Szerző Téma: Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt  (Megtekintve 4562 alkalommal)

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #120 Dátum: 2019. December 03. 09:46:50 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Rozsdatemető" szint
A paskolásra a hajó nem tetszését úgy fejezi ki, hogy az egyik – talán csak rosszul rögzített – panel leválik és nagy puffanással a földön köt ki, melynek hangja még sokáig visszhangzik az érzékeny – Lady – fülekben. S bár a gondolataidat nem osztottad meg az étkezésről így arra nem kaptál vérmes választ, most a megsemmisítő pillantások kereszttüzében ez már talán mindegy is. Szerencsédre a tervrajzokra tett megjegyzésed elégségesnek bizonyult és a folytatás enyhíti a korábbi oktalanságod adta feszültséget.

Ebből most ügyesen kidumáltad magad!

De aztán a füttyentés után megjelenő Lady szelíden tarkón vág, nem kérdés hogy azért, mert nem volt ínyjére a megszólításod ezen formája. Azonban egy csapat vagytok, szinte egy család és mint ilyen a kihívás elfogadása után közös erőfeszítéssel, de vonszoltok, emeltek és csatlakoztattok, minek eredményeképp alapvetően nem sok minden történik, mintha nem lenne benne az indítókártya vagy mi…

Ugyanakkor a kis szőrgolyó szinte épp csak rögzített már iszkol is, hogy eltűnjön a rámpánál – nem sokat bízva a képzeletre, hogy hova is sietett. Kettesben maradsz Őkarmosságával, aki kissé szuszogva, de elégedetten pillant rád, amolyan ezt is megcsináltuk! Most, hogy itt áll előtted – illetve látod, hogy leül – feltűnik, hogy mennyit fogyott, ami persze rád is, a kölyökre is igaz. Vékonyabbnak, törékenyebbnek látszik… és nőiesebbnek is talán, ha valaki az ilyesmit szereti.

/Basic/ Ez a szárnyas hús elég undorító, de legalább ehető. – közli hirtelen, mintha a gondolataidban olvasott volna

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #121 Dátum: 2019. December 16. 20:07:36 »
Corvus Latsonn

A panel puffanására biccentek egyet csak úgy magamnak
/Basic/ No, pont erről beszéltem! - jegyzem meg - Tapasztalataim szerint azért a helyreállításnál nem árt majd odafigyelni a lelkesedésre - mert találkoztam olyan szervíz-droiddal, aki nem csak a paneleket hegesztette össze, hanem az ajtókat is. Aztán lehet, hogy csak bosszantani akart. Ami sikerült, mert a wc ajtót is behegesztette... - nosztalgiázom, bár ez utóbbi élmény azért nem hiányzik annyira - de történetnek elmegy. Hogy esetleg nem érdekli a Ladyt vagy a Kölyköt? Akkor meséljenek ők valamit magukról, nem?

A Lady nemtetszése a füttyel kapcsolatban elég egyértelmű, de nem teszem szóvá. Mindössze egy elhatározást szül, hogy legközelebb majd másképp hívom fel a figyelmüket.
A közös tevékenység amúgy is sokkal fontosabb, mint hogy sértődötten duzzogjak ilyesmi miatt. Főleg, hogy kezdünk egész hatékonyan összedolgozni. A bedugott kábel nem sok változást hozott. Gyanakodva közelebb hajolok, és megkocogtatom a kijelzőt, ami szerint helyesen van rádugva. Mégsem történik semmi.

/Basic/ Egész jó! Hozza a szokásos formát - azaz nem történik semmi. Legalább nem az izgalomtól kapunk szívinfarktust! - sóhajtok fel. Igazából annyira nem rossz a helyzet, mert akár meg is süthettük volna a teljes hajót egy nagy dörrenés keretein belül, ahogy felrobban az energiakonverter.

Zirnit ez nem zavarja, helyette a fedélzet felé veszi az irányt, hogy újra megpróbálkozzon, ki tudja milyen módszerrel. Ezek szerint neki megint több ötlete van, mint nekem. Ha ő nem lenne velünk, nem jutottunk volna túl messzire a bázison...


/Basic/ Szerencse, hogy Zirnivel jöttetek! - említem meg a Ladynek, bár ezt ő is tudja. Végignézek rajta, s a denevérre tett utalásra felsóhajtok
/Basic/ Ez most nem hozta meg a kedvem hozzá. Pedig reménykedtem, hogy finom... De elárulom, hogy a denevéres diéta ellenére remekül nézel ki! - dicsérem meg, aztán gyengéden megsimogatom.
/Basic/ Gyere, lassan menjünk, nehogy valami baleset érje egyedül Zirnit! - javaslom neki, a rámpa felé pillantva - bent is lehet pihenni! - teszem még hozzá.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #122 Dátum: 2020. Január 02. 11:22:33 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Rozsdatemető" szint
Egy mosoly a jussa a történetednek, ami a korábbiak fényében egész jó dolog! A következő pillanatban lerántanak és átölelik a derekad, majd szuszogva a válladra hajtják a fejüket. A legszebb ebben az, hogy most nem csak a nőies illatok, de a kemény munka szaga is jelen van. Nem volt könnyű azt a vackot helyre rángatni, de végre ott van és ott csillog büszkén, hogy bizony most már képes energiát juttatni az Öreg Hölgy rendszereibe.

