Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 2387 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #75 Dátum: 2019. Március 17. 17:25:59 »
Benito

Ilyenkor szeretem a papírmunkát, ha nem kell gépelnem oldalakat és órákat tölteni ezáltal a papírok felett.. - nyugtatom magamat az ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal, több kevesebb sikerrel, de tény, hogy relatív ma korán sikerült végeznem. Munka gondolatát hátrahagyva beülök az autómba, amikor is megcsörren a telefon...
[angolul] - Ki a büdös franc lehet az! - nézem a készüléket és a számomra ismeretlen számot - Remélem, hogy nem meló...
Miután felveszem a telefont igen csak meglepődök, hiszen nem várt alak van a telefon másik végén... Ó hát ez Emily tudatosul bennem... Végighallgatva mondandóját némi aggodalomra ad okot, de lehet csak túl gondolja az egész történetet... De jobb lesz a végére járni a dolognak.
[angolul] - Nyugodjon meg Kedves! Odagurulok és megnézem mit tehetek az ügyben. Addig üljön be a Steak House-ba és várjon ott. - nyugtatom meg, legalábbis megpróbálom. - Rendeljen addig valamit magának és nekem nyugodtan. Nem sokára ott vagyok. - s ha nincs nagyon más akkor el is indulok Emilyhez kideríteni, mi is áll a dolog hátterében. Út közben azon töprengek, hogy ez most a játék része a dolognak, vagy tényleg baj van... De jobb úgy venni, mintha baj van és különben is némi aggodalomra ad okot az első hulla esete is...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #76 Dátum: 2019. Április 03. 19:12:34 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

Amint felvetted a telefont, egyből eldőlt, hogy ma sem fogsz korábban hazaérni. De a kellemetlen hívások közül ez talán még a kellemesebbek közül való. Kissé ideges hangja még ott búg a füledben, amikor a Mission Valley felé veszed az irányt. Szerencsére Emily nem ellenkezett, csak egy megkönnyebbült
/Angol/ Rendben -re futja tőle. Te pedig út közben eltöprenghetsz azon, hogy most csak "véletlen" áldozata vagy - vagy pedig valóban beleillik-e a képbe egy meghúzott stukkójú kocsi. Erre nem is tudod a választ - mert eddig a kutya sem nézte meg az autók fényezését az áldozatoknál. Mert mi van ha ez valóban mintaszerűen ismétlődik? Vagy csak Emily akar egy kicsivel több figyelmet a részedről? Minderre csak a helyszínen fog fény derülni.

A parkolóba begurulva ennek már egy kicsit kevesebb esélyét látod - mert van ugyan világítás - de inkább csak sárgás félhomályt biztosítanak a dizájnos hangulatfények. Az étterem előtt több középkategóriás kocsi áll, és mindössze három drágább autó. Az egyik egy tengerentúli mercedes sport cabrio, a másik egy pár éves ford mustang, és egy nagydarab fekete GMC Suv bújkál a sötétben. Kiszállva a kocsiból a parkoló viszonylag nyugodt - csak pár punk röhögcsél kb. tíz méterrel odébb a korlátnak támaszkodva és egy papírzacskóból meg-meg húzva egy üveget. Téged csak jól megnéznek maguknak, de más inzultus nem ér. Talán ha jobb lábaid és miniszoknyád lenne, jobban megbámultak volna.


Belépve az étterembe kellemes zene szól, ami fenséges illatokkal keveredik a levegőben - és ehhez a kintihez hasonlatos hangulatvilágítás jár. A szőnyeg, a párnázott székek és a terítékek egyértelművé teszik, hogy nem a legolcsóbb - igaz, nem is a legdrágább helyre tévedtél be. Úgy havi egy-két alkalmat te is megengedhetsz magadnak. A terem finom zsongása és az evőeszközök zörgése közt átvágva hamar odaérsz Emily asztalához. Amíg oda nem értél, láthatólag nem érezte magát túl jól, de az érkezésedet egy meleg mosollyal jutalmazza. Egy fagylaltos desszertet kanalazott
/Angol/ Örülök, hogy eljött Benito! Gondolom nagyobb gondja is van annál, mint hogy átrángassák a városon - így bátorkodtam rendelni magának vacsorát! Kicsit szégyenlem magam, mert innen bentről nézve annyira nevetségesnek tűnik ez a dolog! - mentegetőzik
Amikor leülsz, a pincér máris ott terem
/Angol/ Még öt perc türelmet kérünk a tálalásig! - tudatja veled, aztán megkérdezi - Addig óhajt fogyasztani valamit? - csúsztatja eléd az étlapot, és lecövekel melletted, hogy felvegye az esetleges rendelést.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #77 Dátum: 2019. Április 06. 17:48:05 »
Benito

