Szerző Téma: Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere  (Megtekintve 3609 alkalommal)

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #15 Dátum: 2016. Október 19. 12:49:00 »
Benito D'angello

Miközben falom azt a hatalmas adagot, amit elém tettek, és újra végig pörgetem magamban a válaszokat, amiket a szomszédok adtak a kérdéseimre, nem nagyon jutok előrébb. Hiába keresek, de egyenlőre nem találok kapcsot, összekötő szálakat, vagy megfelelő nyomot, amin elindulhatok.

<<...Ez a Darius... ez nem volt valami önélló, mintha mindig valami önigazolásra várt volna... Derreck... Ő már egy korrekt ember, nem haboz... mint ezt láthattuk is..... Két szülő New Yorkban, egy barátnő... Na s ki fogja őket értesíteni?.... Gazdag, nagy utazások stb. s persze egy ellenség vagy haragos sincs... Ez nem sok....>> - Fejtegetem magamban az ügyet, miközben majd megfulladok, annyira tele ettem magam, de még mindig van. Összeszedem a cuccaim fizetek és elindulok az őrsre. - <<...ezek a latinok még mindig jól főznek.. Egy tequila lecsúszott volna.. vagy kettő... hogy rohadjanak meg...>>

A helyemre érve látom és elolvasom a kollegák által kiragasztott cetlit.

<<... Tehát nincsen semmi adósság, bűnlajstrom... a két csóka megérkezett...>> - olvasom magamban. Majd felhívom az illetékest, hogy mi a helyzet a telefonnal. Utána a két jó képességű szomszédot meginterjúvolom írásba adom a vallomásukat s ha ezzel is megvolnék, a neten böngészgetek, hasonló gyilkosságokat keresek. Időközben pedig jelentést is teszek a főnöknek, a megtudottakról. Jelzem, hogy a szülőknek és élete párjának sem ártana szólni, viszont javaslom, hogy a sajtót és a nyilvánosságot egyenlőre zárjuk ki az ügyből. Akták köz is keresgélek az archívumban, hátha találok valamit.


Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #16 Dátum: 2016. Október 26. 20:22:06 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Kerületi Rendőrségi központ
Időpont: Nyár, hétfő délután
Esemény: munkahelyi robot

Ebéd közben körvonalazódik az, hogy jelenleg kicsit megfeneklett a nyomozás. Ez most még nem baj - a nagyobb gond abból van, ha pár hét alatt sem sikerül előrébb lépni. Abban az esetben következik be az, amit a főnököd mindennél jobban utál - hogy romlik a statisztika.
A kérdés, hogy ki értesítse a szülőket, valójában csak költői a részedről, hiszen ismered a dolgok menetét. A rendőrség hivatalból értesíteni fogja a közvetlen hozzátartozókat. Ez a kellemetlen feladat csak akkor hárul rád, ha a nyomozás miatt valamiért előbb kapcsolatba akarsz lépni a rokonokkal, mint hogy ez automatikusan megtörtént volna. A helyzet természetesen a szokásos - senki nem tud semmit, legalábbis a szomszédok. Mintha mindig minden olyan idilli volna. Pedig már tudod jól - elég csak egy kicsit mélyebbre ásni, s kiderül, hogy az a csoda - eddig senki nem ölt meg senkit. Az emberek dédelgetik, nevelgetik a vélt és valós sérelmeiket, aztán ha végül elszabadulnak ezek a felhizlalt indulat-szörnyek, akkor meg lemészárolnak mindenkit a környéken. Minél régebb óta végzed ezt a munkát, egyre inkább körvonalazódik - a világ tele van lappangó gyűlölettel és abnormalitással.
Az ebéd végére bár jól esett volna valami, ami segít egy kicsit az emésztésben, de tisztában vagy vele - a kinti dög-meleggel kombinálva utána csak egy kiadós alvás következne, nem pedig munka.


Odabent az irodai cetlik is megerősítik -  látszólag semmi nem indokolta, hogy végezzenek vele. De sajnos nem szimpla rablógyilkosságnak tűnik az ügy, hanem valamiféle módon kötődik Sferrához. A két biztonsági őrnek felcsapott szomszédhoz csak lemész, s miközben külön-külön szobában írják a vallomásukat, újabb kérdéseket teszel fel nekik. Ám még nem sikerül komoly eltérést találnod a történetükben, így miután aláírták a vallomásukat, távoznak is.
A netes böngészés nem hoz túl sok értékelhető találatot. Kidob egy plasztikai sebészt, aki az egyik páciensébe műtét alatt belevágta az aláírását, illetve még néhány - feliratot hagyó esetet. Utóbbiak sajnos az eddigi megérzésedet erősíti meg - vagy személyes bosszúról van szó - s akkor mégis csak van aki kifejezetten gyűlölte, vagy pedig valami eszelős munkájával találkoztál, ami további hullákhoz fog vezetni, ahogy egy sorozatgyilkosnál szokás.