Ekkor esik le, hogy csillog?

Lady /Basic/ S végül, hogy sikerült kinyitni az ajtókat? – érdeklődik, tudtad, hogy figyel! Talán.

Végül felálltok és bár megkocogtatástól semmi nem reméltél, mégis a gép a szelíd erőszak híve – ismersz még valakit, aki szintén néha az – és engedelmesen felvillan egy sárga, majd zöld visszajelzés, hogy a rendszer üzemkész. Ez annyira meglephetett, hogy a rossz dolgokra, a sötét suttogásokra a gondolataid mélyén már alig, vagy egyáltalán nem figyelsz

Lady /Basic/ Hm. – szalad ki, nem vagy egyedül a meglepettséggel. – Mi…? Jah, igen. De azért hiányolom Rozsdást. – szalad ki belőle és látod nagyon elbambul, végül visszatér, de látod semmit nem hallott a Denevér étlappal kapcsolatban – Köszönöm! – közli tőle szokatlan módon és még szorosabban simul a bók és simogatást követően – Nem nagyon értek hozzá – kezd bele, mikor indulnál – de szerintem át kéne kapcsolni töltésre! – mert alaphelyzetben állva bizony valóban nem történik sok minden

Miután ama bizonyos kapcsoló a megfelelő állásba került, nekiindultok, hogy felsétáljatok a rámpán és… látjátok, hogy már nem kell préselődni, hanem kényelmesen fel lehet sétálni és mindez még nem minden, hiszen Zirni már munkálkodik mindhárom ajtón! Ide-oda szalad izgatottan és bár egyelőre mindenhol a „Belépés megtagadva” hangzik el, ő inkább a lehetőségeket látja benne és mikor észrevesz, vadul integet olyan szivárványbundával megörvendeztetve téged, amit még sosem láttál tőle!

Előbb a baloldalinak estek neki, ami pillanatok alatt feltárul, s míg rögtön a jobb oldalival folytatnád, úgy a Kölyök a középsővel hadakozik, de néhány morcos morgás után csatlakozik hozzád – előbb, mint, hogy e odalépj – így ez az ajtó sem állja már tovább utatokat. Rögtön két választás is lehetséges, de a kis szőrgombolyag úgy dönt, hogy neki ez a középső ajtó kell, így annak még egyszer nekiveselkedik!

Lady /Basic/ Úgy tűnik… – közli kinézve a bal oldali lehetőségből – itt lehet hancúrkodni! – pillant is rád, hogy talán nem is annyira rossz ötlet ez – S arra mit látni?

Feltáruló jobboldali ajtó egy hatalmas belső térbe vezet, tulajdonképp a hajó közepébe. Azonnal szembetűnik egy ülőgarnitúra és mögötte egy asztal, valamint tovább a hajó szemközt végéig elnyúló és kanyarodó folyosó, valamint az asztal magasságában balra és jobbra egy-egy másik ajtó. Ami azt illeti elég viseltes minden, de a lezárás valahol jót tehetett a hajónak, mert nem tűnik annyira vészesnek a helyzet, mint az elsőre gondolná az ember… vagy Togoriai, esetleg bárki!

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #123 Dátum: 2020. Február 08. 18:53:23 »
Corvus Latsonn

A Lady hirtelen szeretetrohama picit meglep így emelgetés után. Főképp, hogy én még inkább azzal voltam elfoglalva, hogy kifújjam magam - és nem a Lady irányába táplált érzelmeimmel. De ez nem azt jelenti, hogy rosszul esne - vagy nem örülnék neki. Sőt! Hiszen a Lay közelsége - legyen akármilyen futó is - mindig kellemes izgatottsággal tölt el. Így amikor a vállamra hajtja a fejét, szorosan magamhoz húzom - hogy beszívjam az illatát.

