Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 17559 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

• Veterán
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #135 Dátum: 2024. Október 09. 09:18:33 »
Benito

Nincs mese lépnem kell valamit, mert egyre nagyobb tévképzeteket gyártok a saját fejemben most már. Kicsit megnyugszom majd szép lassan kiszedem magamat a kocsiból. Fegyveremet magammal viszem elrejtve ruha alá, ahogy az szokás. Mély lélegzet után elindulok a házhoz. Amint odaérve keresek egy ablakot, ahol betudok lesni. Lépteimre ügyelek, hogy bentről ne hallják meg ne legyek gyanús. Ha esetleg nem tapasztalok semmit s nem látok, szépen óvatosan megpróbálom az ajtót kinyitni, ha nincs nyitva, akkor kopogok. Ha nyitva az ajtó akkor igyekszem kagylózni, fülelni.
Hát ha kinyitja valaki az ajtót akkor igyekszem hivatalosra venni a figurát, s mint valami idegenrendésznek adom ki magamat.

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    17%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #136 Dátum: 2024. Október 09. 19:16:11 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Alvino lakása
Időpont: 21:15
Esemény: a néni

Miután döntésre jutottál, kiszállsz a kocsiból, és a fegyvered biztonságérzetével felvértezve megközelíted a házat. Az ablakhoz óvakodva belesve csak a leeresztett redőnnyel szembesülsz. Bár nem látsz be, de cserébe bentről sem szúrhatnak ki. Főleg, hogy óvatosan settenkedtél az ablak alá, így nem csaptál zajt. Nem úgy a kocsit takarító pasas, aki most döntött úgy, hogy befejezi a takarítást, és több szemeteszacskónyi szeméttel indul meg a kukák fel - majd kidobva azokat, a porszívót kezdi el belogisztikázni a szemben lévő házba - mindezt ajtócsapkodás és zörgés kíséretében.
Befelé hallgatózva a tévé hangja szűrődik ki - valami mexikói teleregény mehet spanyolul a tipped szerint. Az ajtónál tett kísérleted a környékhez passzoló eredménnyel végződik - itt azért zárják az ajtót. De a kopogásodra hamar érkezik a reakció - a pár perce látott idős hölgy nyit ajtót. Az előbbiekhez képest mostanra feldobta a ruhatárát - egy pár citromsárga gumikesztyűt, és egy fehér szakácskötényt vett fel az utcai ruhája föle. Feltehetőleg a konyhából rángathattad ki. Először gyanakodva vizslat téged - de aztán rövid hezitálás után leoldja a biztonsági láncot, és úgy kezdi el tudakolni, hogy miért jöttél. Amint megtudja, hogy a bevándorlási részlegtől érkeztél, érezhetően sokat romlik az ázsiód a szemében - legalábbis a

/Angol/ Maguk mindig csak a normálisan dolgozó külföldieket merik cseszegetni... - morgolódása erre utal, de ennek ellenére így folytatja
/Angol/ Jöjjön akkor be! Alvino épp egy Ikeás asztallal küzd - talán ráférne némi segítség, mert szerintem egyedül nem megy semmire - tárja ki az ajtót, és invitál beljebb.
/Angol/ Bár szerintem magával sem lesz kisegítve... - véli - A nevem Su, de velem gyűlik meg a baja, ha ki akarja toloncolni szegény fiút! - int meg az ujjával, majd miután beléptél a rövid előszobába, bezárja az ajtót mögötted, és az előszobából jobbra nyíló ajtót kinyitva előre tessékel a nappaliba Alvinóhoz.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

• Veterán
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #137 Dátum: 2024. Október 11. 14:28:48 »
Benito

Hát ahogy gondoltam redőny lehúzva ajtó bezárva. Nincs mese jön a csengő. Hirtelen ötlettől vezérelve, idegenrendészetet választom keretmesémnek, hiszen tudom, a delikvens származását. Ahogy sejtettem nem igazán tetszett az idős banyának, de ha ez Alvino életét megmenti, akkor jó úton vagyunk. Próbálom mellőzni Su károgását és mikor beenged rögtön körbe nézem s keresem a gyenge pontokat. Ezalatt értve, menekülési s betörési pontokat.
Belépve Alvinohoz reménykedem, hogy az ikeás "szarral" már végzett. Megszólitom:

- /angol/ Jó estét! Benito vagyok az idegenrendészttől - kezdem a mondandómat. - Alvino Marlon Limcuando Dimayuga? Hol tudun beszélni négyszemközt?