A főnököd, Clark sem boldog - pont a fenti eshetőség miatt. Neki sem hiányzik egy sorozatgyilkos - túl "jó" a sajtójuk. Ezért nem is kell győzködni, hogy a sajtót zárjátok ki, amíg lehet. Rontja a renométokat, és ha tényleg sorozatgyilkosról van szó, ne okozzatok neki örömet, hogy a címlapra kerül a keze munkája.
Az archívumban találsz hasonló ügyeket - a legutolsó tíz évvel ezelőtt volt, de akkor elkapták a tettest. Egy rendőrségi besúgó volt az áldozat - s az olasz alvilághoz volt köthető a megrendelés. Bár a tagot leültették (van még húsz éve), soha nem adott semmiféle terhelő vallomást a feltételezett megrendelőire - pedig ajánlottak vádalkut is számára. Délután hatig semmi érdemlegeset nem  találsz az archívumban - de legalább két infó is becsorog a technikusoktól. Sikerült feloldani a telefont, és megvan a híváslista is. Nincs nagyon kiugró változás - azaz új telefonszám, vagy szokatlanul megnövekedett hívásszám. A szomszédok, a barátnője (Jill), és a munkahelye - a Safe-Home számít a fő kapcsolatainak. A szülőket jó ha havonta egyszer hívta. Rákeresel a Safe-Home-ra. Ez egy építészcég, amely a megrendelőinek bunkereket, bunkerlakásokat készít, hogy ha jönne egy tornádó vagy tűzvész, esetleg háború vagy maga a világvége, legyen hova behúzódnia a túlélésére felkészült közösségnek. Közben az is kiderül, hogy a laptopja is hasonlatos a bunkerekhez - igencsak időrabló és nehézkes feltörni - még nem sikerült.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #17 Dátum: 2016. November 05. 10:32:21 »
Benito D'angello

Miután átfutottam a két szomszéd vallomását és megnyugszom, hogy nincs ellentmondás, vélhetőleg minden szavuk igaz. Az sem tölt el megnyugvással, hogy nagyon hasonló esetről sem találtam semmiféle linket, hírt, információt mialatt szörfözök az interneten. A sorozat gyilkosságoktól én is rettegek, nehogy ez legyen belőle, de jó lenne valami megerősítő nyom, vagy valami olyan dolog, amin el lehet indulni, mert ez így karcsú egyenlőre. Az archívumban sem találok egyebet csak egyetlen egy  hasonló esetet, ezen aktát a biztonság kedvéért magammal viszem, hátha későbbiekben mégis ide köthető a dolog. Mikor jön a hír és a telefonon lévő adatokat is át tudom nézni, ennek a cégnek tüzetesebben utána nézek. Referencia, vélemények, elégedettlen ügyfelek, átvágott kliensek stb. Minden eshetőségnek utána nézek hiszen ki tudja, ma már bárkiből lehet gyilkos. Addig ezekkel el leszek, míg a laptopot feltörik, ha a technikusok fel tudják egyáltalán.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #18 Dátum: 2016. November 14. 19:46:46 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Kerületi Rendőrségi központ
Időpont: Nyár, hétfő délután
Esemény: munkahelyi robot

A  Safe-Home úgy tűnik, hogy jól prosperál - az egyszerű tornádó-biztos modell a legkeresettebb, amely egy 3x6 méter alapterületű vasbeton pince, jól záródó erős acél ajtóval, és extra kilevegőző rendszerrel van ellátva. Kulcsra készen ez is nyolcvanöt ezret  kóstál, de a vevői vélemények szerint tornádókkal megvert helyen ennyit megér a család élete. Plusz pár ezerért berendezés is dukál hozzá - négy ágy - egy beépített apró konyha, mosógép, generátor, tévé, és egy apró zuhanyfülke. Ez ugyan nevetségesnek tűnhet, de aztán rájössz - ha a házat elvitte a vihar, vagy leégett, akkor is van hol lakni valahol, amíg újra felhúzzák a házat.
Aztán vannak az extra igényeket kielégítő menedékek - a leghúzósabb az, ahol húsz főre alakítanak ki luxus bunkert. Fitness szoba, lég és levegő szűrő, géptermek, két évnyi élelem és ásványvíz, garázs, egyéni lakrészek, és növénytermesztő termek. Persze ennek az ára is csillagászati - tízmillió alatt ne is nagyon érdeklődj...