Meg sem fordult egészen eddig a pillanatig, hogy az áldozatok kocsijával mi is lehet... Érdemes ezt a gondolatot elraktározni az agyamban, holnap utána is nézek. Punk suhancokat észlelve, vegzálhatnám őket, de nem akarok feltűnést kelteni, sőt lehet láttak is valamit. Nem árt megkérdezni, ha igaz a sztori. Most nem kérdezem meg, mert mi van ha beégek, s úgy sem tudom, hogy Emily mivel jött. Na, mindegy, fókuszáljunk a lényegre.
Nem épp ilyenre helyre gondoltam, kissé drága ez az én pénztárcámnak, de megnyugtat a látvány, ami fogad. Helyet foglalok az asztalnál és végig hallgatom Emilyt.

/angol/ - Kérem Emily nyugodjon meg, most már itt vagyok s nincs mitől tartania. - nyugtatom meg. - Köszönöm szépen a vacsorát. - számolok azzal, hogy én fogok fizetni, még is csak úri ember lennék.
Mikor a pincér felteszi a kérdését én egy whiskey mellett döntök, majd megkérdezem Emilyt, hogy mit inna, majd mikor elmegy beszédbe elegyedek vele. Érdeklődésem első fele az ügyre irányul, de némi infó gyűjtés után Emily személyiségére, magánéletére terelem a szót, hogy minél jobban megismerhessem.
Miután jól kibeszéltük magunkat megköszönöm a vacsorát és fizetek.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #78 Dátum: 2019. Április 13. 21:35:02 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

A parkolóhoz menet, és még a parkolóban is mérlegeled a lehetőségeidet. Amik ennek a kirándulásnak hála most úgy tűnik, hogy megszaporodtak. A punkok kifaggatása is járható út - de talán mert attól tartasz, hogy Emily esetleg rájuk lát valahonnan - és az esetleges nem annyira sikeres információgyűjtést - ezért úgy döntesz, hogy inkább halasztod a dolgot.
De legalább a hely nem egy késdobáló, ahol azt kell nézned, hogy melyik ittas, drogos vadbarom akar beléd kötni. Itt is kirabolnak, de legalább pincérnek öltözve - udvariasan mosolyogva, és számlával felszerelkezve.

Most még csak a rendelést veszi fel, és távozik is - biztosítva arról, hogy máris hozza.
Emily egy hálás mosollyal fogadja a bátorítást, és látod is rajta, hogy már nem annyira ideges, mint az érkezésed előtt volt.

