Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 3632 alkalommal)

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #30 Dátum: 2017. Május 02. 19:03:11 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, kedd délelött
Esemény: választás

A benzinkút csak egy a sok közül az öböl északi partján. Beérve az őrsre, a kutya sem szól semmit, hogy késtél - a konyhában lógó Tedet kivéve. Sokat mondóan ránéz a fali órára
-Te, Ben, ez a reggeli, vagy a tízórai kávéd lesz? - kérdezi, de ennél jobban nem csesztet - hiszen nem egyszer volt, hogy kedvetekre maradhattatok tovább egy-egy ügy folyamán.
Most az asztalod mögé ülve utánanézel a Safe-Home
irodájának és telephelyének is. Nem tart túl sokáig kitölteni a hivatalos űrlapot, melyen bejelented a feletteseid fele az igényt, hogy az adott helyszínekre ki szeretnél szállni. Az eljárás nem is tart sokáig - mivel gyilkossági ügyben nyomozol, a főnököd bögyös titkárnője kekeckedés nélkül egy mozdulattal aláhamisítja a főnöke aláírását, és már mehetsz is. Már csak azt kell eldöntened, hogy hova is szállnál ki - az irodában tudsz érdemi tárgyalópartnert találni - az ügyfelek ott érdeklődnek, nézik át a terveket, és a fizetési kondíciókat. A telephelyen lehet megtekinteni két felépített bunkert is - természetesen az alap és a deluxe modellt, valamint ott tárolják a környékbeli építkezésekhez használt anyagokat, gépeket. Ez utóbbi helyen is feltehetőleg beengednek, de az biztos, hogy a megjelenésed után szólnak majd az irodának, ahonnan kb. fél óra alatt kiér majd valaki.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #31 Dátum: 2017. Május 14. 19:18:52 »
Benito D'Angello

Miután kitettem a lányt a kútnál be sietek az rendőrőrsre attól tartva, hátha megrónak a sokadszori késésért. De konstatálva a helyzetet, szerencsém van s nem így van. Tednek a konyhában a megjegyzésére csak ennyit fűzök hozzá :

- Mondja az aki egész nap a konyhában téblából. - Ezzel a kijelentéssel el is hagyom a kávémmal a helységet és elindulok az asztalomhoz. Miután átnyálaztam a hivatalos dokumentációkat és kitöltöttem azokat és még a titkárnő is aláírta nekem főnüki szignóval döntést kell, hoznom hova is megyek ki. Választásom a telephelyre jut. Igaz kb. félórám lesz a kutakodásra, de ha az irodát választanám addig minden gyanúst eltüntethetnek a telephelyről illetve kísérőt kapnék mellém és olyan lenne mintha Észak-Koreában látnám a "valóságos" mintaállamot. Magamhoz szedek mindent, ami kellhet. Fegyvertől a jelvényig a parancsokon át, gumikesztyűig, zacskóig minden ami kellhet. Majd elindulok a telephelyre körbe kutatni, minél gyorsabban és minél alaposabban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #32 Dátum: 2017. Május 17. 22:33:22 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: megérkezés

Némi készülődés után úgy döntesz, hogy a telephelyet választod. Az út negyven perc, de ebben a fülledt melegben nem egy kéjutazás. A város felkúszott már a közeli dombságra - és te is ide igyekszel. Kiszállva a bő harminc-valahány fokba körülnézel, és megpillantod az óceán felől lustán közeledő sötétfeketés felhőket. Tapasztalataid szerint négy-hat óra múlva ér partot, erős monszunszerűen lezúduló víztömeggel, és némi lehűléssel.
A cég telephelye előtti parkolóban hagyod a kocsidat, és megindulsz a portásfülke fele. Ott az üveg mögött egy talán harmincas, jó kondiban lévő férfi ücsörög, és ráérősen lapozgatja az egyik mai bulvárlapot. Ahogy közeledsz, leteszi az újságot, és immár veled foglalkozik. Ahogy odaérsz, kilép (az egyébként beklímázott) üvegkalitkából, és megszólít

