Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 6100 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #90 Dátum: 2019. Augusztus 07. 18:43:06 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

A kocsi mögött guggolva úgy tűnik, hogy biztonságban vagytok - egyenlőre. A maradék két punk valahol a kocsik takarásában próbálnak meg titeket bekeríteni, vagy eliszkolni - még nem derült ki számodra, hogy melyik fog megtörténni. Az étteremben viszont nagy felfordulást okoztatok - az ablakokon át lehet látni, hogy a vendégek a hátsó kijárat felé menekülnek - félbe és hátra hagyva a vacsorájukat. A két szem előtt maradt suhanc közül az egyik egyre hízó vértócsában fekszik mozdulatlanul a földön, pár lépésnyire az elejtett mobiltelefonjától. A másik, fehér pólós hitetlenkedve érinti meg a terjedő vörös foltot a vállán, és csodálkozva veszi szemügyre, hogy mi is tapadt a kezéhez. Végül lassan lehajol, hogy az ép kezével felvegye az ütőt a földről.
Emily szemmel láthatólag szintén nem érzi jól magát - és elsőre a kérdést sem értette. Úgyhogy ha le akarod fegyverezni, akkor el venni tőle a pisztolyt, mert csak zavartan nézelődik, hogy honnan ugranak majd rátok - de a kérdést és kérést szerinted meg sem hallotta.
A szavaidnak a punkok sem tulajdonítanak nagy jelentőséget - mert semmiféle válasz nem érkezik, csak az egyik kocsi mögül hallasz valami üveget a betonhoz koccanni. Ha szerencséd van, nem most készítik nektek a molotov koktélt...
Közben a mobilodról felhívod az őrsöt - és választ nem igazán várva bedarálod a címet és az esetszámot, illetve mentőt is kérsz. Az viszont biztos, hogy az erősítés szinte biztos, hogy késve fog megérkezni. A másik két punkot jelenleg nem látod.


áttekintés:
- a Piros sportkocsi (musztáng) mögött lapultok Emilyvel, ahol a fehér ruhás alak van.
- a másik piros kocsi a tiéd a túloldalt a bejárat felé.
- a letakart alak az, akit lelőttél.
- az ácsorgó punk, az, akit vállon találtál, és keresi az ütőjét.
- a Bár feliratú rész a Steakhouse bejárata.
- a sárga és kék autó között tűnt el a két punk. A túloldali kék autó mögül hallottál üvegcsörömpölést.
-a fényviszonyok gyatrák - a parkolóban csak hangulatfények vannak - a földbe süllyesztett lámpák (kb. 40w-al világítanak) azok a fehér vonalak a parkoló két oldalán.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Augusztus 12. 20:14:06 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #91 Dátum: 2019. Augusztus 13. 09:58:23 »
Benito

Nem igen így képzeltem el a mai estémet az egyszer biztos. De most már meg kell enni, amit főztünk... Nem hagyom, hogy a félelem úrrá legyen rajtam, ha már látom, Emily kissé sokkos állapotban van. Egy óvatlan pillanatban kiveszem a kezéből a pisztolyt s megfogom a kezét és húzom elfele. Új célunk a parkoló széle ahol a kisbusz áll, minél távolabb ezektől az őrült fajankóktól, de lehetőleg védve. Nem nagyon akarnak választást hagyni, főleg nem a baseball játékosnak képzelt. Tőle nem árt tisztes távolba lenni, míg talán a másik kettő elég messze van ahhoz, hogy ha valóban valami koktélt készítene nekünk a dobótávból kikerüljünk. Az erősítést hiába várom, nem tudom, hogy tudom-e addig húzni az időt. Ha kell lövök, de most már célzottan...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #92 Dátum: 2019. Szeptember 04. 18:54:34 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok

