Szerző Téma: Take the Lead  (Megtekintve 20663 alkalommal)

Nem elérhető Az Ezüst Utazó

 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2455
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 0
Re:Take the Lead
« Válasz #885 Dátum: 2021. Május 28. 06:29:20 »
Nem kell az órámat lesnem, hogy tudjam mennyi az idő mint  Cseng teszi. Számára Ólomlábakon járhatnak a percek viszont én tudom ezek elég hosszúak akár öt hat órásak vagy még több is. Mire magához tér az csak holnap lesz, és nem lesz tisztán képben a fájdalom csillapítótól meg a többi gyógyszertől. Ahogy látom miket olvas inkább nem fogom ezzel is idegesíteni. Úgyis elmondják majd neki Az ötödik kávénak hazudott lötty arra volt elég, hogy ne aludjak el ülve, pedig igyekeztem ébren maradni. Haza kell mennem, inni egy bivalyerőset, és beszélni Lucyvel. Pont állnék fel indulásra készen és azon töprengek, hogy adom be ezt Csengek mikor megjelenik valaki valahonnan ismerős. A bugyivadász! Na már csak ő hiányzott! Nem tudom ezt a Misst direkt csinálja vagy ennyire hülye, nem is érdekel inkább vele megyek nem rendőrcuccban van. Addig is békén hagyja Csenget míg velem van. Akartam Miával is találkozni nem pont így. Eddig? Voltak eddig? Az Ólommadarat a helyszínelők biztos szétbarmolák, sok jóra nem fogok számítani.
-Jó induljunk!


 

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2963
 • Aktivitás:
  16%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Take the Lead
« Válasz #886 Dátum: 2021. Június 06. 18:31:26 »
Roxana

Amíg mész West után, van időd eltöprengeni azon, hogy vajon Mia eddig hol  és mit csinálhatott. Bár őt ismerve nem kell sajnálni, mert láthatóan megélt a jég hátán is. Black és Roger ezzel szemben elég szép időt töltött fogdában, ahonnan neked sikerült idő előtt meglépni. Ha nem lett volna szüksége a polgármesternek a szaktudásodra, feltehetőleg te is még mindig az egyik cellában ücsörögtél volna.
A kórházból kilépve az egyik ott parkoló kis kétüléses városi bubiautóba ültök, ami aztán kényelmes kocorászós tempóban elindul az űrkikötő felé. Út közben azért West ismerteti veled a többiek helyzetét

/Angol/ Mindenki sértetlen, és jól van. Miss Mia szabadlábon volt az elmúlt pár napban. Mr. Rogers és Mr. Black másfél órája szabadult a fogdából, ahogyan Miss Rina is. Miss Yeo-Jin pedig szintén szabadlábon volt.
Az Ólommadár alá beparkol az autó két másik társa mellé. A hajó javítása pont úgy áll, ahogy legutóbb láttad - félbehagyva. Felsétálva a rámpán, és belépve a folyosóra, a frissen főzött kávé illata Black sajtos pogácsájának illatával keveredve siet eléd fogadó-bizottságként. A társalgóból zene és  beszélgetés hangjai szűrődnek ki. Belépve látod, hogy az egyik fotelban Roger ücsörög, és a frissen sütött pogácsákkal tömi tele a száját. A fotel karfáján Mia ül a tőle várható kényes-elegáns tartásban, és éppen azzal van elfoglalva, hogy a kanapén a barátnőjét ölelgető Rinát tartja szemmel. Black pedig az italát kortyolgatva az audioegységet nyomogatja.

