Szerző Téma: Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt  (Megtekintve 4354 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #15 Dátum: 2017. Február 23. 18:48:46 »
Corvus Latsonn

Nem hittem volna, hogy ilyen hamar visszasírom a legutóbbi fürdőmet a folyóban, de úgy tűnik, hogy ez a hely csak végletekkel szolgálhat - de ha rám lesz bízva, előbb-utóbb kialakíthatok egy egészségesebb egyensúlyt. Csak találjam meg az energiaforrást...

Bár nem szimpatikus a denevér, kissé együtt érzek vele, miközben kimúlik - azért nem ezt érdemelte. Úgy tűnik, hogy ma a Lady mindenkit szíven talál. Legalább az kiderült, hogy ez utóbbi vérengzés nem öncélú volt. De hogy vacsora? Hát, úgy érzem, hogy még pár napra szükségem van, hogy megkívánjam a denevéreket. Most persze meg kellene dicsérnem, hogy milyen ügyesen levadászta, és hogy hajlandó lenne megosztani velem, de a gyomrom nem venné be a nyers húst. De a gesztus akkor is kedves.
/Basic/ Uhh..., azt hiszem ennyire nem vagyok éhes - közlöm, és inkább felállok - nem vagyok kíváncsi a részletekre.
/Basic/ Azért köszönöm és jó étvágyat! - "menekülök" odébb. A ropogás kellemetlen érzéseket kelt - szinte látom a szemem előtt, hogy ha én adnék ki ilyen hangot, hogy az milyen maradandó és fájdalmas sérüléseket jelentene.

A folyosó tripla elágazása csak egy pillanatra tartana fel - hiszen pontosan tudom, hogy merre tartok - egyenesen előre. Csakhogy fémesen megcsillan valami a jobb oldali folyosó falánál.

/Basic/ Ez fura - jegyzem meg magamnak, és óvatosan közelebb lépek. Nem teljesen értem, hogy egy ennyire poros és régóta elhagyatott folyosón hogy lehet az, hogy bármi is visszaverje a fényt ahelyett, hogy a rárakódott portól "bemattuljon". Azt ugyanis nem tartom valószínűnek hogy csak pár éve állna itt. Közelebbről is megnézem magamnak a frissen felfedezett rozsdatemetőt, de nem nyúlok hozzá. Lehet, hogy ezzel ki tudom majd támasztani valamelyik ajtót? Egyenlőre ott hagyom, és folytatom a hely lassú felfedezését. A gyenge derengésen túl minden az ismeretlenség sötétjébe burkolódzik, ezért óvatosan botorkálva haladok tovább, hasznosnak tűnő eszközöket keresve. Mivel szinte semmink sincs, ezért majdhogynem bárminek nagy hasznát látnánk. Igaz, személy szerint egy fa vagy fémrúdnak, lámpának, vagy palack víznek örülnék leginkább.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #16 Dátum: 2017. Március 09. 12:11:47 »
Corvus Latsonn

Úgy tűnik, hogy minden rosszban van valami jó. Ebben még nem tudod mi, de biztos, hogy kell legyen. Talán épp a vacsora, amiről te oly könnyedén lemondanál, holott az éhség állandó ragadozóként köröz körülötted. Kezdetben csak fáraszt, érzed, hogy ott lapul a pillanatra várva és bármikor rád törhet. Tudod, hogy előbb mozgásképtelenné tesz és csak aztán öl, de az is nagyon, nagyon lassan és nem kímélve téged. Mindezek mellett az, hogy a Lady olyan hangokkal kíséri lépteid amitől egy gyengébb idegzetű ember már térdelne és épp megválna mindentől amit az utóbbi időben evett, már csak egy olyan apró dolog amit könnyedén figyelmen kívül tudsz hagyni.

Azonban van még egy dolog ami nem hagy nyugodni, még pedig az, hogy ha meg is találod az energiaellátás forrását, hogyan fogsz kiigazodni azokon a fura macskakaparásokon, amiket korábban sem tudtál értelmezni, holott nem vagy egy elveszett ember, nos, legalábbis akadnak tippjeid, hogy mi is lehet az, amit morgások között meg is erősítettek számodra. Ahogyan azt is, hogy nagyon finom lehet az a kis denevérszerűség, hiába nem érdemelte azt, amit kapott. Látható, tapasztaltad, hogy a ŐKarmossága bizony ragadozó, ennek okán talán még is rendben van, hogy a szárnyas-vijjogó az a kalandortársad erősíti.