Lehet, hogy az az érzésed, hogy szar napod van, de akinek igazán el van cseszve az estéje, az a parkoló közepén a mobilja mellett vértócsában fekvő punk. De most nem igazán ezen agyalsz, hanem a elveszed Emilytől a pisztolyát, mielőtt még téged, vagy mást merő véletlenségből lepuffant. Nem nagyon ellenkezik, így komolyabb ellenállás nélkül engedi el az ujjaival a fegyvert. Körbenézve szemet szúr az a furgon, amelyik a parkoló bejárata felé parkol alig néhány méternyire. Bár a betonhoz koccanó üveg hangja nem túl bizalomgerjesztő, azért reménykedsz, hogy egyik sem artistaképzőben nevelkedett. A hang forrásával ellentétes irányba indulsz meg Emilyt magad mellett-mögött rángatva a biztonságosnak gondolt furgon felé. Mivel egész jó állapotban van a furgon, és nincs kidekorálva - joggal remélheted, hogy nem ezek a srácok érkeztek vele.  Emilyt átrángatod egy fekete szedán előtt, majd végre a furgon takarásába értek. Innen már csak az út vezet ki, az autópálya felhajtóhoz, illetve egy sötét, fás-bokros terület húzódik egészen az autópálya kerítéséig - ami úgy 30-50m-re lehet. Az autópálya forgalma még ebben az órában is nagy - egymást érik az autólámpák pászmái, a fényük át-át szűrődve a növényzeten. A kocsik mit sem sejtve suhannak tovább, míg ti itt a sötétben bujkáltok fegyvert szorongatva.
Közben egyre nagyobb zajt csapnak az étterem hátsó? bejárata felől, ahogy a vendégek feltehetőleg azon keresztül menekülnek el. A távolban egy rendőrautó szirénája vijjog reménykeltőn - de még több perc, míg ideér. Már ha ez tart ide. A furgon mögül kilesve látod, hogy az ütős srác felvette az ép kezével az ütőt, és lassan, bizonytalan léptekkel megindul a mustang felé. A másik két bajkeverőt sehol nem látod. Végül a vállon lőtt ütős punk eléri Emily kocsiját, és a kocsi oldalának támaszkodva sérült kezével lassan kotorászik a zsebében.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #93 Dátum: 2019. Szeptember 17. 10:07:40 »
Benito

Még mindig nem olyan jó a helyzet, de a távolból jövő szirénázó autó biztató jele annak, hogy már közel a segítség... Remélhetőleg... Viszont aggodalomra ad okot, hogy nem látom  a többieket, s hogy mit csinálnak az is rejtély. De legalább odaérünk a biztonságosnak vélt furgonnak. Remélhetőleg valahogy sakkban tudjuk tartani Őket, míg nem jön a segítség.

/angol/ - Emily, van valami a kocsidban, amiről tudnom kéne? Mert lehet arra pályáznak most, ahogy az imént láttam. - kérdezem partneremet. Közben figyelek a válaszára, de lehasalok a földre, hátha látom a lábakat, melyekből ki tudom silabizálni, hogy merre is lehetnek. Az a baj, hogy pont rossz oldalon vagyunk, de ha minden kötél szakad futunk a rémült vendégsereg fele, megpróbálunk elvegyülni. Lgalábbis ez lesz a terv.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #94 Dátum: 2019. Október 06. 17:40:10 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley, Hunter Steak House
Időpont: este
Esemény: punkok


A helyzet szar, de nem reménytelen! Elvégre sértetlenül elértek a furgonig - ami akár bizakodásra is adhat okot! Igaz, ennek a pozíciónak az az ára, hogy nem csak ti vagytok takarásban, hanem a punkok is. De figyelembe véve, hogy az idő múlása inkább nektek dolgozik - talán ez volt a legjobb megoldás. A távolból hallható sziréna hangja is ezt támasztja alá - remélhetőleg nem a közeli autópályán fog tovább száguldani ki tudja milyen távoli célja felé...
Emily a kérdésedre most értetlenkedő tekintettel válaszol - pedig általában nem lassú észjárású nőnek ismerted meg.