Majd választol függően elkezdem mondandomat. Amig a mamasita ott van addig valamit hablatyolok, de ha már csak ketten maradunk és megbizonyosodtam, hogy nem kagylózik más, elkezdem kikérdezni, hogy nincsenek ellenlábasai, valaki fenyegette vagy épp nem történt különleges dolog mostanság vele? Minden részlet fontos. Próbálom összekötni az előzményekkel kapcsolatosan hátha sikerül.

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    17%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #138 Dátum: 2024. Október 11. 19:01:04 »
Esemény: a fordulat

Túl sok felé nem tudna Alvino meglépni - nincs hátsó bejárat, legfeljebb az ablakokon át, de azok be vannak zárva, és az ablakredőnyök is le vannak engedve. Azokon át pedig eltart egy ideig átjutni...
Belépve a nappaliba hirtelen nagyot változik a felállás. A bekapcsolt tévében valóban egy mexikói szappanopera fut. Alvino eközben valóban egy közönséges étkezőasztallal küzd az amerikai nappali étkező részén. Nem szól semmit amikor belépsz, csak feléd fordulva
Mpff! Mmmm! - hangokkal próbálja meg felhívni a figyelmedet a nehézségeire. Amiből van bőven. Először is a beszédben jelentősen akadályozza az a tény, hogy duct-tape-el le van ragasztva a szája. Másodsorban valóban komoly gondjai vannak az asztallal, mert az asztallapon hanyatt fekszik, és zsugorfóliával több rétegben úgy rá van kötözve, hogy mozdulni sem bír. Mellette a konyhai munkapulton kikészített üres ételhordós doboz, meg egy kisebb kés várja, hogy szerephez jusson. A banya mögötted nem igazán hagy nézelődni.

/Angol/ Kérem siessünk, mert sűrű a programom! - noszogat befelé. Hogy Su teljesen lökött, vagy szed valamit, vagy utólag csöppent bele ebbe az egészbe, mint te - az még nem teljesen tiszta - de az egyértelmű, hogy egyedül esélye nem lett volna Alvino ellenében. Alvino ugyanis még így is látszik, hogy legalább hetven-nyolcvan kilónyi színizom.
/Angol/ A fegyverét - ha van - óvatosan és lassan vegye elő, és dobja a fotelbe! Aztán foglaljon helyet Alvino mellett a széken, ha kérhetem! - utasít Su zavaróan nyugodt hangon - és ez erősítheti a gyanúdat, hogy nem véletlenül keveredett ide. A néni kb. fél méterre van tőled a bal oldaladon. Ahogy felméred - nálad másfél fejjel alacsonyabb, és nincs semmi a kezében, és fegyvert sem látsz nála. A súlya jó ha van ötven-hatvan kiló. Ellenben a tetoválásai alapján akár valamilyen keleti gyökerű bűnbanda éltes tagja is lehetne. Nem lép fel támadólag, nem fenyeget - de a kérése, és a körülmények miatt erősen kérdéses, hogy mennyire tarthatod ártalmatlannak...
« Utoljára szerkesztve: 2024. Október 11. 19:02:52 írta Dierol »

• Veterán
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #139 Dátum: 2024. Október 16. 14:37:22 »
Benito

Az öregasszony, ahogy beenged látom, hogy nagyon nincs menekvési lehetőség, ami nekem kedvezne, vagy kedvezett volna, de azt is látom, hogy mi folyik itt.
"Mi a picsa...!!" - vágodik az agyamba ez a mondat majd folytatodik a gondolat menet - " Ezt nem hiszem el! Mit keresek én itt? Hogy mi a franc történik?"
Látom Alvino baját, aztán rögtön tudatosul az is, hogy én is hasonló kelepcébe kerülök mindjárt. Próbálom magamat a kés velé táncoltatni, mig a mammer elkérné a fegyveremet. A terv, hogy a késig eljussak "észrevétlenül" s felkapjam s kiszabaditsam szegényt, mig valahogy Su-t távol tartom.