-Segíthetek uram? - érdeklődik enyhe déli akcentussal. A felmutatott jelvényre kissé rácsodálkozik, aztán mondja
-Elnézést, biztos úr, de én nem kísérhetem be - nem hagyhatom itt a kaput. Viszont önt sem hagyhatom, hogy kíséret nélkül bóklásszon a telepen, ha nem vett részt megfelelő balesetvédelmi oktatáson. Tudja - építési terület - grimaszol - Beszólok - int a háta mögött álló épületre - és mindjárt jönnek.
Ezzel leakasztja az övéről az adóvevőt, és megnyomja.
-Üdv, itt a kapu. Valaki jöjjön ki, mert vendég érkezett a főnökséghez.
-Mrs. Alverde az? Délutánra vártuk.
-Nem, nem Mrs. Alverde.
-Ok, két perc és ott vagyok - zárja rövidre a beszélgetőtárs. Valóban, tíz-tizenöt másodperc múlva már egy alak közeledik az udvaron a kapu fele. Közben a kapus egy csíptetős mappát kerít, és a rajta lévő táblázatba beírja az időpontot, a neved, és azt, hogy rendőrség
-Rendben van uram, most már bemehet, és intézkedhet - enged utadra. Az udvaron találkozol össze azzal a férfival, aki eléd sietett. Talán nem ezt vártad volna egy építési területen, de patyolat tiszta munkaruhában feszít a harmincas éveiben járó magabiztos pasas.
-Donald. Donald Mckensey, építésvezető - nyújt kezet -Jöjjön beljebb, és mondja el, hogy miért jött. Mert nem hiszem, hogy érdeklődő lenne. Én vagyok itt a telepvezető egyik jobb keze.
Közben afelé az épület fele vezet, ahonnan érkezett. Belépve kellemes hűvös, sötétkék padlószőnyeg, és kényelmes hófehér bőr ülőgarnitúra fogad.
-Teát, kávét, üdítőt, ásványvizet vagy szendvicset? - kérdezi előzékenyen, és az egyik fotel felé int, hogy ha akarsz foglalj helyet, és érdeklődve várja, hogy mégis mit keresel itt?
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #33 Dátum: 2017. Június 10. 05:19:34 »
Benito D'Angello

Az utazás alatt rá kellett megint csak jönnöm, hogy nem kedvelem a nyarat... Túlságosan meleg van, hogy kedvem legyen dolgozni, jobb lenne egy hűvös kocsmában hideg italt kortyolgatni, de most egy strandolás is jól esne, pedig nem vagyok egy nagy standolos.. De ez van, marad a munka.... Az utazás alatt is inkább próbálom összeszedni magamat és a feladatomra koncentrálni..

Azt gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a bejutás, de mikor jön az építés vezető és megpróbál beinvitálni az irodájába illetve felkínálja az itt fogyasztható italokat, gyorsan átfut az agyamon, hogy talán valamiféle időhúzás is lehet a dolog mögött így egyből a lényegre térek és próbálok nem időzni sokat az irodában. Megpróbálom rávenni, hogy nézzünk körbe a telephelyen, de arra már esélyem sincs, hogy egyedül menjek és mindent megnézzek, így meg csak azt fogják mutatni, ami tiszta....


- Jó napot! Benito D'Angello vagyok a rendőrségtől. - Mutatom neki is az igazolványomat. - Köszönöm nem kérek semmit, bár jól esne, de nem ezért vagyok itt, hogy hosszasan elcsevegjek. Tegnap történtek miatt nyomozok egy ügyben. Sajnos részleteket egyenlőre nem áll módomban elárulni. Az lenne a kérésem, hogy vezessen körbe mindenhol, pár dolgot megszeretnék nézni. Ha lehet minél előbb, mert sürget az idő. - kezdek bele a mondandómba és jelzem, hogy indulhatnánk is.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #34 Dátum: 2017. Június 11. 18:59:50 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés

A pasas futólag megnézi az igazolványodat, aztán a hűtőhöz lép. Kivesz egy félliteres Diamond ásványvizes palackot. Letekeri a kupakot, és beleiszik.
-Jól van, akkor jöjjön. Ne tartsuk fel egymást! - válaszolja arra, hogy nem akarsz hosszan faggatózni, és a kijárati ajtóhoz lép
-Hé, Mag! Körbeviszem az urat a telepen! - szól hátra hangosan, mire csak egy halk
-Ok - a válasz valahonnan bentebbről. Újra kilépve a negyven fokos napsütésre, és a kavicsos-poros udvarra felér egy pofonnal. Donald megindul az udvaron át néhány parkoló teherkocsihoz.
-Gondolom a cégnek már utánanézett, szóval nem untatom a profillal és a cégtörténettel. Azt a neten is elolvashatja. Ez az egyik telephelye a cégnek - van még másik tíz szanaszét az államokban. Vagyis nagyjából öt államra jut egy telephely. Betont meg hasonlókat nem tartunk - azt bárhol beszerezhetjük az alvállalkozóktól. Itt az extrádosabb dolgokat tároljuk. Nehéz gépeket a földmunkákhoz, és azokat a modulokat, amiket nem lehet egy hónap alatt beszerezni.
A placcon mindössze két robosztus markológép áll, és az egyiket éppen ketten szerelik, a másik viszont látszólag egyben van. Hangosan üvölt a country a magnóból, miközben két legalább tízkilós kalapáccsal próbálnak kiütni a lánctalpból egy ujjnyi vastag rögzítőszemet. Ezzel a mérettel már nem lehet közútra menni.
-Trélerrel szállítjuk a munkaterületre őket - erősíti meg a gyanúdat - Rendszeres karbantartást igényelnek, mert a méreteik ellenére kényes berendezések. Pontosabban a súlyok amiket mozgatnak, azok kezdik ki a gépet, meg időnként a szikla kitöri a kanalak fogát - mutat egy jó alkarnyi vastag acéldarabra, ami a foghíjas kanál mellett hever.

-Azok a levegő és vízszűrő berendezések, amelyeket mi használunk, egyedi gyártmányok - pontosabban megfelelnek a katonai szabványnak, de mivel nem veszi őket boldog-boldogtalan, ezért rendelésre gyártják le őket - indul meg az egyik jókora csarnok fele.
-A víztározók hasonlóan néznek ki - bő fél perc alatt sétáltok át a raktárba, ahol a kinti negyven fok kellemes hűvösnek hat - a napon átforrósodott bádog odabent árnyas hatvan fok körüli hőmérsékletet biztosít. Bent mindenféle rozsdamentes tartályok, csövek, és más épületgépészeti elemek várják, hogy beépítsék őket valami gazdag megrendelő bunkerébe. Egyedül egy jókora fürdőkádra hajazó kőteknő, vagy már inkább medence az, ami elüt a környező dolgoktól. Donald megtörölgeti a homlokát, és a hidegtől gyöngyöző ásványvizébe iszik.
-Az az egyik megrendelőnk igénye volt. Tíz tonnát nyom az a fürdőkád - egyetlen bazalttömbből lett kifaragva. Tizenötezer dollárba került - kommentálja a látványt - Itt tároljuk az épületgépészeti dolgokat beépítésig. Van ami már egy éve itt pihen, és van ami egy hete érkezett. A csempéket, padlólapokat, bútorokat általában nem szoktuk itt tárolni, de néha mint látja - van kivétel. No jöjjön, ebből az aszalóból ennyi pont elég volt - javasolja.
 A raktár másik végén  sétáltok ki, és újabb bő száz méter megtétele után egy díszburkolattal ellátott placchoz érkeztek, néhány paddal. Középen viszont egy jókora - másfél méterszer egy méteres acél ajtó van a talajba besüllyesztve. Donald odalép, és rámarkolva a szélére, felnyitja. Az ajtó bár arasznyi vastag, könnyedén adja magát - mint látod hidraulikus rásegítés van a nyitásra.

- Ez az alap kivitelű bunker - mutat Donald a lefele tartó meredek és hűvös lépcsősorra, amely vége legalább öt méterrel lejjebb egy másik ajtóban végződik.
- Megnézi, ha már eljött idáig? - kérdezi, rád hagyva a döntést.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #35 Dátum: 2017. Július 01. 04:50:17 »
Benito D'Angello

A hőség még mindig nincs ínyemre, mikor kilépünk a hűs irodából, de figyelek az újdonsült idegenvezetőmre, hátha tud valami használhatót mondani. Miközben magyaráz Donald nézem ezeket a hatalmas monstrumokat, ámuldozok magamba, mekkora batár nagy dögök, s hogy el törpülünk mellettük mi emberek. Nem lenne szerencsés ha egy ilyen vas szörnyeteg áthaladna rajtunk, szinte biztos, hogy nem maradna semmi utána belőlünk maximum egy nagydarab palacsinta...

A kinti meleg után a benti hatvan fokos kálvária nem igen tetszik és még jobban elkezdek izzadni, amit amúgy ki nem állhatok, de továbbra is figyelemmel kísérem az útmutatást. Mikor felajánlja a szabadulást a hőségtől szívesen igent mondok. A bemutató bunkerhez érve és az újdonsült felajánlásra nem mondok nemet, de hagyom, hogy Donald előttem menjen, még véletlen sem szeretném azt a hibát elkövetni, hogy, ha van valami simlisség a dologban, hogy bezárjanak ide...