/Angol/ A kocsiban..?
Aztán végül látod rajta, hogy csak megérti, hogy mit is kérdezel
/Angol/ Azt hiszem csak olyasmi van benne, ami bármelyik kocsiban szokott lenni - válaszolja kissé bizonytalanul. A földre feküdve átnézel a kocsik alatt, hogy lássad, van-e értelmezhető mozgás? Nos, az ütős srác tétova csoszogása az, ami egyből szemet szúr. Nem jutott messzire - talán két lépést tehetett meg, mióta legutoljára láttad. A távolabbi részeknél ellenben  nem hogy mozgást, lábakat sem nagyon látsz - vagy legalábbis nem tudod elsőre megkülönböztetni a sziluetteket a kerekektől. Végül ami ismét magára vonja a figyelmedet, az egy koppanás - ahogy az ütő újra a földre kerül, és elgurul a flaszteron. Majd az ütőt a hordozója is követi, ahogy végigzuhan az aszfalton, és nem mozdul. Mindössze az étterem távolabbi oldalán kiáramló tömeg, és a nem messzi autópályán száguldó járművek fénycsóvái jelentik a fő látnivalókat. A szirénaszó közben egyre közelebbről szól - és az utca végén - 3-400m-re megpillantod a közeledő rendőrségi villogót.

Ha maradsz a helyeteken, akkor bő fél perc múlva egy járőrkocsi lassít az étterem másik oldalán - ahol a civilek próbálnak meg minél messzebb kerülni - és lassan gurul a parkoló felé. Az anyósüléről egy kézi reflektorral pásztázzák a környéket - és nincs kétséged afelől, hogy a vakító fényforrás mögött csőre töltött pisztoly is lapul.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #95 Dátum: 2019. Október 17. 09:19:05 »
Benito

A helyzet valóban szar, de ahogy telik az idő és az események sorozata nem is reménytelen. Ezt a következőben lehet lemérni, a baseball ütős srác már nem játszik, vannak ketten még és a rendőrség is mindjárt itt van. Remélem, hogy Emily kocsijában valóban nincs semmi érdekes, mert innentől nyert ügyünk van. Csak már lenne vége ennek az egész kálváriának. Emilynek mondom maradjon nyugton, ha itt vannak a rendőrök én majd beszélek, Ő csak helyeseljen. Közben Emily pisztolyát szépen letörlöm, nehogy új lenyomatos legyen, majd a furgon kerekénél elrejtem. Fél perc s itt vannak ennyit kell kibírni. Ez menni is fog.

Szándékom, hogy megvárom mire ideérnek és leteszem a fegyvert, mielőtt még lőnének rám, s elmondom ki vagyok s mi vagyok s hogy én voltam, aki hívta őket. Ha kell jelvényt is mutatok. Valószínűleg kelleni is fog.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #96 Dátum: 2019. Október 26. 14:26:33 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: este
Esemény: jegyzőkönyvek

Kis szerencsével Emily autójában valóban nincs semmi - már ha Torres volt olyan rendes, hogy maradt a futtatásnál - és nem kezdett profilbővítésbe mondjuk drogvonalon. Mert azért hallottál már hasonlóan kellemetlen meglepetésről. Emilyt nem kell nagyon győzködnöd, hogy nyugton maradjon, mert még mindig levegőért kapkodva lapul a furgon oldalához - eszében nincs elszaladni mellőled. A pisztolyát letörölgeted, és eldugod - szerencsére közben nem történik semmi, csak a rendőrautó gurul közelebb. A kézi reflektor pászmája éles fényben fürdeti meg mindazt, amire vetül. Az éttermet, a menekülő vendégeket - akiket a fénypászma oda-vissza mozogva ellenőriz, hogy kinél lát esetleg fegyvert. Mivel ilyesmit nem láttak, amiért megérte volna megállni, így a kocsi is továbbgördül a parkoló felé - és így felétek. Az éles fény végigvág a parkoló kocsikon - erős fényben fürösztve a részleteket, és mély sötétségbe taszítva minden mást. Végül a keresőfény megállapodik rajtatok - ha van nálad fegyver, akkor egyből felszólítanak, hogy szépen tedd is le a földre, majd mivel látják a jelvényt a kezedben, megkérnek, hogy diktáld be a számát. Szinte látod magad előtt, hogy ilyenkor továbbítják a központ fele az információt, amely hamarosan meg is erősíti a személyazonosságodat. Ezt abból is leszűrheted, hogy a fénypászma hamarosan tovarebben rólatok, és inkább a környező autókat és a földön heverő testeket pásztázza.