Ahogy délután a cég adatait nézegeted - Ben a technikus srác áll meg az asztalod mellett. Harminc alatti, nyüzüge srác, vasággyal együtt nyomhat vagy ötven kilót.  Kék halásznadrágot, fehér szandált, egy DevNull feliratú pólót és kissé zavart arckifejezést visel.  A bal füléből kiszedi a fülhallgatót, amiből felismerhetetlen zajként távozik a zene.
-Hali Benito! - szólít meg - emlékszel még a laptopra, amit adtál? - kérdezi, aztán folytatja
-Megvan, hogy milyen kódolással van titkosítva. A rossz hír az, hogy a rendőrség felszereltsége nem elegendő hozzá - tovább kell küldeni külsős szakértőknek - már ha fel akarod törni - vakargatja a hasát
-Milyen nagykutya megrendelőik lehetnek, ha ilyen durván őrzik a cuccot? - Kérdezi.
-A jó hír az, hogy a megfelelő hardverkulccsal nyitható - feltéve ha megtalálják a kégliben a kollégák. De szerintem a cégnek is meg lehet belőle a saját példánya - akik egy órája feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Ugyanis szerintük valaki ellopta a szóban forgó laptopot, ami ezen a helyen található
- tesz le egy cetlit az asztalra. A cetlin gyöngybetűkkel egy keleti és egy hosszúsági fok szerepel. Látszik, hogy nem Ben írta fel, hanem valamelyik diszpécser. Pár másodpercig kivár, aztán hozzáteszi
-Gondolom felismered - ám sajnos csalódnia kell, mert gőzöd nincs, hogy ennek honnan kellene ismerősnek lennie - Ez ennek az irodának a pontos helye - világosít fel -Ebből adódik, hogy a cég nyomon tudja követni a vasat. Ki tudja, hogy még mit tudnak? - néz rád. Végszóra a rágóját elkezdi  felfújni, majd ha a durranásig nem mondasz semmit, vállon vereget
-Viszlát öreg!- köszön el, és a fülhallgatóját ismét belegyűri a fülébe, és magadra hagy.
A mai napi munka már nem tartogat számodra túl sok újdonságot - az ügy vékony hátterébe ásod bele magad, és próbálod minél jobban megismeri a felbukkant szereplőket.  A délután lassan eltelik, és véget ér a munkaidőd - mehetsz haza, vagy oda ahova akarsz, hogy holnap reggel ott folytasd, ahol abbahagytad.

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #19 Dátum: 2016. November 20. 04:50:18 »
Benito D'angello

Nézelődve a Safe-Home honlapját rá kell, hogy jöjjek, hogy ez nem az én kategóriám és valószínű nem is az enyém lesz, hiszen nem leszek sosem ennyire tehetős, ha csak nem nyerek egy lottót vagy valami ilyesmit, de valljuk be, ennek elég kevés az esélye. Mire a legflancosabbhoz jutok már-már elakad a lélegzetem, hogy mennyi minden van benne, de aztán véget vetek az álmodozásnak és bezárom a honlapot. A figyelmemet Ben a technikus srác vonja el, azzal, hogy megáll az asztalomnál. Örülök, hogy végre valami jó hírrel fog szolgálni. Ám mire a mondandója végére jut nem vagyok elégedett a tőle szerzett információval, de több, mint a semmi.

- Köszönöm Ben. - mondom neki. Majd elgondolkozom az imént hallottakon. Biztos vagyok benne, hogy meglepő információk lehetnek ezen a kis masinán. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy tudniuk kellene, hogy itt van a rendőrségen a laptop, mert akkor hátha valami bizonyítékot tüntet el a cég... Miközben kutakodom, ráeszmélek, hogy letellett ez a nap is. Beszámolok a Főnöknek az eddigiekről, illetve szólok neki, hogy hazafele beugrok még egyszer átnézni a házat, de most már céltudatosan a kódot keresve.