Közben elkezdem faggatózni, hogy mit tud az áldozatról, aki miatt jöttem végülis, megpróbálok minnél több információt kicsikarni belőle, minden apró morzsa fontos lehet, hiszen az egész ügy egy nagy puzzle-hez hasonlít, amit még nem igen látni át.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #36 Dátum: 2017. Július 13. 20:33:12 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés

Donald a felnyitott akna szélén állva belátja, hogy nem fogsz előtte lemászni, így ő indul meg lefele a lépcsősoron. Az alsó ajtóhoz lépve manuálisan nyitja ki a legalább negyven centi vastag páncélajtót. Bent egy tiszta, de aprócska és világosra kivilágított garzonba lépsz. Talán ha húsz négyzetméter lehet, és le van kövezve. Egy íróasztal székkel, egy kanapé - vele szemben plazmatévé, egy kis konyhasarok, egy beépített szekrény és egy aprócska leszeparált wc, mosdó, zuhanykabinos vizesblokk az egész.
-Kettő, max. négy személy részére. Pánikszobának javasoljuk földrengés, tornádó, tűzvész, bombázás, zavargások idejére. Az élelmiszer készletek két főre két hétig elegendőek. A vizet saját fúrt kút biztosítja, és szűrőrendszeren át jön fel a víz - szóval az tovább húzza mint az élelmiszer. Az áramot a normál hálózaton át használja, de van egy akkufal, ami a ledes világításnak hála két napig simán ellátja az összes fogyasztót, és van egy dízel áramfejlesztő is. A bejövő levegőt szintén szűrjük, és a klíma szinten tartja a hőfokot. Van egy menekülő kijárat a szekrény mögött, de az elég szűk, és az utolsó pár méternyi talajt irányított robbantással takarítja el - arra az esetre, ha a bejáratot valami eltorlaszolná.
Atomcsapás esetén szintén menedéket adhat, ha negyven mérföldnél messzebb robban a bomba, de a sugárzó anyagokat a bejáraton keresztül elég könnyű behordani. Ilyen esetre javasolt egy mentesítő bejárat megrendelése is
- zárja Donald az ismertetőt. Hagyja, hogy egy kicsit körbenézzél, és visszahűljél a légkondinak hála. Közben ő a hűtőhöz lép, és kivesz egy üveg ásványvizet, és a kezedbe nyomja, aztán válaszol a kérdéseidre is
-Peterrel már egy ideje dolgoztam együtt néhány melón - ő álmodta meg a terveket, én meg betonba öntettem. Normális tag volt, bár nagyon vigyázott az egészségére - soha nem ivott sörnél erősebb piát. Azt hiszem mielőtt ide került, volt valami balesete, vagy mi, és utána váltott szakmát, és inkább monitor mögött maradt. Egyébként egyike volt a négy kulcsembernek - a terveket ő látta egyben - ő mondta meg hogy hova mit húznak ki a szakik, de hogy mi mire volt jó, azt csak a másik csapat tudta, akik meg nem tudták, hogy merre mennek a kábelek. Ennek az az értelme, hogy a gazdagok mindig tetetnek be rejtett szobákat, védelmi rendszereket a bunkereikbe - és nem akarják, hogy bárki megtudja, hogy mit hova és hogyan készítettek el nekik. Ha kipihente magát, átsétálhatunk a másik bunkerhez. Az ezeregyszáz négyzetméter. Igaz, a hasznos luxus csak ötszáz négyzetméter. Nos? - kérdezi Donald
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #37 Dátum: 2017. Július 19. 18:32:01 »
Benito D'Angelo

Miután előre engedem Donaldot kissé izgulok a bezártság érzet végett, de hamar túl teszem magam rajta. Való igaz ez a közel húsz négyzetméter nem igazán nagy, de azért megtenné nekem is ha úgy adódik, de tudom, hogy ebben az életben nekem nem lesz rá pénzem. Figyelmesen hallgatom Donald szavait tovább miután mindent megmutat. Az igazán érdekes dolog számomra a történetben mikor rá tér arra a részre, hogy kivel is dolgozott és mi volt itt a szerepük a csapatban, csapatnak.

- Értem... Megtudná mondani a négy kulcsember nevét és elérhetőségét, illetve, hogy hol találom Őket. Bocsánat, ha jól értelmezem már csak hárman vannak... - Mondom Donaldnak, majd csodálkozva megkérdem - Ötszáz négyzetméterest??