Ahogy kiszállnak a kollégák is, látod, hogy a reflektor mögött nem pisztoly, hanem sörétes puska lapult. Szépen biztosítják a helyszínt - és megvárják a többi egységet - és csak utána indulnak meg felderíteni a környéket. Közben felveszik az adataitokat, és jegyzőkönyve kerül a beszámolód, hogy mi is történt itt. A kollégák nem túl irigyek rád - mert pontosan tudják, hogy most egy ideig a belső ellenőrzés is a nyakadra fog járni - mivel több embert is eltaláltál. Emily kezd megnyugodni - bár a múltjára való tekintettel tőle a kiérkező mentő vért is vesz drogteszt elvégzéséhez - míg neked csak egy alkoholszondát kell megfújni. A két punkot mentő viszi el - véleményük szerint az ütős egész szerencsésen megúszta - míg a telefont elejtő srác kritikus állapotban indult meg a kórház fele.
Mivel a parkolót lezárták, ezért az egyik rendőrkocsiban utazhattok be a kerületi kapitányságra - hogy felvegyék tőletek a részletes vallomást. Tudod, hogy ez a rutin eljárás - felveszik a jegyzőkönyvet, elszedik a fegyveredet, Emily kezén is lőpor-vizsgálatot végeznek, és órákig nézhetitek majd a rossz fiúk fényképeit - hátha láttok egyezést a támadókkal. Kb. 3 órás unalmas és fárasztó aktatologatás vár még rátok - hogy aztán holnap reggel te is újra kezdhesd egy részét a kapitányságodon...
Az egyedüli különbség most köztetek és egy átlagos polgár között csak annyi, hogy a kollégák kávéval is kínálnak titeket - illetve amikor végeztek, akkor ismét egy rendőrkocsi hátsó ülésén elfuvaroznak titeket a kért címekre hajnali fél kettő körül...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #97 Dátum: 2019. Október 29. 14:16:36 »
Benito

Most már csak abban bízhatunk az autóval kapcsolatosan, hogy nincs benne semmi illegális... 50-50... Kicsit megnyugszok, ahogy kiérnek a kollegák és bízva abban, hogy minden okés lesz s gyorsan lezárhatjuk ezt a kis incidenst. Bárrr tudatosul közben bennem, hogy lehet ez egy fajta kanosszajárás leszr, ahogy egyre több a kérdés a tesztek, belső ellenőrzés miegymás. Az alkoholtól nem tartok, mert egy pohárka whiskeyt fogyasztottam az meg nem lehet sok... Emily drogtesztje aggaszó inkább, de csak nem tolt semmit szegény pára. Viszont hova tűnt a többi suhanc? Vetődik fel bennem a kérdés... Mert nem ketten voltak... Ezt talán a kamerák is tudják igazolni márha voltak.  Abban természetesen nyugodt vagyok, hogy én mindent, helyesen s törvényszerűen csináltam. Eléggé lefárasztott ez a hajcihő s nem így terveztem a napom befejezését sem. Mire vége mindennek, megkérdem Emylit, hogy minden oké-e? Maradjak vagy ne a történtek után? Válaszától függ, a cím kérés.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #98 Dátum: 2019. November 20. 19:47:55 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Mission Valley
Időpont: este
Esemény: levezetés

A kollégák szépen felszalagozzák a helyet - és közben a mentő is befut. Elsőnek a lőtt sérülteket szedik össze, és szállítják el. Az ütős srác sérülései súlyosak, de nem maradandóak. A másik punk sérülései is súlyosak, de ha nincs szerencséje, maradandó károsodást szenvedett a mentősök szerint. Ezután ti következtek. Bár látszólag nincs semmi bajotok, de kaptok egy-egy sokk elleni injekciót, és ha már úgy is szúrnak, egy kevéske vért is levesznek tőletek.
Közben a kollégák próbálnak az étteremből szemtanúkat találni, illetve a nyomára bukkanni a többi punknak. A kordonon belülre pedig megérkeznek a helyszínelők is - fegyvereket, töltényhüvelyt, ujjlenyomatot és egyebeket keresni. Ezen már csak hab a tortán, hogy az első riporterek, újságírók és médiadögök is befutnak, hogy a kordonon kívülről méregdrága objektíveket használva mindent és mindenkit lefotózzanak és megpróbáljanak mikrofonvégre kapni. Persze lehetőleg az ügy főszereplőit - azaz jelen esetben téged és Emilyt.
Akinek a kocsija az első vizsgálatokat kiállta. Vagyis nem találtak benne lőfegyvert vagy drogot - csak néhány tasak gyanús port - amiről hamar kiderül, hogy szárított, porrá tört zöldségpor vegán turmixhoz. Közben megérkezik az üggyel foglalkozó nyomozó is, hogy felvegye a jegyzőkönyvet tőled és Emilytől. Ez afféle udvariasság volt a részéről, mert simán bevitethetett volna a kapitányságára, hogy ott kérdezzen ki titeket - de inkább ő szállt ki hozzátok, hogy előbb végezhessetek.