- /angol/ Nézze kedves hölgyem nem tudom mi folyik itt, de beszéljük meg. Fegyverem? Persze már is előveszem. Hova tegyem? - próbálom lefoglalni a banyát s közben előveszem a fegyverem s kibiztositom s rácélzok. - Kezeket tarkóra! Rendőrség! Ne mozduljon vagy lővök!

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    17%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #140 Dátum: 2024. Október 24. 20:01:32 »
Esemény: kutyaszorítóban

Úgy tűnik, hogy nem számítottál rá, de önként léptél az oroszlán barlangjába. A szerepek gyorsan cserélődnek - a kopóból nagyon hamar áldozattá válhatsz - csak az még kérdés, hogy a maminak van-e bűntársa. A késig nem jutsz el, de a fegyveredet előveheted az engedélyével - igaz nem pont úgy, ahogy az öreglány kérte. Ennek az lett a következménye, hogy hiába javasoltad a tárgyalásos módszert - ahogy kibiztosítod a fegyvert, már ugrik is feléd. Azt mondják a kollégák, hogy sokat látott-próbált rendőr vagy - de Su tud neked újat mutatni! Olyan gyorsan mozdul, hogy alig tudod szemmel követni, de a rutin, és a közeli táv miatt így is rá tudsz lőni. Talált! Érkezik a megnyugtató sejtés, ahogy meglátod a hátából kicsapó vérpermetet. A golyó úgy átvitte, mint ha ott sem lett volna! Hogy tüdőn-vállon vagy szíven érte, azt nem tudod, de súlyos találatnak hat. Ennek a szakértői véleménynek "kissé" ellentmond az, hogy ezt már a levegőben elemzed a plafont bámulva, miközben nagy sebességgel közeledik feléd a padló, ahova a becsapódást háttal tompítod. Érzed, ahogy megroppan valami a hátadnál, és kiszalad belőled a szusz* Ugyanis olyan brutális erővel és sebességgel rúgott fel téged Su, amire egy Seal-es kommandós is csak irigykedni tudna. Azt sem tudod megmondani, hogy mikor és hogyan rúgta ki a lábaidat a nagyi, de meg mernél esküdni, hogy még a levegőben voltál, amikor már föléd kerekedik, hogy elszedje tőled a fegyvert.
Míg te a padlón levegőért kapkodsz, addig Su rajtad lovagolva a pisztolyt tartó kezedet bénító ütéssel kezelve próbálja elvenni a pisztolyodat. Mindezt úgy, hogy a bal oldalán, nem sokkal a tüdő felett egyre nagyobb vérfolt terjed a ruháján - de ez láthatólag nem zavarja. Helyette