A gyakorlatban így is teszek. Kollegáktól el is köszönök, majd bepattanok a kocsimba, de előtte vételezek pár gumikesztyűt és nejlon tasakot, ne hogy gond legyen megint belőle. Hazafele indulok el, de egy kis kitérővel, az áldozat házához még egyszer körbe nézni. Ha vannak ott rendőrtársaim, akkor jelvény felmutatásával bemegyek, ha nem akkor szólok a szomszédoknak, nehogy megint rám lőjenek. Ha átkutattam a lakást elindulok hazafele, hogy a jól megérdemelt napi folyékony kenyeremet és egyéb alkoholos italomat elfogyasszam a kedvenc báromban.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #20 Dátum: 2016. November 30. 19:29:14 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: pihenés

Úgy tűnik, hogy a mai nap legfeljebb álmodozhatsz. Hol vagyonról, hol pedig arról, hogy Ben jó híreket hoz, vagy hogy varázsütésre megoldod az ügyet. Ám ahogy tegnap, ez ma sem fog megtörténni - minden apró eredményért keményen meg kell dolgozni.
Ben egy biccentéssel nyugtázza, hogy megköszönted a próbálkozását.

-Szívesen, Öreg! - válaszolja, hogy aztán búcsút intve magadra hagyjon a problémáiddal. Melyek egy részét ugyan megosztod a főnököddel - aki érthető okokból nem túl lelkes hallván azt, hogy a nyomozás a szokott módon cammog előre. Az újabb háznézést természetesen engedélyezi, és ígéri, hogy mire odaérsz, az ott éjszakázó rendőrt is értesítik.

No igen - a helyszínt még egy napig elkerítve őrzik, hogy ha valakinek eszébe jutna valami, még legyen esélye a helyszínelőket leszámítva érintetlen helyszínen vizsgálódnia. Ezeknek a helyszíneknek az őrzése az egyik legunalmasabb feladat - Zöldfülűként a mentorod az első héten egy ilyen tetthely őrzésére is benevezett téged, hogy együtt tudj érezni a beosztást végző kollégákkal. A főnököd igazat mondott - mire a házhoz érsz, az ottani, kocsiját támasztó rendőr azzal fogad, hogy már várta az érkezésedet.
Bent a házban találsz mg két pendrive-ot, és negyven DVD lemezt, amelyek bármelyike tartalmazhatja a laptop kulcsát. Már ha az egyik fiókban talált DVD-ken tárolt mozifilm-gyűjteményt nem számítjuk.

Bezacskózva, listára téve a megoldással kecsegető talált tárgyakat végül csak elhagyod a néhai házát, hogy jól megérdemelt italodat elfogyaszd a kedvenc műintézményedben, melyet a Little Italy negyedben, Old Barrel néven jegyzel. Az épület maga pár évtizede modernizáción esett át, így a hetvenes évek hangulatát adja vissza, köszönhetően a berendezésnek, amely ennyi idő alatt patinássá, más szóval viseletessé vált. A hely a fotók alapján már a húszas években is létezett - igaz, akkor még a Nardone család vitte a boltot, de a hatvanas években az idősebb Dupont vette meg. Ezt Bentramtól, a csapostól tudod, akivel ha nincs nagy nyüzsgés néha el tudsz beszélgetni. Amikor belépsz, barátságosan int neked, és már veszi elő a whiskys poharat, és némi jeget morzsolva bele két ujjnyira meg is tölti.

-Üdv, Benito! - tolja eléd a poharat - Láttad, a Chargers délutáni játékát? - kérdez rá a helyi amerikai focicsapatra, amely egész jó közepes eredményt produkál - már amennyire követed
-A Tyrell gyerek megszívta magát, és olyan Touchdownnal nyitott, hogy öröm volt nézni. Aztán persze kiderült, hogy mióta Dan Fouts visszavonult, ezek a srácok a nyomába sem érnek. Majdnem elvesztették a meccset - osztja meg veled a nap hírét, s utána a pult másik végébe siet, hogy utántöltsön egy másik szomjas vendégnek. Ha minden a megszokott módon zajlik, akkor a Barrelben egy nyugodt estének nézhetsz elébe.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #21 Dátum: 2016. December 20. 04:59:20 »
Benito D'angello

Hiú ábrándokat kergetve, megadva annak a lehetőségét, hogy egy huszár vágással megoldjam az ügyet Ben vet véget. Rögtön újra a Földön vagyok és inkább a tettek mezejére lépek. A háznál feltört emlékek már csak a múlté, de jegyzem meg magamnak, hogy mindenkinek valahonnan el kel kezdenie az életpályáját, még ha csak egy nyamvadt járőr vagy kivezényelt személyzet vagy valami. Nem túlságosan győz meg a talált tárgyak, de mit veszíthetek, belistázva, bezacskózva elraktározom.