/Angol/ Üdv, én McKriger vagyok - nyújt kezet a kissé menyétképű, talán harminc éves férfi - és egy-egy meleg kávét, majd a furgonnak támaszkodva felemeli az irattartó mappáját.
/Angol/ Kezdjük is el! Szóval mi is történt, és hogyan  durvult lövöldözésig a helyzet? - teszi fel a kérdést. Emily rád néz, és hagyja, hogy te mondd el a kollégádnak az esetet, és csak bólogatással, meg igen, úgy volt! - hozzászólásokkal erősíti meg a mondandódat. Közben megtalálják Emily pisztolyát is a kerék mögött - ami kisebb kavarodást okoz a helyszínelők körében, ahogy próbálják logikusan beilleszteni az események vázlatába. Közben szónak a nyomozónak is, hogy mit találtak. Aki elég egyszerűen megoldja a kérdést, mert megkérdezi, hogy ti mit tudtok arról a pisztolyról. Bő harminc perc után végül elengednek titeket - de McKriger azért rákérdez, hogy az autó tulajdonosa - Costanzo Torres vajon be tud-e menni az őrsre majd valamelyik nap - hogy a két suhancot megnézze - ismerősek-e neki. Hiába, no - valamiért a rendőrség még nem értesült róla, hogy Costanzo valamiért Luigi hűtőjében várja a feltámadást.
/Angol/ Majd szólok neki, de nem hiszem, hogy be fog menni - válaszolja Emily, mire a nyomozó bólint
/Angol/ Pedig most azonnal szabadon távozhatna - válaszolja McKriger, amivel egyértelművé válik, hogy Torrest is vegzálta a rendőrség, mint kisstílű bűnözőt - Továbbá az ő éreke is az lenne egyébként, hogy megtaláljuk a többi suhancot is, nem? - vonja meg a vállát a nyomozó.

Ezek után már saját kocsival mehettek tovább, de Emily előtte megköszöni, hogy eljöttél segíteni. Valóban hálásak tűnik, és megemlíti, hogy valahogy majd kárpótol a kellemetlenségekért - igaz, nem érzékien búgva, hanem úgy, mint aki kicsit szét van szórva. Továbbá nem is kell vele maradnod, mert mint mondja - otthon úgyis ott vannak a többiek, akik figyelnek rá, ha kell.

Igy aztán megvacsorázva, egyedül indulsz el hazafelé, hacsak nem tervezel másfelé is kiruccanni. Bárhogy is döntsél, azt látod, hogy a telefonodon egy sms várakozik elolvasásra


Úgy látom, nem vagy itthon! Akkor majd holnap! J

Ahol is a holnapi nap az őrsön eleve a főnököddel kezdődik. Épp hogy csak belépsz az ajtón, és máris összefutsz vele. Épp azon zsörtölődik, hogy kifogyott a tej, és feketén rühelli a kávét. De amikor meglát téged, elfelejti minden baját.
/Angol/ Hé, Benito! Olyan vagy, mint pattanás a seggemen! Kurva idegesítő! - támad le egyből - Gondolom tudod, hogy mire jöttem be! Hogy megint veled vannak elfoglalva, és nem a jó értelembe véve! Kezdték azzal, hogy értesítettek, hogy lelőttél két fiatalkorút. Aztán jött a telefon a Diego Suntól, hogy nyilatkozzak - milyen súlyos bűncselekmény volt az, ami miatt le lettek lőve a hátrányos helyzetű fiatalok. Erre csak azt tudtam mondani, hogy bizonyára megvolt az oka, és hogy az egyik legjobb nyomozónk volt ott. De mivel az ügy feltárása még folyamatban van, nem adhatok ki információt. Utána rákérdeztek, hogy a nyomozó úr mennyire tud pontosan lőni. Aztán átszóltak a belső ügyosztályról, hogy holnap ha megfelel neked, ők is felveszik a jegyzőkönyvet, és lezárják az ügyet. Szóval nem örülök neki,  hogy az érdemi munka helyett a sajtóval kell iszapbirkóznom! - csesz le, aztán dühösen a kávés poharára néz - No, ennyi volt a szentbeszéd - most húzzál dolgozni, és ma próbálj meg nem lelőni senkit! - ereszt utadra, és besattyog az irodájába, és becsapja maga mögött az ajtót.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #99 Dátum: 2019. December 23. 11:13:40 »
Benito

