Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 3543 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 671
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #105 Dátum: 2020. Május 19. 15:38:15 »
Benito


Nincs nagy ínyemre a negyven percnyi kocsikázás, ebben a rothasztó melegben, de az ügy előremenetele most fontosabb a saját komfortérzetem miatti nyavalygásnál... Szemügyre veszem az épületet, miután odaértem s valóban meg kell állapítanom, nem túl nagy... Belépve ezt megkoronázza a fekete amorf alakú "nő" stílusos bemutatkozása, de ezen sem kell meglepődni, mit vár az ember tőlük... Gyorsan átlapozom a megmutatott példányt és már mikor kezdi az ember feladni egy igen érdekes lista válik a szemnek láthatóvá az utolsó lapocskán. Ez sem kecsegtet túl sok bizalommal, hiszen ezen nevek ismerősek, csak már igen csak a "halakkal alszanak"... Viszont ez a cím ez vajon kié lehet? Gyorsan le is fotózom.

Mielőtt Jamiehez mennék, megkérdem, hogy van-e ebből a könyvből több példány, mert azokat is átnézném. Ennek végeztével irány a benzinkút. Itt Jamie igen csak ki tett magáért, a fánkkal s kávéval, de igen csak kellemetlen kérdést tesz fel s mivel nem szándékozom bevezetni a részletekbe, de hazudni se kelljen a munkára fogom, ami való igaz. Ezzel gyorsan hárítok, majd kicsit beszélgetek vele s valahogy belecsúsztatom azt az aprócska kérdést, mely megválaszolásáért jöttem.  Valahogy arra az irányba terelem a szót ügyeskedések közepette.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2872
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #106 Dátum: 2020. Június 21. 16:05:01 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: friss nyomon

A könyvtárban lefotózod a listát, no meg a címet - aztán megkérdezed a látványosan szenvedő könyvtárost, hogy vannak-e további példányok ebből a kötetből. Kissé csodálkozva fogadja a kérdést - még a haldoklást is abbahagyja egy pillanatra - aztán sóhajtva válaszol
/Angol/ Sajnos csak egy példány van belőle mucikám! De emiatt ne bánkódj, mert a többiben is pont ugyanazt olvashatnád! - aztán picit elkalandozik a tekintete - Jut eszembe! Volt egyébként egy másik kötet is, de azt két éve nem hozták vissza. Talán még a címet is meg tudom adni! - aztán szemmel láthatólag eszébe jut valami, mert kicsit bizalmasabban közelebb hajol - De ha érdekel, a Zabhegyezőből van nyolc kötetünk... - pillog, és lesi a hatást. Úgy néz ki, hogy ő is látta az Összeesküvés c. filmet.
Ezután úgy döntöttél, hogy nem itt akarod beteljesíteni a társaság iránti vágyaidat - ezért inkább újfent autóba ülsz, és elindulsz Jamie benzinkútja felé. Út közben van lehetőséged eltöprengeni, hogy ki is lehet az utolsó név - de nem tűnik ismerősnek a neve. A feladatod  egyszerű - el kell érned azt, hogy az illető neve a következő pár napban ne kerüljön fel egy patológiai zárójelentésre.  A cím ugyanúgy nem mond semmit - de szerencsére sokkal könnyebb lesz lenyomozni, mint a nevet.

Amikor a munkára fogod a tegnapi túlórát, Jamie együtt-érző pillantással jutalmaz érte, és egy

/Angol/ Szegénykém! -et fűz még hozzá, aztán már nem is foglalkozik vele tovább. A fánk friss és finom - a kávé híg és jellegtelen az olasz espressohoz képest. Közben van lehetőséged kérdezni is Jamie-től aki közben elcsacsogja, hogy gondolkozik valami önvédelmi fegyver beszerzésén - valami félautomata sörétes puskán - mert azzal nem kell annyira jól célozni...
Mindenesetre emellett kiderül az is, hogy az a szám amit legutóbb felírt - egy könyv azonosítószáma - amit szeretne az unokaöccse elolvasni. A Hogfather című könyvet Terry Pratchettől. A jövő héten ki is szállítja a posta. Neked is kell egy példány? - érdeklődik.

Jamie meglátogatása után visszatérsz az őrsre, és elég hamar a végére jársz a címnek. A Hillcresti UC San Diego Orvosi Központé. Szép nagy kórházépület, rengeteg dolgozóval és pácienssel. A név tulajdonosa viszont nem ott dolgozik. De amikor rákeresel, szerencsére van találat! Egyszerre három is csak itt San Diegoban, és van egy negyedik találat is New Yorkban. Az egészségbiztosítási szám alapján feltehetőleg csak egy találatod lehetne - de így a bőség zavarával kell megküzdened.