/Basic/ "Kulturált" módon plazmával vágtuk ki az ajtót - árulom el neki a titkot. A kocogtatást követő állapotváltozásra picit megemelkedik a szemöldököm - mert valóban nem vártam efféle látványos javulást. Lehet, hogy a kézrátétel a Ladyn is működne? - töprengek el a lehetőségen amíg ő holmi Rozsdásról nosztalgiázik. Ám ez sem tereli el a figyelmét eléggé ahhoz, hogy észre ne vegye - átsiklottam valami felett.
/Basic/ Ez csak természetes! - válaszolom neki a köszönömre jó hangulatban, hogy aztán a meglátására bólintsak
/Basic/ Lehet benne valami! - értek egyet a meglátásával, aztán hagyom, hogy kiérdemelten átkapcsolja a hajót töltésre. Elvégre akármennyire nem annak tűnik, de ez egy ünnepi pillanat - hosszú idő óta ismét van valaki, aki új reményekkel közelíti meg a hajót!

Elsőként Zirni - aki eléggé izgatottan tevékenykedik az ajtók körül. Ha nem tudnám, hogy a Lady kölyke - meggyanúsítanám, hogy a felmenői közt kaméleon vagy polip is volt - úgy váltogatja a színét. Vidáman visszaintegetek neki, aztán nekilátunk bontogatni az ajándékhajó ajtajait, hogy újabb és újabb lehetőségek táruljanak fel az ajtókkal együtt. Zirninek a jelenlegi lehetőségek nem elégségesek, mert ő úgy tűnik mindent akar - így a középső ajtót is próbálja megszelídíteni.
Én nem sietek annyira - így a Lady által feltérképezett ajtón kukkantok be - ami várakozásaim szerint lakókabint rejthetett eddig.

/Basic/ Szinte az egyetlen hely, ahol érdekesebb személyes tárgyakat lehet találni - vélem - De ha csak lehetőséget kínál szép emlékek gyűjtésére - az is elég csábító - kacsintok a Ladyre, s utána közösen megtekintjük a jobb oldali ajtó mögötti részt is.
/Basic/ Megvan a bája ennek az autentikusan idő-marta retro hangulatnak - nézek végig a helyen. A kanyarodó folyosóra tekintek, ami feltételezésem szerint a pilótafülke fele vezethet. De vajon mit rejt a két ajtó? Érdeklődve odasétálok a közelebbihez, és az ajtófélfához igazodva megérintem a nyitószenzort. Úgy vélem, hogy mivel már a hajón vagyunk - ez nem fog nagyon ellenkezni velünk. Túl sokat nem várok, de azért biztos ami biztos alapon úgy nyitom az ajtót, hogy bármikor odébb tudjak ugrani ha valami megindulna kifelé.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #124 Dátum: 2020. Február 08. 20:12:38 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Rozsdatemető" szint
Meg lettél szeretgetve. Ez még a hajón kívül történt, de ha nem vigyázol magadra, akkor a hálókabin már sokkal nagyobb huncutságok otthona lehet. A Lady nem zavartatja magát, lehet arra gondol a Kölyök amúgy is izgatott az ajtók okán, mert egyértelmű és félreérthetetlen módon közeledik hozzád, illetve dől a falnak és húz magához! Rövid intermezzo után – vagy anélkül – léptek ki onnan és haladtok tovább – elhaladva a középső, most már nyitott ajtó előtt – immáron szemben található hatalmas belső tér felé, hogy újabb ajtók adta rejtélyekkel nézhessetek szembe.

Ehhez ugyan az kellett, hogy a Kölyök kétszer – vagy többször – nekifusson és végül mint aki ráérzett, az összes többit úgy nyitja ki, annyira lelkesen, hogy igazából nem is gondolkozik azon, mi lehet mögötte. Így a baloldali, a jobb oldali a bejárathoz közeli és a folyosó végén eltűnő alakja is örömittas hangokkal tudatja sikerét, mindenhol, ahol először rajtad kifogott a hajó biztonsági rendszere. Végül azonban egyet, a jobboldalit határozottan úgy érzed, hogy neked kell kinyitnod – már csak a vigyorgó Lady miatt is.

A kísérletet pedig tökéletes siker zárja, hogy feltáruljon előtted egy folyosó, melynek bal oldalán ajtó… annak hiánya tűnik fel, illetve a tény, hogy néhány méterrel odébb jobbra tart. Úgy tippeled, hogy ez vezet a hajóhídra. Talán elégedetten pillantasz talán vissza ŐKarmosságára, ekkor látod, hogy a (most már) mögötted lévő ajtó szintén egy folyosóra vezet, ami nyílegyenesen a hajó vége felé tart – feltételezhetően a hajtóművekhez. Talán ez az a pillanat amikor téged valahogy az utóbbi jobban érdekel mint a híd maga és inkább a tat felé indulsz/indultok.