/Angol/ Köszönöm, már van - mutat a poharára, amikor megérdeklődöd, hogy mit is inna. A pohárban aranysárga folyadék pihen - feltehetőleg bor. Míg várod a whiskeyt, Emily beszél:
/Angol/ A vacsora végén kimentem a mustanghoz, és ott láttam, hogy valaki meghúzta az oldalát. Ráadásul a sofőroldalt a kulcslyukat rágóval vagy mivel betömték - meg sem néztem jobban, hanem egyből visszaszaladtam ide. Lehet, hogy butaság, de igencsak megijedtem! - tudatja veled a fontosabb részleteket. Aztán megérkezik a picér is, és az itallal együtt leteszi eléd a vacsorádat is. Steak - közepesen átsütve, krumplival és zöldbors mártással. Míg az ízlelőbimbóidat kényezteted, addig Emily is mesél pár dolgot magáról, ha már megkérted.
/Angol/ Talán nem olvasta még az aktámat, de elárulom, hogy réges-régen ügyvédgyakornok voltam! - tudod meg, hogy elvileg lehetett piacképes szakmája - de aztán történt némi kellemetlenség - húzza el egy pillanatra a száját, amitől kétséged sincs afelől, hogy nem lehetett olyan aprócska
/Angol/ Amíg az ember fiatal és ostoba, azt hiszi hogy a világ a lábai előtt hever. De aztán a pechesebbeket arcon csapja a valóság... - vezeti fel - Nagy bulit szerveztem, mikor úgy tűnt, hogy vége a gyakornokoskodásnak, és végre jó pénzért felvesz az egyik ügyvédi iroda. Harminckét meghívott, pia és drog. Gondolom mondanom sem kell, hogy hazafele menet megbuktam ezer dollárnyi anyaggal... - hagyja függőben a mondatot, hogy belássad - az ilyesmi nem túl szerencsés
/Angol/ A bíróság két és fél év letöltendővel honorálta, mert ha valakinek, akkor nekem tisztában kellett lennem azzal, hogy ez büntetendő. Úgyhogy az RJDCF vendége voltam két és fél hosszú évig - Amivel feltételezésed szerint nem járt túl jól, mert a Richard J. Donovan Correctional Facility San Diego közepes-magas biztonsági besorolású állami börtöne - de a nála talált drog mennyisége már túlmutatott a saját használaton. Egyébként a RJDCF-ban tölti büntetését például Sirhan Sirhan is, aki Kennedyt lőtte le.
/Angol/ Az ügyvédi iroda elállt a szerződtetésemtől, mert nem akarnak egy priuszos ügyvédet maguknak. Elvégre rontja a cég megítélését. S azaz ügyvéd, aki saját magát sem tudta megmenteni a börtöntől szintén nem túl biztató. Csakhogy a két és fél év után kiszabadulva nem sokan akartak normális munkát adni - de nekem fizetni kellett a tanulmányi hitelemet, ami kissé megugrott, mert pár évig nem törlesztettem. A dolog úgy nézett ki, hogy kerestem kb. ezer dollárt, és a törlesztőm ezerötszáz volt. Persze két pocsék munkahelyen már kétezret is össze lehetett szedni, de az minden nap tizenkét óra munka árán sikerült. Ötszázból meg oldd meg a szoba bérlést, kajálást, öltözködést és bérletet. Nyomor a köbön, és örültél, ha kifizettek. Egyszerűen nem tudsz annyit letenni az asztalra, hogy szerényen megéljél. Igaz, ez a hitel minimum 2500 dolláros kezdő ügyvédi fizetésre volt kalibrálva, amit úgy öt év alatt fel lehet tolni 3500 dollárra is, ha elég jó vagy. Aztán rájöttem, hogy van valami, ami sokkal jobban hoz a konyhára, mint a mosogatás és szemétválogatás - és még azt sem nézik, hogy van-e priuszod. Csakhogy amint kezdett felfutni az üzlet - kiderült, hogy a város fel van osztva - és nem nézik jó szemmel a versenytársakat. S ha nem vagy elég erős ahhoz, hogy megvédd magad - akkor előbb-utóbb kicsinálnak. A sok seggfej közül én végül Constanzot választottam - és elmondhatom, hogy egész jól jártam vele. Megvédett, sármos volt, anyagilag azóta nem is volt gondom. Igaz, ha nem lett volna, talán még több pénzem volna... - tűnődik el egy pillanatra - és a maga módján még szeretett is - zárja le a mesének ezt a részét. Utána még mesél neked egy-két jelentéktelen, de mókásabb történetet az elmúlt évekből. Egy fanyar humorú, intelligens és megértő nőt ismersz meg - akinek ha picit szerencsésebben alakul a pályafutása - nem szívesen fizetnéd meg az óradíját.
A kellemes vacsora után kiderül, hogy Emily már érkezésed előtt rendezte a számlát - így a pénzügyek miatt úgy tűnik, hogy nem kell hogy fájjon a fejed.

/Angol/ Hagyja csak Benito! Ez nálam hagyomány! A vacsorákat mindig az én keresetemből fizették a pasik! - jegyzi meg vidáman, amikor látja rajtad a szándékot, hogy fizetni szeretnél. S most következik az a rész, hogy Emily biztonságban hazaérjen!
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #79 Dátum: 2019. Április 14. 13:36:56 »
Benito