/Basic/ Te tudod – hallottad még korábban, majd a ropogás és más hangok kavalkádját, amik mostanra meg is szűntek – Mit mondhatnék, majdnem olyan jó volt – kis csend, majd mellett doromboló hangon – mint nem fázni – kuncogás, majd valami apró érintésszerű a hátadon, gerinced vonalát követve…

Utad során a „Ez fura” vonzza magához előbb a tekinteted, majd téged magad is, hogy közelebb érve, a nagyon gyenge fénynél megállapítsd, hogy folyóvíz! Igazi, csapos megoldással, ami már eléggé ramatyul néz ki, de még kövér cseppekben hullik alá elég ritkásan az éltető nedű. Az idő vasfoga, az lehetett az oka vagy éppenséggel az, hogy valaki egykor igen vacakul zárta el. Nem ez nem lehetett, hiszen érzékelős, így az egyetlen helyes megoldásnak itt és most a meghibásodás tűnik. Ha van bátorságod megérinteni, a látottak után már az ujjadon is érzed, hogy ez bizony nem mar vagy éget, így fogyaszthatónak tűnik. Ami csillogott, az pedig nem más volt, mint egy mosdószerűség amiben már összegyűlt némi víz. Igaz abban sajnos úszik mindenféle ami nem tűnik emberi fogyasztásra alkalmasnak…

Kivenni a falból nem kétperces meló és persze nem kevés porolással járna, de nem tűnik lehetetlennek. Ha az embernek akadnak megfelelő szerszámai vagy megkockáztatja a sérülést. Mikor eldöntötted és továbbálltál, jó lassan haladva idővel eljutsz egy hasonlóan zárt ajtóig, mint amivel korábban már találkoztál. Ez azonban vastagabb és makacsabbnak tűnik, nem olyannak amivel egyedül el tudnál bánni akármilyen erős is lennél. Mikor megfordulsz, mert ez a pillanat idővel biztos eljön, akkor két izzó szempárral nézel szembe. Olyanokkal, amiket már láttál korábban.

Izgatottal.
Kíváncsival.
Lassan pislogó,
Igézően ragyogóval.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #17 Dátum: 2017. Március 13. 21:16:15 »
Corvus Latsonn

Az éhség még nem fenyeget annyira, előbb fogok szomjan halni. De ha csak az éhséggel kell megküzdeni, akkor előbb ingerült leszek, és ha nem törődöm vele - csak utána fog belém marni.
Ha kettőnk közül kell választani, akkor úgy vélem inkább én legyek ingerült - mert szerintem egy ingerült Lady nem lehet valami kellemes társaság. Meg az a helyzet, hogy nem nézném ki a szájából a falatot - egyrészt szerencsére a sötét miatt nem is látom, hogy pontosan mit eszik. De annyira nem is vagyok még éhes, hogy bele akarjak kóstolni. Inkább megvárom a sült galambot, mert kényes az ízlésem. No meg a gyomrom.


Rá kell jöjjek - az, hogy "elmenekültem" a vacsora színhelyétől, az nem oldott meg semmit, mert a hangok szerint a Lady jött utánam. Mondjuk logikus, mert ki szeret egyedül a sötétben kuksolni? Persze utólag könnyű belátni, hogy tévedtem. Így marad a társas felfedezés, és az öröm, hogy régen ettem - így mégsem kívánkozik már vissza semmi sem. Ugyan a lehetőség, hogy nem tudom majd elolvasni az energiaforrásra írt jeleket kissé nyugtalanító, de aztán rájövök, hogy feleslegesen aggódom. Egyrészt még nincs meg, másrészt nem olvasni, hanem használni akarom, harmadrészt pedig csak van némi technológiai ismeretem, amivel rájöhetek a működtetés mikéntjére.

A Lady véleménye a vacsorájáról megmutatja, hogy ő az a típus, akit nem zavar, ha nem tudok főzni. Az érintésére viszont beleborzongok
/Basic/ Nono, én nem szeretem, ha kicsontoznak - válaszolom, mert valahogy az a gyanúm, hogy karomheggyel "cukkolnak"

A csaptelepre és mosdóra meglepetten nézek. Nem ezt vártam. Szemetest inkább. Ki volt az, aki egy folyosóra mosdót tesz? Vagyis miért? Ivókút lett volna? Az nagy forgalmat jelentene, ami pedig nem épp szervízszintre utal. A szenzor környékét nem piszkálom - ha véletlenül bekacsol, a lefolyón keresztül biztos nem tudna minden lefolyni és ha nincs szerencsém, utána nem porban, hanem sárban kell tovább csúszkálnunk.