Lady /Basic/ Szerinted lehet itt bármi is? – kérdezi, de nem szakad el, pedig vártad, hogy csak azért is másfelé megy

Átszeled a távolságot és a folyosóra lépsz, ami egyenesen a hajó vége felé vezet. Belépve jobb kéz felé egy ajtó fogad, illetve balra egy létra – ez utóbbi valószínű a hiányzó fedélzeti fegyverekhez vezethet. Tovább haladtok és bár időnként elfog egy bizonytalan érzés, nem érkezik senki és nem történik semmi váratlan. Kivéve, amikor valami erős zaj születik melletted – talán a lelket is kiijesztve. Azonban ez csak egy paneldarab, ami elunta a lógást és végül inkább a földön pihent meg. Néhány mély lélegzetvétel és egy bundás mancs a fenekeden és már indulhattok is tovább…

Elérsz egy újabb elágazáshoz – Lady kuncogása közepett – és a hajtóművekhez vezető utat egy újabb ajtó zárja el. Balra egy másik ajtó, jobbra pedig egy tökéletes ívben kanyarodó folyosó – biztos vagy benne, hogy a központi rész felé vezet, vagy a távolabbi folyosó felé, amit korábban láttál. Félúton még látod, hogy egy másik ajtó rejt némi titkot, de nem sokkal később érkezik Zirni aki oly játszi könnyedséggel nyitja fel a titkokat rejtő akadályokat, mintha ott sem lennének. S mikor kinyílik az előtted lévő, valóban a hajtómű és a hyper-hajtómű látványa tárul eléd.

Be sem lépsz, de a jobb oldali is feltárul, ami kis folyosó után egy újabb ajtó, majd a Kölyök ténykedése után a „Garázs”ba vezet, ahol akár suhanók vagy más hasonló típusú járműveket is lehet tartani/karbantartani/fejleszteni. Az örömittas kiáltás pedig biztos, hogy valami igen izgalmasat rejthet! Eddig szokatlanul csendes, de vidám szeretőd (?) elindul a Kölyök után, így egyedül maradsz egy olyan részben, ami számára semmi érdekeset nem rejt, de a te szemed látja, hogy ezek nem hétköznapi meghajtó rendszerek…

Egyetlen probléma az, hogy vészvilágítás arra enged következtetni, hogy a hajó valamiért nem fogadja az energiát…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #125 Dátum: 2020. Március 12. 20:17:21 »
Corvus Latsonn

A Ladynek nem kell sokat tennie, hogy felkeltse vagy fenntartsa az érdeklődésemet. Az a minimális öltözet nem sokat bíz a fantáziámra - de ezt eddig sem bántam. A hajón kívüli ízelítő után már nekem sincs ellenemre, hogy a Lady javaslatára gyorsan felavassuk a hálókabint. Utána már igencsak elégedetten folytatom társaságában a hajó bebarangolását.
/Basic/ Most már csak fél tucat helyet kell letesztelnünk a hajón - említem meg vidáman a Ladynek, aztán kissé aggódva veszem észre, hogy Zirni milyen ütemben nyitja-nyitotta ki a ki tudja, hogy mit elzáró ajtókat. Ennek ellenére egyet meghagytak nekem - ami mögött talán az egyik fő folyosó húzódik. Ahogy kitárul az ajtó, büszkén kihúzom magam - hiszen nem pont ez a fő specialitásom - de ahhoz képest most egész jól ment a dolog. Legalábbis szerintem.

A tat fele indulva a Lady felteszi az egyik legfontosabb kérdést. Széttárom a kezem

/Basic/ Reményeim szerint a hajtómű - válaszolom, s valóban - a hiánya elég fájdalmasan érintene mindenkit - de nem zárható ki, hogy egy őskori droid még működőképes állapotban szintén a hajón ragadt - magyarázom, hogy miért is lépkedek a szokottnál óvatosabban. A leeső panel zajára ijedten behúzom a nyakam, és úgy fordulok meg lassan, hogy megnézzem - mi történt. Megkönnyebbülten felsóhajtok
/Basic/ Lehet, hogy erősen fogalmazok, de még a sz.. is belém fagyott! - közlöm, és a Lady noszogatásnak felérő érintésére indulok is tovább. Az adrenalinlöket után még mindig szaporán véve a levegőt várom, hogy Zirni ismét feltárja a rejtett kincseket. Ami jelen esetben a hajtóműveket jelenti. A Lady derekán tartott kézzel, érdeklődve nézem az őskori leletet, mert ilyet már nem mindennap látni. A Ladyt nem marasztalom, inkább picit lemaradok, és úgy próbálom meg kitalálni, hogy mit is látok. De rá kell, hogy jöjjek - nem tudom pontosan kategorizálni, mert valami nem stimmel vele.
/Basic/ Ó a francba! - sóhajtok megint - vért fogunk izzadni, ha ezzel valami gond lesz - mert nem elég, hogy muzeális darab, hanem még ritka is! - vonom le a következtetést, s most valahogy jobban örültem volna, ha a hajó kényelmi felszereltsége vagy a pajzsgenerátora extrádos. Zirni örömködése hallatán - no meg, hogy a Lady is továbbindult - én is megindulok utánuk. A hajó energiaellátása miatt még nem aggódok - talán a pilótafülkében, vagy máshol még engedélyezni kell a külső tápellátást. Zirni kiáltása arra enged következtetni, hogy valami hasznosnak tűnő dologra bukkant. Kódkártyák, lézerfegyverek, térképek, tartós élelmiszerek, vagy használható járművek jutnak elsőre az eszembe - vagy egy droid - aminek nem teljesen felhőtlenül tudnék örülni. De úgy gondolom, hogy belépve az ajtón mindjárt kiderül, hogy mire is bukkantunk...
/Basic/ Na, mit találtál? - érdeklődök Zirnitől.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #126 Dátum: 2020. Április 03. 11:03:38 »
 