Emily nagyon figyelmes azt veszem észre már a beszélgetés elején. Beszélgetésünk közben végig hallgatom a mondandóját, jól elraktározom az agytekervényeimben minden egyes információt, mind az üggyel kapcsolatos dolgokat, mind a szerencsétlenül alakult múltbélieket. Szegénynek hányadtatot sorsa lehetett, ami semmiképpen sem nevezhetek irigylésre méltónak. Valahol meg is értem vagy sajnálom? nem tudom... Egyenlőre csak figyelek a történésekre. Figyelem minden apró részletét a történetnek, igyekszek hozzászólni, de igazából nem nagyon tudok sajnálkozáson kívül, mit tenni, amiből már tuti elege van, inkább csak hallgatok. Mindenesetre oldódni látszódik a helyzet, mikor kevésbé szomorúbb más típusú történetek vizeire evezünk. Itt már labdába tudok rúgni. Mikor végeztünk a vacsorával szeretnék fizetni, de ekkor tudatosul bennem, hogy nem tehetem, mert már rég ki lett fizetve... kicsit kellemetlennek érzem a szituációt, de mindegy... Miután kiérünk az étteremből felajánlom, hogy hazaviszem az én kocsimmal, ami célszerűbb, de előtte szemügyre venném az Ő kocsiját, hátha van valami, remélhetőleg semmi olyan, amit most rögtön kellene megoldani. Ha úgy van akár a helyszínelőket is ide lehet hívni, míg én haza taxiztatom.... játszok el a gondolattal.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #80 Dátum: 2019. Április 29. 20:00:27 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: étterem

Emily elbeszélése rámutat, hogy ő sem erre a karrierre készült eredetileg. Láthatólag nem hiányolja a sajnálkozást - az inkább jól esik neki, hogy emberszámba van véve. Ami neked nem is esik nehezedre, mivel szakmai ártalomként általában nem mintapolgárokkal van dolgod - s tudod jól - minden mocskos ügy mögött rengeteg nehéz sors bújik meg.
Azért a vacsora vége sokkal vidámabban ér véget, mint ahogy elkezdődött - igaz, a pénz kérdés téged egy pillanatra megakasztott. Nem úgy Emilyt, aki hálás mosollyal jutalmaz a felajánlásért.

/Angol/ Köszönöm! - érinti meg a válladat - Bár nem szerettem volna visszaélni a jóindulatával, de lehet, hogy most kivételt teszek! - fogadja el a lehetőséget, hogy aztán az oldaladon elsétáljatok a kocsiszemlére.

A mustang mély vörös fényezése most inkább feketébe hajlik a hangulatos félhomályban, melynek redszáma Torres1. Az este maga kellemesen langyos, a dizájnolt lámpák teremtette miliő, az étteremből kiszűrődő zene, a jó vacsora és Emily társasága kellemes kombinációnak mondható. S ezt a futó idillt egy harsányabb hang teszi tönkre, ahogy a kocsi oldalán látható mély karcot és a beragasztott zárat veszed szemügyre

/Angol/ Hé, köcsög! - szólítanak meg társalgási hangnemben, amiből egyből tudod, hogy valamiért neheztelnek rád. Felnézve az eddig ráérősen iszogató punkok közelednek - mind a négyen. A hangadónak a papírzacskós üveg van a kezében, de még nem fenyegetően.
Mögötte az egyik fehér pólós spanja viszont valódi sportember - még aluminium baseball ütő is van nála! De ő is csak unottan húzza maga után a betonon, aminek a hangja már nem olyan megnyugtató. A másik kettő fegyvertelennek tűnik.

/Angol/ Ezt a placcot Ramirez felügyeli! - tudatja veletek. No igen, a mexikóiak, akikkel kissé feszült Luigi viszonya - pláne mostanában - Úgyhogy fogd a ribidet, és futtasd máshol Torres! - aztán int a baseball-ütősnek
/Spanyol/ Confirmación? (megerősítés) - kérdezi, mire a szóvivő bólintására a megindul felétek, hogy nyomatékosítsa az üzenetet...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #81 Dátum: 2019. Április 30. 13:06:34 »
Benito

A sanyarú sors nehéz ügy, de nagyon nem lehet mit tenni, ha ezt dobta a gép. Kitörési lehetőség meg aztán nincsen, ha az ember tiszteséges úton próbálkozna… Jól lakva elindulunk megvizuálni Emily gépjárművét, kiváncsi vagyok rá, mi is történt valójában. Szép autó azt meg kell hagyni, s el is fogadnám. Igaz karc és rágó mentesen jobb lenne… Ezt az idilikus képet viszont hamar tönkre teszi a hang, amire felfigyelek. Fenyegetést jelentő társaság nem épp úriemberek díszes kompániája. A társadalom legalja, suhancok, utcagyerekek, akik piti bajkeverőként gengsztereknek gondolják magukat. Igazi ágyútöltelékek…

