Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 2152 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #60 Dátum: 2018. Június 29. 19:25:22 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Luigi nem feszegeti tovább a nőügyeket, amikor látja, hogy nem csapsz le az ajánlatra. Ismered már - pár hónapig biztos nem fogja újra felmelegíteni a témát, még ha találkoztok is. De tudod, hogy véglegesen csak akkor fog felhagyni a "kerítéssel" ha fel tudsz mutatni egy feleséget.

Luigi nem teljesen úgy segít neked, mint ahogy remélted. Mindössze a puzzle egy újabb darabját kapod meg tőle - de hogy hogy illik a képbe, az még nem világos. Az sem lepi meg, hogy nem igazán örülsz a látottaknak
/Angol/ Ha neked nem tetszik, képzeld mi lehet a véleménye Costanzónak! - világít rá, hogy te még a boldogabbik felén vagy az ügynek. Luigi nyomában kisétálsz a ragyogó napfényre, amely továbbra is olyan vidáman süt, mintha minden a legnagyobb rendben volna - és nem egy sorozatgyilkost próbálnál meg elkapni. Luigi odakint elköszön tőled, és mosolyogva indul meg a kapu fele, ahol egy szemrevaló - talán olasz származású - nő és egy kisfiú száll ki egy szedánból. Luigi felesége és a középső gyerek. Közben odalép hozzád egy negyvenes éveiben járó kissé túlsúlyos férfi. Vászonnadrág, vasalt ing, barátságosan csúnya arc jellemzi.
/Angol/ No menjünk, szimatkám - paskolja meg barátságosan a válladat amikor melléd ér.
/Angol/ Ha akar, hívhat Pepének - tudatja veled - A mexikóiaknak nagy szerencséjük van,  hogy maga felbukkant. Eddig azt hittük, hogy ők vágták fel szegény Torrest mint egy tortát - árulja el a kocsid fele sétálva. Igazából azt  nem értettük, hogy miért pont őt. Nem azt mondom, hogy rendes ember, mert egy utolsó szarházi volt. De nem sok vizet zavart. A három barátnője tartotta el, és hát nagyjából ennyi. Kártya, játékgépek, part, szórakozóhelyek, nők és autók. Ez volt az érdeklődési köre - áll meg a kocsid mellett, és megvárja, hogy beenged. A kocsiban az iránymutatásait követve hamar egy szebb napokat is látott apartman előtt álltok meg. Pepe kiszáll, és elindul az épület mellett hátra, a sikátorba.
/Angol/ Torres három nője Angela, Eva és Emily - áll meg egy nagy méretű gyűjtő kuka mellett.
/Angol/ Itt volt kidobva - mutat a kukára, ami mellett valaki újra meszelte a fal egy darabját, a földet és a fakerítést is. Sötétedés után erre nem sokan járhatnak, és ahogy elnézed, fényforrás sem nagyon van a közelben. Pepe megvárja, hogy a lenullázott helyszínt leírd magadban, aztán int.
/Angol/ Menjünk fel a kecóba! - javasolja, és ráérősen elindul a hátsó ajtó fele, ami a lépcsőházba vezet. Közben futólag érdeklődik tőled
/Angol/ Mondja csak szimatkám! Mi készteti az ember arra, hogy ilyen gyilkossági nyomozónak álljon? Mert biztos nem a fizetés volt amire ráharapott...
Felértek a harmadik emeletre, és a 34-es számú ajtó előtt megállva a zsebéből előkotor egy kulcscsomót, és a harmadik próbálkozásra kinyitja az ajtót. Belépve egy nemrég felújított, tipp-topp lakásban találod magad. Rendszeretetről és jó ízlésről árulkodik a hely, no meg vaskosabb pénztárcáról. Pepe beslattyog a konyhába, kinyitja a hűtőt
/Angol/ Kér valamit inni? Van ásványvíz, tea, kóla, és bor.
Majd egy üveg ásványvízzel leül a nappali egyik foteljébe, és türelmesen várja, hogy kedvedre nézelődjél. Aztán az bejárati ajtón át belép egy jó karban lévő negyvenes nő - és szemet igéző fekete matt krómozású zsebpisztolyt fog rád.
/Angol/ Hogy kerül ide? - szegezik neked a kérdést is. Pepe a fotelből felé fordul
/Angol/ Szia Emily! Én engedtem be! - tudatja, mire a nő ránéz, de nem sok öröm suhan át az arcán amikor meglátja. Ennek ellenére ez elég volt ahhoz, hogy leengedje a fegyvert és a retiküljébe rejtse.
/Angol/ S mégis minek? - tudakolja, immár tőled.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #61 Dátum: 2018. Július 28. 04:59:15 »
Benito

Pepével jól elbeszélgetek az úton, megpróbálok minél többet kihúzni az áldozatról. Kérdésére, hogy mi vitt rá, hogy gyilkossági nyomozó legyek, röviden, de velősen válaszolok. Nem mesélem el az élettörténetem és a maffiával való viszonyomat se részletezem. Mikor említi, hogy Torresnek három nője is van kifaggatom, hogy mifélék. Amikor felérünk a lakásra egy vizet kérek én is, majd átkutatom a lakást. Nem leplezem meglepődésemet, mikor hirtelen az ajtón belépve egy nő  pisztolyt szegez felém. Nem rejtem véka alá azt sem, hogy kiderült, hogy Ő Emily az egyik nője az áldozatnak...