/Angol/ Fiatalúr! Ne makacskodjon! Ha nem engedi el a pisztolyt, letöröm a kezét, és feldugom a hátsó felébe! - grimaszol rád mérgesen, és nincs sok kétséged afelől, hogy fizikálisan képes lenne rá. Bár nem tudott rávenni arra, hogy engedd el a pisztolyt, és nem tudta kicsavarni a kezedből, az egyértelmű, hogy az ereje megközelíti, vagy meg is haladja a tiedét. Lehet, hogy öreg - vagy annak álcázza magát, de abban biztos lehetsz, hogy olyan vérprofival van dolgod, amiből nagyon kevés lehet. Az erőnléte egy kilencven-százhúsz kilós férfiéval vetekszik, a fájdalomküszöbét még nem ütötted meg, és olyan gyors mozgású, amilyet eddig elképzelni sem tudtál. Nem kizárt, hogy valamilyen harci droggokkal, vagy adrenalinnal, amfetaminnal és fájdalomcsillapítóval van teletömve. Nehéz lehet beismerni - de nagyon gyorsan le kell zárnod ezt a verekedést, mert felmérted, hogy hosszú távon nem vagy ellenfele az öreglánynak - és minden csontrepesztő ütése után egyre kevésbé vagy az. Az egyetlen előnyöd, hogy a pisztoly még! nálad van, és rá tudsz lőni. S ha már lövöldözés - nincs kétséged afelől, hogy a lövés kihallatszódott. Az igazi kérdés az, hogy az udvaron kocsit takarító autótolvaj, vagy más szomszéd kihívja-e a rendőrséget, vagy inkább elpucolnak, és nem halottak semmit.

*zúzódás sérülést szedtél össze, sebesült egészségi szintre kerültél. -2 kocka minden cselekvés dobásra, és nem támadhatsz és mozoghatsz egyszerre levonás nélkül, és nem vagy képes futni. 3-4 óra pihenés kell tapasztalataid szerint, hogy kiheverd az szintű ilyen sérüléseket. (azaz fájni fáj, és nyoma marad pár napig, de nem akadályoz)

• Veterán
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #141 Dátum: 2024. Október 28. 11:30:29 »
Benito

Az események nyúlcipőt vettek fel az imént. Nem győzök köpni nyelni, hiszen ilyet sehol sem volt alkalmam látni. Szupernagyi a javából, de ez nem viccel. Az ereje meg mint a bivalyé, amit tapasztalok is. Szerencsére eltalálom, de nem is értem vagy a szemem csalatkozik vagy valami a tölténnyel lehet, hiszen ettől a lövéstől el kellett volna terülnie. Nem habozhatok, beleeresztem a tárat, ami a csövön kifér. Remélem, ezt hallva talán jön valami segitség. Nem mondom nem esne rosszul... De jöjjön, aminek jönnie kell...

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    17%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #142 Dátum: 2024. Október 29. 18:20:36 »
Időpont: 21:20

A harc a fegyverért és az életben maradásért a földön fekve folyik tovább, akárcsak Su vére. Pontosabban te a hátadon fekszel - amely tompa fájdalommal tiltakozik a mozgás ellen. Su pedig rajtad lovagolva azon igyekszik, hogy kicsavarja a kezedből a fegyvert. A birkózás embert próbáló kihívások elé állít - de még így is sikerül úgy fordítani a fegyvert, hogy az pont Su felé nézzen. Sőt, még el is tudod sütni - ám nem várt eredménynek leszel ismét szemtanúja. A lövés az oldalát éri, ahol a korábban szépen vasalt blúzt feltépve a golyó újabb növekvő vérfoltot hagy maga után. A blúz mostanra gyűrötten, szakadtan kezdi el magába szívni a lövés fakasztotta vért. Csakhogy láthatóan ez sem hozta meg a kívánt eredményt. Mintha Su észre sem venné az újabb sérülést - sem a szorítása, sem a lendülete nem lankad.
/Angol/ Itt az idő jó modort tanulni! - teremt le téged, és szavait egy olyan pofonnal nyomatékosítja, amilyenben talán soha nem volt részed. Mintha egy tehervonat ütött volna el - ha nem is tört el az állkapcsod, de szerencsés vagy, ha nem lazult ki pár fogad! Vér önti el a szádat, és az a szerencséd, hogy már a padlón fekszel - úgy megszédülsz* A környező zajok eltompulnak, távolinak tűnnek a fülcsengés fátylán át. Így még a második lövés hangja is csak egy tompa, távoli puffanásnak hat, amit félkábán eresztesz meg - de azt már nem tudnád megmondani, hogy talált-e. Su mond ugyan valamit, de rosszul is hallod, meg nem is igazán érted - minden energiádat leköti, hogy ne veszítsd el az eszméletedet. Ami mindjárt bekövetkezik, mert Su következő pofonja végérvényesen ki fog ütni. A látótered beszűkül, és kezd olyan lenni, mintha csak egy távoli, életlen, és fakuló színvilágú filmet néznél.