Végighallgatva a mondandójukat, Emilyt mögém tolom fedezékbe. Közben beüt a Ramirez név hallatára, hogy Luigi valamit magyarázott a hispánokról…

/spanyol/ - Hijo de puta!
/angol/ - Na ide fegyelj hülye gyerek! Leszarom Ramirezt! Ha nem akartok nagyobb bajt, huzzatok el a jó büdös picsába! Anyáddal szórakozzatok! - Mondom nekik, míg szép lassan a pisztolyomért nyúlok.

Ha közelebb jönnek a fegyveresre fogom coltomat, s felszólítom őket a távozásra.
/angol/ - Jelzem, most nagyon rossz lóra tettetek! Közelebb jöttök lövök! Gondolom nem szeretnétek egy rendőrrel ujjat húzni! - világosítom fel őket.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #82 Dátum: 2019. Május 06. 18:57:37 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Emilyt magad mögé tolva felveszed a beszélgetés fonalát és stílusát. Nem is rezzen az arcuk a megszólításra - ahhoz annál sokkal durvább belépő kéne. Láthatólag az sem rázza meg őket, ahogy Ramirezről beszélsz. Feltehetőleg nem a spanjuk - és amilyen híre van, nem valószínű, hogy kedvelnék. Amikor a fegyverért nyúlsz, a kvartett három tagja egymásra néz, hogy most mi is legyen. A negyedik - a fehér pólós, baseball ütős csak rád ölti a piercinges nyelvét, majd a fenyegetésedre felvihog
/Angol/ hihihi! Még hogy rendőrt hívsz!
/Angol/ Csak egy tetű strici vagy Torres! Hozzád csak akkor csipkedik magukat, ha le kell csukni! - világosítanak fel a tényállásról. Úgy fest, hogy a rendszám alapján azonosítottak be, nem pedig pofára...
/Angol/ Ő itt nem Torres! Torres meghalt, seggfej! - szól bele a hátad mögül Emily
/Angol/ Szóval ő az új stricid - vonják le a szóvivő az ésszerű következtetést
/Angol/ Nem a stricim, baromarcú! - próbálja meg Emily rávezetni őket
/Angol/ Pedig pont úgy viselkedik! - érkezik a válasz, és a felületes szemlélőnek akár igaza is lehet, mert épp erősen véded Emily érdekeit. Igaz, ezek jó része talán nem hallott még az önzetlen segítségnyújtásról. Közben a fehér pólós figura heherészve közelít, fogalmad sincs, hogy mit szívhatott. De te is fogsz, ha halomra lövöd őket. Egyrészt a papírmunkával, másrészt mert a határozott fellépésedet biztosan megjegyeznék. Közben az aluminium ütő idegborzolóan fémes hangon súrlódik a flaszteron, ahogy beszámíthatatlan tulajdonosa húzza maga után.


/még van 4m, hogy odaérjen/
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #83 Dátum: 2019. Május 07. 16:42:29 »
Benito


Mégy hogy én vagyok Torres?! Ezek mi a jó Istent kevertek a piájukba? Elment az eszük az egyszer biztos. Utálom az ilyen senkiházi lelenceket. De igazán nem jó lóra tettek. Most már végig csinálom, mit elkezdtek, leszarom a papírmunkát, most az életem a tét... - Járnak az agyamban az öncélú okfejtések, de az egyszer biztos, hogy tennem kell valamit, mert az időm mindjárt lejár, ha nem lépek. Emilyt egy picivel jobban hátrább tolom, hogy ne legyen a frontvonalban.