- Logan Heights, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - konyhai kisegítő - 25 éves
- 1510 Dale St, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - ingatlanközvetítő - 45 éves
- 1880 Titus StSan Diego, CA 92103, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - könyvelő - 32 éves
- 904 Lorimer St, Brooklyn, NY 11222, Egyesült Államok, Alvino Marlon Limcuando Dimayuga - rendőr - 55 éves
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 671
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #107 Dátum: 2020. Augusztus 07. 08:39:43 »
Benito

A könyvtárban a hölgyet viszonylag gyorsan le akarom rázni, főleg mikor a Zabhegyezőről kezd el beszélni. Onnantól még jobban felgyorsítom a dolgokat. Szép gyorsan illedelmesen távozom, mely okát a munkámra fogom. Útközben jár az agyam, hogy tovább, majd Jamienél kicsit megállva elbeszélgetek vele miközben falom a potya piát és kaját. A könyv vonal itt nem annyira jön be, de kicsit meghőkölök az önvédelmi fegyver hallatán főleg a típus hallatán. Próbálnám lebeszélni, de az idő sürget. Inkább nyugtázom, hogy majd még visszatérünk rá. Majd "könnyes" búcsút veszek tőle s megköszönöm az ebédet.

Visszafele az őrsre még mindig töprengek, s mikor meglátom a találatok listáját, elfog az érzés, hogy el fogok késni. A négy találat közül, véleményem szerint kettő nem illik bele a képbe. New Yorkot és a konyhai kisegítőt teszem utoljára. Ingatlanos vagy a könyvelő? Ez a nagy kérdés. Gyorsan e kettő háttér információját lekérem, mit találni róluk a rendszerben. Ennek függvényében döntök, de ha semmi érdekes nem lesz akkor a nyomozást az ingatlanossal kezdem.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2872
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #108 Dátum: 2020. Augusztus 12. 15:38:36 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Yazhi

A könyvtárat hamar magad mögött hagyod - nem úgy az érzést, hogy késésben vagy! Talán ezért is falod olyan gyorsan a potya ebédet, amit Jamie biztosított. Aki elég hamar tisztázza, hogy az ő könyv beszerzése nem függ össze az ügyeddel. Igaz, ha kicsit hamarabb kapcsolsz, akkor egy nappal beljebb lehetnél.
Jamie sörétes ötlete ellen elsőre azt tudtad felhozni, hogy nehezen fér el a retikülben - de csak annyit érsz el, hogy Jamie egy majd még meggondolom-ot válaszol a felvetésedre. A személyes, és szenvedélyes búcsú csókja még az őrs folyosóján befelé is izzik az ajkaidon, de mégis inkább a munkára próbálsz koncentrálni. Elsőre próbálod csökkenteni a lehetséges áldozatok számát. New York mesze van, így azt élből valószínűtlennek tarthatod. A konyhai kisegítő esetében is úgy érzed, hogy nem pont őt keresed. Így a figyelmedet a maradék két jelöltre áldozhatod.
A könyvelő a Mooby gyorsétterem láncnak dolgozik.
Két gyorshajtás - 12 és 21 mérföld/órával lépte át a megengedett sebességet, illetve három tilos helyen megállás miatt volt eddig ügye a rendőrséggel az elmúlt hat év alatt. Az ingatlan közvetítő pedig a Realtor-nak dolgozik:
Róla is találsz feljegyzést - egy esetben nyilvános helyen alkohol fogyasztás, négy parkolási bírság mellett tavaly betörés áldozata is lett. Vittek tőle 534 dollár készpénzt, egy laptopot, két karórát, egy pár mandzsettát és egy parker tollat további 1773 dollár értékben.
Végül az ingatlan közvetítő mellett teszed le elsőre a voksodat. A rendszerben megvan a címe, telefonszáma is. Amit felhívva akár időpontot is tudsz vele egyeztetni. Csak az a kérdés, hogy mint rendőr, vagy mint potenciális vevő beszéled le vele a találkozót. De amíg ezek végiggondolásával foglalkozol, azt veszed észre, hogy