A folyosón folytatva az utat lassan elérjük a végét, ami egy ajtóban végződik. Egy majdnem teljesen zárt ajtóban.
/Basic/ Nicsak! - tapogatom meg az utunkba került akadályt.
/Basic/ Mintha majdnem zárva lenne. De csak majdnem... - állapítom meg. Leguggolok, és a kezemet átnyújtva a résen az óra derengése mellett próbálom kivenni, hogy a talaj folytatódik-e? Semmi kedvem átküzdeni magam egy liftaknába. Felállok, megfordulok, és belecsodálkozok a Lady szemeibe. Hát lehet rá haragudni? Nehezen, de igen, még egy kicsit.
/Basic/ Hmmm... - fordulok vissza, hogy nekikészüljek a feladatnak - Remélhetem, hogy tele hassal is átférsz? - kérdezem, és kissé leporolom az ajtót, majd megpróbálkozom áttornázni magam az ajtószárnyak között.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #18 Dátum: 2017. Március 16. 10:17:19 »
Corvus Latsonn

Érdekes gondolat ez az éhség szülte düh. Egészen addig csak magadra gondolsz, amíg rá nem döbbensz egy-két eltévedő gondolatfoszlány után, hogy van itt valaki aki lehet, hogy még nálad is veszélyesebb, ha nem jut elegendő táplálékhoz. Sőt, kettőtök közül nem kérdéses kit néznének finom falatnak, ha ez a denevér-szerű életforma nem ajánlkozott volna fel a Lady számára.

„Kivagy, ha éhes vagy?”

Szóval lemondva a hasonló kulináris élvezetekről inkább azon tűnődsz, hogyan kerülhetett ide egy mosdótálca – míg a tartalma annál egyértelműbb ugye. Aztán megtalálod az igazság egy szilánkját, azt, amely erre a kérdésre ad egyértelmű választ. Ez egy ivókút. Legalábbis ti így nevezitek, ahogyan a Galaxis még számos részén aggathattak rá hasonló elnevezést, de sok-sok évvel ezelőtt?

/Basic/ Prr… - dorombolnak – édes illata van – bár a korai örömet némi prüszkölés árnyékolja be – de ki tudja milyen anyagok kerültek bele – mondja sajnálkozóan, majd felderül az arca (úgy véled) – Ne aggódj a kicsontozás miatt! Azt hallottam, hogy csak a kezdetben fáj és mindössze egyszer fordul elő az életben!

A majdnem zárt ajtón történő átmatatás elég izgalmas így utólag belegondolva. Lehetnek még ilyen szárnyas-visítók odaát is, de akár más, talán épp pikkelyes-sziszegős. Késő bánat, ellenben hasznos tett volt, hiszen egyértelműen kiderült, odabent pontosan ugyanolyan padló van, mint amin most is állsz-álltok. Talán képesek lehettek szétfeszíteni, de az biztos, hogy nem kis munka lesz…

/Basic/ Tetszik a hasam? – susogja közelebb hajolva, miközben te már a tekintetében lobogó tűz foglya vagy – és még mit szeretsz bennem? – kérdezi halkan

Azután azzal szembesülsz, hogy elsőre biztos, hogy nem férsz át még te sem, hiába a többnapos, talán hetes diéta. Itt bizony izommunka kell és nem is elég belőle csak a tied. Ez biztos, elég rápillantani az ajtószárnyak közti rés okán látható ajtóvastagságára. No meg ez bizony robbanás-biztos ajtónak tűnik, olyannak, ami még egy hődetonátor robbanásnak is képes lenne ellenállni.

/Basic/ Ducica – kuncognak és készen állnak segíteni, ha úgy döntenél belekezdesz

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #19 Dátum: 2017. Március 28. 19:38:18 »
Corvus Latsonn

Úgy tűnik, hogy a Lady is örül a felfedezésnek, de mintha nem akarná felismeri, hogy mi is pihen vastagon a mosdó mélyén.
/Basic/ Én tudom - válaszolom lemondó hangsúllyal - mert ugyan  mi is lehet egy denevérek által összepiszkított folyosón álló ivókút táljában?
/Basic/ Hogy csak eleinte fáj csak annak hiszem el, aki már gyakorlatilag is átesett rajta - árulom el, hogy nem teljesen hiszek neki ebben a kérdésben.

Úgy tűnik, hogy szerencsém volt, mert az ajtó túloldalán nem lakik senki, noha a padló folytatódik ki tudja hova. Csak nézőpont kérdése hogy amit csináltam az meggondolatlan ostobaság vagy pedig kíváncsi felfedezés volt-e fittyet hányva a veszélyre. Ám mivel semmi nem reagál a túloldalról a kíváncsiskodásomra, úgy vélem most a felfedezés rovatba könyvelhetem el a dolgot.

A Lady a kérdésével sarokba szorított. Tudom jól, hogy nincs tökéletes válasz. Ha most kiragadok valamit, akkor jön a következő kérdés, ahol azt vetik a szememre, hogy mi a bajom a többi tájékával. Ha viszont túl általánosan fogalmazok, az meg persze azt mutatja, hogy meg sem néztem magamnak. Viccelődhetnék is, de még nem vagyok túl vidám kedvemben, pedig magas labdát adott. Ha pedig elkezdem dícsérni, akkor pont úgy reagálok, ahogy szeretné - de még egy ideig nem szándékozom egón simogatni. Ezért marad az a válasz, amit reményeim szerint nem igazán várt

/Basic/ A társaságodat.