Miután ennek a napnak is vége betérek a kedvenc vendéglátói iparegységemben, hogy a kedvenc italomat nyugodtan elfogyasszam. Bentramban nem kell csalódnom, mikor belépve észre vesz már készíti a jól megérdemelt italomat. Miután szóba elegyedtem vele és végig hallgatom a kezdő mondatát válaszolok Neki.


- Hát hallod, ha arra lett volna időm, hogy fingjak, de még arra sem volt egy fél másodpercem, eléggé szar napom volt. Na de legalább jó volt akkor. Aztán mennyit nyertél vele a fogadáson? - kérdezem. Majd leülve a bárszékre a pulthoz el kezdem kortyolgatni a whiskyt. - Kifogtam ma egy nehéz ügyet. Mindig megkapom. Kezdem unni a sok hülyét... - folytatom a beszélgetést, de egyenlőre semleges témáról, majd kérek újabb és még egy újabb pohárral. Közben hátat fordítok és neki támaszkodok a pultnak háttal és körbe kémlelek kik vannak itt, mikor épp nem beszélgetünk. Néha felállok a székről és teszek be egy két Johny Cash számot a zenegépbe. Kémlelem néha a fehérnépet is hátha van olyan, aki elég kedves lesz hozzám az éjjel...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #22 Dátum: 2017. Január 10. 18:46:31 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: pihenés

Bentram együtt érzően grimaszol, amikor mondod neki, hogy húzós napod volt, és együttérzése jeleként még egy ujjnyival megtoldja az italodat. A kérdésre, hogy mennyit nyert, legyint
-Amiből nem gazdagodok meg - húsz ropogós dollárt söpörtem be. Ha jobban hajtottak volna a srácok, akár ötszázat is nyerhettem volna. De a meccs igazi ellensége a bíró volt - ha azt hallod, hogy Doe Johnson vezeti a mérkőzést, akkor a pénzedre nyugodtan keresztet vethetsz. Vagy vak, vagy valaki tömi a zsebét pénzzel, mert magától nem lehet ekkora barom - tételez fel némi korrupciót, ami nem is feltétlen lenne meglepő...

A pultnak támaszkodva felméred a ma esti felhozatalt, és úgy látod, hogy több lehetőséged is van. Ha csak a lényegre koncentrálnál, és nincs kedved fölösleges köröket futni, úgy látod, hogy lehet két-három hölgy is, akik némi anyagi ellenszolgáltatásért biztos, hogy hazakísérnek. Ha viszont inkább próbára tennéd magad, akkor talán az a csinos duó jöhet számításba, amelyik a bárpult másik végében italozik, és a pasikat nézegetik vihorászva. Az egyikhez végül az a frissen érkező sármosabb pasas - akinek beszólnak - odamegy, és rövid beszélgetés után az asztalához invitálja az egyiküket - a lanito lányt. A duó egyedül maradt tagja ázsiai felmenőkkel büszkélkedhet - ő csettint  Bentramnak, és a tequilás poharára mutat enyhén bosszús arccal. Láthatólag kissé sérti az önérzetét, hogy nem őt választották az imént, de azért hamar felderül, ahogy Bentram megindul, hogy utántöltsön.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #23 Dátum: 2017. Január 14. 05:40:34 »
Benito D'angello

Bentramot hallgatva örülök a sikerének még ha csak pár dolláról van szó, de jobban örülök a dupla italnak. Majd mikor befejezte csak ennyit fűzök hozzá:

- Ohh ne is mond az egy balfék... Még a lóversenyen vagy agárversenyen is nagyobb akkor az esélyed...

Majd végig lesem a fehérnépet mivel is állok ma este szemben. Fizetni nem szeretnék most ezért inkább próbára teszem magamat döntöm el. Annak örülök, hogy a hispán csajt lekopott a másikról, nem szeretem a hispánokat. Mikor látom, hogy mi a helyzet és Bentram megindulna a tequilás üveggel szólok neki.


- Hagyd majd én kiviszem az üveget s írd fel hozzám! - kacsintok a pultosra majd kérek magamnak is egy tiszta poharat és odamegyek az egyedül maradt hölgyhöz.