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #38 Dátum: 2017. Július 31. 20:07:12 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Safe Home telephelye
Időpont: Nyár, kedd dél
Esemény: nézelődés


Donald bólint
-Persze, a neveket meg tudom adni, de a tartózkodási helyüket és elérhetőségüket nem. Ugyanis az már olyan információ, amit nem kötöttek az orromra. Jó ez nem teljesen igaz, mert tudom, hogy Virginiában Duncan Sheldon, Észak Dakotában Mirabell Hackney, Floridában Fleming Bake él.
  -Jah, ötszáz négyzetméter. Tudom, hogy kevésnek tűnik annak, aki hozzá van szokva a két-háromezres alapterülethez, de azért minden létfontosságú dolgot sikerült belepasszírozni - még az úszómedencét is. De majd meglátja
- ígéri, miközben kifele másztok a létrán.

A kis lekövezett terület elhagyása után bő ötven métert sétálhattok, mire megálltok a poros udvar közepén. Donald elővesz egy autótávirányítóhoz hasonlatos eszközt, és megnyom rajta egy gombot. Némi porfelhő rebben, ahogy a talaj egy része elkezd süllyedni egy rámpát kialakítva, melyen két teherkocsi is elférne egymás mellett.
-Ez a kocsibeálló, de úgy gondoltam, hogy így látványosabb, mint a gyalogos bejárat - magyarázza, és elindul lefelé a rámpán. A felszíni talajréteg alatt egy méterrel már vasbeton látszik, és egy csinos, kivilágított vasbeton folyosóra értek, amely lefele ereszkedik.
-Tíz méter a talajtakaró vastagsága - utána a födém két méter vastag vasbeton. Igény szerint mehet mélyebbre és vastagabb födémmel, de az növeli az árat.
lép a folyosó végén található jókora acél kapuhoz, és mellette a falon található gombra tenyerelve mély döndüléssel kezd bezáródni a felszínre vezető rámpa. Miután az becsukódott, komótosan kinyílik a méter vastag kapu, mögötte egy kb. nyolc méter hosszú üres termet fedve fel. Leginkább egy autómosóra hasonlít a csempézés miatt. Donald belép, majd ismét rátenyerelve a gombra lassan a helyére csúszik az ajtó.
-A kapuszárnyak kilenc tonnát nyomnak, de a mechanikának hála áramszünet esetén is működtethető - egy ember ereje is elég hozzá. Viszont olyankor nyitni csak belülről lehet -magyarázza, miközben felvillan a zöld fény a szemközti ajtó felett.
-Ez a mentesítő terem. Itt fújják, mossák, csírátlanítják a járműveket, ha szükséges, hogy ne hordják be a radioaktív szennyeződést.
Kinyílik a következő ajtó, amely már jóval filigránabb, de még mindig arasznyi vastag. Mögötte egy teremgarázs áll kivilágítva. Bent két katonai hummer, egy egyszemélyes helikopter, négy quad, és egy tízfős kisbusz parkol.
-Ez a garázs. Van egy javító állás, több tartalék alkatrész a mögötte lévő raktárban, és rengeteg üzemanyag.
odalép az egyik oldalajtóhoz, és kinyitja. Innen egy jól kivilágított folyosóra értek - a padlót igényes járólapokkal kövezték le. Jobbra és balra több ajtó nyílik. Ahogy haladtok előre, Donald sorolja, de feleslegesen, mert az ajtók felett tábla is mutatja, hogy mi micsoda.
Raktár, Palántázó. Ide bekukkantva kiderül, hogy növénytermesztésre van berendezve.

-Automata öntöző rendszer, előre beállított infralámpák, és világítási ciklusok, és hőmérséklet biztosítja azt, hogy a növények itt a föld alatt is optimálisan fejlődjenek. A vetőmagot csak bele kell nyomni az előkészített, földdel teli tálcába. Két évre elegendő zöldséget lehet itt megtermelni - meséli Donald.
Tovább haladva orvosi rendelő és műtő, betegszoba, harminc négyzetméteres könyvtár, moziterem, uszoda, kétszáz négyzetméteres közös helyiség, tíz fürdő és hálószoba, játékterem, konditerem és az elmaradhatatlan gépészeti részek. Víz és levegő tisztító berendezések, élelmiszer, ruha és háztartási anyagok raktára, fegyverraktár, rádiós és radar szoba. Úgy tűnik, hogy tizenöt-húsz ember befogadására képes komplexum, ahol a pénz nem számít. Igényes és drága berendezések, kiváló kivitelezés. Ha nem tudnád, hogy a föld alatt vagy, bármelyik luxusházra nyugodtan tippelhetnél. Donald közben tovább magyaráz, hogy a legnagyobb publikus óvóhely egyébként Kansas City alatt található. Láthatólag büszke a promóciós bunkerre, ami  többszöröse a te lakásodnak, és messze jobban és kényelmesen felszerelt.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #39 Dátum: 2017. Augusztus 26. 05:22:02 »
Benito