Az ajtó közben kellemetlen felismeréssel szolgál - túl nagy és túl stabil ahhoz, hogy egyedül esélyem legyen odébb húzni az ajtószárnyakat. Ami nem lenne gond, ha átférnék köztük. De így... Marad az, hogy a Ladyvel együtt próbálunk meg némi engedményt kicsikarni a mechanikától.
/Basic/ Próbáljuk meg! - javaslom a Ladynek, meg sem hallva a megjegyzését. Kezemmel belekapaszkodok az ajtó szélébe, és elkezdem húzni oldalra, miközben lábammal a másik ajtószárnynak feszülve próbálom eltolni azt. Úgy vélem, az ötlet jó, de...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #20 Dátum: 2017. Április 01. 09:51:50 »
Corvus Latsonn

/Basic/ Az irónia nem az erősséged mi? – kuncog, majd megsimogatja a fejed – Nem a kagyló aljára, hanem a vízben – segít ki, hogy miről beszél, majd

Az újabb nevetés, olyan ami átjárja a lelket, melengető és felszabadultan vidám. úgy tűnik, hogy a sanyarú sors, a helyzet amibe került vagy teljesen megszokott számára vagy egyszerűen nem hagyja, hogy a körülmények felülkerekedjenek rajta. Nem úgy, mint egy duzzogó csupasz cicakandúron. Mindenesetre nem fűz további megjegyzéseket a kicsontozáshoz, hanem megáll melletted az ajtónál és kíváncsian villan rád az az igéző tekintete, hogy mit szeretnél mit tegyen, mi a terved és hogyan is lássatok hozzá.

/Basic/  Eh… ezt mondod minden nősténynek mi? – egy pillanatra úgy tűnhet megbántottad

Mivel a tökéletes válasz ha létezett is, nem az volt, így felvésheted magadnak, hogy a romantika most nem úgy alakult, ahogy a legtöbb esetben a legtöbb nővel-nősténnyel. Úgy tűnik a Lady nem éri be közhelyekkel és hétköznapi bókokkal, hanem… ki tudja, mit akar. Te tudod, így neki is feszülsz. Az ajtó nem akarja adni magát, te pedig egyre több energiát fektetsz bele – amiből amúgy sincs túl sok. Mikor megosztod a tervedet és legalább segítségkérően felé pillantasz – amennyire ez látszik a sötétben – már ketten feszültök neki.

Te húzod, ő tolja de mintha semmi sem történne. Akadhatnak furcsa hangok, amik biz tőletek származnak. Nincs egy perce, hogy próbálkoztok, amikor elérkezik a várva várt pillanat. Te ezt (el) hitted, de igazából csak az talpad csúszott meg, majd egy gyönyörű hanyatt esést követően a padlót beborító denevérszerű állatok által hátrahagyott igen csak bűzlő miazmában érsz földet. Mi tagadás eddig sem voltál egy parfüméria, de most már nem kell sokat gondolkodni azon, hogy mire hasonlíthat a kipárolgásod.

Nem nevettek ki. Ez talán némileg megnyugtathat, de nem is érkezik egy segítő mancs sem, hogy felhúzzon-segítsen. Nagyon rosszak a fényviszonyok, így csak elképzelni tudod milyen arcot vághat a társad vagy épp milyen testtartással bambulhat, de az is lehet, hogy nevettek is, csak te nem hallottad. Elég csúnyán megütötted magad, több helyen leszel színesebb egyéniség, de jelenleg azt amúgy is elfedi a trutymó ami alaposan rád tapadt.

Ha valahogy mégis talpra kászálódnál és elvergődnél az ajtóig, akkor felfedezheted, hogy egy nagyon kicsit azért elmozdult. Nem sokat, csak pont annyit, hogy a diétás hét-hetek után talán már átférjetek rajta. Nem vagy teljesen biztos benne, de nem tudhatod amíg nem próbáltad-tátok. Ha elakadnál félúton akkor még mindig megpróbálhat egy-két simogató (olykor karmos) mancs átpréselni-lökni, vagy lehetsz úriember is!

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #21 Dátum: 2017. Április 02. 17:33:07 »
Corvus Latsonn

/Basic/ A szaglásom sem az erősségem - vallom be, hogy miért nem tűnt fel nekem, hogy milyen a víz illata.
Kicsit irigykedem, hogy milyen könnyedén veszi az akadályokat - amikbe az egészségromlásomat figyelembe véve én pár nap múlva beledöglök, ha ez így megy tovább. Neki kaland, nekem meg küzdelem az életben maradásért.  Ugyan néha majdnem sikerül elfeledkezni a problémáimról, de akkor mindig történik valami, ami ismét rávilágít a mostoha körülményekre.