- Elnézést, ha nem baj leülnék, látom egyedül maradt, gondoltam ne búslakodjon egy magában egy ilyen szépség és élvezné a társaságom. - mondom az ázsiainak. - Benito vagyok. Kit tisztelhetek a nemes hölgy személyében? Kedves barátnője jól magára hagyta...

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #24 Dátum: 2017. Január 28. 17:17:35 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego, Old Barrel
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: Jamie

Bentram a kérésedre eléd teszi az  üveget.
-Tessék, egy húszas lesz. A lányt ismerem, néha szokott itt lógni. Jamie a neve, és szerintem nem egy magfizikus - tájékoztat, aztán elveszi a pénzt.
A tiszta pohárral és a tequilával felszerelkezve odasétálsz a pult túlsó végéhez. A Jamie melletti bárszék még mindig üresen árválkodik, mióta a barátnője otthagyta. Mielőtt odaérnél, már tudja, hogy oda tartasz - az, hogy nem kapta meg az italát Bentramtól, és az érkezésed nem lehet véletlen.
Érdeklődve figyeli, ahogy közeledsz, és egy egyszerű kézmozdulattal ajánlja fel a mellette tévő helyet. Amikor a nevét kérdezed, mosolyogva válaszol

-Azt hittem, hogy a nyomozók mindent tudnak.

Jamie vagyok


Maga aztán állati ismert ám itt - magyarázza, hogy honnan tudja a neved, aztán a tequilás üvegre téved a tekintete - csak nem az utolsó üveget vette meg Bentramtól? Nem javaslom, hogy ezt mind egyedül akarja meginni, hacsak nem akar pokoli másnapot - említi meg, aztán másfele tereli a beszélgetést
- Mondja csak Ben, izgalmas dolog nyomozóak lenni? - kérdezi érdeklődve, s kissé feléd is fordul, hogy jobban tudjatok beszélgetni. Saját tapasztalataid alapján picit be lehet csípve, de a részegségtől még messze van.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #25 Dátum: 2017. Február 07. 05:08:32 »
Benito D'angello

Mikor Bertram odanyújtja az üveget és mesél a lányról utána átnyújtom a húszast:

- Köszi! Az meg, hogy nem magfizikus igazán nem baj. Terveim szerint nem fizikáról fogunk beszélni! - mondom neki vigyorogva. Majd az üveggel és a poharakkal odaballagok az ázsiai hölgyhöz. Miután a felajánlás megtörtént kényelembe helyezem magam mellette. Majd szóba elegyedek vele.

- Na meséljen, mit mondanak az emberek rólam - kérdezem mintha csodálkoznék. - Feltett szándékom, hogy nem egyedül tequiláznék a továbbiakban, arra gondoltam, hogy velem tarthatna. Nyomozónak lenni elég izgalmas, tényleg olyan mint a filmekben, de néha sokkal félelmetesebb sötétebb is, de nem szeretném untatni Magácskát némi hős történetekkel, amiket elkövettem, vagy olyan horrorisztikus sztorikkal, amiktől megijedne. No meg hát vannak titkos ügyek is, amiket nem árulhatok el ám. - fényezem magam, miközben végig a szemébe nézek és töltök a poharába majd az enyémbe és koccintásra emelem a poharam.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #26 Dátum: 2017. Február 16. 21:00:05 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, hétfő este
Esemény: Jamie

-Hogy mit mesélnek? - kérdezz vissza ártatlanul - No jó, akkor elárulom a titkot! - enged picit - Azt mondják, hogy sok szarságot látott rendőr, aki kemény mint a szikla, és nem a pénzt hajtja, mint a többség - aztán kicsit elmereng, hogy még mit hallott rólad. Valami az eszébe juthatott, mert felvidult arccal folytatja
-Ja, és hogy Rodyt egyszer már az asztal alá itta - No igen, ez valóban nagy teljesítmény volt, mert Rody hivatásos alkoholista és szeszkazán - ritka módon állja a piát. Ennek ellenére nem verseny volt, hanem egy kis búfelejtés a bárpult mellett - és hát Rody pont ideális partner volt hozzá - a három üveg elfogyasztott whiskey mellé.
-Bertram azóta kínálja az itallistán Angello kiszerelésben is a Jack Danielst - kocogtatja meg a körmével a pulton heverő egyik lapot.
-Node mégis mivel szeretne akkor "untatni", ha nem a hőstetteivel akar elkápráztatni? - ugrat vidáman, hogy aztán a következő óra észrevétlenül röppenjen tova, s csak a kiürülő üveg mutassa a múló időt. Úgy tűnik, hogy jól alakulnak a dolgok - Jamie nem csak a tequillára vevő, hanem a szövegedre is. Az üveg alja fele már az esetleg elkalandozó kezedet sem hárítja, sőt, az utolsó cseppek kitöltése közben közelebb hajol hozzád, s csábító pillantást vetve rád a füledbe súgja
-Mondd csak, nyomozó! Bebizonyítod, hogy nemhiába tartanak téged sziklakeménynek? - simít végig a combodon, és kuncogva hátrébb húzódik, hogy lássa a reakcióidat.
Végül aztán egymásba karolva - vagy inkább kapaszkodva? távoztok a Hordóból, hogy aztán a kocsidba ülve hazainduljatok.