- Nos, nézze Emily. Benito vagyok. Kérem foglaljon helyet. - Majd egy palack vizet készítek elő és adom Neki... - Torres miatt vagyok itt... - elmesélem, hogy mi is történt. Miután elmesélte a történteket, kifaggatom Torresről és tovább folytatom a lakás átkutatását. Könyvektől az elektromos kütyükig mindent. Pepét félrehívom és megkérdem, hogy hol találhatjuk meg Evát és Angelát.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #62 Dátum: 2018. Augusztus 13. 17:59:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Pepe arra a kérdésre, hogy milyen női is vannak - pontosabban voltak Torresnek, egyszerű jellemzést ad
/Angol/ Pénzért bármire kaphatóak - árulja el, s kissé tűnődve hozzáteszi - Most, hogy Torres nem szedi el a pénzüket, nem kizárt, hogy adnak kedvezményt... Node Emily a legidősebb, ő már bőven több mint tíz éve dolgozik Torresnek. Az összes hibája ellenére szerintem szerette. Evát a latinóktól vette át. Leszoktatta a piáról, majd befejeztette vele estin a gimnáziumot. Angela pedig illegális bevándorló volt Kolumbiából - Torres szerzett neki állampolgárságot - ha szereted az egzotikumot, akkor nem is kell tovább keresned! - fejti ki kissé jobban Pepe az épületben lépcsőzve.

Miután Pepe már elsimította az apró félreértést közted és Emily között, Emily óvatosan leül veled szemben az ülőgarnitúrára.


Az látszik rajta, hogy sokat ad a megjelenésére

- amiben talán még te sem találsz így elsőre hibát. S talán megérted Pepe álláspontját is, amikor az árengedmény lehetősége felcsigázta a fantáziáját. Emily átveszi a palackot, és egy meleg mosollyal jutalmaz meg érte. Amikor kiejted a szádon Torres nevét, picit felsóhajt, és nem kizárt, hogy ez bizony egy kis időre a dekoltázs fele vonja el a figyelmedet. Miközben mesélsz, látod rajta hogy több részlet hallatán és kissé rosszul van - úgy tűnik, mintha Pepéék elhallgatták volna a feltrancsírozásos részt... De ennek ellenére azért végighallgat, bár a smink alatt feltehetőleg belesápadhatott itt-ott a történetbe. Végül aztán nem a vízért nyúl, hanem a retiküljét, és egy doboz cigit előhúzva kissé remegő kézzel rágyújt. Picit ellazulva hátradől
/Angol/ Pepéék valahogy elfelejtették megemlíteni, hogy nem csak megkéselték C-t - reagál kissé elcsukló hangon a beszámolódra.
/Angol/ Mert azon kívül hogy megijedtek, nem lett volna sok értelme. Nem rátok vadásznak - jegyzi meg Pepe, aztán inkább kisétál a lépcsőházba. Ezek után megkérheted, hogy meséljen Torresről, de csak annyit tudsz meg, hogy amikor épp nem jött rá az öt perc, vagy épp minden jól ment, akkor nagyon rendes, aranyos törődő és szerető férfi volt. De ha épp elgurult a gyógyszere, vagy nem jött össze elég pénz, akkor egy kibírhatatlan seggfej volt. Azt látod, hogy igencsak tart attól, hogy esetleg visszajön a gyilkos, és hogy velük is végezni fog - akármit is mond Pepe. Sajnos ő nem tud mit mondani az esetről - épp dolgozott az éjjel a lányokkal együtt. C-t Pepéék találták meg reggel a kuka mellett, de mire hazaért, addigra már nagyjából feltakarítottak, csak a vért látta - de az is elég felkavaró volt számára. S nem tud róla, hogy C-t megfenyegették volna, vagy nagyobb tartozást halmozott volna fel.
 