Eléggé érdekes helyzet alakult ki legalábbis erre gondolok. Szerencsére a két srác túléli legalábbis ebben bízom, túl fiatalok még, hogy meghaljanak, de talán ez jó lecke volt nekik. Elkezdődik a szokásos procedúra gondolok itt a sokk elleni vakcinára a vérvételre s a kikérdezésre, bár utóbbinak örülök, hogy nem kell bemenni az őrsre.  Elkezdem mondani neki a sztorit, hogy s mint volt, miközben sajnos megtalálják Emily pisztolyát aminek nem nagyon örülök, még jó, hogy letöröltük. Aztán jön a kérdés Torresről, ami szintén kellemetlen, hiszen Ő már rég nincs köztünk...   Miután elköszöntem Emilytől, ránézek a telefonra. Még ez is... Jó sűrű lett a nap... Megírok neki "ezer" bocsánatot is, hogy megnyugodjon a lelke, legalábbis így nyugtázom, mert most sokkal több fontosabb dolgom van. Hazaérve letusolok, majd lefekszem, de még kicsit jár az agyam az egész történeten s, hogy mi lesz ennek az egész hajcihőnek a kimenetele.

Másnap reggel bent az irodában a kihagyhatatlan főnöki szentbeszéd vár, de jó hír, hogy úgy néz ki lezárják az ügyet s nem lesz belőle semmi.
Leülök az asztalomhoz, majd elkezdem átolvasni a jegyzeteimet az utóbbi ügyekről, hátha valami mellett elsiklottam volna. Az egész délelőttöt bent töltöm szinte, ha nem történik semmi érdemleges. Próbálok közömbös lenni a kollégákkal szemben, akik úgy se fognak hagyni dolgozni. Néha néha kimegyek levegőzni. Az egyik ilyen alkalomkor írok Emilynek, hogy minden rendben van-e?

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #100 Dátum: 2019. December 29. 14:10:36 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A nyomozó nem jegyzetel - hanem elegánsan diktafonra veszi a beszámolódat - és csak a feltétlenül szükséges kulcsrészeket veti papírra. Így van energiája olyan  kellemetlen témákra is ráterelni a szót, mint Emily pasija és pisztolya... Mivel nem gyanakszik, egész könnyen átsiklik a dolgok felett, és elenged titeket.
A mai nap valóban sokat kivett belőled - így egy bocsánat kérő üzenettel gazdagítod Jamie telefonját - amire csak egy
"Pihend ki magad holnapra!" - válasz érkezik. Ami nem is olyan könnyű, mert ha a sorozatgyilkosod nem lenne elég, most még a punkok körüli felhajtás is foglalkoztat. Altató nélkül éjfél körül tudsz csak elaludni, hogy reggel egy újabb kemény nappal vehesd fel a küzdelmet.

Ami a lecseszés után egy picit könnyebbnek tűnik azon információ fényében, hogy hamar lezárják majd az ügyet. Legalább egy gonddal kevesebb. Írsz Emilynek, amire a válasz negyed óra múlva érkezik: "Köszönöm, a lehetőségekhez képest jól vagyok"