Corvus Latsonn
Az Ismeretlen Bolygó
Triaarii Bázis, a "Rozsdatemető" szint
Vidámság tapintható. Fenéktájékon és máshol is, no meg a levegőben! Igencsak illatos, nem sokat bíz a fantáziára. De van akit ez sem zavar. Ilyen egy boldog gyerek, aki fel-alá szaladgál és minden mögé is benéz! A veszélyek amik egyes ajtók mögött rejtőzhettek nem fedték fel magukat – már ha egyáltalán voltak/vannak – így miután te is kiélted a technikában fellelhető kihívást, érzed ahogy megcirógatnak és máris kedved támadhat, hogy a sok helyiségből még egyet felavass.

Lady /Basic/ Ügyes vagy szívem! – közlik doromboló hangon, majd a hajtóműnél állva ér a válasz – Itt nem lesznek droidok! Szerintem ez az ócskavas még a levegőt is hálásan fogadta, amit beengedtünk, amikor a fedélzetre jöttünk!

Mikor a hangzavarra behúzott nyakkal válaszolsz, az tűnik fel, hogy szorítják a kezed, a Lady az. Aztán ki tudja? Lehet egyszerre nevettek fel és a jó hangulat visszatér vagy továbbra is feszült várakozással haladtok-szemléltek tovább. Végül a Lady elunta, ellenben veled, aki rájössz egy-két apróságra, de a részletek egyelőre homályosak. Kívülről elég standardnek tűnt az egész, már amennyire az lehet valami amit még sosem láttál, de valahogy így belülről kezd feltűnni a sok egyedi vonás. Magadnak tett megjegyzésed fakóbbá teszi a vidámságot, de szinte hallod a Lady hangját is

Lady /Basic/ Hát ez meg mi a fene!!! – és tényleg hallod, ahogy a Kölyök örömködése is nyilvánvaló amikor belépsz és meglátod miről is szól mindez – Ezt nem hiszem el! – és tényleg hitetlenkednek, de a Kölyök igencsak elhiszi és megsimogatja a kis kupolát. Ugyan ki van kapcsolva és eléggé rozsdásnak is tűnik, de minden kétséget kizáróan ez egy: R2-es


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #127 Dátum: 2020. Június 06. 21:14:59 »
Corvus Latsonn

A Lady dicséretére elégedetten elmosolyodom, aztán a droidok felbukkanási esélyeire megrázom a fejem
/Basic/ A droidok különösen szívós létformái a galaxisnak - jegyzem meg - De remélem, hogy nincs feltétlenül igazad! - teszem még hozzá. Mert azért pár szakavatott karbantartó jól jönne.
Nem tudom, hogy a lezuhanó panel hangjára, vagy támogatásként lett-e megszorítva a kezem, de most azért jól jött - némi bátorságot öntve belém. Félszeg vigyorral fogadom a nevetést, de az ismeretlen kellemetlenségek lehetősége miatt még mindig kissé feszülten haladok a Lady oldalán.

Miután kinézelődtem magam a hajtóműnél, indulok a Lady és Zirni után - főleg, hogy ha jól hallom, valami valóban érdekeset találtak! Belépve érdeklődve nézem a leletet, s ennek sem tudok felhőtlenül örülni. Ugyanis számos súlyos döntést kell meghoznunk majd vele. Ennek ellenére azért optimista vagyok!