/angol/ - Bogárkám, nagyon rácsesztél. Én magam vagyok rendős s magam vagyok a törvény! - majd előveszem a pisztolyom és ha egy lépést lő a rendőrségi protokoll szerint járok el. Ha közelebb jön lábon és karon vagy karon lövöm. Nem tökölök. Ha ezek után a többiek is jönnek nem szarozok szintén így járok el. Ha ennek vége beszólok az örsre rádión vagy telefonon, hogy mi történt. De addig is meglátom mit csinál a négy huligán.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #84 Dátum: 2019. Május 21. 18:37:05 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Úgy tűnik, hogy el vannak tájolva, de erősen. Viszont kellőképp egybitesek ahhoz, hogy ez igazán ne zavarja őket, miközben a földön rugdosnak. A fegyvert előhúzva némi aggodalom villan meg a punkok szemében - kivéve a fehér pólós ütődöttet.
/Angol/ A saját területeden seriffkedj, pubi! - jön a válasz arra, hogy rendőr lennél. A figyelmeztető lövés dörrenése után az égboltra mutató csőből lustán kacskaringózó füst most már szó szerint puskaporossá tette a levegőt. Ellenben megtorpan a fehér pólós, eldönteni, hogy a füle cseng, vagy tényleg jól hallotta-e? A másik három haverja eddig ugyan nem nem lépett közelebb, de míg az aki eredetileg megszólított felemeli a mutatóujját, hogy mondjon valamit, addig az egyik két lépésre mögötte álló vörös tarajos srác a háta mögé nyúl. A fehér pólós srác hátra fordul, hogy némi támogatást szerezzen a többiektől - mi is legyen. A szemed sarkából látod, hogy Emily pedig az apró táskájában kotorászik, és biztos vagy benne, hogy nem a csekkfüzetét, hanem azt a zsebpisztolyt keresi, amit már volt szerencséd közelről megszemlélni...


Ha lőni szeretnél, akkor az alap célszám 6, hogy eltaláld őket. Végtagra +1 módosítód van, azaz 7-es célszámmal kell kalkulálnod. Kézfej, stb. tenyérnyi felület esetén +2 lenne a módosító.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #85 Dátum: 2019. Május 26. 17:18:50 »
Benito

Nem túl jó a helyzet s elég kétes az eset kimenetele is. Arra számítottam, hogy megtorpannak s visszavonulót fújnak a srácok, de nem így van. Ezek tényleg nem normálisak, viszont nem vagyok egyedül itt van Emily is, s hát ő sem fegyvertelen. Viszont ebből marha nagy cirkusz lesz, ha csak nem történik valami. S gondolom a két punk sem azért nyúl hátra a gatyájába, hogy megnézze, összecsinálták-e magukat vagy sem. Kénytelen vagyok cselekedni. Első kettő lövést az említett két suhancra adom s ha tovább jönne a többi akkor, mint jogos önvédelemként elkönyvelve a többi. Az a verzió is felmerül bennem, hogy Emily mielőtt beléjük eresztené a tárat megállítom, mert nem hinném, hogy lenne fegyvertartásija. De erre nincs jelenleg időm, hogy minden részletet átgondoljak, cselekednem kell... Lövök...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #86 Dátum: 2019. Június 08. 18:29:15 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Abban biztos vagy, hogy hamarosan eldurvul a helyzet. S a túlélési esélyeidet jelentősen javítja, ha nem vagy olyan udvarias, mint az a francia nemes, aki anno átengedte a csatamezőn az ellenfélnek az első sortűz jogát. Így inkább preventív megelőzési módszerként rálősz a háta mögött nyúlkáló srácra. Ismét fülsiketítően hangos dörrenés töri meg a csendet ahogy meghúzod a ravaszt. Bár hallani nem hallod a gellert kapó vagy becsapódó lövedék hangját - de az egyértelmű számodra, hogy a nagy kapkodásnak és idegeskedésnek hála  az első lövés nem találta el. Nem úgy a második, aminek hatására vérvirág bontja kis szirmait a dereka bal oldalán. Ez már elég volt ahhoz, hogy elengedje a háta mögül előkerülő fegyvert - egy mobiltelefont - ami ártalmatlanul pattan egyet az aszfalton, és becsúszik az egyik parkoló kocsi alá. A három spanja ledermedve figyeli a jelenetet - ahogy a kezével odakap a derekához,  rámered a kezeit beborító vérre, és
/Angol/ Picsába... - nyekegi, és utána eldől, mint egy krumplis zsák.
/Angol/ Baszki, ez a fasz kinyírta Kennyt! - állítja fel csodálkozva az orrát a kezében megtörölve a diagnózist a baseball ütős, fehér pólós srác. A másik két haverja inkább nem csodálkozik, hanem két irányba próbálnak meg a parkoló autók közt fedezéket találni. A hátad mögött pedig Emily is megtalálhatta azt, amit keresett, mert egy halk, vészjósló kattanást hallasz. Ezt a hangot bármikor megismered - a kibiztosított fegyver, és a veszély hangja...