A Lady válasza nem ért meglepetésként . Pláne, hogy tényleg nem akartam bókolni - hisz az az igazi, amikor önként teszi az ember és nem "felhívásra". Az, hogy ez nem tetszik neki, mutatja, hogy ő ezt fontosnak tartja - s a jövőben nem árt figyelni erre. De válaszolni nem válaszolok rá, mert úgy vélem inkább költői kérdés, vagy kifakadás volt.

Az ajtóval való küzdelem meghozta az eredményt, csak nem a kívántat. Elsőre még úgy tűnt, hogy végre enged a mechanika, és hirtelen kinyílt az ajtó. Ám a gyors helyváltoztatás, mely kemény landolással végződik a még számomra is büdös trutymóban, megkeseríti a győzelem ízét. Pláne, hogy felpillantva egyértelmű - győzelemről szó sincs, és hogy igencsak vastagon meghemperegtem ebben az utálatos közegben.
/Basic/ Rohadt egy nap - summázom nyögve az érzést, és most vagyok hálás azért, mert nem ettem semmit egy ideje - így nincs is mit kihányni. Ingerülten és viszolyogva próbálom a tenyeremről letörölni a ráragadt anyagot, előbb a pólómba, majd mikor rájövök, hogy az már egy ideje nincs, jobb híján "kultúrátlan" a falra próbálom meg átragasztani a dolgot. Azt, hogy a Lady most szarban hagyott, nem veszem a szívemre - én sem jó kedvemből tapicskolok benne, és fordított esetben szintén nem biztos, hogy rohannék a segítségére. Elvégre nem vagyok életveszélyben, és biztos, hogy összekenném. Ahogy az is, hogy a vonzerőm jelentősen megcsappanhatott. Úgy érzem magam, mint a kisgyerek, aki a földhöz csapkodja magát és hisztizik. S ebben a helyzetben sajnos nincs is sok különbség.
/Zabrak/ Átkozott pöcegödör! - morgolódom, és óvatosan felállok. A sötét jót tesz - megfelelő világítás mellett már rég dührohamot kaptam volna a látványtól, pontosabban attól, hogy nem tudom lemosni magamról.
Végül az ajtót megszemlélem közelebbről. Úgy tűnik, vagy legalábbis szeretném, hogy azért most mintha nagyobb lenne a hely.

/Basic/ Ha gondolod menj előre, mert én biztos, hogy összekenem az ajtószárnyakat, miközben "olajozottan" átcsusszanok köztük - javaslom a Ladynek. A gond azzal lesz, ha vissza is kell jönni...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #22 Dátum: 2017. Április 11. 12:32:16 »
Corvus Latsonn

Az a speciális bőrápoló, amivel most alaposan összemaszatoltad magad igen különleges illatot kölcsönöz neked. Olyasmit, ami lehet, hogy örömet okoz, hiszen így távol tartja tőled azt a bizonyos macskanőt, akinek oly fura humorérzéke van, hogy azt nem is mindig tudod értékelni. Tehát őt – a Lady-t – minden bizonnyal elűzi ez a fajta kisugárzás, de nem úgy azokat a fura kis zümmögő valamiket, amiket ellenben kifejezetten vonz ez a fajta nagy testfelületen elhelyezett egyedi pakolás.

/Basic/ Van erősséged is? – érdeklődnek halkan, úgy véled, talán csak tréfálva

Azért nem lehet egyértelműen eldönteni, mert bár volt benne valami enyhe vibrálás, de miután nem szóltál semmit a kérdésére, ez a rezgő dorombolás mintha vesztett volna az erejéből. Érdekesnek találod azért, hogy milyen könnyedén veszi az akadályokat, holott nem ismered őt annyira, hogy erről teljesen megbizonyosodj. Lehet, hogy csak egyszerűen a jókedvével rejt valamit vagy… tényleg egy hatalmas kaland lenne számára mindez? Nem csak azért ilyen jókedvű, mert látja neked mekkora küzdelem és fel akar vidítani?

/Basic/ Az. Mondhatni, elég szar.

Ahogy az étkezésre terelődik a gondolat, örülsz, hogy nincs ami színesítse ezt az amúgy is izgalmas illatorgiát, de a tény így sem kíván elbújni, hogy legyengültél és éhes is leszel… hamarosan. Korábban, mint amennyire most esélyét látod egy-két finom falatnak. A gyomrod most nem morog, de cserébe forog, amit azért le tudtál győzni. Nem úgy a ragadós anyagot, ami nem nagyon akart odatapadni a falhoz, de aztán valamilyen pozitív élményt csak magadnak tudhatsz.