Yazhi az asztalodhoz lép. Ő az őrs egyik jogi képviselője - és addig jó, amíg nincs közös ügyetek.
/Angol/ Helló Benito! - köszönt dallamos hanglejtéssel. Ha jól tudod, navajo felmenőkkel büszkélkedhet - Találkoztál az anyósoddal? - kérdi
/Angol/ Tudod, hogy mi történt? - kérdezi, s tarthatsz tőle, hogy úgyis megtudod.
/Angol/ Hallottál már a Defender alapítványról? Ez a civilek jogi képviseletét látja el túlkapás gyanús esetekben a San Diegói hatóságokkal szemben. Ők fogják a mobilos punkot képviselni, mert nem volt nála fegyver - és az őt leterítő lövéstől tolókocsiba került - tudatja veled a kellemetlen hírt. Ami azt jelenti, hogy a belső ügyosztály nem csak meghallgat, hanem rád is fog szállni, nehogy azzal vádolják meg a testületet, hogy megpróbálják elkenni egy esetleges túlkapás következményeit.
/Angol/ A srác gyógykezelését és rehabilitációját akarják kifizettetni a rendőrséggel, vagy veled. Mivel nem volt biztosítása - így az életmentő műtét számlája a kórházi kezeléssel együtt jelenleg 212 441 dollár, és napi 3700 dollárral nő, amíg ki nem tehetik a kórházból. Az orvosok szerint a számla feltehetőleg picivel fél milla felett fog megállni. Nem lesz egyszerű a dolog, mert várhatólag összeszedik az összes ismerősüket, hogy ellened valljanak, hogy lelőtted a szegény beteg nagymamájához igyekvő telefonáló srácot. A pénzt az adófizetők  már biztos, hogy bukták. Mert vagy a rendőrség nyeli be - amit az adófizetők tartanak fent, vagy pedig a kórház - amit szintén az adófizetők pénzelnek. A srác pedig nem tűnik olyannak, mint aki meg tud fizetni fél millió dollárt - sorolja a tényeket, melyből kezd kirajzolódni, hogy legjobb esetben is kellemetlen napok várnak rád - még ha a végén tisztázni is tudnak.
/Angol/ Szívás, mi? Gondold át a dolgot, mert majd le kell ülnünk, hogy megbeszéljük - kik támaszthatják alá az állításaidat, és hogy mi is történt! Addig is kitartást! - veregeti meg bátorítólag a vállad, és távozik.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Augusztus 12. 15:45:49 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 671
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #109 Dátum: 2020. Augusztus 26. 09:14:29 »
Benito

A potya ebéd után s Jamievel való találkozás után minden jónak tűnik, míg vissza nem térek az őrsre. Lekérve a keresett személyek adatait s a találatokat vizsgálva az ingatlanos mellett döntök. Mindez rendben is van, míg Yazhi meg nem jelenik. Igazából szívesebben képzelném el vele magamat egy jobb s kellemesebb szituációban, mint a mostani. Végig hallgatva nem kecsegtet túl sok jóval a jövőbeli kapcsolatunk körül kialakult bonyodalom. Mikor mondja, hogy beszéljünk össze egy időpontot nem vagyok rest s nem habozok, azonnal lecsapok a lehetőségre s  kérem, hogy jelöljön ki egy időpontot, addig átgondolom a dolgokat.

Visszatérve ezek után az ingatlanoshoz, kicsit gondolkodóba ejt, hogy mit és hogyan kellene kezdenem a vele való történetet. Végül arra a megoldásra jutottam, hogy felkeresem a címen, ami megvan adva, de valószínűleg dolgozik, így csak munka után tudom felkeresni.

Ezek után felhívom Emilyt, hogy rám érne-e mostanában, hiszen van egy kis megbeszélni valónk. /utóbbit persze már nem mondom telefonba/

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2872
 • Aktivitás:
  12%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #110 Dátum: 2020. Szeptember 14. 18:04:50 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: Ingatlanközvetítő

Yazhi csak egy pillanatig gondolkozik az időponton.
/Angol/ Rendben főnök! Akkor legyen holnap délelőtt kilenckor a Fánkoldában! - javasolja az őrssel szembenlévő aprócska pékséget, amit a kollégák előszeretettel látogatnak - Nem kell hoznod semmit, ez egy barátságos helyzetelemzés és válságtanács lesz! - magyarázza, hogy miért nem az egyik rideg rendőrségi tárgyalóban kívánja megejteni a beszélgetést.
/Angol/ Addig is vigyázz magadra, mert a srác bandája nem kizárt, hogy megpróbál megtalálni! - hívja fel a figyelmedet a lehetséges bonyodalmakra, majd szépen távozik is. Nincs kétségem afelől hogy az elhangzottakat szóról-szóra képes volt megjegyezni. Talán még egy ideig követed is tekinteteddel farmernadrágba rejtett formás alakját.