Miközben a lakást kutatod át, Emily továbbra is a kanapén ücsörög, és elég elveszetten figyeli, hogy mit csinálsz. Találsz több közös fotót is a jobb sorsa érdemes Torresről és a barátnőiről. Emellett egy fióknyi felnőtt játékszert is találsz, rengeteg izgató női fehérnemű társaságában.
/Angol/ Az a fekete csipkés az enyém - búgja kissé halkabban a kanapéról Emily, amikor arrafelé nézelődsz, de egyébként nem nagyon szól bele, hogy mit vagy hogy nézel meg.
/Angol/ Ez egyébként C lakása - az enyém és a lányoké pedig eggyel feljebb. Valamint még bérlünk egy harmadik lakást is, ahol az ügyfeleket fogadjuk. Ha alapos akar lenni, akkor azt is meg kell nézni, ugye Benito?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #63 Dátum: 2018. Szeptember 05. 05:15:02 »
Benito

Figyelemmel hallgatom végig Pepe és Emily közös társalgását, illetve a lány elmondását, hogy milyen is volt Torres azaz C... Miközben kutatom a lakást a tovább jutáson gondolkodom az ügyben... Sehogy nem akar előjönni a következő kapocs... A fekete fehérneműhöz jutva oda nyújtom az Emilynek, hisz nekem nincs rá szükségem, sem Torresnek véleményem szerint... Mikor végeztem az átkutatással elfogadom az imént felajánlott lakások átnézését, hátha többet tudok meg vagy talán nyugalomban tudok beszélni Emilyvel. Közben megadom Emilynek az elérhetőségemet, hátha későbbiekben eszébe jut bármi... Illetve terveimben szerepel az is, hogy négyszemközt beszélhessek vele, hisz nem kizárt, hogy Pepe miatt nem mond el valamit. Miközben felkísér a lakásokra a kuncsaftokról kérdezek, főleg az utóbbiak miatt, próbálom összekötni ezt a gyilkosságot az elsővel... De erre még nem derítek fényt.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #64 Dátum: 2018. Szeptember 09. 18:00:01 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Azon kapod magad, hogy bár hallgatod Emily beszámolóját, a közös pontra még mindig nem sikerült rábukkannod. Merta abban szinte biztos lehetsz, hogy van valamiféle logika az áldozatok kiválsztásában. Ahogy abban is, hogy ha tartja ezt az ütemet a gyilkos - márpedig a statisztikák alapján még csak most fog belelendülni - akkor holnap jó eséllyel újabb hulla fog előkerülni. A fehérneműt nyújtva Emily megrázza a fejét
/Angol/ Ugyan! Ha akarja, nyugodtan tartsa meg ha tetszik! - válaszolja. A névjegyedet kissé előre hajolva átveszi, miközben a mozdulat az eddigieknél is nagyobb betekintést enged a dekoltázsába mint eddig. A kártyát átvéve megnézi, hogy milyen szám is szerepel rajta
/Angol/ Mondja csak Benito, ezen csak munkaidőben hívhatom? - tudakolja, hogy mikor és hogy érhet el téged.
A lakás átnézése után Pepe és Emily kíséretében feljebb sétáltok egy szintet. Emily kulcsot kerít, és beenged titeket. Ez a lakás is jó állapotban van, és tisztaság és rend fogad. Bentebbről tévé zaja szűrődik ki.


A nappaliba érve megpillantod Torres másik nőjét.

A tévében valamiféle aerobik edzés megy, a tévé előtti szabad helyen pedig egy polifoam van kiterítve, és azon áll egy bővebb szabadidő nadrágban és szűk topban. Ahogy beléptek, azonnal a távirányító fele nyúl, és kikapcsolja a tévét. Emily nem is húzza tovább a bemutatást
/Angol/ Benito, ő itt Eva! Eva, ő pedig Benito! - Eva közelebb sétál hozzád, miközben alaposan szemügyre vesz.
/Angol/ Új fiú? - kérdi Pepétől, mire Pepe csak megrázza a fejét.
/Angol/ C miatt van itt. Nyomozó! - tudatja Emily a helyzetet. Errre Eva pár centire eléd áll
/Angol/ S mondd csak, az a fajta rendőr vagy, aki miután itt körülnézett, visszamegy az őrsre, és délután megírja a jelentést, hogy Torres az a fajta fickó volt, akinél az ilyen fajta haláleset az életviteléből adódik, és az a csoda hogy nem előbb végeztek vele? Majd lezárod az ügyet gyanúsított hiányában? Hmm? - kérdezi, és látszik a tekintetén, hogy nem tartja sokra a rendőrséget. Emily segít a segítségedre
/Angol/ Hagyd Eva! Luigi küldte! - Ez úgy tűnik hogy segített, mert Eva hátrébb lép.
/Angol/ Igen? Valóban a gyilkost keresed? - tudakolja, és érzed, hogy sokat javult az ázsiód pár másodperc alatt - Akkor keresd meg, kapd el, és öld meg! - szinte kézzel fogható az a heves harag, ami Evából árad a gyilkos irányába. Úgy tűnik, hogy ő sokkal lobbanékonyabb természet mint Emily
/Angol/ Cserébe kérhetsz bármit! - izzik a tekintete. Ekkor látod, hogy belép egy harmadik nő is a nappaliba. Egy krémszín hálóköntös van rajta, no meg egy fehér nyuszis mamusz.