Megelőzendő a teljes kiütést, inkább engedsz az erőszaknak, és megpróbálod megadni magad. Bármit is akarsz mondani, a csókosra repedt-dagadt ajkak és erős szédülés miatt csak nehezen érthető szavak hagyják el a szádat. Viszont az egyértelmű jelzés, amikor hagyod, hogy lefegyverezzen. Ennek jutalma nem marad el - a következő pofon már nem érkezik meg. Helyette távolabb dobja a pisztolyodat, majd felállva rólad könnyedén felránt a földről.
/Angol/ Sejtettem, hogy csak a pofája nagy! - jegyzi meg, és Alvino melletti székre ültet.
/Angol/ Ha tovább kellemetlenkedik, a végén megneheztelek, és kénytelen leszek komolyan erőszakoskodni magával! - figyelmeztet - noha továbbra is úgy érzed, mint akin átment egy úthenger, és vissza is tolatott. Su szusszanva egy nagyot gyors-kötözővel szorosan rögzíti a székhez a két kezedet, és a lábaidat. Utána kipakolja a zsebeidet, aminek tartalmát komolyabb vizsgálódás nélkül a távoli dohányzóasztalra teszi. Ezek után ellenőrzi le a két lőtt sebet magán. Bosszúsan veszi tudomásul, hogy bár nem ért létfontosságú szervet, de még nem állt el a vérzés. Ebben számodra semmi meglepő nincs - a hasán és a hátán van egy-egy lyuk, ahogy a vállánál és a hátánál is van egy másik, amiből ráérősen folyik a vér. Számtalan vágás, szúrás, és lőtt sérülés begyógyult nyomát látod azon a kevés bőrfelületen, amit felfedett. Egy kis táskából kivesz négy nagy előkészített tapaszt, és gyorsan leragasztja a sebeit. Nem először csinálhatja.
/Angol/ Tudja fiatalúr, az a gond az idős korral, hogy lelassul az ember, és sokkal sérülékenyebb lesz. Valahol irigylem magát, mert szerintem nem fogja megtapasztalni. De elég a fecsegésből! Óhajt valamit mondani? - érdeklődik, és egy nagyobb darab Duct-tape-el közelít a szádhoz, és leragasztja. Ezek után elővesz a táskájából egy szikét, és megszólal
/Angol/ De térjünk vissza Mr. Alvinohoz, mert bizonyára feszélyezi a helyzet, s szeretne már túlesni a dolgokon!
Igazítja meg gondosan a ruháját Su, míg Alvino egyre ijedtebben mocorog az asztalon, és szűköl a ragtapasz alatt. De nincs sok esélye, mert alaposan rá van rögzítve az asztalra. Su egy határozott mozdulattal vágja fel Alvino szabadon hagyott oldalát a szikével, mélyvörös patakokat fakasztva, melyek hamar elérik az asztal szélét, és túlbukva azon, csorognak le a földre melletted. Alvino rázkódik, nyüszít miközben Su belenyúlva a jókora sebbe puszta kézzel kutászkodik a szerencsétlenben. Talán két-három másodpercig tart, de még így is könnyedén beleég a retinádba a jelenet. A félelem, a vér és ürülék szaga, meg látvány együtt nem kizárt, hogy a vacsorád számára meghívónak tűnhet, ami hányingerként jelentkezhet. Su egy gusztustalan, nyálkás reccsenéssel szakít ki Alvinoból egy másfél tenyérnyi véres darabot - amiben a máját véled felfedezni - de csak azért, mert olvastad Alvino aktáját. Su a kikészített ételhordóba teszi a megszerzett darabot, és az időközben elájult Alvinonak mondja
/Angol/ Szerencséje van, hogy ilyen gyorsan végeztünk! - aztán feléd fordul.
/Angol/ Mondja csak, mit szeretne? Vágjam el a torkát, vagy lőjem fejbe? - érdeklődik, hogy mit csináljon veled majd hozzá teszi
/Angol/ Oh, látom nem tud válaszolni! - méri fel a leragasztott szádat - Ahogy Mr. Alvinora, úgy magára sem neheztelek - ezért gondoltam gyorsan végzek magával. Egy bólintás ha azt szeretné hogy fejbe lőjem, három bólintás pedig az, hogy inkább a torkát vágjam el - mutatja fel a szikét. Su könyékig merő vér, ami a kezeiről, meg a szikéről a földre csöpög. Most már érted, hogy miért viselt mosogató kesztyűt és kötényt amikor ajtót nyitott neked - vagy rázza meg a fejét, ha van jobb ötlete! - javasolja. Amint megrázod a fejed, töprengve néz rád.
/Angol/ Rendben, leveszem a tapaszt, de figyelmeztetem fiatalúr, hogy ha hangoskodni kezd, kiszúrom a szemeit! - figyelmeztet kedves hangon, majd lerántja a ragasztót a szádról.