Talán kilenc óra lehet, amikor Morton lép oda az asztalodhoz, és ledob egy vékony aktát. Morton nem épp az eszéről híres, de erőszakos kitartása meg szokta hozni az eredményt.
/Angol/ A kockák küldik. Állítólag nem találtak semmi gyanúsat eddig a bunkeres céged és hullád pénzügyeiben - Aztán az előtted heverő papírokra néz, s megjegyzi
/Angol/ Vigyázz ezekkel a perverz bibliofilekkel! - mutat az SDPL 9780312932084  PH számsorra - Az enyém két éve hullákat lopott a temetkezési vállalkozóktól, hogy bőrbe kösse a könyveit! -figyelmeztet - Ezeknél a drogosok is jobbak! - véli, és abbahagyván a bájcsevejt, folytatja az útját az asztaláig, ahol négy-öt vaskos ügyirat aktája tornyosul. Aztán bevillan, hogy Jamie is hasonló számokat írogatott fel pár napja melletted a kocsiban...
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 29. 14:17:00 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #101 Dátum: 2020. Február 11. 08:00:36 »
Benito

Örülök nagyon annak, hogy hamar véget ért ez a tortúra és nincs tovább vége az ügynek s nem vesznek elő holmi hülyeségért. Viszont most bele kell vetnem magam a munkába, ami nem lesz egyszerű, mert a tegnapi naptól nem vagyok túl fitt. Mindenesetre leülök az asztalomhoz átnyálazni a dolgokat. Az egész procedúrát Morton zavarja meg, mikor oda hozza az IT-sek általá készített aktát, mikor már épp akarnám megköszönni a dolgot, folytatja azzal, hogy felhívja a figyelmemet erre  a bizonyos számsorra. Majd elfelejtettem megköszönni. Aztán eszembe jut Jamie száma, amit felírt a kocsiban. Kezd egyre érdekesebbé válni a történet. Először meggooglezzuk a számot majd ha alaposabb kutatás után megkérdezem Mortont, hogy mit is tud ezekről a számokról. Majd Jamiet felhívom, hogy nincs kedve együtt ebédelni velem, hogy legyen alkalmam személyesen megkérdezni, mi volt az a bizonyos szám, amit felírt. Nagyjából ebbe az irányban próbálok elindulni, aztán lesz ahogy lesz s az események engedik a dolgot. 

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #102 Dátum: 2020. Március 03. 18:49:26 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A Morton által a figyelmedbe ajánlott számot beütöd a google-ban, és érdekes eredményt kapsz. Úgy tűnik, hogy egy bizonyos könyvre utal a számsor - a Végjátékra - de az SDPL számsor még egy kis fejtörésre ad okot. Amíg be nem ütöd azt is a keresőbe...
Mert mi más is lehetne, mint a San Diegói könyvtár? Még szerencse, hogy csak 30 helyszín tartozik hozzá - de a PH kezdőbetűkre csak egy illik. Paradise Hill! Ezen rejtvény utolsó darabja is a helyére került végre! Úgy tűnik, hogy a kereső a barátod - csak nem élsz vele minden esetben. Talán joggal feltételezed, hogy új nyomot találtál - méghozzá olyat, amilyet Joe hagyott neked. Az eddigiek alapján szinte biztosra veszed, hogy Jamie a minap melletted a kocsiban egy könyv azonosító számát írhatta fel. Továbbá nem kizárt, hogy Jamie szívesen ebédelne veled - igaz, feltehetőleg ehhez neked kell a benzinkúthoz menned, mert neki eléggé időhöz és helyhez van kötve a munkahelye... Így máris két újabb helyszín érhető el számodra - a benzinkút Jamie-vel és a Paradise Hilli közkönyvtár...
« Utoljára szerkesztve: 2020. Március 03. 19:03:06 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 724
 • Aktivitás:
  23%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #103 Dátum: 2020. Március 11. 11:45:31 »
Benito

Igen valóban jó, ha a google a barátom. Most kifejezetten az, hiszen Morton egy értékelhető kombinációt hozott nekem. Nem olvastam ezt a könyvet, így gyorsan utánanézek s rákeresek a könyvre, miről is szól. Miután megnéztem miről szól, dönthetek, hogy Jamie-zek vagy könyvtárazok. Utóbbira teszem a voksom s elindulok a könyvtárba, kifejezetten ezt a könyvet keresve, érdeklődve, kik vették ki a könyvet s mikor, még ha több példányos, akkor is utána nézve mindegyiknek. Illetve én is kikölcsönzöm, ha megvan. Majd ha még ebédidő van akkor Jamiehez is belesek, meglepem. Legalábbis ez a tervem, de hát ember tervez Isten végez, mint azt ahogy tudjuk most már...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 3372
 • Aktivitás:
  52%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #104 Dátum: 2020. Április 08. 20:21:10 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Paradise Hill, Közkönyvtár
Időpont: délelőtt
Esemény: friss nyomon