Kissé álmosan pislog az ajtóban

/Angol/ Mi ez a felfordulás? Nem lehetne halkabban? - tudakolja tőletek. Úgy tűnik, hogy ő lehet Angela. Ezek szerint mindhárman itt vannak, ha ki akarod kérdezni őket. Pepe végignéz rajtatok, aztán megszólal
/Angol/ Inkább a lépcsőházban várlak meg szimatkám! - fordul meg, és távozik. Úgy tűnik, hogy most van lehetőséged elbeszélgetni bármelyikükkel.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Szeptember 09. 18:05:08 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #65 Dátum: 2018. Szeptember 13. 22:51:40 »
Benito

A gyilkos feltételezett üteme eléggé aggasztó, ezért is próbálok minden szálat megmozdítani, hogy haladhasson az ügy... A fehérneműt fogva meglepődök a válaszon, oly annyira, hogy véletlenül a kezemben is marad. A további történéseket sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen felhívás keringőre...

- /angol/ Természetesen bármikor hívhat, ha valami eszébe jut, állok rendelkezésére. - válaszolom neki helyeslően. Kissé eljátszva a gondolataimmal, ami röpke pár másodpercre feledteti ezt a borzalmas tényt, hogy miért is vagyok tulajdonképpen itt, odaérve az ajtóhoz, megvárom míg kinyitja az ajtót és beenged a lakásba.

Kissé zavarodottan nézem végig az előttem zajló közjátékot... Egyértelmű, hogy a három lányból a legszimpatikusabb Emily. Eva tipikus latinos temperamentummal rendelkezik, ezt elsőre simán le lehet szűrni. Angelaról nem tudok még véleményt alkotni.

Pepe adta lehetőséggel természetesen élek. Szép sorjában kikérdezem a lányokat, milyen ember volt C, merre jártak a napokban, nem tapasztaltak semmilyen furcsaságot, stb. Közben végigjárom a lakást, megnézem, mit is rejt magában ez a lak. Közben észreveszem, hogy még mindig kezemben van a fehérnemű... Gyorsan zsebre teszem, persze úgy, hogy Emily ezt lássa, de a többieknek ne tűnjön fel.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #66 Dátum: 2018. Szeptember 23. 16:12:12 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: dél
Esemény: Costanzo Torre lakása

Emily úgy tűnik, hogy kicsit kacérkodik veled - még ha ez a körülményeket figyelembe véve egy picit morbidnak is tűnik. De talán nem is bánod annyira, különben nem játszottál volna el a gondolattal, hogy is állhatnál másképp is a rendelkezésére. A lakásba lépve lehet hogy voltak elképzeléseid arról, hogy mi is fogad majd - de úgy tűnik, hogy Evára nem készültél fel. Miközben Pepe kioldalog a lakásból, Emily a konyhapulthoz megy
/Angol/ Benito, maga is iszik kávét? - tudakolja, miközben egy nagyobb  bögrébe jókora adag amerikai kévét tölt. De közben a másik kezével a kapszulás gép fele int - jelezvén, hogy tudja - te, mint olasz felmenőkkel rendelkező - feltehetőleg nem érnéd be olyan panccsal, mint amit most tölt a bögrébe. Amit Angela kezébe nyom, aki egy hálás félmosollyal köszöni meg, és utána a bögrével a kézében elcsoszog a kanapéig, és lecsüccsen. Emily pedig ha kértél kávét, egy csészét tesz a kávéfőző alá, és megnyomja a gombot - hogy aztán neked is a kezedbe nyomja a csészét.

A kikérdezés alatt van lehetőséged jobban megismerni C-t, valamint a lányokat is. Angela a kávé hatására már mosolyogni is tud, sőt fel is élénkül valamennyire. Amikor Emily leül mellé a kanapéra, Angela a bögréjét szorongatva kedvesen hozzá bújik mint valami kiscica - és a úgy pillog rád. Ellenben Eva jóval magabiztosabbnak, függetlenebbnek tűnik - ő az egyik fotelba foglal helyet, és onnan válaszolgat a kérdéseidre a többiekkel együtt. Egy-egy felette kérdésedre ugyanis egymás mondatait tovább fűzve, kiegészítve válaszolnak.
Hamar megtudod, hogy ő is elég temperamentumos pasas volt. S ahogy ez sejthető volt, Eve-el igencsak heves veszekedéseket tudtak rendezni. De ha eltekintenek ettől, no meg a néha elcsattanó nevelő célzatú pofonoktól - egész jól megvoltak vele. Pláne az elmúlt fél évben - mert úgy tűnt, hogy végre teljesen felépült a leukémiájából.
Megadják az autómosó, a supermarket és egy bár címét - ahol az utóbbi napokban megfordult C. Ám ki is ábrándítanak - nem tapasztaltak furcsaságot - csak a szokásos, munkával járóakat. Ahogy körbejárod a lakást, meg kell hogy állapítsad - egész jól élnek - sőt, jobban mint te. Ez egy négy szobás lakás, szépen berendezve - igaz, az ízlésedhez képest talán túlságosan is nőies szín és formavilággal. De ebben talán nincs is semmi meglepő, hiszen három nő lakik itt. A három háló viszont három letérő személyiséget mutat. Emily szobája világos, elegáns, letisztult. Eve szobájában az erős meleg színek dominálnak, de amin feltehetőleg megakad a szemed, az a latex macskanő-jelmez... Angelánál pedig rattan bútorok és trópusokat idéző dísztárgyak, valamint kissé otthonos összevisszaság fogad. Az biztos, hogy jövedelmező a tevékenységük - két lakást is fenntartanak, és bérelnek egy harmadikat is. Torres és a lányok ruhái sem két fillérbe kerültek, ahogy a kocsi is a drágább járgányok közül való. S mindezt úgy, hogy Torres csak lógatta a lábát egész nap...