Ha a kisebbik bunkeren csodálkoztam a nagyobbikra nincsenek szavak, hogy mit csinálok, szinte végig tátott szájjal járom be, s alig hiszek a szememnek, hogy ilyen létezik egyáltalán és főleg, hogy van aki ezt megfizeti... Persze van aki megfizeti, mert ha nem akkor nem lenne nyereséges a cég... Mennyi minden van benne, szinte hihetetlen a dolog. Miután Donald mindent megmutatott, elkérem a neveket és felírom magamnak. Adok neki egy elérhetőséget, hátha valamit nem mondott el vagy később eszébe jut és elszeretne mondani... Nincs más mint a megadott személyek utáni kutatás az őrsön. Így eszerint is teszek. Elköszönök Donaldtól és visszaindulok a főhadiszállásra. Közben a látottakon agyalok. Útközben valahol meg is állok enni, mert azért jól eltelt az idő.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #40 Dátum: 2017. Október 08. 16:26:29 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: nézelődés

A látogatás során van lehetőséged megcsodálni, hogy másoknak mennyi "elszórható" pénze van, miközben neked egy-egy rossz hónapban túl sok nap marad a pénzed végére. Donald átveszi a névjegykártyádat, és a szokásos sablon szöveget hallod, hogy persze, ha majd eszébe jut még valami - felhív. Hiszen eddig soha nem volt példa rá, hogy bárki is biztosított volna az ellenkezőjéről. Beülve a kocsiba - ami nagyszerűen átforrósodott a napon és égeti a kezedet műbőr - vissza indulsz az őrs fele, hogy utána nézzél annak a pár embernek, akiknek megkaptad a nevét. Út közben kényelmesen megkajálsz, és utána úgy tervezed, hogy beleveted magad a munka sűrűjébe.
A rendőrőrs akár egy kaptár, folyamatosan zsongó hátteret biztosít neked a munkádhoz. Az asztalodhoz leülve viszont most meglepetéssel szolgál - levelet kaptál egy régebbi kollégádtól. Öt éve lépett le az osztályról, és beállt magánnyomozónak - azóta mint hallottad megfutott neki anyagilag, ahogy a válásokhoz szerzett bizonyítékokat a félrelépésekről. Nem mondhatni, hogy egymás haverjai lettetek volna, de nem is utáltátok nagyon egymást. Ezért is meglepő, hogy ennyi év után levelet küldött.


Szevasz Benito!

Hallom, hogy mostanában mindig te kapod a legtocsogósabb melókat - és általában meg is oldod őket. Nem érdekel, hogy szívatóágon vagy, vagy pedig önként vállalod  őket - én csak az eredményt látom. Azért kerestelek meg, mert belecsaptam egy melóba, és rájöttem, hogy elkélne a segítséged. Van egy gyilkosság ügyem - és a jelek szerint nem tudom megoldani - ezért fordulok hozzád. Most persze egyből azzal fogod hárítani, hogy örülsz, hogy lyuk van a seggeden, és nem vagy magánzsaru - de arra kérlek fontold meg az ajánlatomat:
Segíts elkapni a gyilkost, és ha sikerül, a megbízó által fizetendő pénzből kapsz tízezer dollárt. Ráadásul a gyilkosság miatt feljelentést fognak tenni egy óra múlva - és az ügy is az őrs területéhez tartozik. Plusz amúgy is téged javasoltalak a feljelentésben, mint hozzáértőt. A kérdés már csak az, hogy ingyen segítesz, vagy érdekel a sikerdíj is? Amennyiben érdekel a dolog, a levél alján látható linkre klikkelve jelezheted, és hozzáférsz az eddigi eredményekhez - és egyúttal a úgy veszem, hogy a megállapodásunk érvényes.

http:// cloudstore.bom/jh49cxj.nt/Store/elfogadva

Várom válaszod - és ne tökölj sokat!
Joe

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #41 Dátum: 2017. Október 22. 05:19:28 »
Benito D'Angello