*A karaktered egy 5 egészségszintes ütést kapott, amiből sikerült 3 egészségszintet semlegesítenie - de újabb két egészségszintet veszített - ezzel roncsolt állapotba kerülve. Ez -5 kocka büntetést jelent a cselekedetekre, és csak kúszni képes a karakter ha helyváltoztatásról van szó.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Október 30. 18:18:42 írta Dierol »

• Veterán
  • Aktivitás:
    1%
  • Karma 0
« Válasz #143 Dátum: 2024. November 14. 14:35:57 »
Benito

Egészen áthatja ezeket az a para ami rajtam van. Sose gondoltam volna, hogy ilyen szituációba fogok kerülni. Főleg nem igy meghalni. Nem erre számitottam. Lassan az az érzés jár bennem, hogy ideje számot vetni s elfogadni a halál tényét, mikor Alvinoval megtörténik a brutális kivégzése. Nem éltem túl jó életet s nem vagyok sokmindenre büszke, amiket tettem, de nem igen bánok semmit. Végül, mikor megrázom a fejem, talán az utolsó esélyem, hogy túléljem ezt a helyzetet. A vén szipirtyó mikor leveszi a tapaszt, üvölthetnék s az első gondolat ez, de ez egyenlő lenne a halállal, hiszen azon nyomban torkomat metszené. Igy megerőltetem magamat és minden akaratomat összeszedve várok pár másodpercet.

- /Angol/  Mi lenne ha ezt megbeszélnénk? Nem terveztem ma még meghalni. Szeretnék még élni. Csak megtudunk egyezni vagy adni valamit az életemért az Isten szerelmére. Bármit megadok csak ne öljön meg! - Kérlelem Su-t.

Nem elérhető Dierol

• Global Moderator
  • Legenda
  • Aktivitás:
    17%
  • Karma 5
  • Digitális Nomád
    • Archívum
« Válasz #144 Dátum: 2024. November 16. 16:05:43 »
Időpont: 21:30

Su leteszi a szikét, és elkezdi lezárni a vérmaszatos ételhordót, amibe Alvino máját tette.
/Angol/ Jaj, fiatalember! Mégis mire gondolt, hogy mire lenne szüksége egy ilyen idős hölgynek, mint én? - érdeklődik - Mint sejti, nem pénzért csinálom, de nem is azért mert annyira élvezem. De a kedvéért vizsgáljuk meg azt a kérdést, hogy mit is ajánlhatna fel nekem... - tűnődik el egy pillanatra
/Angol/ Most biztos az a benyomása, hogy én valami őrült, zsigeri módon gonosz, drogoktól beállt tömeggyilkos vagyok - és szerintem nem is fogom tudni meggyőzni arról, hogy ez nem teljesen igaz. Például anno az én szedres süteményemet választották a legjobbnak 1941-ben a "háziasszonyok otthon" magazin versenyén. De ha maradunk a gonosz sztereotípiánál, akkor mit kérnék? Hűségesküt? Vagy hogy adja nekem az elsőszülöttjét ha van, vagy lesz? Fojtsa meg a barátnőjét vagy barátját? Maga mire gondolt? - érdeklődik.