Ahogy végül zsebbe csúsztatod az Emilytől kapott apróságot, a tükörből látod hogy Emily egy elismerő pillantással jutalmazza a mozdulatot. Talán a többség nem elég tökös ahhoz, hogy éljen a lehetőséggel.
Miután átnézted a lakást - ami különösebb extrát  nem tartogatott számodra, Emily megkérdezi tőled

/Angol/ Nos, Benito, van még valami, amit meg szeretne nézni? - érdeklődik picit domborítva. Igaz Pepe első kérdése is pont ugyanez volt, amikor kiléptél az ajtón - de nem hinnéd, hogy ugyanarra gondolt, mint Emily...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #67 Dátum: 2018. Szeptember 24. 16:04:06 »
Benito

Miután Pepe kiment a szobából Emily kávé ajánlatát nem utasítom vissza és megjegyzem milyen figyelmes. Végig hallgatva a történeteket Torresről nincs semmi olyan, amin igazán el lehetne indulni. Elteszem a címeket. Bár a bárt lehet érdemes lenne megnézni, hátha onnan bűzlik a hal. Irigylésre méltó a hely, ahol laknak az egyszer biztos. El tudnám magamat ilyen körülmények közt képzelni.
Emily kérdésére a válaszom: - Ahogy mondta elég alapos szoktam lenni, így megnézném a harmadik lakást is. - Pepének mondom, hogy még a harmadik lakást is megnézem, hátha van valami nyom, de nem élem bele magam, de egy próbát megér.

Ha felmegyünk a harmadik lakásba közben próbálok összefüggéseket keresni az áldozatok közt, de még eléggé sötétben tapogatózom. Viszont Emily se hagy nyugodni, látomást nem nagyon törte meg C halála. Ezen se tudok dűlőre jutni.

Ha nem mennénk fel a harmadikra vagy nem történik semmi extra, akkor elköszönök és irányba veszem azt a bárt ahol Torres járt, hátha tudok valami információt szerezni onnan.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #68 Dátum: 2018. Október 11. 19:14:53 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Apartman
Időpont: délután
Esemény: "munkahely"

Torres nőit hallgatva ugyan az lehet az érzésed, hogy teljesen hétköznapinak emberek. S talán igazad is van ,de azt sem szabad elfelejtened, hogy kell lennie valamilyen közös vonásnak az összes áldozatban - csak még nem bukkantál rá. Talán eljátszottál a lehetőséggel, hogy esetleg Emilyék tették el láb alól Torrest, és rákenték a mostani hullagyárosra. De figyelembe véve a tényt, hogy csak páran tudnak a sorozatgyilkosról és a mottójáról - elég valószínűtlenné teszi ezt a lehetőséget. A harmadik lakás megnézésének tervére Emily futólag eltöpreng.
/Angol/ Akkor elkísérem, hogy beengedjem - jelenti ki - és körbenéz, hogy van-e bárkinek hozzáfűzni valója
/Angol/ Beengedjed? - kérdezi Eva olyan hangsúllyal, amiből tudod, hogy neki nem a lakás jutott eszébe, de Emily csak legyint.

Miután elhatároztad hogy itt már végeztél, és szólsz Pepének - Emily is csatlakozik hozzátok. Lesétáltok Pepe kocsijához hogy azzal menjetek át a harmadik helyszínre. Ez is az olasz negyedben van, de jóval közelebb az éttermek, mozik és szállodák uralta helyi kis központhoz. Út közben van lehetőséged elkapni néhány pillanatot, amikor Emily úgy gondolja, hogy senki nem figyel rá - és olyankor azért el-el tűnik a derű a szemeiből.
Egy teljességgel átlagos négy emeletes bérház előtt parkoltok le, és Emily vezetésével, no meg a kulcsa segítségével bejuttat titeket a kapun belülre. Itt már látszik, hogy felújításra érett a hely - az átlagos homlokzat lehasználtabb belsőt takar - de a csöves tanyától még igencsak messze van. A másodikra lift hiányában gyalog mentek fel, ahol Emily kinyitja a 211-es ajtót. Ami mögött egy rövid, üres és jellegtelen folyosó fogad - három ajtóval. Egy jobbra, egy balra és egy szemben található.