/Basic/ Ez egy érdekes lelet... Ha jól tudom, az előző verziók voltak a C-típusok, és a legelső R2-es talán? két évtizede gurult le a gyártósorról... Vagyis ez a bázis nem olyan régen van elhagyva, mint hittem... - aztán megvonom a vállam - A fő kérdés az - hogy ha bekapcsolható - hogy megbízzunk-e benne és a programozásában? Nem hív-e esetleg valakiket a nyakunkra? Vállaljuk a kockázatot a benne rejlő helyismeretért cserébe - vagy teljes törlés után gyári értékekkel indítsuk újra? A másik gond pedig az, hogy én nem értem ezeknek a csipogását - említem meg ezt a nem elhanyagolható apróságot. S az sem sokat segít, ha Zirni érti, mert neki is elvitte a cica a nyelvét.
/Basic/ Nos, ki mire szavaz? Szimplán kapcsoljuk be, vagy pedig előtte állítsuk vissza a gyári alapra? - Szegezem nekik a kérdést - Mondjuk én a szimpla visszakapcsolásra tenném a voksomat, mert a kockázatok ellenére többet is nyerhetünk rajta. No meg ez is egyfajta fogadásnak minősül...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #128 Dátum: 2020. Június 30. 17:13:12 »
Lady /Basic/ Ugyan… mind elrozsdál és lebomlik. Meg elhagy amikor a leginkább szükséged lenne rá! – morgolódik, hogy aztán a közjáték után elinduljatok és… – EZ csak egy váz. Ellentétben velünk, ők olyan testet öltenek amilyent csak akarnak. Oké… vannak alakváltó fajok, de érted! Ki tudja mi lapul benne és mit rejt a kis fémagya! Ez a hajó tuti nem olyan fiatal mint te, szóval ez a robot is kétlem gyerek lenne! – közben a Kölyök bíbelődik a hordó testen – Ez a kis guruló szemetesláda nem érdemli meg, hogy bekapcsoljuk! – közli és láthatóan igen mérges és ideges – Szerintem szedjük szét és használjuk alkatrésznek! – mérgelődik, mire Zirni nagy szemekkel néz és egyszerűen bekapcsolja a kis robotot.

Megfagy a levegő.
Összenéznek.
Aztán iszkiri.
A morgást meg egy mérges üvöltés követés.
Úgy tűnik a páros ahogy kiviharzott…
Ellesznek egy ideig.
A kis droid meg szépen kezd életre kelni…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #129 Dátum: 2020. Július 08. 19:43:07 »
Corvus Latsonn

A Lady zsörtölődése azt sugallja, hogy nem igazán kedveli a programozott létformákat.
/Basic/ Úgy tűnik, volt némi rossz tapasztalatod velük - vonom le a következtetést mindenféle előítélet nélkül. Elvégre a galaxis tele lehet olyan lényekkel, amiknek a látványától kiver a víz. Az, hogy ki mit rühell teljes szívéből - változó, de előbb-utóbb mindenkiről kiderül, hogy rasszista. Még ez a droid is - még ha eddig nem is hallott a színesfém-érdekelt java csapatokról...

/Basic/ Igen, kérdés, hogy mi van beleprogramozva... - értek egyet a Ladyvel - De az szinte biztos, hogy nem a legpengébb vagy legbarátságosabb R2-t nézzük épp, mert akkor nem hagyták volna itt - jegyzem meg. Aztán csak megvonom a vállam arra, hogy a hajó jóval idősebb - mert ezzel nem tudok vitatkozni - no meg nem is érdemes. Ellenben amikor azt javasolja, hogy inkább használjuk tartalék alkatrésznek, hümmentek
/Basic/ Nem is tudom... Zirninek nem úgy néz ki, mintha hiányozna egy harmadik láb - vélem - ráadásul lehet, hogy vannak hasznos ismeretei a bázis és a hajó beüzemeléséhez - teszem még hozzá, de nem igazán tudom még behatárolni, hogy a Lady az asztrorobotokra, vagy az összes robotra haragszik-e? De nagyon nincs mit megbeszélni, mert Zirni rövidre zárja a kérdést, és bekapcsolja a robotot. Nem tudom, hogy Zirni miből gondolta, hogy ez jó ötlet - de úgy tűnik,hogy erre a kérdésre a választ a Lady kész kiverni a kölykéből. Családon belüli erőszak? Lehet, hogy közbe kéne avatkoznom? Vagy ez így szokás feléjük? Sok mindent kell még tanulnom... - nyúlok valamilyen fémhulladék, szerszám vagy olajozó vagy más egyéb kézre eső darabért, hogy szükség esetén hozzá tudjak vágni valamit a droidhoz, vagy lefújjam az optikai szenzorait. Aztán a többiekkel ellenben, én nyugodtan várom, hogy végre magához térjen a droid. Két méterre tőle bátran támasztom a falat az ajtó mellett, hogy ha kell - el tudjak szaladni. Kezemben pedig az imént felvett nagyszerű önvédelmi eszközt lógatom magam mellett - hogy ha úgy hozza a sors, egy felfelé ütéssel vagy más hasonló mozdulattal használjam vész esetén.  Amint úgy tűnik, hogy már bekapcsolódott a droid, megszólalok:
/Basic/ Üdv! Még mindig ugyanazon a bolygón és ugyanazon a hajón vagy, csak a személyzet cserélődött le, s telt el némi idő! - világosítom fel tömören a helyzetről.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #130 Dátum: 2020. Július 20. 10:18:34 »
Kifejezetten nem kedvelheti őket, mert a megjegyzésed csak olaj a tűzre és oly mérgesen néznek rád, hogy félő megtépnek! Elemi a harag, olyasféle, amikor a robotok általában darabokban végzik. A további szavaiddal sem épp csillapítod a kedélyeket, így az okfejtésed közepén belerúgnak a robotba egy „te Rozsdás ócskavas!” felkiáltással. Mindezt az alkatrész kérdés után, de még a bekapcsolás előtt, melyet még az is megelőz, hogy „Az áruláshoz, ahhoz van ismerete!” kiáltják és készülne a következő inzultus is, de aztán ugye az események felgyorsultak. S míg te keresnél valamit amit fegyverként használhatnál, a kis robot szépen üzembe helyezi magát és kérdően csippant valamit, hogy aztán forgassa a kis kupoláját, mint aki körülnéz. Néhány újabb csippantás után rád fókuszál, te pedig egy csavarhúzóféleséget szorongatsz, melynek nem túl tiszta a fogása.