/Angol/ Különben is, minek akar sokáig élni? Higgye el, idővel kiábrándulna az emberekből, és biztosra veszem, hogy pár év múlva kiégne. S ne aggódjon! Ha nem tudja dönteni, hogy mibe haljon bele, nyugodtan rám hagyhatja a választást - nyugtat meg, hogy a döntésképtelenség végső soron nem lehet akadály, ha egy szemtanú eltüntetéséről van szó. Ezzel elkezdi letakarítani az ételhordó külsejét, majd a szikét is fertőtleníti.
/Angol/ Nem szeretném, ha esetleg elkapna valamit Alvinotól - magyarázza neked, pedig kétségtelen, hogy ha ezzel elkezd rajtad dolgozni, nem ez lesz a legnagyobb gondod. Hanem az, hogy nem éled túl.
/Angol/ Egyébként vannak gyerekei? Remélem nem olyan meggondolatlan, hogy ilyen szakma mellett megkockáztassa, hogy árván maradnak? - érdeklődik, s vár egy kicsit a válaszodra.
/Angol/ Érdekes találkozás volt - a következő újjászületése bizonyára szerencsésebb lesz! De most ha megbocsát, sietek! - kapja fel rutinosan a szikét, hogy a következő pillanatban egy halk dörrenés, és némi vérpermet kíséretében Su törékeny állát szétzúzza egy lövedék. Su ijedten felkiált, és a szikével nem téged támad, hanem valahova a nappali ajtaja felé hajítja, ahonnan egy mély fájdalomüvöltés tudatja, hogy talált. A következő dörrenés Su combjából fakaszt vért, de mintha Su csak erre várt volna, szinte repülőrajtot vesz, és számodra nehezen követhető sebességgel indul meg az ajtó felé, ahol egy valamiért ismerősnek tűnő, őszülő férfi hangtompítós pisztolyt tart a kezében.

A jobb vállából kiáll a szike, amit Su beledobott, és riadtan adja le a következő lövést - ami az ideges kapkodás ellenére sokkal jobban sikerül neki, mint neked - és Su koponyájának hátulja szinte lerobban a helyéről, ahogy átszalad rajta a golyó. A lendület még viszi a testet, és csúnyán leveri a pasast a lábáról, aki hamar feltápászkodik, és pont azt teszi, amit te is terveztél. Felindultan a teljes tárat beleüríti Suba, biztos ami biztos. Ezek után kihúzza a szikét, és a földre ejti, majd a vállára szorított kézzel közelebb megy, s megkérdezi
/Angol/ Maga még él? Basszus... - néz végig rajtad, majd a közeli kanapéra rogyva szétnéz, és levegőért kapkodva megjegyzi
/Angol/ Nem bírom az ilyen izgalmakat! - nyúl a Su által félrerakott dolgaidhoz. Közben rájössz, hogy honnan ismerős a férfi - a rendőrségen dolgozik. Csak azért emlékszel rá, mert nála nagyobb lúzert nem találsz a szervezetnél. Aktatologató, ráadásul mintha a T-osztály, azaz tartalék osztály egy szem dolgozója volna. Ennek a pasasnak hamarabb véget ért a karriere, mint hogy elkezdődött volna. Az első ügyét úgy elkúrta a szóbeszéd szerint, hogy többet senki nem akart együtt dolgozni vele - de kirúgni nem tudták, mert "protekciós" Így tíz éve koptatja az asztalt, és olyan összefoglalókat ír, amit feltehetőleg senki nem olvas el. Ha terepre megy, akkor viszont biztos lehet benne mindenki, hogy annak az ügynek is lőttek.
/Angol/ Hé, nem maga dolgozik ezen? - int Alvino felé, és sóhajtva telefont húz elő, és elkezd telefonálni
/Angol/ A célpont semlegesítve!