A könyvre rákeresel, majd a úgy döntesz, hogy itt az ideje belelapozni a könyvtári példány(ok)ba. Így hát kocsiba ülve jó negyven percnyi autózás után kiszállhatsz a földszintes téglaépület parkolójában.
Ahhoz képest, hogy mennyire jelentős nyomot tartalmazhat - elég kicsi és jellegtelen az épület. Még te is ennél nagyobb boltokban intézed általában a heti nagy bevásárlást. A kinti meleg után pár fokkal hűvösebb fogad - de még mindig gatyarohasztóan izzadságfoltos légkör uralkodik bent - amit néhány kihelyezett ventilátor próbál meg zümmögve elviselhetőbbé tenni. Ezt a programot nem is sokan választják, mert a meleg, por és száraz papír szagú, világoskék padlószőnyeges intézményben csak egy könyvtáros található, aki a kihelyezett hideg vizes ballont fosztogatva próbálja meg túlélni a mai napot. A negyvenes, kissé alaktalanra gömbölyödött afroamerikai nő fehér klumpát, hasonlóan fehér és szerencsére hosszú szoknyát, valamint egy sajnos kissé átizzadt, fehér felsőt visel, amire egy kis táblácska van kitűzve: Helló! Janett vagyok! felirattal. Kritikusan végigmér, hogy lássa - ki tért be szenvedései színhelyére - de nem tehettél rá túl jó benyomást, mert megjegyzi:
/Angol/ A bár egy sarokkal odébb van!
Feltehetőleg azt feltételezi, hogy azt az intézménytípust sűrűbben vagy szívesebben látogatod. Ám amikor elárulod, hogy te könyvért tértél be ide, egyből sokat nő az ázsiód.
/Angol/ Mucika, hát miért nem ezzel kezdted? - kérdezi tőled, és elnavigál - pontosabban méretei okán elhajózik előtted mutatván az utat az áhított könyvig. A sötétlila műkörmével rámutat a kötetre, és magadra hagy vele. Leemeled a polcról, és belelapozol. Nincs semmi sem beletéve, de az utolsó, üres oldalra valaki felírt egy listát.

Costanzo Torre
Joe Morrison
Alvino Marlon Limcuando Dimayuga
Peter Sferra


végignézve rajta nem mondhatni, hogy megnyugtató - a négy névből három már biztosan felvette a néhai előnevet. De ez nem minden, mert valamiért van még egy cím is felírva:
200 W Arbor Dr, San Diego, CA 92103, Egyesült Államok Már csak az a kérdés, hogy kié...

Újabb negyven percet bevállalva - még fél egyre oda is érsz Jamie benzinkútjához... Ahol mit sem törődve a problémáiddal, meg azzal, hogy szabadon mászkál egy sorozatgyilkos - a déli ebédszünetet kihasználandó felfutott a benzinkút forgalma - és épp tankolnak, illetve a déli híg kávéjukat vásárolják meg a shopban. Bár nagy a nyüzsgés - de amikor Jamie meglát téged, odaszól a kollégájának - aki felnéz rád, és átveszi Jamie-től a kasszát. Jamie megkerüli a pultot - összébb menve pár centit - mivel a pult mögötti dobogót maga mögött hagyta. Odalibben hozzád.

/Angol/ Egy potyakávét? - teszi fel vidáman a kérdést, s válaszra sem várva hozzád simul, és futó csókot lehel az ajkaidra. Aztán nevetve kibontakozik az ölelésedből, és visszatérve a pult mögé elkezd két kávét készíteni, amihez hozzácsap még egy-egy fánkot.
/Angol/ A rendőrök esszenciális ebéde, nem igaz? - kérdezi - No és tegnap mi volt az a halaszthatatlan, hogy nem értél haza időben? - tudakolja azt, ami a leginkább érdekli, miközben nyújtja feléd a kávét és a fánkot. Aztán a saját fánkjába nagyot harapva ismét megkerüli a pultot, és beléd karolva elvezet néhány fehér asztalig és műanyag székig.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Április 08. 20:25:36 írta Dierol »
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"