Ahogy belépsz, mindenki rád néz, s Mia megszólal
/Angol/ Épp időben! Gyere csak, és helyezd magad kényelembe! - int neked - Mint Rina már korábban felhívta rá a figyelmemet, tartozom nektek némi magyarázattal, hogy mi is történt - kezd bele, mire Rina csak annyit morog, hogy jobban teszi, ha megfelelő magyarázattal tud előállni. Black erre megfordul, és az asztalhoz lépve felemel két kávésbögrét, és egyet neked, egyet pedig West kezébe nyom.
/Angol/ Nos, kezdjük az elején! Joe volt kedves, és elvállalt egy fuvart Greenleaf és St. Albans közt. Amit nem tudott, vagy nem érdekelte, hogy az árú veszélyes volt. De mi baj lehetett volna, ha egy polgármester rendeli meg, nem igaz? - Aztán int Westnek
/Angol/ A polgármester ténykedése nem igazán nyerte el a lakosság jókora részének megelégedettségét. Mondhatjuk úgy is, hogy a saját zsebét tömte, a Blue Sun cég kegyeit keresve. Ezt többen is sérelmezték, és a szennyest a Fagyosszentek nevű csoport ki is teregette. Viszont a nyakán volt a szavazás, ami a következő hónapban esedékes. Jó eséllyel elvesztette volna a polgármesteri székét, és ezzel a nyereséges üzleti vállalkozását is. Ezért kitalálta, hogy a lakoknak épített egy parkot, ami meghozza neki a szükséges népszerűség növekedést. S hogy ebben biztos legyen, Dr. Dent elődje kidolgozott egy eljárást amivel nagymértékben befolyásolhatóvá teszi a lakosságot. S ehhez kellettek a növények. Nem untatva senkit, dióhéjban annyit elég erről tudni, hogy a park levegőjébe engedve az ide szállított növények virágillatát, könnyen rá lehetett volna venni a parkot meglátogató lakosokat az újra választására, vagy később bárminek a megszavazására, és az ellenállás teljes megtörésére is alkalmas lett volna. Mivel az Ólommadár megsérült, így a hajó kényelmetlenül sokáig itt ragadt - és nőtt a kockázat, hogy valaki esetleg kikotyog valamit. Főleg, hogy zavaró és érthetetlen módon eltűnt a hajó kapitánya, Joe. Ezért fentről jött az utasítás, hogy alaposan vizsgáljuk ki az esetet.
Mia veszi át a szót
/Angol/ A Fagyosszentek pedig azt hitték, hogy a polgármester emberei vagyunk, ami okozott némi kellemetlenséget, amikor ide látogattak bizonyítékot keresni. A rendőrök először az eltűnt kapitány miatt kezdtek el nyomozni, csakhogy Roxanának az a nehezen megmagyarázható ötlete támadt, hogy álcázza magát az egyik korábbi legénységi tagnak - aki sajnos Greenleafon elhalálozott, és körözés alatt állt.
/Angol/ Jah, igen - innentől kezdve a teljes hajó személyzete egyre gyanúsabbá vált a nyomozók előtt - bólint West - és ez a polgármester kezére játszott, mert ahogy Miss Dent egyre jobban belegabalyodott a meséjébe, egyre több nyomozni való derült ki, és egyre komolyabbnak tűnt az ügy.
/Angol/ Legközelebb inkább ne szólj semmit ilyenkor, és nyugodtan bízd inkább rám! - fordul feléd Roger két falat között.
/Angol/ Én ezt a pillanatot választottam arra, hogy megpattanjak, mielőtt Roger és Back után engem is megtalálnak - szól közbe Mia.
/Angol/ Pár napig eltartott, míg beszereztük Greenleafról a szükséges információkat - de ennyi idő elég volt Miss Miának, hogy a város legtehetségesebb ügyvédeit felfogadja a letartóztatottak védelmében.
/Angol/ Furcsa is volt, hogy túl puccos egy kirendelt ügyvédhez képest - jegyzi meg Black.
/Angol/ Közben a polgármester terve jól haladt - a legénység nagy része már rács mögött - igaz, voltak akik eltűntek, illetve nem adtak okot arra, hogy letartóztassák - pillant Rinára West - De aztán sajnos kiderült, hogy megpróbálod a magad kezébe venni az ügyet - és beszerveztek, hogy okozz zavart a rendőrségen.
