk meg a kijáratot és vadásszunk valamit!

Találják ki a gondolatodat és fosztanak meg a kellemesebb megoldástól. Úgy tűnik a Lady eléggé gyilkos hangulatban van, de mit ad az Erő, nem téged akar. Vagy ha igen, beéri apró falatokkal is. A Kölyök nincs elkeseredve, de azért megengedett magának egy szusszanást, hogy aztán kifelé induljon, amolyan: itt nincs semmi ami kellene.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2762
 • Aktivitás:
  9%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #89 Dátum: 2018. Október 17. 17:49:47 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Amikben összefutottunk, azt nem kimosni, hanem lassan kidobni kéne - mert több rajta a szakadás, mint a császárban a rosszindulat! - válaszolom, s a többire csak egy futó mosoly a válasz.

/Basic/ Ha hang-vezérelt, akkor majd ráérő üres óráimban megpróbálom ledumálni a pocesszorairól. De valóban nem ez a legsürgetőbb kérdés - értek egyet a Lady ásításával

A hűtő kiábrándító tartalmát egy apró sóhajjal veszem tudomásul.

/Basic/ Legalább nem kell kitakarítani - mormogom. A Lady javaslatára hümmentek
/Basic/ Feltehetőleg a második szinten lehet a kijárat. Bár ha tippelnem kéne, a holomozi beüzemelése után lenne pár kameraképünk ami alapján el tudnánk dönteni, hogy ki akarjuk-e nyitni az kijáratot. Az alattunk lévő szinten meg talán lehet felszerelés, amivel hatékonyabban lehetne vadászni. Mert a zsebtücsök, ami nálam van - nem sok lövésre elegendő - húzom elő, és mutatom fel a tenyérnyi fegyvert.
/Basic/ De látom, már nagyon mehetnéked van - úgyhogy amíg le nem érünk Zirni birodalmába, eldöntheted, hogy melyik szintet lássuk el több energiával! - mondom a Ladynek.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"