/Basic/ Mit gondolsz arról, hogy esetleg erre kell visszajönni? Lehet, hogy csak nekem kéne bemenni, aztán ha nem erre kell visszamennünk, akkor passzíroznád át magad? – érdeklődik, majd picit siettetve – Hm?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #23 Dátum: 2017. Április 16. 18:52:31 »
Corvus Latsonn

Ha finoman akarok fogalmazni, nem igazán örülök a rám rakódott rétegnek. Sőt, engem is elűzne, de mivel képtelen vagyok szabadulni tőle, kénytelen vagyok ha nem is megbarátkozni, de beletörődni a dologba. Legalábbis az első tusolóig.
A Lady kérdésével kénytelen vagyok egyet érteni - az utóbbi pár nap az én bénázásomról szól. Hiába, no - nem ez én műfajom az ilyenfajta kalandtúra. Jelen esetben most magammal sem vagyok teljesen kibékülve - én voltam az, akinek megcsúsztak az ujjai, és így magamnak köszönhetem ezt a kellemetlen odört.

/Basic/ A szerencsétlenkedésen kívül? - kérdezek vissza - Most úgy érzem nincs - válaszolom mogorván. Hogy ő hogy képes jópofit vágni a dolgokhoz, nem tudom, de jelen esetben nyitva hagyom a kérdést, mert sokkal földhöz és bőrhöz ragadt gondjaim vannak.

A Lady ebben a tapicskolásban nem akar sorsközösséget vállalni - legalábbis erre utal a kérdése. Feltehetőleg nem szívesen látná a bundájába ragadva ezt a matériát, ha kiderülne - az ajtó mögött zsákutca van.
/Basic/ Azt, hogy a helyedben engem sem vonzana az ajtóra ragadt trutymó. S de, jó eséllyel erre még visszajövünk, mert a másik két folyosó és a további szintek rejthetnek még valami hasznosat. Mondjuk más szagú denevérszart... - teszem még hozzá.
/Basic/ Szóval megvárlak ezen az oldalon.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #24 Dátum: 2017. Április 17. 12:24:20 »
Corvus Latsonn

A tusolói vágyálom, hogy hiányozhat most a folyó adta tiszta érzés vagy a szárítkozás élménye talán? Igaz ebben a kevésbé ihletet helyzetben ez utóbbi lehet most nem bukkant fel, de az biztos, hogy ŐLadysége – érthetően – nem kívánja a bundájába ezt a különleges anyagot, amit te most levakarhatatlannak érzel. Miután megnevezed az erősségeid számát egy szép és kereken kifejezővel, hallod vagy inkább érzed (?) hogy melléd léptek

/Basic/ Azért én egyet tudok – suttogja forrón, de aztán sietve elhúzódnak – Már csak annyi lenne a kérésem, hogy… odaadnád az órádat?

Úgy tűnik, hogy kiválóan lát, de ehhez legalább egy minimális fényre szüksége van, míg te akkor a teljes sötétségben maradnál… egyedül. Ezzel talán nincs is baj, de ki tudja meddig tart a túloldali helyiség felfedezése? Legközelebb biztos, hogy előbb a motyódat pakolod fel és csak aztán küzdesz mindenféle akadállyal! Legalább egy fényrúd lenne nálad. De semmid sincs, csak a Macskanő és a tudat, hogy legalább vele osztozol ebben a fura kalandban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #25 Dátum: 2017. Április 17. 20:54:06 »
Corvus Latsonn

Nem csak a tusolás, hanem a civilizált körülmények úgy mindenestül hiányoznak számomra. Egy összkomfortos luxusrezidencia teraszáról nézve biztos nagyszerű kalandnak tűnik, amit a hallgatóság is nagy élvezettel hallgat, de jelen pillanatban valahogy nem ragaszkodnék a történetet és a bőrömet annyira színesítő elemekért.
A Lady becsületére legyen mondva próbál vigasztalni - de hamar meghátrál. Hiába, no, neki is van szaglása.
Azért az órát elkéri - úgy tűnik neki sincs kedve a sötétben tapogatózni.

/Basic/ Le van szarva - sóhajtok fel, de leveszem a kezemről, és átadom neki. Ha gondolja, majd tartja két körömmel.
/Basic/ Itt megvárlak - biztosítom arról, hogy nem fogok elcsúszkálni. A végén még újabb baleset ér egyedül a töksötétben. Miután távozik, hátamat a folyosó falának vetve leguggolok a tövébe és a fejemet a falnak támasztva becsukott szemmel várom,  hogy a Lady visszatérjen. Legalább pihenek kicsit.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #26 Dátum: 2017. Április 18. 17:20:38 »
Corvus Latsonn

A honvágy talán sosem volt ilyen erős benned, mint most. Igaz, talán ilyen szar helyzetben sem voltál eddig. Ha egyszer kijutsz innen, akkor… de most az óra. Valóban két karomhegy közé fogják, de legalább nem próbálják beléd kenni, sőt – ekkora azért felbukkanhat a gondolat – a tappancs szinten nem sok mindent viselő Őkarmossága is „mezítlábal” ebben a kulimászban. Ráadásul azon a szinten még a bundáját sem védi semmi. Lehet őt csak az vigasztalja, hogy te dobtál egy hátast ebbe a „gyönyörűségbe”.