/Angol/ Hol a konyha? - tudakolja Pepe, mire Emily rámutat a veletek szemben lévő ajtóra.
/Angol/ Az ott! - válaszolja, és utána feléd fordul
/Angol/ A másik kettő az vendégszoba - tudatja veled. Pepe közben elindul a konyha fele, és a hűtőt kinyitva kivesz egy palack vizet magának, és leül az asztal mellé. Így van lehetőséged szabadon bejárni a lakást Emilyvel a nyomodban. Aki csak csendben kísérget, és csak akkor kezd el beszélni, ha kérdezel valamit. A lakás kiosztása faék egyszerűségű. A folyosóról jobbra és balra két egyforma, talán tizenöt négyzetméteres méretű szoba nyílik, és onnan egy-egy apró fürdőszoba. A konyhából pedig még egy nagyobb wc/mosókonyha érhető el, de ezzel ki is merült a felfedezendő helyiségek száma. Magában a konyhában az egyik fiókban találsz egy sokkolót, mint oda nem illő eszközt, de Pepe csak megvonja vállát
/Angol/ Ez még mindig humánusabb, mintha lelőnék a balhés vendégeket...
 A szobák berendezése is egységes. Vastag, puha szőnyeg, több fogas  és egy tv a falon, egy kisebb komód, egy éjjeli szekrény lámpával és digitális órával. A falakat valaki a lemenő nap narancsával festette ki, és a levegőt női parfüm kellemes illata uralja. A szoba legnagyobb részét pedig a méretes, frissen húzott ágyneművel hívogató franciaágy foglalja el. A komódot kinyitva felnőtt játékszerek és segédeszközök közt válogathatsz, minden takaros rendben várja, hogy bevessék őket. Az alsó fiókban pedig iskolai és matróz egyenruhát fedezel fel a superman felső és más, elsőre meghatározhatatlan jelmez és plüssel bélelt bilincsek között.
Az éjjeli szekrényen egy levél viagra, és tucatnyi gumi is helyet kapott az óra mögötti tálkában, de ettől, és az aljában pihenő fél literes vizes palackokon kívül üres. Az ablakon súlyos sötétítő függöny, ami kitakarja az utca látványát. Igazából ebben a lakásban Torresről nem sokat tudtál meg, de egy kicsit árnyaltabb képet kaphattál Emilyék munkakörülményeiről.

Végül Pepe visszafuvaroz titeket először Emilyékhez - ahol Emily elköszön tőletek - aztán pedig a kocsidhoz visz. Onnan már magad is eltalálsz a Bodegához, ami Torres törzshelye volt.
Már délután jár és lefutott a déli roham - így elég kevés vendég van, úgyhogy talán kissé ráérősebb a személyzet is.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #69 Dátum: 2018. November 16. 05:11:16 »
Benito


Körbenézve a harmadik lakást is, ahol maga az üzlet "megköttetik", nem találok semmi nyomot. Sajnos vagy nem sajnos ez van. Még mindig nincs a kezemben semmi olyan dolog, amivel előbbre jutnék ebben a zűrös és sötét ügyben. Nem is tartom fel Emilyt és Pepét. Miután itt végeztünk és mindenki külön vált, nincs jobb dolgom, mint, hogy ellátogassak Torres bárjába. Belépve látom, hogy jelenleg nincsenek sokan. Nem egy nagyon puccos helynek néz ki, de nem is az a lebúj. Semmi extra. Nem is tökölök sokat, irány a pult. Ott rendelek valamit és szóba elegyedek a csapossal, majd ha nem kapok elég információt tőle a többi alkalmazottal próbálok. Érdeklődésem középpontja Torres és az itteni viselkedése. Nem-e viselkedett furán, agresszívan, veszekedések, viták stb. Esetleg kikkel jelent meg itt.
Miután ezzel végeztem fizetek és vissza lécelek az Őrsre napi papírmunkát elvégezni. Ha ott se történik semmi, megvárom a műszak végét és leteszem a lantot. Ismét egy esemény teli napot tudhatok magamévá, ahol nem történt nagyobb előre lépés...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #70 Dátum: 2018. December 02. 15:54:18 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Bodega bár
Időpont: délután
Esemény: Bodega bár