A kölyök és  Lady már régen eltűntek, mire a kis robot kiengedi a harmadik lábát és bizonyos, hogy téged mér végig. Végül a szavak után a csend üli meg a helyiséget… illetve a távolról hallatszó „Kitaposom a beled” töri meg, amit egy „gyere le onnan és akkor csak kicsit téplek meg!”. Az astromech eközben végezhetett, mert a hang felé fordul és rövidesen veszett csipogással megindul abba az irányba, ahonnan hallottátok a korábbi szavakat!

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #131 Dátum: 2020. Augusztus 08. 19:55:10 »
Corvus Latsonn

Van amikor jobb, ha inkább nem mondok semmit. Ez a mostani tekintet is arra int, nehogy tovább magyarázkodjak. Már ha nem akarok olyan erőszak áldozata lenni, amit nem kívánok. Pedig érdekes történet lehet az, amiben egy áruló, vagy ármánykodó astromech is szerepel. Elvégre a többség személyisége nem tűnik épp különösen érdekesnek vagy épp kiszámíthatatlannak.

Én a csavarhúzótól nem vagyok épp boldog - a robot pedig feltehetően a társaságomtól. Érdeklődve, és kissé gyanakodva figyelem a robot ténykedését. Lehet, hogy ártalmatlannak tűnik, de a feltehetőleg beleépített plazmahegesztő igencsak veszélyes eszköz tud lenni - emlékeztetem magam. Jellemző módon viszont sörnyitó - na az speciel nincs nekik! A távolból némi családi perpatvar hangjai szűrődnek felénk. Viszont amikor megindul a robot a hang irányába, utána szólok

/Basic/ Csak a kölyökkel veszekszik az anyja! De nem javaslom, hogy közbeszólj, mert a Lady nem épp a droidok barátja! - hívom fel a figyelmét arra, hogy jobban teszi, ha kivárja a sorát. Aztán én is elindulok a droid nyomában.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #132 Dátum: 2020. Október 01. 12:00:01 »
Corvus Latsonn

Míg elmélkedsz azon, hogy vajon történet rejtezik az igen heves érzelmek mögött, rádöbbensz, hogy neked biztos, hogy nem volt ilyen kapcsolatod semmilyen mechanikus lénnyel, de még csak hasonló sem, hiszen arra bizony emlékeznél. Persze az is lehet, hogy te egyszerűen más vagy – ami nem is akkora nagy baj.

Minél tovább „szemeztek” annál inkább az az érzésed támad, hogy nincs mitől tartanod. A kis R2-es, mert biztos, hogy az csak épp valami ősrégi modell, semmilyen fenyegető mozdulatot nem tesz, de még csak másképp sem látszik veszélyesnek. Igaz, hogy akadhat nála fegyver, vagy valami amit fegyverként használhat – például ívhegesztő és efféle – de semmit sem tesz ami csak picit is feléd irányulna.

/Bináris/ Bip-bip. Beep-bip-bip-bip. – magyarázza menet közben és van egy olyan érzésed, hogy itt valamiből te kimaradtál! Nem tudod mi az, de… – Bip-bip-beep-bip… – folytatja, mintha érthetnéd

Aztán rövidebb séta után az egyik folyosón találjátok a Lady-t, aki a szellőzőből próbálja kicibálni a bundás kölyköt, aki valószínűleg még pofátlanul incselkedhet is, mert az anyja eléggé paprikás hangulatban ugrál és a saját nyelvén – valószínűleg – káromkodhat, a hangsúly és szín alapján. De az is lehet valami mást, a lényeg, hogy nem hálálkodik azért amit a Kölyök tett.