/Basic/ Még visszatérek! – idéz valami „B” kategóriás holo-filmből, majd eltávozik

Te úgy döntesz, hogy ennél szarabb már nem lehet, így leguggolva – és a falnak támaszkodva – megpróbálsz valamennyit pihenni. Egy órácskát talán, annyi valószínűleg elég lesz mindkettőtöknek függetlenül attól most épp ki is dolgozik és ki az aki pihen. Azonban az Erő vagy a Sors, esetleg valami teljesen más, de ez a bizonyos úgy akarta, hogy több lett, mint egy óra. Valószínűleg, mert a sötétben nincs mihez viszonyítani és a föld alatt a belső óra…

/Basic/ Jó reggelt álomszuszék! – köszöntenek halkan – Nagyon izgalmas odabent! Tele van mindenféle gombbal, karral és kallantyúval! Színesek és formásak – úgy véled, hogy meg is nyomhatta őket – de… nem csináltak semmit. Igaz, hogy nem nagyon értek az efféle irányítószervekhez, amik fúziós generátort, meg geotermikus energiát termelő egységeket vezérelnek… főleg, ha macskakaparásnál is randábban van kiírva minden… – fene már megint a jókedvét, de mintha (most) téged is mosolyra csalna

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #27 Dátum: 2017. Április 21. 19:31:03 »
Corvus Latsonn

Ha kijutok innen? Ez pont olyan elérhetetlennek tűnik most, mint a kockáim - ám az ábrándozás nincs megtiltva! Továbbra is a forró fürdőt tenném első helyre, majd a tiszta és kényelmes ruhát. Ha ez megvan, utána egy jó ebéddel lehetne még megfejelni a dolgot. Továbbá a napfényes luxus lakosztály kényelmében pihentetném a bokámat pár napig - no persze úgy, hogy Lady se érezze elhanyagolva magát. Sajnos ehhez kreditre van szükség - de ez az apróság most még egyáltalán nem tűnik fontosnak.

Ellenben a túloldal felfedezésével. Így aztán a Lady megkapja az órámat - ami a mostani mostoha körülményeknél jobbat érdemelne - velük együtt. Ez utóbbival szerintem a Lady is teljesen egyet érthet. Bár nem láttam, de el tudom képzelni, hogy eleinte még lábujjhegyen próbált átevickélni a folyosón.

/Basic/ Úgy legyen! - válaszolom neki, mielőtt teljesen eltűnne az ajtók között.
Azért a pihenés jót tett. Ahogy az is, hogy a Lady akaratlanul sem bosszantott valamely viccével, és nem is ért magamnak köszönhetően újabb baleset. Így ha nem is kipihenve, de kisimultabb lelkiállapotban talál a Lady. A köszöntésére csak egy elnyomott ásítással kezdek

/Basic/ Áaah - Nem is igaz... - "tiltakozok" az álomszuszék ellen. Az élménybeszámolója felvillanyoz, mint az ismeretlen felfedezőt, aki megpillantja az első lakható bolygóját. Hogy aztán holmi szakadékokba zuhanjon... Amit mond, az annyira jó hírnek tűnik, hogy elsőre el sem hiszem.
/Basic/ Téged hallgatva borzongatóan jól hangzanak a szexin formás fúziós generátorok. Mondd még egyszer! ;D - kérem vidáman felélénkülve. Aztán feltűnik, hogy jó hír ide vagy-oda, de még nem sikerült világosságot csalni a folyosóra.
/Basic/ Hmmm... szóval ez egy irányítóterem? Az ajtók alapján elég hirtelen kapcsolták le őket. Vagyis nem biztos, hogy szisztematikusan kikapcsoltak mindent. Azaz könnyebb dolgunk lehet, mert nem kell az összes bigyót meg izét kinyitni, vissza kapcsolni - töprengek el hangosan, s végül felteszem a legfontosabb kérdést
/Basic/ Hogy érzed - ezt a termet kerestük, vagy van valahol egy másik, ahol előbb csinálni kell valamit, hogy ez használható legyen? - érdeklődők, és lassan felállok. Végső soron ő látta a helyet - neki kell tudnia, hogy érdemes-e megpróbálkoznom, vagy csak az időnket vesztegetjük a teljességgel halott berendezések közt. Ezen múlik, hogy az ajtón átmenve én is megnézem-e a termet, vagy másik folyosószakaszt választunk.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 21. 19:37:29 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1851
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #28 Dátum: 2017. Április 28. 09:57:56 »
Corvus Latsonn

Talán egyszer, ha végre életet tudtok lehelni ebbe a helybe, akkor vissza tudsz menni a szeretett kockáidért! Miközben erre gondolsz néhány másik vágy is felszínre tör és bár igazi Kandúr vagy, most mégsem a párosodás az, ami a legnagyobb örömet okozná. Igaz, a Lady sem erőltette mostanában, bár ilyen helyzetben egy átlagos kalandor valószínűleg inkább a te gondolatodat támogatná arról a bizonyos szónikus fürdőről, de legalábbis a korábbi folyóról…