Másnap reggel eltart egy kis ideig, míg összeszeded a tegnap esti eseményeket. A hazaút úgy utólag belegondolva szerencsésen alakult, mert nem történt baleset. Ugyanis a kocsiban ha jól emlékszel, Jamie  már a nyakadat csókolgatta, és folytatta a bárban abbahagyott simogatást, hogy aztán a nadrágon keresztül is megragadja a lényeget. Végül aztán a hálóban fejeztétek be - ahol le "kellett" tartóztatnod Jamiet. Bár az nem rémlik, hogy a bilincset ki is oldottad volna. Egy pislantás elég a melletted szuszogva alvó nőre, hogy lásd - a reggeli fény sem rontott sokat az összképen - s hogy igen, csak a takaró alól kilógó bal bokáját felejtettétek eloldozni, mely még mindig az ágykerethez van bilincselve a tegnapi este beszédes emlékeként.
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #27 Dátum: 2017. Március 15. 16:58:59 »
Benito D'Angello

Egész este végig az ázsiai lányra összpontosítok, bízom benne, hogy össze jön a dolog. Azt veszem észre, hogy minden gördülékenyen megy és órák repültek el, majd a ruhadarabok és a légy ott percei, hogy otthon vagyunk és már mást nem szeretnék csak aludni. Aludni és aludni... Kipihenni ezt a borzalmakkal teli napot hiszen, borzalomból és halálból  volt bőven. Elfáradtam...
Felébredve kicsit zúg a fejem, gondolataim minden fele csak nem a fejemben, így kell kérnem a létezéstől egy kis gondolkodási időt, hogy mi is volt, hogy is volt. Miután meg van, hogy mi is történt, szép lassan lefürdök, rendbe teszem magamat és összepakolom a tegnap éjszakai tettek helyszínét, majd Jamiet kioldozva fel keltem, hogy reggel van. Míg rendbe teszi magát lefőzök egy kávét és azzal kínálom. Közben rá is gyújtok.

Nem elérhető Dierol

 • Global Moderator
 • Legenda
 • *****
 • Hozzászólások: 2878
 • Aktivitás:
  6%
 • Karma 5
 • Digitális Nomád
  • Archívum
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #28 Dátum: 2017. Április 03. 20:19:54 »
Mesélő: Dierol
Helyszín: San Diego
Időpont: Nyár, kedd reggel
Esemény: reggeli készülődés

A reggeli fürdő segít visszatalálni a mindennapok rutinjába - és miután összeszedted a gondolataidat, a szerteszét hagyott ruhákra is sort kerítesz. A pakolászásod nem marad észrevétlen, mert Jamie felébredve lustán rád nyitja a szemét, és a reggeltől fátyolos hangon jó reggelt kíván. Kissé csodálkozva veszi tudomásul, hogy a lábát fogva tartja valami, de egy pillantás után halk kuncogással jutnak eszébe a sikamlósabb részletek.
Miután szabadlábra helyezted, a takarót maga köré csavarva indul meg a fürdő fele - a takaró lelógó végét, mint valami királynő az uszályát maga után húzva. Végül az ajtóban ledobja, hogy a kelő nap sugarai és a tekinteted végigsiklik az alakján, mielőtt becsukná maga mögött az ajtót.

Amíg a fürdőben csobog a víz, van időd feltenni és megfőzni a kávét. Jamie bő tíz perc múlva bukkan fel újra, most az egyik törülköződet tekerte maga köré, és egy kisebbet a fejére. Kedves mosollyal fogadja a kávét, kissé pipiskedve futó csókkal jutalmazz érte, majd lecsüccsen az étkezőasztal mellé.