Látszólag hiába nézed meg a harmadik lakást is - mert bár ezzel többet megtudtál Emilyékről, de az ügyben nem segített előrébb lépned. Ezért inkább a megmaradt lehetőségre összpontosítasz - a bárra.
A pultnál egy negyvenes barna hajú nő épp márványsajtot kockáz, mikor odalépsz. Láthatólag kissé unja a feladatot, de kitartóan készíti a darabokat. A kitűzőjén a Caren név áll. Felpillant, és egy kedves mosollyal kérdez

/Angol/ Helló, mit parancsol? - érdeklődik - Javaslom a tacot, mert most egészen este hatig egyet fizet, ekettőt kap akció van! - mutat a válla felett a háta mögött látható táblára, amely megerősíti a szavait.
A rendelésed leadása után rákérdezel Torresre, mire láthatólag némi hezitálás után megszólal

/Angol/ Mindig itt lógott a barátaival - tudatja, aztán az egyik sarokasztalnál ülő két férfihoz szól
/Angol/ Hé, David! Hozzátok jöttek! - mutat rád, aztán magyarázólag hozzá teszi
/Angol/ Ők ott a barátai. David és Jack. Valószínűleg többet tudnak róla, mint én.
Az említett két férfi közben még az asztaluknál ülve méricskél téged. Mindkettő harmincas pasas, akik láthatólag napi szinten ingáznak a szolárium és az edzőterem között. Jól fésültek, márkás ruhákban feszítenek, és egyértelmű, hogy egyikük sem dolgozott soha öt percnél többet. Az a típus, akinek nagy pofája, rengeteg készpénze és szabadideje, és nekik csak a külsőségek, státuszszimbólumok számítanak.
Láthatólag azt várják hogy odajárulj a színük elé és eláruld, hogy mit is keresel itt.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #71 Dátum: 2019. Január 28. 05:49:46 »
Benito

Belépve a Bodega bárba körbenézek, majd egyből a pulthoz lépek. Végig hallgatva Caren ajánlatát rendelek is magamnak, majd a két figurának meg némi italt és odaülök hozzájuk.
/Angol/ - Üdv Jack és David. Benito vagyok és nem is rabolnám a drága idejüket. Torres érdekelne, gondolom hallották mi történt... Meséljenek egy kicsit nekem Róla... - Ha akadékoskodnának, Luigira hivatkozok, hogy az Ő embere vagyok... Közben elkezdem majszolni a tacot és szürcsölni az üdítőt.

Ha nem jutok forró nyomra már egész későre jár így visszamegyek az őrsre a napi rutint és a lezárást elvégezni. Bízom benne, hogy erre most kivételesen később kerül sor.... Nem lenne rossz egy olyan nyomra találni, ami felgyorsítaná a nyomozási folyamatot... De majd az égiek eldöntik, hogy mit szeretnének vagy mit nem....

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #72 Dátum: 2019. Február 09. 19:28:13 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Bodega bár
Időpont: délután
Esemény: Bodega bár

Caren felveszi a rendelést, és egy kedves mosollyal tálalja
/Angol/ Jó étvágyat!

Az asztalhoz lépve két kissé tanácstalan arcú férfival szemben ülsz le. Közben Caren is kirakja az italokat - egy zöld színű turmixot, amire Caren csak annyit mond Davidnek
/Angol/ A brokkolis zöldségturmixodat mos az úr fizette - ellenben Jack elé egy üveg ásványvizet tesz. David egy hálás pillantást vet Carenre, aztán inkább veled kezd el foglalkozni. Amint érzed, hogy már tiéd a figyelme s nem Caren hátsójáé, gyorsan bele is kezdesz.

Jack töprengve néz téged, aztán csak rákérdez.
/Angol/ Nem titok, hogy Torres a haverunk volt. De miért is kéne neked ennél többet tudni? - érdeklődik. Luigi említésére David felsóhajt.
/Angol/ S mégis mire vagy kíváncsi Torresről? Valami olyasmi, amit kevesen tudtak róla? - kérdezi - Node milyen téren? Tudtad,hogy Carent egyszer meghúzta a raktárban? Egyáltalán miért érdekel? A mexikóiak csinálták ki, nem?
/Angol/ Vagy arra vagy kíváncsi, hogy utálta a közlekedésiket, mert mindig megbírságolták? Esetleg arra, hogy a kedvenc színe a királykék volt és rühellte a zöldségturmixot?
/Angol/ Vagy hogy rendszeresen balhézott a szomszédjával, mert az minden szarságért feljelentette?
/Angol/ Ahogy az is érdekes lehet, hogy neki sem volt könnyű élete - három nő hisztijeit kellett elviselnie. Igaz, amikor terápiára járt, akkor mindig volt aki ápolgassa. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy bár nem volt kiugró kártyában - soha nem volt nagyobb adóssága vagy követelése - mert pénzügyekben korrekt pasas volt - Dobálják fel egymás után véletlenszerűen a témákat.
Első hallásra bizony semmiben nem különbözött más átlag halandótól az élete. Voltak akik kedvelték, másokkal viszont nem tudott felhőtlenül kijönni. Ez akár eredményezhette volna azt is, hogy a kekec szomszédnál telt be a pohár, vagy Dave és Jack akarta megszerezni az üzletét. Csakhogy ez most nem  egy szimpla gyilkosság - így a megfejtésnek a többi esetre is érvényesnek kell lennie...