Öltözéket sem bánnál, nem lenne rossz újra valami fess viseletben virítani, de az is igaz, hogy most nem látja senki mit nem viselsz, még te sem. Így ülnél asztalhoz, hogy valami igazán különleges étellel kényeztesd magad, majd ledőlj valami hatalmas ágyra ahol napokig élveznéd ahogy különféle kényeztetésben részesül nem csak a bokád, de te magad is… ahogy a Ladyvel is törődnél két lustálkodás között, ha már így összetalálkoztatok.

A pénz nem boldogít…

Az ébredés sem. Lecsúsztál a földre, beleültél a… de igazából nem tette rosszabbá a dolgokat, sőt, szinte már nem is érzed, csak tudatosul benned a tény. Azért… azért, jót pihentél. A bokád annyira nem, de nem is reklamálja meg jobban mint eddig, sőt, a gyomrod sem remegett néhány falatért.

/Basic/ Mit tehetnék, szexi a hangom – búgja – ami meg a másik dolgot illeti, ugye, hogy formásak? No meg ugye érintésre reagálnak és úgy tudnak dorombolni, hogy minden pasi erről álmodik!

Osztja meg veled, hogy bizony a fúzió az jó dolog, aztán a kérésednek megfelelően elismétli a füledbe suttogva érzéki hangon az egészet, sőt, mintha a mellkasodon is végigcirógatott volna közbe

/Basic/ Legalábbis valami, ami tele van ingerlő kerek formákkal. Húzható dolgokkal, és persze ha valaki szemfüles még akár hangokat is kicsalhat! – ha be tudná indítani a dolgot – Nem igazán tudtam megfejteni a dolgot, olyan, mintha a karmaimmal írtam volna – kuncog – de éppúgy ott lehet a „Ébredj fel” gomb, mint az, hogy egyik sem szereti, ha hozzá nem értők piszkálják – kis vállvonást képzelhetsz el itt – Nem lehet rosszabb, mint ebben sétálni, odabent viszonylagos tisztaság van – adja vissza az órádat – tehetsz te is egy próbát – veti fel, lehet ő sem bánna némi pihenést…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #29 Dátum: 2017. Május 07. 15:14:13 »
Corvus Latsonn

Mostanra valahogy nem tud annyira érdekelni, hogy mibe is sikerült belecsüccsenni. Úgysem látom, és ki sem tudom kerülni. Akkor meg fölösleges ezen bosszankodnom - bőven van más, amire tartalékolhatom az energiáimat.

/Basic/ Ha sikerül kivakarni magamat ebből a mocsokból, akkor biztos, hogy egy próba erejéig kézbe veszem a dolgokat - csak hogy leellenőrizzem azt a dorombolást. Nem kell aggódnod - számon fogom tartani amit mondtam - ígérem neki
/Basic/ Ami pedig a kerek formákat illeti az az egyik szakterületem. S ha valaki veszi a fáradságot, hogy megtudja - mire indul be - akkor igencsak készséges lesz - árulom el a legfontosabb alapelvet, miközben átveszem az órát. Hogy el ne hagyjam, a csuklómra szíjazom.
/Basic/ Megnézem hátha beljebb kerülünk. Ha mást nem, mondjuk azzal, hogy találok egy adag konzervet, aminek a szavatossága csak pár száz éve járt le. Ha minden jól megy, akkor is egy óra lesz legalább - fél óra kell talán ahhoz, hogy körbejárjak, és másik fél óra amíg kitalálom, hogy mire tenyereljek rá odabent - osztom meg vele az elképzelést.
Az ajtón átszuszakolva magam balra indulok el a fal mentén. főleg a falon szereplő ábrák, rajzolatok után kutatok - ha valóban komplex irányítóközpontról van szó, kellene lennie valamiféle sematikus ábrának - ami segíthet kiigazodni majd a gombok tengerében. Utána a kezelőpultot keresem meg, és veszem szemügyre. Az az alapfelvetésem, hogy nincs a rendszer teljesen leállítva mert olyan, mintha minden félúton, váratlanul állt volna meg. Vagyis elég csak a rendszert blokkoló kapcsolót megtalálnom, hogy helyre álljon az egyensúly. S egy olyan kapcsoló vagy kar, amely a teljes rendszert így meg tudja állítani, annak a pozíciója is különleges. Vagy színre, vagy méretre vagy elhelyezkedésre feltűnően elüt a többitől. S végül de nem utolsó sorban ez régebbi technológia lehet - azaz azóta már lehet hogy fejlesztettek rajta, de ha működőképes volt, akkor az alapelven és felépítésen nem sokat változhatott az idők folyamán.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"