-Örülök, hogy te nem a sztereotípiákból indulsz ki, és teával próbálod megitatni az ázsiai csajokat - a reggeli kávét sokkal többre becsülöm - árulja el, miközben lassan ízlelgeti a bögre tartalmát.
-Te mikor kezdesz? Mert nekem egy óra múlva fellépésem van a világot jelentő deszkákra - Pislant a falra akasztott órádra - Legalábbis a tulaj szerint az a vilg közepe. Ugyanis tíztől hatig egy benzinkúton vagyok eladó, és hogy magasabbnak tűnjek, kaptam egy szolgálati raklapot is a pult mögé - kis szünetet tart, és hogy jelezze, nem kis dologról van szó, feltartja a mutató ujját
-Egy év hűséges robot után érdemeltem meg a megemelt pozíciót - vallja be, és felhajtja a kávéja maradékát, és elindul vissza a szoba fele, hogy felöltözzön.
-Még néhány év, és már nem a pult alól, hanem a pulton állva húzhatom le az ügyfeleket, vagyis a kártyájukat. De gondolom neked sokkal egyszerűbb feltörni a ranglétrán.
Kezdi el ledobálni magáról a törülközőt, és magára kapkodni a ruháit.
-Csak lepuffantod önvédelemből a harapós főnököt, vagy mittudom én, bebizonyítod, hogy ő lőtte le Kennedyt - beszél tovább és hagyja, hogy válaszolj - ha akarsz. Végül aztán felöltözik, és a törülközőket is visszaviszi a fürdőszobába.
-Néha itthon is hobbizhatnál, Beni - mosolyog rád - No nem komoly ügyet, csak valami aprócskát - javasolja elgondolkozva cipőhúzás közben - például valahol elhagytam a lakásodban a telefonszámomat - ha gondolod majd megkereshetnéd, és ha megvan, felhívhatnál, hogy megtaláltad - kacsint rád, majd kilibben a kíséretedben az ajtón. Mivel már amúgy  is negyed órája  elkezdődött a műszakod így döntened kell, hogy Jamiet  a metrónál teszed ki - ami pár percre van autóval, vagy pedig elviszed a benzinkútig, ahol dolgozik - de az fél órát még elvisz. Akárhogy is döntesz, amikor Jamie kiszáll a kocsiból, végigsimít az arcodon, és puhán megcsókol.
-Aztán ha megtaláltad a számot, el ne felejts felhívni! - emlékeztet, majd kiszáll az autóból.

Az őrsre beérve nem fogad túl nagy újdonság - itt semmi nem változik. Ahogy a meló is ugyanúgy maradt, ahogy tegnap itt hagytad - senki nem oldotta meg helyetted. Újabb fárasztó és meleg mókuskerék vár rád, ha jól sejted...
"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye"

Nem elérhető Con Angilo Guerdo

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 675
 • Aktivitás:
  4%
 • Karma 0
Re:Voodoo People - Con Angilo Guerdo játéktere
« Válasz #29 Dátum: 2017. Április 18. 05:17:49 »
Benito D'Angello

A frissítő zuhany után magamhoz térve végig gondolom a tegnap történteket miközben Jamie lefürdik és én meg elkészítem a kávét. Majd elkezdem tervezni a mai napomat, hogy merre s miként s főleg, hogyan is kezdjek hozzá. A kávéra csak rátrafáltam, de nem árulom el. Figyelmesen végig hallgatom illetve válaszolok röviden. Közlöm vele, hogy viszonylag rugalmas a munkaidőm illetve a ranglétrán mászkálás dolgot is megbeszélem vele, hogy lehet felfele is menni, de lefele könnyebben s hamar lehet valakiből forgalom irányító és az nem minden rendőr álma... A kis rejtélyen mosolygok egyet és nyugtázom. Csak el ne felejtsem a sok tennivaló miatt megkeresnem a számot, de nyomozó vagyok elvégre ehhez értek... Közben bepakolok a kocsiba mindent, majd elviszem a lányt a benzinkútig. Most már mindegy, hogy kések, tudom a főnök reakcióját képben vagyok vele...
Miután beértem az őrsre körbe köszönök és egyből a konyhán kezdek, iszok még egy kávét. Majd leülve a székemre bekapcsolom a gépemet és átnézem a tegnapi dokumentációt és összegzem, hogy eddig mire is jutottam. Majd változtatva a tegnapi hozzáállásomon megkeresem a Safe-Home cég telephelyét illetve kérek előtte engedélyeket a felettesemtől, hogy nyomozhassak ott is illetve végzést a laptop ügyben is hátha találok egy két információ morzsát ami előbbre visz...