Miután a formaságokat elvégeztem az ominózus cégnél és megebédeltem, jóllakottan térek vissza az őrsre. Mindenre számítottam, de arra nem, hogy Joe keresett... Nagyon meglepődtem. Elolvasva a levelet, hirtelen nem is tudom, hogy mi tévő legyek. Mondjuk az a 10.000 dollár nem kevés pénz. Némi tétovázás után, arra jutok, hogy nem biztos, hogy olyan rosszul jönne az a pénz. Körbe kérdezek, hogy valaki keresett-e Joe-n kívül. Itt mosta feljelentésre gondolok. Miután leülök a géphez a megadott linkre kattintok és megnézem, mit is tartalmaz. Közben foglalkozok, ha van időm a fő nyomozással és utána nézek a délelőtt említetteknek. Hátha van valami összekötő száll vagy valami találat. Némi idő elteltével arra eszmélek fel, hogy még otthon is meg kell keresnem azt a bizonyos telefonszámot, ha akarok valamit éjszaka... No de első most a munka, abból élünk meg...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #42 Dátum: 2017. Október 22. 18:07:32 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Rendőrőrs
Időpont: dél
Esemény: a megbízatás

A linkre ráklikkelve újabb levél landol a postaládában:

Üdv!

Tudtam, hogy jól fogsz dönteni! No, akinek elakadtam az ügyében az a lentebbi személy. Sajnos hogy mibe halt bele, nem tudom megmondani, de remélem neked egyértelmű lesz. Feltehetőleg a főnököd már tudja - érdeklődj nála! Szóval kapd össze magad, és kerítsd elő a felelősöket!

Ja, ha valami kérdésed van, akkor ne engem keress!

Sok sikert!
Joe
Családnév: Morrison
Keresztnév: Joe
Nem: Férfi
Születési dátum: 13/05/1978
Születési hely: Boston
Beszélt nyelvek: Angol, Spanyol
Állampolgárság: USA
Foglalkozása: Magánnyomozó
Lakcím: 2914, J Ave, National City, Kalifornia
Riasztó kódja: Törlés, 11873, OK

Kedvelt bárja: Machete Beer House, 2325 Highland Ave, National City, CA 91950
Értéktárgyak: 1db piros chrysler stratus, 1db bérelt lakás
Telefonszám: 37-555-167-164
Családi állapot: nőtlenAz adatlappal egy gond van - hogy ez Joe adatlapja... Nagyon nincs lehetőséged belemerülni a kérdés tisztázásába, mert a terem végén a főnöki iroda ajtaja kivágódik, és Clark egyenesen hozzád siet - kezében pár papírlappal. Ledobja őket az asztalodra, és megkérdezi
-Te, Ben - ez mi a büdös faszom? - érdeklődik tőled. A papírt megnézve egy írásos feljelentést pillantasz meg - Joe Morrison kéri a rendőrséget, hogy vizsgálják ki a halálának a körülményeit. A dátum bár egy éves, de úgy néz ki, hogy most élesedett a dolog. Clark talán azért téged szemelt ki ez ügyben, mert Joe név szerint téged javasol a feljelentésben - hogy te folytasd le a nyomozást. A másik lap egy fénykép - amin Joe van lefotózva. A fotó a digitális dátum alapján egy órája készülhetett egy házban. Joe a fotón már nem tűnik ennyire frissnek, se nem boldognak. Sőt - ha tippelned kéne a holttest állapotból - Joe jó pár napja elhunyhatott - és a látottak alapján igen brutális módon végeztek vele - még a mennyezetre is jutott vér bőségesen.
Clark érdeklődve várja a választ, miközben megjegyzi

-A cím egyébként Joe lakása - a szomszédok a bűz miatt hívtak rendőrt. A cím J Ave 2914...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #43 Dátum: 2017. November 05. 05:17:12 »
Benito

Egyre érdekesebben alakulnak a dolgok. Sűrűsödnek a problémák és ez annyira nem jó, állapítom meg magamban. Joe halál hírére hirtelen le blokkolok. Erre nem számítottam. Clarknak elsőre nem is tudok nagyon mit válaszolni...