A beszélgetés után - ami lehet, hogy kissé csalódást okozó, hiszen sem Jack, sem Dave nem mondott semmi olyasmit, amire vártál - visszamész az őrsre, hogy lezárd a mai napodat. Mivel egy kicsit később érsz vissza, így a váltás nagy felfordulásának java már lefutott - és ismét "nyugodt" körülmények közt lehet dolgozni. Azaz csak dolgoznál, mert Clark lép oda az asztalodhoz nem sokkal, hogy leültél. Kissé morcosan fityeg a szája sarkában a meggyújtatlan cigaretta miközben beszél, és az asztalodra tesz egy papírlapot.

/Angol/ Ma volt itt az FBI egyik embere. Felhívták a figyelmemet, hogy az eltűnt laptop a rajta lévő titkosított és minősített dokumentációk miatt az ő elemző csoportjukhoz kell hogy kerüljön. Gondolom a cég a kormányzat számára is tervezett vagy épített valamit, és arra vigyáznak ennyire. A lényeg az, hogy a nyomkövetővel elég hamar megtalálták, és elvitték a vasat, és csak annyit ígértek, hogy ha találnak valamit, akkor értesítenek - osztja meg veled a mai fejleményt, majd magadra is hagy, hogy be tudd fejezni az adminisztrációt.


dobj egy érzék+nyomozást 8-as célszámra, hogy találsz-e bármiféle nyomot! (pontosabban kapsz-e tőlem spoilert :) )

(-.(-.(-.(-.-).-).-).-)
A kép címe: a kínai maffia figyel téged
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 502
 • Aktivitás:
  29%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #73 Dátum: 2019. Február 28. 06:05:05 »
Benito

Figyelmesen végig hallgatva Jacket és Davidet nem nagyon jutok dűlőre... Kicsit olyan érzésem van, mintha palira akarnának venni. Kissé elmerengek, de érdemben nem igen tudtam meg semmit. Próbálom a beszélgetést úgy terelni, hogy hátha kiböknek valami információ morzsát, amin elindulhatok, de aztán leteszek róla, mert csak süketelésnek hangzik, mit mondanak... Nem is rabolom tovább a drága idejüket, végeztem velük.. Lelépek.

Úton az őrs fele átgondolom a mai napomat, hátha valami felett elsiklottam... Mikor visszaérek az irodába látom, hogy kissé megcsúsztam az idővel.. Sietek lezárni a mai napot, ami menne is, ha nem szólítana meg Clark. Talán még örülnék is, ha valami jó hírt hozna, de, amit mond az nincs ínyemre. Miután ott hagy hosszas szitkozódás után befejezem a mai napot és ha nincs más akkor elindulok hazafele.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2622
 • Aktivitás:
  20%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #74 Dátum: 2019. Március 15. 19:06:07 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, rendőrőrs parkolója
Időpont: este fele
Esemény: a hívás

Jack és David csak beszél, de hiába hallgatod őket, olyan érzésed van, hogy csak mozog a szájuk, de semmit nem mondanak. Így inkább ott is hagyod őket - van elég dolgod ahelyett, hogy őket hallgassad.

Ez az őrsön be is bizonyosodik - a papírmunka rád vár. Egyetlen előnye a mai eredménytelen napnak, hogy nem kell hosszan ecsetelni a fejleményeket. Helyette Clark teszi meg, de abban sincs sok köszönet. De végre elérkezik az a pillanat, amire vártál - s kiléphetsz a rendőrség ajtaján, hogy magad mögött hagyjad az ügyet holnapig.

Beülsz a kocsidba, hogy elinduljál, amikor megcsörren a telefonod. Elég rápillantani a kijelzőre, hogy lásd - a megjelenő számhoz nincs név rendelve. A készülék kitartóan csörög, de amikor felveszed, ezt nem veszik zokon

/Angol/ Ne haragudjon Benito, hogy ilyen későn zavarom - kezd el mentegetőzni egy ismerős női hang - Emily vagyok! - tudatja picit talán idegesen - Képzelje, itt állok a Mission Valleynál, a Hunter Steak House parkolójában,  és valaki végigkarcolta a kocsim oldalát valamivel a parkolóban! Csak szeretném, ha megnyugtatna, hogy ennek biztos, hogy nincs köze az ügyhöz! - kéri tőled. Bár a Hunter Steak House eddig nem érdekelt - abban biztos vagy, hogy az első hullát alig pár száz méterrel arrébb volt szerencséd megtekinteni. S ezt az információt érthető okokból Emilyvel nem is osztottad meg...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"