/Angol/ Biztos - pillant az egyre nagyobb vértócsában fekvő Sura - Bár rohadt szívós volt, de most már nem kel fel. Meglehetősen nagy a felfordulás, de eltakarítom!

/Angol/ A műtét sikeres volt, de a beteg nem élte túl. Csak a vezető nyomozó, mert őt még csak puhította. Su idekötözte egy székhez. Mi legyen vele? Lehet, hogy nem éli túl... - pillant a pisztolyára.

...

/Angol/ Ööö... értettem! Akkor túléli! - teszi le a telefont, majd feléd fordul - Gratulálok! Azt az utasítást kaptam, hogy lehetőleg további sérülések nélkül vigyem be magát, hogy jelentést tegyen, és aláírjon egy titoktartásit! Olyan ügybe keveredett, ami túlmutat a hatáskörén - Ezzel előhúzza a tárcáját, és az orrod alá dugja - ami szerint az FBI egyik elhárító tisztje, George Douglas áll előtted. A fejed sajog, az arcod és az állad lüktet - de legalább a fülcsengés és a látásod úgy tűnik, hogy helyrejött.
/Angol/ Orvosi ellátást majd a központban fogunk kapni - de előtte biztosítanom kell a helyszínt! Megvan! Mr Angello, ugye? - kérdez rá a nevedre - Még bő öt percet regenerálódhat a széken, aztán megyünk!
Ezzel előhúz a felsője alól egy méretes összehajtogatott műanyag zsákot. A zsák oldalán egy szőnyegtisztító cég logója van, amibe összeszedi a pisztolyokat, késeket, szikéket, és Su maradékát - majd távozik, és talán egy perc múlva visszatér kezében egy kannával és a vállán egy hasonló mintás zsákkal, amiből egy termetesebb férfi holtteste kerül elő.
/Angol/ Su nem kerülhet a hírekbe, mert az megültetne egy folyamatban lévő nyomozást - vágja le a kezedről és a lábadról a gyorskötözőket - S ha nem módosítom a helyszínt, a helyszínelés során több olyan zavaró momentum kerülhet elő, amire azt szokták mondani, hogy nemzetbiztonsági kockázat. Márpedig Jeffersonnak, a ma esti ügyeletes helyszínelőnek biztos nem hiányzik ez a címke, mert nos... tudja... - vonja meg a vállát, hogy kedved szerint elképzeld, hogy mit művelhet a kormány a mocskos kis titkai védelmében - akár veled is... Közben a férfit és a helyszínt elrendezi, majd szétlocsolja a kanna tartalmát - ami szerinted valami benzinszerűség lehet. A férfi hullájára mutat
/Angol/ Bemutatom a hivatalos elkövetőt. Volt szanitéc, aki a Sivatagi Viharban mentálisan instabillá vált. Emiatt leszerelték, és a megfelelő mentálhigénés ellátásban részesítették. Egy évvel ezelőtt nyilvánították a társadalomra ártalmatlannak, aki a gyógyszerei rendszeres szedése mellett beilleszkedve - újra a lakosság hasznos tagja lehet. Sajnos a gyógyszerek nem szedése komoly visszaeséssel járt - ahogy az áldozatok számából is látszik.
Befejezi az előadást, majd rád néz
/Angol/ Mr. A, indulunk, hacsak nem óhajt megégni! - emeli fel a kezét, amiben most egy öngyújtót tart.

Az utcán a kocsid mögött parkol egy fehér furgon. Oda tessékel be, miközben a lakásban gyúlt tűz fénye kezd megjelenni az ablakoknál.

/Angol/ A kocsijáért majd később visszajövünk. Jobb, ha ilyen állapotban nem vezet - magyarázza.
« Utoljára szerkesztve: 2024. November 16. 16:08:33 írta Dierol »