- Átfutom a dolgokat Clark... megoldjuk valahogy. Kinézek Joe lakására megnézem, hogy mi történhetett vele. - ezzel a mondattal egy időben el kezdek készülődni. Átlapozom a feljelentést és átgondolom, mit is tudok Joeról. Lekérem a rendszerben lévő dolgokat, már ha találok valami használhatót vele kapcsolatban. Ha ezzel megvagyok akkor irány Joe lakása és azt is átnézem igaz az eltart egy darabig, mert megpróbálom a legnagyobb alapossággal kivitelezni ezt a dolgot. Közben arra a megállapításra jutok, hogy ma sem fogok korán lefeküdni... Ilyen ez a pop szakma... Bevállaltam, akkor bevállaltam...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2881
 • Aktivitás:
  8%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #44 Dátum: 2017. November 12. 19:06:12 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, 2914, J Ave
Időpont: dél
Esemény: a megbízatás

A pályafutásod talán legfurcsább esete lehet ez a mostani. A halott Joe felkért téged, hogy nyomozd ki a halálának körülményeit. Elég bizarrnak tűnik a dolog, ám egy nyomod máris van! Joe valamiért már egy éve gyanakodhatott, hogy ki akarják filézni, mint egy tonhalat. Már csak az a kérdés, hogy mibe tenyerelhetett bele...
Feltehetőleg Clark is átérzi a dolog pikantériáját, mert most nem veszi el tőled egyből az ügyet - pedig általában rühelli, ha más osztja ki a feladatot az embereinek. Azért Clark most is megtalálja a hangját, amint ismerős vizekre evezel, és elárulod, hogy kiszállsz a helyszínre.

-Reméltem is, hogy nem innen akarod megoldani az ügyet... - válaszolja, és magadra hagy. Legalább nyugodtabban tudsz dolgozni, most hogy nem liheg a nyakadba. Futólag lekéred Joe aktáját, és hát nem túl vastag. Soha nem volt ellene belső vizsgálat, és nem voltak túl nagy szakmai gurításai sem, ahogy elkefélni sem kefélt el semmi fontosabb munkát. Megbízható középszerű nyomozó volt. A lövészeti és orvosi tesztek alapján szintén ez jön le. Se nem kitartó, se nem mesterlövész nem volt. De azért lehet, hogy téged lefutott volna.

Végül autóba szállsz, és bő negyven perc múlva megérkezel Joe házához. Jobb környéknek számít, és Joe itt legalább kitűnt. A háza a szomszédékéhoz képest lepukkadtabbnak hat. Bezzeg ha a te szomszédod lett volna, a kutyának sem tűnik fel. De te nem is laksz ilyen helyen. Most két rendőrautó is parkol az utcán, és a kertben ketten lépésről-lépésre haladva az utolsó csikket is bezacskózzák. Közben néha már meleg szél szalad végig az udvaron, és homokot szór a kollégák arcába, és kezd besötétedni az esőfelhők közeledtével. Egy óra múlva odakint elmossa az eső az összes esetleges nyomot. Már az udvar felében megcsap halványan az édeskés dögszag, ami a házhoz közeledve egyre erősödik. Bent villanyfénynél hárman dolgoznak. Egy fotózza a nappaliban heverő groteszk maradékot, ami valaha Joe Morrison névre hallgatott. Joe látott már szebb napokat is, te pedig szebb Joe-t. Mert a mostani arca elég betegesen felpuffadt, és az ujjai is a meztelen csigákra emlékezetnek, melyek ha nem figyelsz oda elkúsznak egy sötét sarokba, hogy mindenféle elmondhatatlan bizarr dolgot műveljelek egymással. A leglátványosabb mégis a mellkasa, vagyis annak a hiánya.  Az életben nem láttál még ilyen sérülést. A mennyezeten, a falakon, a földön mindenhol sávosan spriccelt vérnyomok száradtak oda, a szőnyegen pedig rengeteg lábnyom, ahogy feltehetőleg a gyilkos össze-vissza járkált a lakásban.
A fotós abbahagyja a dokumentálást, hogy feléd forduljon. Futólag ismered - elég lelkes helyszínelő.

-Helló főnök! - maga kapta ezt a förtelmet? - kérdezi, aztán belefog
-Az áldozatot leütötték, valaki levágta róla az inget, középen, a szegycsontnál egy flex segítségével felvágták - azzal ni! - mutat a sarokban heverő vérmocskos eszközre - és szó szerint kitörték a bordák jó részét. Végül  kivágták a szívét - legalábbis az előzetes véleményem szerint - tudatja veled, hogy mi történhetett.
-Most azon dolgozunk, hogy bevihessük, maga pedig nyugodtan érezze otthon magát! - ad engedélyt arra, hogy felforgasd a helyet.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"