Sikeresen megzavartad őket. Így a körben az ütős még ácsorog, a másik kettő pedig fedezékbe akar majd ugrani. Azaz van még egy "szabad" köröd. Emily pedig ebben a körben megtalálta a pisztolyt - amit a következőkben tud használni. Ha lőni akarsz, akkor ne csak írd, hanem légyszíves dobjál is rá - no meg a sebzésre - ha talált ;)
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #87 Dátum: 2019. Június 17. 17:36:31 »
Benito

Nem árt megelőzni a problémát s ezáltal valóban én kezdeményeztem a tűzpárbajt, viszont úgy vélem jogosan s mindent megtettem az elkerülése végett. Nem én döntöttem, így ők akarták, nyugtatom magam.  Sajnos az első leadott lövés nem ért célt, csak a második, így a legnagyobb hatás váratott magára. Szerencsétlenségére nem fegyver volt a tárgy, mit annak feltételeztem, de ez van, nem fogok egy ilyen jöttment miatt könnyeket hullajtani. Reakciójuk a szokásosnak mondanám. Igazi szájkaratésok, kik valódi veszélyben fülüket farkukat behúzzák.
Emily azért viszont elég tökös csajszi, viszont félő, hogy ő nem rendőr s nem tudja hirtelen szolgálatba helyezni magát
.

/angol/ - Emily, ne lőjj! Fedezékbe! - csak ennyit tudok tenni, majd a baseball ütősre leadok egy lövést s fedezékbe rángatom Emilyt.

//off: Ha nem talál az egyik, akkor leadom a másik lövést is!
« Utoljára szerkesztve: 2019. Június 17. 17:38:42 írta Con Angilo Guerdo »

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2693
 • Aktivitás:
  14%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #88 Dátum: 2019. Július 06. 20:52:09 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

A legfontosabb célt elérted ez alatt a pár másodperc alatt - életben maradtál! De azt egyből felismered, hogy ha kemény csávóként nem keresel magadnak fedezéket, akkor elég hamar megváltozhat ez az állapot! De azt sem illik, hogy elugorj Emily elől - így az ösztöneidet követve inkább megragadod, és a kocsi motorháza mögé rántod. Ennek eredményeként valóban nem tud lőni - de szerencsére véletlenül sem süti el a pisztolyát a nagy izgalomban. Te viszont igen - és míg Emilyt egyik kezeddel a kocsi takarásába nyomod, addig a másikkal rálősz a baseball ütős hibbantra. Kiváló találat - ahogy vállon lövöd, felkiált, és egyből elejti az ütőt - majd kissé csodálkozva tekint le a pólóján növekvő vérfoltra. Úgy tűnik, hogy eszébe nem jut támadni vagy menekülni - egyszerűen csak meredten bámulja a találat helyét.
A másik kettőt nem látod sehol, csak hallod, ahogy a kocsik közt-mögött mozgolódnak...
Emily pedig a pisztolyt szorongatva, hullámzó keblekkel, szaporán kapkodva a levegőt az ijedtségtől - fülel, hogy vajon mi történik - és kész arra, hogy rálőjön bármire, ami megijeszti... Abban biztos lehetsz, hogy az étteremből már elkezdtek telefonálni a rendőrségre.


/off: nagy mákod van, hogy a második lövést nem adtad le automatikusan  ;) /
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 603
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #89 Dátum: 2019. Július 14. 06:12:14 »
Benito

Minden olyan gyorsan történik, viszont jelenleg biztonságban vagyunk és kedvező a helyzet. Viszont aggódásom nem kicsi avégett, hogy ha kijönnek Emilynél pisztolyt találnak, akkor könnyen megüthetjük a bokánkat. Gondolom nem bejegyzett fegyverről van szó. Szegény leány reszket, mint egy kocsonya, nem épp ilyen estéről álmodozott... A következőket teszem. Elkérem Emilytől a fegyvert, ha illegális fegyverről van szó. Felhívom a punkok figyelmét, hogy adják meg magukat, illetve forródróton közvetlenül beszólok az örsre, hogy egy rendőrt megtámadtak, mentőt is kérek. Abban nyugodt vagyok, hogy mindent jól csináltam, s törvényszerűen, így megütni a bokámat nem tudom.