Aztán felhívod Emilyt, aki a a negyedik-ötödik csengésre fel is veszi

/Angol/ Nyomozó? - búgja úgy, hogy nem épp az ügy jut eszedbe elsőre. Végighallgat, aztán két lehetőséget ajánl fel neked
/Angol/ Három és öt között ráérek, vagy pedig este hét után bármikor! - árulja el, hogy miből választhatsz - Szóval hol és mikor találkozzunk? - szegezi neked a kérdést.
Az ingatlanközvetítő feltehetőleg valóban dolgozik, De mivel pontosan tudod hol, és melyik cégnél - így nem okoz gondot a telefonszáma megszerzése. Ennek birtokában felhívva az ingatlanközvetítőt - meg tudtál beszélni vele egy találkozót. Telefonon keresztül egy vidám és energikus férfit ismertél meg, akinek lelkes lendülete akkor sem tört meg, amikor elárulod, hogy ki vagy, és miért keresed. Megegyeztetek egy találkozóban másfél óra múlva Grant Hill kertvárosi részében, Lucy pékségénél. A pékségben elsősorban fánkokat és hamburgereket, szendvicseket, valamint sós és édes süteményeket árusítanak.Az aprócska, frissen sült tészták illatától súlyos boltban csak vásárolni tudsz - s ha enni is akarsz -  azt a bolt előtti műanyag asztaloknál és székeknél tudod megtenni. Mivel te érkeztél előbb oda - a megbeszélthez képest tíz perccel - így kénytelen vagy várakozni. Csak rajtad áll, hogyan töltöd el az időt. Végül a megbeszélt időpont előtt öt perccel befut Alvino is, aki egyből odalép hozzád.
Élénk, fiatalos viselkedésű ázsiai férfi - barátságosan kezet nyújt.

/Angol/ Nyomozó? - kérdezi, és joggal, mert több vendég jelenleg nincs rajtatok kívül. Határozottan megszorítja a kezed
/Angol/ Ne haragudjon, még veszek egy szendvicset, mert ma még nem sikerült ebédhez jutnom! - mondja, aztán besiet a boltba, ahonnan kisvártatva visszatér, és némi szemrevételezése után helyet foglal az egyik székben.
/Angol/ Nos, miben segíthetek? Mert gondolom nem lakást szeretne venni, eladni vagy bérelni - vonja le a konzekvenciákat arról, hogy hivatalos közegként mutatkoztál be neki. Közben nagyot harap a jókora méretű szendvicsébe, és jó étvággyal kezdi el rágni, és kíváncsian várja, hogy előrukkolj valamivel. Amikor a Hillcresti Orvosi Központot említed meg neki, kissé elcsodálkozik.
/Angol/ Igen, jártam ott - ismeri be - Sőt, a számlát is kifizettem - teszi hozzá mentegetőzve - Tavaly voltam bent, úgy fél éve. Otthon éppen átalakítottam a konyhát, és sajnos eldőlt a létra, amin álltam. Bár időben leléptem róla, de rosszul, és bokánál ínszalag szakadás miatt vittek be. Az önrész ötszáz dollár volt, a többit a biztosító fizette. Pár  hét betegszabadság, utána meg bicegve kergettem az ügyfeleket. De most már kutya bajom! - zárja le vidáman, aztán megkérdezi - De miért is került elő ez az eset? Csak nem biztosítási csalás miatt nyomoz? Még a leleteim is megvannak, ha kell! - nyugtat meg, aztán újra beleharap a szendvicsébe.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Szeptember 14. 18:11:14 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 671
 • Aktivitás:
  5%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #111 Dátum: 2020. Október 14. 11:19:10 »
Benito

Már csak ez kellett nekem, hogy ez a Yazhi is bekavarjon. Eléggé úgy érzem, mintha a fellegek összecsaptak volna a fejem felett vagy, mintha egy bödön ürülék a fejemre zuhant volna. Helyeslően bólintok a megbeszélt találkozóra a lánnyal, majd miután elment s elindulok az ingatlanoshoz, felhívom Emilyt. Közben Yazhi utolsó mondatára gondolok, hogy kellett-e ez nekem? Miután Emilyvel beszéltem megeggyezek vele 3-5 közötti intervallumban s, hogy oda megyek hozzá.

Nem sokkal később az ingatlanossal megbeszélt helyhez érek, s be is megyek rendelek egy innivalót. Kis késéssel, de meg is jelenik az ipse, majd belekezd a mondandójába, de még véletlenül sem érzi a helyzet súlyosságát. Megvárom, míg a szendvicsét megeszi, nem akarom, hogy félre nyeljen s én legyek a hibás, hogy megfulladt, vagy hogy lehánnyon. Miután végzett az evéssel körvonalazom neki a történteket, s a halott személyekről érdeklődöm, mit tud, vagy azon személyek munkájáról, esetleg közös kapocsról, könyvről, egyszerűen mindenről áttekintően, körülményesen végig kérdezem.