/Angol/ Rina egész jól boldogult, és úgy tűnt, hogy Yeo-Jinen kívül túl sok minden nem érdekli. Aztán egyszer csak szóltak, hogy Rina gyanús alakokkal találkozik, akik feltehetőleg csőbe akarják húzni. Próbáltam neki szólni, hogy baj van, de nem igazán adott lehetőséget kifej...
/Angol/ Nem csak feltehetőleg akarták csőbe húzni - szól közbe West - A polgármester privát kommandós csapata a Fagyosszenteknek adta ki magát, és rávették Rinát, hogy a rendőrségre vigyen be egy robbanószeres csomagot. A rendőrség pedig kapott egy névtelen telefont, amiben feldobták, hogy mire készül. Így már csak Miss Miát kellett volna begyűjteni, hogy teljes legyen a csapat, és elvarrják a szálakat. Közben Miss Mia Rinának is kerített ügyvédet. Ellenben Rina tevékenysége arra tökéletes volt, hogy feledte előttünk a polgármester katonai alakulatának a rejtekhelyét. Aztán jött a meglepetés, hogy ejtik a vádakat Dr. Dent esetében, és felveszik a kórház kutatási osztályára osztályvezetőnek. Hiába, a polgármester felismerte, hogy a terve nem kivitelezhető Miss Dent szaktudása nélkül, és túl korán szabadult meg a doktornő elődjétől.
/Angol/ Pedig egész szépen haladtunk az ügyvéddel, hogy tisztázzunk magunkat! - szúrja közbe Roger - Sikerült bizonyítanom, hogy a hajót én örököltem, és hogy Joe-t fegyveres lázadása és apám lelövése miatt az én utasításomra zsilipelték ki. Szerencsére Black is ezt állította - mivel több héttel korábban egy esetleges vizsgálat eshetőségről már beszéltünk. A növényszállítmányt pedig nem szép dolog, de a polgármester mögé bújva tudtam kimagyarázni. Hogy a polgármester biztos nem rendelt volna, vagy fizetett volna ki veszélyes növényeket.
/Angol/ Végül a sajtótájékoztató a parkban volt az ideális helyszín arra, hogy lecsapjunk a polgármesterre, aki azt hitte, hogy már nyeregben van - és sikerült elrabolnunk - vallja be West. Próbáltuk szóra bírni, de arra nem számítottunk, hogy a titkára már egy ideje nagyobb léptékben gondolkozott. Míg a polgármester a parkot akarta csak virágillattal elárasztani, addig a titkár a teljes város kulcsfontosságú részeit. Azaz a bevásárló központot, kórházat, hivatali és rendőrségi épületet, és nagyobb lakóházakat is el akart gázosítani. Csengékkel már több hete ezt a tervet készítette elő, és amikor értesült arról hogy eltűnt a polgármester - azonnal nekilátott az utolsó átalakítások elvégzéséhez. Szerencsére Csengék már egy ideje próbálták szabotálni, és készültek az összecsapásra, de végül Dr. Dent segítségével sikerült megállítaniuk az őrült tervet - fordul feléd, aztán megtapsol, amihez Mia és Roger is társul, akárcsak Black - Erről mi is utólag értesültünk, szóval ha Dr. Dent nem áll a helyzet magaslatán, akkor az egész tervünk valószínűleg kudarcba fulladt volna...
/Angol/ Hát, ez történt nagy vonalakban - zárja Mia a beszámolót.
/Angol/ Szóval most ejtettek minden vádat ellenünk? - kérdezi Black, mire West bólint.
/Angol/ Igen, ez volt Miss Mia egyik kitétele, amikor megkeresett minket azzal, hogy tudja - mire készül a polgármester, és segít elkapni.
/Angol/ A rendőrségnek? - kérdez vissza Black
/Angol/ Nem, a Fagyosszenteknek - válaszolja West.
/Angol/ Szóval te olyan kettős ügynök vagy? - kérdezi Yeo-Jin
/Angol/ Igen, így is lehet mondani. Ezért volt kellemetlen, hogy Rina engem is megemlített egy kihallgatásnál, és felhívta rám a figyelmet.
/Angol/ De mint látjuk nem lett baj - vonja meg a vállát Rina - Te pedig ne hidd azt, hogy azzal, hogy ügyvédet fogadtál, minden meg van neked bocsájtva - szól oda Miának.
/Angol/ Van még kérdés? - kérdezi West.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"