A kis robot csipogva jelezné közeledtét, de mikor ez nem ér célt közelebb gurulna, hogy kis fogókarjával bökje meg az igen csak mérges ŐKarmosságát…

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2923
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #133 Dátum: 2020. Október 23. 18:08:38 »
Corvus Latsonn

Most, hogy nem történik semmi, kicsit lejjebb eresztem a csavarhúzót, mert nem biztos, hogy szükség van rá. Alaposan megszemlélem a droidot, s próbálom belőni az évjáratot - de feltehetőleg kevés sikerrel.
/Basic/ Nekem aztán mondhatod, mert egyáltalán nem értem. Vagy add le írásban, vagy majd be kell építenünk egy normális hangmodulátort, mert nem mindig érünk rá találgatni, hogy mit próbálsz közölni - világosítom fel - De ne aggódj, nem te vagy itt az egyetlen, akinek gondjai vannak a kommunikációval! - vigasztalom.

A folyosói látvány elsőre érdekesnek tűnik, és hát be kell vallanom,  hogy a Lady dinamikus mozgása másodjára is lebilincselőnek hat. Bár azon azért egy pillanatig eltűnődök, hogy mennyire szeretném most magamra terelni a figyelmét és az indulatait - s rá kell jönnöm, hogy nem igazán. Így inkább csak csendben figyelek amíg a droid közbe nem csipog.

/Basic/ A helyedben én most meghúznám magamat! - jegyzem meg neki halkan, s amikor látom, hogy milyen új ötlete támad
/Basic/ Jobb, ha nem provokálod azt, aki amúgy is igencsak dühös és utálja a droidokat! - intem óvatosságra, de ennél többet jelenleg nem teszek a droid védelmében. Nincs kétségem afelől, hogy a Lady szemrebbenés nélkül kikábelezi, ha most beleavatkozik. De ha szemetes konténerré akar válni a droid, azt neki kell tudnia...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Thyriel

 • Spirit of Love
 • Administrator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 1861
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 5
 • Daughter of Arquiel
Re:Első Fejezet - Az Ismeretlen Múlt
« Válasz #134 Dátum: 2020. November 11. 11:29:57 »
Corvus Latsonn

Miközben nézegeted a droidot, azon tűnődsz mikori lehet, de a külső és persze a belső is eléggé megcáfolhatna bármilyen tippet. S mégis… úgy véled nem egy mai darab, mitöbb, eléggé régi lehet, talán még nálad is öregebb darab. Eközben veszettül csipog hozzád, de mivel nem érted így a párbeszéd csak monológ marad. Végül megosztod vele, hogy nem tudod követni, így ki kell egyeznetek abban, hogy ha akar akkor füttyög, de egyedül marad a kérdéseivel. Akadna terminál útközben, de a sietség okán inkább nem áll meg a kis hordó alakú robot, hanem tovasiet, ami ezek szerint prioritást élvezhet a beszélgetéssel szemben. Útközben még valami fura füttyöt, dallamosat hallasz, ami néhány gondolattal később a nevetés képét idézi fel benned. Mindezt a kommunikációs probléma és egy bizonyos valaki említésére.

A Lady végül befejezi az ugrálást, meg a próbálkozást, hogy letépje a Kölyköt a csövekről és csak felfelé nézelődik, hogy miképp oldhatná meg a problémáját, miszerint kevesebb erőlködés, több áldozat legyen az eredmény. Eközben a kis robot előre gurul és szavaid figyelmen kívül hagyva megpiszkálja az épp lenyugodni látszó ŐKarmosságát. A tett jutalma nem marad el…

/Basic/ Szóval itt vagy te kis rozsdás ócskavas! Volt pofád eltűnni, majd osztani az észt arról ki hagyott el kit? Te kis fémhordó, úgy megtéplek, hogy egy áramköröd nem találod! – morogja meglepő hangszínnel amit nem is tudsz hova tenni – Meg ne merj csippanni vagy füttyeni, mert könnyen kerekek nélkül találod magad! – közlik vele, mire egy csippantás és kis fütty a válasz – Nem érdekel, hogy anélkül is tudsz közlekedni! – csapnak rá finoman a kupolára – Majd később mesélsz, de előbb kitépem ennek a kis pimasznak a maradék karját amiért engedély nélkül kapcsolgat téged! – érkezik erre némi fütty, de semmi hosszú vagy intenzív – Hm, végül is ha felemelnél, akkor könnyebben elérném…